Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Modern Kala  (Luettu 3081 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Cloverdad

Modern Kala
« : 18.09.11 - klo 21:21 »
Aika on tullut minunkin postata ensimmäinen pakkalistani tänne arvosteltavaksenne. Tällä on nyt muutama päivä hitsattu modon tournament practice roomissa, tyydyttävällä menestyksellä, aikaa vain ei tahdo oikeisiin turnauksiin olla. Arvioita ja parannusehdotuksia saa laittaa, varsinkin siden suhteen.

land:
13 Island
3 Mutavault
4 Tectonic Edge

1cc:
4 Æther Vial
3 Cursecatcher
4 Spell Pierce

2cc:
2 Echoing Truth
1 Negate
4 Spreading Seas
4 Coralhelm Commander
4 Lord of Atlantis
4 Silvergill Adept
2 Phantasmal Image

3cc:
4 Merrow Reejerey
1 Merfolk Sovereign


4cc:
1 Phyrexian Metamorph
2 Molten-Tail Masticore


Side:
1 Marrow shards
2 Mindlock Orb
2 Flashfreeze
1 Echoing truth
1 Pestermite
2 Psionic Blast
3 Dismember
1 Surgical Extraction
1 Torpor Orb
1 Phyrexian Revoker


Vialit ja kalat eivät varmaan sen kummempaa selittelyä kaipaa. Spell Pierce on alkupeliä vartern, koska pakan gameplan on kuitenkin voittaa nopeasti. Spreading seas on ihan staple, koska kaikennäköistä landitemppuilua formaatti on ihan pullollaan. Molten-tail Masticore voi vaikuttaa vähän oudolta, mutta tykkään kortista ja haluan antaa sille mahdollisuuden, toistaiseksi kokemukset sen kanssa ovat olleet vähän niin ja näin, sillä peli on useimmiten ratkennut jo ennenkuin sen pelaaminen olisi relevanttia. Sen tarkoitus on kuitenkin pitää olemassa jonkinlainen post-wrath peli. Adaptive Automaton on pakan uusin muutos, en kuitenkaan ole mitenkään älyttömän innoissani sen suhteen, parempi kortti voisi olla Phantasmal Image, joka olis samalla kakkosdroppi vialista.

1 Negate? en keksinyt parempaakaan "yleiscounteria". haluaisin solidin counterin mielummin kuin manapurjon.

Side onkin sitten ihan sekaisin.
-mindlock orbeja en ole sidennyt sisään varmaan kertaakaan. Ajattelin vaihtaa Mindbreak trappeihin, heti, kun raaskin hankkia.
-pestermite täppää Emrakulit. Kyseenalainen.
-Flashfreeze nyt on toistaiseks tuntunu hyvältä.
-1 Echoing truth tokenipakkoja ym. vastaan.
-psionic blastit ja dismemberit
-marrow shards on kans tokenipakkoja vastaan (lähinnä empty the warrens), ja menee läpi remandista.

Kommentoikaahan ja neuvokaa paistia. En pidä itseäni kovin hyvänä pelaajana, eikä metakaan ihan hallussa ole.
« Viimeksi muokattu: 19.09.11 - klo 03:25 kirjoittanut Cloverdad »

Poissa PertSa

Vs: Modern Kala
« Vastaus #1 : 18.09.11 - klo 22:12 »
No sen paremmin pakkaa testaamatta pistää silmään, että 1 dropeista puuttuu 4xCursecatcher joka on jonkin asteen kountteri evillä varustettuna. Pari Islandia voisi kanssa olla ihan hyvä lisä. Yhdeksäntoista ländiä tuntuu minusta vähän vähältä.

Kahden manan kohdassa on vähän vähän tungosta, mutta en oikein tiedä, mitä ottaa pois. Ehkä ne spreading seasit, vaikka 12-postia vastaan niitä voi tulla ikävä.

Sidelle ainakin Philadelphian metaan 4xMindbreak trap. Myös Vendilion clique on mahdollinen kortti kombojen riehuntaa rauhoittamaan. Dismembereitä/threads of disloyaltyjä pikku-ukkopakkoja vastaan. Jos metaan ilmestyy hitaita controlleja niin Riptide pilferer voisi olla niitä vastaan kätevä. Flashfreeze countteroi punaisia mana spellejä ja trickbind voi mm. countteroida stormin triggerin.

