Poromagia

Kirjoittaja Aihe: More Racks! MonoB  (Luettu 3551 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ZE1kki

More Racks! MonoB
« : 13.01.13 - klo 03:17 »
Iltaa,

monomustaa on tullu useina eri variaatioina (varsinkin Veilin Lilianan ilmestymisen jälkeen) pyöriteltyä, lekassa ja modernissa, viimesimpänä testissä ollut aikaansaannos ois modernikelponen monoblackki, jonka sielu on rack (muutamassa eri muodossa), ensnaring bridge ja lily:


MonoB Decklist:

Lands:
22 Swamp

Creaturet:            4
2 Deathrite shaman
2 Nezumi Shortfang

Pelit ja vehkeet:          18
4 The Rack
2 Shrieking Affliction
2 Bloodchief Ascension   
4 Ensnaring Bridge
3 Phyrexian Arena
3 Liliana Of The Veil

         
Instant/Sorcery:         16
4 Inquisition Of Kozilek
2 Thoughtseize
2 Duress
4 Smallpox
2 Victim Of The Night
2 Tendrils Of corruption

SideBoard:

4 Wrench Mind
3 Deathmark
2 Ratchet Bomb
3 Surgical Extraction
3 Relic Of Progenitus

Vähän spekulointia jo etukäteen korteista:

Shamaani varmaan aika selkeä, tekee lähes aina jotai tosi kivaa, jos ei muuta nii imasee sen pultin (tai jopa pathin, joka on aika hyvä treidi!) näitä lisää!

Shortfang on vähän erikoisempi kaveri, usein käy vaan kuolemassa pöydässä, mut sillon tällön voittaa pelin tämmösessä heavydiscardibuildissa. + Instant discardi on aika bueno välillä.

The Rack, Shrieking Affection, Bloodchief Ascension, kaikilla samaa tehtävää, tehdä se damage vastustajaan.
Ensnaring Bridge pitää aika pirun tehokkaasti ötökät kurissa yleensä. Kortteja kun ei  kädessä ole, eikä itse kuulukkaan hyökkäillä.

Phyrexian Arena hankkii niitä lappusia lisää, Lilianan kyvyt on vaan niin hyviä, varsinki tälläsessa buildissa. Tiedän että tällähetkellä esim Abrupt Decay heikentää näitä kaikkia, mut siinä onkin yksi syy, miksi esim rackeja on periaatteessa 8. Lily,Bridge, Arena ja jopa aktiivinen bloodchief ascension laittaa tod näk. miettimään mikä on pahin?

Inguisition, Duress, Thoughtseize, varmaan ne käyttiksimmät discardit ekalle vuorolle?
Smallpox tarjoaa lähes poikkeuksetta hyviä treidejä, kun oma creaturemäärä on niin pieni.
Victim (tässä voisi olla Go for the throat, smother jne.) harvoin jää osumatta. Tendrils antaa itselle lisää aikaa, kun tässä vaiheessa toivottavasti vastustajakin alkaa menettämään lifeä jo.

SB on nopeasti kyhätty, hyvin pahasti vaiheessa, ja vailla minkäänlaista testiä.

Eli semmosta, kaikki _rakentava_ palaute ja korttiehdotukset etenkin sideboardin suhteen on enemmän ku tervetullutta, Kiitos! ::)
 





« Viimeksi muokattu: 13.01.13 - klo 03:26 kirjoittanut ZE1kki »

Poissa Wrakis

  • Kuopio
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Karplusan Forest, punaista, Birds of p... Eiku vit
Vs: More Racks! MonoB
« Vastaus #1 : 13.01.13 - klo 12:47 »
Sidellä Surgical Extractionit voisi laittaa täyteen settiin just for fucks. Deckin idea kun on kuitenkin harrastaa discardia ja Surgical heittää kätevästi vastustajan pommit pois deckistä ja voit rauhassa keskittyä toteuttamaan itseäsi. Melkein voisi sanoa, että mainiin vaan.

Poissa Augustus

Vs: More Racks! MonoB
« Vastaus #2 : 13.01.13 - klo 14:39 »
Mitä olen itse vastaavia viritelmiä kokeillut, niin tuntuu, että yksi kerrallaan nyppimällä voi olla tosi vaikea saada vastustajaa rack-alueelle. Mä vähentäisin noista yhden manan spottidiscardeista ja panostaisin hieman enemmän discardeihin, joilla saa enemmän kuin yhden kortin pois, ja jotka vievät myös kädessä pantattuja landeja.

Wrench Mind voisi toimia jopa mainissa, tai ehkä jopa Augur of Skulls. Rotting Rats vie myös kaksi korttia, sitäkin voisi tyypitellä. Lilianat laittaisin suoraan neljään. Eiköhän se ole kuitenkin pakan paras kortti.

Poissa ZE1kki

Vs: More Racks! MonoB
« Vastaus #3 : 14.01.13 - klo 17:06 »
-2x bloodchief ascension
-1x inquisition

+3x wrench mind

Tollanen muutos tehty, ja ainaki pikaisen testailun perusteella, tuntu paremmalta, rackkiefektejä vieläkin kuitenki 8 jäljellä, ja Bloodchief ascension tuntu jäävän turhan monesti turhakkeeksi.

Surgicalit ei vielä ole mainiin päässy, ja lilliä pelaisin neljättä jos sellaisen omistaisin mut testailu jatkukoon!


Poissa Vilhis

Vs: More Racks! MonoB
« Vastaus #4 : 15.01.13 - klo 10:15 »
Ellei budjetti ole esteenä, niin en näe mitään syytä miksi Deathrite Shamaaneja ei kannattaisi pelata settiä ja lisätä samalla manabaseen pari setillistä fetsejä. Neljän shamaanin ja fetsien avulla voisi jo yhden shokkidualin lisäämällä laittaa sidelle tai mainiin minkä väristä tavaraa vaan. Jundissakin nykyään pelattu Lingering Souls toimisi varmaan tässä listassa hyvin. Vaihtoehdot ovat periaatteessa rajattomia. Myös jokin massapoisto olisi omiaan tämäntyyliseen listaan: esimerkkinä mainittakoon Damnation.

Lili on niin hyvä, että varmaan kannattaisi pelata settiä.

Edit: Vähintään yksi vihreä manasource olisi pakkaan melko pakollinen, että shamaanit pääsisivät täysiin oikeuksiinsa.
Lainaus käyttäjältä: Gerry Thompson
In the grand scheme of things, a single loss means nothing. By putting the emphasis on winning, I set unrealistic expectations for myself. Once winning stopped being my main goal, I was able to enjoy Magic again.

Poissa Augustus

Vs: More Racks! MonoB
« Vastaus #5 : 15.01.13 - klo 14:18 »
Mulla on tietty soft spot kaikenlaisiin monoB viritelmiin ja erityisesti The Rackiin, joten tein uuden version omasta ZombieRackistäni tämän ketjun innoittamana. Pelasin sillä eilen viisi peliä Cockatricella ja kivasti se repi riekaleiksi kaiken, mitä tuli vastaan. No okei, taso oli melko kasuaalia, niin kuin nyt tuollaisessa testiympäristössä helposti on. Vastustajista vain kahdella ja puolella oli pakka, joka edusti jotain tunnistamaani kohtuullista arkkityyppiä. Tässä oma listani spoilerissa sekä perään lyhyt kuvaus testipeleistä:

(click to show/hide)

Vastustajat (in order of relevance):

1) Pestermite/Exarch/Twin/Kiki-Jiki -komboilu
2) UWRb Geist -härveli, jossa näkyi myös Dark Confidantteja
3) BR vampyyriaggroilu Olivia Voldareneilla
4) Affinity-aggroilu
5) Whiteweenie equipment -spesiaali

En muista, missä järjestyksessä vastustajat oikeasti tulivat, ja testailin erilaisia sidetaktiikoita enemmän tai vähemmän randomilla. Siksi kuvaukset ja tehdyt ratkaisut voivat tuntua oudoilta:

Testit:

1) Pestermite/Exarch/Twin/Kiki-Jiki -komboilu

Ekan pelin hävisin Pestermite-Kiki-Jikiin, kun zombit eivät ehtineet nylkyttää ajoissa ja discardia ei noussut kriittistä massaa.

Kakkospelissä sidetin räkkiefektit ja Lilianat pois, sisään sietämätön määrä disruptionia á la neulat, extractionit ja loput kädentuohoamiset. Liliana tuntui kömpelöltä Mana Leakeja vastaan eikä tapettavia ukkoja oikein ollut, mitä nyt Spellskitejä. Smallpoxit riittäisivät raivaamaan tien ja zombilauma on yleensä ollut riittävän sinnikäs jyrsimään läpi yksittäisestä blokkerista. Smallpox, Wrench Mind ja Rotting Rats estivät vastustajan manamääriä kehittymästä järkevästi, kun piti säilyttää kädessä edes jokusen kombon palan. Splinter Twin extractoitiin ja Kiki-Jiki neulattiin, ja kun ainut vastaus neulaan, Boomerang, lähti myös extractioon, vastustaja skuuppasi, koska ei voinut enää voittaa kombolla ja zombit jäytivät minkä ehtivät. Kolmospelissä discardaus oli taas vimmaista ja zombit söivät.

2) UWRb Geist -härveliä, jossa näkyi myös Dark Confidantteja

IoK, Smallpox ja Liliana olivat liikaa. 8 Edictiä pakassa turvasivat kummasti hexproof-miehiltäkin. Nirri lähti Bloodghasteilla ja Gravecrawlereilla, joten arvelin vastustajan kaivavan jotain gravevihaa sideltä. Niinpä lähdin täysdiscard-täysrack -linjalle Bridgejen turvaamana. Suurin osa ukoista pääsi vaihtopenkille. Vastustaja kitui hengiltä vailla järkevää pöytätilannetta. Bridgejä ei näkynyt eikä liioin tarvittukaan.

3) BR vampyyriaggroilu Olivia Voldareneilla

Eka peli meni The Rackin ja Olivian lämäkisaksi, jonka The Rack voitti Shrieking Afflictionin suosiollisella avustuksella. Liliana toimi sijaiskärsijänä pari kertaa, mikä säästi elämänkäpyjä.

Kakkospelissä vaihdoin zombit Bridgeihin, Afflictioniin ja lisä discardeihin. Tupla-Vampire Lacerator aloitti vastustajan puolelta aggressiivisesti, mutta silta pysäytti sopivassa lifemäärässä. Liliana turvasi vastustajan kitumisrangella pysymisen ja piti sillat kapeina.

4 ja 5)

Smallpox oli rautaa, Liliana oli rautaa, zombiet sinnikkäitä ja The Rack viheliäinen. Vastustajien pakat olivat paskoja ja paskemmiksi muuttuivat, kun ei ollut kortteja eikä tarpeeksi manaa.

Havaintoja:

Oli hauskaa, kun pystyi sidettämällä valitsemaan strategian kolmesta vaihtoehdosta: zombie-overwhelm ja The Rack, pelkkä zombijyystö ankarilla discardeilla tai pelkkä kiduttaminen plus siltajumitus. Mahdotonta ei olisi pitää yhtäaikaa siltoja sekä ikisinnikkäitä zombeja, pieniä kun ovat. Suht muuttuvainen sideboard tuntui suurelta vahvuudelta, mutta mitään todellista yllätyskäännettä sillä ei ehkä kuitenkaan saanut aiheutettua. Smallpox ja ankara discardaus rikkoivat vastustajien pelipläänit, mutta voittaminen perustui usein siihen, että vastus ei pystynyt rikkomaan The Rackia.

Tavallaan tekisi mieli pelata muutakin kuin mustaa. Suurimpia vahvuuksia tuntuu olevan kyky selvitä Smallpoxin efektistä ja Lilianan symmetrisestä discardauksesta vastustajaa paremmin. Esim. Lingerin Souls antaisi juuri tällaista kestävyyttä, mutta samalla sen mahduttaminen olisi pois räkkiefekteistä tai kyvystä raiskata kättä, sekä pakottaisi ottamaan vahinkoa dualeista. Zombeista ei haluaisi karsia, jotta Gravecrawler pääsee ryömimään ylös, ja rotta on muutenkin mainio. Bloodghast jäisi vaihtoehdoksi, mutta enemmän sitkeyttä vähemmällä manankäytöllä se antaa, kuin Lingering Souls.
« Viimeksi muokattu: 15.01.13 - klo 14:26 kirjoittanut Augustus »

Poissa Vilhis

Vs: More Racks! MonoB
« Vastaus #6 : 15.01.13 - klo 14:42 »
Huomio: fetsit on hyviä myös Bloodghastin kanssa. Joku sac-outlet vois olla kans toimiva tuossa, liekkö mortarpod tarpeeksi hyvä?

En olisi muutaman - tai edes setillisen - shokkidualin aiheuttamasta lämästä kovin huolissani.
Lainaus käyttäjältä: Gerry Thompson
In the grand scheme of things, a single loss means nothing. By putting the emphasis on winning, I set unrealistic expectations for myself. Once winning stopped being my main goal, I was able to enjoy Magic again.

Poissa Augustus

Vs: More Racks! MonoB
« Vastaus #7 : 15.01.13 - klo 15:22 »
Huomio: fetsit on hyviä myös Bloodghastin kanssa. Joku sac-outlet vois olla kans toimiva tuossa, liekkö mortarpod tarpeeksi hyvä?

En olisi muutaman - tai edes setillisen - shokkidualin aiheuttamasta lämästä kovin huolissani.

Fetchit toki lisäisivät potentiaalia nostatella elukkaa haudasta. Pakka pelaa toisaalta tosi vahvasti kahden ja kolmen manan peliä ja vieläpä niin, että kahta tai kolmea manaa tuntuisi olevan vaikea saada rikkomatta fetchiä. Enempää manaa harvoin pakalla sai pelattuakaan, tai sitten mä vain nostelin Smallpoxeja tosi kiimassa. Swampin fetchaaminen akuutin manatarpeen vuoksi taas tapahtuu helposti väärään aikaan sen suhteen, koska Bloodghastin haluaisi nostattaa. Fetchia pitäisi pystyä vähän panttaamaan, jotta hyötyisi lisä-Landfalleista. Hellbent-tilassa topdekattu fetch olisi toki hyödyllisempi kuin Swamp. Ehkä ne pari elämäpistettä saattaa olla tarpeeksi halpa hinta potentiaalisista Landfalleista.

Mun version monomustaisuuden merkittävin syy oli se, että en saanut mahdutettua valittuun zombie-rack -strategian yhteyteen muita kortteja. Mustat kortit ja The Rackit täyttivät pakan nopeasti. Tidehollow Sculleria harkitsin oikeuttamaan Lingering Soulsiin tarvitseman valkoisen, mutta se tuntui huonolta Smallpoxin kanssa. Valkoinen vaikutti myös Flagstones+Urborg, Tomb of Yawgmoth -yhdistelmän vuoksi houkuttelevammalta kuin vihreä, mutta toisaalta hienolta vaikuttava Flagstones-Smallpox synergia on alisuorittanut melkein aina, kun olen sitä kokeillut. Pakka ei yleensä tee valkoisella manalla mitään sillä vuorolla kun pelaa Smallpoxin, ja Urborg-unelmaa pääsee elämään harvoin.

Deathrite Shaman olisi varmasti myös mukava ja jauhaisi lisää vahinkoa, mutta toisaalta sekin tekisi Smallpox-korttitappion todennäköisemmäksi. Jos aloituskädessä on shamaani ja Smallpox, niin ei välttämättä pysty lähtemään kovin kurvahduksekkaasti liikkeelle. Sama ongelma on Diregraf Ghoulin kanssa, mutta ilman sitä ei välttämättä Zombiet riittäisi tekemään Gravecrawlerista jatkuvaa uhkaa. Kunpa shamaani olisikin rodultaan Zombie Elf, niin avot!

Dualien lämä ei toki välttämättä olekaan ratkaisevaa. Monet pelit olivat kuitenkin melkoista nylkytystä, jotka ratkesivat hitaalla mutta vääjäämättömällä lämän tulolla, jossa omatkin elämät menivät reissatessa alas. Omat ukot blokkaavat harvoin muuten kuin chumppaamalla, jolloin keinot estää vahingontuloa olivat lähinnä ennaltaehkäiseviä = ankara discardaus sekä Liliana ukkosenjohdattimena. Kaiken kaikkiaan lisävärit tuntuivat ottavan enemmän, kuin mitä sain niiden etuja mahdutetuksi pakkaan. Niinpä lähdin liikkeelle solidista all-Swamps -manabasesta.

Luulen, että lisäväreillä räkkiefekteistä kannattaisi luopua kokonaan, koska muuten zombi- tai discard-runko kärsisi liikaa. Discard-rungon kärsiessä räkkiefektit heikkenevät liikaa oikeuttaakseen paikkansa, joten ensin luopuisin räkeistä kokonaan, mutta soft spot estää sen :P Sama pätee Mortarpodiin, jonka tunkeminen pakkaan verottaisi joko Zombeja tai heikentäisi discardia ja niin ikään The Rackia. Sen kytkeminen tuntuu myös kalliilta ja efekti pieneltä tarvittavaan manaan nähden. Harvoin pystyisi ampumaan yhtä pistettä enempää, vaikka olisikin Gravecrawler aktiivisena jatkuvaan uhrautumiseen.
« Viimeksi muokattu: 15.01.13 - klo 15:52 kirjoittanut Augustus »

Poissa ZE1kki

Vs: More Racks! MonoB
« Vastaus #8 : 15.01.13 - klo 18:40 »
@ Vilhis: No, budjetti ei varsinaisesti ole esteenä pitkässä juoksussa, mut tällähetkellä ei fetsejä noihin väreihin löydy, kun ei myöskaan enempäää shamaaneja/lilianaa/damnationeita, kaikki on kyllä ns. "hankintalistalla" mut vähän verkkaisesti nämä projektit aina etenee.

Jokatapauksessa proxyinä olin aikonutkin noita kaikkia testailla. Tarkoitus olisi kuitenki yrittää pitää pakka monomustana jatkossakin, suurimman syyn ollessa kuitenkin fetseistä/shockkiländeistä päihin ottaminen (useassa pelissä peli loppuu n. vuorolla 10 ja elämää on itsellä voittajana 1-5 tai vastustajalla voittajana 1-5, jolloin se muutama lämä makes the difference :/)

Aion gameplaanini rajoissa jossain vaiheessa koittaa splashaamista: Valkoinen (lingering jne). tai Vihreä (decay, shamanin parannus jne. ). Bloodghastit ei listaan edes kuulu, koska tarkoitus on mainissa pelata bridgee.

@Augustus: Sama softspotti löytyy täältäkin, ja monennäkösenä tota monomustaa on tullu koitettua, myös legacyssä.

Muutenki aika samoilla linjoilla mm. splassayksen suhteen, mut jokatapauksessa testaillaan nekin hommat jossain vaiheessa.

Vähän tuohon sun dekin/SBn pläänin muuttamisen tyylistä itsekkin suunnitelin, laittaen sidelle esim.
4x confidant
2x phyrexian obliterator
2x Nighthawk
2x gatekeeper of malakir
3x Surgical
2x deathmark.

Decklist upgraded olis siis: (otin vielä 2x duress pois, korvaten ne 1x swap ja 1x wrench mind)

22 Swamp

2 Deathrite shaman
2 Nezumi Shortfang
4

4 The Rack
2 Shrieking Affliction 
4 Ensnaring Bridge
3 Phyrexian Arena
3 Liliana Of The Veil
16

4 Inquisition Of Kozilek
2 Thoughtseize
4x Wrench Mind
4 Smallpox
2 Victim Of The Night
2 Tendrils Of corruption
18

SideBoard:
4x confidant
2x phyrexian obliterator
2x Nighthawk
2x gatekeeper of malakir
3x Surgical
2x deathmark.
15


noi 10 cretua ku vaikka vaihtaa <-->4x bridge, 2x shortfang, 1x tendrils of corruption ja 3x arena, nii dekki on täysin erilainen, joka voisi joskus saada ihmeitä aikaan, tämä tosin vielä testaamatta, mut ajatuksena tosi mielenkiintoinen ;) Plussana vielä tälle side-idealle, että kaikki kortit löytyvät jo valmiina "maybeboardista", suojissa ;)

Lähtökohtasesti damagen olis kuitenki tarkotus tulla rackeista+ (shaman+rotta+shrieking affiction) ja suojan itselleen silloista + lilianasta, (tendrils on muuten aika usein seivannu pelin myös)

Edit: Kiitoksia kovasti palautteesta ja muutenki asiallisista pohdinnoista deckkiin (ym.) liityen :)
« Viimeksi muokattu: 15.01.13 - klo 18:42 kirjoittanut ZE1kki »

Poissa Augustus

Vs: More Racks! MonoB
« Vastaus #9 : 16.01.13 - klo 09:53 »
Hurahdin pelaamaan taas eilen illalla. Varmaan kymmenkunta peliä onnistuin pelaamaan niin, ettei tullut keskeytystä server failuren vuoksi. Lopputulos olis 9-1 ailahtelevaisessa Cockatrice-metassa. Joukkoon mahtui muutamia järkevähköjä dekkejä: Scapeshift-Valakut-kombo, pari Geist-Snapcaster-Restoration Angel -viritelmää sekä ihan vahvanoloinen affinity, jolta tulikin pataan. Loput olivat enemmän tai vähemmän jörssiä, pahnanpohjimmaisena hexproof-Rancor-pöksy -spesiaalit, jotka olivat niin heikkoja kuin miltä kuulostivatkin. Potentiaalinen tappio olisi tullut Tronille, joka aloitti Tower, Power Plant, Mine -> Karn Liberated, mutta peli keskeytyi, koska vastustaja ei uskonut, että tupla-räkki kiduttaa myös Karnia.

Ekan pelin hävisin Valakutille, kun kombo viuhahti nopeasti. Sideltä Surgical Extractionit Lilianojen tilalle sekä Thoughtseizet Afflictionien tilalle. Ankara discardaus hyydytti vastustajan ja zombiet söivät miehen. Kolmannessa Scapeshift lähti extractioniin mutta meinasin hävitä Coiling Oracle (!) pannutukseen. Diregraf Ghoulit tulivat kuitenkin stabiloimaan nipin napin ajoissa.

Illan ainoa tappio tuli affinityltä: ekassa pelissä Signal Pest ja Inkmoth Nexus myrkyttivät. Sidetin siltapläänin, mutta Signal Pest ja Galvanic Blastit antoivat vastustajalle liikaa mahiksia- Lisäksi pidin käden, jossa oli Bridge, mutta se oli muuten niin kömpelö, etten saanut hellbentiä päälle ennen kuin elämät olivat liian alhaiset. Lilianan suurjako pelasti tupla-Pestiltä, mutta Archbound Ravager hoiti homman yhdelläkin. Tämä oli kolmas vastaan tullut affinity ja pelasi mielestäni parempia kortteja kuin ne kaksi voitettua. Ihan voitettavissa tämäkin olisi ollut, mutta ei vain saisi pitää kättä, jota ei saa tyhjennettyä nelosvuoroon mennessä.

Kaikki Geist matchupit ovat tuntuneet suorastaan helpoilta. Discardia on niin paljon, että sillä on saanut pidettyä hyvin kurissa niin counterit, Snapcasterin kuin Geistinkin. ZombieRackin spellit ovat niin halpoja, että Snapcaster into Mana Leak ei tee juuri mitään. Vastustajilla on ollut vaikeuksia saada niin montaa ukkoa tiskiin, että Smallpox tai Liliana's Edict ei aina tappaisi jotain relevanttia. Halpoja ukkoja kun on ollut niin vähän, että IoK ja muut discardit ovat pakottaneet esimerkiksi Geistin ilman backupia tiskiin. Useimmiten on käynyt niin, että ekan pelin on voittanut zombeilla ja tokassa pelissä kääntää takin ukottomaan silta-jumitukseen, joka käytännössä nollaa Geistin voittokeinot. Erityisen hienoa oli nähdä siden jälkeen pakkaan jätetyt Path to Exilet tai muun Gravecrawler/Bloodghast -vihan.

Kaiken kaikkiaan mä olen ollut tosi tyytyväinen ratkaisuun pitää Bridget sidellä. Niiden rankaisupotentiaali tuntuu suuremmalta, kun ensin voittaa ekan pelin aggroilemalla ja vastustaja panostaa zombeille pärjääviin miehiin tai zombeja poistaviin kortteihin. Suosittelisin väkevästi myös ZE1kkiä kokeilemaan Bloodghast/Gravecrawler -parivaljakkoa: ne nollaavat mukavasti Smallpoxin tai Lilianan discardauksen vaikutuksen itseen ja ennen kaikkea luovat nopeammin painetta häirinnän ohella kuin pelkät räkkiefektit. Myös Rotting Rats on varmaan pakan ainut kortti, jota en ole ikinä sidettänyt ulos. Elukoiden avulla pakka pystyy hyökkäämään monella rintamalla, eikä tarvitse skuupata edes Leyline of Sanctityyn.

Spot removalin puute on ollut ongelmallista erityisesti Affinity matchupissa. Periaatteessa Darkblast voisi olla hyvä side tech, jos tällaisia dekkejä tulee vastaan paljon. Signal Pestin lisäksi sillä tappaisi toistuvasti manaelukat, Dark Confidantin, Vendilion Cliquen, Snapcasterin, Steppe Lynxin ja Spikeshot Elderin noista, mitä nyt on tullut vastaan. Dredgaamalla Bloodghasteja, Rotting Ratseja ja Gravecrawlereita voisi myös saada pientä lisäetua.

Parin illan kasuaalipelailun jälkeen pakan hiominen on nyt tilanteessa, että kehittymistä tuskin tapahtuu ilman kunnollista testaamista oikeita Modern-dekkejä vastaan sellaisten pelaajien kanssa, jotka a) tietävät valmiiksi The Rackin olevan Modern-laillinen, b) osaavat laskea itse sen tekemän damagen ja c) tietävät miten se toimii planeswalkerien kanssa.
« Viimeksi muokattu: 16.01.13 - klo 11:05 kirjoittanut Augustus »

Poissa ZE1kki

Vs: More Racks! MonoB
« Vastaus #10 : 16.01.13 - klo 21:12 »
Jep jep.. Itsekin pääsin innostumaan Cockatricen ihmeellisestä maailmasta, jonka myötä alkaa opiskelu jo tosissaan kärsiä :D

8 Matsia otin tuon illan aikana ja yhdessä tuli turpaan. Modernin kehitystä en ole tarkasti seurannut joten dekkien "oikeita" nimiä en tarkasti tiedä, ja korjatkaa jos olen väärässä, mutta tuollahan taitaa pyöriä kaikkia maailman häröimpiä kasoja, joilla ei vakavissaan kannata edes katsella turnauksiin päin)  mut seuraavanlaisia anyway.

1. UW (Geistiä, Snapcasteria jne.) 2-1
2. R AggroElemental 2-0
3. Gb Elf 2-1
4. Uw Merfolk 2-1
5. G Elf (Emrakulilla höystettynä) 2-1
6. BUWR Aggroilu (kaikki cooleimmat kortit per väri mm. Thoughtseize,Delver,Path,Bolt jne) 2-1
7. Gb Infect 2-0
8. RG Aggro 0-2

1. Smallpox oikeaan aikaan, kozilek alkuun, wrench mind ja lilli voittivat nämä pelit, damaget rackeista. Kovin huolissani en tällaista vastaan olisi suuren ja halvan discardimäärän takia,

2. aika helppoa, bridge pöytään ja odottelemaan.

3. Tässä meinasi käydä köpelösti vastustajan nostaessa/ pelatessa Lead The Stampedeja ja hakiessaan tarvittaessa vaikka niitä Viridian Zealotteja. Abrupt Decaytakin viuhu, lilli + bridge taisivat voittaa nämäkin molemmat.

4. Merfolkkien kanssa molemmissa peleissä menin muistaakseni alle 5 elämään, ennenkö tilanne rauhottu, Viali heikentää mm. smallpoxia aika hurjasti :/

5. Tässä Elffejä tuli pöytään järjettömät kasat ja yhdessä pelissä myös hardcastattiin Emrakuli, noh eihän se silti sitä siltaa pitkin pääse.

6. Tämä vaikutti aika pahalle, vastustajan tehdessä lähes mitä haluaa, mutta jälleen kerran se bridge tuli oikeaan aikaan pöytään ja siirryttiin odottelemaan, jolloin ollaan jo vahvasti voitossa kiinni.

7. Infect, ei saanut oikein mitään aikaiseksi, kuhan poisti aina sillon tällön pöytään tulleen kretun, joko smallpoxilla, lillillä tai tendrilsillä, yhden kerran pääsi kretu lyömään lilliä koko pelin aikana.

8. Kyseessä lähes RDW, sisällä oli muistaakseni tarmoja ja burning-three shamaneita, muuta vihreää en ainakaa nähnyt. Ajoi vaan liian nopeasti Guideilla, Tarmoilla, Shamaaneilla, tuhosi sillatkin pirulainen!

Kovin syviä analyysejä en noista peleistä pysty siis kehittämään, kun lähinnä täytyy keskittyä tohon ite pelaamiseen uudessa ympäristössä, mutta pikaisia johtopäätöksiä:

Kerran taisin koko illan aikana toteuttaa tuon control--> Aggro suunnitelman. Muuten sbltä tuli otettua lähes joka peliin ainakin gatekeeper of malakirit ja nighthawkit, vihujen ollessa todella cretu painotteisia. Tilaa tekivät useimmiten nezumi shortfang ja thoughtseize.

Tällä hetkellä päivitän dekkiä kanssa lähtökohtaisesti cretu-painotteiseksi, mutten vielä uskaltaudu Gravecrawler+Diregraf settiä heittää dekkiin, vaan taidan ottaa malakirit ja confidantit (ehkä 2x obliterator) pakkaan, sidelle saa väistyä ainakin bridget ja areenat, ja muutenkin vähän koitan optimoida tässä, Pitää palata asiaan kun jotain uutta kerrottavaa löytyy.

Ps. Mut löytää samalla nickillä tuolta cockatricestä nykyään, kiinnostusta pelailulle modernissa löytyy!