Muu MTG > Aloittelija-alue

Kysymyksiä

(1/1)

Kards:
Terve!

Muutama kysymys ois mtg turnauksista + drafteista. Itse Olen Pelaillut yli 10v MTGO:ta ja peli + säännöt tuttuja mutta livenä en juurikaan ole pelannut.

1) Mistä olisi hyvä aloittaa, FNM? Standard turnaus? Kortteja löytyy mm .Legacyyn + Standardiin.

2) Mites DCI numeron saa?

3) Mites live pelailu eroaa MTGO:sta?

4) Saako ensikertalainen kysellä neuvoja pelatessa muilta/turnausjärjestäjiltä? (Neuvoojko jengi noobeja?)

5) Tarviiko omat tokenit/ländit/nopat draftiin?

Siinä tais olla nyt tärkeimmät, kiitos jo etukäteen vastauksista...

syfilisx:
1. FNM:ssä on yleensä mukavaa, siellä pelataan standardia ja draftia, kerran pari vuodessa jotain muuta.
2. DCI-numeron saa kun tulee sanktioituun turnaukseen, sieltä saa lomakkeen täytettäväksi ja lomake aktivoidaan myöhemmin netissä koodilla.
3. Sosiaalisempaa? En osaa sanoa.
4. Regular Relillä pelatessa ja vähän rennommissa tapahtumissa porukka yleensä mielellään neuvoo, judgelta voi kysyä tietynlaisissa asioissa neuvoa.
5. Nopat ihan jees olla, tokeneita voi varmuudeksi ottaa jotain, ländejä usein on turnauspaikoilla, mutta jo tuot omat, niin ei tartte unsleevaa ja palauttaa pelien jälkeen.

kivi:
Hieman toistoa, mutta kun olin jo kirjoittanut...

1) Standardi FNM on yhtä hyvä vaihtoehto kuin paikallinen Legacykin. Yleensä ottaen kannattaa vain katsoa että turnaus pelataan Regular tasolla jolloin jokainen kömmähdys ei aiheuta hirveää hässäkkää.

2) Osallistumalla sanktioituun turnaukseen.

3) Kukaan ei puolestasi huolehdi säännöistä, ei pidä kortteja kädessä järjestyksessä, shufflaaminen vie yllättävän paljon aikaa, kello on vastustajan kanssa yhteinen eli koko kierroksessa on aikaraja, ei yksittäisellä pelaajalla. Pelit voivat päättyä tasapeliin.

4) Regular turnauksissa avun pyytäminen on paljon vapaampaa kuin Competitivessä. Tuomarit auttavat mielellään.

5) Riippuu paikasta, mutta yleensä ottaen on hyvä tapa ottaa omat tokenit/nopat mukaan sekä paperia ja kynä lifen ylläpitoa varten. Ländit voi olla myös kohteliasta ottaa mukaan, mutta aika monessa paikassa on boksillinen piestyjä ländejä tarjolla, joissakin paikoissa omat ländit ovat pakolliset.

Thaurwylth:

--- Lainaus käyttäjältä: kivi - 03.01.12 - klo 14:22 ---3) Kukaan ei puolestasi huolehdi säännöistä, ei pidä kortteja kädessä järjestyksessä, shufflaaminen vie yllättävän paljon aikaa, kello on vastustajan kanssa yhteinen eli koko kierroksessa on aikaraja, ei yksittäisellä pelaajalla. Pelit voivat päättyä tasapeliin.

--- Lainaus päättyy ---

Tähän vielä sen verran, että kannattaa aika kovastikin etukäteen varautua muutamiin filosofisiin eroihin. Pahvi- ja MODO-pelitavoissa on kummassakin joukko kämmejä, joita ei mitenkään voi tehdä toisessa mutta voi helposti tehdä toisessa. Vapaaehtoisiin efekteihin kannattaa opetella kiinnittämään huomiota. Kommunikaatio-ohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen.

Ja out of order sequencing ja muut vastaavat kannattaa hanskata. Ylipäätään kannattaa varautua siihen, että käytännön pahvipelissä on aina välillä tilanteita, joissa yhdellä tai kummallakaan pelaajalla ei ole täysin hanskassa se, missä kohti ollaan menossa ja mitä on tapahtumassa.


--- Lainaus käyttäjältä: kivi - 03.01.12 - klo 14:22 ---5) Riippuu paikasta, mutta yleensä ottaen on hyvä tapa ottaa omat tokenit/nopat mukaan sekä paperia ja kynä lifen ylläpitoa varten. Ländit voi olla myös kohteliasta ottaa mukaan, mutta aika monessa paikassa on boksillinen piestyjä ländejä tarjolla, joissakin paikoissa omat ländit ovat pakolliset.

--- Lainaus päättyy ---

Tähänkin vielä jonkin verran. Mieti MODOsta kaikkia sellaisia ylimääräisiä tilpehöörejä, mitä peli lykkää tiskiin sinun puolestasi. On aloitusnoppaa, nappien merkkareita, toksuja ja muuta krumeluuria. Ja elämäpistekirjanpito ja paljon muutakin, osa riippuu vähän formaatista. Yritä miettiä niille kaikille fyysiset vastineet ja roudaa mukanasi.

-- Nute
Oulu, tosin nyt tällä hetkellä Rovaniemi

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta