Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Magic Tournament Rules update 4/2018  (Luettu 2483 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Magic Tournament Rules update 4/2018
« : 23.04.18 - klo 20:49 »
https://magic.wizards.com/en/articles/archive/news/april-magic-tournament-rules-release-notes-2018-04-23

Näitä uudistuksia olikin niin paljon, että oma topic lienee paikallaan. Merkittävimpiä uudistuksia:
-Jatkossa Competitive - ja Professional - tason turnauksissa pelin layout - järjestys on määrätty. Tärkeimpänä siis sääntö "creaturet jne eteen, ländit taakse" ja kortit pidettävä teksti pelaajaan itseensä päin. Lisäksi esim. Oblivion Ringin exilöimä kortti pidettävä fyysisesti oboringin lähellä, grave&exile&dekki kaikki samalla puolella battlefieldiä jne
EDIT: Täsmensin ei-copypastetettua sanamuotoa. Animoidut manlandit ja Dryad Arbor kuuluu äijien luokse, sen piilottaminen ländien joukkoon "is a punishable offense"

-tuomari saa jatkossa tehdä proxyn turnauksessa vahingoittuneen kortin lisäksi myös kortista, josta on olemassa vain foil-versio. From The Vaulttien käyryyteen ei auta, Kess, Dissident Mage ja Nissa, Nature's Artisan ovat jatkossa taatusti pelattavia.

-aiemmin piti announcata ääneen life totalien (ja energian ja poison counterien) muutokset, jatkossa myös pelaajan "statuksen" muuttuminen on announcattava ääneen. Käytännössä koskee siis Monarchia ja City's Blessingin saamista.

-Block Constructed ei ole enää formaatti :( Ice Age - ja Rath Cycle (= Tempest block) - turnaukset ovat siis vain casuaaleja.

-mainittakoon samalla 2HG sääntömuutos: Hyökätessä pitää päättää, kenen kimppuun kukin äijä hyökkää. Healing Salvella voi siis preventoida jatkossa lämää fiksusti (aiemmin jos toinen pää preventoi niin damaget pystyi tekemään siihen toiseen), mutta Propaganda toimiikin sitten aika huonosti. Samoin vastukset tietävät jo ennen blokkereita (eikä vasta sitten kun damagen on tehty ja ability on jo stäkissä), kehen Hypnotic Specter tulee damageja tekemään.
« Viimeksi muokattu: 23.04.18 - klo 21:14 kirjoittanut malin »
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.