Poromagia

Äänestys

9th edition näyttää:

Aivan loistavalta!
10 (17.5%)
Hyvä perussetti.
24 (42.1%)
Ihan OK.
13 (22.8%)
Huonolta.
4 (7%)
WC-paperilta...
6 (10.5%)

Äänestäjiä yhteensä: 54

Äänestys päättynyt: 28.08.05 - klo 13:17

Kirjoittaja Aihe: 9th edition  (Luettu 4671 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Terhonaattori

9th edition
« : 29.06.05 - klo 13:17 »
Eli ideanani on kehittää keskustelua 9th editionista. (mtgnews.com:ssa on ainakin muutamaa korttia vaille täysi spoiler)

Ehkä "mielenkiintoisin" löytö spoilerista oli good old Hypnotic Specter. En ikipäivänä olisi kyllä tätä odottanut.

Yleisesti ottaen 9th edition on mielestäni erinomainen perussetti. Mielenkiintoiseksi lueteltavia uusintapainosia (Booby Trap, Battle of Wits(!) Mutta mikä tärkeintä korttien yleinen taso on hyvä. Kaikki kamalimmat roskat on lähestulkoon saatu karsittua pois.

Yksi asia kuitenkin vaivaa, miksi kaikki sinisen kortinnosto-taiat ovat sorceryita! - Eikö tämä raiskaa taas sinisen imagoa?

Mutta hyvältä näyttää! Tätä olisi varmasti ilo draftata!

Poissa henward

9th edition
« Vastaus #1 : 29.06.05 - klo 13:59 »
Mtgsalvationissa on ollut jo jonkin aikaa kokonainen spoileri.

Ihan mukavalta setiltähän tuo näyttää. Kipumaat ovat hyvä lisä T2-ympäristöön, kun siellä ei oikein kunnollisia "dualeita" ole nyt ollutkaan. (saas nähdä minkälaisia "dualeita" ne vääntää tuonne ravnicaan, joka on siis moniväriteemainen).

Mutta parasta on kuitenkin Karman tippuminen. Karma on aivan typerä kortti, colorhoserien ei imo pitäisi olla sellaisia joihin häviää suoraan, vaan sellaisia, mitkä hankaloittavat voittamista tai antavat vastustajalle etua.  Briberyn poisjäänti on toinen asia mikä lämmittää sydäntäin.

Hypnotic Specterin mauttomuus vähenee suuresti kun parasta kaveriaan ei typessä ole tarjolla, on suuri ero aloittaa hyppiksellä ajelu nelosvuorolla tokan vuoron sijaan.

Poissa marke

9th edition
« Vastaus #2 : 29.06.05 - klo 16:29 »
Ihan ok, tuossa kuvilla:

http://www.magicdeckvortex.com/VS_ninth_edition.htm

Ei sisällä puoliakaan korteista joita olisin toivonut. Noh melko sama.
Vihreä näyttää pirun vahvalta, Enchantress, Verdant Force, Weird Harvest.

Artifaktejakin tuli pari ihan okta kuten Jester's Cap, Jade Statue ja Loxodon Warhammer. Nuo darksteel värilifegain artifaktit ois saanu jättää reprinttaamatta ja tilalle esimerkiksi sun droplet.
Comeback (?)

Poissa henward

9th edition
« Vastaus #3 : 29.06.05 - klo 16:34 »
Lainaus käyttäjältä: "marke"
Nuo darksteel värilifegain artifaktit ois saanu jättää reprinttaamatta ja tilalle esimerkiksi sun droplet.


Kyllähän nuita mieluummin kattelee kun niitä ikivanhoja Crystal Rodeja ja kumppaneita  ;) .

Poissa oltrak

9th edition
« Vastaus #4 : 29.06.05 - klo 22:06 »
Juu, oli kyllä aika selvä että nuo Darksteelin kortit tulevat korvaamaan vanhat lifegainartifactit, ja hyvä niin. Wizardsit ovat jossain perustelleet niiden olemassaoloa sillä että aloittelijat tykkävät pelata niillä, ja se on minustakin ihan pätevä perustelu basic setissä.

Hauskan oloisia ja mahdollisesti käyttökelpoisia kortteja ovat mm. Blinking Spirit, Gift of Estates ja Biorhythm. Hypno ei tosiaan ole niin vakuuttava ilman rituaalia (sivuhuomio: kai se t1-suikassakin on aina ollut se huonoin kortti mitä ykköskierroksella on voinut pelata). Kai sitä silti pelataan jos mustaa tullaan ylipäätään pelaamaan. Ehkä vahvimmalta näyttäisi kuitenkin punainen joka saa pitää Seething Songin ja pelata kaikenlaisia rumia kontrollikortteja kuten Wildfire ja Shard Phoenix.

Nyt voisi tietenkin mainita taas, että t2:stahan minä en tajua mitään. Veikkaankin ensi vuoden hitiksi mautonta Hell's Caretaker/Verdant Force -komboilua.

Poissa Farseer

9th edition
« Vastaus #5 : 30.06.05 - klo 01:12 »
Leonin Skyhunterin printtaus oli kyllä positiivista, ehkä Wizards nyt lopultakin pyrkii tekemään WW:n pelattavaksi T2:sessa ainakin seuraavaksi runsaaksi vuodeksi. Tietysti Crusaden palauttaminen Glorius Anthemin säilyttämisen sijaan olisi antanut enemmän puhtia mutta ehkä parempi näin.

Sininen taas vaikutti heikentyneen melko paljonkin, vaikka traumatizen reprint hassu onkin. Musta taas sai Hypnon ja Will-O-The-Wispin, mutta ei juurikaan varmaan vahvistunut niistä huolimatta. Punainen taas sai punavihreän yhteistyön innoittajan Kird Apen mutta ei juurikaan muita erityisiä kortteja, ehkäpä lihaisa Rathi Dragon löytää tiensä monien pakkaan? Vihreä taas saa aimo lastin lihaa ja toisaalta lantun BoPin jäädessä odottelemaan Ravnican kaupungin auringonnousua. Itselleni tosin Utopia Tree sai mieleen muutamiakin pakkaideoita, mutta katsotaan nyt.

Se väreistä. Ländeissä kipuländien paluu ja Urza-ländien säilyminen ovatkin ne pääasiat. Tämähän on selvää valmistelua Ravnican kiltoja ajatellen, joiden pääpiirteet alkavat hahmottua. Kaksiväristen kipuländien saapumisen takia tietysti City of Brass on raivattu pois tieltä. Artifakteissa taas ei taaskaan ole juuri hurraamista, vaikka Jester's Cap ysiin saapuukin.
http://mtgsuomi.fi/listat/Farseer/om/ - Partanetin paras valikoima boostereita, muuta produktia sekä irtokortteja! Esimerkiksi boksit: T2 87€ tai 85€ jos ostat kaksi boksia tai enemmän!

MtG Helsinki-ryhmä facebookissa[/url

Poissa Dark Knight

9 edition
« Vastaus #6 : 30.06.05 - klo 15:23 »
Siis voi helvetti sentään! Toi sarjahan on siis ihan SAIRAAAN HYVÄ! :D Ihan hulluja kortteja täynnä! Seuraavassa jätin mainitsematta ne kortit, jotka äänestettiin tähän sarjaan, koska nehän eivät olleet mitään yllätyksiä enää kellekkään.


Monet oli hyviä/loistavai käyttiksiä :D  (mun mielestä) : Savannah Lions, Story Circle, Wrath of God, Plagiarize, Rewind, Sleight of Hand, Trade Routes, Traumatize, Blackmail, Diabolic Tutor, Hypnotic Specter, Phyrexian Arena, Royal Assassin, Underworld Dreams, Blood Moon, Form of the Dragon, Kird Ape, Wildfire, Greater Good, Groundskeeper, Might of Oaks, Seedborn Muse, Utopia Tree, Verduran Enchantress, Viridian Shaman, KAIKKI PAINLANDIT!, Urzan ländit ja Defence Grid.


Muuten loistavia kortteja :) : Ivory Mask Serra's Blessing, Weathered Wayfarer, Evacuation, Reminisce, Death Pits of Rath, Lord of the Undead, Mortivore (kaveriksi pääsi vain Magnivore, nyyh), PERSEcute(söpöperse), Plague Wind, Sengir Vampire, Flame Wave, Flowstone Slide, Biorhythm, Blanchwood Armor, Jester's Cap ja Slate of Ancestry.


Osa taas ihanan isoja möllejä :D : Serra Angel (valkoiseksi iso), Tidal Kraken, Nightmare, Bloodfire Colossus, Rathi Dragon, Shivan Dragon, Thundermare, Ancient Silverback, Force of Nature ja Verdant Force.


Pari hauskaa yllätystä ;) : Righteusness (ylläripumppu), Sacred Ground (ländin tuholle kyytiä) Battle of Wits, (voi ei, hullut pakat tulee taas xD ), Telepathy (keksiiköhän ne taas jonkun hauskan Flavour-tekstin tähän), Hell's Caretaker, Goblin Balloon Brigade (hauska Flavour-teksti), Rukh Egg (Rukhi tulee taas), Silklash Spider, Thran Golem ja Equipmentit.


Ja sitten perään muutama järkytys hyvään ja huonoon suuntaan o_O : Cruel Edict (Diabolic Edictin järkyttävän huono versio (ainakin melkein)), Horror of Horrors (no jee jee, onpas kauheaa), Boiling Seas (no voi jessus, Boilin Sorcery-muoto), Zodiac Monkey (mitä hittoa tää täällä tekee ilman kavereitaan??), Ornithopther ja Dancing Scimitar, (ei näitä) + kaikki ne kortit (osa suorastaan järkyttäviä), jotka ilmestyy melkein joka editionissa, kuten Gravedigger, Scathe Zombies ja Hunted Wumpus.
         

Ha! Ha! Siinä tulikin sitten lueteltua melkein kaikki sarjan kortit. xD

Mutta, se täytyy kyllä myöntää, että sarja on kehittynyt mukavasti. Aluksi se näytti suorastaan järkyttävältä, kun vain äänestetyt kortit oli mukana. Kun viikko sitten jokaiseen väriin tuli käyttiksien lisäys, ni alko näyttää jo paremmalta, mutta kun näin uusimmat kortit, ni oli vähällä mennä taju. :D Loistavaa 9 Edition! Loistavaa!


Ps. Worship, Archivist ja Clone. (Äänestettiinkö nämä sarjaan mukaan, vai lisättiinkö ne vaan sinne?)
Tässä vaihtolistani:
http://mtgsuomi.fi/listat/Dark%20Knight/hw/

"One man's trash is Dark Knight's treasure."

Poissa jambo

9th edition
« Vastaus #7 : 01.07.05 - klo 23:10 »
ihan kohtuulliselta tuo näyttää, muutama hauska kortti ainakin
Jos sul on kaks nakkia ja sä jaat ne kahtia, mitä sää saat?!

Poissa maybach

9th edition
« Vastaus #8 : 02.07.05 - klo 13:44 »
Muutamia ojantakaisia vehkeitä tulee näköjään myös, mutta hyvältä näyttää, etenkin kun painit, hypnotic specter ja verdant force ovat sisässä.

Monenlaista uutta buildia noista saanee irti.
Cruel Edict on useita dekkejä vastaan varsin hyvä poisto, eikä se t2 jää paljoakaan jälkeen diabolicista

Boiling Seas on sorcery varmaan siksi, että boil on liian rikkonainen muc:kkia vastaan instanttina, suorastaan mahdoton estää, jos vaikka vuoron loppuun muc mies heittää jotain laputusta, ja siihen vastataan boililla, gg vaan

Positiivista on myös että nuo muutamat vanhat perus settien konkarit jatkavat edelleen.

Vaikuttaa kaikin puolin ok sarjalta.

DK, story circle oli rare jo 8th editionissa.

EditEditEdit!

Niin, ja kird apen mautonta voimaa
Personally, its not God I dislike, its his fan club I cant stand.

Poissa cosminen

    Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Foorumiaddikti
  • *
  • W:Breeding Pool,Rafiq,RhoxWarMonk,QasaliPride.....
    • Progebändi, jossa vaikutan
9th edition
« Vastaus #9 : 24.07.05 - klo 19:35 »
Siis tuo 9th vaikuttaa TODELLA mahtavalle, jos en ihan väärin kattonut niin soul wardenkin tekee comebakin, ihanata! :)
Varmaa tuosta tulee elämäni ensimmäisen boosteriboxin osto, jos vain talous antaa periksi :)