Muu MTG > Aloittelija-alue

Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?

(1/5) > >>

Roottori:
Moi!

Ruvennut kiinnostamaan oikein toden teolla MTG:n pelaaminen ja jonkinlaista pakkaa haluaisin kasata, että pääsisin peliä opettelemaan ja pelailemaan. Ongelmana vain on, että minulla ei ole minkäänlaista käsitystä, millainen pakka aloittelijan kannattaisi kasata. Enkä ole noista eri formaateistakaan oikein vielä perillä. Tuo Standard on ilmeisesti se pelatuin formaatti, vai? Eli jokin sellainen pakka voisi olla mukava kasata (mutta tietysti jos jokin muu formaatti olisi suositeltavampi, niin sitten luonnollisesti sitä varten pakka). Eli varsinainen nyyppä olen vielä tämän pelin parissa. Muita keräilykorttipelejä olen kyllä pelannut, esimerkiksi Pokemonia olen pelaillut viime aikoina, mutta kiinnostaisi ruveta pelaamaan vähän jotain monipuolisempaa ja strategisempaa peliä, myös Duel Mastersia olen pelannut vähän kavereiden kanssa joskus vuosia sitten.

Että millaisia kortteja/pakkoja/paketteja minulle suosittelisitte? Jotain kriteerejä voisin tähän alle listata, että millainen pakka pitäisi saada kasaan:

- Formaatti: Standard (jos se nyt siis on sellainen sopiva formaatti meikäläiselle. :P)

- Hinta: Mitään älyttömiä hintoja en ole suunnitellut pakkaan käyttäväni, joku max 50 euroa voisi olla sellainen yläraja, jos sillä jonkinlaisen pakan saa kasaan.

- Mitään umpihelppoa pakkaa en halua, kun korttipeleistä kuitenkin on jo kokemusta. Että mielellään tuolla ylläolevalla hinnalla mahdollisimman tehokas/hyvä/mitä termejä tässa pelissä käytetäänkään pakka, millä olisi mielenkiintoista pelata näin aluksi, mutta pysyisi mielenkiintoisena myös sitten, kun pääsee vähän peliin sisälle.

- Standard-formaatin pakkaa varten mieluiten mahdollisimman paljon sellaisia kortteja, joita pystyisi käyttämään myös seuraavassa formaatissa (jos olen ymmärtänyt oikein, niin Standardissa vaihtuu formaatti kerran vuodessa?).

Saisiko näillä kriteereillä jotain järkevää pakkaa kasaan? Itse olen katsellut tuolta Poromagian valikoimista tuollaista Deck Builder's Toolkittiä, mistä saisi noita perus maakortteja pakkaa/tulevia pakkoja varten ja boostereista kenties jotain vaihtokamaa, ja siihen sitten pakan mukaan irtokortteja päälle. Kuulostaako järkevältä, vai olisiko jokin parempi vaihtoehto olemassa?

Ehdotukset ja kaikki apu otetaan avosylin vastaan! :)

VariSami:
Formaattina uskoisin Standadrin olevan tosiaan paras vaihtoehto, mikäli Modern ei nosta päätään Suomessa samalailla kuin muualla maailmassa. Ja vaikka nostaisi - en epäluultavaa, että se ylitää Standardin suosion, ellei Standard palaudu yhtä huonoon jamaan kuin Jacen ja Stoneforge Mysticin vallitessa.

Lähden liikkeelle Standardista.
Pakkana voisi kokeilla ainakin Tempered Steeliä, Kuldotha Rediä tai Puresteelia. Kaikki ovat pitkälti vuoden ajan mukana pysyvien korttien, joista kaikki ovat jo saatavilla, ympärille perustuvia. Tosin, pian julkaistava uusi blokki, Innistrad, voi tuoda kyllä mukanaan jotakin aivan uutta ja mullistavaa. (Vaikka tällä hetkellä monet sitä epäilevätkin - Wizards vaikuttaisi aktiivisesti pyrkivän laskemaan voimatasoa välistä.)
Tempered Steel: Mm. nimikkokorttinsa avulla nopeasti ja halvasti kutsuttavia artifaktiolentoja boostiva hyvin aggressiivinen pakka. Käytännössä väriltään valkoinen.
Kuldotha Red: Kuldotha Rebirth-nimisen kortin avulla paljon olentoja pöytään "huijaava" pakka, joka Tempered Steelin tavoin usein pyrkii tekemään niistä nopeasti isoja hyökkääjiä nopeaa viimeistelyä varten. Jonkin verran yhtesitä edellisen kanssa - aavistuksen pienempi keskittyminen artifakteihin. Punainen.
Puresteel: Puresteel Paladin ja equipmentit (mm. Sword of Feast and Famine / - War and Peace) tarjoavat suhteellisen tehokkaan synergian, jonka avulla täydentää kättä ja kontrolloida pöytätilannetta. Toisaalta tämä on helposti hitaampi kuin edelliset ja voi aivan liian helposti keskittyä liikaa Puresteeliin - joka on kuitenkin vain yksi kortti eli 4/60. Toisaalta eräät artifaktit tarjoavat hyviä vastauksia eri match-uppeihin - esim. Sylvok Lifestaff aggressiivisia pakkoja vastaan (useimmiten yhdessä). Toimii ainakin pariaatteessa useissa väriessä - Puresteelin vuoksi tietenkin ainakin hieman valkoista pelaten. Sininen on yleisin yhdistelmäväri, koska se tarjoaa pakan läpi käymistä (aka, Puresteelin löytämistä) ja kontrollia, jota keskinopea pakka arvostaa nopeampia vaihtoehtoja vastaan. Mutta periaatteessa punainen antaisi pelata nopeita, pieniä olentoja, joille antaa varusteita, ja vihreä tarjoaisi manapuolelta nopeutta - sekä mielenkiintosia hirviöitä kuten Thrun the Last Troll, josta eroon hankkiutuminen on lähes taidetta. Minä pelaan kokovalkoista versiota tällä hetkellä.

Juuri muita kokonaan Scars of Mirrodin -blokkiin perustuvia pakkoja ei tule mieleeni. Innistradin kortteja on paljastettu jonkin verran, ja esimerkiksi vampyyrit saattaisivat lähteä uuteen nousuun, tai esimerkiksi ihmissusilla voi olla tarjottavaa Standard-metaan. Tällä hetkellä monien mielestä tosin valkoinen näyttää vahvimmalta väriltä siltä osin.

Ihan vielä pika-apuna, jos et ole tutustunut kovin tarkkaan - mitä eri värit yleensä tekevät:
Sininen: Nostaminen - eli korttietua tai pakan läpikäyntiä. Vastustajan pelaamisen haittaamista, siis kontrollia. Pokemon esimerkiksi ei mielestäni ole kovin interaktiivinen peli, mutta luulisin olevan ymmärrettävää, mistä on kyse. Myös mm. pakantuhoamisstrategiat kuuluvat useimmiten sinisen piiriin.
Musta: Usein itsetuhoisia sivuvaikutuksia nopeampien/tehokkaampien pelaamisien maksuina. Siis kulutat enemmän omia resurssejasi mutta samalla kulutat vastustajasi resursseja hyvin nopeasti. Käden häirintä ja hirviötuhoefektit ovat mustan kontrollikeinoja.
Vihreä: Isojen pelaamisten nopeuttaminen (usein tietenkin uhraamalla resursseja alkuvuoroilla siihen). Isot. Hirviöt. Hyvin ei-interaktiivinen väri, eli loppujen lopuksi vihreällä ei paljoa vaikuteta vastustajan pelaamisiin. Sisältää myös jonkin verran laumataktiikoita pienillä olennoilla - eli yksinkertaisesti vastustajan hukuttamista loputtomaan virtaan tippoja, niin sanotusti. Varsin kykenevä tosin kontrollipuolella pitämään pintansa juuri nyt varsin seksikkäitä artifaktipakkoja vastaan. Artifaktien massatuhoa esimerkiksi löytyy.
Valkoinen: Vaikka pelaan paljon valkoisella, en oikein osaa määrittää sitä tarkkaan. Paljon ainakin hirviöpoistoa - ja ehdottomasti ylivoimaista massapoistoa niille. Toisaalta valkoiselta löytyy useimmiten suhteellisen tehokkaita pieniä olentoja itseltään, ja pakan saa kasaan esimerkiksi pienistä olennoista ja niitä kasvattavista korteista.
Punainen: Luultavasti aggressiivisin väri. Punainen tunnetaan kenties parhaiten pelaajia suoraan vahingoittavista korteistaan ja nopeasti pelattavista, aggressiivisista olennoistaan. Toki väriin kuuluu myös hirviöpoistoa vahingon muodossa, ja punainen tuhoaa esimerkiksi artifakteja suhteellisen helposti.

En ole paras asiantuntija - kenties joku voi täydentää tuota, jos katsoo sen tarpeelliseksi.

Muista formaateista mainittakoon myös ainakin saksalainen Highlander ja EDH/Commander, joista molammat perustuvat yksittäiskorttien pelaamiseen normaalia suuremmissa pakoissa. Ne eivät ole välttämättä kaikkein aloittelijaystävällisimpiä vaihtoehtoja, mutta hyvä hakutoiminnon käytön osaaminen niin muiden pakkoja kuin haluamansalaisia kortteja etsiessä auttaa pitkälle. Kumpikaan ei ole ymmärtääkseni yhtä kilpailuintensiivinen kuin esimerkiksi Standard, mutta ainakin tutsutumista näihin vaihtoehtoihin voinee harkita.

Rhaderis:
VariSami ehti ensin, ja hyvin asiat esittikin  ;D laitetaan nyt oma lyhyt kirjotelma esille kuitenkin:


Standardia suosittelisin näin alkajaisiksi.

Legacy tulee todella kalliiks jos tyhjästä lähtee liikkeelle. Monoväreillä ei juhlita, dualit+fetsit jo maksavat maltaita!

Modern on uus villitys, mut itse en aio siihen sekaantua ku tuntuu että joka paikassa hehkutetaan 12-postia (en tätä pakkalistaa rupea tässä sen enempää selventämään), kiva formaatti jos jo tässä vaiheessa on yks suvereeni dekki mikä harjaa talossa ja kuistilla..

Elikkä standardiin mukaan, eikä kannata hankkia enää noita Zendikar/Worldwake/Rise of the Eldrazi-kuponkeja. Eikä liiemmin M11 korttejakaan. Scars of Mirrodin blokin pahvit, M12 + nää tulossa olevat Innistradin laput hankintalistalle.

Monored on ehkä halvin vaihtoehto jos 50€:lla meinaa selvitä, mut sen taktisuudesta voi olla montaa mieltä.


Roottori:
Paljon kiitoksia vastauksista molemmille!

Elikkä Standardia varten lähden sitten pakkaa suunnittelemaan. Tuo Puresteel kuulostaa noista ehkä kaikista mielenkiintoisimmalta, mutta jo nuo Swordit näyttävät maksavan kymppejä kipaleelta, että taitaa meikäläisen tämän hetkinen budjetti ylittyä jo pelkillä miekoilla. :P Että varmaan sitten Kuldotha Rediä tai Tempered Steeliä voisi ajatella, jos niiden hintataso ei vain nouse liian korkeaksi. Osaisitteko jotain valistunutta, summittaista arviota heittää, että mitä nuo pakat tulisivat suunnilleen maksamaan? Tai jos voitte jotain skeletonia + yleisimpiä techejä heittää noista pakoista, niin voin tietysti itsekin laskea. :)

Rhaderis:
Kuldotha Red menettää rotaation tapahtuessa aika tärkeän palasen; Goblin Bushwhackerin. Kolmannen vuoron tapot jää tekemättä ilman tuota kaveria.

Tempered Steel on ihan mielenkiintoinen tapaus, mutta mietityttää että mitä dekki tekee jos ei pakan nimikkokorttia nouse/saa pöytään? Onhan sillä joku menestystäki saanu hankittua, mut pidän pakkaa kovin epätasapainosena.

En nyt heitä mitään skeletoneja tähän ku pakat muuttuvat rotaation jälkeen enemmän tai vähemmän, ja ennen R:ää ei kannata lappuja välttämättä hankkia.

Itse kasaan standardiin jotain kunha koko Innistrad on paljastettu, siihen asti lymyilen varjoissa  :P

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta