Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Big Red (Modern)  (Luettu 3719 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Stanku

Big Red (Modern)
« : 29.08.11 - klo 19:39 »

Creature (22)

4 Simian Spirit Guide
4 Magus of the Moon
2 Phyrexian Revoker
4 Rakdos Pit Dragon
4 Demigod of Revenge
4 Gathan Raiders

Artifact (6)

4 Chalice of the Void
2 Sword of Fire and Ice

Enchantment (4)

4 Blood Moon

Instant (4)

2 Seething Song
2 Desperate Ritual

Sorcery (2)

2 Boom/Bust

Land (22)

22 Mountain


60 Cards



Jotain tällaista alan testailemaan, kunhan joku uskaltautuu järkkäämään turnauksia kyseisellä formaatilla. Esikuvana on lekasta enemmän tai vähemmän tuttu dragon stompy. Parhaat manakiihyt puuttuvat, mikä tarkoittaa todennäköisempää tukehtumista lääneihin. Blood Moon tuntuu pelattavalta Modernissakin, mutta riittääkö pakan nopeus riittävän hyödyn saamiseen? Boom/Bust joko siivoaa basic-ländit pöydältä tai koko manabasen kokonaan, riippuen tilanteesta.
Loppupakan funktio olisi sitten voittaa. Side Boardia en ole vielä miettinyt. Ehdotuksia?

Poissa Tervonaattori

Vs: Big Red (Modern)
« Vastaus #1 : 29.08.11 - klo 21:23 »
Survaisempa ketjuun omani, ainakin hieman samanoloisen, läjän kuin sinulla.

Kutsun sitä CalamityRediksi:

Creature (16)

4 Magus of the Moon
4 Deus of Calamity
4 Demigod of Revenge
4 Bogardan Hellkite

Enchantment (4)

4 Blood Moon

Instant (10)

4 Seething Song
4 Desperate Ritual
2 Pyretic Ritual

Sorcery (8 )

4 Rite of Flame
2 Dragonstorm
2 Empty the Warrens

Land (22)

22 Mountain


60 Cards

EDIT: Itsekin olen Pit Dragonia testaillut ja ei kovasti vakuuttanut...

Side koostuu tällä hetkellä näistä:
4 Shattering Spree
3 Slagstorm
4 Vexing Shusher
3 Fling
1 Banefire
(todella raakile - Spree, Slagstorm ja Shusher ovat hieman tehneet näyttöjä. Fling on villi...)

Poissa Kick_me

Vs: Big Red (Modern)
« Vastaus #2 : 05.10.11 - klo 11:05 »
trinisphereä vois pelata?

Poissa Wrakis

  • Kuopio
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Karplusan Forest, punaista, Birds of p... Eiku vit
Vs: Big Red (Modern)
« Vastaus #3 : 05.10.11 - klo 12:11 »
Miten olis Desperate Ritualin tilalle Rite Of Flameja?

Ai se olikin bannissa. Sori. ;D
« Viimeksi muokattu: 05.10.11 - klo 12:30 kirjoittanut Wrakis »

Poissa Thalian

Vs: Big Red (Modern)
« Vastaus #4 : 05.10.11 - klo 12:28 »

Poissa Juzam Djinn

Vs: Big Red (Modern)
« Vastaus #5 : 05.10.11 - klo 12:30 »
Miten olis Desperate Ritualin tilalle Rite Of Flameja?

Ovat valitettavasti bannissa (20.9 banlist updaten jälkeen).

Melkeen kokeilisin noiten Pit Dragoneiten tilalla vaikkapa Deus of Calamitya.

Poissa Augustus

Vs: Big Red (Modern)
« Vastaus #6 : 05.10.11 - klo 12:30 »
Rite of Flame taisi saada banaania.

Mieluummin kuin Trinisphereä, mä pelaisin tällaisessa Chalice of the Voidia, niinku eka lista tekeekin. Path to Exile on kuitenki varmaan aika yleinen kampe, joka pilaa Demigodin ankeasti ja vähällä vaivalla. Esim. Chalice ykkösellä ja sitten Seething Songista Demigod voisi hyvinki riittää kieltämällä tehokkaimman vastauksen epeliin ja laittamaan hyvin nopean kellon käyntiin. Toki Trini vaikeuttaa Pathin pelaamista, mutta vaikeuttaminen on eri asia kuin estäminen.

Poissa Tervonaattori

Vs: Big Red (Modern)
« Vastaus #7 : 05.10.11 - klo 13:08 »
Itse kuoppasin koko idean vastaavasta pakasta (kts. yllä) kun Rite of Flames otti vasaran otsaan... on se niin kova vekotus!

EDIT: Se banhammer siis...

Poissa Stanku

Vs: Big Red (Modern)
« Vastaus #8 : 05.10.11 - klo 19:47 »
Tällaista pelasin Tampereen modern -turnauksessa viime sunnuntaina (2.10.):

4 Simian Spirit Guide
4 Deus of Calamity
4 Demigod of Revenge
2 Jaya Ballard, Task Mage
2 Magus of the Moon
2 Moltensteel Dragon

4 Chalice of the Void
4 Blood Moon

4 Pyretic Ritual
4 Seething Song
4 Desperate Ritual

21 Mountain

SB:

4 Phyrexian Revoker
2 Shattering Spree
2 Magus of the Moon
4 Trinisphere
3 Ratchet Bomb


Valinnoista voi kysellä erikseen jos haluaa, koko listan ruotiminen lienee turhaa. Kerron kuitenkin lyhyesti, miten pelit menivät ja mitä nyttemmin ajattelen pakasta.


Peli 1: Boros

Katselin aloituskättä, jossa parin rituaalin lisäksi hymylivät ländi ja guide, mahdollistaen ekan vuoron Deuksen alotuksella. Päättelin että tällä hävitään vaan jos toiselta puolelta tulee pathia tai infect (joka meni bänniin samana päivänä), joten annoin mennä ja heitin lihan tiskiin, vastustajan iloksi. Passaan vuoron ja pyörittelen peukkuja. Noston jälkeen tulee hiljaista ja vitsailen, josko kannattaisi skuupata suoraan ja pitää pakka salassa. Pöydän toisella puolella tuumitaan tätä hetki ja tehdään sitten juuri kuten ehdotin. Pitääkö tässä sitten iloita vai mitä?
 Toinen matsi ja vastustaja aloittaa muutaman sidekortin jälkeen, itse menen tietenkin maindekillä. Pöytään tulee Sacred Foundry pystyssä sekä Figure of Destiny, mikä ei jätä paljon tilaa mielikuvitukselle. Nostan Jaya Ballardin kädessä jo lepäävien parin rituaalin, kahden Demigodin ja mountaini lisäksi. Pidin siis onelanderin, mutta yksikin mana lisää ja tuuttaan viitosta kakkosvuorolla, mikä tyhjiössä tuntuu ihan hyvältä. Nyt vain pelaan landin ja passaan vuoron, kaveri kiittää, pelaa landin, lihottaa hobittia ja tuuttaa päälle. Nostan jonkin irrelevantin kortin ja diskaan toisen Demigodin hautaan. Omalla vuorollaan vihollinen miettii hetken, pelaa maan ja tuuttaa, muttei kasvata tonttua. Vuoro vaihtuu, nostan vuoren ja heitän demigodin tiskiin parin rituaalin saattelemana, tuutaten kymppiä kolmosvuorolla. Vastustaja kiittää, nostaa ja skuuppaa: Pathit tuli kyllä sideltä äkkiä sisään, mutteivät ehtineet nousta. Kädessä taisi olla tupla Lighting Helix ja jotain muuta tauhkaa. GG.

1-0

Peli 2: Living End Combo

Koska oma peli kesti jotain kymmenen minuuttia tai alle, oli minulla reilusti aikaa tutkailla mitä muut pelaa ja yhdistellä naamoja pakkoihin. Kun siis tiesin pelaavani Living Endiä vastaan ja kädessä loisti Chalice of the Void sekä jotain muuta, oli vähän ketku olo. No, ei tässä sääntöjä sentään rikota: Chalice nollalla tiskiin ekalla vuorolla ja voittoa odottamaan. Sieltähän se x määrän vuoroja jälkeen tulikin.
Tokaan peliin saidasin sisään loput magukset sekä muutaman trinispheren, ottaen ulos Jaya Ballardit ja Moltensteel Dragonit. Pidän käden jossa on toisen vuoron Deus muttei vihaa. Vastustaja aloittaa, pelaa landin ja passaa. Seuraan esimerkkiä, tosin nollan countterin chalicen kanssa, jonka kuorin pakan päältä. Vastauksena vihun hauta täyttyy 3-5 cycling miehellä. Toinen vuoro näkee toisen maan ja Ancient Grudgen, joka lähettää chalicen hautaan. Nostan jotain ja heitän lihan tiskiin, toivoen ihmettä. Se tapahtuu: Combo ei pyörähdä kolmesta maasta huolimatta. Saan vuoron, nostan trinispheren jota en voi pelata ja hyökkään. Vastustaja miettii ja hiillostaa deustani dismemberillä, säilyttäen kaikki maansa ehjänä. End phase näkee taas jotain cyclereitä, mutta seuraava mainphase jää laihaksi - värit menevät ilmeisesti ristiin korttien kanssa. Voitan lopulta, kun deus pääsee rullaamaan muutaman vuoron ilman häiriöitä.

2-0

Peli 3: Melira Combo Birthing Podeilla

Tälläkin kertaa tiesin, mitä sleevien takaa löytyy ja pidän muutaman rituaalin, kahden maan, chalicen ja maguksen käden sillä oletuksella, että melira ei voi pyörähtää niin kauan kuin chalice on ykkösellä pöydässä. Näinhän asia ei ole. Kolme ensimmäistä vuoroa näyttävät hyviltä, saan chalicen ykkösellä pöytään ja magus kutittelee kivasti vihun neliväristä manabasea. En kuitenkaan saa lihaa tiskiin tarpeeksi ajoissa, eikä magus oikein jaksa reissata meliraa, Kitchen Sfinkisä ja paria BoBia, jotka vihu on saanut pöytään basic forestillaan. Lopulta häviän, kun kuoleva Archon of Justice demigodin mukana viedessään chalicen yhdellä, mahdollistaen Visceran Seerin, Meliran ja Sfinksin lifegain bileet.
   Saidaan sisään revokereita ja ratchet bombeja niin paljon kuin sielu sietää, taas karsien miehistöstä. Mulligoin ekaa kertaa turnauksessa one-lander kuutoseen ja pidän. Pitää luottaa että rippaan toisen manan ajoissa ja pääsen oksentamaan chalicen, moonin ja ehkä jonkin lihan pöydälle. Maa nousee sitten kahden vuoron päästä, mikä on kohtuullista, mutta silti liian myöhäistä - tiskissä on jo BoB, mikä heikentää moonin tehoa huomattavasti. Kuvittelen kuitenkin pitäväni combon aisoissa sen aikaa, että kädessä syyhyävä demigod pääsee rellestämään - turhaan. Neljännellä tai viidennellä vuorolla vastustaja pelaa Chord of Callingin, hakee Seerin ja voittaa, tällä kertaa infinite damagella.

2-1

Peli 4: Boros

Kävi ilmi, että ilman nutsikkaita nostoja pakka on aika pehmeä boroksen poltoille ynnä 5/5 kakkosdropeille. Ekassa pelissä saan pöytään chalicen yhdellä sekä maguksen, mikä ei juuri hiljennä toiselta puolelta lenteleviä lighting helixejä ja searing blazeja. Taisi siellä jokin Geopede olla kanssa auttamassa.
Toinen peli menee aika samaa rataa, tosin tällä kertaa saan peliin ekan vuoron trinispheren enkä mitään muuta. GG.

2-2 (lopullinen tulos, neljäs sija kymmenestä)


Aftermath:

Pakka on oikeastaan heikompi versio Dragon Stompysta, jota olen 4 vuotta lekassa pyöritellyt budjettisyistä, ja kaatuu samoihin kohtiin kuin enonsakin. Turhaa jatkuvuutta tai tasaisuutta ei siitä löydy, mikä pitänee sen ikuisena B-pakkana formaatista riippumatta. Yksivärisyys ja sen mukanaan tuomat ongelmat, kuten köyhä sideboard, on myös osa ongelmaa. Plussana voin sanoa, että dekki antaa suhteellisen räväkkiä käsiä vajaat puolet ajasta ja on halpa pistää kokoon. Jos siis haluat pelata halpaa kasinoa tai black-jackia mtg-korteilla, olet löytänyt oikean pakan.
 

 



Poissa Wrakis

  • Kuopio
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Karplusan Forest, punaista, Birds of p... Eiku vit
Vs: Big Red (Modern)
« Vastaus #9 : 05.10.11 - klo 23:00 »
Liian paljon tekstiä.

Minkälaista Borosta tuolla turnauksessa pelattiin? Olisko kellään antaa deckilistoja kun itteä vois kiinnostaa moisen kasaaminen.

Poissa Stanku

Vs: Big Red (Modern)
« Vastaus #10 : 06.10.11 - klo 09:05 »
Dekkilistoja voi kysellä lumalta, turnauksen järjestäjältä, vaikka tuolla: http://vaihdetaan.kapsi.fi/forums/index.php/topic,64805.0.html Itse en muihin listoihin sen tarkemmin tutustunut.

Poissa nikoh

Re: Big Red (Modern)
« Vastaus #11 : 04.02.12 - klo 12:41 »
Herättelen tämän henkiin, koska itseltä löytyy vastaavanlainen kasa (lähelle stankun kasausta) ja kiinnostaa pari asiaa.

Mitä mieltä olette kargan, dragonlordista? eikös siihen uppoa kivasti ylimääräiset manat?
Minulla lihatiskistä löytyy 4 demigod, 4 deus, 2 kargan, 2 moltensteel, 2 magus (+sidellä 2)


Mikä idea on pitää Jaya mainissa? Ei mielestäni tue suunnitelmaa.


Voisiko pakasta saada jatkuvuutta ja tasaisuutta enemmän poistamalla muutamia ritualeja (tilalle esim niitä karganeja)? Tietysti nuts käsiä tulee vähemmän mutta jatkuvuus lisääntyy...