ESIPUHE
Tampere on kunnostautunut viime vuosina aktiivisessa constructed-turnausgeimissä esimerkiksi Team Ketun säännöllisten turnausten ja SDS:n historiaan jääneiden turnaussarjojen muodossa. Hieman samaan tapaan ajoittain voi kuulla tai lukea Tamperetta kutsuttavan "Legacyn Mekaksi." Mutta missä ovat tällaisten luonnehdintojen juuret ja alkuperä?
Oma käsitykseni Tampereen conssiturnausskenen elävyydessä piilee sen säännöllisissä pienissä tapahtumissa, siis käytännössä viikoittain järjestettävissä turnauksissa. Monipuolinen valikoima formaatteja, hyvä lainapakkojen saatavuus, kohtaamiset vanhojen ja uudempien tuttujen kanssa ja mahdollisuus päästä harrastamaan ovat kaikki omiaan sitouttamaan peliin - hyvää tekemisen meininkiä unohtamatta. Yli vuosikymmenen ajan pelaajat ovat järjestäneet toinen toisilleen pieniä ja isompia turnauksia säännöllisesti ja sangen mallikkaasti. Turnausjärjestämisen vastuu on tullut ja mennyt, paikat ovat vaihtuneet, mutta kenties juuri nämä muutokset ovat osoittaneet, ettei skene lepää vain yksillä harteilla tai yhden venuen varassa.
Olen saanut ilon pelata ja järjestää maanantaipelejä (sittemmin tiistaipelejä), jotka alkoivat säännöllisessä muodossaan vuonna 2011 ravintola 931:ssä lähinnä draftien muodossa (kts. hieman jaotellumpi, mutta lyhyt historiakatsaus myöhempänä) ja jotka sittemmin painottuivat constructediin. Tämän "turnausbrändin" paikka, järjestäjä ja järjestämisaika ovat vaihtuneet, mutta Theseuksen laivan tavoin sen sielu on säilynyt ja kehittynyt vuosien saatossa. Perustellusti voidaan puhua Tampereen pitkäikäisimmästä ja likimain yhtäjaksoisesti jatkuneesta viikoittaisesta turnausperinteestä.
Kyynikko voisi ryhtyä puhumaan uponneista kustannuksista, kognitiivisen dissonanssin välttämisestä ja muistuttaa minun olevan otollinen uhri valikointiharhalle, mutta pois se meistä. Tällä rapsulla/katsauksella juhlistetaan maanantaiturnauksinakin tunnettua turnausjatkumoa.
1. ALKUSYSÄYSSyksy 2017. Meikäläinen on lähdössä töistä maanantai-iltapäivänä, ja nälkä on. Muistan Koskarin kohdalla, etten ole syönyt viiteen vuoteen* Golden Rax Pizza Buffet'ssa, ja että aikaa moiselle hankkeelle olisi sopivasti ennen maanantailegacyä ysärissä. Syön itseni lähelle pahoinvoinnin parrasta, mutta kuitenkaan kaatumatta rax-rasvan, tomaattikastikkeen ja katumuksen kuiluun.
* Lukijalle kerrottakoon, että omaksi elämänohjeekseni olen ottanut Raxissa syömisen kerran vähintään viiden vuoden välein. Vaikka ruoasta ei erityisesti nauttisi niin tavasta saa hyvän muistutuksen siitä, miksei näin tee useammin.
Kesä 2022. Kylis muistaa kertoa Ketun kundeille, että "maanantaiturnausten" 10-vuotissynttärit jäivät viime vuonna pitämättä, ja että tänä vuonna iloa ei päästetä sivu suun. Turnaus laitetaan hyvissä ajoin kalenteriin, ja Kylis alkaa haalimaan mitä hienoimpia palkintoja Save Filessä 18.10.2022 järjestettävän merkkipäiväturnauksen kunniaksi. Saan nakin tutustua turnausperinteen historian vaiheisiin ja pitää pienen puheenvuoron.
Syksy 2022. Olen pitkin vuotta vihjaillut kavereille, että viisi vuotta edellisestä Rax-reissusta alkaa olla lasissa, ja että pian olisikin aihetta käydä. Puheet "Raxperiencestä" keräävät epäterveen paljon mielenkiintoa. Vertauskuvallinen pankki räjähtää kun keksin, että 11v-etkot voitaisiin pitää Koskarin Raxissa.
Lopulta "pääpäivä" eli 18.10.2022 koittaa.
R0 - Golden Rax Pizza BuffetEnnen varsinaista pre-eventtiä metagameamme Salon Jaakon kanssa, että parhaille valueille Raxissa päässee skippaamalla jäätelön ja syömällä pelkkää aurajuustoa (n. puoli kiloa halvinta mahdollista laatua haukkuu buffahinnan.)
Olemme sopineet Kyliksen kanssa, että Raxin tai vähintäänkin Koskarin ovilla tavataan 15.30, ja muutama muukin kolli on ottanut vaarin tästä ajasta. Teen pelivirheen töistä lähtemisen aikataulun kanssa, ja saavun hikisenä ja silminnähden kiusaantuneena kauppakeskukselle 15.32. Kylis puhisee, että etuvartio on jo aloittanut pizzan lappaamisen ravintolassa, joten kiiruhdamme paikalle.
Maksamme buffat ja siirrymme suorastaan raamatulliseen pöytään ottamaan kiinni jo siellä olevia aterioitsijoita pizzaviipaleiden määrässä. Buffapöydästä löytyy ilokseni aurajuustokastiketta, ananas- ja persikkaviipaleita sekä pizzankuvausmassaa, jonka päälle herkut voi asentaa. Miinuksina havaitsen, ettei noutopöydästä löydy takavuosilta tuttua pseudolasagnea, ja että lättyviipaleiden nosteluun tarkoitetut kauhat ovat tulikuumia.
Nautimme ehtoollista täyden draftipöydän kokoisella seurueella ja keskustelemme muun muassa South Parkista. Ruokailun päättyessä jotakuinkin jokainen kehuu olevansa hyvinvointinsa äärirajoilla tai ainakin niiden lähimaastossa. Saan jälkikäteen kuulla useilta todistajilta menneeni tämän eventin 3-0. Hyvinä kakkosina ovat Taika-Jake ja Erkka recordeilla 2-1.
2. ESITTELY Kierimme Koskarista kohti ravintola Save Fileä. Via Dolorosan fiilaillaan Triumph of Saint Katherinen dies-triggerin sanoitusta sekä muita F.I.R.E.-designin helmiä (moikka Guacamole Goblin).
Turnaussaitilla onkin vastassa hirveä hulina, ja hetken kuluttua kaikki 21 pelaajaa ovat kuulolla. Kylis lausuu loitsunsa, kiittää paikalle saapuneita, kertoo rundeja pelattavan 5 kappaletta 45 minuutin kierrosajoilla ja antaa vertauskuvallisen näyttämön minulle lyhyttä historiakatsausta varten. Tässäpä ovat sen pääpointit:
* 2011-2013: Era of the Ms
- (Pääasiassa) Matti & Marde järjestävät (pääasiassa) drafteja Kehräsaaren ravintola 931:ssä. Muuton taustalla lienee ravintoloitsijan Magic-myönteisyys ja taustahälyltään Pakkahuonetta hiljaisempi turnausympäristö.
- Drafteista poiketaan lähinnä hupipelien muodossa tai silloin, jos draftit eivät ota launchatakseen ja jos conssipeleille on tarpeeksi kysyjiä.
- Limitedin kysyntä on todellista: ysärissä pidetään jopa 30 pelaajan edestä drafteja.
- Pelit vakiintuvat säännölliseksi viikoittaiseksi tapahtumaksi syksyllä 2011, josta myös ajanlasku on aloitettu. Samaan aikaan vakioajaksi tulevat maanantai-illat.
* 2013-2016: Conssi kasvaa taustalla
- Turnausskeneä ylläpitää handlen TimeTraveler takaa löytyvä tuomarispersoona.
- Pelit jatkuvat edelleen ysärissä ja edelleen maanantaisin.
- Pääasiallinen formaatti on edelleen draftimuotoinen limited, joskin conssiin ja cubeen vaihdetaan siinä vaiheessa, kun viimeisin draftiformaatti ei vedä turnausta kokoon.
- Erityisesti ajanjakson loppua kohden Legacy ja Modern vakiinnuttavat asemaansa, ja jokunen sesonki pelataan hyvin vahvasti conssipainotteisina turnausten tasaisen vakaan suosion vuoksi.
- Tällä aikakaudella tulevat tunnetuiksi myös Semaforissa viikonloppuisin pidettävät proxylliset "Outlaw Legacyt" sekä ysärin commander-tiistait.
* 2016-2020: Turnauspaikkojen myllerryksen aika
- Vetovastuu siirtyy meikäläiselle
- Draftit jäävät sikseen: maanantaiturnausten osallistujien joukossa mielenkiinto on ollut hiipumaan päin, ja toisaalta kaupunkiin on kehittynyt melko hyvä draftitarjonta PKP:n, Fantasiapelien ja Pispan Laurin tiistaidraftien muodossa
- Turnausvenue vaihtuu peräti kahdesti: ensimmäisen kerran ysärin remontin (ja myöhemmän sulkemisen) aikoihin vuonna 2018, ja runsaan vuoden päästä Save Filen avatessa ovensa
- Kokeilu Save Filessä osoittaa, että paikan atmos on myönteisempi turnausten järjestämiseen, eikä esimerkiksi vessaan pääsystä aiheudu samanlaista show'ta kuin asemarakennuksessa sijaitsevassa Semaforissa. Näin ollen muutos jää pysyväksi.
- Säännöllinen peliaika Save Filessä siirtyy ravintolan aukiolojen vuoksi tiistaille
* 2020-: Korona ja uusi polvi
- Covid-19 ja siitä seuraavat rajoitteet heijastuvat luonnollisesti myös pelien järjestämiseen: vuosina 2020-2021 näemme 1-2 kuukauden mittaisia breikkejä peleissä.
- Turnausjärjestäjänä ja Modern-ammattilaisena kunnostautunut Kylis ottaa pääasiallisen vetovastuun, ja Antti ja Erkka auttavat Premodernin parissa minkä ehtivät
- Ajanjaksolla nähdään piristävästi mm. Modernin parista myös Legacyyn siirtyviä pelaajia
Muistutan kuulijoita, että tärkein edellytys viikkopeleille on aktiivinen pelaajakanta, ja kiitän vuosien ajan jatkuneesta hyvästä turnaus- ja talkoohengestä. Osoitan kiitokset myös Kylikselle, Antille ja Erkalle ja onnittelen 11-vuotiaita viikkopelejä.
Dekkilistani:
MD 60
4 Flooded Strand
3 Scalding Tarn
2 Prismatic Vista
4 Snow-Covered Island
2 Snow-Covered Plains
1 Snow-Covered Mountain
2 Tundra
1 Volcanic Island
1 Plateau
4 Swords to Plowshares
4 Prismatic Ending
2 Supreme Verdict
1 Dress Down
4 Brainstorm
4 Ponder
3 Expressive Iteration
3 Narset, Parter of Veils
2 Teferi, Time Raveler
4 Force of Will
1 Force of Negation
1 Pyroblast
3 Snapcaster Mage
2 Monastery Mentor
1 Timeless Dragon
1 Palace Jailer
SB 15
2 Red Elemental Blast
1 Pyroblast
2 Hydroblast
2 Surgical Extraction
1 Rest in Peace
1 Ruination
1 Back to Basics
1 Containment Priest
1 Izzet Staticaster
1 Sevinne's Reclamation
1 Serenity
1 Meltdown
3. SYVENTÄMINENR1 Antti - UWR Mentor 2-1G1 on the draw, 6-7Häviän nopan ja mulligoin kutoseen. Matchupista on semihyvä haisu, joten pidän kohtalaisen hyvin grindaavan, mutta vähän hitaan käden. Arkailen Expressive Iterationin kanssa, koska kädessä ei ole varsinaista ylitarjontaa korttiylivoimavehkeistä, ja toisaalta koska haluan presentata vastauksia. Antti saa T3ferin pöytään melko aikaisessa vaiheessa - se siitä bluffista. Rimpuilen noin 10 vuoroa, resolvaan Palace Jailerin ja saan jopa pari walkkeria pois, mutta Antti korvaa harventuneet rivit riittävällä counterbackupilla. Pelissä menee vajaa 30 minuuttia erityisesti lukuisien cantrippeihin liittyvien päätösten vuoksi.
Sidettelen punaisia blasteja, yhden sinisen blastin ja Sevinne's Reclamationin. Ulos lähtee sekoitelma yksinomaan creatureihin vaikuttavia kortteja ja sinisiä counterspellejä.
G2 on the play, 7-6Vastaan vuoron 3 T3feriin ja pelaan omalla vuorollani 4 Palace Jailerin. Muutama vuoro yks-yhteen -treidejä ja käytännön Honden of the Seeing Winds riittää, ja Antti skuuppaa.
En muuta sidetyksen lopputulosta, mutta esitän PROO_PELLAAJAN tavoin sidettäväni.
G3 on the draw, 7-6Antti ryhtyy slämmäämään vuoron 3 Monastery Mentoria osin varmasti siksi, ettei kellossa ole kovin montaa minuuttia. Fowaan Pyroblast-backupilla, mutta FoW resolvaa ilman isompia tappeluita. Lauon vastapalloon Narsettia, ja Narsetin resolvaamista seuraavalla vuorolla jysäytän (suureksi ihmeekseni resolvaavan) Palace Jailerin. Jailer ottaa stopista, mutta pian perään lirvahtava Monastery Mentorini tekee Antin elämästä hankalaa. Marssin korttiylivoimassa ohi, ja lisävuoron 0 alkaessa pöydässäni on kaksi munkkitokenia ja hardcastatty Timeless Dragon. Voitan parin ajon jälkeen.
R2 Hermanni - Burn 2-0G1 on the draw, 7-7Pidän keskihyvän käden cantripeilla, poistoilla ja yhdellä T3ferillä. Muistelen, että Hermanni on taannoin pelannut UB Ninjoja ja DS:ää, mutta tiedän paremmin olla olettamatta liikoja. Yllätys onkin melkoinen, kun ykkösvuoron Goblin Guide lähtee ajohommiin. Poistan Guiden ja lähden rakentelemaan manoja Price of Progressin ympäri - kuitenkaan yleensä tässä matsissa ei ole aikaa olla pelaamatta ensimmäisten vuorojen manoja, joten joku yksittäinen dualikin eksyy pöytään. Hermanni kärsii epäonnekseen manakususta, ja tiputtelee naamaan yksinomaan yhdellä manalla tehtäviä juttuja. Stabiloin 6 lifeen, rakennan kahden vuoron kellon ja stoppaan varmuuden vuoksi Monastery Mentorini, etten kuolisi edes tuplabolt+Fireblastiin.
Sidetän sisään siniset blastit ja Containment Priestin, ulos lähtee Pyroblast, Dress Down ja yksi Narset (?). Serenity jäi muistaakseni harkinnan tasolle.
G2 on the draw, 7-7Kädessä on hyvät basicit, cantrippeja ja yhden manan poistoja. Vastailen Hermannin creatureihin ja otan pultteja suuhun kaksin käsin. Onnekseni kädessä on näyttää Force of Will, kun itselläni on 2 lifeä, Teferi + 4 basiccia ja Hermannilla on 3 Mountainia ja Fireblast (0 muuta käsikorttia). Nostan melko lyhyessä ajassa muistaakseni snäpärin (pöntössä mm. Hydroblast), stopin ja toisen Hydroblastin. Hermannikin näyttää kelvollisesti pakkovastattavia efektejä pakan päältä, mutta niistä yksikään ei pääse maaliin asti. Löydän jossakin pisteessä Monastery Mentorin ja teen melko tavalla ykköspeliä muistuttavan toisinnon.
Pelien jälkeen Nevalaisen Ville jakaa kanssani Ville-aiheisen puujalkavitsin, jonka sisältöä iteroimme ja pohdimme, moniko ihminen historiassa on muuttanut nimensä Villeksi (tai joksikin sen lokalisoiduksi versioksi.)
R3 Karma - UR Delver 2-0G1 on the draw, 6-6Pidän pariin basicciin osuvan, cantrippeja ja Palace Jailerin sisältävän käden. Pelaan alkupelin välttääkseni Wastelandin ja Dazen rankaisua, ja pystynkin väistämään pakkani dualit ja pelaamaan jotakuinkin kaiken menemättä tapouttiin. Karma saa pöytään pari threattia yksi kerrallaan, mutta minä vuorostani löydän niihin oikein somat vastaukset otettuani vain maltillisen määrän vahinkoa sisään. Castaan ja resolvaan Palace Jailerin vasta siinä vaiheessa, kun molemmat olemme menneet korteissa kohtalaisen alas ja minulla on perusteltu syy uskoa, ettei vastapuolelta löydy FoWia. Analyysi menee oikeaan, ja pienen ajan kuluttua olen 7 lifessä ja suunnilleen samassa käsikorttimäärässä. Hoidan pelin kiinni äkkiä leveäksi menevällä Mentorilla.
Sidetän sisään punaisia ja sinisiä blasteja sekä Ruinationin. Ulos lähtee Timeless Dragon, FoN, FoW (x2?), Dress Down. En muista, löysinkö vielä yhtä ulossidettävää vai presenttasinko 61 kortin dekin.
G2 on the draw, 7-7Pelaan peliä voittaakseni Maddening Hexin, joten en lähde yrittämään mitään yltiöpäisiä Monastery Mentor + counterwar -kuvioita. Vasta kun Karmalta näyttää kaasu loppuvan (kolmannen vai neljännen Expressive Iterationinkin jälkeen) niin uskon, ettei Hexiä liene löytynyt, ja pelaan Mentorin. Paria vuoroa myöhemmin yritän puskea declare blockersin jälkeen prowess-triggereillä letaaleja sisään, mutta Karma sinnittelee bounceamalla yhden tokenin ja pysyy elossa. Oman vuoron "ajot Brazen Borrowerilla, boltti päähän" ei ole kuitenkaan letaali eikä pakasta löydy Fireblastia, joten voitto on minun.
R4 Jaakko - RG Applejacks 2-0G1 on the play, 7-6Tätä matsia jokusen kerran hieroneena muistellaan yhdessä, että Jaakolle on vaikeuksia luvassa. RG:lle on toki todella aggressiivisia ja vaikeasti vastattavia linjoja, mutta jos nämä linjat eivät löydy ja jos kontrollipelaaja ei tee kriittisiä virhearvioita esim. vastustajan reachin suhteen, niin Mentor pystyy pöllimään pelit melko suurella prosentilla.
Ykköspelissä Jaakon aloitus on melko rauhallinen (Gargadon Suspendiin, Vet Exp, Questing Beast?) ja pääsen tiputtelemaan jossakin vuorojen 4-5 paikkeilla Palace Jailerin ja pian sen jälkeen planeswalkkereitakin pöytään. Oikea-aikainen Dress Down pitää huolen, ettei Fury siivoa multa blokkeria pois eikä monarkkius vaihda omistajaa. Supreme Verdictin ja sitä seuraavan vuoron tuplamentorin jälkeen peli on paketissa.
Sidetän sisään siniset blastit, Containment Priestin ja Sevinne's Reclamationin. Sidetän muistaakseni ulos FoNin, Narsetin tai kaksi ja Pyroblastin. CP blokkaa Green Sun's Zenithin ja on ihan ok yllätysblokkeri, kun taas siniset blastit ovat pääasiassa Minsc & Boon (sekä punaisten blastien) varalle.
G2 on the draw, 7-7Poistan Jaakolta jokaisen pöytään eksyvän Ignoble Hierarchin sekä osan Veteran Explorereista. Jaakko osuu pitkän aikaa hieman surullisesti pelkkiin basic Foresteihin, mutta löytää niillä oivallisesti pelattavan Endurancen. Otan hetken aikaa vahinkoa sisään, mutta lähden kääntämään kulmaa 4 lifen tietämillä. Siivoan pöydän ja losauttelen 'walkkereita tiskiin, ja ainoat tässä pisteessä pelottavat kortit ovat aiemmin mainittu Questing Beast ja Caves of Chaos Adventurer (!!!). Pahat Pojat eivät kuitenkaan näyttäydy, joten baana on vapaa Mentorin pelaamiseen ja jäätävään xerox-spedeilyyn.
Jaakko esittelee pelien jälkeen koodaamaansa Comet-laskuria, jolla utelias tasokävelijä voi selvittää uteliaan tasokävelijäkoiransa todennäköisyyksiä mm. välittömiin letaaleihin erilaisilla skenaarioilla.
4. KLIIMAKSIR5 Tomas - MonoB Depths 1-0-1
G1 On the play, 6-7Elämme jännittävää finaalia. Tomas on 3-1 ja meikä on 4-0, joten häviölläkin olen todennäköisesti messevien palkintojen äärellä, vaan en välttämättä ensimmäisellä sijalla. Turnausvoitto todella piristäisi työ ukon arkea, mutta viimeistään tässä pisteessä koin jo henkistä voittajuutta.
Pidän ihan kohtalaisen kutosen. Yskin vähän manoissa ja näin ollen myös pelauksissa, mutta onneksi Tomaksella ei ole järin nopeaa kelloa näyttää. Tomas löytää ensimmäisen Urza's Sagan samoihin aikoihin, kun minä osun kolmanteen manaan - noilla kolmella manalla pelaan T3ferin ja bouncaan saagan takaisin kätöseen. T3feri ottaa Eliminatesta, mutta pelaan toisen Teffen ja ostan itselleni lisäaikaa rakentamiseen. Saan pidettyä Tomasin riittävän hyvin aisoissa siihen asti, kunnes saan melko leveän munkkipöydän aikaiseksi. Pitkän pelin kliimaksi tulee Tomasin vuorolla ~16, jolloin pelaan kakkosmainphasen Dress Downin. Tomas säkkää vastauksena Vampire Hexmagen tappaakseen Teferini, johon respondaan stoppaamalla Dauthi Voidwalkerin. Dress Down resolvaa ja niittaa Tomaksen kaksi construct-toksua, ja endissä DD menee rikki. Otan vuoron, lasken tarvitsevani letaaleihin 4 spelliä, kaivan ja castaan 4 spelliä ja voitan.
Sidetän sisään Ruinationin, B2B, Serenityn ja Meltdownin. Ulos taisi lähteä Narsetteja, punainen blasti ja yksi Supreme Verdict (?)
G2 on the draw, 7-7Alkukäden manat ovat selvästi ykköspeliä paremmat. Ykköspelistä poiketen Tomas nostaa melko määrän discardia, ja pääsee näkemään useammin kuin kerran yhden valkoisen manan poistoja sisältävän käteni. Kädessä on kuitenkin stoppeja vaarallisempia kortteja kuten Monastery Mentor ja Ponder, joten remppavälineet saavat jäädä. Pidän pöytää puhtaana minkä kerkeän, ja viimeinen mahdollisuuteni konkreettisesti voittaa kakkosgame menee ulos ikkunasta, kun Tomas pääsee Thoughtseizeämään myös toisen Mentorini pois. Asiaa ei myöskään auta se, että olen joutunut stoppaamaan yhden Marit Lagen, ja ajoshow tietäisi kahden Snapcasterinkin voimin 9 vuoron kelloa. Kakkospeli päättyykin tasan, kun ajan päättymisen jälkeen pidän itseni elossa tarvittavat 5+1 lisävuoroa.
5. RATKAISUVitosrundin voiton jälkeen on riidatonta, että olen voittanut juhlaturnauksen. Ihmekös tuo, sillä pakka muistuttaa lähinnä
erään suunnistusräppiä tekevän yhtyeen nimeä, enkä tietenkään tehnyt lainkaan virheitä. Elämässä ja Magicissa on tärkeintä, ettei tee lainkaan virheitä.
Riemuni saa, mikäli mahdollista, niin vielä suuremmat ulottuvuudet, kun saan käteeni Save Filen lahjakortin ja pääsen valitsemaan pelimaton (Urza's Towerin kesäversio) sekä kolme boosteria (italo Planar Chaos, Unhinged sekä Eventide). Näistä erityisesti Eventiden Booster palauttaa minut Magicin aloittamisaikoihin, enkä raaski avata bugea.
On aika summata päivän anti.
Plussat:+ Upea juhlistus upealle turnausskenelle ja sen pitkälle taipaleelle
+ Valtava into "Raxperienceä" kohtaan
+ Täysi tupa lekatursoja
+ Viisi eri matchuppia ja kaikkien matsien päättyminen ilman UID:tä
+ Siden hydroblastit
+ Jaakon Comet-laskuriappi
Miinukset:- Unohdettiin juhlia viime vuonna
- Comet, Stellar Pupit eivät ehtineet vielä sleevattaviksi dekkiin
LOPPUNÄYTÖSJoukko tummia hahmoja siirtyy asiaankuuluvan tummaan kellariravintola Vanhaan Monttuun. Näky on kuin Scott Kirschnerin teoksesta "Hymn to Tourach", kun seurue muistelee Semalegan ilmoittautumisissa käytettyjä nimiä erityisesti vuodelta 2017. "Aika entinen koskaan palaa ei", mutta Moe Lesterin osallistuminen päivän bakkanaaleihin todistaa, ettei kaiken hyvän tarvitse päättyä.