Poissa absurdimuukalainen

Vs: Modern Kala
« Vastaus #2 : 18.09.11 - klo 22:49 »
Kahden manan kohdassa on vähän vähän tungosta, mutta en oikein tiedä, mitä ottaa pois.

Sehän on hyvä kun pelataan Vialia.

-4 Preordain
+4 Cursecatcher

21 ländiä on hyvä määrä. Ghost Quarterit vois olla parempia kuin Edget kun pääset tuhoamaan alkupelissä Glimmerposteja.Poissa Cloverdad

Vs: Modern Kala
« Vastaus #3 : 18.09.11 - klo 22:58 »
Kahden manan kohdassa on vähän vähän tungosta, mutta en oikein tiedä, mitä ottaa pois.

Sehän on hyvä kun pelataan Vialia.

Sitä minäkin. Siksi niitä kakkosdroppeja onkin paljon. Spärdärit ei lähde, pelkästään jo siksi että se tekee ukoista unblockable.

Lainaus
-4 Preordain
+4 Cursecatcher

Testataan. kiitos TÄSMÄLLISESTÄ ehdotuksesta (eli mistä tilaa ja mitä sisään)

Lainaus
21 ländiä on hyvä määrä. Ghost Quarterit vois olla parempia kuin Edget kun pääset tuhoamaan alkupelissä Glimmerposteja.

Olivat vielä hinnoissaan,  katsotaan kuukauden päästä kun Innistrad tulee jakeluun.

Poissa Augustus

Vs: Modern Kala
« Vastaus #4 : 19.09.11 - klo 13:38 »
Onko jokin syy, miksi pakassa on yksi Phyrexian Metamorph eikä esim. kolmea Phantasmal Imagea? Luulisi, että Imagen yhtenevä cc valtaosan ukkoja kanssa olisi Vialin kannalta optimaalisempaa, kuin yksi klooni joka ei kuole targetointiin? Mä ainakin haluaisin monta Imagea, jotta olisi sellainen vialoitavissa, kun Iso-E hyppää Through the Breachista iholle.

Täysin mutulla sanoisin Masticoren melko turhaksi kapineeksi: kallis ei-Merfolk joka voittaa suht hitaasti ja syö valtavasti manaa. Siinä vaiheessa kun sulla on manaa Masticoren pelaamiseen saati aktivoimiseen, tippuu vastustajalta tiskiin jo Eldrazeja, komboa tai jotain muuta kauheaa, eikä Musti pärjää siinä mittelössä kuitenkaan. Näkisin, että se on suht hyvä ainoastaan Zoota vastaan, eikä sitäkään vastaan mikään autowin (Path to Exile, Bant Charm tai yksinkertaisesti äijät kenoon ja pultit naamaan heti kun tapouttaat Masticoreen).

Wrath-efekteistä toipuminen ei tunnu kovin tärkeältä, koska puhtaita kontrolleja ei Modernissa tunnu muutenkaan löytyvän. Lisäksi counterit, Vial ja järkevä pelaaminen (= ei tunge kaikkia herkkuja tiskiin suoraan päin wrathia) väistää pahimmat wrathaus blowoutit joka tapauksessa, kuin myös manlandit: MUtavaultteja voisi ehkä haluta sen neljännenkin, joko 22. landina tai sitten kylmästi Islandin tilalla. Neljännelle Cursecatcherille etsisin paikan myöskin, koska formaatissa vaikuttaisi olevan paljon jos jonkinlaista komboa, joita vastaan halunnee maksimoida counteroivat miehet.

Vendilion Clique on myöskin niin kova äijä, että varmaan voisi hyvällä omatunnolla pelata yhtä tai kahta mainissa, ja sidelle lisää. Se kompensoisi jonkin verran myös kovien countereiden puutetta, mutta silti itse haluaisin varmaan myös jotain vähän ärhäkämpiä countereita muillekin kuin non-creature -spelleille. Esim. resolvannut Primeval Titan voi lopettaa kalojen sätkimisen hyvin nopeasti, kun se hakee pirusti lifeä tai sitten manaa ja Eye of Uginin, jonka jälkeen alkaakin sadella nopeasti 15/15 timewalkkeja. Äkkipäätä en keksi parempaa kuin Mana Leak tai Remand. No tietty Cryptic Command, mutta kestääkö värillinen mana? Paha sanoa testaamatta.

Sietää myös varmaan miettiä, onko kolmannelletoista lordille oikeasti tarvetta? Sovereignin abilitykin voi olla usein merkityksetön, kun Lord of Atlantikset polskuttelee kavereineen pitkin Spreading Seata (tai vastustajan omia Islandeja).

Leikkauslistalle laittaisin itse ainakin nämä:

-2 Molten-Tail Masticore
-1 Phyrexian Metamorph
-1 Merfolk Sovereign
-1 Negate

tilalle ainakin

+1 Cursecatcher
+1 Phantasmal Image

ja sitten Vendilion Cliqueta ehkä pari, kolme, ja jos jotain Negatea tylympää counteria keksii, niin sitä sitten. Toisaalta one-offina se on kai aika sama, vaikka olisikin Negate. Mana Leak/Remand settiä voisi varmaan koettaa siinä tapauksessa, että vaihdat plääniä manankiellosta spellejä kieltävämpään suuntaan ja droppaat Seasit counterien tieltä. Kannattaa ehkä joka tapauksessa koettaa, olisiko 4 Spreading Seas -> 4 Remand/Mana Leak parempi suunnitelma.Poissa Cloverdad

Vs: Modern Kala
« Vastaus #5 : 21.09.11 - klo 00:03 »
Kiitoksia vastauksista ja Rancidille avusta IRCissä. Pakka on muuttunut sen verran että laitan sen näin eri viestiin, tarkastelvaksi. Laitoin vähä rahaa pakkaan lisää ja sain siitä mielestäni nyt koherentimman. Lisäksi otin huomioon uuden bännilistan jokahan ei pakkaan enää vaikuta, kun preordainit vaihtuivat jo cursecatchereiksi, mutta cloudpostin poistuttua uskon tarvitsevani hieman vähemmän ländivihaa. Spreading Seas pysyy mainissa tästä huolimatta. Pelitestauksen jälkeen totesin, ettei Molten-Tail Masticoresta tosiaankaan ole tässä pakassa mihinkään, kädessä se on kuollut kortti, ja vaatii pelaamaan pakkaa täysin toisella tavalla. Lisäksi kokemukseni Phantasmal Imagesta ovat olleet erittäin hyviä, joskin tietyissä matchupeissa on se ensimmäinen uloslähtevä kortti.

Seuraava alisuoriutuja tuntuu olevan Coralhelm Commander, joka vaatii manainvestointia enemmän kuin muut. Cursecatcher ei ole osoittautunut mielestäni vielä neljännen arvoiseksi, pidän kolmea hyvänä.

land:
13 Island
4 Mutavault
3 Tectonic Edge

1cc:
4 Æther Vial
3 Cursecatcher
4 Spell Pierce

2cc:
2 Echoing Truth
1 Negate
4 Spreading Seas
4 Coralhelm Commander
4 Lord of Atlantis
4 Silvergill Adept
4 Phantasmal Image

3cc:
4 Merrow Reejerey
2 Vendilion CliqueSide:
2 Mindbreak trap
2 Flashfreeze
1 Vendilion Clique
3 Dismember
3 Spellskite
1 Torpor Orb
1 Steel Sabotage
2 Hurkyl's Recall

« Viimeksi muokattu: 09.10.11 - klo 03:29 kirjoittanut Cloverdad »

Poissa Anrix

Vs: Modern Kala
« Vastaus #6 : 21.09.11 - klo 09:49 »
Onkos sidellä oleva steel sabotage parempi kuin hurkyl's recall? recallilla saa ainakin affiksen mukavasti kyykkyyn, varsinkin kun ennen clean uppia sen heittelee.. Maksaa tosin yhden manan enemmän ja sillä ei voi counteroida, mutta onko se counterointi niin hyvä edes? Lekassa ainakin jotkut pelaavat recallia merfolkissa..

Poissa Cloverdad

Vs: Modern Kala
« Vastaus #7 : 21.09.11 - klo 10:28 »
...hurkyl's recall? recallilla saa ainakin affiksen mukavasti kyykkyyn, varsinkin kun ennen clean uppia sen heittelee..

KIITOS!

Poissa angel882

Vs: Modern Kala
« Vastaus #8 : 21.09.11 - klo 11:46 »
Seuraava alisuoriutuja tuntuu olevan Coralhelm Commander, joka vaatii manainvestointia enemmän kuin muut.
Katseltuani listoja modossa ihmettelin miksi pokemon kalaa ei pelata ??? Lekassa ollut aika sweet, mutta tosiaan modernissa, ilman "ilmaisia" countereita, ei ilm. ole aikaa varaa käyttää kaikkia manoja level uppaamaan commanderia.

Poissa rayenni

Vs: Modern Kala
« Vastaus #9 : 21.09.11 - klo 22:30 »
ilman "ilmaisia" countereita
Ottamatta sen enempää kantaa mihinkään, mua aidosti kiinnostaisi Disrupting Shoal kalaisassa strategiassa.

Poissa Cloverdad

Vs: Modern Kala
« Vastaus #10 : 13.11.11 - klo 01:32 »
Nönniin, nyt on tällä pakalla ensimmäinen "turnauskin" pelattu. Turnauksena toimi MTGO:n suosikkiturnaukseni, eli Thursday Night Magic Online, 3 kierroksen swissi, jossa osallistumismaksut ovat pieniä, niinkuin palkinnotkin! Eli juuri sopivan kasuaalia minunlaiselleni huonolle turnauspelaajalle.

Pakkalista oli sama kuin aikaisemmassa viestissäni listattu.

Round 1, RDW, 1-2
Hyvin standardipainotteinen pakka (chandra's phoenix, stormblood berserker, stromkirk noble, recless waif) vihakortteja ei näkynyt, ja pakka kaatui huonoon MU:iin, pelivirheisiin ja pariin misklikkiin.

Round 2, Storm, 2-0
Vastassa oli pakka joka muistutti hyvin paljon Jacob Van Lunenin BOAB stormia parin viikon takaa. Pelasi sekä Empty the warrenssia ja grapeshottia mainissa. Ensimmäisen pelin vein spell pierceillä ja lihoilla, toinen peli alkoi molemmilta takajaloilla, sillä molemmat tiesivät dekkien sisältävän counteria, ja tapouttaaminen voisi olla kohtalokasta: Ensimmäinen mieheni tuli pöytään vasta vuorolla 6. Kun oppositio alko gitaxian proben jälkeen ampumaan grapeshotilla yksinäistä silvergill adeptiani alas, tiesin olevani vahvoilla. Sain jonkin verran vahinkoa läpi, ja lopulta vihu pelasin empty the warrensin tehden 8 tokenia, johon vastasin echoing truthilla. vihu rikkoi scalding tarninsa, tippuen yhteen lifeen, tarkoituksenaan ilmeisesti pelata remand tai mana leak, mutta haki steam ventsin, jota ei pystynytkään pelaamaan untäpissä, ja scuuppasi.

Round 3, GB wolf, 2-1
Vastassa vihreämusta läjä joka pelasi Master of the Wild Huntia, Sword of Body and Mindia, Fauna Shamaneja ja Daybreak rangereita, sekä GY efektejä, mm Extripate. Ensimmäisen pelin voitin kisaamalla, toisessa pelissä keräsin kaman neljännellä vuorolla, kun vihu ajeli miekalla varustellulla lotus cobrallaan. Kolmannessa pelissä oppositio pelasi kaksi fauna shamania, joista toisen counteroin, ja toisen vaihdoin combatissa. Vihun manat jäivät kolmeen, ja vein pelin helposti, kädessä vielä counteri ja 2 dismemberiä.

Lopputulos 2-1, eli voitti tuosta yhden pussin ^_^

Nyt kun tällä on tournament practicessa harjattu jonkun verran, voisin päätellä seuraavaa: Pakka ei ole ihan Tier1 kamaa, häviten useimmille aggropakoille. Huonoja MU:eja ovat metassa melko paljon esiintyvät Counter-Cat, Affinity, ja monored, vaikka sideä onkin tuunattu näiden varalle. Jostain syystä kaikki Elf-matsit on tähän mennessä voitettu. Sen sijaan erilaisia kontrolleja ja comboja pakka viel kohtuullisen suvereenisti, ja nykyisellä setupilla, varsinkin sidetyksen jälkeen, jopa exarch twin variantteineen on kohtuullisen hyvä MU.