Poromagia

Kirjoittaja Aihe: aloittelija  (Luettu 7712 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa hehkuva

aloittelija
« : 18.07.16 - klo 16:22 »
olen pelannu jonkuu aikaa kavereiden pakoilla. nyt ajattelin hankkia oman pakan. tarkoituksenani on käydä turnauksissa.  mitä kannattaa hankkia? itse ajattelin shadow over innistrad deck builderia. onko olemassa halpaa/ilmasta tapaa laajentaa kortti valikoimaa? ajattelin myös blessed vs cursed pakkoja. drafteihin aattelin osallistua. kaikki vinkit tervetulleita

Poissa Gagis

Vs: aloittelija
« Vastaus #1 : 18.07.16 - klo 16:32 »
Draftit on mun mielestä ylivoimaisesti paras tapa päästä sisään turnausmäätsikkiin, kunhan pari johdattelevaa artikkelia lukee ennakkoon avuksi. Samalla kertyy kortteja kokoelmaan ja syntyy käsitys mieluisista pelityyleistä.

Deckbuilders toolkit on valmiista paketeista varmaan fiksuin. Sen lisäksi en kyllä ostaisi muuta, kuin irtokortteja osoitteista https://magiccardmarket.eu ja https://poromagia.com

Ihan bulkkikortteja hassutteludekkien rakentamiseen voi löytyä muilta pelaajilta kilohintaan, mutta bulkki on bulkkia.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Stormis

Vs: aloittelija
« Vastaus #2 : 18.07.16 - klo 22:25 »
Halvoista competitive-tason standard-pakoista UR Flyers on varsin kelvollinen: http://sales.starcitygames.com//deckdatabase/displaydeck.php?DeckID=104796
MCM:n ostovelho sanoi 55e korteille ja 15e posteille.

Buustereita saattaa tehdä mieli ostaa ja aukoa, mutta kannattaa malttaa olla ostamatta, jos rahankäytön haluaa minimoida.  Esim. tuolla 70 eurolla ostaa n. 25 buusteria, ja niistä tuskin konsistenttia pakkaa tekee standardiin (koska useita rareja haluaa sen 4kpl, jotka ovat vieläpä eri seteistä).

Mutta kuten Gagis totesi; draftaaminen on kaikin puolin hyvä tapa tutustua.

Poissa Ksanen

Vs: aloittelija
« Vastaus #3 : 18.07.16 - klo 22:38 »
...tarkoituksenani on käydä turnauksissa. onko olemassa halpaa/ilmasta tapaa laajentaa kortti valikoimaa?

Ah, nuoren MtG -pelaajan viattomuutta :)

Poissa HaccyZ

Vs: aloittelija
« Vastaus #4 : 18.07.16 - klo 23:38 »
Komppaan Gagista ja limitedillä aloittamista (koska kortit maksaa ja mistä sitä välttämättä edes tietää vielä millaista pakkaa haluaa pelata). Korttien kertyessä voi sitten koittaa standardia.

Stormiksen postaukseen kommentoisin, että suosittelisin aloittelijalle ennemmin puhtaan aggrodekin rakentamista. Wizards pyrkii selkästi siihen, että standardissa on aina FNM-tasolle sopiva aggrokasa rakennettavissa hyvin edullisesti. Katselin viime setin julkaisun aikaan että punamustat vampyyrit kasaa nollasta parilla kympillä. Punavihreä susipakka taas lienee samoissa hinnoissa ja sillä alkaa nyt olla yhtä alhainen curve.
EDIT: En tarkoita että esimerkeissä kummallakaan olisi tarkoitus välttämättä maksimoida creature type-synergioita, molemmat väriyhdistelmät vain sattuvat tuottamaan yhtenäisen kasan halpoja hyökkääjiä.
« Viimeksi muokattu: 18.07.16 - klo 23:46 kirjoittanut HaccyZ »

Poissa hehkuva

Vs: aloittelija
« Vastaus #5 : 21.07.16 - klo 13:46 »
kiitos vinkeistä. hankin deckbuilderin ja tutustunut pikku hiljaa kortteihin. mietin vielä väri yhdistelmää. sinisessä paljon counttereita vihreessä ja punasessa halpoja creatureita. kannattaako isoja cretuja laittaa pakkaan tai siis kuinka monta?  20 manaako on sopiva määrä? entä väritön mana?

Poissa Vartijainen

Vs: aloittelija
« Vastaus #6 : 21.07.16 - klo 14:19 »
mietin vielä väri yhdistelmää. sinisessä paljon counttereita vihreessä ja punasessa halpoja creatureita.
***
kannattaako isoja cretuja laittaa pakkaan tai siis kuinka monta?  20 manaako on sopiva määrä? entä väritön mana?
Kannattaa mennä pelattavuus edellä väriyhdistelmien maailmaan. Erityyppisiä mieltymyksiä voi toki syntyä, mutta kannattaa kuitenkin ensimmäisenä kokeilla erityyppisiä pakkoja ja miten ne toimii.
  Reid Duke on kirjoittanut hyvin manasta. Kirjoituksessa sivutaan myös kalliden korttien määrää pakassa.

Poissa chlb

Vs: aloittelija
« Vastaus #7 : 21.07.16 - klo 15:11 »
Huutelen täältä sivusta vielä Vartijaisen jatkoksi, että koko Reid Duken Level One -artikkelisarja on aloittelevalle pelaajalle hyvää luettavaa:

Level One: The Full Course

Poissa Rhianne

Vs: aloittelija
« Vastaus #8 : 21.07.16 - klo 15:35 »
Avauspostista ei käynyt selväksi onko kavereiden pakoilla pelattu vaan keittiönpöytäpelejä vai myös turnauksia?

En tiedä muiden kaupunkien pelitarjonnasta, mutta Tampereella on jopa FNM:ssä mielestäni pakkojen suhteen melko kilpailullinen taso, eikä tiukan budjetin omilla brewllä voittoja voi odottaa, ellei oikesti tiedä mitä on tekemässä. Jos tähän vielä hieman yleistäen yhdistää aloittelijan pelin tason, niin ensimmäiset kokemukset voivat olla melko murskaavia. Joten jos ei ole aivan varma millaista pakkaa haluaa alkaa pelaamaan sijoittamalla siihen satasia, suosittelenkin aloittamaan constructedin pelaamisen lainapakoilla. Kannattaa siis huudella täällä palstalla / facebookissa / paikallisessa pelikaupassa lainapakkoja, sillä monillä kokeneilla pelaajilla on usein ylimääräisiä pakkoja joita he mielellään lainaavat / vuokraavat pientä korvausta vastaan. Muutaman kerran lainapakoilla pelaamisen jälkeen saa paremman kuvan siitä mitä paikallisessa storessa pelataan, ja varsinkin millaisesta pakasta voisi itse pitää.

Tämä harrastus tulee muutenkin ihan riittävän kalliiksi, niin mieluusti varmistaisin ensin mitä haluaa pelata ennen kuin käyttää enemmän rahaa yhteen pakkaan. Ja korostetaan nyt vielä, että aina halvin tapa hankkia pakka ja laajentaa korttivalikoimaa on ostamalla singlejä.
« Viimeksi muokattu: 21.07.16 - klo 15:38 kirjoittanut Rhianne »

Poissa Jamu

Vs: aloittelija
« Vastaus #9 : 22.07.16 - klo 10:40 »
Mono W humans, tai sama punasella splashilla on ihan kilpailukykyinen pakka, eikä hintakaan päätä huimaa http://www.mtggoldfish.com/archetype/standard-mono-w-humans#paper

Varsinkin ilman sideboardin muutamia kalliimpia lapukkeita tuon vekottimen saanee MCM:stä noin 100 eurolla + postikulut (nuo goldfishin taalahinnat ovat huomattavasti korkeampia monen lapukkeen kohdalla, kuin eurohinnat mcm:ssä)
« Viimeksi muokattu: 22.07.16 - klo 10:43 kirjoittanut Jamu »

Poissa hehkuva

Vs: aloittelija
« Vastaus #10 : 29.07.16 - klo 10:57 »
oon kahlannu läpi sääntöjä, sääntöpalstojen kysymyksiä, turnaus pakkoja yms. haluaisin muutamaa asiaa vielä kysästä.

Korttien ulkoasusta: mikä FOIL on? jossain korteis on soikee hologrammi alhaalla? kimmeltävät kortit?

Voiko equipmentin vaihtaa toiselle cretulle equip costilla?

onko landin pöytään pistäminen castausta? (werewolf, jotku abilityt triggeröi tokasta spellistä)

käykö credulle mitään jonka toughness käy nollassa esin -2/-2 end of turn- efekti (tokeni kuolee, mutt onko mitää vaikutusta normi creduun?)

jos kysyn kortista, miten saan kortin näkyväksi. ja voisko sääntöpalstalla olla kiinnitetty ohje siihen. (helpttaa ainakin uusia pelaajia jotka ei tunne kortteja nimen perusteella)

Poissa Vartijainen

Vs: aloittelija
« Vastaus #11 : 29.07.16 - klo 11:30 »
-Korttitägillä saa näkyviin esim: [card*]Vindicate[/card] . Ilman tähteä: Vindicate. Mikäli korttitietokantaa haetaan, niin http://magiccards.info/ tai http://gatherer.wizards.com/Pages/Default.aspx auttaa.
-Foil on kiiltävä kortti. Hologrammileima on korttien aitouden tunnistamista varten. Löytyy rareista ja sitä harvinaisemmista.
-Landeja ei castata, ne pelataan. Esim. Oracle of Mul Daya, Explore.
-Equipmentin voi vaihtaa cretulta toiselle olettaen, että säännöt sallivat equippauksen(eli normaalisti kyllä).
-Lyhyt vastaus: Cretu kuolee, jos toughness nollaan tai sitä alemmas. Ei väliä oliko tokeni tai normikortti, tokeni vaan katoaa olemasta poistuessaan battlefieldiltä(mutta lasketaan vaihtaneeksi vyöhykettä).

Jatkossa sitten vaan rohkeasti esittämään kysymystä säännöistä(mieluusti sääntöpalstalle), jos jokin säntötekninen asia on epäselvä. Tuomarit vastaavat mielellään.
« Viimeksi muokattu: 29.07.16 - klo 11:35 kirjoittanut Vartijainen »

Poissa Korento

Vs: aloittelija
« Vastaus #12 : 29.07.16 - klo 11:31 »
oon kahlannu läpi sääntöjä, sääntöpalstojen kysymyksiä, turnaus pakkoja yms. haluaisin muutamaa asiaa vielä kysästä.

Korttien ulkoasusta: mikä FOIL on? jossain korteis on soikee hologrammi alhaalla? kimmeltävät kortit?

Voiko equipmentin vaihtaa toiselle cretulle equip costilla?

onko landin pöytään pistäminen castausta? (werewolf, jotku abilityt triggeröi tokasta spellistä)

käykö credulle mitään jonka toughness käy nollassa esin -2/-2 end of turn- efekti (tokeni kuolee, mutt onko mitää vaikutusta normi creduun?)

jos kysyn kortista, miten saan kortin näkyväksi. ja voisko sääntöpalstalla olla kiinnitetty ohje siihen. (helpttaa ainakin uusia pelaajia jotka ei tunne kortteja nimen perusteella)

Foil on kiiltävä pintainen kortti. Eli sama kortti muuten, paitsi "hienomman näköinen". Foilit ovat harvinaisempia kuin normaalit kortit. Soikea hologrammi on lisätty kaikkiin uusien sarjojen rare ja mythic kortteihin jäljennöksien tekemisen hankaloittamiseksi.

Equimentin voi siirtää toiselle creaturelle maksamalla equipment costin, mutta vain omalla vuorolla. Niin sanotusti Sorcery nopeudella. Eli et voi vastata toisen henkilön tekemisiin eguipmentia siirtämällä.

Landin pöytään pistäminen ei ole castaamista.

Jos creature toughness menee nollaan, esim. 2/2 creaturella annetaan vuoron loppuun -2/-2, creature kuolee. Lisähuomautuksena: jos creature toughness menee nollaan niin myös sellainen creature kuolee, jolla on indestructible kyky (joka ei siis kuolisi destroy efekteihin tai combat damageen).

Kortin saa näkyväksi kun kirjoittaa kortin molemmille puolille [*card]tähän kortin nimi[*/card] (* merkit pois) Tämä siis pitää tehdä kirjoittaessa viestiä foorumille.   

Edit: hidas.



Poissa hehkuva

Vs: aloittelija
« Vastaus #13 : 12.08.16 - klo 12:54 »
korttisarjoista vielä, aattelin pakan tekoo treenata edullisilla korteilla (draftattujen korttien lisäksi) kavereiden pakkoja vastaan, eli kaikki sarjat käy :) mutt kaupassa huomasin ett commanderit on isompia kortteja. onko muita fyysisesti eri kokosia sarjoja vai voinko tilata huoletta minkä vaan

Poissa Co

Vs: aloittelija
« Vastaus #14 : 12.08.16 - klo 13:17 »
Valmiissa Commander-pakoissa on muutama tuplakokoinen kortti kenraalivaihtoehdoille. Niissä on myös tavallisen kokoiset kortit normaalia pelaamista varten. Tämän lisäksi jotkut erikoiskortit ovat eri kokoisia esim. planet. Alphan (Ensimmäiset mtg-kortit) korttien kulmat ovat hiukan erilaiset, mutta en usko että niitä kovin usein tulee noita vastaan :)
"Fight? I cannot. I do not care if I live or die, so long as I can rest."

Poissa hehkuva

Vs: aloittelija
« Vastaus #15 : 12.08.16 - klo 13:36 »
mitä tarkoittaa tier 1 , 2, 3 pakat okei ne on parempia jotenkin mutt miten sitä voi arvioida kuinka hyvä mikäkin pakka on?

Poissa Gagis

Vs: aloittelija
« Vastaus #16 : 12.08.16 - klo 13:53 »
mitä tarkoittaa tier 1 , 2, 3 pakat okei ne on parempia jotenkin mutt miten sitä voi arvioida kuinka hyvä mikäkin pakka on?
Jargonia jolla puhutaan eri pakkojen turnausmenestyksestä ja turnauskelpoisuudesta. Mitään kovaa määritelmää ei ole, mutta Tier 1 pakoilla yleensä tarkoitetaan sellaisia, jotka säännönmukaisesti voittavat turnauksia, tier 2 sellaisia jotka ovat ehkä epäoptimaalisia valintoja, mutta voivat olla hyviä valintoja jos on oletettavaa, että vastustajat tulevat pelaamaan sellaisia pakkoja, joita vastaan jokin tier 2 pakka erityisen hyvin soveltuu. Tier 2:a näkee vielä turnauksissa usein, mutta menestys ei ole säännönmukaista. Tier 3 ja 2 välinen raja on aika häilyvä, mutta kolmosella tarkoitetaan usein pakkoja, joiden power leveli on oikeassa suuruusluokassa, mutta joille löytyy yleensä parempi vastine tai ne eivät muuten aivan meinaa jaksaa turnauksissa.

