Poromagia

Kirjoittaja Aihe: 200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*  (Luettu 3496 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Aira-

200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*
« : 03.03.10 - klo 04:55 »
(Pahoittelen Kuisman raportin kanssa olevia päällekkäisyyksiä, ei ole pakko lukea jos ei kiinnosta)

Legacy. Kansan Vormaatti (TM). Viimeinen formaatti tässä maailmankaikkeudessa jota haluaa lähteä 10 metriä kauemmas pelaamaan, mutta kuinka ollakaan joulukuussa löysimme Oksasen Roopen kanssa itsemme varaamasta lentoja Madridiin koska Roopen ja Kuisman Matin kehittelemä versio ANT:sta on kuulemma sen verran nutsit että sillä kehtaa lähteä kauemmaskin pelaamaan. Fast forwad monta kuukautta ”kyllä sitä kerkiää myöhemminkin testaamaan” - tyylisiä kommentteja ja istun bussissa pikku tykytys päällä. Syy: soitin Roopelle matkalla bussipysäkille ja herra suvaitsi herätä siihen ja alkaa pakkaamaan. Obv mies myöhästyy bussista ja seuraava bussi on  Tampereella noin minuutin ennen kuin bussi Helsinki-Vantaalle lähtee linja-autoasemalta. Onneksi Roope on pro ja kerkiää bussiin, ja lähinnä nukkumisesta koostuvan matkan jälkeen pääsemme kentälle, tapaamme Kuisman terminaalissa ja aloitamme badbeattien täytteisen matkan. Ensimmäisenä esteenä on lipunmyyntiautomaattia käyttävä mies, joka joutuu buuttaamaan tietokoneen viisi kertaa ennenkuin saa meille liput pihalle, ja n. 30 metrisen jonon perältä bongatut Allu (Väänänen) ja Sakari (Castren) saavat liput käteen about samaan aikaan kuin me. Siirrymme hieman out-of-place tyyppisen fiiliksen kanssa nauttimaan ravintolaruokaa lentokentän hienoon ravintolaan pukumiesten keskelle näyttäen perus pihakustaaturisteilta. Oli muuten hyvää kylmäsavulohipastaa, propsit ravintolalle. Tämän jälkeen tapaamme vielä matkaseurueen viimeisen linkin eli Kaipiaisen Artun ja boardaamme koneen. Lentokoneemme istuttua ensin noin tunnin jossain random jonossa pääsemme vihdoin ilmaan kohti Prahaa.

Matkan seuraava bädäri tapahtuu Prahan lentokentällä, jossa ostan välipalaksi halvan 15 euron setin johon kuuluu kolmioleipä, 4,5 euron cola ja panini. Italian reissulta oli jäänyt päähän joku ihme moodi että panini tarkoittaa voileipää, ja alan tyytyväisenä mussuttaa paninia. N. 10 sentin jälkeen tajuan vihdoin että on muuten vähän puoliraakaa taikinaa ja lihaa ja kyseessä on perus panini joka olisi pitänyt lämmittää. Roope käkläilee ja kysyy ettenkö nähnyt Warm this up – kylttiä. Kiittelen kovasti ko. sankaria ja käyn hieman nolona lämmittämässä loput paninista. Mussutan tyytyväisena hieman paremman makuista paninia kun kello 19.30 tulee Last Call lennolle kun boardingin piti alkaa 19.35. Noin kilometrin juoksumatkan halki Prahan lentokentän saavumme portille noin minuutti ennen kuin kone lähtee. Tsägä. Konematka kuluu lähinnä CounterTop – matchupin testaamiseen ja random mehusteluun. Espanjaan saavuttuamme bongaamme Tomoharu Saiton lentokentältä, ja siirrymme taksitolpalle. Taksikuski ei tietenkään puhu sanaakaan englantia, mutta pienen taistelun jälkeen ja paperilta osoitetta näytettyämme pääsemme liikkeelle. Kuski päättää hieman parrata turistia ja 5 min ajettuamme huomaamme ajavamme lentokenttää kohti. Nice man this. No, onneksi sentään hotellityöntekijät puhuvat englantia joka paikassa. NOT. Hostellin aulassa vastaamme asettuu vanhempi herrasmies ja hetken käsienheiluttelun ja ”No habla inglesin” jälkeen saamme jotenkin ihmeen kaupalla huoneen maksettua ja siirrymme huoneeseen. Jottei matka liian mukavaksi menisi niin hostel osottautuu uskomattomaksi ruttopesäksi, jossa huoneessa on 4 sänkyä eikä sitten juuri muuta. Lattialankut uppoavat askelten alla ja muutenkin vaikuttaa juuri siltä 9/10 user reviewin saaneelta mestalta josta maksoimme. Viereisestä kuuluu meteliä ja vakoilureissun jälkeen sieltä löytyykin suomalaispaistit Allu, Sakari sekä pidempään Espanjassa oleilleet Aude (Jukka Autio) ja Roope (Kortela, tästä edespäin Roope2). Hetken mehustelun jälkeen päätämme mennä nukkumaan ja pistämme kellon soimaan 11.30 jos vaikka vahingossa nukumme vielä silloin.

Heräämme obv noin kello puoli kaksi päivällä. Pienen metsästyksen jälkeen löydämme mehukkaan pitsamestan josta saa erittäin laadukasta pannupitsaa. Tämän jälkeen siirrymme metästämään jostain shampoota koska hostellin oma oli luokkaa saippuapala joka lilluu jossain random nesteessä. Tapaamme muut suomipaistit jossain vaiheesa ja alamme juonia jotain keinoa katsoa Suomi-USA peliä illalla. Käymme saitilla todistamassa että paikalla on melkoisen monta Pabloa ja Pedroa ja kun jono on aivan saatanan pitkä päätämme käväistä paikallisessa baarissa istumassa hetken. Siellä opimme että espanjalainen rommikola on mallia 60% rommia 40% kolaa. Tämän reverse badbeatin voimalla jaksamme palata hetken päästä saitille, jossa on vieläkin aivan älyttömän pitkä jonon näköinen pötkö ihmisiä. Käymme sisäänkäynnin kohdalla tarkistamassa että onko kyseessä tosiaankin jono ja kun kukaan ei sano mitään jäämme siihen ”jonottamaan” ja potentiaalisesti ohitamme noin 200 ihmistä. Paistit.

Rekisteröitymisen jälkeen alkaa todellinen myssytys että mitenkäs helvetissä tässä pablomaassa näkee jääkiekkoa. Käymme n. kolmessa urheilubaarissa joissa jokaisessa seurataan Wales – Ranska rugbymatsia (mitä vittua) ja yhdessä jossa eurosport preferoi AMPUMAHIIHTOA jääkiekon välierien yli. No, last resort ja internetkahvilaan. Allu soittaa suomeen ja kuulee että peli on 3-0 jenkeille. Emme usko. Avaamme browserin ja yle.fi etusivulla seisoo: Katastrofialku! 4-0 USA:lle. Mitähän paskaa. Noin 2 minuuttia myöhemmin saamme streamin auki ja peli on 6-0. Tässä vaiheessa mietimme onko tämä joku huono trippi joka on seurausta espanjalaisesta ruoasta. Hylkäämme pelinkatsomisplänin ja siirrymme hostelliin team rochesteroimaan triple Future Sightiä koska pussit oli 2,5e pala, Tarmo on pienen henkilöauton hintainen ja team rochester formaattina parasta ikinä. Poolissa on obv Tarmo, Bridge ja sininen pacti. Tiimiksi arpoutuu minä, Sakari ja Allu vs Aude, Kuisma ja Roope2. Roope1 nukkuu sängyllä tyytyväisenä. Tiimimme avaa 2 Nacatl War-Prideä mutta kostoksi Roope2:n dekkiin eksyy 4 Sprout Swarmia. Itselleni tulee omituinen UG evaasiopihvicounterläjä. Pelaamme ensimmäiset 2 rundia jonka jälkeen tiimimme johtaa 4-2, ja siirrymme unten maille. Tai osa meistä. Kello 03.30 Sakari ja Roope2 päättävät että nyt on hyvä aika siirtyä baariin. Nice plan.

Herään n. kello 7.30 siihen että Allu tulee kyselemään onko Sakaria näkynyt. Vastaan että baariin lähti Roope2:n kanssa, mutta Roope2 on kuulemma nukkumassa huoneessaan. Siistiä. No, lähden alakertaan suihkuun ja matkalla tuleekin vastaan omien sanojensa mukaisesti ”ihan vitun kännissä” oleva Sakari. Suihkun jälkeen löydän Sakarin väärästä huoneesta naamaltaan sängystä, ja hetken taistelun jälkeen Allu raahaa Sa(n)karin jaloista lattiaa pitkin toiseen huoneeseen. Keräämme kamat nippuun ja kuulemme että Sakari on kuulemma ihan pelikunnossa, jonka jälkeen kyseinen herra hoipertelee vessaan oksentamaan. Päätämme että on sen verran kiire metroon että jätetään poika puhumaan norjaa. Saavumme metroasemalle ja eilisen rutiinilla löydämme itsemme vaihtoasemalta odottamasta seuraavaa metroa. Kun astumme metroon sisälle tapahtuu jotain minkä tyyppinen tapahtuma on varmaan aikanaan innostanut Raamatun kirjoittajia ylösnousemusmyytin keksimisessä, kun Sakari paahtaa sisään metroon juuri ennen kuin se lähtee. Poika oli vissiin oksentanut menemään, hakenut kamat ja juossut asemalle meistä seuraavaan metroon, ja juossut vaihtoaseman läpi. Ei merkkiäkään siitä että n. 25 min sitten mies oli naama vessanpöntössä suomenkielen taito täysin hukassa. Ottakaahan oppia kaikki te epäteekkarit että miten juodaan.

Saavumme saitille, palautan seuraavan dekkilistan:

4 Dark Ritual
4 Cabal Ritual
4 Lotus Petal
4 Chrome Mox
3 Mox Diamond

4 Brainstorm
4 Ponder
4 Mystical Tutor
3 Ad Nauseam
1 Tendrils of Agony

4 Duress
4 Pact of Negation

3 Island
3 Swamp
3 Underground Sea
4 Polluted Delta
1 Misty Rainforest
1 Scalding Tarn
1 Flooded Strand
1 Bloodstained Mire

SB:
4 Disrupt
2 Thoughtseize
1 Slaughter Pact
2 Disfigure
2 Echoing Truth
1 Chain of Vapor
1 Wipe Away
2 Hurkyl's Recall

Pakka on Roopen ja Kuisman kehittelemä versio perus ANT:sta, jossa on kaikenlaista jätettä kuten Doomsday, Ill-gotten Gains, Infernal Tutor ja Lions Eye Diamond. Tämä versio ei skuuppaa suoraan sinisille dekeille ja ei tapa itseään niin herkästi Nauseamia resolvatessa. Jos jollekulle ei dekkilistaa silmäilemällä aukea, niin dekki tappaa vastustajan resolvaamalla Ad Nauseamin, nostamalla 20-30 korttia siitä ja sen jälkeen tutoroi Tendrilsin ellei sitä ole nostanut ja nostaa sen käteen Brainstormilla/Ponderilla. Kaikenmaailman nonsiniset dekit joissa ei ole Chalice of the Voidia ovat käytännön byejä, ja siniset dekit joissa ei ole Counterbalancea eikä riittävää kelloa ovat myös kohtalaisen vaivattomia matchuppeja. Kolme byetä oli alla ja decklistin palautuksen jälkeen siirryimme turistoimaan pitkin kaupunkia ja syömään mm. tortillaa jossa on persikkaa (nice country, odottakaapa sitä seuraavaa tortillabadbeattia sunnuntaiaamulta). Oltuamme noin sata tuntia poissa saitilta saavumme takaisin ja huomaamme että kakkosrundista on 22 minsaa jäljellä. Voi saatana. No, ostelemaan mehuja diilereilta, kuten setti fbb Dark Ritualia ja holo Necro vanhalla kuvalla, jonka olen aina halunnut omistaa.

Round 4  Alejandro Delgado - Zoo

Istun pöytään ja vastustaja levittää playmatin. Fistpumppaan henkisesti ja kun vihu flippaa sekoittaessaan Horizon Canopyn pöydälle totean että poika pelaa joko Byeta (lue: Zoota) tai White Staxia, joka on vähän nihkeämpi matchup. Voitan nopanheiton, aloitan Island, Go. Vihu aloittaa fetch into Taiga, Go, ja kiitän kohteliaasti land sutpois tyyppisellä vuorolla. Sidetän sisään 2 Disfigurea, Chain of Vaporin ja Slaughter Pactin vihanalleihin. Kakkospeli ei herätä hirveästi mielenkiintoa mihinkään suuntaan, vihun yritys Figure + Ethersworn Canonist ei hidasta kakkosvuoron tappoani. MtG on taitolaji, sanovat. (Taisi muuten poika vähän kusettaa top8 profiilissaan että ykköspäivä meni 7-0-2)

4-0

Round 5  Jorge Luengo – Countertop /w Zur the Enchanter

Melko puhelias äijä, positiivisesti yllättäen toinen espanjalainen putkeen joka edes jossain määrissä ymmärtää englantia. Voitan nopanheiton ja pidän käden jossa on nopea tappo ellei joudu tutoroimaan backuppia. Vihun pelatessa Tundra + Top frownaan hieman mutta kuorin duressin kun paraskin pro ja kun nappaan Fowin pois pyörin ensi vuorolla voittoon. Sidetän sisään Wipe Awayn ja 2 Thoughtseizeä 3 Cabal Therapyn tilalle. Kakkospelissä katson hetken aloituskättäni ja voin vain hädintuskin välttää nauruun repeämisen. Island, Swamp, Dark Ritual, Dark Ritual, Ad Nauseam, Pact of Negation, Thoughtseize. Aloitan Seizellä joka syö Spell Pierceä. Jatkan toisella Seizellä jonka kuorin pakan päältä. Vihu näyttää Force of Willin, Dazen ja 2 ländiä. Otan Dazen pois, ja  pelaan Ritual Ritual Nauseam. Vihu pistää Relic of Progenituksen paskaksi, ja nostaa sinisen kortin Fowiin. Hän tilttaa hieman kun Pactaan, mutta onnistun kuitenkin posauttamaan pelin pois pysäyttäessäni Nauseamin 2 lifessä koska luulen omaavani tarpeeksi manaa. Tosiasiassa en ollut rempannut graveani vihun relicciin ja Cabal Ritualille ei ole Thresholdia. Yhtä manaa jäi huutamaan ja vihu ajaa minut pois Dark Confidantilla ensi vuorolla. Vikassa pelissä pidän klassisen manat, protection ja Brainstorm + fetch käden. Brainstormini mennessä ohi että paukkuu vihu päättää sääliä ja jumittaa yhdessä ländissä n. 7 vuoroa. Nostan el blancoa samat 7 vuoroa, ja kun vihu kuorii Sensei's Divining Topin päätän Pactata sen, koska eipä ole muutakaan näyttää. Pari vuoroa Draw-Gota molemmin puolin ja vihu nostaa vihdoin ländin ja pelaa Tarmon. En uskalla Pactata koska on vain yksi Pact kädessä, mutta kun kuorin ensi vuorolla toisen Pactin saa Tarmo maistaa Wipe Awayta ja Pactia tullessaan takaisin. Vihu on silminnähden närkästynyt. Kostoksi kuorin Nauseamin ensi vuorolla ja Pactin turvin pistän Jorgen lonkeroilla piiloon.

5-0

Round 6 Alessandro Lippi – Dredge

Noniin, koska huonoa englantia puhuvat espanjalaiset olivat muualla käytössä turnauksessa niin tulee vastaan huonoa englantia puhuva italialainen. Onneksi mies pelaa ruoppausta ja playlta kakkosvuoron ja draw:lta ykkösvuoron tappo pistävät Stinkweed Impit sinne minne ne kuuluvatkin.

6-0

Lähden nopean voiton jälkeen tarkastelemaan muiden pelejä, ja saavun paikalle juuri kun Kuismalla on lethal Tendrils stäkissä, ja vihu alkaa tässä vaiheessa yllättäen spottailemaan viime pelistä remppaan jääneitä Ad Nauseameita. Kun vihu kutsuu judgen sanon Kuismalle että hakee viimeiseen asti tuomiota kalastelusta ja pistää appealin jos ei muu auta. Ilmeisesti ei kuitenkaan mystisesti auttanut ja Kuisma joutuu pelaamalla tappamaan vastustajan. Oli kuulemma cästänny 2 Ponderia ja 2 Brainstormia pitkillä myssytyksillä pyörimisen jälkeen vain koska voi ja on kivaa katsella kun vihu kärsii.

Round 7 Alvaro Martin Angulo – UBR Faeries

Otan lievät paistiriidit miehen levittäessä playmattia, ja duressin paljastamat Spellstutter Spritet ykköspelissä saavat lievää päänraapimista aikaan. Kämmään lievästi lähtiessäni aggressiiviselle kombolle, ja kämmään lisää kun vihu counteroi responsina Pactiini kysymällä targettia. Ei nimittäin ollut manaa maksaa Pactia joten olisin vaan pistänyt sen pönttöön niin olisi vielä ollut saumat voittaa peli mutta hölmönä kysyin mitä counteroidaan. Kakkospelissä mulligoin viiteen käteen 4 ländiä ja Ad Nauseam ja valmistaudun häviämiseen. N. 20 vuoron päästä onnistun vihdoin cästäämään Ad Nauseamin topdekattuani kolmannen kopion vihollisen tehtyä ~ ei mitään koko pelin ajan. Aika alkaa loppua kun shufflaamme kolmospeliin, ja kun Alvaro ei taas tee mitään pariin vuoroon alan myssyttää että pitäisikö imprinttaa Chrome Moxiin Tendrils of Agony ja yrittää Roopelta onnistunutta bluffivoittoa. Vastus vaikuttaa juuri niin pihakustaalta että se voisi onnistua mutta en uskalla lähteä plänille. Aika pamahtaa ja neljännellä extrarundilla on pakko yrittää pyörähtää voittoon mutta vihulla on tarpeeksi countereita. Vihu ajaa Spellstutterila ja matsi päättyy tasuriin. Signaan jo slipin tasuriksi kun Allu ja Kuisma muistuttavat minua että tasuribracketissa on aika paljon Counterbalancea. Tuskailen jokusen aikaa ja otan slipin takaisin vastustajalta ilmoittaen että skuuppaan. Tasurilla ei ole juuri käytännön eroa häviöön muuten kuin että sillä pääsee pelaamaan pahempia matchppeja vastaan lopputurneen ajan.

Round 8 Matei Al Garcia Udrea (vittu näitä nimiä) – Pox

Vastus on ehkä mehukkain mies koko päivältä, hymyilee ja naureskelee koko matsin ja on ihan megamehuissaan kun keskusteluissamme käy ilmi että olen pelannut Worldseissa, ja vastavakuutteluistani huolimatta on kuulemma siistiä pelata prota vastaan. Ekassa pelissä pyörin vaivattomaan voittoon vihun pelattua kaksi kappaletta Raven's Crimejä eikä sitten muuta. Tokassa pelissä naamaan pamahtaa Thoughtseize + Hymn to Tourach ja elämä menee hieman hankalaksi. Pyörähdän kuitenkin vuorolla X ja tapan itseni Nauseamilla. GG. Kolmospelissä Duressaan vihua, jonka käsi onkin mallia blanco. Duressilla otettiin muuten pois herkullinen Chimeric Idol. Mies oli 6-1 ilman byejä. Nice deck. No, vihu kuorii monen ländin käteen Raven's Crimen ja heti perään Cursed Scrollin. Scrolli alkaa jäystämään lifetotaliani ja hermot alkavat mennä kun nostan blancoa blancon perään. 10 lifessä nostan vihdoin Nauseamin, ja kuten pro vedän pakan päältä Tendrilsin ja sille 5 spelliä kaveriksi kun vihulla on 13 omasta Poxistaan.  Day 2 kutsuu, ja Allun suoriuduttua myös 7-1 tulokseen vaihdamme high-fivet ja kun vielä Roope2 on 7-1 ja Kuisma on 6-2 eli in contention on suomalaistilanne varsin hyvä. Sakarikin oli onnistunut taistelemaan 5-2 tilanteeseen kunnes kyykkäsi 5-3 ja droppasi.

Round 9 Jose Luis Herranz – BG Dark Depths

En muista rundista juuri muuta kuin ykkösgamen voiton, kakkosgamen käden jolla on kakkosvuoron voitto paitsi ettei ollutkaan kun vihu vetää Tseize into Hymn, ja nostan 3 vuoroa nonmanaa kun manan nostamalla olisi saanut Nauseamin. Kolmospelissä mulligoin käteen jossa on Brainstorm ja fetsi, vedän iloisesti ohi Brainstormilla ja nostan blanccoa 7 vuoroa kunnes vihu nostaa Living Wishin Hexmageen ja ajaa yli Maaritilla. No, day 2 kuitenkin. Siirryn nälissäni odottamaan että porukan viimeinen matsi loppuu, mutta Allun kakkospelissä paikallinen Pedro on päättänyt ruveta kusettamaan, ja 20 minuutin selvittelyn jälkeen ei saa siitä edes mitään rangaistusta. Pedro oli siis ajanut päin Allun 5/6 Tarmoa Cursekalalla jolla oli Jitte neljällä counterilla, ja käyttänyt selkeästi kaksi, ja kirjoittanut lifetotal lossin ylös. Kun Pedro oli osoitellut sormella Tarmoa että toi pois niin Allu oli todennut että ei muuten mennyt kun kala oli 5/5. Tässä vaiheessa kuulemma Pedro sanoi että hän pumppaa siis lisää, ja Allu sanoo että tais damaget mennä jo ja tuomareita kutsutaan paikalle. Pedro muuttaa tarinaansa judgelle selvityksen aikana mutta jostain omituisesta syystä ei saa DQ:ta. Kolmospelissä Pedro nostaa stone cold nutsit ja jättää Allun 7-2 brackettiin sekä allekirjoittaneen että Roope2:n kanssa. Kuisma hävisi suolaisesti jälleen kerran win-and-inin. Osanottoni.

Tässä vaiheessa kello onkin jo 12 yöllä ja päätämme siirtya taksilla kohti hostellia, ja matkalla pistäydymme Burger Kingissä. Espanjassa ruokaa tilatessaan riittää kielitaidoksi uno, dos, tres ja sormella osoittaminen. 15H yhtäjaksoisen mtg-rupeaman jälken jopa kuppainen hostelli tuntuu viiden tähden hotellilta, ja herkulliset viiden tunnin yöunet kutsuvat.

Sunnuntain osuus seuraa jahka kerkiän kirjoittamaan.
Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Vs: 200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*
« Vastaus #1 : 03.03.10 - klo 09:34 »
Lähden nopean voiton jälkeen tarkastelemaan muiden pelejä, ja saavun paikalle juuri kun Kuismalla on lethal Tendrils stäkissä, ja vihu alkaa tässä vaiheessa yllättäen spottailemaan viime pelistä remppaan jääneitä Ad Nauseameita. Kun vihu kutsuu judgen sanon Kuismalle että hakee viimeiseen asti tuomiota kalastelusta ja pistää appealin jos ei muu auta. Ilmeisesti ei kuitenkaan mystisesti auttanut ja Kuisma joutuu pelaamalla tappamaan vastustajan. Oli kuulemma cästänny 2 Ponderia ja 2 Brainstormia pitkillä myssytyksillä pyörimisen jälkeen vain koska voi ja on kivaa katsella kun vihu kärsii.

 ::)
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa Aira-

Vs: 200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*
« Vastaus #2 : 03.03.10 - klo 12:31 »
Ilmaisin asian ehkä vähän epäselvästi, mutta ainakin meikäläisen sääntötuntemuksella jos vihu oli nähnyt aiemmin että Nauseamit oli rempassa, pihdannut tätä infoa (koska on vissiin hyvä asia että toiselta puuttuu 66% pakan voittokeinoista) ja "yllättäen" huomaa ne juuri kun on kuolemassa, niin kyseessä on Gindy-tyyppinen kusetus ja pitäisi DQ pamahtaa. Joku paremmin sääntöjä tunteva voi toki korjata jos olen väärässä. Toki ko. tilanteessa on melko vaikeata todistaa mitään mihinkään suuntaan.

Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Vs: 200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*
« Vastaus #3 : 03.03.10 - klo 12:54 »
Kusetustahan se toki olisi. Jännä juttu on myös tuo tahallaan myssyttäminen...

Seuraavaksi tekisi mieleni närkästellä vastustajien kielitaidosta valittamisesta, mutta ehkä mun pitäisi vaan lähteä syömään jotain keskinkertaista Kallio-lounasta.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa ADraw-

Vs: 200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*
« Vastaus #4 : 03.03.10 - klo 17:41 »
Mun mielestä kyse ei ole niinkään siitä, että 66% pakan voittokeinoista puuttuu, sillä tuon pelin häviäisin joka tapauksessa Game Lossiin, vaan siitä, että vastustaja näkee noin puolet mun dekistä ja saa ihan vitusti ylimääräistä informaatiota esimerkiksi mun sidepläänistä. Game Lossista en valita, sillä se oli täysin oma vika, mutta olen 90% varma, että vastustajani oli tietoinen Nauseameista ennen kuin mainitsi asiasta. Kuten omassa raportissani taisin sanoakin, Nauseamit olivat suoraan vastustajan line of sightissa ja hän oli varmasti katsonut useamman kerran graveyardini suuntaan. Itselläni Nauseamit jäivät oikean käteni taakse piiloon, jonka takia en niitä varmaankaan ollut huomannut.

Ja myssytys on mielestäni väärä termi, sillä vaikka tein aika monta "turhaa" asiaa ennen Tendrilsin castaamista, minkään yksittäisen asian tekeminen ei kestänyt mitenkään epänormaalin kauan. Päin vastoin, resolvasin Ponderit sun muut suht ripeästi.

