Poromagia

Kirjoittaja Aihe: [TAMPERE] Fantasiapeleillä LIMITEDIÄ ETÄNÄ - Jumpstart Sealed 16.10.2020  (Luettu 9600 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa FantsuTRE

Tampereen Fantasiapelit järjestää pääasiassa Friday Night Magic -turnauksia liikkeen omissa tiloissa osoitteessa Kuninkaankatu 5. Myös Game Dayt sekä toukokuussa 2017 STANDARD Showdown-turnaukset järjestetään liikkeessä, mutta isot turnaukset (prerelease, PPTQ yms.) pelataan yleensä liikkeen tiloja suuremmissa tiloissa (esim. TTY).

Pääsääntöisesti perjantaisin on tarkoitus draftata, mutta myös muita FNM-kelpoista formaattia olevia turnauksia järjestetään, jotta paikallisesti ei tule päällekkäin samaa formaattia olevia turnauksia. Satunnaisia Commander-turnauksia tai muita vaihtoehtoisia formaatteja järjestetään myös, mikäli yleisön kiinnostus on riittävä.

Tilaa liikkeessä on 16 pelaajalle. Tästä johtuen ennakkoilmoittautuminen on pakollista, mutta liikkeeseen voi toki tulla kärkkymään peruutuspaikkoja. Ennakkoilmoittautuminen onnistuu MtgSuomi.fi -palvelun turnauskalenterisovelluksen kautta tai ottamalla yhteyttä liikkeeseen esimerkiksi MTGsuomen yksityisviestillä. Mikäli draftiin ei saada vähintään kuutta pelaajaa voidaan silti pelata esimerkiksi 1 vs. 1 Winston-drafteja. Tästä syystä kannattaa tulla liikkeelle katsomaan mikäli kalenterissa on ilmoittautuneita, eikä turnausta ole kalenterissa ilmoitettu perutuksi. Vastaavasti toivomme, että kalenterista peruttaisiin ilmoittautumiset, mikäli osallistuminen turnaukseen peruuntuu. Alle kahdeksan pelaajan turnaukset eivät ole rankattuja, joten niistä saa vain yhden lifetime PWP:n.

Turnausten aloitusajankohta on klo 16.30. Jotta turnaus saadaan sujuvasti päätöksen ennen sulkemisaikaa, saavuthan paikalle ajoissa tai ilmoitat myöhästymisestäsi (odottelemme mahdollisuuksien mukaan).

Turnaukset pelataan Regular RELillä eli pakkalistoja ei tarvita, aloittelijoita pyritään neuvomaan ja ilmapiiri pitämään kannustavana.

Osallistumismaksu Booster Drafteille on 15€. Draftattavat boosterit ovat pääsääntöisesti kulloinkin uusinta mahdollista settiä tai blokkia.

Nyt osallistuminen drafteihin on myös mahdollista omilla boosterilla jolloin turnausmaksua tulee 5€.

Draftissa poimitut kortit saa pitää ja palkinnot tulevat boostereiden muodossa. FNM-foilit ovat luonnollisesti jaossa kaikissa FNM-turnauksissa. Voitetut boosterit on mahdollista jättää liikkeeseen "piikkiin" ja kuitata niillä myöhempiä osallistumismaksuja.
« Viimeksi muokattu: 13.10.20 - klo 15:53 kirjoittanut FantsuTRE »

Poissa FantsuTRE

Lauantaina 8.4. järjestetään Fantasiapelien liikkeellä GPT Las Vegas, jossa formaattina on Legacy. Liikkeessä on tilaa 16:lle pelaajalle, joten käy ilmoittautumassa turnaukseen etukäteen kalenterissa varmistaaksesi paikkasi. Sieltä löytyy myös tarkemmat tiedot turnauksesta.

Poissa FantsuTRE

Tällä viikolla Legacy-GPT:n lisäksi tarjolla Modern Masters 2017-draftia perjantaina FNM:ssa. Ilmoittautuminen kalenterin puolella.

Poissa FantsuTRE

Nyt olisi siis tarjolla Amonkethiin Release Sealed, joka pelataan pre-release paketeilla! Ilmoittautuminen perinteisesti kalenterin puolella.

Tämän lisäksi olisi tarjolla perinteisempää Draftaamista lauantaina Draft Weekendin merkeissä.

Ja eikun mukaan!

Poissa FantsuTRE

Tänä viikonloppuna olisi tarjolla perjantaina perinteinen FNM Draft sekä lauantaille Amonketh Standart Showdown! Ja eikun mukaan :).

Poissa FantsuTRE

Vielä kaivattaisiin yksi pelaaja lisää jotta saataisiin draftit aikaiseksi!

Eikun nimeä alle!

Poissa FantsuTRE

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - 16.6. Amonkhet Draft
« Vastaus #6 : 15.06.17 - klo 19:51 »
Huomenna on taas tarjolla Amonkhet-drafti FNM:ssa. Kalenteriin kannattaa ilmoittautua ajoissa, jotta saadaan riittävä määrä pelaajia kasaan ja kaikki tietävät tulla paikalle.

Poissa FantsuTRE

Taas näin uuden Setin jälkeen ovat Tampereen Fantasiapelien Fridaynight Magic draftit liikkeellä. Draftejä jälleen joka perjantai! (Ellei jokin pyhäpäivä tai muu hämmennys sotke asioita!)

Poissa Abedulero

Tänään on taas HOU-HOU-AKH-draftia tarjolla. Jos paikalla ei ole vähintään 6:ta pelaajaa, voidaan normaalin draftin sijaan tehdä esim. kahden pelaajan Winston-drafteja, ja tilanteen mukaan pelata kierrokset kaikkien pelaajien kesken, joten draftaamaan pääsee kyllä jos kiinnostusta löytyy. Kannattaa myös huomata lisäpalkinnot, joita tänään on tarjolla (kts. kalenteri).

Poissa FantsuTRE

Syyskuussa on Fantasiapelien FNM:ssä tarjolla joukkueformaatteja. Tällä viikolla aloitetaan 2-Headed Giant Sealedilla, jossa kahden hengen joukkueissa avataan sealed pool (8 boosteria: 6xHOU + 2xAKH), joista kasataan molemmille pelaajille vähintään 40 kortin pakat. Loput kortit jäävät yhteiseen sideboardiin, jota kuitenkaan ei pääse varsinaisesti käyttämään, koska kutakin vastustajajoukkuetta vastaan pelataan vain yksi peli, jotta kierrokset ehdittäisiin pelata 50 minuutissa. Kierrosten välillä pakkoja voi kyllä muokata, kuten yleensäkin, jos pakkalistoja ei ole käytössä (sealed /draft). Mikäli peli on kesken ajan loppuessa pelataan 3 lisävuoroa (normaalin 5:n sijaan), ja peli voi sitten päättyä myös tasapeliin, mikäli kumpikaan joukkueista ei voita lisävuoroilla.

Saman puolen pelaajat pelaavat vuoronsa yhdessä, hyökkäävät ja puolustavat yhdessä, jne. Alussa Life total on 30/joukkue. Resursseja, kuten manaa, EI jaeta, ja molemmat pelaajat käyttävät pakkojaan ja korttejaan itsenäisesti. 2HG:ssa kannattaa huomata, että jotkut kortit toimivat huomattavasti paremmin, kun vastassa on 2 opponenttia - esim. Torment of Hailfire.

Ilmoittaudu kalenteriin, jotta osaamme ennakoida pelaajamäärän ja jotta yksittäiset pelaajat näkevät, löytyisikö paikalta pelikavereita joukkueformaattiin. Ilmoita molempien pelaajien nimet samaan kenttään jos sinulla on jo pelipari, tai vain oma nimesi, mikäli tulet paikan päälle etsimään pelikaveria. Tilaa on yhteensä 8 joukkueelle (16 pelaajaa), ja jotta pelaajien kokonaismäärä ei lähtisi käsistä, on "varsinaisia" sijoja 8 (joukkueellista), mutta varasijoilta pääsee suoraan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä siihen saakka kun 16 yksittäistä pelaajaa on täynnä.

Vielä muistutuksena, että limited-turnauksiin voi osallistua myös omilla boostereilla, kunhan tuo oikean määrän ja sekoituksen kulloistakin settiä. Lisäksi voittamansa boosterit voi jättää "piikkiin", josta niitä voi käyttää tulevaisuudessa esim. seuraavan blokin turnauksiin osallistumiseen. Näin silloin, kun kyseessä on tavalliset setit (ei siis Masters-setit).

Poissa FantsuTRE

2HG sealed saatiin liikkeelle neljän joukkueen voimin. Neljä joukkuetta on minimimäärä sille, että turnaus oli "ranked" ja antoi näin ollen Planeswalker Pointseja menestyksen mukaan.

Tällä viikolla jatketaan 2HG draftilla. Pelaaminen toimii samaan tyyliin kuin sealed (katso yllä) poiketen 1 vs. 1-formaateista, ja draftissa erona on, että joukkueet pikkaavat korttinsa yhdessä yhteiseen pooliin, aina 2 korttia kerrallaan jokaisesta boosterista, ja tästä poolista rakennetaan kummallekin pelaajalle vähintään 40 kortin pakka.  Kortteja ei siis tarvitse nimetä kummallekaan pelaajalle pikkaamisvaiheessa. Boostereita on yhteensä 6/joukkue, eli 3/pelaaja, kuten normaalissa draftissa, ja ne pikataan samassa järjestyksessä kuin normaalisti (ensin kaikki HOU, sitten AKH).

Poissa FantsuTRE

Tänä perjantaina vuorossa 2HG Standardia. Vielä ehtii pelaamaan kerran tätä formaattia ennen kuin rotaatio vie parin blokin kortit mukanaan! 2HG-säännöistä voi lukea tästä ketjusta ylempää. 2HG Standardiin liittyen on huomattava, että vaikka pakanrakennusta koskee muuten normaalit Standard-säännöt, ei joukkueen kahdessa pakassa saa olla samoja kortteja basic landeja lukuunottamatta - jos pelaaja A pelaa yhtä kappaletta korttia X, ei pelaajalla B voi olla sitä korttia yhtään pakassaan. Ja koska 2HG:ssa pelataan vain yksi peli/kierros, ei sideboardia käytetä.

Ensi viikolla FNM:t pelataankin taas prelen alla Hervannassa.

Poissa FantsuTRE

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - FNM:ssä Ixalan sealed 29.9.
« Vastaus #12 : 25.09.17 - klo 23:51 »
Uusi setti tulee, ja sen myötä uusi FNM-formaatti. Aloitetaan Ixalan-sealedilla tällä viikolla, ja ensi viikosta alkaen taas draftia tarjolla.

Poissa FantsuTRE

6.10 alkaen olisi siis tarjolla FNM:issä tarjolla perinteistä Draftiä. Normaalien booster palkintojen lisäksi olisi tarjolla olisi Fatal Push promoja (2 parhaille, 2 arvontaan)

Huomaathan että nykyään myös meillä voi drafteihin tuoda omat pussit jos näin haluat!

7.10, 14.10 ja  olisi tarjolla Ixalan Showdown Standardia. Normaali palkintojen lisäksi tarjolla olisi maittava läjä Ixala & Amonketh Showdown Boostereita.
« Viimeksi muokattu: 30.09.17 - klo 12:14 kirjoittanut FantsuTRE »

Poissa FantsuTRE

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - Dino Sized Draft 28.10 KLO 11:00!
« Vastaus #14 : 27.10.17 - klo 12:12 »
Tämän Lauantain Dino Size Draftin alkuaika on siis jo klo 11:00! Aikaisempi kellonaika oli virheellinen. Suuret pahoittelut tästä erheestä. Ilmoitathan muillekin osallistujille jos ovat tuttujasi.

Poissa Nolsu

Myöhästyn pari minuuttia, mutta tulossa siis. T. Aatu

Poissa FantsuTRE

Tällä kertaa olisi tajolla siis Release Sealed 19.1 Perjantaina, sekä Release Draft heti perään 20.1 lauantaina! Tarjolla normaalien palkintojen lisäksi promoja & vanhempia Showdown boostereita!

Huom Lauantaina aloitellaan jo kello 11:00 aamusta!
« Viimeksi muokattu: 15.01.18 - klo 13:38 kirjoittanut FantsuTRE »

Poissa FantsuTRE

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - Rivals Of Ixalan Draft 2.3
« Vastaus #17 : 27.02.18 - klo 15:17 »
Fantasiapelien Perjantaiset Draftit jatkuvat edelleen! Tarjolla oli siis Rivals Of Ixalan Draftia ja jatkossa vaihtoehtona vaihtelua hakeville on myös Unstablee! Tällä viikolla mennään vielä perinteisissä merkeillä. Ja kuten on ollut tapana jaossa on myös ylijääneita Showdown pusseja 4 per turnaus! (Normaalisti kahdelle parhaalle ja pari arvontaan).

Poissa FantsuTRE

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - Master 25 Draft! 16.3!
« Vastaus #18 : 09.03.18 - klo 16:57 »
Ensi perjantaina olisi siis tarjolla uuden Masters 25 setin Draftia! Näitä Drafteja on tarjolla rajallisesti hieman osallistuamääristä riippuen (2-3kpl).
Hintaa Draftilla on 35€ ja pitää sisällään toki normaalit 3 boosteria per pelaaja sekä 1 boosteri pallkinnoiksi!.
Ja eikun availemaan niitä rahakortteja ja lyömään korttia pöytään!

Poissa FantsuTRE

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - Master 25 Draft! 06.04!
« Vastaus #19 : 27.03.18 - klo 13:52 »
Tämän viikon Fridaynight Magic on peruttu Pitkäperjantain johdosta! Tälle viikolle suunniteltu VIIMEINEN Master 25 Draft on täten siirretty seuraavalle viikoolla!  Huom vain 8 paikkaa tähän Draftiin. Ilmottaudu siis ajoissa jos mielit mukaan.

- Kimi

Poissa bastian

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - Master 25 Draft! 06.04!
« Vastaus #20 : 26.04.18 - klo 15:43 »
16 on ilmeisesti ehdoton maksimi huomiselle sealedille? Harmittelee niin vietävästi kun mieli tekis peleille ja vasta varasijalla neljä :)

Poissa Nolsu

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - Master 25 Draft! 06.04!
« Vastaus #21 : 18.05.18 - klo 13:11 »
Jerom on tulossa kans, ei oo vaan ilmottautunu. Eli älkää peruko!

Poissa FantsuTRE

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - Master 25 Draft! 06.04!
« Vastaus #22 : 25.05.18 - klo 19:22 »
02.06 Elikä siis ensiviikon lauantaina olisi tarjolla kaikille halukkaillee uuden Draftisetin (Battlebond) 2-Headed Giant-turnaus.

Luvassa on kovia pelauksia, hämmentäviä hetkiä ja uusia kortteja! Eikun nimeä listan.

2HG-draftissa joukkueet pikkaavat korttinsa yhdessä yhteiseen pooliin, aina 2 korttia kerrallaan jokaisesta boosterista, ja tästä poolista rakennetaan kummallekin pelaajalle vähintään 40 kortin pakka (sisältää basic landit).  Kortteja ei siis tarvitse nimetä kummallekaan pelaajalle pikkaamisvaiheessa. Aiemmasta poiketen Battlebond-draftissa boostereita on yhteensä 4/joukkue (eli 2/pelaaja) - tämä on otettu huomioon setin suunnittelussa ja korttien käytettävyydessä. Loput kortit jäävät yhteiseen sideboardiin, jota kuitenkaan ei pääse varsinaisesti käyttämään, koska kutakin vastustajajoukkuetta vastaan pelataan vain yksi peli, jotta kierrokset ehdittäisiin pelata 50 minuutissa. Kierrosten välillä pakkoja voi kyllä muokata, kuten yleensäkin, jos pakkalistoja ei ole käytössä (sealed /draft). Mikäli peli on kesken ajan loppuessa pelataan 3 lisävuoroa (normaalin 5:n sijaan), ja peli voi sitten päättyä myös tasapeliin, mikäli kumpikaan joukkueista ei voita lisävuoroilla.

Saman puolen pelaajat pelaavat vuoronsa yhdessä, hyökkäävät ja puolustavat yhdessä, jne. Alussa Life total on 30/joukkue. Resursseja, kuten manaa, EI jaeta, ja molemmat pelaajat käyttävät pakkojaan ja korttejaan itsenäisesti. Huomaa kuitenkin, että Battlebondissa on uusi ability "Assist", joka sallii tiimikavereiden maksaa osan korttien manacostista, mikä poikkeaa perussäännöstä.

Ilmoittaudu kalenteriin ja ilmoita molempien pelaajien nimet samaan kenttään jos sinulla on jo pelipari, tai vain oma nimesi, mikäli tulet paikan päälle etsimään pelikaveria. Tilaa on yhteensä 8 joukkueelle (16 pelaajaa).

- Kimi
« Viimeksi muokattu: 26.05.18 - klo 11:10 kirjoittanut FantsuTRE »

Poissa FantsuTRE

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - Battlebond Preview Draft! 02.06.
« Vastaus #23 : 08.06.18 - klo 15:59 »
Näyttää siltä että luvassa on single Draft Battlebond. Toivottavasti saatais vielä pari lisäpelaajaa että saadaan ns virallinen turnaus. Mutta 6:kin pelaajaa piisaa. :)

Poissa FantsuTRE

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - Core 2019 Draftit!
« Vastaus #24 : 25.07.18 - klo 14:06 »
Ja taas on lähtenyt käyntiin uusi Draft kierros uutta settiä! Tämän kunniaksi jaossa on jälleen virallisten FNM foilien lisäksi kaikenlaisia vanhoja promo kortteja sekä jäljelle jääneitä Showdown boostereita! Showdown boostereita jaetaan 4 per turnaus, 3/0 tuloksella saat varman pussin ja loput laitetaan jakoon kaikkien osallistuneiden kesken.

Toki siis jaossa on myös perinteiset 1.5 boosteria per pelaaja palkintopottiin. Nämä palkintoboosterit ovat aina viimeisintä settiä mutta voit lunastaa voittosi myös muista ns perus seteistä. :)

Poissa FantsuTRE

Guilds of Ravnican kunniaksi fantasiapelit aikaa jatkossa järjestää 2 pelitapahtumaa viikossa!

Keskiviikkoisin jatkossa olisi luvassa Standard Showdown josta saa enemmän planeswalker pisteitä sekä voi voittaa ylimääräisiä showdown boostereita. Showdowiin osallistuminen maksaa 5€. Keskiviikon showdownit alkavat 16:30 joten muista tulla ajoissa paikalle. Ilmoittautumiset MTG suomi kalenterissa.

Perjantaisin jatkuu Guilds of Ravnica draftit jotka suoritetaan samalla kaavalla kuin tähänkin asti.

Poissa FantsuTRE

Ravnican Allegiancen kunniaksi fantasiapelit aikaa jatkossa järjestää 2 pelitapahtumaa viikossa!

Keskiviikkoisin jatkossa olisi luvassa Standard Showdown josta saa enemmän planeswalker pisteitä sekä voi voittaa ylimääräisiä showdown boostereita. Showdowiin osallistuminen maksaa 5€. Keskiviikon showdownit alkavat 16:30 joten muista tulla ajoissa paikalle. Ilmoittautumiset MTG suomi kalenterissa.

Perjantaisin jatkuu Ravnica Allegiance draftit jotka suoritetaan samalla kaavalla kuin tähänkin asti.

(Ihan hävytön Copy/Paste, ei jaksanu alkaa runoilemaan uutta, mutta info on täysin oiken :P)
« Viimeksi muokattu: 31.01.19 - klo 15:54 kirjoittanut FantsuTRE »

Poissa FantsuTRE

Ensi perjantaina tarjolla hieman erilaista draftia, eli 2HG-draft (2-headed giant). Turnaus pelataan periaatteella 2 vastaan 2, eli pareittain.

Drafti poikkeaa normaalista seuraavasti: boosterit avataan yksi kerrallaan ja pikataan joukkuetoverin kanssa 2 korttia/boosteri, kommunikoida saa; kortit menevät yhteiseen pooliin, josta rakennetaan 2 pakkaa; boostereita on 3/pelaaja, eli yhteensä 6/joukkue; boosterien kiertosuunta vaihtuu joka boosterin kohdalla, kuten normaalissakin draftissa.

Peleissä taas vuorot pelataan yhdessä peliparin kanssa. Resursseja ei jaeta (jokaisella on edelleen oma pakka, maat, käsikortit, jne.), mutta combat hoidetaan yhdessä, eli hyökätään yhdessä ja puolustetaan yhdessä. Joukkueella on jaettu life total, joka alkaa 30:sta, ja yhden pelaajan menettämä life vähennetään suoraan joukkueen lifestä. Jos toinen pelaajista häviäisi pelin (esim. Vraska, Golgari Queen-emblem), niin koko joukkue häviää. Joukkuetoverit voivat kommunikoida vapaasti koko ajan ja näyttää parilleen kortit, jotka heillä itsellään on oikeus nähdä (omat käsikortit, Scry, Surveil,...).

Käy ilmoittautumassa kalenteriin, ja ilmoita molemmat pelaajat erikseen. Mikäli haluaisit pelata, mutta olet toista päätä vailla, täällä foorumilla voit huudella halukkaita, tai voit vain ilmoittautua listalle ja perjantaina muodostamme pareja yksittäisistä pelaajista. Turnaus on "ranked" jos paikalla on vähintään 4 joukkuetta.

Lisää voi lukea Wizardsin sivuilta, esim.:
http://wpn.wizards.com/sites/wpn/files/attachements/magic_the_gathering_twoheaded_giant_tournament_faq_pdf1.pdf
http://wpn.wizards.com/sites/wpn/files/attachements/magic_the_gathering_twoheaded_giant_booster_draft_procedure_pdf1.pdf
« Viimeksi muokattu: 16.03.19 - klo 22:36 kirjoittanut FantsuTRE »

Poissa FantsuTRE

Vs: [Tampere] Fantasiapelit - 24.8. Commander weekend-turnaus
« Vastaus #28 : 17.08.19 - klo 11:20 »
Ensi lauantaina pelataan Commanderia uusien Commander 2019-valmispakkojen kunniaksi. Ilmoittautuminen ja lisätietoa kalenterissa.

Poissa FantsuTRE

Vs: [TAMPERE] Fantsun Casual Chaos Draft! 6.9 & 13.9!
« Vastaus #29 : 03.09.19 - klo 16:12 »
Tulevana perjantaina 6.9 sekä sitä seuraavana 13.9 olisi Tampereen Fantsussa tarjolla Chaos Draftia!

Draftissä on tarjolla 12 eri settiä, joita jokainen osallistuja saa käteensä 3 sattumanvaraista boosteria joilla sitten Drafataan. Odotettavissa on siis hyvin kaaottisia pakkoja!
(Seassa on myös masters että horizon pusseja)

Eli siis mukaan menoon!