Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Auttakee avutonta  (Luettu 8390 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa suolakurkku

Auttakee avutonta
« : 29.03.18 - klo 16:04 »
Moikka kaikki!

Heitetään heti tähän alkuun se kuuluisa tldr jos ei koko selitystä jaksa lukea eli minne kannattaa aloittelijana suunnata magic open housen jälkeen? Yksikään kavereista ei pelaa/ole kiinnostunut mtg:stä.

Noniin ja nyt se pidempi tekstipötkö yksityiskohtaisemmin. Tuossa vajaa kuukausi sitten törmäsin peliin youtuben kautta ja kiinnostus heräsi heti. Sen jälkeen on tullut katsottua paljon erilaisia videoita pelistä ja tuli koneella pelattua pari - kolme tuntia magic duelsia, että perussäännöt oppii. Duels kävi kuitenkin tylsäksi, koska mielestäni se opastaa pelaajaa ehkä jopa liikaa (esim. käytä tämä hohtava kortti seuraavaksi/itse ei kauhean paljoa tarvitse kiinnittää huomiota paljonko manaa tietty kortti tarvitsee). Mtgo:sta luin pikaisesti, mutta vaikka kaverit ei pelaa niin mieluummin haluaisin livenä pelata enkä koneella eikä budjetti riitä siihen, että ostaa kortteja sekä digitaalisena, että fyysisenä, joten valinta oli pakko tehdä. Päädyin "livenä" pelaamiseen, koska se vaikuttaa hauskemmalta ja korttien keräily kiinnostaa.

Tarkoitus olisi mennä huhtikuussa PKP:n (asun Tampereen lähettyvillä) magic open houseen, koska kynnys lähteä sinne aloittelijana on huomattavasti pienempi kuin fnm:ään lähtö (varsinkin, kun itsellä valmista pakkaa ei vielä ole, tarkoitus olisi tilata yksi uusista challenger pakoista). Kysymykseni olisikin, että minne kannattaa suunnata moh:n jälkeen? Jos menee sieltä fnm:ään niin kannattaako varautua häviämään alle viidessä minuuutissa? Ovatko siellä pelaajat kilpailuhenkisiä?

Itseä kiinnostaa kyllä pelin competitive puoli, mutta heti alkuun ei siihen kannata kiinnittää huomiota. Pitää ensin päästä perille, miten peli toimii ja mikä on se oma pelityyli, jotta sitä kautta voisi pistää oman pakan kasaan.

Olen yrittänyt löytää kysymykseeni vastauksia videoista ja muista postauksista, mutta eri ihmiset ovat eri mieltä. Jotkut sanovat, että draft, jotkut standard ja jotkut kehottavat pelaamaan netissä. Mitä mieltä porukka täällä on? Itseä ei yhtään haittaisi lähteä joku ilta pelaamaan jonkun kanssa esim PKP:n tiloihin (jos se on sallittua) ilman, että on fnm tai mtg:lle tarkoitettu päivä. Haluaisin vain päästä alkuun ilman suurempia paineita siitä, että muut kauheasti tuomitsevat omia olemattomia taitoja ja tietoja.

Kiitos vastauksista jo etukäteen!  :)

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Vs: Auttakee avutonta
« Vastaus #1 : 29.03.18 - klo 16:35 »
Magic Open House on tosiaan se helpoin tapa aloittaa - se kun on suunnattu nimenomaan aloittelijoille :)

Sen jälkeen helpointa on mennä sealed deck - turnauksiin - niissä kaikki ovat samalla viivalla (vain paikan päällä saatavilla korteilla voi pelata) ja toisin kuin draftissa, ei heti alussa joudu tekemään valintoja joita ei voi peruuttaa. Prerelease on tähän se helpoin kun vieläpä kortitkin ovat kaikille uusia ja paikalla on sekä kokeneita pelaajia että uusia, vain vähän pelanneita tai varsin harvoin pelaavia. Seuraavat prellut ovat 21-22.4. Monilla paikkakunnilla menevät täyteen, eli ennakkoilmoittautuminen on tarpeen. Hinta lähes aina 25€, jossain saa palkintoina boosterin per voitto, jossain palkinnoille pääsee voittamalla vähintään 3 matsia viidestä jne.

Mutta jotta pääsisi pelaamaan useammin, on suuntana sitten drafti, Standard tai Modern/Legacy.
Standardia tuetaan eniten (mm. Standard Showdown taas touko-kesäkuussa johon valmistaja sponssaa tavallista boosteria parempia palkintoboostereita -> pelaajia kiinnostaa ilmaiset boosterit) ja pelaamassa on monia uusiakin - helpoin tapa päästä tähän kiinni on hankkia 6.4. julkaistavia Challenger dekkejä, jotka eivät ole täydellisiä mutta riittävän hyviä siihen että niillä voi turnauksissa voittaa pelejä huippuunsa asti tuunattuja dekkejäkin vastaan. Ovat nimittäin kirkkaasti parhaat Standard-lailliset valmispakat ikinä.
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa Druuge

Vs: Auttakee avutonta
« Vastaus #2 : 29.03.18 - klo 16:37 »
First of all, tervetuloa mainion harrastuksen pariin!

Seuraavaksi sitten vähän apuja aloitteluun:

 - Challenger-dekit ovat mainio paikka aloittaa, koska ne ovat suht halpoja ja tarjoavat powerleveliltään ihan pätevän rungon pelata nyky-standardia. Niissäkin on valinnanvaraa, eli on nopeaa aggroa (vehicles, mono-red), synergia-mörssäreitä (counters) ja sitten hitaampaa kontrolli-komboa (Approach).

 - Draftit ovat hauskoja, mutta suosittelisin itse ottamaan osaa noin kuukauden sisällä tulevaan uuden sarjan, Dominarian, Prelease-turnauksiin. Ne järjestetään aina viikko ennen sarjan virallista julkaisua, ja käytännössä turnauksen aluksi saat käteesi 6 buusteria uudesta setistä sekä yhden randomilla arvotun raren/mythikin. Turnaus on siinä mielessä haastava, että joudut kasaamaan dekkisi itse noista buustereista ja siten vähän arvioimaan lappuja ja niiden käytettävyyttä, mutta prellut ovat yleensä olleet suht kasuaaleja tapahtumia ja jokainen pelaaja, niin gurusta nyyppään, saa samat mahdollisuudet dekin rakennukseen. Ja toki kokeneemmat ovat aina auttaneet uusia vinkkaamalla esim että mitkä kortit ehdottomasti kannattaa pelata ja mitkä ovat ensimmäisiä karsittavien listalla.

 - Challenger-dekeillä voi osallistua hyvin Standard Showdown-tapahtumiin, joissa pääsee treenaamaan muita saman formaatin dekkejä vastaan ja myös oppimaan oman dekin jekkujen tuntemista.

 - Sitä mukaa kun valitsemasi Challenger-dekki alkaa tulla tutuksi, voi seuraava askel competitiveen olla se, että vilkaisee videoista tms vähän sitä, miten muut ovat pelanneet kyseistä dekkiä muita meta-dekkejä vastaan, eli hakee vähän vinkkiä mitä kannattaa pelata ensin, mitä kannattaa jemmata kädessä pitempään jne. Ja toki treenin kautta ja vastustajalta voi aina kysyä pelien jälkeen, että "mitä mielestäsi olisi voinut tehdä tuossa vaiheessa x" ja "miten olisit itse pelannut".

 - Eri paikkakuntien FNM:ät vaihtelee tasoltaan, mutta usein mukana on kuitenkin porukkaa kasuaalista kilpailullisempaan, eli taso voi olla melkein mitä vaan. Kun tietää sen, miten omalla pakalla voitetaan, niin sanoisin että FNM on aika jees paikka pelailla. Tsekkaa lähimmän pelikaupan tapahtumat, ja suunnistaa sitten niihin rohkeasti. Tietysti kova juttu olisi aina, jos kaveripiirissä olisi joku, jonka kanssa kasualisoida virallisten turneiden ulkopuolella, mutta yksi optio on esim. just treenata Duelsissa tai jos MTGO ei nappaa, niin ladata joku ilmainen MTG-härpäke, kuten XMage ja pelata netin ylitse sillä luppoaikoina.

TLDR - Challenger-deck, Pre-release turnaukset, Standard Showdown ja FNM.

Poissa Ozei

Vs: Auttakee avutonta
« Vastaus #3 : 29.03.18 - klo 17:47 »
Tampereella PKP:n FNM on usein ainakin pakkojen osalta melko kilpailuhenkinen, mutta pelaajat ottavat oman kokemukseni perusteella kokemattomammat huomioon pelatessa. Lisäksi kysymällä voi saada jopa tier 1-pakan lainaksi turnauksen ajaksi, joten siitäkään ei välttämättä jää osallistuminen kiinni.

Ja jos haluat ihan vain huvikseen pelailla/opetella peliä turnausten ulkopuolella Tampereen seudulla, niin minulle voit lähettää YV:tä

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Vs: Auttakee avutonta
« Vastaus #4 : 29.03.18 - klo 19:55 »
Tässä vielä sealed deckien dekintekoaikoja:
Pre-release: vaihtelee, usein 40min - jopa 60min. Esim turnaus alkaa klo 10 eli dekinteon pariin päästään alkusäädön jälkeen n. 10.10, eka rundi alkaa klo 11.
Pre-releasen jälkeinen viikonloppu: 45min
Kaikki muut sealed - turnaukset, esim. Store Championships 7.4. about joka liikkeessä (huom. osa pitää draftia tai Standardia): 30min

Drafti: Dekintekoaika tyypillisesti 10-20min tai tyyliin "kun kaikki valmiita". Käytännössä siellä vartin-20min tienoilla.
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa suolakurkku

Vs: Auttakee avutonta
« Vastaus #5 : 29.03.18 - klo 20:25 »
Tässä vielä sealed deckien dekintekoaikoja:
Pre-release: vaihtelee, usein 40min - jopa 60min. Esim turnaus alkaa klo 10 eli dekinteon pariin päästään alkusäädön jälkeen n. 10.10, eka rundi alkaa klo 11.
Pre-releasen jälkeinen viikonloppu: 45min
Kaikki muut sealed - turnaukset, esim. Store Championships 7.4. about joka liikkeessä (huom. osa pitää draftia tai Standardia): 30min

Drafti: Dekintekoaika tyypillisesti 10-20min tai tyyliin "kun kaikki valmiita". Käytännössä siellä vartin-20min tienoilla.

Kiitos vastauksista! En tällä kertaa pre-releaseen pääse, koska noille päiville on sovittuna muuta menoa. Hiukan ottaa päästä, mutta onneksi pääsen edes tuonne magic open houseen. Pienempi päänsärky kaikille.  :D

Poissa Prote

Vs: Auttakee avutonta
« Vastaus #6 : 29.03.18 - klo 20:41 »
Facebookista löytyy myös MTG Tampere -ryhmä, mihin voi/kannattaa liittyä. Ryhmä ei mahdottoman aktiivinen ole ja sisältää lähinnä tiedotusta viikottaisista turnauksista, mutta kyllä siellä vastataan ja autetaan, jos kysyy.
« Viimeksi muokattu: 29.03.18 - klo 21:18 kirjoittanut Prote »