Poissa Retardi

Vs: 200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*
« Vastaus #5 : 03.03.10 - klo 18:29 »
Saatanpa olla tapani mukaan pihalla, mutta mielestäni vastustajan kielitaidottomuudesta "valittaminen" ei ole mitenkään erityisen aiheetonta. Kyseessä kuitenkin on kansainvälinen peli ja englanti on ihan "maailmankieli" kun ei siitä esperantosta mitään oikein tullut. Etenkin tosimielellä pelatussa turnauksessa on aika nihkeää jos pelaajilla ei ole keinoa kommunikoida keskenään ja etenkin tuomaria tarvittaessa on varsin nihkeää (kaikki on tänään nihkeää) jos tuomari ja toinen pelaaja puhuvat omaa kieltään eikä tuomari kunnolla ymmärrä englantia (mutta kuitenkin sen verran, ettei oikein voi pyytää paikalle paremmin englantia puhuvaa tuomaria(?)), tällöin tuomio helposti kääntyy sinne suuntaan missä asia osataan "paremmin" selittää (nähty ja koettu). Ilmeisesti tätä myös japanilaiset käyttivät hyväkseen ainakin joitain vuosia sitten, yritettiin jotain hämärää ja jos ei mennyt läpi niin ei enää osattukaan lainkaan englantia ja mahdollinen hämäryys tuomittiin sitten huonoksi kommunikaatioksi tjsp.
Joo tai siis ei eiku häh?

Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Vs: 200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*
« Vastaus #6 : 03.03.10 - klo 18:38 »
Olen kyllä sitä mieltä että espanjalaisen pelaajan ei tarvitse yhtään opiskella lisää englantia voidakseen mennä Espanjassa järjestettävään turnaukseen. Tuomarit on kieltämättä asia erikseen.
« Viimeksi muokattu: 03.03.10 - klo 18:44 kirjoittanut jkk »
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa Thalian

Vs: 200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*
« Vastaus #7 : 03.03.10 - klo 18:42 »
Olen kyllä sitä mieltä että espanjalaisen pelaajan ei tarvitse yhtään opiskella lisää englantia voidakseen mennä espanjassa järjestettävään turnaukseen.

Olen ihan samaa mieltä, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että espaniaa puhumattoman vastustajan pelikokemusta tämä haittaa ja siitä valittaminen on ihmisluonnon mukaista.

Poissa Retardi

Vs: 200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*
« Vastaus #8 : 03.03.10 - klo 18:48 »
Tuomarit on kieltämättä asia erikseen.

Palataanpa tähän vielä hetkellisesti (sori offtopic) mutta mites tämä ihan käytännössä toimii, jos oletetaan että olen pelaamassa jossain GP:llä. Matsiini kutsutaan tuomari ja paikallesaapuvan kaverin englanti on, sanotaanko vaikkapa "hyvin kehnoa". Ilmeisesti voin pyytää paikalle tulkiksi toista tuomaria, mutta jos kyseisen turnauksen tuomarivahvuudesta ei moiseen kykenevää löydy (eli esim. tuomaria joka osaisi tulkata englanti-espanja/ranska/italia/neuvostoliitto) niin voiko tuomari käydä nappaamassa tarvitsemansa tulkkauksen jostain muusta turnauksesta (esim. gp:n sivuturnauksessahan näin voisi hyvinkin käydä, saako virka-apua tällöin pääturnauksen puolelta) vai mennäänkö sitten niillä mitä saatavilla on? Ja onko tulkin pyytäminen pelaajan oikeus vai tuomarin harkinnasta riippuva asia?
Joo tai siis ei eiku häh?

Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Vs: 200$, totally worth it - GP Madrid *62. sija*
« Vastaus #9 : 03.03.10 - klo 19:33 »
Tulkkausapua voi resursseista riippuen hakea toisista turnauksista tai mistä sitä nyt vaan sattuu löytymään. Riippuu tilanteen vakavuudesta, kuinka paljon aikaa tuomari käyttää tulkin etsimiseen (PT San Diegossa kutsuttiin paikalle eräs Paulo Vitor Damo da Rosa, kun portugalia taitavat tuomarit eivät olleet paikalla). Pyytää siis saa, mutta pyyntöön ei voida aina suostua.

Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?