Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Turnausrapsu - SM-kisat 2008 A Reindeer's Tale - Rerelease  (Luettu 1742 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Korva

En kyllä lähde siitä oletuksesta että puolen vuoden takainen turnaus kiinnostaisi ihan kauheasti, mutta koska miljoonat hyvät aikomukset jäivät toteutumatta poromagia.comin osalta (jossa tämä "julkaistiin" alun perin) tuossa viime vuoden puolella, ajattelin pistää tämän vielä tänne jos se vaikka tuottaisi jossain jotain iloa tai pari hymyä (eritoten kun näitä raportteja ei täällä ole tarpeeksi). Palautetta saa laittaa, varsinkin jos kokee omaavansa hyvät kielitaidot, koska kehittyminen tuolla saralla olisi aina mukavaa, vaikka olisikin tullut rapsuteltua vain random turnausrapsu.

--------------------------------------

SM-kisat 2008 - A Reindeer's Tale
 
Hassua sinänsä miten jotkin ideat jäävät elämään omaa elämäänsä ja kieltäytyvät jäämästä unohduksiin. Tämänhetkinen seurustelunikin on sellaisen päähänpinttymän tulos. Elämäni valintoja on usein muutenkin ohjannut kaikenkarvaiset pakkomielteiset aatokset. Sellaisia ideoita tulee yleensä kunnioittaa, sillä ne ovat syystä itsepintaisia.

Tämä päti myös UG – dekkiin, jonka kehitimme New Yorkin Worldsien autoturnausta varten viime vuonna. On oikeastaan ironista, että itse Win a Car – turnaus kusi aivan täydellisesti, kun viime hetkellä luovuin UG:sta ja päädyin pelaamaan Dragonstormia käyttäen hätäisesti rustattua dekkilistaa (Wheel of Fate <> Wheel of Fortune, folks).
 
Referenssiksi (vedetty päästä, osa määristä sinne päin):
 
3 Tarmogoyf
3 Garruk Wildspeaker
2-4 Into the North
4 Wall of Roots
4 Cryptic Command
2 Remove Soul
4 Rune Snag
2-3 Faerie Trickery
3-4 Psionic Blast
4 Call of the Herd
2 Kortti X / unohtuneita tetsejä
 
4 Treetop Village
2-3 Mouth of Ronom
Ländejä
 
Side:
Takuulla tetsikäs
 
 
Dekillä oli lähtiessä todella hyvä matchup formaatin silloista dominoijaa, Guile-controllia (Sonic Boom, mikälie), vastaan, eikä erityisen huonoja matchupeja ollut, vaikka tiukat aggrot olivat jossain määrin epäedullisia. Kantava idea tuossa oli se, että curve on matala kuin mikä, ja Wall of Roots antaa 2 manaa ”vuorossa”, jolloin counttereiden pelaaminen helpottuu mukavasti. Tarmo on loistofinisheri, kun maksaa pirulainen vain 2 manaa, ja loput korteista pyrkivät olemaan mahdollisimman helposti pelattavissa ja monipuolisia.
 
WaC-turnauksen fiaskon jälkeen palasimme Suomeen inhoten itseämme (hello Svante!). WaC oli nimittäin odotusarvollisesti herkullisin turnaus, mikä varmaankaan ikinä on järjestetty: 32 pelaajan turnaus, jossa keskimääräinen pelaaja ei varmasti ollut edes PT-turtin tasoa, ja pääpalkinto $20 000; selvästi paras hetki sekä minulle että Svantelle mennä 0-2. Häntä koipien välissä (lue: noloina) ja mieli maassa päätimme jättää extendedin pelaamisen väliin, ja UG-dekki sekä Magic yleensä painuvat unholaan.
 
Tuli kevät, meni mopo ja standardia piti taas testata PT:tä varten. Formaatti oli muuten erittäin tuttu, mutta uusi dominoija oli astunut areenalle Morningtiden myötä. Bitterblossom teki keijuista ihan eri tason dekin, ja syksyllä opitut tiedot piti päivittää. Lopputuloksena oli BR-token-dekki, josta jäi uupumaan Stuart Wrightin innovaatio Furystoke Giant. Oma versiomme pelasi LD:tä  Fulminatoreiden ja Avalanche Ridersien muodossa (hyvät synergiat grave pactin kanssa), mutta olisimme varmasti skipanneet sen juonen, jos olisimme tajunneet Giantin suomat mahdollisuudet voittaa heti ja välittömästi. Kun testauksemme vielä osoitti dekkimme häviävän keijuille, lähtivät pojat dunkuttelemaan jollain japskien "tetsidekillä" ja tulos oli aika rujo. Tämänkin testauksen aikana Jani ”Jalkalukko” Lindroos kuitenkin kyseli minulta UG-dekistä ja mahdollisuuksista päivittää sitä. Minusta vain tuntui, ettei tuon tyylinen dekki voinut mahtaa keijuille, ellei tehnyt ratkaisuja , jotka olisivat tehneet muista matchupeista melko kamalia.
 
Ai että pikakelausta eteenpäin? Tämäkö muka jaarittelua? Pyh, jaarittelematta ei hankita titteliä Mike Flores of Finland! Tai no, enpä tiedä, onko tuota hankittu muuten kuin itse julistamalla.
 
Mihin jäinkään? Kerroinko muuten jo kaladekistä, jolla pelasin safen jouluturnauksessa Masques-blokin aikaan? No sehän meni niin, että istuttiin autossa minä, Svante, Mic… <läps> <läps>… AU! HEI! Ei hampailla! Kuulitko!? No joo joo… Uskotaan.
 
Eli kesäkuu 2008? Juu… Ratingia oli turttailtu menemään viime kesän GP Malmössä ja edessä oli SM-karsinnat. Tampereelta saatiin possutteluista huolimatta slotti kisoihin ja pää alkoi ruksuttaa. Edessä olisi sm-kisat ja GP Köpis, joissa molemmissa pelattaisiin standardia, joten tuntui melko selvältä, että formaattia joutuisi pelaamaan. Jani (Lindroos) tulikin meille testaamaan jonain kesäkuisena iltana, ja pelattuamme n. 5 draftia modossa olikin standardi jo hallussa. Draftirundien välissä ehtii aina rikkomaan formaatin jos toisenkin ja pienessä sievisessä ainakin standardin. Tulin seuraavana päivänä töistä draftaamaan lisää, ja teimme apprenticeen seuraavan listan:
 
PROJECT WARP WORLD - LARK
4 Reveillark
4 Farhaven Elf
4 Avalanche Riders
4 Fulminator Mage
4 Birds of Paradise
4 Mulldrifter
2 Warp World
4 Greater Gargadon
4 Glittering Wish
3 Kitchen Finks
23 Landea

Ja SB: 1 Juniper Order Ranger
X muita kombo-osia
 

Warp Worldejä! Larki combolla! All you could ever dream of! Wishillä tutoroimaan!
 
Jeps, näitä sattuu. Mentiin 0-5 feerejä (vitun kirjoitusmuodot – typerä dekki) vastaan. Seuraava askel oli rakentaa Lark Control, joka käytti Wishejä bulleteihin. Sillä pärjättiin jo paremmin, mutta minua häiritsi pelata jollain 5 manan 2/2 lentskarilla. Eihän limitedissäkään makseta saatana 5 manaa 2/2 lentskarista! Ja Larkikin oli vähän niin kuin huono lohari. Tai jotain.
 
Niinpä jonain iltana himassa istuskellessani tajusin, että se mistä pidin noissa dekeissä oli Wafo-Tapalta (kavereiden kesken vohveli-sämpylä) opittu manabase + Wishit. Samalla tajusin, että olisi seuraavan amalgaamihirvityksen aika ja lähdin kaivamaan viskipullon kaapista, sillä minun dekkejäni ei aina välttämättä selvin päin halua katsoa. Näytinkö teille jo tämän:
 
PROJECT WARP WORLD - LARK
4 Reveillark
4 Farhaven Elf
4 Avalanche Riders
4 Fulminator Mage
4 Birds of Paradise
4 Mulldrifter
2 Warp World
4 Greater Gargadon
4 Glittering Wish
3 Kitchen Finks
23 Landea

Ja SB: 1 Juniper Order Ranger
X muita kombo-osia
 
Warp Worldejä! Larki combolla! All you could ever dream of! Wishillä tutoroimaan!
 
Niinpä… Ei joka kotiin. Noh, seurasi intensiivistä hiirellä klikkailua, ja kun tarpeeksi olin surffaillut halpaa pornoa siirryin tekemään dekkiä. Olin koko ajan ollut rakastunut Wall of Rootsiin, joten kauan ei nokka tuhissut, kun raapustin ensimmäisen raakileen SM-kisoissa nähdystä dekistämme:
 
Versio 1
Main:
      2 Remove Soul
      3 Tarmogoyf
      3 Garruk Wildspeaker
      4 Rune Snag
      3 Firespout
      4 Glittering Wish
      2 Psionic Blast
      2 Cancel
      3 Careful Consideration
      4 Wall of Roots
      2 Fertile Ground
      4 Cryptic Command
      Joku jörssinen manabase

Side:
Kaikki maailman multicolor-vehkeet
 
Ja ei ku’ testaamaan! Taisimme Hannu ”Hanskat naulaan” Vallinin kanssa aloittaa Elffeistä, ja eka peli meni kutakuinkin 55-45 dekillemme, kunnes tajusin, että sidellähän on oikeasti Teferi’s Moat. Nå håppsan sanoisimme Pårvååssa! Seuraavat pelit menivät 6-1, jonka jälkeen totesin, että ainakin ensimmäinen peli on suht’ pässäriä, koska Elffeillä ei ole tuohon Moatiin vastausta mainissa, elleivät sitten olleet pelaamassa sitä uutta lyristiä (jolloin tuota Moatia ei ehkä kannata hakea ennen kuin on spoutannu).
 
Seuraavaksi vuorossa oli Lark, josta käytimme paria eri versiota. Molempia vastaan mentiin about 5-1, ja alkoi olla sellainen olo, että nyt pojat saattoivat osua kultamunaan risukasassa. Tai jotain. Kun vielä seuraavaksi vastassa ollut RG Big Mana oli aika lailla bye, nousivat kauan painuksissa olleet mielialat jo tuntuvasti.
 
Seuraavaksi pitikin sitten tutkia feeri-matsia. Olin säästänyt tärkeimmän matsin testaamista, sillä halusin ensin oppia jollain tavoin pelaamaan tuolla wishi-härpäkkeellä. Voin nimittäin luvata, että dekki aiheuttaa reilusti päänvaivaa melkein kaikissa matchupeissa mutta feerejä vastaan yllättäen erityisen paljon, kun pitää osata luoda joko alkuun painetta tai estää keijuja ottamasta boardia haltuunsa. Alkuun matsi vaikutti erittäinkin edulliselta, mutta poistettuamme testaamisesta Hannu Vallin – faktorin, huomasimme, että matsi on vaikea ja vaatii melko lailla virheetöntä peliä. Samassa sessiossa tuli myös todettua, että Merfolk Thoughtseizeillä oli pahin matchup siihen asti, sillä se pelaa tiukempaa aggro-control – peliä, kun taas meidän dekkimme ei aina osaa päättää, mitä peliä se aikoo pelata.
 
Viimeisenä kunnolla testatuista matseista oli Demigod.dec, joka paperilla vaikutti aika pelottavalta. Preboard-pelit osoittautuivatkin hieman epäedullisiksi (testasimme versiolla, jossa oli sekä Lashereita että Figuureita mainissa), mutta siden Condemnit ja dekin yleinen hyvyys (jos näin nyt saa itse sanoa) piti matsin aika lailla fifty-fiftyssä. Tässä matsissa piti ja pitää vain osata todella hyvin laskea ja ennakoida, miten paljon lämää voi ottaa päähän.
 
Tämän ”hurjan” testailun jälkeen piti lähinnä tutkia, miten kortteja saataisiin kasaan. Etukäteen laskeskelin, että tsägällä voisi 3 dekkiä saada raavittua, jos Flooded Groveja vain saisi prelikoista saalistettua. Avasimme n. 16 poolia prelikoissa, eikä yhtäkään Grovea osunnut kohdille. Gulp. Onneksi apuun riensi Andrei ”Sugar Rei” Häyrynen sekä ystävämme Sven Hollannista, joilta saimme yhteensä 14 Flooded Grovea. Sieltä täältä saalistamalla löytyi vielä 6, ja näin saimme kortit viiteen samanlaiseen dekkiin. Tai no, jossain vaiheessa luulimme näin. Sitten selvisikin, ettei eräs kuopiolainen paistipökäle ollut lähettänyt meille ostamiamme wishejä, joten lopulta Wishejä oli aika naftisti. Onneksi Sami ”Juuri se Sami” HäGGkvist halusi pelata vain kolmea wishiä, jolloin meidän muiden ei tarvinnut väkivalloin pakottaa Hannua pelaamaan kolmea. Kuopiolaisten on parempi tarjota meille muikkuja, kun seuraavan kerran eksymme sinne pelaamaan!
 
PÄIVÄ 1
 
Näillä eväin lähdettiin siis kohti taistoja:
 
PROJECT WARP WORLD - LARK
4 Reveillark
4 Farhaven Elf
4 Avalanche Riders
4 Fulminator Mage
4 Birds of Paradise
4 Mulldrifter
2 Warp World
4 Greater Gargadon
4 Glittering Wish
3 Kitchen Finks
23 Landea

Ja SB: 1 Juniper Order Ranger
X muita kombo-osia
 
Warp Worldejä! Larki combolla! All you could ever dream of! Wishillä tutoroimaan!
 
Ehhehe! Toistamalla asioita luodaan huumoria!
 
Joo, sori. Eli tällä:
 
MAIN DECK
 
          2 Remove Soul
      3 Tarmogoyf
      3 Garruk Wildspeaker
      4 Rune Snag
      3 Firespout
      3 Glittering Wish
      3 Kitchen Finks
      1 Faerie Trickery
      4 Careful Consideration
      4 Wall of Roots
      2 Fertile Ground
      4 Cryptic Command
      4 Flooded Grove
      4 Reflecting Pool
      4 Yavimaya Coast
      1 Shivan Reef
      4 Vivid Creek
      2 Calciform Pools
      3 Treetop Village
      2 Vivid Grove


SIDEBOARD:
SB:  1 Mystic Snake
SB:  1 Harmonic Sliver
SB:  1 Firespout
SB:  1 Shadowmage Infiltrator
SB:  1 Moat
SB:  1 Oona, Queen of the Fae
SB:  1 Call the Skybreaker
SB:  3 Negate
SB:  2 Krosan Grip
SB:  3 Condemn
 
Limitedistä sen verran, että strategioita formaattiin on melko runsaasti, mutta mielestäni tärkeintä on selvittää, onko vierustoveri valkoisella vai punaisella, ja mennä sille, jolla master ei ole. Jos ekojen pussien aikana huomaa jonkun värin olevan erityisen auki, kannattaa tietenkin siirtyä sille. Mikään väri ei ole niin umpisurkea, etteikö sitä sen täysin auki ollessa kannata draftata päävärinä (tai no, sininen on aika lähellä niin surkeaa). Punaiset dekit ovat todella kovia, jos porukka pöydässä ei tajua formaatista mitään, mutta huomasin, että punaista overdraftataan aika paljon. Lisäksi valkoiset dekit ovat vähintään yhtä hyviä. Samapa tuo - ei formaattia enää tarvitse kovin vakavasti ottaa.
 
Aamulla nousin ihmeen helposti sängystä, ja korvissa kaikui jo tirisevän paistin poksahtelu. Poimimme Riihimäeltä saapuvia pelaajia pari kappaletta kyytimme Tikkurilassa (kiitoksia Grovesta!), ja suuntasimme kohti länttä.
 
Round 1
Turnauksen alkaessa on yleensä todella mukavaa, jos jännitys on sellainen piristävä osa oloa ja peli itsessään tuntuu mielenkiintoiselta. Lauantai-aamuna oli juuri sellainen fiilis ja pieksinkin ensimmäisen rundin feeriet aika kepeästi.
 
Psst 1: jos vastuksella on 20 lifeä ja garruk neljällä countterilla tiskissä, ei vastustajan ajaminen 17:ään ole maailman kovin pelaus.
 
Record: 1-0
 
Round 2
Seuraavaksi vastaani asettui Jari ”Ink-eyes” Inkinen, joka pelasi elffejä. Sisäinen fistpumppaukseni oli täysin perusteetonta, sillä dekkini päätti ruikauttaa mukavan annoksen pissiä silmääni ja whine whine whine (saisiko myös leipää?). Kiteytys: en mm. nostanut ~28 kortista valkoista mana sourcea ja Inkinen poistui koitoksesta voittajana.
 
Record: 1-1
 
Round 3
Häviöstä kimpaantuneena päätin, etten häviäisi seuraava rundia tuli mikä tuli. Tai no, helppo tuollaista on ainakin näin jälkikäteen uhota. Vastaan asettui taas feeries, ja hävisin ensimmäisen pelin mukavan floodin jälkeen (spells: 4, lands:9). Alkoi masentaa, mutta onneksi vastustajani nosti aika heikosti seuraavassa pelissä, ja viimeisessä dekkini tarjosi pähkinöitä. Näitten pelien voittamista auttoi tietty myös se, ettei niissä juurikaan Bitterblossomia näkynyt (tosin molemmissa olisi löytynyt Krosan Grip ainakin ensimmäiseen Blossomiin).
 
Psst 2: Consign to Dream ei ole imho kovin hehkeä sidetys tätä pakkaa vastaan. Osuuhan se vihreisiin permanenteihin, mutta pelin pitkittäminen ei ole Feerien tavoite tässä matchupissa, koska wish-dekin pitkä peli on parempi. Voin kyllä ehkä olla väärässäkin, mutta tämä näin perstuntumalta.
 
Record: 2-1
 
Draft 1
Tästä sitten siirryttiin draftaamaan. Päädyin ensimmäisessä draftissa hieman ihmeellisten switchausten jälkeen BWu – controllille, jossa mm. Hallowed Burial, Incremental Blight, Unmake, Recumbent Bliss ja muut herkut. Taisin rakentaa manabasen hieman huonosti (sen olisi pitänyt olla 8-6-3, eikä 9-5-3), mutta siitä huolimatta tuntui siltä, että dekillä voisi melko helposti mennä 3-0.
 
Round 4
Ensimmäinen vastustaja ei oikein pystynyt vastusta tarjoamaan: oli päätynyt hitaalle BGR-läjälle, ja wrathit + lentskarit veivät pelit helposti.
 
Record: 3-1
 
Round 5
Viidennellä kierroksella päätinkin sitten jostain syystä tiltata oikein olan takaa (syyttäisin naamassa paistanutta aurinkoa jos kehtaisin). Onneksi dekki vielä tässä vaiheessa päätti paikata toilailujani, ja voitin vissiin viimeisellä ekstrarundilla. Olisi kiva tietää, miten muut yrittää pärjätä tilanteissa, jossa pää vain sumenee. Olo on vähän niin kuin sijaitsisi itsensä ulkopuolella katselemassa, miten joku käsittämätön turtti vääntää vuoro vuoron perään hirveitä muuveja. On vain niin kamalaa välillä havahtua siihen, että se turtti ei ole kukaan muu kuin sinä itse.
 
Record: 4-1
 
Psst 3-237: Banishing Knack kannattaa pelata mieheen, jolla ei ole summoning sicknessiä. Oona’s Grace on sininen spelli, joka antaa Thistledown Duolle siivet! Manoja saa täpätä oikein. Recumbent Blissistä voi vaikka ottaa lifeä. Aivoja ei kannata jättää narikkaan. Tai miten se elämä nyt on?
 
Round 6
Ensimmäisen draftin viimeinen vastus olikin sitten Mikko ”Mono” Nurmi, joka tässä vaiheessa päivää ei vaikuttanut enää täysin… tuoreelta. Jotain soperrettuamme pistettiin peliksi ja muutaman vuoron jälkeen selvisi, että Monon dekki oli jotain ihan ihme moskaa, featuring Loamdragger Giant ja hillejä. Onneksi Monon dekissä oli kaksi oikeata korttia (Firespout ja Rekindled Flame), joilla sitten meikäläistä nöyryyteltiin, kun dekki päätti floodata ihan homona, ja toisessa pelissä kusta ihan heterona (eli kännissä pää seinään nojaten).
 
Psst 238: Jos voi valita, ajaako 3/3 lentskarinsa paskaksi vai ajaako sillä kusevaa vastustajaa nassuun, valitsisin melko usein vaihtoehdon nro 2.
 
Vitutti.
 
Record: 4-2
 
Draft 2
Toisessa draftissa halusin päästä draftaamaan monopunaista, koska se auttaa vitutukseen, mutta ekan pickin kohdalla tiesin, ettei joulua tulisi. Pussissa oli nimittäin Burn Trail, Boggart Ram-Gang ja Knollspine Invocation. Jos tarjolla olisi ollut joku kova commoni valkoiselta, olisin pistänyt pojat oikealla tappelemaan punaisesta (esim. Silkbind Faerie olisi kelvannut hienosti siihen), mutta koska loput pussista oli paskaa, oli pakko ottaa formaatin parhaisiin kortteihin kuuluva Invocation ja toivoa. Loput pusseista sisälsivätkin sitten pelkkiä mustia kortteja (mm. Corrupt ja Faerie Macabreita), joten olin melkein monomustalla ekan pussin jälkeen. Kuvittelin, että splashaisin jotain mukavaa, mitä tarjolla olisi, mutta mustia kortteja sateli edelleen, ja kahden pussin jälkeen olin edelleen monomustalla (feat. Midnight Banshee, Corrupt, 4 Faerie Macabre, Gloomlance ja hyvä curve). Viimeinen pussi ei sinänsä tilannetta muuttanut, mutta otin sen verran BG-kortteja, että Gift of the Deity oli menossa monomustaan dekkiin tekemään mauttomuuksia.
 
Round 7
Ensimmäisen päivän viimeinen matsi olikin sitten puhdasta mauttomuutta (hymyilyttää kun hetkeä muistelen). Vastustajallani oli minun dekilleni erittäin paha Blowfly Infestation.dec. Tuo enchantmentti tappoi kolmessa pelissä minulta yli kymmenen miestä, kun nuo kaikki olivat mehukkaasti X/1:ä tai X/2:a. Pelailtiin peli, hävisin. Alkoi tuntua toivottomalta, koska vastuksen dekissä oli jörssiä, joka sattui olemaan aggrobuildiäni vastaan kovin nihkeää.
 
Toisessa pelissä päädytään tilanteeseen, jossa vastuksella on pöydässä Oona's Gatewarden, ukkoja regeneroiva Suture Spirit, ukkoja täppäävä Trip Noose ja pari chumpperia. Kädessäni oleva Gloomlance ei näytä kovin mahtavalta (se ei estä regeneraatiota), vastuksella on tiskissä Infestation ja outtini hupenevat koko ajan. Kädessäni on kuitenkin Corrupt, minulla 6 swamppia ja vastuksella 9 lifeä. Laskeskelen matemaattisesti lahjakkaana miehenä, että minun pitää ajaa vastukseen 3 lämää voittaakseni suoraan. Täten Gloomlancea Gatewardeniin, joka reksatessa täppäytyy ("oho!"-bluffi on poikaa – yritin olla herättämättä vastustajan epäilyjä Gloomlancen tuhlaamisesta) ja ukot heti perään kenoon (muut saa ajaa, 2/2 Macabre täpätään Noosella). Ajan siis 1/1 macabrella (siinä on countteri), 2/2 Rendclaw Trow'lla, 1/1 tokenilla ja 1/1 Hastemiehellä. Mietittyään tovin vastustaja blokkaa Trow'n sekä hastemiehen ottaen 2 päähän macabresta ja tokenista. Kuinka harmillista, vastustaja menee seitsemään! Noh, topdeckoutiksi jää swamppi, joten vuoro vastustajalle, ja olo on ihan jees (kyllä pelin nyt aina siihen seitsemänteen swamppiin saa vitkuteltua, eikö?). Vastustaja ajaa minut johonkin 12:een. Odotan jo innolla seuraavan kortin nostamista, kun vastustaja ovelana veijarina tuhoaa kaikki mieheni yhtä lukuun ottamatta jollain -1/-1 – countterilla ja pelaa post combat Windbrisk Raptorin. Aivan. Tuijottelen sitä hölmistyneenä, enkä edes ensin tajua, miten munakas tsägä juuri kävi, kun Raptor ei löytänyt tietänsä tiskiin ennen ajoa. Hölmistyneenä menen vuorooni, pamautan dekkiä ja HOP! Ei swampia. PRKL… Menen vähän sekaisin tilanteesta ja rupean laskeskelemaan, että voin tappaa raptorin. Säädän aikani ja meinaan jo täpätä landet Corruptiin, kun tajuan, että sillä on ihan yhtä paljon persettä kuin vastuksellakin, eli 7. Tuskastuneena ilmoitan ajavani 1/1 Macabrella, jota vastus jää tuijottamaan. Optioina hänellä on ottaa Macabre päähän, blokki Raptorilla tai blokki Oona's Gatewardenilla. Onneksi Gatewarden on tärkeääkin tärkeämpi mies yksinäistä 1/1:ä vastaan, ja Macabre otetaan sisään. Jään silmäilemään vastustajaa noin sekunniksi suu auki, jonka jälkeen Corrupti viuhahtaa päähän kuin turska norjalaisessa kalatehtaassa, ja HäGGkvist heittää perään epäurheilijamaista ylävitosta ilkeästi hekottaen.Näin vihun selkäranka on murrettu, ja viimeisen pelin hoitaa Doomgape tyylillä.

Psst 239: Oona’s Gatewarden on söpö ja kaikkee…
 
Record: 5-2
 
Ensimmäinen päivä oli siis pulkassa, ja koetut tappiot olivat lähinnä tilastotappioita eikä mitään kauheita tursuiluhäviöitä. Totesin olevani päivään ihan tyytyväinen (tilttirundin olin päättänyt unohtaa), lähdimme saitilta kohti illan koitoksia, joten eiköhän nyt seuraa se raportin bakkanaalinen osuus (AKA ainut oleellinen osa raporttia)! Huoria, huumeita ja pieniä eläimiä pöytään!!! Valitettavasti se osa minusta, joka elää tässä maailmassa päätyi kiltisti uimaan poroseurassa ja veti lähinnä muutamat hömpsyt viiniä ennen sänkyyn sammumista. Se omissa maailmoissaan viihtyvä taas... Oh mama! And papa!
 
 
PÄIVÄ 2
 
En nyt oikein osaa kuvailla sitä auvoista tunnetta, kun herää siihen, että Lindroos ilmoittaa jostain vessan uumenista olevansa tosi pirteä 5h yöunien jälkeen. Se mies on ihan omaa luokkaansa! Suolasi varmaan intissäkin kaikkia koko ajan: "Nojoo, nukuttiin vain vartti, mut mä nukuin tosi hyvin sen vartin! Painitaanko? Mistä saa ruokaa?". Syötyäni noin kymmenen kofeiniitablettia alkoi aamu valjeta ihan uusissa merkeissä, ja saitille lähtökin kuulosti jo melkein siedettävältä. Janin pirteät löpinät saivat minut matkalla jo heräämään 70-prosenttisesti, ja kun pairingsit toivat eteeni Liukoista Ossin, haluan jo päästä tapolle! MURR!
 
Round 8
Tapoista jäipi vain sitten uupumaan jonkin verran, vaikka molemmissa peleissä sainkin pistettyä Gift of the Deityn BG-miehelle, ja rikottua sillä kombinaatiolla "muutaman" miehen. Ossin miehet olivat vain liian isoja, ja omat nostoni ländillisesti aika niukkoja. Eipä siinä sen ihmeempiä. Petni-moodiin mentiin kuitenkin pää pystyssä!
 
Record: 5-3
 
Round 9
Laskeskelin ennen viimeistä draftipeliä, että dekki on ihan jees ja rauhoittelin itseäni sillä ajatuksella, että vastuskin on jo hävinnyt yhden matsin draftissa, joten pakostihan siellä on aika kesy dekki vastassa? Hyvin laskettu. Vastaan asettuu mies, joka vaikuttaa täydeltä hermorauniolta pelatessaan monopunaista. Ensimmäisessä pelissä päähän dunkahtaa Ram-gang, Burn Trail ja about kaikki kaverit. Nice. Miksi minä en saanut draftata tuota dekkiä? Sidettelen jotain turhaa Doomgapen tilalle (on ihan liian hidas tähän matsiin), ja yritän löytää tapaa saada vastustajan hermostuneisuutta käytettyä hyväkseni. Siihen ei toisessa pelissä ole tarvetta, sillä dekkini kurvahtaa mukavasti, ja vihulla taas on astetta heikompi nosto. Viimeinen peli onkin sitten suolaisimpia vähään aikaan (liioittelematta suolaisimpia ever). Molemmilla on viimeiseen peliin kelpo kädet, mutta tiedän kädessäni majailevan Midnight Bansheen vievän pelin aika suoraan, jahka kuuteen manaan pääsisin. Vastus ampuu ja ajaa minut 11:een, kunnes stabiloin viidennellä vuorolla koko boardin spläshätyllä Hatchet Bullylla (nice card) ja Fate Transferilla. Vastukselleni jää peliin Bloodmark Mentor ja seuraavalla vuorolla hän pelaa Tattermunge Duon. Siirryn kuudenteen vuorooni ja pelaan kuudennen Swampin. Banshee näyttää kädessä herkulliselta, mutta kädessäni on myös Raven's Crime ja vihulla yksi käsikortti. Laskeskelen, että haluan pelata ainakin Burn Trailin ympäri tappamalla Bullylla miehen, ja saan samalla viimeisen kässärin pois Crimellä. Teen siis näin ja peli jää seuraavan vuoron sinettiä vaille valmiiksi, eikö? No ei todellakaan. Mihin topdeckattuun korttiin hävisin käytännössä seuraavalla vuorolla? Vastustajalla oli siis vuoron alkaessa tyhjä käsi ja pöydässä Mentor sekä Duo. Minulla tiskissä Bully ja Faerie Macabre ja kovasti tiskiin haluava Banshee kädessä.
 
S
 
P

O

L

N

I

N

G
 
S
 
U
 
T
 
R
 
Y
 
M
 
M
 
E
 
 
Aivan! Runes of the Deushan se siellä! Lupaan tarjota banaanin niille jotka arvasivat! 5/6 double strike Duo lähtee tapolle, ja lasken lopulta haluavani rajoittaa lämän määrän 8:aan (jotta voisin blokata Duon paskaksi Bansheella ja Bullylla ensi vuorolla), joten tipun kolmeen lifeen. Yritän vielä vitkutella pelaamalla Bansheen ensi vuorolla, mutta vastustaja nostaa perään Puncture Blastin ja peli on siinä. Onneksi näin suolaisen pelin jälkeen vastustaja tajuaa vielä sopertaa päälle jotain mukavaa outeista ja oikeudenmukaisuudesta, ja miten hänen kuului siitä voittaa.
 
Oksettaa.
 
Psst 240: Burn Trailin ympäri ei tarvinnut tuossa tilanteessa pelata, sillä se olisi viuhahtanut Bullyyn jo kauan sitten. Pelaukseni taisi kyllä silti olla oikea, valitettavasti perusteet olivat väärät.
 
Record: vittuako sillä enää väliä, häh?!
 
Rounds 10 - 12
 
Täten taruni SM-kisoissa päättyi top 8 - mahdollisuuksien osalta. Pää painuksissa siirryin pelaamaan constructedia, mutta tappiomieliala ei ollut vallannut minua täysin, sillä standard-dekilläni oli ainakin mukava piestä. Tai näin ainakin ajattelin, kunnes istahdin pöydän ääreen ja rupesin kaivamaan laukkuani. Eipä ollut laukulla dekkiä tarjota. Säädin hetken puoliksi paniikissa kysyen Svanten perään (hänhän pelasi samaa dekkiä ja oli jo dropannut), jolloin vastustajani Tuomo "Japanin harja" Nieminen kutsui Flamen paikalle. Flame saapui ja todeten ihanalla asiakaspalveluhenkisellä äänellään: "Et näytä etsivän dekkiä!". Molemmat tuijottivat minua kuin halpaamakkaraa (mikä nyt sinänsä ei ole kaukana totuudesta), jolloin lähdin sätkimään dekin perään ulos. Svante löytyi myös siinä välissä, mutta hänellä oli 3 wishiä dekissä, kun minun dekissäni niitä olisi tarvittu 4. Tässä vaiheessa Flame tajusikin, että joku oli tuonut jonkin aikaa sitten dekin tuomaripisteelle, ja tottahan siellä dekkini odottikin omistajaansa. Näin säästyin rangaistuksilta ja pääsimme aloittamaan rundin Tuomon kanssa.
 
Jotenkin nollasin tilanteen todella nopeasti ja otin Tuomon dekin käsiini sekoittaakseni sitä, jolloin huomasin hänen sleeviensä olevan huonokuntoiset. Annoin ne Flamelle tutkittavaksi, jolloin Tuomo totesi tekoni olevan hieman ironinen, ottaen huomioon etten juuri löytänyt dekkiäni rundin alussa. Itse en kyllä vieläkään osaa oikein noita yhdistää, enkä erityisesti vanhoilta parroilta kyllä odottaisi noin ryönäisiä sleevejä REL 4 - turnauksessa. Tämä episodi hoitui kuitenkin nopeasti alta pois, ja sitä seurasi kaksi melko ikävää peliä, jotka voitin suht’ helposti. Ensimmäisessä pelissä pelasin kolmannen vuoron Finkelin Tuomon mulligoitua, eikä hänellä ollut punaista manaa Firespoutiin, ja toisessa pelissä dunkuttelin Call the Skybreakerillä Tuomon ulos top 8 - kisasta.
 
Ja niin kuin asiaan kuuluu tai on kuulumatta, loppuu tähän varsinainen kerrottava minun SM-kisojeni osalta. Pari rundia tuli vielä pelailtua ja muutamalle huonolle huulelle naurettua, mutta sisältöä niistä puuhista ei kyllä raapimallakaan irti saa. Olettaen etten Saksassa paistele roimasti ratingia, tuli viimeisillä rundeilla saalistettua bye GP:llekin. Yay!
 
Haluaisin tosin vielä toistaa, että Fedor.dec on todella herkkä virheille. Aleksi "Allu" Väänänen pieksi minut viimeistä edeltävää rundilla monopunaisella, kun en tajunnut jättää Rune Snag - manoja auki ja Allu sai pelattua Demigodin pieksemään. Tämänkaltaisia virheitä sattuu dekillä todella herkästi (nojoo, ainakin minulle). Myös Sami taisi hävitä quarterit strategiseen virheeseen, kun countteroi viimeisessä pelissä pelin kannalta melko yhdentekevän Kitchen Finksin, ja hävisi sittemmin Gaddock Teegiin, johon ei ollut countteria näyttää. Väittäisin myös, että melko usein haluaa Rune Snagata ekojen vuorojen aikana turhiltakin tuntuvia spellejä, jos kädessä majailee toinen Snagi, tai jos tulevina vuoroina ei jää varsinaisesti manaa Snagille (ensimmäinen snagi muuttuu aika nopeasti kuolleeksi kortiksi). Jos testaatte dekillä, kannattaa tilanteita ja vuoroja miettiä tarkasti eteenpäin, muuten saattaa helposti tulla sellainen olo, että dekki on jörssiä jossain matsissa, jossa on vain valittu väärä strategia tai Floresin sanoin rooli. Jos testaatte dekillä, niin arvostan kaikkia kommentteja ja ehdotuksia, sillä varmaankin tällä on pakko pelata GP Kööpenhaminassa, vaikken oikein tiedä Swans-matsista mitään. Eli kommentteja ja kysymyksiä ihmeessä osoitteeseen [email protected].
 
Mielenkiinnosta kiittäen ja tekstin määrää valittaen,
Aarne "Samin kaveri" Väisänen
 
PS. Anteeksi Hannu "Rautakuula" Vallin! Oikeasti olet idolini!

----------------------------
Aarne Halén, jonkinmoinen pääjehu @ Poromagia
*** http://www.poromagia.com ***
(luen yv:t erittäin harvoin, maili toimii huomattavasti paremmin, etunimi.sukunimi[ät]poromagia.com)

Poissa jkk

  • L3-tuomari / Regional Coordinator
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ***
  • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Vs: Turnausrapsu - SM-kisat 2008 A Reindeer's Tale - Rerelease
« Vastaus #1 : 24.01.09 - klo 18:01 »
 ;D

Lainaus
Nojoo, nukuttiin vain vartti, mut mä nukuin tosi hyvin sen vartin! Painitaanko? Mistä saa ruokaa?"
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?