Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Kivinen Iconic Masters katsaus  (Luettu 4157 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Kivinen Iconic Masters katsaus
« : 15.11.17 - klo 15:26 »
Kuolemani oli vahvasti liioiteltu, Animate Dead on taiottu ja toivon mukaan Disenchantit pysyvät piilossa. Vanha kehno palaa rikospaikalle repostelemaan Rannikon Velhojen reprint politiikkaa tuoreimman, ylihuomenna julkaistavan Iconic Mastersin muodossa.

Sisältö

Iconic Masters on ns. masters tason setti ja se sisältää ainoastaan reprintattuja kortteja. Boksissa on 24 boosteria ja yhden boosterin MSRP hinta on ameriikan ihmemaassa $9.90 mikä taipuu Suomessa helposti kymmeneen euroon. Yhdessä boosterissa on 15 korttia joista yksi on aina takuuvarmasti foili.

Kun setin rakennetta lähdetään perkaamaan tarkemmin, huomataan erona esimerkiksi Modern Master 2015 settiin että setin "EV" (expected value) on mythiccien sijaan ladattu enimmäkseen rareihin. Tosin jos valitut kortit eivät ole aivan sitä vahvinta kärkeä niin EV ei nousekaan niin ylös kuin voisi kuvitella ja samalla setin sisältöjen varhainen spoilaaminen on jo valmiiksi laskenut tiettyjen korttien hintoja jolloin julkaisun yhteydessä hinnat ovat jo valmiiksi laskeneet eikä normaalia "avaa nopeasti, myy vielä nopeammin" tilannetta pääse syntymään.

Mythiceistä ehdoton houkutin ja setin myyntivaltti on Mana Drain. Muita yli boosterin ostohinnan nousevia mythiccejä on Avacyn, Angel of Hope, New Phyrexian praetor cycle etunenässään Elesh Norn, Grand Cenobite ja Consecrated Sphinx. Tosin näistä iso osa on ns. EDH käyttiksiä jolloin lisääntynyt tarjonta romahduttanee hinnat alle kympin. Mythiceistä löytyy myös herkkua kuten Channel ja Necropotence joten jos boksin noin kolme mythicciä kuuluvat tähän ryönäluokkaan niin voi heittää suoraan toiveet sijoitetun pääoman tuotolle.

Mana Drainin ollessa setin kallein kortti ollaan aika mielenkiintoisen dilemman edessä, koska ränni on laillinen vain Vintagessa ja eri highlander formaateissa. Ensin mainittua ei juuri pelata ja jälkimmäisissä tarvitaan vain yksi kappale tyydyttämään tarpeen. Enkku-drainin hintaan tämä reprint ei ole juuri vaikuttanut, mutta esimerkiksi italo on jo laskenut kovasti ja samoin reprintversion hinta on tullut alas 90 eurosta 60 euroon. Tämä on hyvin eri tilanne kuin esim. kalleimman kortin ollessa Karakas tai Force of Will aiempien masters settien kohdalla.

Rarejen osalta tilanne on tosiaan parempi, reprintin kohteena on mm. Horizon Canopy, Flusterstorm, Cryptic Command, Aether Vial ja Ancestral Vision. Suoranaisia bulkkirareja on yllättävän vähän ja suurin osa valuesta tuleekin rareslotista. Toisaalta aivan priimaluokan reprinttejä ei ole kuten Zendikar fetchit olivat Modern Masters 2017:ssa ja kalleimman kortin eli Horizon Canopyn hinta on jo niiannut reilusti. Uncommoneista ainoa todella merkittävä on Mishra's Bauble joka on huipuistaan tipahtanut neljäsosaan.

Ei kannata myöskään jättää huomiotta taattua foilia, uudella artilla varustettujen korttien foilit tulevat olemaan kysyttyjä ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, myös arvokkaita. Erinomaisena esimerkkinä cubea varten vaikka Channel tai Ancestral Vision.

Hinta

Saffron Olive suorittaa joka setin kohdalla perinteistä EV laskentaa. Tämän setin kohdalla EV kirjoitushetkellä on noin 210$ eli ei hirveän huono. Bokseja kuitenkin myydään MCM:ssä tällä hetkellä huokeimmillaan 150€+postit hintaan. Syitä tähän on useita.

(click to show/hide)

Ensimmäinen on saatavuus. Ensimmäinen Modern Masters oli sisällöltään hitti, hinnaltaan huokeampi ja raskaasti  aliprintattu. Odotukset toisen kohdalla olivat katossa, hinta kalliimpi ja täynnä muita ongelmia mutta saatavuuden osalta jonkinlainen balanssi oli kohdallaan. Eternal Masters ja osin Modern Masters 2017 olivat yliprintattuja kysyntään nähden ja molempia settejä on edelleen saatavilla boostereina joko alle tai lähelle alkuperäistä hintaa. Lähteeni ovat antaneet ymmärtää että sama toistuu myös Iconic Mastersin osalta ja jo suomalaisten myyjien varastojen koko tämän myös vahvistaa.

Toinen on burn out. Juoksevalle kahdelletoista kuukaudelle tulee osumaan MM2017, Iconic Masters ja Masters 25 ensi keväänä. Se on kolme reprintsettiä ja lisäksi kaikki normaalit standard julkaisut sekä erikoisproduktit kuten tuleva Unstable. Pelaajien lompakot eivät kestä mitä vain ja joku tuote ei vain myy niin hyvin kuin muut. Useiden pelaajien suusta on jo kuulunut Eternal Mastersin kohdalla että tahti on liian kiivas.

Kolmas on setin sisältö. Jos settiä myydään nimellä Iconic niin odotukset olivat hieman erilaiset verrattuna sisältöön. Varsinaisia ikonisia kortteja varmaankin odotellaan nyt enemmän ensi kevään Mastersiin. Lisäksi setistä puuttuu varsinaiset "big ticket" kortit kuten Tarmogoyf, Liliana of the Veil tai jo aiemmin mainittu Force of Will.

Nämä syyt johtavat jälleenmyyjien väliseen kilpailuun siitä kuka ehtii tyhjentää varastonsa ja koska tuote on kaikilla sama niin hinta joustaa. Kannattaa huomata että sisäänostohinta on tuon 150 euron alla, persnetolla näitä ei sentään myydä. Dräftäystarkoitukseen setti on kuitenkin hyvän oloinen ja jos kaveriporukalle poistaa tuolla hintaa boksin niin kahdeksan jannua viettää illan varsin huokeaan 22 euron hintaan per sierainpari. Itse en maksaisi täyttä 240 euron hintaa ja avaisi pusseja avaamisen riemusta, sillä hintaa saa kuitenkin huomattavasti parempaa settiä eli MM2017:aa.
« Viimeksi muokattu: 15.11.17 - klo 15:43 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.