Poromagia

Kirjoittaja Aihe: T1 - Goblin Food Chain  (Luettu 3195 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Tontsa

T1 - Goblin Food Chain
« : 21.11.05 - klo 15:57 »
Juu elikkäs tälläsen pakan olen saanut kasatuksi ja siihen olisin hakemassa parannus ehdotuksia ja kommentteja. Etenkin haluaisin tiedustella pärjääkö tällaisella pakalla Suomen T1 turnauksissa. Haluaisin myös tietää mitä minun kannattaisi sideen laittaa, kun se on aika kesken vielä.

Jos pakan toimita periaate ei ole tuttu niin se tässä vielä lyhyesti. Eli yritetään saada ekalla vuorolla joku yhden manan mörkö pöytään jos mahdollista. Toisella vuorolla pitäisi saada Food Chain pöytään jos mahdollista ja poistaa se yhden manan creature pelistä ja pelata Goblin Recruiter ja järjestellä pakan päälle Ringleaderit, Piledriverit ja muut gobot jonka jälkeen pelataan Recruiterista revityillä manoilla joku 3 manan mömmö ja siitä saaduilla manoilla Ringleader ja nostetaan 3 Ringleaderia ja joku muu gobbo ja pelataan vaan kaikki Ringleaderit kädestä ja saadaan paljon gobboja käteen ja aletaan vaan pelaamaan niitä sit pöytään (ensin Warchief jotta kaikki gobot on entistäkin halvempia) ja lopuks jyrätään 90 lämää vastustajan päähän kun niillä kaikilla on haste.

lisäksi jos jostain syystä vastustajan kimppuun ei voi hyökätä niin Goblin Sharpshooterin, Siege-Gang Commanderin ja Skirk Prospectorrin yhdistelmä kyllä toimii

Toiminnassa on ollut hivenen ongelmia, koska pelit meinaavat venyä välillä turhankin pitkiksi (3-5 vuoroa) ja tietysti controllia vastaan välillä vieläkin pidemmiksi.

Landit:
4x Wooded Foothills (ei nosteta ylimääräsiä landeja)
4x City Of Brass
4x Karplusan Forest
3x Taiga (yks tarvittas lisää)
2x Mountain
Total: 17

Creaturet:
4x Goblin Recruiter (combo)
4x Goblin Ringleader (combo)
4x Goblin Piledriver (tappaa)
4x Goblin Lackey (hyvä yhden manan gobbo)
4x Elvish Spirit Guide (2 vuoron 3 mana)
3x Goblin Warchief (haste ja gobot maksaa vähemmän pelata)
3x Skirk Prospector (yhden manan gobbo)
3x Goblin Matron (etitään puuttuva combon osa [ei Food Chain])
2x Gempalm Incinerator (blokaajat pois)
1x Goblin Sharpshooter (blokaajat pois)
1x Siege-Gang Commander (combossa paljon manaa ja 3 tokenia)
Total: 33

Others:
4x Food Chain (combo)
3x Mirris Guil'e (saadaan valita mitä nostaa)
1x Chrome Mox (2 vuoron 3 mana)
1x Lotus Petal (2 vuoron 3 mana)
1x Wheel Of Fortune
Total: 10

Side:
4x Red Elemental Blast (controlia vastaan)
4x Xantid Swarm (controlia vastaan)
4x Artifact Mutation (tahtoo näitä)

haluan paljon kommenttia, kunhan se vaan liittyy jotenkin pakkaan.
ja ei muutakun kommentia antamaan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Muutokset:

+2x Elvish Spirit Guide
+3x Mirri's Guile
+1x Wheel Of Fortune
+4x Artifact Mutation (side)

-3x Goblin Sharpshooter
-1x Goblin Warchief
-2x Mountain

juu elikkäs tälläsiä muutkosia tein pakkaani, kommenttia kaivataan ja
etenkin parannus ehdotuksia, (mitä combo dekkejä vastaan?) side vielä
vähän heikossa vaiheessa.

Poissa Ramin

T1 - Goblin Food Chain
« Vastaus #1 : 21.11.05 - klo 16:04 »
Miksi haluat pelata tätä vintagessa? tuntuisi sen sijaan pärjäävän erittäin hyvin lagacyssa.

Poissa oltrak

T1 - Goblin Food Chain
« Vastaus #2 : 21.11.05 - klo 16:40 »
Ihan hyvin gobot Legacyssa vissiin pärjää vaikka Recruiter onkin siellä bännitty. Vintagessa gobot pärjäilee ihan kohtuullisesti, varteenotettavin budjettipakka kalan (ja sen nykyjohdannaisten) ohella.

Lotusta en kehtaa ehdottaa, mutta Mana Crypt on käsittääkseni varsin kätevä manabuustaus. Artifact Mutation on hyvä sidekortti.

Poissa marke

T1 - Goblin Food Chain
« Vastaus #3 : 21.11.05 - klo 17:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Ramin"
Miksi haluat pelata tätä vintagessa? tuntuisi sen sijaan pärjäävän erittäin hyvin lagacyssa.


Vial Goblins on legacyssä parempi.
Comeback (?)

Poissa Fistan

T1 - Goblin Food Chain
« Vastaus #4 : 21.11.05 - klo 17:30 »
harkitsisin ehkä ancient tombia

Poissa Tontsa

T1 - Goblin Food Chain
« Vastaus #5 : 23.12.05 - klo 15:40 »
PÄIVITETTY

parannus ehdotuksia kaivataan!

