Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Modern metagame keskustelu  (Luettu 10672 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Animal

Modern metagame keskustelu
« : 06.02.17 - klo 13:02 »
Tammikuussa tuli uusimmat bannit, jossa death shadow zoo, infect ja dredge ottivat osumaa. Poro Tour Modern 1:seen on parisen viikkoa aikaa. Kaikki tietävät, että poro meta on viikoittain vaihtuma randomisaatio tier 1 dekeistä random häröilyihin, mutta toivoisin keskustelua mitkä dekit ovat nyt edustettuina suomalaisessa metagamessa? Mitä dekkejä varten kannattaisi varautua isomman luokan turnauksissa?

Viimeisen 2 viikon mtgtop8.com metagamessa on näkynyt tämmöistä:
11% Eldrazi Aggro
7% Red Deck Wins
7% Affinity
6% Jund
6% Junk
5% UW Control
5% Grixis Control
4% Death's Shadow Delirium
4% UrzaTron
4% Ad Nauseam
4% Valakut (Scapeshift)
4% Creatures Toolbox (Kiki Chord, Abzan CoCo)
4% Infect
...

Eli siis yleinen metagamelanka. Miltä modern tällä hetkellä näyttää?

Poissa Helinä

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #1 : 06.02.17 - klo 18:36 »
Tronin pahimmat vastustajat ottivat hittiä (sekä rakas Stormini), joten eiköhän se nyt nosta päätänsä taas ylös jonka myötä myös BGx deckit on ok, Control viritelmät myöskin tykkää kyttyrää tästä. Grixis ctrl nostaa selkeästi metassa päätään, joka vähentää varmasti hieman Lanternin asemia.
Combo deckeistä eritoten tästä bannista tykkäsi Ad Nauseam. Hitaampi meta on tälle deckille ehdottomasti parempi. Muuta myssyä en tähän osaa sanoa, mutta nämä ovat omat mietteeni.

Poissa deviant

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #2 : 06.02.17 - klo 18:43 »
Stormi näyttää elävän ja voivan oikein hyvin..
Tarkoitin siis tällä tuumauksella ... idioottimaiseksi laskettavaa

Poissa Anssi

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #3 : 06.02.17 - klo 19:04 »
Tronin pahimmat vastustajat ottivat hittiä (sekä rakas Stormini), joten eiköhän se nyt nosta päätänsä taas ylös jonka myötä myös BGx deckit on ok

???
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa l33twash0r

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #4 : 06.02.17 - klo 19:13 »
Tronin pahimmat vastustajat ottivat hittiä (sekä rakas Stormini), joten eiköhän se nyt nosta päätänsä taas ylös jonka myötä myös BGx deckit on ok

???

Eikö BGx juurikin halua Tronin vähentyvän ???

Poissa Helinä

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #5 : 06.02.17 - klo 19:15 »
Elkees nyt paska myrskyä alottako, en tiedä mitä tuossa juuri aivopierutin ja halusin edes ilmaista :D Sattuuhan näitä paremmissakin piireissä... :D

Poissa Animal

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #6 : 06.02.17 - klo 20:21 »
Kävin OMG:n maanantaissa haistelemassa mitä nykyään pelataan. Pelasin itse Bushwhacker Zoota (3-1 resultilla). Huomasin että BGx dekit ja Tron olivat edustettuina. Myös burnia/aggroa näyttävät ihmiset pelaavan. Yksi asia mitä huomasin oli että sinisiä pakkoja ei kovin paljoa näkynyt. Liekö sitten sattumaa. Täydellisen "mitä tapahtuu nyt" efektin aiheutti 4c spirits, joka vaikutti yllättävän kovalta dekiltä. Myös näytti siltä että ainakin 3 dekkiä pelasi Collected Companya, joten Grafdigger's Cage 2-offina sidellä ei ole ollenkaan huono valinta.

Poissa mtg_96

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #7 : 06.02.17 - klo 20:58 »
Samoilla linjoilla Animalin kanssa. Pelasin itse G/B obliterator rockia 3-1 tulokseen. Omgin meta on tuntunut pitkään hyvin burn/midrange painotteiselta. Sinisiä dekkejä näkyy todella harvoin. Tronia on myös yleensä se 1-3 vähän riippuu.

Poron meta (mitä olen pari viimeistä viikkoa käynyt), on ollut aika gbx sekä controllien sekoitusta. Tron on yleensä myös vaanimassa useammalla pelaajalla.

Just my 2cents.

Poissa deviant

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #8 : 06.02.17 - klo 22:40 »
Ihan vaan kustakseni mahdollisimman monen muroihin muistuttasin ettei dredgekään ole ihan niin kuollut kun voisi toivoa ja cheeri0s on sit ihan oikee decki.
Kaveri varoitteli kans et topkasissa on ainakin yks affis, mut itse en ole ihan yhtä optimistinen.
Tarkoitin siis tällä tuumauksella ... idioottimaiseksi laskettavaa

Poissa Anterox

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #9 : 07.02.17 - klo 07:08 »
Pirusti Tronia ainakin.

Poissa Tiemuuu

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #10 : 07.02.17 - klo 07:51 »
Porojen ja OMGin metoista on hankala puhua käsitteinä, kun meta koostuu muutaman kymmenen ihmisen porukasta joista useimmat pelaavat sitä yhtä dekkiä mistä eniten tykkäävät. bännien vaikutus on minimaalinen tai olematon. se mitä dekkejä tulee vastaan riippuu siitä ketkä sinä kyseisenä päivänä jaksoivat ilmaantua paikalle.

Poro Tourille on toki tulossa isompi joukko pelaajia, joiden seassa on myös niitä joilla on mahdollisuus ja tahto pelata juuri sitä dekkiä mitä antaa heidän mielestään parhaan sauman turnauksen voittamiseen. kuitenkin kaikki tällainen spekulaatio ei näy niinkään ihmisten dekkivalinnoissa, vaan siinä millaisia kortteja pistetään sidelle. mielestäni isoimmat kysymykset ovat: varautuvatko ihmiset enää dredgeen ollenkaan. jos ei, niin dredgellä lienee mahdollisuus yllättää. toinen on se kuinka paljon ihmiset kunnioittavat Burnia. Burni ei varsinaisesti ole mikään ihmisten lempipakka pelata eikä sitä vastaan tarvitse varautua viikottaisissa turnauksissa, mutta tällaisessa turnauksessa pakan hauskuus ei painakaan vaakakupissa niin paljoa.

Poissa Frost

Vs: Modern metagame keskustelu
« Vastaus #11 : 08.02.17 - klo 21:51 »
Sen voi aika varmasti sanoa, että deckit jotka pystyy itse pelaamaan Blood Moon -efektejä mainissa/sidessä (ja eivät kärsi niistä itse) tulee luultavasti olemaan Poro Tour Modernissa vahvoilla. Tronia, Bant Eldrazia, EldraziTronia, Junkkia/Jundia, Valakut(GR/RUG/5c) deckejä tulee olemaan iso läjä koska tän hetken metassa ne toimii ja niitä pelataan Suomessa muutenkin paljon. Kolmiväriset controllit (Grixis, Jeskai, Esper?) myös kärsii niistä Blood Mooneista jonkun verran - mutta en osaa arvioida kuinka paljon controlleja uskaltaa odottaa.