Poromagia

Kirjoittaja Aihe: red burn deckki ja vinkkejä sekä sen pelaamiseen, että kasaamiseeen kaivataan!  (Luettu 21656 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
Pelaan ja omistan tämän legacy deckin:

4 x Hellspark Elemental
4 x Goblin Guide


Muut spellit
4 x Rift bolt
4 x Fireblast
4 x Flame Rift
4 x lightning bolt
4 x Price of progress
4 x lava spike
4 x chain lightning
2 x sulfuric vortex
(mikä yksi kortti mainiin jos vähennän yhden basic mountainin?)

21 x basic mountain
1 x barbarian ring

side:
3 x fearie macabre
4 x pyroblast
4 x pyrostatic pillar (pitäisikö vaihtaa siihen 2/2 creatureen joka tekee saman tyylisen efektin?)
4 x Searing bridge

---

Tottakai aion vaihtaa 1 x figure of destiny pois mainista ja tilalle 1 x chain lightning jos vaan jostain saan! (ovat kiven alla!)
Mutta sitten pari kysymystä:

1. Onko ländejä oikea määrä?
2. Kannattaako pelata 1 vai kahta barbarian ringiä? Miksi?
3. Voiko price of progressien kanssa edes pelata barbarian ringejä? Tykkään pricen ideasta ja se on hyvin palvellut deckistä joten mielummin cuttaan pois barbarian ringit jos on pakko!
4.Mitä figure of destiny korttien tilalle sideen?
5. Miten parantaisin deckkiä entisestään?
6.Kertokaa pelivinkkejä mono red deckkiin...tuntuu pelaavan aika automaatiolla eli ..."bultti päähän sun vuoro" Mutta minkälaiset tilanteet on vaikeita tai semmosia turnaus peli tilanteita missä mono red pelaajat pelaa yleensä väärin?
7. Kuinka tehokas tämä deckki tyyppi on nykyisessä legacyssä tai vielä tarkemmin tampereen metassa?  (Mielestäni tylsä pelata mutta halpa rakentaa! ja kiva opettaa sillä kavereita pelaamaan turnauksia joten ihan frendejä ajatellen aikoinaan kasasin)
« Viimeksi muokattu: 12.04.14 - klo 14:12 kirjoittanut vhirvela »
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa Co

Jos pelaisin itse burnia, tekisin seuraavat muutokset.

-4 Hellspark
+4 Grim Lavamancer

-4 Flame Rift (tätä ei voi pelata, koska et voi ottaa nykyään ottaa hirveästi päähän delverit, D&T, ...)
+4 Searing Blaze
+1 Sulfuric vortex

-10 Basic mountaina
-1 Barbarian ring
+10 fetchiä

Flame Rifit sidelle hitaita matchuppeja vastaan, lisäksi mukaan jotain comboja vastaan: esim. Mindbreak Trap ja Sneak and show:ta vastaan mahdollisesti Ensnaring bridge. Jos D&T on yhtään metassa, niin Sulfur Elementaleja pari. Pois sideltä Fearie macabre ja figuret. Side on tosi metariippuvainen.

1. Yhden tai kaksi voisi ottaa pois.
2. Nolla, koska Lavamancerit syövät laput.
3. Ei ole ongelma, mutta selitys kohdassa 2.
4. Sidetystä ratkottu ylempänä.
5. Fetchit ja Lavamancerit on must.
6. Kunhan muistat ampua pultit päähän! Ei saa tehdä sitä virhettä että ammut joskus miiehiä. Tämä korostuu entisestään, kun cuttaat Hellspark Elementalit ja tuo esille burnin vahvuuden, joka on boardista piittaamattomuus.
7. Fetchejä lukuunottamatta decki on halpa, mutta mielestäni sitä ei kannata pelata - etenkään ilman fetchejä. Ei ole formaatin huonoimpia deckejä, mutta ei vaan ole riittävän hyviä matchuppeja top tier deckeille. 
« Viimeksi muokattu: 07.04.14 - klo 04:53 kirjoittanut Co »
"Fight? I cannot. I do not care if I live or die, so long as I can rest."

Poissa Anssi

En suosittele pelaamaan burnia legacyssa. Se on vaan underdog kaikkea vastaan. Dekki on hyvä modernissa ja standardissa.
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa Masa88

1. Pultissa kannattaa maksimissaan pelata 20 landia, 22 on ehdottomasti ihan liikaa. Et sie mihinkään consistentteihin 4 lääniin nelosvuorolle halua pyrkiä.

6. Yleensä kyllä ammutaan ne pultit päähän, mutta joskus on parempi hommautua pois siitä Stoneforge Mysticistä joka on pudottamassa Batterskullin. Tietty jos uskot saavasi damagea tarpeeksi sisään ennen kuin se germi pääsee hyökkäämään, niin ei siitä sitten kannata välittää. Toinen tilanne on se, että jos vastus reissaa sut omalla kellollaan ennen ku saat viimeset damaget sisään, niin kyllä sen pultin voi uhrata jos se tarkoittaa että vastuksen kello siirty tyyliin 6:lla vuorolla taaksepäin. Pitää muistaa laskea damagea koko ajan, miten paljon tarvitset nostaa damagea, miten paljon aikaa sinulla on, voitko ignorata vastustajan Delverin/Stoneforge Mysticin/muun pahan kellon (kuhan ei ole kokoluokkaa Tarmo). Välillä joutuu uhraamaan sen Fireblastin siihen Batterskulliin, ja se ei ole välttämättä väärin vaikka ajattelisi että tilanne on +-0 kummalla tavalla vaan. Germin tappaminen vaan syö siltä vastustajalta enemmän aikaa bouncata ja uudelleenpelata Batterskull siinä missä päähän ampuminen ei vaikuta boardiin ollenkaan.

Välillä näkee myös sitä että kaikki instantit vaan pelataan omalla vuorolla koska "eihän instatteja voi pelata vastustajan vuorolla". Todellista syytä en tiedä miksi pultinpelaajat tekevät niin ilman syytä, mutta lähes poikkeuksetta se on väärin.

7. Se on totta että pultilla on hankalia matchuppeja Legacyssä. Mutta ei todellakaan ole underdog kaikkea vastaan. Ja ei niitä hankalia matchuppeja oikeasti ole niin paljon kuin ihmiset antaa ymmärtää. Ja yllättävän usein nämä ihmisten mainitsemat "huonot matchupit" sisältää tyyliin sen 54 ihansamamitäkuraa-korttia, 4 stoneforge mysticiä, 1 Jitte ja 1 Batterskull. Ja jos ei näe noita mainittuja 6 korttia, niin aika säälittävää räpellystä se on minun silmiin vaikuttanut. Tämä "muutaman" matsin kokemuksella. Sitten on erinäköset Delver deckit. En sano että ne olisivat helppoja matseja, mutta ei ne huonojakaan ole. BUG Delver tietty voittaa jos sieltä nousee hymn-tupla Tarmo-usean countterin backup -nutsit, mutta luulisi että se olisi ihan mitä muuta deckkiä vastaan myös todella hyvä. Yleensä tämäkin matchup on realistisesti racettavissa. RUG delver on kokemuksen perusteella tuikempi racettaa kuin BUG Delver.

Oikeasti huonoja matchuppeja on nopeat ja konsistentit combot joiden nopeuteen ei vain kerkeä mukaan. Tosin Ad Nauseam on aikamoinen gamble riippuen monennella vuorolla mennään.

Nyt kun tarkemmin mietin, niin ainoat legacyturnaukset jotka olen voittanut olen voittanut pultilla. Yhden 8-man single elimination legacyn, jossa matchupit olivat Belcher, Rug Delver ja UW Stoneblade (ja jaksan tästä vieläkin muistuttaa Miroa ;)) ja toinen oli Poromagialla pidetty Legacyturnaus. Myönnettäköön että se ei ollut iso turnaus, mutta olkoot turnaus miten pieni vain, jos sattuu hyvät matchupit kohdalle niin kuka tahansa voi voittaa. Omani tässä turnauksessa oli BUG delver (voitto), 2x UWR Delver (2x voitto) ja sitten joku muu jota en muista (voitto siitäkin). Omalla kokemuksella voin sanoa ettei pultti oikeasti ole underdog jokaisessa matsissa.
Deck lists and tournament results are like guns and killing people. The fact that you managed to kill somebody isn't proof that your gun is the best.

Poissa chlb

Oma lainapoltto on seuraavanlainen. Lista on aikoinaan Patrick Sullivanilta matkittu.

(click to show/hide)

Riippuu metasta ja tuurista, miten burnilla pärjää lekaturnauksessa. Hevosenkenkä pyllyssä keskellä nonbasicien merta voi olla ihan kivaa, muuten kyyti on yleensä kylmempää.

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
vastaus: Co ja CHLB miehille.

Sori mutta nyt mennään esteettisillä arvoilla;) Siinä vaiheessa kun fetcheistä printataan full-artit ja niitä saa foileina voidaan alkaa miettiä tuota lavamanceria!:P
Nimitäin nyt on ostos listalla full art zendikar foili montainit  tai normi montainit ja niilllä mennään kun ne vaan on niin hienoja!:)
Jos joku osaa neuvoa pakan rakennusvinkkejä niin, että se pelaa max 1 tai 2 nonbasic landia niin sitten bueno juttu!:)

Siitä buildista nyt en kuitenkaan luovu.
ja mitä tulee Masa88 kirjoitukseen niin YHDYN!

Pelattiin tuossa kaken kanssa hänen bug delveria vastaan.  Hulllu deckki jonka tyyppisellä hän on pärjännyt hyvin jopa ulkomailla isossa turnauksessa joskus... on tarmot on phyrexian dreadnought ja stifflet ja delverit.

yllätyin kuinka monta peliä voitin ja kuinka moni peli meni tosi vähän.
Ei todellakaan mikään selvä vaan tosi tiukkoja matseja lähes jokainen.
Myönnän, että ite joudun mulligoimaan huomattavasti useammin kuin kyseinen kallis laatu deckki ja sitä kautta ehkä häviän hitusen enemmän pitkässä juoksussa mutta turnauksessa olisi kyllä nykytietoni mukaan todella mieluinen match up!

Sitten taas oma oops all spells on ihan helvettiä!:P En voita juuri koskaan burnilla ja peli on oikeastaan ratkaistu usemmiten mulligoinnin jälkeen. Joko oops all spells pyörähtää (70-80% kerroista) tai punainen voittaa...:P ei vaihtoehtoja.

tää on älytön simplifikaatio mutta auttaa ehkä hahmottamaan legacy dynaamiikkaa.
Magickissä on neljänlaisia deckkejä

"reiludeckki"Agro deckki" burn deckki"
combo.
controlli.

Combo voittaa reilun deckin (kuten mun mono red agro deckin)
reiludeck voittaa controlli deckin
Controlli voittaa  combo deckin.

Kaikille perus tyypeille on siis hyviä ja huonoja matchuppeja isossa turnauksessa! Eikä mikään ole oikeasti ylivoimainen aina!

Mutta sitten probleema on esim. bug delver joko sekoittaa eri tyyppejä... on fow, daze, stiffle jotka tuo controlli elementin deckkiin
on tarmo, delver ja mongoose jotka tuo vahvan reiludeckin piirteet.
On phyrexian dreadnought, joku pirun phasettava instantti ja stifflet jotka tuo combo piirteen.
(ok kukaan/moni ei varmaan tuota komboa sinne deckkiin laita mutta se sopii ja sen voi pelata mainissa jos haluaaa jännää sisältöä)

Niinpä tuo deckki ei häiviä suoraan yhtään mihinkään ja on consistenssisti tosi kova! 

Ei silti enää ns. deck to beat nyky metassa. Mutta pärjää hyvin.


ärsyttää tuo ihme masis ajattelu legacyssa. :P
että joku deck olisi aina underdog.:P Punainen burni ei ole underdog aina edes ilman fetchejä ja en ole edes vielä vakuuttunut että fetchillinen versio olisi oikeasti oleellisesti parempi.:P

 
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa Nekron

Noh, itse pelasin lekapurnia aikoinaan ja se ei oikeasti ole power leveliltään suhteessa muuhun metaan riittävän hyvä, mutta toki lähde pelaamaan dekkiä ja kokeile ja opi ja näe niin sittenhän tiedät =)

Mutta joo, jos haluat paremman dekin, niin pistä MAXIMISSAAN 20 ländiä! Joista vähintään puolien olisi hyvä olla fetchejä. Mitä noihin muihin kortteihin tulee niin barbarian ring ei välttämättä oo voittava palanen, mutta testaa toki, grim lavamancer taas on voittava palanen joten pelaa niitä ja hieman jos kommentoisin tuota priceä, niin todella meta riippuvainen myös, mutta in general pitäisi olla vähintään se 4 päähän jolloinka on ihan hyvä.

(Nyt tässä lopuksi suositteleven vaihtamaan dekin kokonaan johonkin vaikkapa stormiin)
Voisitko vastata painamalla "lainaus nappia" Kitos :)

Samaan sekavaan ketjuun postaaminen Nekronin ja kumppanien kanssa on tosin tunnetusti pelivirhe.

Poissa chlb

Landeistä sen verran vielä, että laskin tuohon alle todennäköisyyksiä nostaa joko tasan 2 tai 2-3 landia aloituskäteen.

Koodia: [Valitse]
Landejä     Nosta 2     Nosta 2 tai 3
12          29.26%      40.35%
13          30.98%      44.19%
14          32.30%      47.68%
15          33.22%      50.77%
16          33.74%      53.43%
17          33.90%      55.63%
18          33.70%      57.35%
19          33.18%      58.59%
20          32.37%      59.35%
21          31.31%      59.63%
22          30.02%      59.46%
23          28.56%      58.84%
24          26.94%      57.81%

Taulukon pohjalta pidän itse edelleen 21 landiä "oikeana" määränä, koska sillä määrällä on suurin todennäköisyys nostaa niistä 2 tai 3 aloituskäteen.

EDIT: Onpa tuossa code-tagissä hirveät värit. Noh, selvän saa kunhan maalaa tekstin ensin.

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
hmm aika mielenkiintoista!

Mä aina ajattelin, että haluan pelata vähän enempi landejä a) koska en käytä fetchejä ja pääse näin thinnaamaan omaa deckkiä. (en oo kyllä ees varma ajattelinko oikein koska yleensähän fetchit varmaan fixaa mana basea kun hakee landeja pöytään joista saa useampaa väriä joka ei ees auttaisi mua tässä deckissä.)

b) koska pelaan paljon kortteja joiden alternative cost on saccaa kaksi landia ja joissain harvoissa tapauksissa haluan vielä mahdollisesti recoverata jos jotain ihmeellistä tapahtuu ja saccaan viimeiset ländini ja vihu ei kuolekkaan oletetusti.

Mutta pitäisköhän yksi landi sitten dropata.

Mitä tilalle?

Grim lavamancereiden yksi heikkous on mun mielestä stiffle ....ja kun tiedän oikeasti, että suomessakin hyvät mtg pelaajat jotka pelaavat burnia ja oikeasti miettivät näitä asioita osa pelaa tätä fetchitöntä versiota vaikka omistaisikin fetchit ja tyyliin tässäkin ketjussa fetchillisen version suosittelijat huutavat perään vaihda deckkiä.

Voin luvata, jos joskus ostan/lainaan fetchit niin samalla vaihdan deckkiä. Mutta nyt mennään tällä ainakin jonkin aikaa
Ja kysymys on edelleen miten saisin paremman siden tai mainin. päivitän alku viestin deck listin nykyiseen.
jos cuttaan yhden mountainin niin mitä tilalle?
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa Korento

Fetchit antaa dekille paremmat mahdollisuudet nostaa kaasua, kun thinnaat pakkaa. Tässä ei tarvitse manaa fiksata.

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
niin eli toisin sanoen, tämä deckki tyyppi, ei edes hyödy pelillisesti fetcheistä niin paljoa kuin monet muut pakat missä thinnaus on etu ja myös fixaus!:P
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa luma

Muistutetaanpa jälleen kerran siitä, etteivät fetsit oikeasti thinnaa pakkaa niin että sillä olisi jotain väliä. Jos en ihan väärin muista niin "thinnausefekti" on yhden noston luokkaa kymmenen käytetyn fetsin jälkeen. Jostain päin foorumia löytyy tarkemmat laskelmat.

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
ei mua tartte muistuttaa! XD fetchien hankkiminen tähän deckkiin on f****g terrible idea!!:P
Se on  hyllytetty jo ennen kun se täällä ehdotettiin. Ja siitä ei tarvitse tämän deckin kohdalla mun puolesta enää yhdenkään viestillä kommentoida puolesta tai vastaan. Rahan tuhlausta ja allaround terrible idea.
Voiko joku vihdoin pysyä aiheessa:P
Ja ottaa kantaa tai keskustella tästä FETCHITTÖMÄSTÄ red AGRO deckistä:P
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa syfilisx

Luma toi vain esille, että ainut syy pelata fetsejä tässä on Grim Lavamancer , koska thinnaus on myytti.
Lue muiden viestit ajatuksella jos haluat keskustella samasta asiasta kuin muut.

Poissa Ksanen

ei mua tartte muistuttaa! XD fetchien hankkiminen tähän deckkiin on f****g terrible idea!!:P
Se on  hyllytetty jo ennen kun se täällä ehdotettiin. Ja siitä ei tarvitse tämän deckin kohdalla mun puolesta enää yhdenkään viestillä kommentoida puolesta tai vastaan. Rahan tuhlausta ja allaround terrible idea.
Voiko joku vihdoin pysyä aiheessa:P
Ja ottaa kantaa tai keskustella tästä FETCHITTÖMÄSTÄ red AGRO deckistä:P

Olisit kiitollinen saamistasi neuvoista ja siitä että ihmiset näkevät vaivaa. Täällä on paljon kokeneita pelaajia, jotka tuntevat formaatin.

Suosittelen siirtymistä casualin puolelle.

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
Joo siis pahoittelen jos vaikutan tylyltä.
Olen oikeasti kiitollinen kaikista vinkeistä mitä ketjuun saan.
Haluaisin kuitenkin tukea keskustelua aiheesta laajemmin kuin vain ja pelkästään, joka viestissä sama sisältö hommaa (fetchit ja lavamacer). Tai sitten ironista hyväntahtoista piikittelyä siitä, että mulla ei oo rahaa. (sulkujen sisällä viestin lopussa:  suosittelen vaihtamaan toiseen deck tyyppiin)

Ehkäpä tässä tulla älykkyyden määritelmään.  Älykkyys ei tarkoita, että olisi aina oikeassa mutta se tarkoittaa useassa tapauksessa sitä, että osaa ja on valmis paremmin puolustamaan omaa näkemystään ja harvemmin/vähemmän harkitsee muita vaihtoehtoja.
vertaa: älykäs kristitty on vaikea puhua ateistiksi ja toisinpäin.

tämä siis koskee minua ja muita keskustelijoita mielestäni yhtä lailla. Ite en oo valmis harkitsemaan lavamancereita. Ja jos fetcheillä ei olisi drawbackkia (lifeloss ja stiffle) ja kaikki "ison rahan" mono red agrot pelaisi niitä niin fine. Keskustelu voisi olla tässä ja minä menisin kiltisti kauppaan ostamaan fetchini.

sanotaan vaikka alleviivaamaan pointtiani tämä: Seuraavan kerran kun isossa legacy turnauksessa tampereella tai suomessa missä pelataan useampaa mono red deckkiä. Kaikki mono red pelaajat pelaa lavamanceria niin oon ensimmmäinne joka myöntää olleensa täysin pihalla ja kategorisesti väärässä!
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa QPaCK

Oletko harkinnut käyttää ball lightningeja tai chain lightiningeja?
Blood mooneja harkitsisin myös sideen.
Lavamancer on hyvä kortti jota kannattaa myös harkita.
Cursed scroll tai isocronic scepter toimii myös.

Ländeistä vielä, älä pelaa 22 ländiä. 21 tai 20 on hyvä.

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
kiitos tosi paljon qpack!
Mä oikeasti mietin noita ja tutkin kortteja koska ne oli ihan tuntemattomia mulle!:P

Chaineja mulla onkin mainissa 4 ja ne on kyl hyviä.
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa tuulisiipi

Hei,
itse pelaan mono red burnia ja Pariisin gpllä menin recordilla 6-3 häviten vikan kierroksen win and in matsin.
Listani on:
4x Goblin guide
4x Grim Lavamancer
4x Lightning Bolt
4x Chain Lightning
4x Lava Spike
4x Rift Bolt
4x Price of Progress
4x Searing Blaze
4x Fireblast
3x Sulfuric Vortex
1x Ensnaring Bridge
9x mountain
11x Fetch
Side board vaihtelee, yleensä siellä on x määrä smash to smithereens, ensnaring bridege, pyroblast, combo hate, grave hate

Ja sit tärkeimmät, eli perustelut.
-Ländien osalta olen todennut, että 20 on hyvä määrä, ja 9/11 split toimii itellä hyvin. (fetchejä voi olla n. 10-12).
Missään nimessä en pelaisi dekissä yli 20 ländiä, näilläkin pääsee joskus flood yllättämään. Dekki pelaa main 4 kolmen manan spelliä ja loput on sitten halvempaa.
-Grim lavamancer on tärkeä osa burnin pelistrategiaa. Nykyinen meta on täynnä D&T, Elves, u/w/r delver ja  Bug. Lavamancer tekee vahinkoa pelaajaan ja tappaa tärkeimmät hate/life gain creaturet vastustajalta. Näin ollen spellit voi ampua päähän. Jokainen missattu vahinko voi olla kohtalokas. Fetchien ansiosta grim on aktiivinen vuorolla 2. Fetchit mahdollistavat lisäksi Searing Blazen pelaamisen landfallilla. Creature pakkojen ollessa metassa voimakkasti läsnä searing Blaze on iso apu voittamisessa.
- Burnissa en pelaisi muita creatureita kuin Goblin guide(haste, paras kortti comboa ja controllia vastaan) ja Grim Lavamancer(vahinkoa pelaajaan ja creatureihin KAASUA top deck modessa). Muut creaturet ovat life gainia vastustajan deathrite shamaanille.

Burn on oikeasti ihan hyvä decki, mutta sen optimisti pelaaminen todella vaikeata. Burnin mainetta tahraavat pelaajat, jotka pitävät sitä halpana ja helppona dekkinä.
Fetchillinen ja guide&grim build on selvästi parempi kuin fetchitön ja enemmän creatureita sisältävä build TÄMÄN hetken metassa.
(triviana Gp pariisissa kierroksella yksi tuli vastaan fetchitön ja creature painotteinen burn, voitin sen 15minuutissa ja sen turnaus meni 2-7)

Poissa Co

Ajattelinpa nyt kirjoittaa vielä viimeisen viestini tästä aiheesta.

Ei tarkoitukseni ollut missään vaiheessa loukata sinua tai rahatilannettasi, vaan neuvoa sinut kohti parempaa deckiä. Oletan että turnauspakat alaosioon laitetut ketjut ovat budjetittomia. Olisit voinut ilmoittaa jo aloitusviestissä, että näin ei ole ja pakka tehdään budjetilla johon fetsit eivät mahdu, niin aiheesta ei olisi tarvinnut jankata 10 viestin verran.

Tässä nyt omia mietteitä burnista deckinä, joten älä nyt tästä vedä hernettä nenään. Burni on hassu decki, joka ei itseasiassa ole Legacyä ollenkaan. Itse en ainakaan saa sen pelaamisesta samaa iloa, koska deckistä puuttuu Legacylle uniikkejaä/tyypillisiä interaktioita. Burn voi olla hyvä metacall, varsinkin isoissa turnauksissa, joten kilpapelaamisessa se tulee aina olemaan mukana. Burnia vastaan minulla ei ole sinänsä mitään vastaan - harmittaa vaan kun sen pelaajat menettävät ison osan formaatin hienouksista. Tämän takia suosittelen burnin pelaamista muissa formaateissa, joissa se on lisäksi myös paljon kilpailukykyisempi ja 'syvempi' decki.

Palatakseni oikeaan aiheeseen, eli deckin tekemiseen. Jos haluat vahvistaa matchuppiasi delvereitä vastaan, suosittelen edelleenkin seuraavia muutoksia.

