Kortit ja pakat > Legacy

U/W Stoneblade -pohdiskelua/apua

(1/5) > >>

Zirenda:
Kokeillaan foorumin parviälyä. Lekachampseihin menossa tällä listalla, jolla on hetken tullut pelattua, tosin ei kovin paljoa. Onko kommentteja listaan liittyen?

Erityisesti sideboard-ajatuksia ja sidetysstrategioita kaivataan. Ymmärrän toki lekan perusteet, mutta kaikkia matchuppeja en todellakaan tunne.

Omia ajatuksia: SoFI mainille? Yksi Rest in Peace sidelle? Toinen Path sidelle ja Supreme Verdict pois? 3 Flusteria sidellä hyvä? Onko Counterspell pelaamisen arvoinen? B2B mainissa vai sidellä? Gideon, Ally of Zendikar mainiin? Entä Nahiri, the Lithomancer, onko hyvä sidellä ja millaisissa MU:issa?

Otan vastaan mielellään teidän ajatuksianne, jos löytyy muita U/W stonebladen pelaajia. Dekkilista:

(click to show/hide)Land (21)

    1x Arid Mesa
    4x Flooded Strand
    6x Island
    1x Karakas
    1x Marsh Flats
    2x Plains
    3x Scalding Tarn
    2x Tundra
    1x Wasteland

Sorcery (6)

    1x Council's Judgment
    4x Ponder
    1x Supreme Verdict

Planeswalker (2)

    2x Jace, the Mind Sculptor

Instant (15)

    4x Brainstorm
    4x Force of Will
    2x Spell Pierce
    1x Spell Snare
    4x Swords to Plowshares

Creature (11)

    3x Snapcaster Mage
    4x Stoneforge Mystic
    3x True-Name Nemesis
    1x Vendilion Clique

Artifact (3)

    1x Batterskull
    1x Engineered Explosives
    1x Umezawa's Jitte

Enchantment (2)

    2x Back to Basics

Sideboard (15)

    2x Containment Priest
    1x Council's Judgment
    1x Disenchant
    3x Flusterstorm
    1x Gideon, Ally of Zendikar
    1x Hydroblast
    1x Meddling Mage
    1x Path to Exile
    1x Supreme Verdict
    2x Surgical Extraction
    1x Sword of Fire and Ice

Meltyman:
Karakas voi olla ihan hyvä idea kun Sneak n Show ja reanimatorit oli Tampereellakin kovassa huudossa.
Itse en siitä tosin pidä, koska oma Back to Basics ja vastuksen Wastelandit hidastavat omaa manabasea ja Batterskullin resolvaaminen ja useiden spellien castaus hidastuu.

Miltä 1-of Wasteland on tuntunut? Taas heikentää land countin kehitystä ja Back to Basicsin kanssa nonboilee. Toki Dark Depthsiä vastaan dekki on pehmeä, mutta 1-of tuntuu randomilta. Itse menisin 0 tai 3-4 Wastelandilla.

Supreme Verdict mainilla tuntuu todella hyvältä. Jos katsot viime viikon metaa, niin delvereitä pyöri todella paljon. En ottaisi pois tässä versiossa. Ei tee mitään Sneak n Showta vastaan, se on ainut miinus.

Spell Snare saattaa olla ihan hyvä, mutta Sneak n Showta vastaan kortti ei tee yhtikäs mitään, siksi en laittanut itse sitä viimeksi kisoihin sisään. Mieluummin Spell Piercejä tai Flustereita lisää mielestäni.

Engineered Explosives on myös todella kuraa Sneak n Showta vastaan, mutta pidän halvasta tavasta tuhota Chalice ja tarvittaessa tappaa useita creatureita (delver, pyromancer, death's shadow, elffit jne). En ihmettelisi, että sen cuttaa, mutta kyllä se toimii lähes kaikkia vastaan.

3 TNN on erittäin hyvä. 4 voisi olla myös fiksu. Se on vain niin älytön kortti reiluissa matseissa.

1 Pathi sidellä meni dekkiin usein. Vaikuttaa hyvältä valinnalta.

Sword of Fire and Ice voisi mennä Back to Basicsin kanssa hyvin päikseen. Ei toimi multiplena ja ei kuitenkaan ole se päätapa tappaa vastustajaa, lähinnä se on hidaste. Sideltä sitten toinen sisään.

Tuossa on lista jolla jylistelin sunnuntaina: https://www.mtgtop8.com/event?e=20237&d=332075&f=LE

barros:
Meneekö Dominarian Teferi liian controlliksi tai Search of Azcanta, joka parantaa esim. nostoja stoneforge mysticia varten. Useissa listoissa olen nähnyt kynän eli perus counterspellin ja ihan kuin kehuja joltain paikalliselta Stoneblade pelaajalta olisin aikoinaan kuullut.

Reanimatoria vastaan kävi mielessä, että kerkiääkö reanimatea vastaan kynätä kahdella manalla suoraan opponentin aloituksesta tai omalta nopan silmäluvun suosion ollessa kyseessä. Mutsia, Palace Jaileria tai Detention Spherea mietin, että soveltuuko listaan ollenkaan. Kyseessä on kuitenkin kovia alkupään pommeja ja tärkeä nelosdroppi, joka laputtaa ja dominoi pöytää, jos sille pääle sattuu.

Zirenda:

--- Lainaus käyttäjältä: Meltyman - 09.10.18 - klo 15:28 ---Tuossa on lista jolla jylistelin sunnuntaina: https://www.mtgtop8.com/event?e=20237&d=332075&f=LE

--- Lainaus päättyy ---
Miten tuo Ancestral Vision suoritti turnauksessa? Kyseessä valinta, jota en ole listoissa nähnyt. Muuten sun listasi on aika standardikamaa.

Spell Snare on sisällä koska se on yllättävän hyvä monia dekkejä vastaan + Assassin's Trophyn takia. Spell Piercejä ei viitsi enempää kuin 2 pelata, koska ne ei tee loppupelissä mitään ja tällä dekillä mennään toivottavasti usein loppupeliin. Flusteria toki edelleen harkitsen mainattavaksi.

Engineered Explosives on vähän sellainen kortti, että voisi olla joko sidellä tai mainissa.

One-off wastelandista en tiedä itsekään, pelasin alussa kahta, mutta se tuntui liian paljolta - syyt juuri sinun mainitsemat, että pitää kuitenkin usein hardcastata batterskullia ja ei komboa B2B:n kanssa. Yhden ajattelin pitää sisällä lähinnä siksi, että sen voi kaivaa ja mahdollisesti hankkiutua eroon ikävistä ländeistä, esim. boseiju. Mutta en tiedä, onko oikein. Yleisesti ottaen MU Sneakshowta vastaan tuntuu siden jälkeen aika hyvältä.

Search for Azcantaa näkyi joskus myös jossain listoissa, ja se on kyllä kova lappu - tätä pitää kuitenkin testata vähän enemmän vielä. Counterspell on vähän sellanen nice to have, eli voi mielestäni laittaa jos ei muuta keksi/on tilaa.

Animatoria vastaan ei tietenkään ehdi counterspellaamaan :D Jos toinen aloittaa niin parempi olla fow ja/tai surgical kädessä. Omalla playlla paras kahden manan pelaus lienee containment priest tai kaksi yhden manan counteria tai rest in peace jos sellainen sattuu löytymään.

Mutsi, Detention Sphere tai Palace Jailer ei taida soveltua tän dekin pläniin.

Tällä hetkellä mietityttää erityisesti pläni Aggroloamia ja Landsia vastaan. Loam näyttää olleen yllättävänkin suosittu. Mitä sidetit Meltyman sisään niitä vastaan, pelasitko Tampereella kyseistä MU:ta?

Zirenda:
*Misclick*

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta