Muu MTG > Turnaukset, tapahtumat ja peliporukat

Vintage-turnaus Oulussa 22.9.2006 TURNAUSRAPORTTI

(1/2) > >>

ilpo:
Laitetaanpa Oulun vintageskene taas pyörimään. Aloitetaan se pelaamalla T1-turnaus Oulun Fantasiapeleissä 22.9 perjantaina (silloin EI ole FNM-eventtiä).


Aika: 22.9.2006  klo 16.10 ->
Hinta:  5 euroa, kaikki palkintoihin. Palkinnot buustereita.
Paikka: Oulun Fantasiapelien pelitila.

Turnaus ei ole sanktioitu. Turnauksessa voi käyttää Proksyja. Määrästä voidaan keskustella tässä viestiketjussa, ehdotuksia otetaan vastaan. Ilmoittelen myöhemmin lopullisen proksyjen määrän.

Proksyt:  Määrä ilmoitetaan myöhemmin. Proksyttamisen voi suorittaa: 1) printtaamalla korttiin/paperille proksattava kortti ja paperi korttiin kiinni hyvin (läpinäkymättömät muovit pakolliset), 2) tussilla kortin selkämykseen kortin nimi ja muut oleelliset tiedot (manacost, kortin type ja mitä se tekee). Paskat proksyt heitetään roskiin ja pelaaja saa piiskaa.

Oulun vintageskene ja -turnaukset ovat olleet tähän mennessä rentoa meininkiä ja tämän toivotaan jatkuvan.
 
Yhteydenotto: Privaviesti, vastaus tähän ketjuun, sähköposti: [email protected]  puhnum 040 8433852

Joonas Rautiola.

mikko_r:
Voi piru että on komia ikoni, tuotahan kattelis koko päivän.

Mutta niistä proxyistä. Mihin tahansa määrään päädytäänkin niin siinä pitää sitten useamman turnauksen ajan pysyä, notta ei proxyjen määrän muutoksen takia ole pakko pakkaa vaihtaa.

Kymmenen saattapi sittenkin olla se oikea määrä, vaikka viittä jo ehdottelin. Neljä proxyä jos menee jo Draineihin, Shoppeihin tai esemes Bazaarehin ei sillä yhdellä paljoa herkutella. Kymmenestä jäisi kuusi porxyä jälejelle, joista ei vielä kaikkia pakkoja saisi kasaan, mutta tarpeeksi monta kumminkin. Kymmenen jättää myös vehkeitä omistavalle pelaajalle hieman kaulaa, muttei mitenkään kohtuuttomasti, ja kyllähän mehusta pitää vähän kaulaa saadakin.

Eli kymmentä proxyä ehdotan, mutta johonkin väliin sitten myös sankioitua turnausta.

Polari:
Enpä ole itse Ouluun asti taistelemassa, mutta halusin noista proxyistä kuitenkin kommentoida. Tällaista Helsinkiinkin!


--- Lainaus käyttäjältä: ilpo ---Proksyttamisen voi suorittaa: 1) printtaamalla korttiin/paperille proksattava kortti ja paperi korttiin kiinni hyvin (läpinäkymättömät muovit pakolliset), 2) tussilla kortin selkämykseen kortin nimi ja muut oleelliset tiedot (manacost, kortin type ja mitä se tekee).
--- Lainaus päättyy ---

Sleevet joissa on tuollainen printti kortin lisäksi ovat sen verran normaalia paksumpia, että ne pystynee sieltä tuntemaan. Merkittyjen powerien salliminen kuulostaa jotenkin huonolta idealta. Ymmärrän toki että turnausten toivotaan sujuvan "rennolla meiningillä", mutta saavutetaanko tällä mitään hyötyäkään verrattuna normaaliin proxyt vain tussilla basic landeille -sääntöön?

Ja samalla proxyjen määrästä - viisi on selvästi liian vähän jos tavoitteena on kilpailukykyinen pakka ilman yli viidenkympin kortteja. Toisaalta pakka täynnä proxyjä on ruma. Itse suosittelisin joko kymmentä tai kahtatoista (=powerit Twisteriä lukuunottamatta + Drainit tai Shopit). Käsittääkseni nykyinen standardi jenkeissä on "kymmenen ilmaiseksi, ylimääräiset $1/kpl", mikä ei sekään huono vaihtoehto olisi, mutta tuntuu jotenkin... nihkeältä.

ilpo:
Oulussa on tähän mennessä pelattu sekä viiden että kymmenen proksyn turnauksia. Viiden proksyn turnauksissa proksyt näkyivät suurimmaksi osaksi budjettipakkojen tuunauksessa tai proksy-Null Rodeissa. Kymmenellä proksylla metaan tuli kaiken maailman comboja ja artinakkipakkoja. Tietysti myös Oulussa on Oathia pelattu, grrr. Minulle määrä on se ja sama, kunhan siinä ei mennä liian pitkälle. Jos sallittaisiin loputtomat proksyt, se ei juurikaan edistäisi vintageskeneä, mutta muutamalla proksylla ihmiset joutuvat hankkimaan niitä peruskäyttiksiä, Forceja ja Dualeita, ja se taas edistää skeneä.

Paperilappuproksyt ovat toki paksumpia kuin normaalit kortit, mutta ovathan foilitkin eikä niistä kukaan piittaa. Paperilappuprokseissa on kuva ja se ainakin minun kohdalla selkeyttää todella paljon peliä. Jos tussiproksyt ovat kaikki samoja kortteja (esim. setti Null Rodeja), ei ne tuota juurikaan onkelmia, mutta kun pakassa on 10 eri tussiproksya, pitää niihin aina keskittyä ja lukea tai kysyä, mitä kortteja ne oikeasti ovat. Kuvalliset proksyt ovat siinä mielessä helpompia, ettei niiden kanssa mene pää sekaisin. Tätä ei välttämättä usko heti todeksi, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun pelaat Duressin ja näet käden täynnä tussiproksyja, on ne vaikeampaa hahmottaa kuin kuvalliset proksyt. Tällaisissa pikkuturnauksissa huijaaminen ei välttämättä ole kovinkaan kannattavaa, sillä palkinnot eivät ole sen arvoisia, että kannattaa ottaa riski kiinni jäämisestä. Siitä nimittäin ei hyvä heilu. Kymmenen proksya vaikuttaa hyvältä.

En muuten tiedä, toimiiko poor-kuntoinen kannettavani (joka on kaverilla tällä hetkellä varastossa), joten saattaapi mennä paperihommiksi ellei jollain ole kannettavaa lainaksi. Paperihommat ei tosin ole este millekään, korkeintaan vain pieni hidaste.

Sanktioidut turnaukset eivät onnistuneet viime kaudella yrityksistä huolimatta. Itsekin haluaisin kohottaa mehuratinkeja, se vain on raskasta. Mutta nyt on turhan aikaista sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Aloitellaan nyt näillä proksyilla ja pukataan skene käyntiin taas.

ps. Eipä ollu muutakaan tekemistä niin aattelin tehä kunnon avatarin =)

DaiJou:
Vähän aihetta sivuttaen, olisiko mahdollista näistä Vintage-turnauksista saada  raporttia turnauksen jälkeen? Olisi mahtavaa jos saisi lukea kunnon Vintage artikkeleita vaihteeksi suomeksi mauttomine peli-liikkeineen ja kämmineen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta