Muu MTG > Turnaukset, tapahtumat ja peliporukat

Arvoturnaukset 2019

<< < (2/13) > >>

zeeAbe:
Joo en näe Suomessa tuleman ainakaan ihan heti pidetyksi PTQ:ta.

Isommista eventeistä jos ei ole tarkka vaatimus että pitää olla PPTQ tms. niin Sensei pyörittää hyviä turnauksia (toivottavasti tahti jatkuu samanlaisena ensivuonna). Tähän päälle Poro Tour (ehkäpä hivenen parannettuna?) sekä mahdollisesti kolmannen kiertue tyylisen pelurin astuminen kuvioihin.

Eli luultavasti saadaan edelleen ~20 viikonloppua vuodesta täytettyä isommilla eventeillä toivottavasti.

Porrima:

--- Lainaus käyttäjältä: Sumendar - 04.10.18 - klo 23:35 ---Enemmän kuin yksittäisistä formaateista (ekalla neljänneksellä ei ole myöskään Legacyä, eikä Euroopassa Standardia),

--- Lainaus päättyy ---


Tänä vuonna, siis 2018, 1.1 - 1.4 oli                                                 Ja nyt 1.1 - 1.4 2019 on
3 Team Trios constructed                                                                 
2 Limited                                                                                        5 Limited
3 Team Limited
3 Modern                                                                                        6 Modern
1 Standard  (lähes kaikki standardit oli/on kesällä tai loppuvuodesta)  2 Standard         


Toisin sanoen, ohjelma on käytännössä sama (1 gp enemmän) jos ajattelee että team triosit on nyt modernia.
Viimeinen team trios oli nyt toukokuussa, joten ilmeisesti koettiin että sellaisia turnauksia ei haluta enää pitää?

Mutta tuo 3 team ja 2 single limitediä vs nyt, tuntuu omituiselta että olisi vain 5 single playeria. Onko mahdollista että niissä on team eventtejä mutta tuo cfb:n sivu ei osaa eritellä niitä?

barros:
Missä naapuri Pohjoismaa eli Ruotsi ja sen tilanne suurempien turneiden osalta? Team formaatti ja 25 vuoden juhlavuoden rochester draft etenkin streamin osalta nautinnollista seurattavaa kaikkinensa.

Lähimpänä taitaa Tanskan maalla olla GP:n osalta ja toisaalta Lontoo Pro Tour saa kunnian edustaa mätäkkää kevään korvilla.  ::)

(GJ Malin -nimimerkille almanakasta)

masaty:

--- Lainaus käyttäjältä: Sumendar - 04.10.18 - klo 23:35 ---TL;DR: VMP

--- Lainaus päättyy ---

Aika huolestuttavalta vaikuttaa noin omasta näkökulmastani. Eniten Magic-harrastusta rajoittava resurssi (taitojen jälkeen) on aika, jolloin olen nyt defaultannut aika lailla siihen, että keskityn constructediin, treenailen MTGO:ssa silloin kuin aikaa on, ja yritän päästä ainakin yhdelle PPTQ:lle per season sekä pelata MTGO PTQ:t ja Mocsit kun aikataulu joskus natsaa.

Comp-liigojen hakkaaminen on hauskaa, jos tulevaisuudessa siintää jokin kyseisen formaatin turnaus, josta voisi teoriassa päästä Pro Tourille. Jos sen sijaan esimerkiksi tiedän, että ennen seuraavaa set releasea en pysty osallistumaan yhteenkään tällaiseen turnaukseen, se syö harrastuksen mielekkyyttä, kun matchupien ja interaktioiden oppimisesta tai metagamen seuraamisesta ei ole mitään hyötyä.

PPTQ-systeemissä on varmaan ollut ongelmansa, mutta kaltaiselleni kilpailulliselle satunnaisharrastajalle se on taannut sen, että lähellä on säännölisesti turnauksia, joissa on "panosta". Jos jatkossa jäljellä ovat MTGO PTQ:t, Nationals kerran vuodessa, GP-reissujen mahdollisuus ja PTQ tarjolla Ruotsissa muutaman kerran vuodessa, on vaikea nähdä perusteita enää hommata kortteja paperilla ainakaan standardiin. Paperiturnauksia tulisi todennäköisesti 1-3 vuodessa. Pahimmillaan magiani siirtyy puhtaasti onlineen.

Tai sitten täytyy ajoittaa Ruotsiin suuntautuvat työreissut nappiin...

Thalian:
Tässä vähän nyt haisee se, että ei ymmärretä toimivan polun merkitystä. Nimittäin tämähän on vain seurasta pitkään jo jatkuneesta keskitason turnausten alasajosta, mikä vaikeuttaa oleellisesti paikalliselta tasolta ylöspäin etenemistä kun kansallisen tason turnauksia ei oikeastaan ole ollenkaan. Aiemmin tilanne oli hyvä, kun oli SM-kisat ja niihin karsintoja, minkä lisäksi sitten PTQt. SMt ja SMQt korvattiin WMCQ-konseptilla (turnausten määrä tippui karkeasti puoleen), ja nykyään tuotakaan ei enää ole, vaan on pelkät Nationalsit (eli yksi turnaus). PTQt korvattiin PPTQ-kisoilla, mutta ne muuttuivat nopeasti kansallisen tason kisoista paikallisiksi ja nyt nekin kuopataan. Mitä kansallisia kisoja siis meille jää? Nationalsit ja sitten ehkä nuo pari invite only PTQta, mutta siinäpä se. Tässä jää aika isot saappaat Poroille ja Sensein shopille pitää kansallista tasoa kasassa ilman minkäänlaista tukea Wotcilta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta