Poromagia

Kirjoittaja Aihe: "Valmiit" arkkityypit/värivaihtoehdot draftiformaatissa  (Luettu 3865 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Padishar

Heipä hei.

Varmaan muutkin ovat huomanneet, että emme ole yli vuoteen päässeet pelaamaan draftiformaattia, jossa voisi mennä mille tahansa väriyhdistelmälle uhraamatta synergiaa. TPF:ssä tämä oli mahdollista edellisen kerran (toki siinäkin oli kehnoja ja erinomaisia yhdistelmiä, mutta niitä on aina), mutta siitä on tosiaan tuo yli vuosi aikaa.

TPF:n jälkeen tuli LLL, jossa oli hyvin kannattavaa draftata yhtä tribeä. Eli esimerkiksi punavihreältä et päässyt kovin hyville synergioille. LLM:ssä tilanne hieman sekoittui, mutta silti tuo LL draftin alussa oli melko vahva syy pysyä tribaalissa.

SSS:ssä ne kerrat, kun draftasi jotain muuta kuin yksiväristä tai ally color -yhdistelmää olivat todella harvassa, ja tämäkin johtui setin synergioista. Bonusmaininta toki yksivärisyyden mahdollistamiselle. SSE:n tullessa ilmoille ajattelin, että nyt voi draftata miten päin vaan, mutta karu totuus oli kuitenkin toisenlainen. Kahden ekan pussin vähäiset synergiat enemy color -pareja draftattaessa olivat liian haitallisia. Yksi pussi mimicejä ja kumppaneita ei vain ole tarpeeksi. Loppujen lopuksi formaatti yksinkertaistui niin, että aina kannatti yrittää vain yksiväristä pakkaa mikäli halusi pärjätä.

Nyt saimme herkullisen multicolor-setin, mutta mikäli haluaa draftata kolmivärisen pakan, on vaikea saada muuta kuin shardiin menevä, ja kaksivärisillekin kortteja löytyy enemmän ally color -yhdistelmille. Oletettavaa on, että ainakin shards-shards-conflux tulee olemaan tupla-shardsin takia vielä samaan kaavaan menevä formaatti, mutta toivoa on että kolmannen setin yhteydessä voi jo unohtaa ennalta määrätyt yhdistelmät. Tähän kuitenkin menee puolisen vuotta vielä aikaa.

Itse ainakin haluaisin draftata Kamigawa- tai Time Spiral -blockin tapaan siten, että ei ainakaan ole suurta syytä mennä vain tietyille väriyhdistelmille. (Ja joo, tripla-10th editionia pääsee ainakin modossa draftaamaan niin paljon kuin haluaa, mutta se nyt on jo melko tylsää pidemmän päälle.)

Pidättekö itse näistä ennalta määrätyistä arkkityypeistä vai haluaisitteko välillä taukoa niistä?

-Riku

Poissa hespa

Vs: "Valmiit" arkkityypit/värivaihtoehdot draftiformaatissa
« Vastaus #1 : 27.11.08 - klo 21:24 »
Mulle nuo arkkityypit on ollut ns. itsestäänselvyys, kun Lorwynistä on tullut draftaus aloitettua. Eli eipä ole ennen tullut asiaa ajateltua. :)
Joten, kyllähän sitä taukoa arkkityypeistä haluaisi pitää.

Poissa Bassoveikka

Vs: "Valmiit" arkkityypit/värivaihtoehdot draftiformaatissa
« Vastaus #2 : 27.11.08 - klo 23:35 »
Nautitaan nyt tästä niin kauan kuin sitä kestää. Ja osataan arvostaa toisen tyyppistä settiä sitten kun se tulee.

Poissa rayenni

Vs: "Valmiit" arkkityypit/värivaihtoehdot draftiformaatissa
« Vastaus #3 : 28.11.08 - klo 00:01 »
Itse arvostan huomattavasti enemmän formaatteja, joissa pelaajille ei anneta kauhean vahvoja valmiita arkkityyppejä; LLL ja LLM ovatkin jääneet historiaan inhokkiformaatteinani, en kerta kaikkiaan siedä sitä kaavamaisuutta. Triplashards ei sinänsä ole kamalan huono formaatti, mutta kuten etenkin Lorwynissä, koen Shardien rajoittavan käytännössä mahdollisten arkkityyppien myötä myös taitoelementtiä.

Suosikkiformaateikseni arkkityyppien suhteen nostan TPF:n, jossa pystyi draftaamaan lähes mitä vain kahta ja joissain tapauksissa useampaakin väriä (miinukset kuitenkin sliverien kaavamaisuudesta) ja yllätyskorttina myös RGD:n, jossa kymmenestä 3 killan yhdistelmästä suurin osa on vallan valideja. Ainakin teoriassa kannatan siis myös Kamigawa-blokkia, mutta draftikokemusta on aivan liian vähän osatakseni sen kummemmin asiaa avata. SSE olisi ollut vallan mahtava arkkityyppi ilman monor:ää, mutta ko. dekin ilmaannuttua kartalle arkkityyppien määrä tippui kahteen; monor ja nonmonor.

:Tässä välissä tapahtui ninjasubmit.:

Odotankin siis Alara-blokin tulevilta kahdelta setiltä rohkeaa pelin avausta uusien arkkityyppien suuntaan, tavalla tai toisella. Kaksiväriset enemycolor-kortit voisivat olla yksi mahdollisuus, koska UR:ää tahtoisi draftata aina..

Vielä lopuksi
Lainaus
Nautitaan nyt tästä niin kauan kuin sitä kestää. Ja osataan arvostaa toisen tyyppistä settiä sitten kun se tulee.
on ihmeellistä hippien hapatusta, aina on syytä suhtautua kriittisesti ja vaatia parempaa.
« Viimeksi muokattu: 28.11.08 - klo 00:09 kirjoittanut rayenni »

Poissa Bassoveikka

Vs: "Valmiit" arkkityypit/värivaihtoehdot draftiformaatissa
« Vastaus #4 : 28.11.08 - klo 07:23 »
Itse arvostan huomattavasti enemmän...


on ihmeellistä hippien hapatusta, aina on syytä suhtautua kriittisesti ja vaatia parempaa.

Alku lähti hyvin ja asiallisesti. Mutta lopun "olet muuten sitten joku ihmeen hippi ajatuksinesi" ei tuonut kauhean hyvää mieltä tämän päivän avaukseen. Olisiko ollut kohteliaampaa ilmaista asia vaikkapa: "En ole kanssasi samaa mieltä, aina on syytä suhtautua jne."?

Olen kyllä samaa mieltä siitä, että tietty kriittisyys on aina paikallaan ja jos ei itse vaadi parempaa, niin ei sitä tavaran tuottajakaan kenenkään puolesta tee. Tässä tapauksessa tosin kyse ei ole laadusta, vaan makuasiasta, eikös vain?

Poissa Rei

Vs: "Valmiit" arkkityypit/värivaihtoehdot draftiformaatissa
« Vastaus #5 : 28.11.08 - klo 12:37 »
Oman kokemuksen mukaan arkkityypit antaa vaan enemmän vaihtoehtoja, multicoloreista puhumattakaan. Kamigawa ja spiral tyyppiset blockit menee yleensä kaavamaisemmin kun pickit tahtovat seurata liian nopeasti tiettyä orderia. Kamigawaa draftatessa ei enää tarvinut vähän ajan jälkeen enää miettiä kun taas ravnicaa en vieläkään osaa draftata vaikka sitäkin on tullut tahkottua aika runsaasti. Saattaa johtua myös siitä ettei pää kestä jos tulee useampi väri kerralla :P.
Ite preferoin multicolor/random arkkityyppi settejä vaikka niissä ei saakkaan valita värejä yhtä "vapaasti". Toki vaihtelukin virkistää et ei samanlaisia settejä koko aikaa jaksa (mut spiraali blocki oli ehkä tylsin ikinä, jos ei lasketa tripla legions draftia)