Fistan:
en itse usko että ancient tomb olisi tässä pakassa kovinkaan hyvä koska värittömästä manasta saattaa tulla ongelma kun sen saa landista, jolloin jää värillisen manan saamisen mahdollisuus heikommaksi, mutta pistän asian harkintaan.

oltrak:
juu Mana Cryptin haluaisin pakkaani mielelläni mutta sen vaihtaminen on ollut hivenen hankalaa, koska kuukaan ei halua luopua omastaan.

testasin pakassani Mana Vaultia ja Sol Ringiä ja päädyin lopputulokseen että niistä ei ole hyötyä koska maksavat sen yhden manan ja näin ollen "syövät" tärkeitä värillisiä manoja, uskon Mana Cryptin toimivan huomattavasti paremmin jos sen joltain saisin vaihdettua tai ostettua.

Poissa instiqma

T1 - Goblin Food Chain
« Vastaus #6 : 23.12.05 - klo 16:00 »
Jos olen oikein käsittänyt, niin FCG voi turahtaa myös aika kombomaisesti. Mirri's Guilet eivät vaikuta kovin hyviltä.

Warchieffit kaiketi vois olla neljässä. Ilman sitä dekki on melko jalaton. Matronit myös täyteen neljään, Commandereita vaikka yksi lisää. Sitten on Guilet korvattu. :)

Kiki-Jiki voisi myös olla kokeilemisen arvoinen.

Poissa ilpo

jeah
« Vastaus #7 : 23.12.05 - klo 16:17 »
Metassa, jossa on runsaasti Stäksejä ja sen erilaisia variaatioita, suosittelen Ancient Tombia. Itse olen pelannut erilaisilla Artifactilukkopakoilla Food Chain Goblineita vastaan varsin paljon ja ilman Ancient Tombin ja Elvish Spirit Guiden tukea FCG ottaa kaikenlaiset Spheret aika raskaasti. Erityisesti vanhoina hyvinä aikoina, kun pelattiin neljän valopallon kanssa, ESG ja Tomb  olivat välttämättömiä. Elviksiä voi huoletta pelata melko montaakin, sillä se avittaa Food Chainin ja mehukkaat sidelaput kädestä peliin, mutta Ancient Tombeja ei voi pelata kuin korkeintaan paria kappaletta. Yllättävään Ancient Tombiin olen hävinnyt pelin jos toisenkin.

Warchieffejä on pelattava neljää kappaletta. Niitä on nostettava aina vähintään yksi aloituskäteen tai Ringleaderista. Lisäksi Warchief on Lackeyn lisäksi ainoa ase Stäksiä vastaan ensimmäisessä pelissä, sillä se negatoi Sphere of Resistancen ja antaa tärkeää tempoetua.

Pelaisin myös enemmän Gay-Gang Commandereita, sillä jälleen kerran ne ovat välttämättömiä Stäksiä vastaan. Käytännön maailmassa toisen vuoron Lackey-GayGang -yhdistelmä on ainoa tapa voittaa Stäks, sillä kyseinen matchup ratkeaa permanenttietuun. Mountain, Lackey on paras aloitus Stäksiä (nyt ei lasketa superharvinaisia ekavuoron pöräytyksiä) vastaan, mutta senkin aloituksen saa hyödyttömäksi, jos ei kykene hyödyntämään Lackeyta tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Kuulemma neljä ilmaista Goblinia on parempi kuin yksi. Stäksin on oikeasti tavattoman vaikea nousta vielä voittoon, jos Gay-Gang tulee peliin.

Landit kuntoon. Fetsit ovat hyviä, niitä lisää. City of Brassit ja Karplusan Forestit paskoja, ne pois. Lisää Basic-Mountaineja sekä Bloodstained Mirejä. Basic-landit ovat kultaa formaatissa, jossa Wastelandeja on jokaisen pakassa. Yhden Taigan voi teoriassa korvata Forestilla, sillä vihreää manaa ei tarvi ekassa pelissä kuin kerran, kahdesti. Forest on myös siksi hyvä, jos haluaa pelata Blood Moonia sidellä. Taigahan fetsataan pöytään vasta, kun tilanne sen vaatii eli, kun olet pelaamassa Food Chainia. Liian monta kertaa olen voittanut pelin juurikin siksi, kun vastustaja hakee Mountainin sijasta Taigan ja pelaa Goblinin, jolloin pääsen ilmaiseksi ampumaan Wastelandilla kaverin maan pois.

Sidekin kannattaa rakentaa oikein. 8 yhden manan anti-control korttia on perseestä. Et tarvi puoliakaan. Sidehän on aina metagamekohtainen, mutta jo on kumma, jos ei sidelle laiteta edes jotain grave-/combovihaa. Null Rodit, Chalicet ja Pyrostatic Pillarit toimivat comboa vastaan hyvin. Gravea vastaan FCG voi taistella joko Tormod's Crypteillä tai Ground Sealeilla. Myös Artifactivihan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota. Artifactipakat pelaavat runsaasti Chaliceja ja yleensä Chalice pelataan joko yhdellä tai kahdella countterilla. Juurikin siksi Artifactivihan CC kannattaa hajauttaa yhdestä kolmeen: Oxidize, Artifact Mutation/Naturalize (Oath) ja Rack and Ruin. Casting Costin hajauttamisella välttyy Chaliceen kusemisen.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.