Tier 1 pakasta hyvä esimerkki on Legacyn Miracles: http://www.mtgtop8.com/archetype?a=242&meta=39&f=LE
Tier 2 pakasta Legacyn Burn:  http://www.mtgtop8.com/archetype?a=20&meta=39&f=LE
Tier 3 pakasta Legacyn Enchantress: http://www.mtgtop8.com/archetype?a=91&meta=39&f=LE

Tiereistä ressaaminen ei yleensä ole tarpeen pärjätäkseen mätkyssä. Jotkut ottavat sen luokittelun ja lokeroinnin turhan vakavasti, ja unohtavat keskittyä pelaamiseen voidakseen voittaa. Etenkin laajoissa formaateissa pelaaja joka tuntee pakkansa hyvin pärjää helposti paremmin kuin pakkaansa usein vaihtava pelaaja sen kuun tier 1 muotipakalla.
« Viimeksi muokattu: 12.08.16 - klo 13:56 kirjoittanut Gagis »
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Co

Vs: aloittelija
« Vastaus #17 : 12.08.16 - klo 14:03 »
mitä tarkoittaa tier 1 , 2, 3 pakat okei ne on parempia jotenkin mutt miten sitä voi arvioida kuinka hyvä mikäkin pakka on?

Gagiksella oli tuossa jo hyviä mietteitä, mutta oksennan tässä nyt omani.

Tarkoittaa käytännössä sitä että jokaisella tierillä tulee tasaisia pelejä keskenään, mutta alemman tierin pakat eivät juuri pärjää korkeamman tierin pakoille.

Tier 1 on käytännössä siis kyseisen formaatin parhaat pakat, jotka ovat ajan saatossa osoittautuneet ja kehittyneet kilpakelpoisiksi, ne pärjäävät turnauksissa toistuvasti ja ovat niissä runsaasti edustettuina. Itse ottaisin jaotteluun vielä tier 1,5 pakat, jotka eivät välttämättä aina pärjää tier 1:n pakoille, mutta ovat ns. mustia hevosia, eli ne kykenevät oikeassa ympäristössä ja vähäisellä edustuksella voittamaan tier 1 pakkoja ja turnauksia.

Tier 2 ja tier 3 välinen jaottelu on mielestäni täysin mielivaltaista. On niitä pakkoja jotka pärjäävät (tier 1), niitä pakkoja jotka voivat suotuisassa metassa pärjätä tier 1:siä vastaan (tier 1,5) ja niitä pakkoja jotka eivät sovellu vakavaan pelaamiseen (tier 2).
"Fight? I cannot. I do not care if I live or die, so long as I can rest."

Poissa JockiBe

Vs: aloittelija
« Vastaus #18 : 12.08.16 - klo 15:45 »
Tier 2 ja tier 3 välinen jaottelu on mielestäni täysin mielivaltaista. On niitä pakkoja jotka pärjäävät (tier 1), niitä pakkoja jotka voivat suotuisassa metassa pärjätä tier 1:siä vastaan (tier 1,5) ja niitä pakkoja jotka eivät sovellu vakavaan pelaamiseen (tier 2).

Niin...eli näin:

tier 1 = tier 1
tier 1,5 = tier 2
tier 2 = tier 3

8)

Modern Nexus:n tier-määrittelyt voidaan myös mainita:

http://modernnexus.com/topdecks/

Poissa Pifase

Vs: aloittelija
« Vastaus #19 : 12.08.16 - klo 15:45 »
Mtgsalvationissa on jonkunlaista tietokantaa eri formaattien (standard, modern, legacy ja vintage) tier 1 (proven) ja tier 2 (established) tän hetkisistä pelatuimmista ja voitokkaista pakoista. Nämä ovat sitten turnaustason eli Grand prix, Pro tour, SCG jne. tason peleissä menestyneistä pakoista koostettuja listoja:

Stadard:
http://www.mtgsalvation.com/forums/the-game/standard-type-2/proven-standard
http://www.mtgsalvation.com/forums/the-game/standard-type-2/established-standard

Modern:
http://www.mtgsalvation.com/forums/the-game/modern/tier-1-modern
http://www.mtgsalvation.com/forums/the-game/modern/tier-2-modern

http://www.mtgsalvation.com/forums/the-game

« Viimeksi muokattu: 12.08.16 - klo 15:47 kirjoittanut Pifase »