-4 Flame Rift Laita sidelle.
+4 Searing Blaze On parempi creaturepainotteisessa metassa.
-1 Mountain
+1 Sulfuric vortex
 
"Fight? I cannot. I do not care if I live or die, so long as I can rest."

Poissa Wrakis

  • Kuopio
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Karplusan Forest, punaista, Birds of p... Eiku vit
Haluaisko pakka pelata Skullcrackeja Batterskulleja ja Jittejä vastaa?

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
oon miettinyt tuota. Mielestäni skullcrack on legacyyn imho liian hidas ja
Sulfuric vortex
ajaa saman asian paljon paremmin ja yleishyödyllisemmin.
Mutta toki näkemys eroja.
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa Vilhis

Burni on hassu decki, joka ei itseasiassa ole Legacyä ollenkaan. Itse en ainakaan saa sen pelaamisesta samaa iloa, koska deckistä puuttuu Legacylle uniikkejaä/tyypillisiä interaktioita. Burn voi olla hyvä metacall, varsinkin isoissa turnauksissa, joten kilpapelaamisessa se tulee aina olemaan mukana. Burnia vastaan minulla ei ole sinänsä mitään vastaan - harmittaa vaan kun sen pelaajat menettävät ison osan formaatin hienouksista. Tämän takia suosittelen burnin pelaamista muissa formaateissa, joissa se on lisäksi myös paljon kilpailukykyisempi ja 'syvempi' decki.

Minä sen sijaan pelaan Burnia legacyssä juuri siksi, ettei silloin joudu osaksi "formaatin hienouksia"  :P  Jos ei tykkää formaatista, niin suosittelen pulttia. Pulttia ei kiinnosta Wasteland eikä FOW.
Lainaus käyttäjältä: Gerry Thompson
In the grand scheme of things, a single loss means nothing. By putting the emphasis on winning, I set unrealistic expectations for myself. Once winning stopped being my main goal, I was able to enjoy Magic again.

Poissa karju

Eilen pärjättiin burnilla Starcitygamesin Dallasin turnauksessa: Joel Lively oli 308 pelaajan joukosta kuudes.

http://www.mtgtop8.com/event?e=7098&d=240765&f=LE

Tuo versio näyttää olevan 19 ländillä (17 basic mountain ja 2 Barbarian Ring).
Free mana, free mana, free mana, free mana, free mana, free mana.
Oh, baby, it would mean so much to me.
(Patti Smithiä mukaillen)

Poissa Co

Mielenkiintoisena lappuna myös tuo Young Pyromancer, joka ei ole tuota ennen hirveästi nähnyt peliä legacyn burnissa.
"Fight? I cannot. I do not care if I live or die, so long as I can rest."

Poissa Frost

Miks ton burnin sidellä on 3x Ashen Riderii..??

Poissa JuGe

Miks ton burnin sidellä on 3x Ashen Riderii..??
Show and Tell

Ja miksei vaikka Hypergenesis jos joku sitä vaikka pelaisi.

Poissa chlb

Miks ton burnin sidellä on 3x Ashen Riderii..??

Show & Telliä varten. Saattaisin itse pelata mieluummin 3x Ensnaring Bridge, koska sen pystyy itse castaamaan ja auttaa myös muissa matchupeissa.

EDIT: JuGe oli nopeampi.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Miks ton burnin sidellä on 3x Ashen Riderii..??
Show & Telliä varten. Saattaisin itse pelata mieluummin 3x Ensnaring Bridge, koska sen pystyy itse castaamaan ja auttaa myös muissa matchupeissa.

S&T:tä vastaan tuo onkin parempi vastaus, muissa matchupeissa siististi cool EB on parempi vaihtoehto. Täysin metariippuvainen valinta, itse valitsisin sillat.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Co

Ei saa unohtaa että Bridge on kuollut lappu Omnitelliä vastaan, Ashen Rider taas ei.

Pitää haistella myös onko metassa enemmän Sneak&Show'ta vai Omnitelliä.
« Viimeksi muokattu: 14.04.14 - klo 23:02 kirjoittanut Co »
"Fight? I cannot. I do not care if I live or die, so long as I can rest."