Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Old School MTG-mies myymässä lappujaan pois. Mukana Dualeja yms.  (Luettu 3816 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Davnaer

Ehtoota päivää.


Tuota noin. Siitä onkin pitkä aika kun viimeksi olen MTG:n parissa aikaa viettänyt, mutta hyllyssä edelleen seisoo muutamakin kansio täynnä lappuja.

Kokoelma koostuu enimmäkseen revised, 4th, fallen, ice age, homelands, mirage, visions, ja urza's sagan lapuista...ja varmasti mukana on muutakin, mutta en nyt niitä muista näin äkkiseltään.


Kysymyksenä lähinnä olisi se, että missä kannattaisi nuo kortit myydä?
Esim. Dualit (n. 10 kpl), sun muut mahdollisesti arvokkaat laput, myisin mieluiten yksikseen, mutta missä?
Ja loput sitten mahdollisesti könttänä(?).


Hintalaskuria koitin käyttää, en saanut toimimaan.
Olisi meinaan ihan kiva tarkistaa jostain noiden parempien korttien hinnat, ennen kuin laittaa myyntihousuja jalkaan.

Ajatuksia? Ehdotuksia? Help plis!

Poissa Kauppiasfoppa

Kannattaa hintoja katella: www.cardmarket.com missä kaikki kortit ovat listattuna. Niitä voi myös tämän foorumin kautta myydä :)
Basaarin Djinni

Poissa Prote

Kuten kauppiasfoppa mainitsi, cardmarket.com on erinomainen paikka tämän foorumin ohella.

Jos haluat könttänä myydä, suosittelen olemaan yhteydessä Sensei's Divining Shoppiin (http://senseisdiviningshop.fi/) Tampereella tai Poromagiaan (https://poromagia.com/fi/) Helsingissä, molemmat ostavat kokoelmia.

Poissa Davnaer

Suuret kiitokset!

Näillä eväillä lähdetään eteenpäin.

Asiasta toiseen. Ennen vanhaan tiesin korteista about kaiken, ja seurasin myös melko paljon hintakehityksiä. Nykyään olen totaalisen kahvilla alasta.

Mitä olette mieltä, objektiivisesti, esimerkiksi Dualien hintakehitystä? Jatkuuko tasainen hinnan nousu, vai ovatko uudet kortit ajamassa klassikoista ohitse ja hinnat tulossa alaspäin?

Poissa Prote

Dualit ovat reserved listalla, joten niitä ei tulla reprinttaamaan ja kysyntää edelleen on. Revisedin dualeista esim. Underground Sean hintakehitys kuvastaa hyvin suuntaa eli ylöspäin ollaan menossa. Pelkästään Revisedin UG Sea on tämän vuoden aikana nostanut arvoaan 30-40 euroa (https://www.cardmarket.com/en/Magic/Products/Singles/Revised/Underground+Sea, kuvaaja). ABU seteistä olevat dualit luultavasti vielä enemmän, mutta kysyntää on Revisedin enemmän printattuja ja edullisempia dualeita vähemmän.

Niin kauan kuin Legacya (Type 1.5) vielä pelataan, kysyntää on. Lisäksi Commander/EDH pelaajat haluavat dualeita pakkoihinsa, joten hinnalle on nousupaineita, kun saatavuus pienenee ajan kuluessa ellei Wizards poista reserved listaa. Ostajia dualeille siis löytyy ainakin niin kauan kuin hinnat pysyvät järkevällä tasolla eivätkä räjähdä täysin käsiin. Oma ratkaisu siis missä vaiheessa haluaa laput myydä, tulevaisuudessa varmasti voisi saada enemmän, mutta onko muutaman kymmenen euron vuosituoton takia korttien päällä istuminen kannattavaa, vaikka prosenteissa tuotto onkin iso?

Uusia kortteja printataan niin paljon, että niiden hinta ei juurikaan paria kolmea kymppiä isommaksi kovin usein nouse. Lisäksi useiden 10-30 euron korttien hinta romahtaa, kun ne rotatoituvat standardista (Type 2), ellei niillä ole selkeää käyttöä modernissa tai legacyssa.