Kortit ja pakat > Legacy

U/W Stoneblade -pohdiskelua/apua

<< < (5/5)

Zirenda:
Tein dekkiin muutaman muutoksen Sensei's Divining Shopin vuoden ekaan legacyturnaukseen, ja ao. listalla mentiin päätyyn asti:

(click to show/hide)Land (21)

    1x Arid Mesa
    4x Flooded Strand
    6x Island
    1x Karakas
    1x Misty Rainforest
    3x Plains
    2x Polluted Delta
    1x Scalding Tarn
    2x Tundra

Sorcery (5)

    1x Council's Judgment
    3x Ponder
    1x Supreme Verdict

Enchantment (1)

    1x Back to Basics

Instant (16)

    4x Brainstorm
    1x Counterspell
    1x Flusterstorm
    4x Force of Will
    2x Spell Pierce
    4x Swords to Plowshares

Creature (11)

    3x Snapcaster Mage
    4x Stoneforge Mystic
    3x True-Name Nemesis
    1x Vendilion Clique

Planeswalker (4)

    1x Gideon, Ally of Zendikar
    2x Jace, the Mind Sculptor
    1x Teferi, Hero of Dominaria

Artifact (2)

    1x Batterskull
    1x Umezawa's Jitte

Sideboard (15)

    1x Back to Basics
    2x Containment Priest
    2x Council's Judgment
    1x Disenchant
    1x Engineered Explosives
    2x Flusterstorm
    1x Gideon, Ally of Zendikar
    1x Hydroblast
    2x Surgical Extraction
    1x Sword of Fire and Ice
    1x Vendilion Clique
Eli lekachamps-listaan verrattuna

Main
+1 Flusterstorm
+1 Teferi
+1 Gideon
-1 Council's Judgment
-1 Ponder
-1 SoFI

SB
+2 Council's Judgment
+1 Clique
+1 SoFI
-1 Meddling Mage
-1 RiP
-1 Path
-1 Supreme Verdict

Dekkimuutokset perustuivat pakkomielteiseen MTGoldfishin selailuun turnausta edeltäneinä viikkoina sekä omaan mututuntumaan siitä, millainen meta tulisi olemaan. Lopulta päädyin versioon, jonka ajattelin olevan hyvä controlleja sekä mirroria vastaan, sillä uskoin näitä olevan metassa paljon. Näitä dekkejä vastaan suunnitelmana olisi korvata valueta tuomattomat stopit Council's Judgmenteilla SB:n jälkeen sekä voittaa joko nopeiden uhkien tai planeswalkerien turvin. Mainboardilla Gideon ja Teferi edustivat tätä ajatusta. Lisäksi olin alkanut arvostaa enemmän myös Vendilion Cliqueta, joten laitoin toisen sidelle. Sideltä saivat lähteä cretuvihat (Path ja Verdict), koska Judgmentit ja EE palvelevat osaksi samaa tarkoitusta. Myös Meddling Mage sekä RiP saivat lähteä, koska halusin panostaa tiettyihin key matchuppeihin, ja RiP tuntui liian kapealta. Pelitapahtumat menivät:

Swiss:

Zombardment 2-0

Vastustaja ei oikein tehnyt mitään

DnT 2-0

Vastustaja pitää one landerin ekassa pelissä, tokassa pelissä FoWaan t1 vialin ja sen jälkeen voitan TNN:llä ja SoFI:lla.

Burn 1-2

Voitan ekan pelin Batterskullilla. Sen jälkeen pidän käsiä, joissa on spell piercejä eikä mitään uhkia. Häviän ansaitusti huonoon strategiaan, joskin vastustajan t2 Eidolonit jouduttavat häviötä mukavasti.

Grixis Delver 2-1

Tiukkoja, hyviä pelejä, joista itselläni ei selkeää muistikuvaa. Mielestäni ei paras MU itselleni, mutta jotenkin pääsen viivan yli. Saattoi avittaa se, että vastustaja ei nostanut cantrippeja g3:ssa.

Miracles 2-0

G1 nopea batterskull ja vastustajan manaongelmat ratkaisee pelin nopeasti, G2 pääsen vihdoin nöyryyttämään kahdella Gideonilla ja Vendilion Cliquella :) Helppo peli - lämmitti mieltä, kun korttivalinnat toivat selkeää hyötyä.

Infect 2-1

Häviän ekan pelin misplayhin, koska en tiedä mitä vastustajan dekki pelaa ja unohdin Become Immensen olemassaolon. Lähden ajelemaan Jitellä, vaikka olisi pitänyt jättää manaa stoppiin ja counterbackuppiin. Tokan ja kolmannen saan käännettyä itselleni, kaveri ei löytänyt pumppua kriittisillä hetkillä, kun olin haavoittuvainen.

Goblins 0-0-3

Otamme ID:n ja pääsemme Top8.

Top8

Bant Stoneblade 2-0

G1:ssa meillä on kummallakin TNN, mutta voitan, koska löin ensimmäisenä ;D G2 sidetän sisälle suunnitelman mukaiset kortit, ja olen taas iloinen, kun löydän Council's Judgmentit, joita mulla on kolme siden jälkeen. Vastustaja nostaa myös paljon landeja g2:ssa, mikä toki auttaa.

UW Delverblade 2-1

G1 häviän aggressiiviseen t1 delveriin ja siihen, että en löydä kolmatta ländiä. G2 ja G3 kaveri nostaa huonosti ja ei löydä cantrippeja, kun taas minä muistaakseni löydän ne kriittiset sidekortit: Council's Judgmentit, Disenchantit ja EE:t.

Burn 2-0

Ennen top8:a analysoin tulevaa ajatellen, miksi hävisin burnille swississä. Yksi vastaus oli toki t2 Eidolon, mutta toinen syy oli se, että en etsinyt riittävän aggressiivisesti vastauksia vastustajan creatureihin enkä laittanut omia uhkia peliin riittävän nopeasti. En tulisi voittamaan peliä vain yrittämällä counteroida poltot ja toivomalla, että saan mysticillä batterskullin tiskiin.

Tätä pläniä noudattaen laitoin sideltä Cliquen ja SoFi:n sisään kelloksi, ja otin pois hitaammat planeswalkkerit sekä muut epärelevantit laput. Olin aika ylpeä pelauksesta, jossa suojelin FoW:illa vuoron kolme TNN:ää, jonka vihu yritti pyroblastata. Pelisuunnitelma tuotti lopulta hedelmää, joskin vastustajan mulligointi kuuteen kummassakin pelissä toki auttoi.

Kaiken kaikkiaan dekki tuntui vielä vähän paremmalta kuin lekachampsien versio. Council's Judgment ehdottomast MVP. Meta-call osui ihan hyvin, sillä ainakin Stoneblade-dekkejä oli todella paljon. Pelkästään top8:ssa mysticcejä pelasi 4 pakkaa. Jään odottamaan kiinnostuneena metajakaumaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta