Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Old school mtg  (Luettu 38876 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Azakael

Vs: Old school mtg
« Vastaus #150 : 15.11.19 - klo 10:58 »
KaamosCupista on 10 päivää kulunut, mutta mitään infoa ei vielä ole tullut. Paljonko osallistujia lopulta oli? Kuka voitti? Kenellä oli pähein dekki?

Mä olin viikon työmatkalla heti turnausta seuraavasta päivästä lähtien, ja siitä kertyneitä aikavelkoja on nyt maksettu suuntaan ja toiseen tällä viikolla. Kirjoittelen rapsan asap. :)

Poissa Prote

Vs: Old school mtg
« Vastaus #151 : 15.11.19 - klo 12:39 »
KaamosCupista on 10 päivää kulunut, mutta mitään infoa ei vielä ole tullut. Paljonko osallistujia lopulta oli? Kuka voitti? Kenellä oli pähein dekki?

Mä olin viikon työmatkalla heti turnausta seuraavasta päivästä lähtien, ja siitä kertyneitä aikavelkoja on nyt maksettu suuntaan ja toiseen tällä viikolla. Kirjoittelen rapsan asap. :)

Loistavaa, toki ensin kiireellisemmät asiat pois alta :)

Poissa nikkelström

Vs: Old school mtg
« Vastaus #152 : 21.11.19 - klo 19:25 »
Kirjoittelen rapsan asap. :)
hyvä homma :)

Poissa Azakael

Vs: Old school mtg
« Vastaus #153 : 23.11.19 - klo 16:42 »
KaamosCup II raportti blogissa:
https://tmikonen.github.io/quantitatively/2019-11-23-kaamoscupII/

Kiitos kaikille osallistujille! 15 mahtavaa pelaajaa, hienoja vanhoja kortteja, tiukkoja pelejä ja liian vähän Armageddoneja. :)

Iso kiitos kaikille jotka olitte mukana! Toivottavasti ensi vuonna saadaan paikalle niitäkin jotka tänä vuonna joutuivat jättämään syystä tai toisesta väliin. Ja jos intoa riittää, kevätpuolellakin voisi olla tulossa jonkinlaista N00bconin korviketta.

Poissa theBrains

Vs: Old school mtg
« Vastaus #154 : 24.11.19 - klo 15:19 »
Totutun mallikas rapsa Azakaelilta, harmi että jäi tänä vuonna väliin hieno tapahtuma. Pakatkin näyttävät varsin miellyttäviltä, viime vuonna oli varmaan ensimmäisen vuoden innostamana hieman vahvempia pakkoja ja itsekin sorruin tylsähköön Arabian Aggroon.

Oletteko muuten huomanneet, että Old Schoolin hinnat rupeavat vihdoin ja viimein (etenkin semi-pelattavien osalta) ottamaan takapakkia? Itselläkin on jos jonkinlaista hauskaa korttia mielessä, mitä voisi ostella. Ali from Cairo, Mirror Universe, Serendib Djinn, Ifh-Biff Efreet, Thunder Spirit ja vastaavat hauskat-mutta-ei-niin-hyvät näyttävät olevan aika pullolaan myyntilaidoilla ja alas tullaan. Vieläkö pitäisi malttaa ennen ostonappia ja katsoa mihin asti rytinä jatkuu? Vai hankkia joululahjaksi muutama kyseinen pahvi kotiin? Kovasti houkuttaisi tällaisia legendaarisia kortteja päästä iltaisini hypistelemään. :)


Poissa Old_Man_of_the_Sea

Vs: Old school mtg
« Vastaus #155 : 14.02.20 - klo 18:15 »
Hola ystävät!

Osaatteko kuvitella sen klassisen tilanteen, jossa ennen lumivyöryä näkyvä maisema on kuin kauneimmasta mahdollisesta postikortista? Kun vyöry sitten alkaa, ja jos on asemoinut itsensä harkitsemattomaan paikkaan, ei ole teoreettisiakaan mahdollisuuksia selviämiseen. Siinä ei auta selittely, ei huuto, ei itku, eikä housuunsa laskeminen, kun valmistautuu kohtaamaan Luojaansa.

Kirjailija H. L. Menckenin (1880-1956) sanoin "demokratia on taidetta ja tiedettä, jolla sirkusta johdetaan apinahäkistä". 1990-luvun kansallisen lamamme aikana Kaitselmus oli suomalaisille armollinen, kun eduskuntaamme oli äänestetty ja valtiovarainministeriksi valittu Iiro Tahvo Juhani Viinanen. Ankaraa miestä tehtävässään ei aikoinaan kiitelty, vaan lähinnä inhottiin, ellei peräti vihattiin. Mutta ilman häntä Suomi tuskin olisi loistoonsa noussut. Kun katson lohduttoman kaunista maisemaa ja sen FAANG-käppyröitä, jotka edessäni tänään on, niin en voi kuin todeta herttaiselle istuvalle ministerille tässä nojatuolissani hiljaa itsekseni: "Tyttöparka, hetken päästä viisi (5) avustajaasi pääsevät kiirastuleen ansaitsemaan tuntuvia korvauksiaan menettämästään vapaa-ajasta". Enää pitkään ei tarvitse selitellä heidän lukumääräänsä tai palkkojaan.

Länsimaiden ihmiset ovat unohtaneet elämän tarkoituksensa, kuten tiedämme. Eliöillä (jota edustaa ihminenkin kaikkivoipaisuudessaan) on kaksi päämäärää: selviytyä ja lisääntyä. Kaikki muu on toisarvoista. Lisääntyminen on jo kampitettu onnistuneesti harhaanjohtavilla jonninjoutavuuksilla, ja syntyvyydet on romahdutettu meilläkin. Mielenkiinnolla odotan, kun toinen näistä päämääristä ja ennen kaikkea sen haastavuus yhtäkkiä nostetaankin sellaiselle tasolle, jollaista kukaan ei toisen (2.) maailmansodan jälkeen ole kokenut sivistyneiksi itseään kuvitelleissa mantereissa. Ennen kaikkea odotan erityisellä mielenkiinnolla sen myötä vanhojen ja tyyriiksi kehittyneiden MtG-korttien asemaa siinä kohdassa, kun koko maailmassa toteutetaan todennäköisesti kautta aikain härskein omaisuuden uusjako. Kuinka moni meistä pikkupoikana Marilyn Chambersista, Sekasta, Annette Havenista tai Ginger Lynnista unelmoinut pikkupoika pääsee kuvainnollisesti siinä kohdassa herkuttelemaan tuollaisen klassisen kaunottaren seurassa vielä vanhoilla päivillään vuoden 2020 jälkeen? Jos säästöpossussa on muutakin kuin ilmaa, niin kohtapuoliin mikä tahansa saattaa olla mahdollista. Mikäli sen sijaan auto kuuluu Santanderille, irtaimisto Saldo Finance Oyj:lle ja huusholli Danske Bankille, niin olen pahoillani.

Kaikki on katettu valmiiksi. Show on valmis alkamaan:
https://www.hs.fi/talous/art-2000006406802.html

Ja tästä kun ottaa kymmenen vuoden näkymän, niin saa mukavasti perspektiiviä:
https://tavex.fi/reaaliaikaiset-hintataulukot-kullalle-ja-hopealle/

Hyvää ystävänpäivää!
« Viimeksi muokattu: 14.02.20 - klo 20:35 kirjoittanut Old_Man_of_the_Sea »
Frank: "Morton once told me I could never be like him. Now I understand why."
Harmonica: "So, you found out you are not a businessman after all."
Frank: "Just a man."
Harmonica: "An ancient race."

Poissa Old_Man_of_the_Sea

Vs: Old school mtg
« Vastaus #156 : 04.03.20 - klo 18:20 »
Morjesta pöytään, ystävät!

Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserven (FED) avomarkkinakomitea päätti eilen tiistaina 3.3.2020 laskea ohjauskorkoaan puolella (0,50) prosenttiyksiköllä. Päätös oli yksimielinen. Alun perin avomarkkinakomitean piti päättää rahapolitiikasta 17.–19.3.2020 pidettävässä kokouksessa, eli kyseessä oli tietenkin ilmiselvä paniikkiratkaisu. Edellisen kerran Yhdysvaltojen keskuspankki on keventänyt rahapolitiikkaa yhdellä päätöksellä ja puolella (0,50) prosenttiyksiköllä rahoitusmarkkinoiden kriisin pahimmassa vaiheessa lokakuussa 2008. Silloinkin oli tosi kyseessä, vaikkakin aivan eri lailla. Eilisen päätöksen tavoite oli tukea COVID-19:n kurittamaa taloutta. Keskuspankki pyrkii kertakaikkisen epätoivoisesti pitämään rahoitusmarkkinat kontrollissa. Luottomarkkinoiden stressihän alkoi kasvaa COVID-19:n vuoksi eksponentiaalisesti. FED tietää, että tämä luonnollisesti aloittaa paon velkakirjoista. Mustia Pekkoja on jaossa roppakaupalla ympäri planeetan.

Mutta koronlaskupa ei tule kasvattamaan globaalia kysyntää tai tue tuotantoketjuja. Keskuspankkielvytystä on jatkunut nyt yhdentoista (11) vuoden ajan. Tämä on ollut katastrofaalinen virhe, kuten asioita seuranneet ovat tunnistaneet jo aika päiviä sitten. Pitkään jatkunut elvytys on aiheuttanut sen, että keskuspankkien keinot COVID-19 shokin edessä ovat olemattomat. Ainoastaan 'helikopteriraha' on keinovalikoimassa jäljellä, jota kokeiltiin yhdessä muodossaan Saksassa 1920-luvulla. Katastrofaalisin lopputuloksin, jonka teutoonit muistavat vieläkin kiusallisen hyvin. Erityisen aseeton on Euroopan keskuspankki (EKP), joka on painanut ohjauskoron jo nollaan ja talletuskoron pakkaselle puolen (-0,50) prosenttiyksikön verran. Auttaisikohan nyt Italian liira ja sen devalvoiminen, lasketaanko korkoja edelleen (jolloin tulee Bank Run, kun sopulit käyvät laumoittain tyhjentämässä käyttelytilinsä kenkälaatikoihin) vai jaetaanko jokaiselle ihmiselle vaikkapa alkuun kymmenen tuhatta (10000) euroa puhtaana käteen? Helpot keinot on käytetty. Työkalupakki on tyhjänä. Hyvät ystävät, elämme huikean mielenkiintoisia aikoja.

COVID-19:n talousvaikutukset ovat jo nyt niin vakavia, että se on käynnistänyt uuden talouskriisin. Kaikki rationaaliset sijoittajat ymmärtävät, että virus vaikuttaa sekä tuotantoon että kulutukseen eli reaalitalouteen. Kun virus estää työnteon, kauppareissut, ostamisen ja lomailun, rahan pumppaaminen markkinoille ei tilannetta muuksi muuta. Ja kun rahakin on pohjimmiltaan Fiat Ponzi-paperia ilman todellista arvoa, niin edes Arkkienkeli Gabriel keskuspankkien johdossa ei kykenisi enää estämään sitä, että markkinat ottavat tilanteessa täyden herruuden. Yritysten arvostuksia ei voida ylläpitää keinotekoisen korkealla, irti reaalitaloudesta.

Historiaa lukeneet tietävät, että vuoden 1934 Gold Reserve Act asetti dollarin sidoksen suhteella 1/35 kultaunssiin. Sidos oli voimassa Bretton Woodsin järjestelmän loppuun saakka eli vuoteen 1971, jolloin Yhdysvaltain dollarista, joka oli maailman reservivaluutta, tuli todellisuudessa Fiat Ponzi-pyramidiraha, jolla olikin enää kuvitteellinen eli imaginäärinen arvo. Yhdysvaltain presidentti Richard Nixon irrotti dollarin lopullisesti kullasta 15. elokuuta 1971 Yhdysvalloissa valta-asemaan nousseen monetaristisen taloustieteen oppien mukaisesti. Koska dollarilla oli ollut reservivaluuttana maailmanlaajuinen merkitys, tämä merkitsi samalla kultakannasta luopumista koko maailmassa. Siitä lähtien siis on kylvetty sitä, mitä kohtapuoliin tullaan niittämään.

Edellinen finanssikriisi ja sen synnyttämä taantuma ratkaistiin massiivisella rahapolitiikan elvytyksellä. Sen kuviteltiin toimivan, koska kyse oli luottamuksen ja uskon palauttamisesta rahoitusmarkkinoille, eli siis psykologiasta. COVID-19:ssa kyse on biologiasta. Kuka tahansahan voi uskoa ihan mitä tahansa parhaaksi katsoo. Virus on eliö, joka tappaa parhaimmankin sadunkertojan, jos niikseen tulee. Terveydenhoitohenkilöstö ympäri maailman ei kulje avaruuspuvuissa ilman perusteltua syytä, eikä kouluja suljeta syyttä suotta. Viime vuosikymmenet ihmisille on eri tahoilta tuputettu ajatusta, että ihmiskunta olisi siirtynyt historian juoksussaan selittämättömällä tavalla totuuden jälkeiseen aikaan, jossa faktoille on aina parempia vaihtoehtoja.

Hyvät ystävät, ollaanpa siis kuulolla ja seurataan ohessa herkällä korvalla vanhojen MtG-korttien kansainvälisten hintojen kehitystä.
Frank: "Morton once told me I could never be like him. Now I understand why."
Harmonica: "So, you found out you are not a businessman after all."
Frank: "Just a man."
Harmonica: "An ancient race."

Poissa tko

Vs: Old school mtg
« Vastaus #157 : 05.03.20 - klo 01:11 »
Hyvät ystävät, ollaanpa siis kuulolla ja seurataan ohessa herkällä korvalla vanhojen MtG-korttien kansainvälisten hintojen kehitystä.

Kuukauden päästä kukaan ei muista koko virusta, osakekurssit ovat palautuneet takaisin, eikä pahvin hinnallekaan ole tapahtunut mitään.

Poissa Old_Man_of_the_Sea

Vs: Old school mtg
« Vastaus #158 : 12.03.20 - klo 21:15 »
Hyvät ystävät, ollaanpa siis kuulolla ja seurataan ohessa herkällä korvalla vanhojen MtG-korttien kansainvälisten hintojen kehitystä.

Kuukauden päästä kukaan ei muista koko virusta, osakekurssit ovat palautuneet takaisin, eikä pahvin hinnallekaan ole tapahtunut mitään.

Salutations, très chers.

Vanhan miehen demoniset deliriumit hellittivät hiukan, kun vitriinin viimeinen absinttipullo on tyhjä kuin Jeesuksen hauta pääsiäisaamuna. Viheliäinen pullon henki saatiin hetkeksi pakotettua takaisin paholaismaisen hylsyn sisään ennen kuin hirvittävä Tsathoggua sai ahmaistua kirjoittajan lopullisesti. Nyt vanhuksen suu on täynnä kuivaa heinää, tai pikemminkin hulluruohon jäänteitä, ja taas on edes keskinkertaisia valmiuksia arvioida alati kehittyvää kansain- ja muunkin välistä tilannetta. Aikaa on tosin vain vähän ennen kuin vanhuksen on jälleen lähdettävä Innsmouthin pitkäripaiseen hakemaan täydennyksiä tai hukka perii. Katala Wilbur Whateley yrittää epäilemättä parhaansa mukaisesti muiluttaa vanhan miehen Yog-Sothothin portille, jolloin houkan kirjoitukset on kyllä sitten kirjoiteltu. Vaan ei vielä ystävät hyvät, ei vielä. Vanha ei ole valmis.

Hyvät ystävät, saimme elää ja kokea tänään päivän, joka jää suomalaiseen pörssihistoriaan. Euroopan keskuspankki (EKP) päätti torstaina 12.3.2020 lisätä arvopapereiden ostoja tilapäisesti sadallakahdellakymmenellä (120) miljardilla eurolla, ja senkin jälkeen Helsingin pörssin osakekurssit laskivat enemmän kuin koskaan historiansa aikana: OMX Helsinki 25-osakeindeksi laski päivän aikana 10,1 prosenttia. EKP ei onnistunut toimillaan rauhoittamaan sekasortoisia markkinoita, mikä sinänsä ei ole yllättävää. Keinot ovat rajalliset markkinoiden sekasorron ollessa poikkeuksellisen voimakasta. Pörssithän kipusivat käytännössä liki kymmenen (10) vuotta vailla huolen häivää, koska liian montaa ei kiinnostanut yritysten oikeat arvot tai näkymät, vaan ainoastaan kasinopeliin osallistuminen. Kuviteltiin, että kaikki voivat voittaa. Ja romahdusmarkkinassa virtuaalivaurauteensa tuudittautunut tuulipukuinen pikkusijoittaja luopuu omistuksistaan vasta silloin, kun tappiot on maksimoitu ja edelleen siinä tilanteessa, kun omaa tai vipuvaraa alennusmyynnin hyödyntämiseen ei enää kertakaikkiaan ole. Vailla sellaista huolta olevat RO-miehet saapuvat tuolloin haaskalle, ja kas: Näin ovat köyhät köyhtyneet entisestään ja vauraat ovat aiempaakin äveriäämpiä. Juuri kuvatun kaltainen uusjako on tapahtunut säännöllisin väliajoin, joten miksi se jäisi tapahtumatta uudelleen? No eihän se totta vieköön jää. Ja huoli pois, COVID-19 toimi ainoastaan täydellisenä sytyttimenä lukemattomien miljardien ponzi-dynamiittikasalle, jota oli ladottu pörsseihin ja (keskus)pankkien taseisiin viimeiset kymmenen (10) vuotta. Sama räjähdys olisi tapahtunut ilman viheliäistä virustakin, koska se nyt vain kuuluu pelin henkeen. On ymmärrettävä, että koska hyvinä aikoina haluttiin jatkaa noususuhdannetta ikuisesti, on keskuspankeilta nyt keinot lopussa. Korko on jo negatiivinen ja EKP:n taseessa valtavat määrät markkinoilta ostettuja lainapapereita. Jos olisi rehellisesti hyväksytty aiemmin laskusuhdanne ja massatyöttömyys, meillä olisi näin kriisin aikaan edes jonkinmoinen mahdollisuus elvyttää. Nyt ei valitettavastikaan ole.

Nyrkkeilyn vankkumattomana ystävänä täytyy alkuun myöntää, että 'tko' (eli kaiketi technical knockout) teki jo pelkän nimimerkin perusteella positiivisen vaikutuksen. Valitettavasti joudun kuitenkin ystävälle toteamaan, että yleisesti asioita on ehdottomasti suotavaa tarkastella yhtä (1) kuukautta pidemmälle. Ihmisillä on kiusallisen usein paha tapa yliarvioida lyhyen aikavälin ja aliarvioida pitkän aikavälin vaikutukset. Sen lisäksi ystävän Icy Manipulator kannattaa kalibroida, koska reilun kolmen (3) viikon kuluttua joku vielä saattaa edelleen muistaa ko. viruksen, ja indeksit eivät ehkä ole aivan helmikuun 2020 lukemissa. Pahvin hintaa on toki vaikea arvioida, mutta sitäkin kannattaa luonnollisesti seurata. Vaan tokkopa se muutamassa viikossa vielä romahtaa samaa tahtia kuin indeksit. Joten ei tko:n ennustus aivan totaalisesti metsään todennäköisestikään mene. Toki jäljellä on vielä kaksikymmentäneljä (24) vuorokautta ennen kuin on perusteet tarkastella, että kuinka lähelle oraakkeli osui? Nostetaan joka tapauksessa hattua miehekkäälle ulostulolle.

Osakemarkkinoiden menneiden viikkojen kurssiheilunta muistuttaa, että pelkkien talousuutisten päälle markkinoilla myllää aina myös valtava määrä tunteita. Näin on aina ollut ja tulee oleman. Ainakin niin kauan kuin kyse on ihmisten keskinäisestä kaupankäynnistä. Pelkkä kylmäpäinen järkeily ohjaa inhimillistä toimintaa ainoastaan keskuspankkiirien ja talousteoreetikoiden ennustemalleissa, mutta ei suinkaan oikeassa elämässä. Eikä varsinkaan finanssimarkkinoilla saati laajemminkaan taloudessa. Osakemarkkinoilla aktiivisimmin kaupankäyntiin osallistuvien sijoittajien ja keinottelijoiden tunneskaala poikkeaa jonkunkin verran tavanomaisten mattimeikäläisten tunteiden kirjosta.

Markkinoita ylös alas vievän tunneskaalan vastakkaisilla äärilaidoilla ovat inhimillinen pelko ja ahneus. Nämä ääritunteet ovat voimakkaat, kun taas niiden väliin jäävät muut tunnelmat esiintyvät selvästi vaimeampina. Kenties viime vuosien todelliseksi ilmiöksi kasvaneen passiivisen indeksisijoittamisen voi tulkita edustavan noita tunneskaalan ääripäitä laimeampia välitunteita, mutta niidenkin yleistyminen on osaltaan tehnyt päivittäisessä kurssiheilunnassa lisää tilaa ääritunteiden pelon ja ahneuden vuorottelulle. Kumpi tunteiden ääripää jyllääkään voimakkaampana, määrää se kurssikehityksen yleisen suunnan. Kun pelko vallitsee yleistä mielialaa, painelevat kurssit laskussa. Ja kun ahneus voittaa alaa, kiitävät kurssit vuorostaan nousussa. Tämä pelon ja ahneuden vuorottelu sekä kursseja vievä vaikutus on toki vain karkeanlainen pelkistys, sillä jokaisessa kaupassa on välttämättä aina kumpikin osapuoli: myyjä ja ostaja. Ja juuri se, että kauppoja lopulta syntyy myös railakkaimpien kurssilaskujen päätteeksi, kertoo pelon ja ahneuden välisestä alituisesta tasapainoilusta.

Vakavan vaaran uhatessa finanssimarkkinoiden pelureilla on taipumus toimia torakoiden ja muiden eliöiden tapaan lajia hengissä pitävien refleksien eli toimintoja ohjaavien heijasteiden varassa. Tämä kriisitilanteissa korostuva taipumus merkitsee usein täyskäännöstä tuottojen maksimoinnista riskien minimointiin, ja markkinoiden rahavirtoja ohjaavien päätösten syntymistä laskelmoivan taktikoinnin asemesta lihasmuistin varassa. Täysimittaiset markkinapaniikit syntyvät ja kärjistyvät, kun tuo sijoittajien vaistomainen ryntäys turvasatamasijoituksiin yhdistyy samaan aikaan voimistuvaan laumakäyttäytymiseen. Edes MtG-miesten palvoma Black Lotus ei täytä turvasataman tunnusmerkkejä, kun taloudessa alkaa myrskyämään. Tokikaan ei ole silti erityisen todennäköistä, että joku vaihtaisi lähitulevaisuudessakaan Tropical Islandin täyteen tonnikalatölkkiin tai Volcanic Islandin WC-paperirullaan, mutta sellaista käsittämättömältä kalskahtavaa asetelmaa kohden kansainvälisesti kiristyvä tilanne on luonnollisesti ajautumassa. Kun masu on tyhjä ja WC-paperitelineestä puuttuu paperokset, niin tuplaländiä syömällä ei näläntunne siirry tai sellaiseen pyyhkimällä ei takalisto häävisti siistiydy. Kun yhdysvaltalaisen psykologin Abraham Maslowin vuonna 1943 esittelemän tarvehierarkian 1. portaan asiat eivät kaikilta osin olekaan yhtäkkiä itsestäänselvyyksiä niihin vuosikymmeniä tottuneille, niin esimerkiksi Belgiassa vuosina 1993-1994 painetut paperinpalaset kaikessa kauneudessaankaan eivät välttämättä tunnu siinä tilanteessa erityisen tarpeellisilta inhimillisen selviytymisen näkökulmasta. Ehkäpä tuollaiseen MtG:n Reserved List-apokalyptiseen skenaarioon ei sentään ja kuitenkaan ajauduta. Mutta vanhojen korttien kansainväliset hinnat tulevien kuukausien aikana saattavat olla varsin herkästikin mollivoittoisia, koska turhamainen keräily ja omistaminen eivät kuulu inhimillisen tarvehierarkian alimmille portaille, eivätkä paperinpalaset edelleenkään täytä kullan lailla turvasataman tunnusmerkkejä. Tosiasioiden tunnustaminen ja Herran pelko ovat viisauden alku.

Lopuksi pienimuotoinen arvoitus ja siihen yksi (1) näkökulma. Miksiköhän Kiina yleisesti kerrottujen tietojen valossa on torppaamassa COVID-19:n voittokulun maaperällään (jos sieltä Eurooppaan kerrotut asiat ovat totta)? Syyt ovat loogiset. Kiina on toden edessä systemaattinen, tottunut käskyihin ja omaksuu tavat jo satojen vuosien takaa siitä, miten maailman suurimpana väestövaltiona sitä on ohjastettava. Kiinassa on myös totaaliset menetelmät normaaleina, ja kansa ymmärtää 1398 miljoonaisena väestökeskittymänä, että sitä johdetaan eri tavalla kuin paljon pienempiä ja länsimaisen liberaaleja valtioita. Nyt meikäläinen individualismi kohtaa kiinalaisen kollektivismin oletetun menestyksen. Demokratia ja individualismi ovat tietenkin ihanan idealistisia sekä herttaisia asioita, mutta tie Tuonelaan on perinteisesti päällystetty kauniilla tarkoitusperillä. Tällaisia yhteiskunnallinen demokratia ja individualismi edustavat ikävä kyllä puhtaimmillaan. Taidanpa kuitenkin katsoa seuraavaksi John Carpenterin klassikkoelokuvan kolmenkymmenenkahdeksan (38) vuoden takaa.

"Man is the warmest place to hide."
 - John W. Campbell Jr. (The Thing, 1982)
Frank: "Morton once told me I could never be like him. Now I understand why."
Harmonica: "So, you found out you are not a businessman after all."
Frank: "Just a man."
Harmonica: "An ancient race."

Poissa Old_Man_of_the_Sea

Vs: Old school mtg
« Vastaus #159 : 18.03.20 - klo 21:45 »
¡Saludos a todos los sabios!

(click to show/hide)

"Lääkkeen ja myrkyn ero on annostuksessa."
- Anonyymi

Tämä postaus ei liity käytännössä millään tangentilla Old Schooliin. Vastaisuudessa viestit menevät poistoon jos ei asiayhteys ole selkeä. -MODERAATO
« Viimeksi muokattu: 19.03.20 - klo 12:00 kirjoittanut kivi »
Frank: "Morton once told me I could never be like him. Now I understand why."
Harmonica: "So, you found out you are not a businessman after all."
Frank: "Just a man."
Harmonica: "An ancient race."

Poissa Suppis

Vs: Old school mtg
« Vastaus #160 : 18.03.20 - klo 21:51 »
Tiivistäminen on jalo taito.

Poissa Old_Man_of_the_Sea

Vs: Old school mtg
« Vastaus #161 : 20.03.20 - klo 20:30 »
Kunnioitetut Old School-veteraanit, ystävät.

[1Moos. 7:6-8:14]

Kaikki tarpeellinen on Teille kerrottu kursailematta ja rationaalisia argumentteja säästämättä. Pahoittelen silti toimintaani, koska olen mahdollisesti pilannut joiltakin lukijoilta globaalin jännitysnäytelmän paljastamalla ikimuistoisen loppuratkaisun syyllisineen jo ennen kuin show lähti kunnolla käyntiinkään. Haluan kuitenkin uskoa, että näin osa lukijoista on hoksannut varautua hankkimaan itselleen joko esityksen väliajalla tai viimeistäänkin sen jälkeen jotakin Old School-kivaa järkevään hintaan, ja pääsee niistä hankinnoistaan nauttimaan kenties lopuksi ikäänsä. Kiitos ja anteeksi.

Joten:
https://www.youtube.com/watch?v=fHRP6gadDQ4
Frank: "Morton once told me I could never be like him. Now I understand why."
Harmonica: "So, you found out you are not a businessman after all."
Frank: "Just a man."
Harmonica: "An ancient race."

Poissa Azakael

Vs: Old school mtg
« Vastaus #162 : 13.04.20 - klo 18:45 »
Pelailtiin eilen etänä neljän hengen miniturnaus old schoolia.

Pääsin viimein myös ulkoiluttamaan Rabid Wombatia - eräänlainen turnauskertomus löytyypi old school -blogista:
https://tmikonen.github.io/quantitatively/2020-04-13-stasis-enchantress/

Kiitoksia pelaajille. Hauskaa oli, koitetaan ottaa uusiksi mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Poissa Possu81

Vs: Old school mtg
« Vastaus #163 : 14.04.20 - klo 10:51 »
Aivan mainio raportti kuvineen