Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Strategia kysymys: lähtisitkö mulligoimaan hyvää kättä side vihaa löytääksesi?  (Luettu 2130 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
(En tiedä onko tämä oikea paikka ketjulle mutta koska koskee mielestäni eniten sekä modernia, että legacya niin laitoin tänne.)

Sulla on hyvä/erinomainen seiska. Pelaat jotain nopeaa pakkaa vastaan. Lähdetkö mulligoimaan kuuteen toivoen että edelleen löytyy se tarvittava määrä ländiä ja businesta mutta, että saatat osua siihen 1/4 hardhate korttiin kuten vaikka grave strategiaa vastaan rest in peace tai affinityä vastaan stony silence tyyppiseen korttiin.

mulligoisitko hyvän seiskan missä match-upeissa?, Modernissa?, Vain legacyssa?(nopeampi formaatti) vai miten tätä pitäisi lähestyä?

Kun itse en ole koskana lähtenyt. Ja mielestäni tämä uusi scry sääntömuutos auttaa turhaan tietyntyyppisiä kombo pakkoja. Esim. just semmoisia joita vastaan ei ole yhtä hardviha korttia. Esim. twinning end modernissa. Ei paljon piittaa twini rest in peacesta jne. Joten siihen mulligoiminen ei oo mikään varma voitto.

Mitä mieltä olette?
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa Rancid-

Yksiselitteistä vastausta ei ole olemassa. Ratkaisu riippuu tosi paljon siitä, miten konsistentisti/nopeasti vihu tekee ikäviä asioita jos sitä ei pistä jäihin - ts. Amulet Bloomia vastaan pitäisin helposti playlta vaikkapa käden jossa on 4x land, Exarch, Twin ja ~blanko, kun taas Affinitya tai pulttia vastaan joutuisin miettimään aika paljon enemmän. Kakkos- ja kolmospeleissä matchupin yleinen hankaluus on myös huomioitava, eli jos Et Voi Voittaa (tm) ilman sitä yhtä vihakorttia, niin sittenhän mulligoit siihen.

Myös normaalit play vs draw, onko vastustaja mulligoinut jne. aspektit vaikuttaa tähän sen verran merkittävästi, että mitään tyhjentävää vastausta on turha yrittääkään hakea.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa J-Ohraaho

Mielestäni LGC vihakortitVSepäreilutpakat -tapauksessa ja formaatin ollessa potentiaalisesti nopeampi kuin MDN, mulligoisin huomattavasti helpommin hyvääkin kättä jos siitä puuttuisi relevantti vastaus vastustajan nopeisiin ja likaisiin suunnitelmiin.

Modernista voin oikeastaan puhua vain Bloom Titan läjästä, koska muita "oikeita" läjiä en ole aktiivisesti pelannut. Tämä kyseinen läjä mulligoi muutenkin aika agressiivisesti + suora häviö mooniin saattaa pakottaa mulligoimaan jos ei ole esim 2 rundin nutsilandia käessä. Tottakai tässäkin on niin moni muukin asia, jotka vaikuttavat tähänkin mulligointipäätöksen, eikä se noin suoraviivaisesti mene minunkaan valinnoissani. Näen kuitenkin, että esimerkiksi BloomTitan mulligoi tiettyjä spesifejä vastaan enemmän/agressiivisemmin, kuin muut läjät.

LGC hinkkasin 2 vuotta HighTidee - pelattiin 12 cantrip jne + counter-top -paketti - ei tarvinnut ihan jumalattomasti mullogoida, kuin matchupeissa "joissa pakko olla Force". Nyt olen hommannut laput MonoU-OmniTell ja se läjä tuntuu mulligoivan vielä vähemmän - tietysti tuntuma vasta 2-3 vk ja pelejä alla vasta 30h, mutta tuntuma on että aika hyvin pystyy seiskoja pitämään. Lähinnä tarvinnee mulligoida Forcea tässäkin tapauksessa. Tavallaan näissä kummassakin dekissä on niin paljon "vaan 1 mana cantrippejä", että se mulligointi antaa miltei samalla todennäköisyydellä ländin tai cantripin käteen mulligoisit miten tahansa. Niin ei tavallaan edes kannattane mulligoida kuin noissa "have-to" tilanteissa.


- amatoorinmyssytyksiä.com

Poissa Karhumies

Jos vastustajan pakka on niin paljon omaasi nopeampi että joko mulligoit vihaan tai häviät, niin eipä siinä hirveästi vaihtoehtoja ole. Esim. Dredgeä vastaan voi mulligoida gravevihaan ja Oops All Spellsiä tai Belcheriä vastaan voi mullata FoWiin tai spot discardiin, jos tietää että muuten ei ole jakoja.

Modern on hankalampi formaatti arvioida, koska useimmat strategiat eivät mene vastaavalla höökillä turn 1-2 all-in voitto/häviö.