Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Turnauksista ja pakoista yleensä.  (Luettu 1943 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Lainaaja

Turnauksista ja pakoista yleensä.
« : 10.11.08 - klo 19:21 »
Jos harkitsee menevänsä turnaukseen niin mistä kannattaa tietoa niistä hakea?  ???
Voiko joku selittää turnauksien perus setin (mitä erilaista normi pelaamiseen ilman sideä oma väsäämillä pakoilla) ;D

Jos haluaisi aloittaa väsäämään pakkaa itse niin mikä olisi halpa tapa saada hyvä turnauskelpoinen pakka väsättyä.
kaikkea informaatiota ja asiaan liittyvää voi laittaa. ;D


Saa siirtää jos meni väärään kun en osannut hahmottaa minne tämä olis pitänyt laittaa ;D

Poissa veijari

Vs: Turnauksista ja pakoista yleensä.
« Vastaus #1 : 10.11.08 - klo 22:24 »
Helpoin tapa on ostaa kortit johonkin valmiiseen deckiin(tai vaihtaa, mutta oletin että tässä tapauksessa sinulla ei ole kortteja siihen). Perehtyä deckiin ja siihen miten se toimii ihan sellaisenaan, sitten kannattaa ottaa selvää joko mieluiten paikallisesta metagamesta ja testailla sidetettyä deckiä sellaisia deckejä vastaan joita oletat kohtaavasi tai sitten ihan netistä etsit yleisimmin pelattuja deckejä(tämä on plan b jos parempaan ei ole mahdollisuutta). Tärkeintä on ymmärtää kuinka pakka toimii ja oppia tekemään oikeanlaisia ratkaisuja erilaisissa tilanteissa(tämän toki oppii parhaiten pelaamalla, sikäli kun päässä jotain pyörii).

Poissa Kiltamestari

Vs: Turnauksista ja pakoista yleensä.
« Vastaus #2 : 11.11.08 - klo 00:45 »
Jos haluaa tutkia turnauksissa pärjänneitä pakkoja eri formaateista, niin deckcheck.net on ihan ok sivusto siihen. Sieltä saa myös suoraan .dec muodossa ladattua pakkalistat jotka voit laittaa MWS eli Magic Workstation ohjelmaan ja tutkailla statistiikkaa pakan aloituskäsistä jne. Tärkeimpänä voit harjoitella pakalla pelaamista netin välityksellä kaveriasi tai satunnaisia urpoja vastaan, tai sitten "Goldfishata" eli pyöritellä yksin pakkasi toimivuutta. (MWS:stä on muistaakseni oma ketju tällä foorumilla, en tosin jaksa varmistaa tätä tietoa)

Näin siis jos ei ole mahdollisuutta pelata livenä kavereiden kanssa säännöllisesti/tarpeeksi usein. Jos kavereitasi ei haittaa, niin voit "proxyttaa" jonkun turnauskelpoisen pakan eli vaikket omista oikeasti niitä kortteja, niin laitat vaikka paperilapun suojan sisään merkkaamaan kutakin korttia. Paljon proxyja sisältävää pakkaa on kuitenkin aika ikävä pelata, ja sitä vastaan vielä ikävämpi. Silti se on parempi vaihtoehto kuin ostaa sikana säkissä joku arvokas valmis pakka, josta ei sitten lopulta pidäkään.

Poissa Padishar

Vs: Turnauksista ja pakoista yleensä.
« Vastaus #3 : 11.11.08 - klo 00:47 »
Ennen kuin rupeat miettimään paikallista metagamea, tässä hieman perusasioita:

-Turnauksissa menee aikaa yleensä 3-6 tuntia, riippuen turnauksen tyypistä ja pelaajamäärästä.

-Ota mukaan kynä ja paperia sekä oman että vastustajan life totalin merkitsemiseksi. Kannattaa opetella tämä heti, sillä se on paljon parempi keino kuin esimerkiksi nopat tai kännykkä.

-Mikäli korttisi eivät ole uutta vastaavassa kunnossa, käytä läpinäkymättömiä korttisuojia (joiden myös tulee olla toisistaan erottumattomia, eli ei suurempia naarmuja ja taitoksia).

-Myös aloittelijaystävällisissä turnauksissa kuten Friday Night Magic vastustajasi olettaa, että osaat pelin säännöt. Voit kuitenkin aina kysyä tuomarilta, jos sinua askarruttaa jokin asia. Älä luota vastustajaan sääntöasioissa, sillä hän voi kusettaa (harvemmin, mutta varmasti tapahtuu tätäkin), tai yksinkertaisesti ei tiedä itsekään vastausta.

-Kenenkään ei ole pakko antaa ottaa takaisin huonoja peliliikkeitä (jos siis tehty liike oli sallittu sääntöjen kannalta). Ja jos tarkkoja ollaan, niin säännöt eivät sallisi "take-backeja" missään tilanteessa vaikka vastustaja tämän hyväksyisi. Joku tuomari voinee valaista, kuinka suuri synti on antaa vastustajan perua huono pelaus.

-Kierrokset kestävät 50 minuuttia, ja matsin voittaa pelaaja, joka on ensimmäisenä voittanut kaksi gamea. Yleiset matsin tulokset ovat siis 2-0 ja 2-1. Mikäli 50 minuutin kuluttua kumpikaan ei ole vielä voittanut kahta gamea, pelataan sillä hetkillä käynnissä olevaa gamea 5 lisävuoroa. Jos näiden vuorojen aikana gameen ei saada päätöstä, kyseinen peli päättyy tasan. Tällöin tilanne voi olla vaikkapa 1-1-1 (molemmat pelaajat voitti yhden gamen ja kolmas päättyi tasan, matsista tuli tasapeli) tai 1-0-1 (toinen pelaaja voitti yhden gamen, toinen päättyi tasan, jolloin yhden gamen voittanut pelaaja voittaa matsin). Myös 0-0-1 -tasapelejä nähdään silloin tällöin.

-Sideboardia voi käyttää matsin aikana ensimmäisen gamen jälkeen ja tietenkin myös uudestaan toisen tai useamman gamen jälkeen. Nyrkkisääntönä siis se, että aina kun pelaat uutta vastustajaa vastaan ensimmäisen pelin, ei pakassasi saa olla yhtään sideboard-korttia.

-Kun pelaat virallista matsia, älä juttele yleisön eikä vieressä pelaavien kanssa. Älä myöskään itse juttele kenellekään matsia pelaavalle siinä vaiheessa kun omasi on päättynyt. Huom: Tätä tapahtuu jatkuvasti ja kukapa ei pientä small talkkia heittäisi, mutta pointti tässä on lähinnä se, että a) et saa antaa/ottaa ulkopuolista apua pelitilanteeseen liittyen ja b) mikäli et puhu pelitilanteesta, käytät matsin aikaa joutavaan jutusteluun, jonka voi säästää kierrosten välille.

-Isommissa turnauksissa yleensä on käytössä pöytänumerot. Eli kierroksen alkaessa katso pairings-listalta oman nimesi vieressä oleva pöytänumero ja mene istumaan ko. pöytään. Sinun ei tarvitse huudella vastustajaasi, sillä hänen pitää myös tulla pöytään ja mikäli näin ei tapahdu, saa hän jonkun ajan kuluttua yhden gamen tappion ja siitä hetken päästä koko matsin tappion.


Tässäpä näitä tuli nyt epämääräisessä järjestyksessä laitettua. Muut saavat paikata unohtuneita asioita. Ja ei turnauksista kannata hirveästi ressata vaikka tuota stooria nyt tulikin aika pötkö, sillä kun muutamassa on käynyt niin turnaustoiminta on jo selkärangassa.

-Riku

Poissa Padishar

Vs: Turnauksista ja pakoista yleensä.
« Vastaus #4 : 11.11.08 - klo 00:52 »
Äh, vielä yksi perusasia tuli heti mieleen:

Aina kun matsi päättyy, matsin voittaja ilmoittaa tuloksen tuomarille. Älä anna vastustajasi ilmoittaa tulosta, jos itse voitit, sillä vaikka 97 % näistä ilmottaisi sen oikein, se loppu 3 % ilmottaisikin itsensä voittajaksi.

Ja ilmoituksena ei riitä pelkkä "minä voitin", vaan gamejen tulokset pitää antaa. Eli esimerkiksi voitin 2-1, 2-0, 1-0-1 tms. Kerro myös nimesi, jos tulosten merkkaaja ei vielä tunne sinua.

Poissa duracel

Re: Turnauksista ja pakoista yleensä.
« Vastaus #5 : 11.11.08 - klo 06:13 »
Kun tulet turnaukseen, etsi käsiisi turnauksen tuomari tai muu järjestäjähenkilö. Jos ei ole selvää kuka tämä henkilö on, kysy paikalla olevilta. Mene tuomarin/järjestäjän puheille, ja kerro, että olet uusi pelaaja, jolloin tämä henkilö osaa kertoa sinulle tärkeimmät asiat. Muutenkin on syytä kysyä aina, jos jokin asia tuntuu epäselvältä. Jos kyseessä on sanktioitu turnaus, saat tältä hekilöltä DCI-numeron. Tällä tavalla siis ilmoittaudut ensimmäiseen turnaukseesi. Jatkossa menet tuomarin puheille ja kerrot tuon DCI-numerosi ja nimesi.

Turnausilmoituksiahan löytyy täältä, mtg.bore.orgista jonkin verran, sekä Wizardsin omasta tournament locatorista.

~jari
Tätä se dementia teettää. Ei dementia! Ei, ei vaan dementia. Sanoinko mä sen dementian taas? Ei dementia vaan väsymys. Väsymystä tarkoitin. Meni sanat sekasin, kun on tämä dementia. Ei dementia ole minulla! Väsymys on vaan. Väsymys ja dementia. Jumalauta!

Poissa Lainaaja

Vs: Turnauksista ja pakoista yleensä.
« Vastaus #6 : 12.11.08 - klo 14:56 »
Kiitos vastauksista. selittivät kaiken.