Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Extended Higlander Helsingissä la 25.11.  (Luettu 3067 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Nastaboi

Extended Higlander Helsingissä la 25.11.
« : 22.11.06 - klo 15:50 »
Lauantaina pelataan Extended Highlanderia, joka on monessakin mielessä hupaisa formaatti. Se on toisaalta vähän kuin sealedia, jossa kaikilla on pelkkiä pommeja. Pakan rakennuskin on helppoa: valitset vain lempiväreistäsi kaikki mauttomimmat vehkeet ja tunget ne samaan pakkaan. Toisaalta yhden kortin sääntö tarjoaa mielenkiintoisia haasteita pakanrakennukseen. Miten saan manabasen toimimaan? Miten saan pakasta mahdollisimman konsistentin? Yksinkertaisin tapa ratkaista ongelma on pelata White Weenieta, jossa pelattavia 1- 2- ja 3-droppeja löytyy mielin määrin, eikä kortin tekstillä ole väliä niin kauan kuin alakulmassa lukee 2/2. Toinen ääripää on tietenkin pelata Malinkontrollia ja tunkea pakka täyteen hulluja synergioita ja vastauksia kaikkeen mahdolliseen. Formaatista hauskan tekee se, että pelit ovat oikeasti aina erilaisia ja että vastustajan (tai miksei omastakin) pakasta voi tulla ihan mitä tahansa.

Jos aloit jo miettiä vaihtokansion raresivujen siirtämistä 80 suojamuoviin, tässä muutamia pelattuja arkkityyppejä:

UW Control: Suosituimpia arkkityyppejä. Countereita, Wratheja, Discejä, laputusta ja muutama iso finisheri. Strategialtaan lähellä nykystandardin kontrolleja: Wrathataan vuorolla 4 (tai 5 tai 6), pelataan enkeli tai lohis, counteroidaan tarvittaessa.

MonoU: Vanha kunnon draw-go, johon on tungettu kaikki extended-lailliset vähänkin pelattavat counterit ja loputtomasti kortinnostoa. Edellistä reaktiivisempi. Usein mustasta splashatty poistoa ja Togi.

MBC: Monomusta kontrolli. Joko agressiivisten tai kontrollipakkojen kauhu, riippuen siitä onko pakka lastattu täyteen poistoa vai discardia. Omassa versiossani on splashattu valkoinen, mutta pakka tulee toimeen ilman splashejakin.

B/G: Ukkopohjainen pakka, versiosta riippuen semiagressiivinen tai hyvinkin kontrolloiva. Perustuu utilitycreatureihin ja usein hautausmaarekursioon. Vihreän ansiosta myös jokin kolmas splashiväri usein mukana.

G/U: "Simic Aggro" eli manakiihdytystä, tehokkaita ukkoja vähän countereita.

G/R beats: Kaikkea nopeasta pieksusta midgame LD:iin. Klassinen yhdistelmä lihaa ja polttoa, lisää vain omat mausteesi.

R/B LD: Kaikki formaatin LD:t, loputtomasti poistoa ja muutama iso liha.

Sligh/Goblins/Burn: Halpoja ukkoja ja polttoa. Tehokas formaatissa, jossa vastustajalla kusevat värit nykystandardia useammin.

Combo: Yleensä U/G/w Heartbeat-tyyppinen viritys loputtomilla kortinnostoilla ja regrowtheilla. Voittaa kontrollit ja muut hitaat pakat pelaamalla niin paljon uhkia, että kaikkiin on mahdoton vastata. Häviää nopeimmille aggroille.

5c special: Tyypillisin higlander, johon on kerätty voimakkaimmat kortit kaikista väreistä ja jonka viisi ensimmäistä vuoroa menevät manabasen rakenteluun.


Eli tällaista hupaisaa toimintaa olisi tiedossa. Turnausta ei ole sanktioitu, joten ratingin menettämisen vaaraa ei ole. Ennakkoilmoittautua voi täältä.

Ei muuta kuin keskustelua!
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa olppari

Vs: Extended Higlander Helsingissä la 25.11.
« Vastaus #1 : 22.11.06 - klo 17:13 »
highlander Battle of Wits on mauton  :o
"Vaikka elämä on nykyään niin kallista, on se siitä huolimatta hyvin suosittua."

Poissa Polari

Vs: Extended Higlander Helsingissä la 25.11.
« Vastaus #2 : 22.11.06 - klo 17:57 »
Eikös U/B Highlander Tog olisi kannattanut mainita erikseen kun Hyvärinen tulee kuitenkin taas voittamaan sillä turnauksen.

Ja ei ainakaan minun 5c pihvispesiaalini tuhlaa aikaa mihinkään manabasen rakenteluun. Manojen toiminta varmistuu parhaiten kaavalla "10 kipua, 10 dualia, 6 fetsiä, täytteitä". Tosimiehen Highlanderissahan ei kahta samannimistä landia ole!
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa Nastaboi

Vs: Extended Higlander Helsingissä la 25.11.
« Vastaus #3 : 22.11.06 - klo 22:28 »
Eikös U/B Highlander Tog olisi kannattanut mainita erikseen kun Hyvärinen tulee kuitenkin taas voittamaan sillä turnauksen.
Mutta sehän on käytännössä monosinen kontrolli, johon on splashatty vähän mustaa.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM