Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Onko korttini feikki?  (Luettu 15838 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Rikke

Onko korttini feikki?
« : 03.07.17 - klo 20:20 »
Minulla oli listalla Unlimitedin Bayou myynnissä. Eräs potentiaalinen ostaja kuitenkin epäili että kyseessä voisi olla väärennös (esim. printtikuvio oli epäilyttävä). Asiahan pitää nyt selvittää. Ehdotuksena oli että esim. Poromagialta voisi löytyä asiantuntevaa porukkaa väärennöksen toteamiseen. Onko näin?

Nyt ensihätään illalla haluaisin kuulla muiden mielipiteitä. Otin vielä uudet skannit kortin etu- ja takapuolesta.

Etupuoli:

https://iitrqq-am3pap001.files.1drv.com/y4mk3FtuUCLfbCV-Z26d8av0W4026nZXnlOnJ7B1WUj3WK19oht1dHjILSyG28wwj0Q9ikL_Tkem1H9H-AQyDwQferGeMqw1gFN_sH0c7e9pXDB23WrSjEhneZcpsp4qLL3cC8StaQ5RGtKZvxtwoNJsVOgzvc7n3IPDo7hO7jkgqVGCHLWxgpIH_4V_KvBf7KETSHOlCQOZvDjuqdbHLGGEg/bayou%20front.png?psid=1

Takapuoli:

https://hq8qnw-am3pap001.files.1drv.com/y4m0coObuOLjCo5gpOYaImy_esKXXH2qjQoN21ehbEzp9ueKSmi_WMlwUmD7t7O234D9S2XxASUolkXgF1x-Sd5x4dvHQAep2ltQgKtWIAuPMhxR2whufNheZiB_cfckJ4p7B_P8HluOwPBEIHTZafYiI7ES0Bw6ZTGQNrlA8XDx2n-2qnra6iuI3j1mbKJ2jfMFbWKuoohoZ2fQzUlWHWBWA/bayou%20back.png?psid=1

Poissa Chill79

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #1 : 03.07.17 - klo 20:55 »
Itse en kyllä näe tuossa mitään "epäilyttävää"...

nimimerkillä mtg:tä vuodesta 94--> ;D

-Jyri-

Poissa Gagis

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #2 : 03.07.17 - klo 21:13 »
Oon päässy hypistelemään joitain väärennöksiä ja en näe tuossa mitään minulle tuttuja tunnusmerkkejä. Näyttää kaikin tavoin aidolta.

Toistaiseksi selkein tapa tunnistaa väärennös on se, ettei mustien ja värillisten alueiden raja olisi terävä, mutta tuossa se juurikin on hyvin terävä. Aivan uusimmissa väärennöksissä tästäkin tunnusmerkistä on joidenkin huhujen mukaan päästy eroon, mutta suhtaudun siihen epäilevästi, ja vaikka niin olisikin, niin niin hyvät väärennökset ovat niin hillittömän uusia, ettei niitä olisi levinnyt juuri minnekään vielä.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Rei

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #3 : 03.07.17 - klo 21:46 »
Ihan normaalilta näyttää kyllä. Pitäs olla vähän tarkempi ku vaan todeta et "epäilyttävä" jos jotain sanoo.

Poissa Retardi

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #4 : 03.07.17 - klo 22:29 »
Minun silmään näyttää ihan legitiltä kortilta, omia suosikkikohtiani on manasymbolien lisäksi tekstiboksi (meneekö printtikuvio tekstin päälle vai ei) ja taustapuolen väripallukat joista etenkin mustassa ja sinisessä täytyy olla tuollainen "yhtenäinen" alue jossa printtikuvio ei saa näkyä.
Joo tai siis ei eiku häh?

Poissa Rikke

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #5 : 03.07.17 - klo 22:57 »
Kiitoksia kommenteista. En itsekään kyllä nähnyt tuossa mitään kun sitä muihin revisedin dualehin vertailin. Kortin olen ostanut täältä foorumilta tai sitten huuto.netistä joskus muinoin.

Poissa malin

 • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • **
 • Taas Helsinginforssassa
Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #6 : 03.07.17 - klo 23:08 »
Otin kuvia UL-tropicalista (kun muita ei ole) tänne kännykkäkameralla ja tuijottelin eri kuvien eroja niin pitkään että värit jo vilkkuu silmissä skanneja riittävästi zoomatessa
https://1drv.ms/f/s!AvugNniB0lttyW0ukvvWBLUrK1AW

Vertailisin itse ainakin tekstiä (onko tasainen painojälki vai rosterin kennostoa), tekstiboksissa olevia manasymboleita (vaatisi toki Bayoun vertailukohteeksi).
Kääntöpuolelta pallukoiden lisäksi katsoisin valkoista TM-tekstiä joka ylittää monta eri värialuetta ja viivaa (mm. valkoisen M-kirjaimen vasemman aukon oikea reuna vrt musta viiva) ja deckmaster-sanassa t-kirjaimen ylittävää sinistä viivaa.

Valokuvissa kortin nimi ja korttityyppi land näyttävät zoomatessa lähes kohokirjoitetuilta, mutta skanni on niin erilainen väreiltään riittävästi zoomatessa että en saa verrattua.
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa Bassoveikka

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #7 : 07.08.17 - klo 02:25 »
Tässä ketjussa on jo otsikko kohdillaan, joten enpä aloita uutta. Jos kortissa on muihin nähden hieman pyöreämmät reunat, se ei läpäise valoa, pinnan tekstuuri on muita foileja karkeampi ja foilaus jatkuu kortin reunoille tehden mustasta osasta tavallista vaaleamman, niin tottahan korttini on feikki? Vai onko noille kenties jokin muu selitys? Foil Ugin's Nexus on kortti ja ihmettelen, miksi jotakuta kiinnostaisi tehdä 2€ väärennöksiä ja espanjalaista ammattimyyjää laittaa moisia eteenpäin.

Poissa Morian

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #8 : 07.08.17 - klo 14:10 »
Todennäköisemmin kyse on paino- tai leikkausvirheestä. En ole vielä kuullut yhdestäkään väärennöksestä, josta löytyisi foil stamp alareunasta, joka sinun kortista pitäisi löytyä. Foili feikkejä on muutenkin todella vähän.

Jos haluat selvittää asiaa pidemmälle laita high res skannaus kortista.
« Viimeksi muokattu: 07.08.17 - klo 14:16 kirjoittanut Morian »

Poissa hembba

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #9 : 07.08.17 - klo 14:39 »
Korjatkaa jos olen väärässä; mutta tuo tekstihän juuri on paras feikin tunnistamiseen? Aito mtg kortti painetaan ensin ilman tekstejä pelkkänä kuvana ja sen jälkeen teksti päälle eri tekniikalla. Feikeissä lähteenä on skannaus aidosta kortista jolloin teksti muuttuu osaksi kuvaa. Eli jos teksti on samaa painokuviota kuin kortissa muuten, on kyseessä feikki.

Poissa Bassoveikka

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #10 : 08.08.17 - klo 00:16 »
Tekstuuri, eli kuvapinnan rakenne on karkeampaa ja se nuo epäilyt herättikin. Foil stamp kyllä löytyy.

Poissa mtg_96

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #11 : 18.09.17 - klo 21:39 »
Toivotaan että täältä saa apua sillä itse en osaa näitä feikkejä kauheammin erotella.

Eli asiaan, sain tuossa jokunen päivä sitten mcm:stä tilaamani japanifoil swan songit. Sanon jo tässä vaiheessa et myyjällä täydelliset statsit ja asioinut monta kertaa ennenkin. En aluksi huomannut korteissa mitään omituista, mutta tänään kun aloin pahveja tarkemmin tutkimaan huomasin että korttien pinta tuntuu jotenkin "limaiselta". Olen nyt näyttänyt kortteja noin 5 eri henkilölle joista useampi on pitkän linjan harrastaja itsekkin. Samoin yksi tuomari ja hänen silmissään kortit olisivat aitoja. Puolet ovat sanoneet että aitoja on, puolet taas että feikit. Joten en ole saanut asiaan varmistusta. En tiedä voisiko kyseessä olla joku print-error, en edelleenkään tiedä näitä asioita joten spekuloin vain.
Samalla en jotenkin usko että korttien väärentäjät osaisivat väärentää foileja mutta mene ja tiedä sitten.

Kuvan laitto tähän ei valitettavasti paljoa auta sillä kuvassa/sleevessä nää näyttää aivan aidolta. Kortin tuntuma on sen sijaan hyvin omituinen. Vertasin noita myös samaan swan songiin joka puhuu koreaa ja eron kyllä huomasi.

Korteille ei ole tehty sen suurempia testejä (valo/bend) jne, joten kysynkin osaisiko joku pk-seutulainen auttaa asiassa? Voin kiikuttaa kortit tarkastettaviksi sillä haluaisin tähän asiaan selvyyden, koska kortit eivät todellakaan olleet halpoja.

Poissa Gagis

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #12 : 19.09.17 - klo 00:26 »
Käy näyttämässä Poromagialla. Osannevat auttaa, jos joku tarkkasilmäinen setämies on töissä.

Tuossa on ihan mahdollista, että tuntuma on outo, koska eri mantereilla ja eri kielillä kortit on usein painettu eri tehtaissa.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa mtg_96

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #13 : 19.09.17 - klo 10:38 »
Käy näyttämässä Poromagialla. Osannevat auttaa, jos joku tarkkasilmäinen setämies on töissä.

Tuossa on ihan mahdollista, että tuntuma on outo, koska eri mantereilla ja eri kielillä kortit on usein painettu eri tehtaissa.

Kävin jo, näytin läpyskää kolmelle eri kundille, yks sanoi että aito, toinen ei osannut sanoa ja kolmas oli varma että feikki. Joten selvyyttä asiaan en sieltä saanut harmillisesti.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #14 : 19.09.17 - klo 12:13 »
Feikkifoileja on tähän mennessä tullut maailmalla vastaan todella vähän ja on tunnettua että japanilaiset kortit on painettu eri toimijan toimesta kuin eurooppalaiset joten tuntuma saattaa olla erilainen. Näkemättä en lähde arvioimaan, mutta todennäköisemmin ovat aitoja kuin feikkejä.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa mtg_96

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #15 : 20.09.17 - klo 22:35 »
Asiaan saatu varmistus ja aitojahan ne! Kiitos kaikille jotka apua tarjosivat! :)

Poissa mastaa

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #16 : 22.08.18 - klo 15:10 »
Hei,

pistetääs jo tähän olemassa olevaan ketjuun. Eli hommasin pari betan basic landia ja kiinnitin huomion plainssiin, jonka väritys on paljon tummempi, kuin aikasemmin omistamieni. Lisäksi valkoiset pilkut kulmista puuttuvat. Huomasin että eräässä islandissani sama ongelma. Kummatkin läpäisevät valotestin ja puhelimellani nopeasti printtausta tutkiessani en osaa varmuudella sanoa juuta, enkä jaata. Onko yleensä mahdollista olla aitoa betan korttia ilman valkoisia pisteitä kulmissa? Kiitoksia jo etukäteen ja voin pistää kuvia, jos tuo pilkkujen puuttuminen ei varmista asiaa.

Poissa Azakael

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #17 : 22.08.18 - klo 15:23 »
Onko nämä niitä basic landeja jotka puuttuivat alphasta ja lisättiin betaan? Ne on tummempia pieleen menneen värimäärittelyn takia. Muistaakseni niistä puuttuu myös ne alanurkkien valkoiset pisteet, koska se kortin kuva rajattiin eri tavalla. En nyt pääse tarkistamaan omistani puuttuuko ne pisteet mahdollisesti kaikista sen artin basiceista, mutta ainakin osasta ihan varmasti.

Poissa Possu81

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #18 : 22.08.18 - klo 15:46 »
Foil-stamp feikkejä on käsittääkseni tehty ihan siinä missä muitakin, mutta näissä se vika, että se merkki lähtee raaputtamalla irti, jopa kynnellä. Ainakin näin youtube-videoissa todistettiin. Standard feikeissä saattaa huomata siitä, että cardstock laadukkaampaa kuin aito :)

Poissa Rei

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #19 : 22.08.18 - klo 16:06 »
Kaikki kortit jotka lisättiin betaan tai joita korjattiin on tummempia. 1 jokaista basic landia ja kasa muita kortteja.

Poissa mastaa

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #20 : 22.08.18 - klo 16:22 »
Kiitoksia vastauksista! Mulla menny jotenkin ohi et noi myöhemmin lisätyt ois tummempia. Ja jos tuo pilkkujen puuttuminen ei oo mitenkään poikkeuksellista, niin oletetaan et aitoja on. En niistä muuten mitään vikaa löytänyt. Ja ei onneks nyt kalleista korteista oo kyse vaik feikkejä olisivatkin.

Poissa meite

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #21 : 22.08.18 - klo 20:20 »
Minulta löytyy kans noita betan tummempia basicceja, swampit ja mountainit. Niissäkään ei ole pilkkuja kulmissa. Ovat nimenomaan eri artilla kuin mitä alphasta löytyy, eli kuuluu asiaan.

Poissa zeeAbe

Vs: Onko korttini feikki?
« Vastaus #22 : 22.08.18 - klo 21:52 »
Foil-stamp feikkejä on käsittääkseni tehty ihan siinä missä muitakin, mutta näissä se vika, että se merkki lähtee raaputtamalla irti, jopa kynnellä. Ainakin näin youtube-videoissa todistettiin. Standard feikeissä saattaa huomata siitä, että cardstock laadukkaampaa kuin aito :)

Stamppi feikeissä on myöskin vissiin sitä että stamppi ei heijasta niinkun pitäisi, eli planeswalker iconi ja manaiconit ei molemmat näy yms.