Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Shared Fun  (Luettu 10907 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ahtii

Shared Fun
« : 01.05.16 - klo 09:42 »
Ei modernin paras pakka mutta kenties hauskin! Pakka ei ole kovin mukava testata cockatricessä joten oma pelikokemus tuolla deckillä on yksi Modern FNM (3-1) ! Tekisi hirveästi mieli mahduttaa deckiin heroes downfaleja jonnekkin, mainiin tai boardille. planeswalkereita ei voi oikeen voittaa :/

Inspiraatiota brewiin olen varastanut legacy versiosta http://www.mtgdecks.net/decks/view/11919


Shared Fun.dec

1 Rest in Peace
4 Ancestral Vision
4 Wall of Omens
4 Path to Exile
4 Thoughtseize
4 Shared Fate
4 Condemn
4 Supreme Verdict
1 Wrath of God
4 Spreading Seas
1 Pulse of the Fields
4 Flooded Strand
1 Ghost Quarter
3 Plains
2 Island
2 Hallowed Fountain
4 Glacial Fortress
2 Polluted Delta
2 Watery Grave
1 Godless Shrine
1 Swamp
2 Tectonic Edge
1 Drowned Catacomb



SB: 1 Rest in Peace
SB: 4 Stony Silence
SB: 3 Gifts Ungiven
SB: 1 Grave Titan
SB: 1 Elesh Norn, Grand Cenobite
SB: 1 Iona, Shield of Emeria
SB: 1 Snapcaster Mage
SB: 2 Cryptic Command
SB: 1 Unburial Rites

Deckin maindeck ideana on jarruttaa peliä kunnes voi pelata Shared Faten. tämä tapahtuu poistamalla vastustajan äijiä ja olla kuolematta. jos mahdollista thoughtseizellä voi vielä varmistaa ettei käteen jää vastausta Shared fateen tai jotain hullua pihviä johon ei ole vastausta kädessä. Tämän jälkeen käytännössä vaihetaan deckejä, ja tapetaan vastustaja hänen omalla deckillä, sillä omassa deckissämme ei ole mitään millä voi voittaa pelin, eikä mitään vastausta shared fateen. Shared fate on myös replacement efecti drawille eli millaantumiseen ei voi enää kuolla.
 Ancestral vision mahdollistaa 1 for 1 tradeemisen. Rest in peace maindeckissä on snapcasteriä ja thopter foundrysword of the meek varten , sillä omia snäpyjä ei voi deckissä pelata 2/1 beatter ja mahdollisuus vastustajalle flashbackata jotain OMALTA graveltansa voi olla liian paha.

Transformaatio sideboard giftsiksi, kun vastustaja hoksaaa mitä pakka tekee (tai ei tee) , ei vastustajan deckissä pitäisi olla juurikaan grave vihaa tai creature removalia.
« Viimeksi muokattu: 01.05.16 - klo 12:16 kirjoittanut Ahtii »

Poissa 326

Vs: Shared Fun
« Vastaus #1 : 01.05.16 - klo 14:46 »
Mietin tuossa että olisiko manakivissä (esmes. Signeteissä) mitään ideaa? Nelosvuoron Shared Fate lienee huomattavasti pelottavampi kuin vitosvuoron vastaava. Wrathit ehtinee myös paremmin peliin kolmoskierroksella.
[00:23] <_326> Runoilet?
[00:23] <Retardi> Näin teen
[00:23] <_326> Anneli
[00:23] <Stormis> Päivi
[00:23] <Julppu> pippeli

[01:45:15]  jolssoni: niinku taksi mut ku kaikki kortit on tämmösiä low impact paskeita nii tilttaa vielä pahemmin

Poissa Ahtii

Vs: Shared Fun
« Vastaus #2 : 01.05.16 - klo 23:24 »
Vois olla ihan pelattavia manakivet! parille voisi saada tilaa järjestettyä kohtuu helposti. esim toi pulse of the fields on aika diippi kyl tuolla :D

Poissa aaglo

Vs: Shared Fun
« Vastaus #3 : 02.05.16 - klo 10:24 »
Deck without wincons - kiva-kiva :D

Poissa Frost

Vs: Shared Fun
« Vastaus #4 : 02.05.16 - klo 12:52 »
Mistä syystä juuri Esperin väreille olet päätynyt? Useammat Modernin Shared Fate -listat mitä itse oon nähny livenäkin suorittamassa, on ollu UR -väreillä. Listat muistuttaa hyvin pitkälle Modernin UR Stormia, paitsi että sen stormispellien tilalle on Shared Fate ja mitään päähän ammuttavia pultteja ei tietenkään pelata, vaan esim. Flame Slashia ja Anger of the Godsia. Niissä UR listoissa ainakin etuna näkisin sen, että vastustaja voi Game1 helposti luulla sua Stormiksi ja jos ei Sharer Fatea ehdi paljastua saattaa sidettää/pelata väärin sua vastaan. Vielä suurempi etu on se, että koko decki on melkein cantrippejä ja kortinnostoa joten pääsee nopeammin kaivamaan syvemmältä, että se Shared Fate varmasti löytyy. Lisäksi decki pelaa jotain 8 punasta rituaalia, manamorphoseja, joten sen Shared Faten saa cästättyä hitaita manakiviäkin nopeammin, joulumaassa jopa vuorolla kaks, mutta suht helposti vuorolla 3.

Lainaus
3 Shared Fate

2 Pyromancer Ascension

4 Desperate Ravings
4 Manamorphose
4 Pyretic Ritual
4 Think Twice
3 Burning Inquiry
2 Faithless Looting
4 Serum Visions
4 Gitaxian Probe

4 Flame Slash
4 Pyroclasm

5 Island
5 Mountain
4 Shivan Reef
4 Steam Vents

Poissa Fal

Vs: Shared Fun
« Vastaus #5 : 02.05.16 - klo 14:13 »
Yksi tärkeä ominaisuus taitaa olla tuo 4x Thoughtseize, jolla varmistetaan ettei vihulla oo näyttää poistoa fateen. Ei muuten tunnu hyvältä, jos komboat käden lähes tyhjäksi, että saat faten tiskiin, ja sitten tulee poisto siihen.

Poissa Ahtii

Vs: Shared Fun
« Vastaus #6 : 02.05.16 - klo 14:16 »
Esper väreillä saa parhaat poistot ja parhaan sideboardin omasta mielestäni (nyt kun kiki combo sideltä on bannissa) Valkoisen poiston ehdottomuus on kyllä todella iso upside verrattuna punaiseen poistoon. (Condemn on erityisen kiva kun pistää pakan pohjalle niin vastustajan deckistä ei lopu threatit kesken niin helposti! Harkitsin jopa terminusta/hallowed burialia tästä syystä!)
mustalta thoughtseize on maukas, tekisi mieli pelata ehkä enemmänkin discardia mutta en oikein pidä modernin muista discard spelleistä tähän deckiin (inquisition of kozilek ei ota yleisintä shared fate vastausta eli cryptic commandia)
Mitä tulee tuohon arvattavuuteen niin jos häviän ekan pelin ilman että näytän vastustajalle shared fatea, en usko että hän automaattisesti tietää mitä pakkaa pelaan. Tätä pakkaa on melko helppo luulla esper controlliksi ja esim grave vihat tuodaan helposti sisään thoptereiden tai giftsin pelossa. (tapahtui kerran viime pelikerralla)

UR lista on myös hauskan oloinen. Erityisesti flashback kortit on kivoja!  En ota kantaa onko parempi vai huonompi , molemmissa puolensa ja heikkoutensa, kuten koko shared fate planissa. Shared Fatella voittaminen on kuitenkin siistiä ja olen toisinaan valmis vähän hassuttelemaan.

Esperin sideboardin gifts plan on kyllä erityisen kiva koska sieltä voi esimerkiksi sidetä sisään vain 3x gifts + unburial + iona , ottaa pihalle vaikka wratheja,patheja ja ripin. Tällöin on ERITTÄIN suuri todennäköisyys voittaa shared fatellakin ,vaikka omassa pakassa onkin perjaatteessa win coni sisällä ionan muodossa. iona on kuitenkin 9 manaa ja tripla valkoinen castata niin voi olla raskas kun vastustaja ei pysty sitä unburial ritesillä ottamaan anyway.