Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Kuinka pelata oikeaoppisesti sealed deckiä?  (Luettu 2974 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa minics4

Kuinka pelata oikeaoppisesti sealed deckiä?
« : 20.09.11 - klo 15:18 »
-
« Viimeksi muokattu: 10.10.23 - klo 07:00 kirjoittanut minics4 »

Poissa Wintersmith

  • Tampere
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • The Guilds of Ravnica Will Destroy Each Other
Vs: Kuinka pelata oikeaoppisesti sealed deckiä?
« Vastaus #1 : 20.09.11 - klo 15:31 »
Sama täällä. Vinkkejä ja linkkejä otetaan mielihyvin vastaan. Eroaako kuinka paljon draftista?

Poissa Farseer

Vs: Kuinka pelata oikeaoppisesti sealed deckiä?
« Vastaus #2 : 20.09.11 - klo 15:54 »
Perustauhkaa: Dekin koko 40 korttia ml. basic landit joita voi olla niin paljon kuin haluaa (yleensä landeja 16-18). Kaikkia avatut kortit saa pakkaan tunkea, eli jos onnistut avaamaan vaikka viisi commonpoistoa niin neljän saman kortin rajoitus ei limitedissä ole voimassa. Eipä ole kyllä tainnut koskaan sealedissa tulla itsellä vastaan.

Kannattaa pyrkiä mahdollisuuksien mukaan pelaamaan kahdella värillä, korkeintaan kolmella (mieluiten niin että yhtä väriä on selkeästi vähemmän kuin muita) että ei jatkuvasti joudu ongelmiin manojen kanssa. Pelattavat faksit yleensä helpottavat kahdella värillä pysymistä.

Pakat on yleensä aika paljon huonompia ja hitaampia kuin draftissa, mikä kannattaa huomioida myös pakkaa rakennettaessa. Jos jokin kortti vaikuttaa liian hitaalta draftiin se voi olla paljon parempi sealedissä.

Prelikassa on myös mahdollista (ilman dekkilistoja) muokata pakkaa matsien välillä. Se myös mahdollistaa eri väriyhdistelmien kokeilun, jos ei alussa ole varma siitä millainen pakka poolista kannattaa kasata.
http://mtgsuomi.fi/listat/Farseer/om/ - Partanetin paras valikoima boostereita, muuta produktia sekä irtokortteja! Esimerkiksi boksit: T2 87€ tai 85€ jos ostat kaksi boksia tai enemmän!

MtG Helsinki-ryhmä facebookissa[/url

Poissa Nastaboi

Vs: Kuinka pelata oikeaoppisesti sealed deckiä?
« Vastaus #3 : 20.09.11 - klo 16:00 »
Pakan koko 40, kasattava annetuista 6 boosterista ja basic landeista. Pakan koostumusta saa muuttaa pitkin turnausta, jos dekkilistat eivät ole käytössä kuten yleensä prelluissa eivät.

Muutama ketju sealedpakan rakennuksesta löytyykin tältä alueelta, kannattaa vilkaista ne läpi. Jukan draftiartikkeli tuossa yllä ja sen jatkokeskustelu kertovat myös aika hyvin, minkälaista koostumusta limitedpakalta haetaan. Sealediin on eri lähestymistapoja, tässä yksi:

1. Järjestä kortit väreittäin. Tässä vaiheessa voit laittaa suoraan sivuun täysin pelikelvottomat kortit kuten lifen gainin.

2. Tarvitset pakkaan miehiä, poistoa ja pommeja. Tsekkaa mythicit, raret ja uncommonit. Jos sieltä löytyy pommeja, jotka voittavat pelin suoraan, haluat luultavasti pelata niitä. Pommin kanssa samalta väriltä olisi hyvä löytyä myös muita pelattavia kortteja, ota ne erikseen.

3. Seuraavaksi etsitään väri, jossa on eniten syvyyttä eli pelattavia kortteja. Pääpaino on hyvissä ukoissa ja poistoissa, joiden lisäksi kelvollisia miehiä ja muuta pelikelpoista härpäkettä tulisi löytyä mahdollisimman paljon, mielellään 10+ pelattavaa yhteensä.

4. Jos pommit ja syvyys löytyivät samoista väreistä, valitse kakkosväriksi sellainen, joka tukee pääväriä ja/tai paikkaa sen aukkoja. Mahdollisia aukkoja ovat poistot, alkupelin halvat miehet ja loppupelin viimeistelijät. Hyvät miehet tunnistaa siitä, että niillä on hyvä power/toughness/mana cost -suhde, hyödyllinen ability (esim. täppää miehen) ja/tai evaasioability (flying/intimidate).

5. Jos pommit ja syvyys löytyvät eri väreiltä, saatat joutua pelaamaan kolmatta väriä. Jos kaksivärisestä pakasta jää puuttumaan pommit, poistot tai hyvät miehet, kolmas väri kutsuu. Tasainen kolmivärinen on harvoin oikea valinta, parempi on splashata muutama kortti kolmannelta väriltä. Tyypillisesti splashataan joko pommit tai poistot, joihin on enemmän aikaa odotella sen oikean landin nousua kuin cretureiden castaamiseen. Sopiva splash on 1-3 korttia ja 2-4 mananlähdettä riippuen ahneuden ja manafiksauksen määrästä.

6. Jos pommeja ei ole, yritä tehdä mahdollisimman tasainen pakka, joka pystyy hoitamaan pelin kotiin ennen kuin vastustaja pääsee pudottamaan omat pomminsa.

7. Pakan koostumuksen tulisi olla 13-16 creaturea, 4+ poistoa, pari muuta härpäkettä ja 17-18 landia. Creatureiden tulisi jakautua mana costiltaan tasaisesti, jotta optimitilanteessa pääsisit pelaamaan creaturen vuoroilla 2, 3, 4 ja 5. Esim. 3 kakkosen, 4 kolmosen, 4 nelosen, 3 viitosen, 2 kuutosen ja 1 seitsemän droppi muodostavat kelvollisen mana curven.

Sealedpakat ovat tyypillisesti draftipakkoja hitaampia ja vähemmän synergistisiä, mutta niissä on usein draftipakkoja enemmän poistoa ja pommeja eli yksittäisten korttien power level on korkeampi.
« Viimeksi muokattu: 20.09.11 - klo 16:03 kirjoittanut Nastaboi »
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa Padishar

Vs: Kuinka pelata oikeaoppisesti sealed deckiä?
« Vastaus #4 : 20.09.11 - klo 16:37 »
Innistradissa näyttää olevan paljon equipmentteja. Suurin osa niistä on varsin pelikelpoisia, mutta niitä ei kannata aivan hirveän montaa laittaa pakkaan, jotta välttyisi tilanteelta että tiskissä on equipmentteja mutta ei ketään joka niitä kantaisi. Paljon riippuu toki pakan creaturemäärästä että kuinka montaa equipmenttia voi pelata, mutta jos pelaa vaikka semmoista sealedille tyypillistä 14-16 ukkoa, niin siihen määrään en haluaisi laittaa kuin korkeintaan kaksi equipmenttia.

Sama pätee myös omille olennoille annettaviin auroihin sekä combat trickeihin. Muutama tämmöinen on ok, mutta pääosan pakan ei-creature-spelleistä tulisi olla vastustajan olentoja eliminoivaa sorttia eikä omia miehiä boostaavia.