Kortit ja pakat > Turnauspakat ja limited

Kala?

(1/1)

magic=):
Niin, en hirveästi näistä pakkatyyleistä tiedä, ja eritoten kala-dekki kummastuttaa. Joten, millainen "kala" on, ja miten se toimii?

(En ollut varma kuuluuko tämä tänne)

Nastaboi:
Nimi Kala eli Fish viittasi alunperin Merfolk-heimoon. Mark Perez loi ensimmäisen Vintagen Kalan, joka pelasi Merfolkeja ja Lord of Atlantista. Yleisemmin Kala tarkoittaa aggro-control -strategiaa, ja on yleisemmin metagamepakka sinistä kontrollia vastaan. Pakan kulmakivi on Null Rod, ja sen alkuperäisenä ajatuksena oli rikkoa Curiosity ja Standstill kortinnostajina. Lisäksi pakassa oli pitch countereita ja manlandeja. Kalan yksittäiset kortit ovat varsin heikkoja Vintagen pommeihin verrattuna, mutta pakan synergia tekee siitä pelattavan.

Kala löi itsensä läpi Mark Perezin Gay Fishin avulla, joka hylkäsi Merfolk-teeman ja splashasi punaisesta Grim Lavamancerin. Samoihin aikoihin Jacob Orlove kehitti sinivihreän WTF-version (Worse Than Fish), joka oli beatdown-orientoituneempi. Kalaa pidettiin välillä jopa tier 1 -pakkana Forbidden Orchardin printtaamiseen asti.

Oathin yleistyttyä kala piti rakentaa uudelleen, koska Oath on varsin hyvä pieksustrategioita vastaan. U/W kasvatti suosiotaan Meddling Magen ansiosta. Syntyi Vial Fish, joka korvasi Null Rodit Chalice of the Voideilla. Bird Sh*t puolestaan hyödynsi thresholdukkoja, mutta strategiansa puolesta se luokitellaan kalaksi.

Nykyään ei ole olemassa yhtä oikeaa versiota Kalasta, vaan Kala tarkoittaa pikemminkin tiettyä strategiaa kuin pakkaa. Olen itse pelannut ja testannut lähes kaikkia kalan versioita, ja pärjännytkin niillä turnauksissa.

magic=):
Kiitos!

Mitä korttela fishiin laitetaan, siis nykyiseen?

Nastaboi:

--- Lainaus käyttäjältä: "Nastaboi" ---Nykyään ei ole olemassa yhtä oikeaa versiota Kalasta, vaan Kala tarkoittaa pikemminkin tiettyä strategiaa kuin pakkaa.
--- Lainaus päättyy ---

Oikeasti en itsekään tiedä, tällä hetkellä testattavanani on 6 eri versiota ja edustettuna kaikki 5 väriä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta