Poromagia

Kirjoittaja Aihe: ensimmäinen deck  (Luettu 2482 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Jukez

ensimmäinen deck
« : 23.02.14 - klo 10:18 »
Terve 22 vuotias miehenalku ilmoittautuu foorumille korkataan samalla ensimmäinen postaus!
Noniin elikkäs kaverien kanssa ollaan ruvettu lätkimään korttia, noin 20 peliä takana ja pari deckiä kasattu.
Mutta nyt kaipailen vähän ohjeistusta ja apua deckin suhteen että saadaan siitä oikeasti toimiva. decki kasattu 2 fat packin ja muutaman boosterin avuin. irtokortteja en ole vielä ostanut yhtäkään.

Landit:

x1 shimmering grotto
x3 unknown shores
x2 temple of malize
x9 swamp
x10 mountain

creaturet:

x1 canyon minotaur
x1 felhide minotaur
x1 ragemonger
x2 kragma warcaller
x1 rageblood shaman
x1 borderland minotaur
x3 kragma butcher
x4 felhide brawler
x1 impetuous sunchaser
x1 insatiable harpy
x2 black oak of odunos
x1 ember swallower
x1 hythonia cruel
x1 keepsake gorgon
x1 slum reaper
x2 eater of hope

sorcery:

x2 bolt of keranos
x2 scouring sands
x1 asphyxiate
x1 mind rot
x1 lava axe
x1 pinnacle of rage
x1 sip of hemlock

Artifact:

x3 traveler's amulet
x1 guardians meletis
x1 springleaf drum
x1 astral cornucopia

enchantment:

x3 mark of vampire
x1 gift of orzhova
x1 guild feud
x1 archetype of finality

pitkä listä mutta kortteja on 70.
Tiedän oppivani parhaiten kasaamalla itse ja testaamalla mutta haen hiukan suuntaa antavaa opastusta.

Kiitos ja anteeksi  8)

Poissa acidus

Vs: ensimmäinen deck
« Vastaus #1 : 23.02.14 - klo 10:37 »
Tervetuloa.

Pidä pakan koko (aina formaatin sallimassa minimissä) 60 kortissa sillä haluat nostaa parhaat korttisi.

Shimmering Grotto / Unknown Shores: Kaksivärisessäkin pakassa tavallinen basic-landi on nopeampi.

Poissa syfilisx

Vs: ensimmäinen deck
« Vastaus #2 : 23.02.14 - klo 12:44 »
Näyttää vähän siltä, että haluaisit olla aggressiivinen osapuoli, niin 0/X Defenderit eivät oikein sovi siihen pelisuunnitelmaan, Slum Reaperista en näe sinun myöskään oikein saavan etua mitenkään. Lähtisin panostamaan vahvemmin minotauriteemaan.

Poissa FailSafe

Vs: ensimmäinen deck
« Vastaus #3 : 23.02.14 - klo 13:12 »
Fixed that for you:


Pinnacle of rage ja sip of hemplock on kalliita poistoja ja yleensä haluat pelata halvempia, koska saat ne käyttöön silloin aiemmin. Asphyxiate on odotettua huonompi kortti, koska yleensä ne vastustajan olennot, joista haluat eroon ovat niitä, jotka ovat ensimmäisen vuoron jälkeen täpissä, jolloin kortin käyttökelpoisuus on rajallinen. Näiden tilalle voi (standard-laillisista) harkita esim. doom bladea tai ultimate pricea, joista ensimmäinen on halpa ja helposti saatavilla.

Bolt of keranosta parempi vaihtoehto voisi olla instant-vauhdin lightning strike, joka on vähän halvempi pelata. Jos taas kaipaa vahingonteon oheen scryta on magma jet, ehkä parempi vaihtoehto, joskin nämä ovat tyyriimpiä hankkia.

Mana artifactit saattavat tai eivät saata olla riesa pelatessa. Alussa ne toki nopeuttavat peliä, mutta et yleensä halua nostaa niitä myöhemmässä pelissä. Kokeilu kertoo, miten usein niitä on turhaan kädessä. Minotaurien hinnat ovat nopeasti katsottuna kohtalaisessa tasapainossa, joten ylimääräistä manakiihdytystä landien lisäksi ei välttämättä tarvita.

Creatureista impetuous sunchaser, insatiable harpy ja slum reaper ovat ehkä turhia. Ensimmäinen ei tee oikein mitään ilman tukea, toinen on tyyris ja ehkä hieman pakkaan sopimaton ja kolmas ampuu aika usein (paljon creatureita pelatessa) itseä jalkaan, jolloin haluat nostaa mieluummin minotaurin tai poistokortin sen sijaan. Minotaurit eivät blokaa lentäviä, mutta poltto- ja creaturetuhokortit ovat pakassa sen vuoksi, että vastustajan lentäjät eivät pääse kukkoilemaan. Ember swallower kilpailee pakassa samasta peluupaikasta muutaman minotaurin kanssa ja on monstrositya pelatessa iso riski, joten sekään ei välttämättä ole pakassa paras mahdollinen kortti. Gorgonit ja toivonsyöjät ovat tai eivät ole pakassa hyviä, mikä riippuu paljolti siitä, miten usein pelit venyvät niin pitkiksi, että niitä pääsee pelaamaan. Niitä voi harkita korvaavansa esimerkiksi manacostiltaan halvemmilla desecration demoneilla, jotka joko lyövät kovaa tai hävittävät vastustajalta creaturen.

Pakkaan suosittelen ainakin paria felhide spiritbinderia, jotka ovat paitsi minotaureja, myös melko hyviä. Myös esim. ragemonderien ja rageblood shamaanien lisääminen edistää omaa peliä huomattavasti.

Välttämättä näiden ohjeiden perusteella ei kannata tehdä (ainakaan kalliita) korttihankintoja. Varsinkin alkuvaiheessa saatat haluta kokeilla monenlaisia pakkoja, joihin kaikki mainitut kortit eivät sovi, jolloin kalliit hankinnat syövät muutoin harrastukseen käytettävissä olevia varoja.

Siinä muutama ajatus korttilistasta. Kannattaa pyrkiä 60 korttiin, jossa tämänkaltaisessa pakassa creatureiden määrä saisi olla vähintään 20 ellei vähän enemmän.

Poissa Jukez

Vs: ensimmäinen deck
« Vastaus #4 : 23.02.14 - klo 13:23 »
Noniin tuhannet kiitokset kaikille! paljon hyödyllistä tietoa tuli ja todella hyviä kortti ehdotuksia! Irtokortteja en ole vielä ostanut juuri sen takia että oma pelityyli hakusessa mutta alkaa pikkuhiljaa hahmottua miten ja mitä haluan pelata! :)