Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Tietoa vähäsen  (Luettu 4602 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Psychohenkka

Tietoa vähäsen
« : 27.07.11 - klo 05:46 »
Joo elikkä tarvittais vähä tietää nykysest MTG:eest , käykö vanhat kortit enää pelaamiseen kun noi uudet kortit alkaa näyttää jo naurettavilta. Pelailin tos vähä aikaa sitte MTG: duels of the planeswalkerin läpi (vaikeimmalla tietysti) Elffi pakalla mutta siitäkin puuttuu aika monta hyvää korttia. Saako esim. käyttää enää legendaarisen Garrukin käyttämää korttia nimeltään Vigor? http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?name=Vigor

Poissa Lochness

  • Joensuu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vuoden Partikselainen 2011 ja adminien lempilapsi
Vs: Tietoa vähäsen
« Vastaus #1 : 27.07.11 - klo 11:00 »
Pakassa pitää olla vähintään 60 korttia ja samaa korttia saa olla pakassa korkeintaan neljää kappaletta. Basic Landit ovat poikkeus niitä saa tuntea pakkaan vaikka ne 60 kappaletta jos siltä tuntuu. Riippuen siitä mitä formaattia pelaa niin niissä on olemassa bännilistat joissa kerrotaan mitä kortteja ei saa pelata, mutta varmaan pelaat casuualisesti niin casuaalissa saat pelata mitä kortteja haluat kunhan pakan koko on vähintään 60 ja samaa korttia on max 4 pakassa. Eli kyllä saat pelata pakassa vanhoja ja uusia MTG kortteja niissä ei ole mitään rajoituksia. Pieni vinkki: Garruk Wildspeaker http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=247323 ja Garruk, Primal Hunter http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=220100 ovat kaksi eri korttia joten voit pelata niitä yhteensä max 8 dekissä, mutta Legendary rule käy näihin kortteihin koska ne ovat planeswalker kortteja. Eli sinulla saa olla battlefieldillä ainoastaan yksi Garruk kerralla, jos toinen Garruk oli sitten se Wildspeaker tai Primal Hunter tulee battlefieldille niin molemmat Garrukit laitetaan välittömästi hatuumaalle.
"infectinfectinfect ps. kortinveto on turhaa limitedissä infectinfect"
Myydään leka/modern käyttiksiä: http://mtgsuomi.fi/listat/Lochness/om/

Poissa Chaosworm

Vs: Tietoa vähäsen
« Vastaus #2 : 27.07.11 - klo 11:21 »
mutta Legendary rule
Pieni korjaus: Kyseessä ei ole "Legendary rule", vaan ihan muu sääntö, että jos kaksi saman subtyypin omaavaa Planeswalkeria on kentällä, kumpikin tuhoutuu. "Legendary rule" viittaa sääntökohtaan, jossa sanotaan, että jos kaksi saman nimistä Legendary-supertyypin omaavaa mitä tahansa permanenttia on pöydällä samaan aikaan, kumpikin tuhoutuu.

Psychohenkka: Kun puhut vanhoista korteista, miten vanhoista korteista oikeastaan on kyse?
aka. Awaclus

Poissa Nastaboi

Vs: Tietoa vähäsen
« Vastaus #3 : 27.07.11 - klo 17:27 »
Kuten aiemmista vastauksista saattoi etäisesti päätellä, virallisempi Magic jakautuu erilaisiin formaatteihin, joissa on omat rajoituksensa pelattavien korttien suhteen. Standardissa saa pelata ainostaan kahden vuoden sisällä julkaistuilla sarjoilla, Vintagessa ja Legacyssa saa pelata kaikilla korteilla koko pelin historian ajalta (poislukien muutamat erikseen kielletyt tai rajoitetut), ja välimuotojakin löytyy. Lisäksi: jos kortti on julkaistu formaatissa mukana olevassa sarjassa, saa siitä pelata mitä tahansa versiota. Esimerkiksi Llanowar Elves ja Birds of Paradise esiintyvät molemmat uusimmassa basic setissä, joten voit pelata standard-pakassasi näistä korteista vaikkapa revised editionin versioita vanhalla layoutilla.

Jos pelaatte keskenänne kaveriporukassa voitte tietenkin sopia ihan omat rajoituksenne. Jos haluaa pelata vanhemmilla korteilla samoilla ehdoilla kuin muutkin, kilpailuhenkisille sopivia formaatteja ovat esim. Legacy (kaikki vanhat kortit), Extended (kortit 4 vuoden ajalta) sekä tulossa oleva Modern (vain uuden layoutin kortteja). Vähemmän vakavia ovat hupiformaatit Highlander ja moninpeliin suunnattu Commander.

Mainitsemasi Vigorin kohdalla kortin pelattavuuteen ei vaikuta pelkästään saako sitä sääntöjen puitteissa pelata, vaan myös onko se edes riittävän hyvä, jotta sitä kannattaisi pelata. Formaatteja kannattaa tutkia myös tämä silmällä pitäen. Casuaalimmassa formaatissa jaksaa vähän hitaampi ja kankeampikin liha, kilpailuhenkisemmissä oikeasti pelattavien korttien määrä on varsin pieni, vaikka sallittujen korttien määrä olisi miten suuri tahansa.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM