Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa  (Luettu 6597 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa teemuhy

Päivää pääkaupunnista. Taas oli mentävä pelaamaan Isomana-liigan (väliviivalla tai ilman) osakilpailuun, koskapa olin menny pärjäämään alkupään kisoissa, eikä vaivalla kerättyjä pinnoja viitsi heittää menemään. Sitäpaitsi kerrankin oli sunnuntai vapaana, joten miksen viettäisi sitä haisevien turmojen hikisessä seurassa. Pakkaa ei ollut, formaatti tosi tuttu joo, ja kiinnostus formaattia kohtaan aika nollissa. Obv pelaan siis Kavun Kostoa.

Saapuminen yliopistolle tapahtui miljoonan asteen helteessä ja jopa ihan radiokanavalta tulleen Oikean Metallican pauhatessa. Nissan on kuuma maa. Paikalla olivat jo perusprot ja Tero. Pakka lainaan korttihamstereilta ja odottamaan. Joku tiesi, että Ämmälä ja Junnilainen olivat viettäneet eilisen grillin ääressä, joten paikallesaapuminen olisi ehkä kiven alla. Parin minsan päästä saitille saapuu kaksi kappaletta öliseviä, ähkiviä ja puhkivia köriläitä Fanta-pullot kourassa. Pelaamaan molemmat kuitenkin jaksoivat.

Nu spelar man, ja pakkalista on:

6 Forest
7 Mountain
1 Pendelhaven
4 pain
4 dual

4 Solifuge
4 Kird Ape
4 Lanttu
4 Scab-Clan 3/3
3 Riftsweeper
3 Burning-Tree Shaman ilman mahdollisia typoja
2 CotH
2 Scorchio Rusalka

4 Rift Bolt
4 Char
2 Seal of Fire
2 Might of Old Krosa

Side:
4 Tormod
4 Sulfur Emmentaal
3 Blood Moon
1 Kuu-Magus (nice pun)
3 Tin-Street Hooligan

Pakka on melkein copypaste Kioton GP:n top8-listasta. Laitoin Riftsweeperit huligaanien tilalle, koska sweeper ei koskaan tee mitään ja on paska kortti. Rusalka on umpimauton, syy seuraa kohta.

Eka kiekalla saatiin heti Hyvönen-Hyvönen -featurematsi. Toni pelas UB teferihitsausta kontrollia vastaan tuunattuna. Eka pelissä mulligoin kuuteen ja voitan drawilta aika helposti ajamalla kinkulla. Toka pelin Toni mulligoi viiteen, eikä pysty oikein mitään. 1-0

Toka kierroksella vastaan Liha-Ollin dredgekasa. Kinnunen keksii, että matchup on mulle helppo, ja saa mutkin vakuuttuneeksi siitä. Vartti myöhemmin pelaan hupipelejä Ollin kans 0-2 taulussa. Eka pelissä tuli muistaakseni 400/400 trolli, ja tokassa sidestä huolimatta tais tulla tuhat toksua hastella. Tormodin krypta on hyvä, jos sen nostaa. Hupipelit vein sitten toki miten vaan. 1-1

Kolmoskiekalla Roimaan Rotisko ja dredge taas. Eka pelissä en voi tasan mitään. Toisessa menee jännäksi, kun oon jo foldaamassa enginen lähdettyä pyörimään, koska crypt ei nouse. R.O. Disko onnistuu kuitenkin dredgettään 30 irrelevanttia korttia putkeen, ja saan sen yhteen lifeen. Firemane Angel gainaa 2, kun ootan topdeckpolttoa. Kiroilen, älisen ja huudan 5 minuuttia ja summonoin paikalle Longin ja Smemmenin pyhän kaksinaisuuden, jonka jälkeen nostan rusalkan, säk, säk, säk, sun. Viimesessä tapan lootterin ja pelaan 3 kryptaa. Liha kostaa. 2-1

Sitten Visa ja Visan antiaggrokasa. G1 pelaan äijiä, eikä Visa nosta helixiä. Wrathin perään tulee 4 court hussaria, jotka ei löydä mitään. Toisessa Visa tilttaa ja pitää 1-landerin. 2 Condemnia hidasti, mutta solifuge tuuttas pron kuuhun. Pelattiin pari hupipeliä, joissa tuli mekaanisesti turpaan. 3-1

Vika kiekalla tuleekin sitten vastaan ArkkiPro Eki. Aggroa vastaan techitelty Dralnuteferijoku hajos eka pelissä mun nopeisiin pieksuihin. Rusalka esti Tendrilsin ja muun poistelun. Toisessa kestää, kun eki ei löydä voittoa mistään. Tapan 3 teferiä, kunnes factorytoksut ajelee naamaan. Kolmas on täyttä tuubaa, kun mulligoin ja vastus poistaa kaiken ja ajelee. 3-2

Summa Summaaaaarum: T2 on paska formaatti. Aggro on totaalista jörmyä oikein tehtyä kontrollia vastaan. Dragonstorm nauraa aggrolle. Kontrollit pelaavat sitten toisiaan ja lohareita vastaan, kun aggroläjät ihmettelee, että miten tässä nyt näin kävi. Top4 tais olla kontrollia turnauksessa. Angelfire oli kauheaa saissea. Kinnunen onnistui jotenkin ottamaan kolme tasuria sillä. Muut aggrot jäi jonnekkin suohon hännille. Tasureita tuli turnauksessa vaikka kuin paljon, mistä varmaan johtuu mun vitossija aika heikolla recordilla.

Opetus lapsukaisille: Älkää pelatko kavuja, kuten minä tein. Voitin vahingossa 3 matsia, mutta useammin käy niin, että Keijo Kontrolli kävelee yli. Boros on vielä huonompi vaihtoehto. WW ei ole edes vaihtoehto. Pelatkaa kontrollia, hitsausta, junnausta ja jauhamista, tai sitten loharimyrskyä. Voitatte enemmän. Voitte myös pelata MtG:tä, eli vintaasia. Vintagessa ei ole lohikäärmeitä eikä kavuja, pelkästään isoja metallipönttöjä ja kaloja. Kalat on siistejä, pelatkaa niitä.

Eki muuten voitti, yllätys yllätys. 16 pelaajaa oli, eli 40 euroa lisää Erkin säästöpossuun.
« Viimeksi muokattu: 27.05.07 - klo 22:34 kirjoittanut teemuhy »
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa ilpo

Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #1 : 27.05.07 - klo 22:38 »
Sivuhuomautuksena vintagessa on myös comboa!
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Nastaboi

Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #2 : 28.05.07 - klo 02:53 »
Tämä raportti on pelkkiä totuuden sanoja. En tiedä kuuha-sanan etymologiaa, mutta luuten, että se kuvaa formaattia nimeltä Standard.

Feilasin osaltani SMQ:ssa, joten coverage-äijäily kutsuu. Valitettavasti siinäkin pestissä joutuu ajattelemaan standardia, ettei ole täysin pihalla coveroidessa. Eipähän sentään tarvitse pelata.

Sunnuntaina Hesburgerissa:
<Rikola> Mega-ateria laittikokiksella.
<Ihonen> Kerrosateria fantalla ja miniporkkanoilla.
<Rikola> Taisit saada jo tarpeeksi suolaa yhdelle päivälle?

Rikolalle ei tullut oikein uni silmään hotellissani, joten kannattaa kehittää jotain ohjelmaa siltä varalta, jos ette vaikka itsekään saa täällä unta.
« Viimeksi muokattu: 28.05.07 - klo 02:56 kirjoittanut Nastaboi »
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #3 : 28.05.07 - klo 09:39 »
Neljän parhaan joukossa Eki ja Toni UB Teferillä, minä UR Urzatronilla ja Tero WUB Reanimatorilla. 3-2 menivät Teemu RG pieksulla, Olli Dredgellä ja Mikko Keskitalo Dragonstormilla. Tarkemmat tulokset voisin luvata nettiin keskiviikkoon mennessä.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #4 : 28.05.07 - klo 10:26 »
Haiskahtaa aika vahvasti että meettagaame on jämähtänyt pieni piiri pyörii leikiksi missä oikeasti pelataan joko comboa (Dragonstorm) tai sitten anticomboa (Ux Control). Ilmeisesti aggroista ei löydy tarpeeksi häirintää että pystyisi voittamaan sekä combon että controllin. Tämä taas johtaa siihen että SM-skabojen top kasi kestää kaksi ja puolivuorokautta kun kahdeksan sinipohjaista kontrollia nylkyttää toisiaan vastaan. Sanokaa minun sanoneen.

Ja muuten messevää raportointia täysin turhaketypestä, kiitos siitä.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #5 : 28.05.07 - klo 10:46 »
Haiskahtaa aika vahvasti että meettagaame on jämähtänyt pieni piiri pyörii leikiksi missä oikeasti pelataan joko comboa (Dragonstorm) tai sitten anticomboa (Ux Control). Ilmeisesti aggroista ei löydy tarpeeksi häirintää että pystyisi voittamaan sekä combon että controllin.

Tämä ei ole pitkiin aikoihin ollut mitenkään epätavallista Standardissa. Ravnican tarjoamat helpotukset manaongelmiin auttavat hitaita pakkoja "liikaa" ja lisäksi formaatissa on sellaisia reiluja kortteja kuin Remand ja Repeal.

Tämä taas johtaa siihen että SM-skabojen top kasi kestää kaksi ja puolivuorokautta kun kahdeksan sinipohjaista kontrollia nylkyttää toisiaan vastaan.

Tämä on vielä vähemmän epätavallista kuin ylläoleva, kun ottaa huomioon parhaiden suomalaisten pelaajien pelityylipreferenssit. Suomessa varmasti löytyy sinistä kärjestä sellaisenakin vuonna, jona USA:ssa pieksulla on realistiset sänssit pärjätä.

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #6 : 28.05.07 - klo 12:07 »
Tuota Teemun pakkaa täytyy vielä vähän kommentoida, jos joku hullu haluaa nyky-Standardissa pieksua pelata. Pakassa näyttäisi olevan sekä hyviä että huonoja kortteja. Kontrollin voittaakseen käytännössä kaikkien ukkojen täytyy olla jotenkin funktionaalisia, eli niiden täytyy tehdä jotain muuta kuin pelkästään seisoskella tiskissä  ja välillä hyökätä.

Scab-Clan Mauler on ehkä surullisin esimerkki ukosta, jonka puhku ei yleensä vain riitä. Toinen, joka tuntuisi nykyään mitään tekemättömältä on Burning-Tree Shaman. Sen sijaan Giant Solifugella on pari mukavaa ominaisuutta, joiden pitäisi tehdä siitä ihan relevantti, ja Kird Ape on ykkösvuoron 2/3:na ihan pelattavissa. Kontrolli saa kuitenkin poistonsa tulille yleensä vasta vuoroilla 3-4.

Lähtisin itse testaamaan seuraavanlaista ukkovalikoimaa:
4 Llanowar Elves
4 Kird Ape
4 Riftsweeper
4 Tin Street Hooligan
4 Magus of the Moon
4 Call of the Herd
4 Giant Solifuge
n Scorched Rusalka?

Riftsweeperit pitävät aisoissa Lotuksen ja Chroniclerin, Tin Street Hooligan hoitelee usein todella tärkeät sinetit - ja sinettien hyvyys vain korstuu Magus of the Moonin alla. Mielestäni nuo kuuluvat kaikki suoraan pakkaan, koska ne nyt vain oikeastaan aina tekevät jotain. Esim. UB Teferi-pakka pelaa useita Lensejä, useita Chroniclereja ja kertalukua 15 ei-perusmaata. Call of the Herdin hyvyys on siinä, että se kestää tuplamäärän poistoa, heikkous on tietysti Repeal.

Tuossa valikoimassa alkaa vain olla sitten se, että paljon muuta (so. polttoa) ei pakkaan mahtuisikaan *hymy*. Jotain kai siis pitäisi karsia.

Parhaat pultit lienevät Char, Sudden Shock ja Rift Bolt, joten niistä vain valitsemaan. Ukoista tuli mieleen vielä yllättäen parrasvaloihin nousua tekevä Greater Gargadon, joka on hyvä sekä toista pieksua (ukot kumminkin vaihtelevat keskenään) että kontrollia (auttaa esim. Wrathin iskiessä) vastaan. Tietenkin Gargadon joskus kohtaa Remandin tmv. postista tullessaan, mutta eipä siinä tilanteessa mikään muukaan kortti olisi sen parempi.

-- Nute
Oulu

Poissa teemuhy

Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #7 : 28.05.07 - klo 12:38 »
Riftsweepereissä on pahemman laatuinen ongelma. Toisin kuin sinettien kanssa, chroniclerit eivät kovin usein tule ulos vasta kun vuorolla n. Sitten on kakoskiekalla hankala miettiä, että kannattaako tehdä karhu vai ei. Tinakenkätyttöjen osumistiheys on paljon suurempi, sillä moni kontrolliläjä pelaa sinetin kakos- tai kolmoskiekalla. Sidetin sweeperit kauas pois monta kertaa.

Palavan puun shamaaneita oli pakassa CotHeja enemmän suuren Repeal- ja Helix-odotusarvon vuoksi. CotH on aggroja vastaan parempi, sillä Kapteeni kertoo, että siitä saapi korttietua monesti. Kakoskiekan mauler toi ainakin ekille kilokaupalla harmaita hiuksia eka pelissä, kun ei vaan ehtinyt mukaan. Oli toki myös hetkiä, jolloin ne ei paljoa tehny. Trample on kuitenkin relevantti asia monessa matchupissa. Maindeck kuuma-gus vois olla jopa ihan ok idea, mutta moni pakka osaa kiertää sen sineteillä tai linsseillä. Ne yhdessä tinakenkänaskien kanssa vois olla oikein hyvä idea. Dredge pääsee liian usein pyörimään, ennen kuin maagi istuu pöytään. Scorched Rusalka on umpimauton, se tekee wrathista, damnaatiosta (obv), helixistä ja tendrilsistä paljon heikompia, jos ymmärtää pitää manoja auki. Dredge hajoaa instant-siltapoistoon.

Sudden shockeja jäin parissa kohtaa kaipaamaan. Pakassa ei oikein ollu järkevän hintaista instant-polttoa. En oo varma vaan minkä tilalle laittaa pikashockit. Jos ei pelaa maulereita, niin seal of firet voi kai jättää pois.

Helpoin ratkaisu on nakata kavut nurkkaan, ja pelata kontrollia.
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #8 : 28.05.07 - klo 12:56 »
Tentin alkamisen odottelu on tylsää, varsinkin nykyään, kun tenteissä tulee käytyä kerran vuodessa ja varsinaista pakkoa ei ole. Siispä laitan tähän turnauksen lopputulokset. Kopsaan nämä sitten Isomana-sivulle, kunhan intoudun sitä päivttämään. Pelattiin viisi kierrosta ilman pudotuspelejä.

1. Erkki Siira, UB Teferi, 13
2. Toni Hyvönen, UB Teferi, 12
3. Matti Nuortio, UR Urzatron, 10 / 64,0000 %
4. Tero Niemi, WUB Reanimator, 10 / 42,6667 %
5. Olli Lehtola, Dredge, 9 / 61,3333 %
6. Teemu Hyvönen, RG pieksu, 9 / 60,0000 %
7. Mikko Keskitalo, Dragonstorm, 9 / 54,6667 %
8. Aleksi Alavuotunki, UB Teferi, 7
9. Henri Kinnunen, WUR Lightning Angel, 6 / 49,3333 % / 48,7179 %
10. Visa Vallivaara, ?, 6 / 49,3333 % / 46,1538 %
11. Tapio Martinmäki, WB pieksu, 6 / 48,0000 %
12. Mikko Ämmälä, Uw Brine Elemental, 4
13. J-P Rantaiso, WR pieksu, 3 / 56,6667 %
14. Mikko Roimaa, Dredge, 3 / 51,6667 %
15. Antero Helppikangas, ?, 3 / 37,7778 %
16. Timo Junnilainen, ?, 0

EDITAATIO: Huomatkaa Kinnusen ja Visan ankara kamppailu 6 pisteen sisällä. [Lisätty 29.5.07 klo 10.58.]

Tietoja puuttuvista pakkatyypeistä kaivattaisiin. Oliko Visalla myös Lightning Angel -pakka? Oliko Anterolla vihreä pieksu? Oliko Timolla kokomusta vai punamusta kontrolli? EDITAATIO: Minkä väriset Dredge-pakat Roimaalla ja Ollilla oli? [Lisätty 29.5.07 klo 9.26.]

Bonustietona väitän, että olisin hävinnyt Tonille 0-2 (1-2 sijaan), jos Toni olisi pelannut Teferin heti omalla vuorolla eikä jäänyt turhia venttailemaan.

-- Nute
Oulu
« Viimeksi muokattu: 29.05.07 - klo 10:58 kirjoittanut Thaurwylth »

Poissa Teroin

Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #9 : 29.05.07 - klo 02:05 »
Juu Visa pelas myös kuuhaenkeliläjää. Junnilaisen läjä oli monoB. Intel Anteron läjästä loppuu Visan toteamukseen "monovihree kontrolli tai jotain...kuuhaa".

Nakkaan omat lätinät turnauksesta ku ehdin.
23:35 <@Rancid-> lekahomo tarjoo muna pystyssä cursecalan foilista
23:35 < ilpo-> mulla on semmonen

23:10 <@teemuhy> surffaan muiden osaamisella

Poissa Teroin

Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #10 : 30.05.07 - klo 15:47 »
Prologi:

19:01 < Nastaboi> Eikös Tero ole arponut tuota kirjoittamisen aloitusta kohta kolme päivää?
19:01 <@Siike> on
19:02 < Nastaboi> no, se siitä varmaan sitten

19:39 <@Teroin> ilman suolaa ei oo magicia
19:40 <@Rancid-> siispä kirjota suolaraportti

00:26 <@Rancid-> mut missä on teron raportti

12:43 <@Nute> En kyllä usko millään, että Tero on kirjoittamassa jotain. Kyllä se tähän mennessä olisi jo niin tehnyt, jos olisi tehdäkseen.

12:47 <@Teroin> mennääx draftaan kultsi
12:47 < ilpo-> pelaileminen on mukavaa
12:47 <@Rancid-> Teroin: sää rupeet kirjottaan

Sitä saa mitä tilaa, paistit.

---

Sunnuntaiaamu 27. toukokuuta Herran vuonna 2007 oli harvinaisen kaunis. Mulla ei ollu darraa. Arvelin siis olevani vähintäänkin uskomattomassa tikissä. Kello oli soimassa jo puoliltapäivin koska ajattelin viedä itsevarmuutta henkivän olemukseni turnauspaikalle hyvissä ajoin.

12:30
"Eikö sulla ala se turnaus puolen tunnin päästä? Kelloki soi jo puoli tuntia sitte."
"Mikä vitun turnaus, mulla väsyttää."


Tungin rappukäytävässä hivenen kuivahkoa aamiaisleipää hivenen kuivahkompaan kurkkuun ja sykin armotonta munaravia kohti lipaston yläkuppilaa. Yllätys oli jälleen valtaisa ku porukkaa oli myöhässä ja hitsauksen katku leiju vahvana ilmassa. Koomikko oli varmistanu turnaukseen ehtimisen ja tullu puoli seittemältä aamulla goldfishaamaan jörssistormiaan. Mies oli selkeästi hieman omassa sfäärissä. Se saatto johtua sormien vuotamisen aiheuttamasta verenhukasta.

"Moro, miltä se läjä tänään tuntuu?"
"Lotus postista, Rite, Rite, Dragonstorm, 20 päähän HÄVISIT."


Rinse, repeat, get a life.

Teemu oli edellisenä päivänä uhannu pelaavansa techiä. Pelotti. Paikalla oli myös jotain randomeita ja Visa. Visa näytti sen verran vaaralliselta että päätin mennä rauhottamaan hermojani polttamalla neljä erittäin vihreää Chesterfieldiä ketjussa. Niistä tuli paska olo. Päätin kuitenki neljättä norttia tumpatessani että pelaan Koomikkoa vastaan ekalla kierroksella. Ekstensiivinen testaus Caiossa yksinäisinä torstai-iltoina oli antanu vähän osviittaa siitä kumpi pärjäis. Koomikko tais voittaa kerran pelaamalla sata Remandia. Mä taisin voittaa sata kertaa pelaamatta yhtään Remandia. Koska Kaikkien Formaattien Suuri Herra Joonas Rautiola ei ollu paikalla ajattelin että vois pelata vaikka voitosta.

Ilman sen kummempaa kakan Jauhantaa let me represent...

Solar FlaCKYOURDRAGONS.dec

23 Lääniä

5 Sinettiä
2 Negatortoloppaa

2 Akroma, Valkoinen
2 Angel of Epätoivo
3 Huzaaaar!
2 Body Double
1 Aeon Chronicler

2 Wräthi
2 Dämneissön
4 Castigate
3 Stupor
3 Persecute
4 Compulsive Research
2 Foresee

Sivu Pöytä:

4 Fetters
4 CoP: Red
2 Chronicler
2 Shapeshifter
2 Extirpate
1 Stupor

Eli sopivasti jörssähtävä läjä mutta kyllä se matomyrskyä raiskaa ilosesti perseeseen aamunkasteesta iltahämärään ja takasin. En tykkää Remandista Flare-läjissä, Stupor on ihkudaa vaikka onki hieman kuuhaa. Jou. Sidellä oli vain kaks Extirpatea hyvin yksinkertasesta syystä. Modon kruunaamaton kuningas T. Hyvönen lupas vehkeet lainaan ja lainas ne sitte T. Hyvöselle. Kiitti Teemu ..|.,

Hirveän härdellin ja Fountainien lainailun jälkeen sain läjän muoveihin ja valmistauduin tuhoamaan Koomikkoa. Nuten nopat oli kuitenki rigged ja jouduin pelaamaan Parta-Kinnusta vastaan. Hitsauspölyt räjähti siis naamalle jo ennen ensimmäistäkään mulligania.


Round 1: Parta - Analfire

Angelfire, tai siis nykyään 03moro, on aika kuuhaisa läjä. EKSTENSIIVISET testit CAIOSSA oli osottanu että mun läjä voittaa Afiren ensimmäisessä ja sitte toisessa pelissä JOS Parta ei nosta kolmeasataa Flagstonesia ja Boombasticia.

Otin perusmulliganin ja lähin paskalla hanskalla. Parta alotti Boombasticilla Flagstones tiskissä. Thanks mate. Olin suossa heti kärkeen, pelasin kortinvetoa jolla nostin lisää kortinvetoa jolla nostin maata ja topdekkasin sinettejä. Räjähtävän nopea Angelfire finishas mut onneksi kivuttoman nopeasti ja jo 25 minuutin jälkeen sekoteltiin toista peliä varten.

Kysyin sekottelun ohessa viereisessä pyödässä tuhisevilta Hyvösiltä väliaikatietoja. Nostin samalla klassisen Van Länderin. Teemu ilmotti harjanneensa Tonin 2-0 johon respondasin shippaamalla Vanin vittumaisemman pikkuveljen, Nou Länderin takas läjään. Five it is. Manat obv kusi heti kärkeen. Onneks Parta oli good sport ja nosti pelin aikana n. 29 maata ja 16 sinettiä eikä mitään muuta. Research-ketjun pyörähtäessä liikkeelle dieselläjäni jyräs vastustamattomasti Kinnusen maat ja helyt kohti kolmatta peliä.

Mulligoin. Kuus oli jees. Pienen hitsauksen ja vähäisen tuhinan päätteeksi Parralla ei ollu kättä ja mulla oli. Chronicler nosti pahvia ja discardit loppu sopivasti siihen ku äijä kotiutu postista. Obv Kinnunen oli nostanu Condemnin, mulkku. Pistin lisää kortinvetoa postiin ja huomasin olevani isomman kaliiberin maanomistaja. Toinen Chronicler hyyty Kinnusen nostamaan wrathiin, mulkku. Lopputuloksena kaikesta tästä weldailusta oli kummanki syvästi arvostama tasuri, joita Parta sitte hitsas kaikkien muidenki puolesta.


Round 2: Junnilainen - MBC

Junnilainen pelaa melkeen aina monomustaa. Joskus läjiin eksyy vähän punasta koska Fall on ihan hyvä. Nyt mentiin kuitenki monoafrikkalaisella.

Shippasin Vanin takasin. Kuudella voittaa. Raiskattiin kilpaa toisten käsiä ja sitte negatortoteemi ajo Junnilaisen piiloon.

Toisessa pelissä tein sitä mitä Tero osaa ja mistä se on kuuluisa, lukekaa siis tarkasti. Junnilaisen hanska oli tyhjä, mulla Akroma ja Chronicler ajolla, 10 pisteen consume spirit rasitteena. Junnilainen nostaa Brain Pryn ja nimeää jonku Tarpanin sukulaisen. Arvatkaa mitä Junnilainen nostaa sillä? Enkeli ja Kronikoitsija pönttöön ja pakan päältä Body Double, jumalauta tää on helppoa. Pseudo-Aggroma alottaa ajelemaan Timoa yöhön. Timolla 11 lifeä, pari hanskaa tiskissä ja oho, pakan päältä Vampire. No eipä siinä vitumpia, Aggromalla kuus päähän ja Junnilainen viiteen. Nyt tarkkuutta. Kaks hanskaa tiskissä, sillon swampista saa 3 manaa. Kolmesta auki olevasta swampista saa siis 9 manaa. Timolla oli myös Mouth of Ronom. Vampiren ability maksaa viis. 3+3+3+1 ei ole yheksän. Kuolin tyylikkäästi saappaat perseessä Damnation kädessä.

Kolmannessa pelasin Persecuten. Voitin.


Round 3: Nute - UR Tron

EKSTENSIIVINEN testaus MWS:llä kertoo että Tronille häviää monesti. Niin kävi myös nyt. Taisin viritellä ekassa mulliganin tulille jonka jälkeen tuhersin vehkeitä countereihin enkä saanu mitään aikaan. Nute pelas neljä Compulsivea, heitti vähän dragonia baanalle ja lopulta Demonfire laitto mut piiloon.

Tokan alotan sirkkelillä ja Extirpateamalla tronin vituix. Sain Nutelta käden pois mutta voittokeinot loisti poissaolollaan. Detritivore söi viis maata mutta se ei kiinnostanu. 9/9 kinkku tiskissä kiinnosti. Pelasin suorastaan nerokkaasti sinetit pois jolloin n. 5 kierrosta liian myöhään ilmestyny Chronicler oli "vähän pienempi". Lisäksi yhtä nerokas sidettämättä jättäminen, siis Wräthit ja Dämneissönit Fetterseihin, tarkotti sitä että pimpelipom ja lisävuorot, fold ja 0-1 pataan. Teemu lohdutti hakemalla aularaflan maustelootasta suolapurkin.


Round 4: Ämmälä - Ämmälä Pickles

Neloskierroksella tuli vastaan legendaarinen mr. Magic, turnausreporttereiden ylijumala, Magicin syvin olemus, epäpyhä viidennen värin vihaaja, Magic Fundamentalsin luoja, sinistäki sinisempi arkkiovelus Mikko Ämmälä. Ämmälä harjas edellisen isomanan 5-0 (gamet 10-0) ja oli saletisti vaarallinen. Onneksi EKSTENSIIVISET testit CAIOSSA paljasti että harjaan Ämmälän läjää U15-style. Mikko paljasti että tällä kertaa myös darraswingi oli hänen puolella pöytää.

Ekassa pelissä raiskaan Mikon hanskan, nostan neljäsataa korttia ja voitan jollain lihalla.

Tokassa Ämmälä kääntää Brine Elementalin ja vie untapin. Ilmasella vuorollaan Mikko tuhertaa jonku kortinvedon ja varastomaiden kans eikä saa mitään aikaan. Saan untappini, Shapeshifter sun. Koomikko suolas vähän Ämmälää mutta sitte oliki kiire päästä kiskomaan Chesterfieldiä.

Ennen viimistä kierrosta vilkasen standingseja ja toivotan Teemulle paskaa flaksia ja lukemattomia mulliganeja matsiin "Esa" Siiraa vastaan. Ei oikeastaan tunnu yhtään pahalta toivoa että Teemu häviää.


Round 5: Martinmäki - Panda Connection

Paikalla oli muutama nuorempiki magicisti tällä kertaa, Tapio yks heistä. Hjuva juttu että saadaan lisää porukkaa pelaamaan.

Ekassa pelissä Tapiolla kusee vähän manat, kuten myös mulla. Hypno ilmesty tiskiin muttei saa mitään aikaan. Tapion pari Castigatea vie yhtä monta Compulsivea, jonka jälkeen Persecute pistää Tapion käden pönttöön. Vinkki: jos pakassa on Martyr of Sands, on todennäköstä että pakassa on muutama valkonen kortti. Sitte hitsaillaan tovi ja lopulta Aggroma tekee elegantin entrancen.

Toisessa pelissä Tapio ottaa n. 20 päähän omasta Arenasta, mutta Orzhova pitää lifet plussalla. Itsehän en tee käytännössä mitään muutaku pelaan pari Fettersiä ja nostelen vehkeitä Chroniclerilla. Tapio on niin alhaalla että Negatori ja Chronicler riittää.

3-1-1 ja spurttaus kattomaan Teemun ja Esan hitsausta. Ehdin parahiksi kattomaan kolmannen pelin makian kyykytyksen. Teemun mainostamat "techit" oli supermauttomia. Mies pelaa huonon kavun ja sitte surkean beastin, kädessä kuuhaisaa polttoa. Esa naureskelee Teemun rimpuilulle. Ilmotan Teemulle n. 5 kertaa että läjä ei tee mitään ja lopulta Teemu uskoo. Esa on symppis ja ottaa tahallaan päähän vähän enemmän ku tarvii ettei Teemulla tuu paha mieli. Sitte Esa pelaa Urborgin ja vilauttaa Mystical Teachingsia jossa lukee päällä Tendrils. Teemu foldaa ja suolaaminen voi alkaa.

Lopputuloksena neljäs sija, jokunen isomanapointsi ja halpa draftisetti. Turnaus oli jees, paska haisi, turttauksia oli havaittavissa ja porukan darraprosentti oli miellyttävän korkea. Angelfire on jöösiä, kavut huonoja ja kortinveto-hitsaus -konpo mauton.

+ Nutelle järkkäilystä
+ Flare hitsaa riittävästi
+ Joonaksen poissaolo
+ Teemun kuuhaläjä
+ Riittävästi pelivirheitä
+ Ämmälän Brine Elemental
+ Suolapurkki
+ Lisää massia Erkki Siiran Joulurahastoon

- Miljoona miljoona miljoona mulligania
- Paskat sidetykset
- Joonaksen poissaolo
- Teemun kavut
- Näläkä

Loppu.

--Terominaattori
23:35 <@Rancid-> lekahomo tarjoo muna pystyssä cursecalan foilista
23:35 < ilpo-> mulla on semmonen

23:10 <@teemuhy> surffaan muiden osaamisella

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #11 : 30.05.07 - klo 17:09 »
Onpas mainio raportti. Vain Ämmälä voisi pystyä parempaan.

Poissa Rancid-

Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #12 : 31.05.07 - klo 00:19 »
Piiskaus toimii \o/
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Turinaa isomanastandardista - kuuha-aggro on kuuhaa
« Vastaus #13 : 02.06.07 - klo 14:30 »
Ai perhana, unohdin mainita tämän heti turnauksen jälkeen, mutta menköön nyt myöhässä: Erityisen paljon kiitoksia turnaukseen osallistuneille nuoremman kaartin edustajille. On erittäin hyvä, että liigaan tulee uusiakin pelaajia.

Poissa Maurehe

-
« Vastaus #14 : 02.06.07 - klo 17:14 »
-
« Viimeksi muokattu: 20.04.13 - klo 17:46 kirjoittanut Maurehe »