Kortit ja pakat > Yksittäiset kortit

Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)

<< < (2/20) > >>

etro:

--- Lainaus käyttäjältä: jupu_ - 25.08.09 - klo 19:26 ---siis tarkoittaako tämä korttien "alterointi" kokonaan maalamista vai pientä muokkausta? hehheh tadanpa opetella tämän ja tehdä jokaiseen pkaani 4 black lotusta :D

--- Lainaus päättyy ---

Kokonaan päälle maalaaminen tekee kortista täysin tunnistamattoman, ja voi olla turnauspeleissä astetta hankalampi hyväksyttää tuomarilla kortteja pelattavaksi. Oheisesta artikkelista voi lukaista lisää ; http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=judge/article/20090414a

Tietty jos onnistut maalaaman lotuksen jota ei erota oikeasta, sillä lienee aikalailla arvoa ihan vain sen puolesta että kyseessä on melkoinen taideteos ;)

Sitten vähän lisää ;

Kortin pyyhkiminen

Ekassa postissa mainitsin asetonista ja pyyhekumista - näitä käytetään maalin poistamiseen kortin pinnasta.

Homma korvaa aika hyvin valkoisella pohjamaalaamisen, ja lopputuloksena oleva kortti on yleensä hieman siistimpi - välistä puuttuu yksi maalikerros kokonaan, ja pyyhitty aluekin on hieman muuta korttia ohuempi. Hommaan menee kuitenkin aikalailla enemmän aikaa kuin pohjamaalaamiseen, ja sohlatessa voi käytännössä tuhota koko kortin. Tätä ei todellakaan kannata ekoja kertoja harjoitella muilla kuin täysin arvottomilla korteilla.

(click to show/hide)
Ensialkuun kannattaa teipata kortti alustaan kiinni. Ideana on sekä peittää säästettävät alueet, että todellakin kiinnittää kortti alustaan, se tekee pyyhkimisestä huomattavasti helpompaa. Oheisessa kuvassa on käytetty Scotchin Magic Invisible - teippiä, joka tuntui ihan pätevältä. Perus maalarinteippi saattaa jättää liimapinnan, eikä se ainakaan omasta mielestäni "eristä" aluetta niin hyvin.

Joudut aika varmasti joka tapauksessa muuttamaan teippien asentoja toiseenkin kertaan, joten ei kannata murehtia siitä että jonkun 90 asteen kulman leikkaaminen tekstiboksiin on vaikeaa. Teet vain homman useammassa erässä.

Tässä vaiheessa kannattaa hakea se äidin/vaimon/tyttöystävän/rakastajan/oma kynsilakanpoistoaine esille, sekä kaikki pyyhekumit taloudesta. Ihan oikea asetoni on tähän hommaan parempaa, mutta lähiapteekkisi ei välttämättä halua myydä sitä.

(click to show/hide)
Koska kynsilakanpoistoaineessa (kutsun asetoniksi tästä eteenpäin) on oikeaan asetoniin verrattuna aikalailla vettä seassa, sen kanssa ei kannata lotrata. Kortti imaisee veden aika helposti sisälle, ja ronskisti käytettynä lopputulos näyttää ihan samalta miltä ne kaikki kokiksella marinoidut kortit iloisenruskeaa sävyä lukuunottamatta. Kostuta pumpulipuikko aineessa, ja sivele sitä poistettavan alueen päällä - voimaakin voi vähän käyttää (niin että puikon sisällä oleva muovipuikko tuntuu korttia vasten), kunnes väri alkaa haalenemaan. Tässä vaiheessa sitten pyyhekumia käteen ja ala hankaamaan väriä pois pinnasta.

Kaikki kumit eivät kortteihin pysty, mutta kun tarpeeksi kauan kokeilee erilaisia, ennen pitkää löytyy joku joka pyyhkii. Liian karheaa ei kannata ottaa, tai kortin pinta menee rikki, mistä tulee rumaa jälkeä. Liiallinen asetonilla lotraaminenkin rikkoo kortin pinnan, joten kannattaa oikeasti olla varovainen.

Älä myöskään levitä asetonia liian lähelle kortin reunoja - reuna imaisee sen tosi helposti, jonka jälkeen väriä alkaa irtoamaan kortin takapuolelta.

(click to show/hide)
Ohessa pyyhitty kortti. Jälki ei ole täydellistä, mutta ihan riittävän hyvä maalaamiseen. Tekstiboksin alareunassa kävi vahinko, siitä vielä lisää ;

(click to show/hide)
Tässä levitin asetonia liian lähelle teippiä, joka syövytti liimaa ja meni teipin alle. Teippiä irrotettaessa lähti sitten maalit mukana. Tämän luonnollisesti voi välttää kun vain jättää levittämättä asetonia teipin reunoille, tai skippaamalla koko asetonin ja käyttämällä pelkkää pyyhekumia. Väri tosiaan lähtee irti ilman mitään apuaineita, koko hommassa vain menee paljon kauemmin aikaa.

Sitten vielä yksi kuva ;

(click to show/hide)
Tässä on yksinkertaisesti maalaus kesken, kuvassa näkyy aika monta työvaihetta päällekkäin, jos siitä nyt jotain apua on. Tärkein sisältö lienee se, että pyyhitylle kortille voi yksinkertaisesti hahmotella lyijykynällä, joka helpottaa etenkin hankalien muotojen hahmottamista - esimerkkinä tuo kaivonrengas, josta ei varmasti tule symmetristä / oikeassa perspektiivissä olevaa suoraan maalatessa. No, ei tullut nytkään, mutta tuli sentään parempi kuin mitä ensimmäiset hahmotelmat olivat.

Pyyhkiminen on hieman hifistelyä, päteviä altereita saa ilmankin aikaan - se vain onnistuessaan tekee lopputuloksesta hieman paremman. Lisäksi menetelmällä voit pyyhkiä koko kortin ja vaikka piirtää / printata uuden kortin tyhjälle lapulle. Jos säilytät tekstiboksin ja/tai kortin nimen / casting costin, niin ihan päälle printattu alter lienee ihan yhtä turnauskelpoinen kuin maalattu. Itse en sitä harrasta, joten en oikein osaa kertoa asiasta enempää, mutta jos joku törmää kunnon tutoriaaliin aiheesta, pistäkää linkkiä.

etro:
Innostuin pyyhkimään noita reunoja enemmänkin, ja kuvittelin että sehän sujuu jo. Seuraavassa tekstissä lisää varoittavia esimerkkejä, mutta myös muistutus ettei alteroimiseen tarvitse välttämättä ainuttakaan akryylia. Käväisin tänään apteekissa yskänlääkkeitä ostamassa, ja kassalla mieleen juolahti kysyä josko myyvät asetonia. Kyllä myivät, 150ml pulloissa löytyy, hintaa noin 6e kappale. Eli seuraavaksi jotain muuta kuin pientä muokkausta :

(click to show/hide)
Ohessa myös kuva pyyhekumista, jolla kortin pyyhkiminen onnistuu. Tuollainen aika perus "Rabbit Eraser" - nimeä kantava, löytynee jokaisesta Tiimarista. Teippasin persecutionin pöytään ja aloin tyhjentämään.

Ensimmäinen kortti meni roskiin, kun en teipannut sitä tarpeeksi lujasti pöytään kiinni, ja kumittaessa se taittui aika pahasti keskeltä.

Toinen onnistuikin sitten jo paremmin - joskin sekään ei ole mitenkään nätissä kunnossa. Kortteja pyyhkiessä (ohjeet edellisessä viestissä) kannattaa tarkistaa ettei kortin alle pääse mitään. Kuminmurunen pohjan alla aiheuttaa päältä pyyhkiessä painaumia taustaan (ja kohouman bisnespuolelle). Teippikin repi reunaa vähän - kortti on aikalailla roskiskamaa, mutta persecutionit pääsivät loppumaan, joten päätin jatkaa.

(click to show/hide)
Asetonista pitää sanoa että aine osoittautui selkeästi kynsilakanpoistoainetta paremmaksi. Vaikka käytin välillä reilustikin, kortti ei missään vaiheessa kärsinyt kosteudesta (aina käytännössä höyrystyi sitä mukaa pois kun sillä pyyhki). Reunoiltakin sai ottaa aika ronskisti, edellisessä viestissä mainittu taustojen värien liuottaminen jäi näkemättä.

Jälkikäteen hokasin että kumitin aivan liikaa, olisin vain voinut kylmästi vedellä kaikki maalit asetonilla pois, ja lopuksi ottaa kumilla jämät pois. Olin vain tottunut käyttämään asetonia aivan liian harkiten kynsilakanpoistoaineella pyyhkiessä.

Valkoiselle kortille onkin sitten helppo hahmotella lyijykynällä uutta kuvaa.

(click to show/hide)
Lienee suositeltavaa ottaa kevyesti, ettet paina uraa korttiin (mitä ei sitten saa millään pois). Muutoin homma on aikalailla kuin paperille piirtämistä.

(click to show/hide)
Tämän jälkeen piirsin vain 0.05 tussilla päälle, ajatuksena kumittaa lyijykynät pois tussin kuivuttua.

Asiaa jälkikäteen pohtiessa ihmetyttää etten heti tajunnut miten käy, kun tussipiirroksen päältä pyyhkii pyyhekumilla, joka kykenee irroittamaan maalit kortin pinnasta. Tuusasin muutaman kohdan uusiksi useampaan otteeseen, kunnes kävin etsimässä pyyhekumin joka ei levittele tusseja mukanaan.

Loppu on aikalailla triviaalia. Jos käytössäsi on mustetta (pullossa), mustien alueiden maalaaminen helpottuu huomattavasti. Voi ne tussillakin värittää, tai vaikka mustalla akryylillä - tekniikka on aikalailla vapaa. Itse jätin akryylit väliin tällä kertaa, taisin niitä käyttää vain tuon kortin nimipalkin siistimiseen pyyhkimisen jälkeen.

Ohessa lopputulos. Viimeistelin vielä kortin vernissalla, kunhan ensin tarkistin toisella kortilla että se ei sotke mustetta. Tavan fiksatiivikin varmaan toimii tässä tapauksessa, mutta kannattaa kokeilla johonkin muuhun sitä ensin. Sitä, että onko vernissasta mitään apua ei voi tietää ennenkuin sitten käytössä, mutta ainakin sormiin tuo tuntuu ihan hyvin pitävän.

(click to show/hide)
Kertaan vielä karvaasti opitut asiat ;

- Tarkista ennen pyyhekumin käyttöä, että kortin tausta on puhdas, eikä sinne pääse kuminmurusia yms.
- Kiinnitä ennen pyyhkimistä kortti vähintään kahdella teipillä *kunnolla* kiinni alustaan - jos kortti pääsee liikkumaan pyyhkiessä, tuloksena on todennäköisesti kunnon ruttu.
- Älä pyyhi tussin päältä sillä samalla pyyhekumilla jolla pyyhit maalia kortista.
- Kaikkea uutta kannattaa aina kokeilla johonkin turhaan ja arvottomaan. Mikään ei koskaan mene niinkuin sen alunperin piti.

Illumina:
Ihan piruuttani ajattelin kokeilla alterointia, mutta ennen kalleimpien lappujen pilaamista ajattelin varmistaa, että saako moisia käyttää turneissa. Ei varmaan haittaa jos maalit on sudittu lapun reunoille, mutta jos muuttaa kaiken paitsi alkuperäisen nimen ja manacostin(en siis muuttaisi sääntöjä, vaan tekisin full-artteja).

Miten on?

Rancid-:
Päätuomari päättää.

Thaurwylth:

--- Lainaus käyttäjältä: Rancid- - 03.09.09 - klo 15:41 ---Päätuomari päättää.

--- Lainaus päättyy ---

Tuossa on jo kaikki maailman tieto tiivistettynä, mutta pannaan vielä tämä linkki perään: http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=judge/article/20090414a . Olisi muuten löytynyt myös (keskustelun kera) tuolta Stukan alter-pajan puolelta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta