Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Booster Draft turnauksia Orivedellä  (Luettu 5015 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa blacksilver

Booster Draft turnauksia Orivedellä
« : 21.05.09 - klo 20:02 »
Black Silver ry:n tiloissa Ensintie 3:ssa  on jatkossa joka lauantai mahdollisuus osallistua Booster Draft turnaukseen.

Turnauksessa noudatetaan normaaleja Booster Draft sääntöjä hieman sovellettuna.

Osallistuminen maksaa 12€

Kukin pelaaja saa kolme (3) boosteria, jotka vaihtelevat viikoittain.

Osallistujista muodostetaan 4-6 pelaajan ryhmiä, jotka muodostavat booster ringit.

Jokainen pelaaja avaa yhden boosterin, ja valitsee korteista itselleen yhden.
Pelaajat ojentavat loput kortit oikealla puolellaan olevalle pelaajalle, ja vastaan ottavat näin uudet kortit.

Näistä juuri saaduista korteista valitaan jälleen yksi kortti, ja ojennetaan loput kortit oikealle.

Näin menetellään, kunnes boosterin kaikki kortit (yleensä 15) on jaettu. Tokenikortteja ei jaada, vaan ne poistetaan boostereista avattaessa.

Kun ensimmäinen boosteri on jaettu, avataan uusi boosteri, ja toimitaan kuten yllä. Samoin kolmannen boosterin kanssa.

Kun kaikki kortit on jaettu, on pelaajilla 15min aikaa muodostaa itselleen pakka, jossa on oltava vähintään 40 korttia.

Pakkaan saa jaettujen korttien ulkopuolelta lisätä mitä tahansa basic land kortteja (saatavilla myös paikanpäältä lainaan/omaksi).

Pakassa ei saa olla kuin korkeintaan 3 kopiota yhdestä kortista (kolme samaa korttia) poislukien basic land kortit, joilla ei ole rajoitusta.

Ne kortit, joita ei laiteta pakkaan, on pelaajan side deck, jonka koolla ei ole rajoituksia. Tästä saa tehdä muutoksia omaan pakkaansa aina ottteluiden välissä.

Turnaus otellaan pareittain, jossa pari ottelee toisiaan vastaan kunnes toinen on voittanut kahdesti.
Ensimmäinen kahdesti voittanut saa turnauspisteen, ja parit vaihtuu.
Otteluita on kunnes ensimmäinen pelaaja saa 4 turnauspistettä, tai kaikki pelaajat ovat otelleet kaikkia vastaan.
Kaikki parit arvotaan, mutta samaa vastustajaa vastaan ei voi otella kuin kerran.





Pelien päätyttyä ja tulosjärjestyksen selvittyä, kaikki pelaajat palauttavat pakoistaan ja side deceistään kaikki RARE ja MYTHIC RARE kortit yhteen pinoon, ja tästä turnausjärjestyksessä (voittaja ensin) kukin pelaaja poimii yhden kortin omakseen. Näin jokainen saa vähintään kolme (3) rare tai mythic rare korttia omakseen.
Alle 5 pelaajan turnauksissa myös uncommon kortit jaadaan vastaavasti.

Turnauksen voittaja saa vapaavalintaisen boosterin palkinnoksi. (valittavana on yleensä 3-5 eri sarjan boosteri).

Oman pakkansa ja side deckin saa pitää omanaan. (poislukien lainassa olevat Basic Land kortit, ja ne kortit jotka jaadaan pelaajien kesken yllä kuvatulla tavalla).





Booster Draftin edut:

Kaikki lähtevät keskenään tasavertaisilla korteilla pelaamaan, jolloin pakan rakennustaito ja pelaajan pelisilmä korostuvat, eikä mitata pelkästään isoa kukkaroa.

Hauskaa yhdessä oloa alusta loppuun.



Yhteyttä voi ottaa puhelimitse: 041 7775166
Sähköpostilla: [email protected]


Ensintehdas on Orivedellä rautatieasemaa vastapäätä, ja seuraavassa
linkki googlemapsiin.

Poissa Rancid-

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #1 : 21.05.09 - klo 20:10 »
Minkähän ihmeen takia pässäätte kaikki buusterit samaan suuntaan? Ja miksi pöydän koko on noin pieni? 8 pelaajaa on optimi.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa blacksilver

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #2 : 23.05.09 - klo 00:27 »
Minkähän ihmeen takia pässäätte kaikki buusterit samaan suuntaan? Ja miksi pöydän koko on noin pieni? 8 pelaajaa on optimi.

Vähän osallistujia => vähän väkeä. Yksinkertaista matikkaa. Luku 6 tulee vanhojen fatpackien sisällön mukaan.

Sillä montako henkilöä on yhdessä jaossa mukana ei ole juurikaan merkistystä. Jokatapauksessa saat saman määrän kortteja ja boostereista on otettu yhtä monta korttia ennen sinun valinta vuoroasi täysin riippumatta jakoon osallistuvien määrästä.
Ainoa asia mihin osallistujien lukumäärä vaikuttaa, on se montako kertaa saat/joudut tekemään valinnan samasta boosterista.


Miksi samaan suuntaan? No miksi ei. Ainoa asia millä on mitään merkitystä kiertosuunnalle on se, ketkä valitsevat ennen sinua ja ketkä sinun jälkeen. Asia jolla ei nähdäkseni ole mitään merkitystä mihinkään, joten jako voidaan suorittaa vaikka pentakrammi ojentamisella, tai millä tahansa tavalla mikä kulloinkin keksitään.

Kyseessä ei ole virallinen, rekisteröity tai muutoinkaan absoluuttisen täydellinen MTG tapahtuma, joten varmasti muitakin asioita tapahtuu virallisesta poikkeavasti.



Poissa Anssi

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #3 : 23.05.09 - klo 00:32 »
Vaan miksi asiat pitää tehdä vaikeimmalla mahdollisella tavalla ja niin, että varmasti tulee väärinkäsityksiä, kun joskus joku sattuu draftaamaan Oriveden ulkopuolella?
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa king4aday

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #4 : 23.05.09 - klo 00:32 »
Miksi samaan suuntaan? No miksi ei. Ainoa asia millä on mitään merkitystä kiertosuunnalle on se, ketkä valitsevat ennen sinua ja ketkä sinun jälkeen.

I disagree..
Lainaus käyttäjältä: Akspee
olen tardi.

Poissa imppu

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #5 : 23.05.09 - klo 00:47 »
Onko siis noihin muutoksiin joku oikea syy?

Poissa blacksilver

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #6 : 23.05.09 - klo 12:54 »
Miksi samaan suuntaan? No miksi ei. Ainoa asia millä on mitään merkitystä kiertosuunnalle on se, ketkä valitsevat ennen sinua ja ketkä sinun jälkeen.

I disagree..

Luvallista. Sopiiko kysyä perusteita?


Onko siis noihin muutoksiin joku oikea syy?

Ei. Niin vain on tehty alusta alkaen, koska käytössä oli wikipediasta tulostetut säännöt, joissa ei ollut mainittuna toisen kierroksen olevan erisuuntaan, eikä kukaan ole vaivautunut muuttamaan käytäntöä vain sen takia, että myöhemmin luin Scourgen booster boxin mukana tulleista ohjeista toista.  Kaikki tosin tietävät että niin pitäisi tehdä...
Mikä kauheinta, kiertosuunnan pitäisi oikeasti olla vasemmalle, eikä oikealle... Wikipedian ohjeissa ei vain ollut mainittuna kiertosuuntaa, joten yksi meistä, joka oli osallistunut Booster Draftiin helsingin fantsussa -97 alkoi muistella että oliko se Clockwise, vai counter wise se kiertosuunta, ja lopulta tuurilla tuli käyttöön kiertosuunta oikealle (tosin viimeksi tais boosterit kiertää vasemmalle). Tuskin kenenkään elämä siitä pahasti raiteiltaan syrjäytyy, jos joskus ihan perus ohjeistuksen mukaan kortit jakaa...


Vaan miksi asiat pitää tehdä vaikeimmalla mahdollisella tavalla ja niin, että varmasti tulee väärinkäsityksiä, kun joskus joku sattuu draftaamaan Oriveden ulkopuolella?

tarkoitatko pentagrammi jakoa? ... tuskin kovin monelle syntyy erityisen vahva käsitys, jota hampaat irvessä puolustaa joka paikassa, ilmoituksesta "tänään toimimme erillailla kuin normaalisti". Eikä se Orivesi nyt niin erityisen iso paikka ole, jo aikaisemminkin on kuulemma jotkut eksyneet täältä pois hetkellisesti.


Jakamisen kiertosuunnilla tai suunnattomuuksilla ei ole mitään syytä olla millään tavalla, eikä pitäisi olla "se suurin este" osallistua.
Hassua on se, että toisen yhteisön sisällä oli todella kamalaa, se että emme käyttä virallisia draft-kokonaisuuksia. Siihenkään ongelmaan ei ole erityisen vaikeaa tehdä muutoksia, on vain minun henkilökohtaista typeryyttäni, että tykkään vanhemmista sarjoista booster drafteissa, joten niitä sitten etupäässä hommannut.

Mikäli ilmaantuu paikalle, ja haluaa draftata pilkulleen, onnistuu varmasti.




Poissa Akspee

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #7 : 23.05.09 - klo 13:11 »
Perusteluja kannattanee kysyä kun osaa itsekin perustella, yllä mainittu muutamassa kohtaa: "se on aivan sama." kun se ei todellakaan ole aivan sama. Toisaalta omapahan on eventtinne, mutta eikö silti palvelisi kaikkia "draftata oikein", jos ei muuten niin harjoituksen kannalta.
H/W - http://vaihdetaan.kapsi.fi/forums/index.php?topic=27734.0


"Tilaan urheilulehteä joten eiköhän se kerro, että tiedän todellakin mistä puhun."

Poissa Triack

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #8 : 24.05.09 - klo 01:20 »
Vaikka varmaan lähes kaikille tämä on jo päivänselvää, niin selvennän topikin aloittajalle silti miksi kiertosuunnalla on väliä (päteminen on vaan niin kivaa).

Kuvitellaan tilanne jossa draftaaja numero 1 avaa ekassa pussissa ekana pikkinä mielettömän valkoisen pommin. Tästä hän toteaa että "haluanpa pelata valkoista". Tämän jälkeen hän ottaa aina parhaimman valkoisen kortin pusseista mitä hänelle passataan, vaikka kyseinen valkoinen kortti ei todellakaan olisi pussin paras kortti. Näin tekemällä hän varmistaa että hänen jälkeensä pussin saavat (eli normaalisti vasemmalla olevat kun puhutaan ekasta pussista) eivät näe niin paljoa hyviä valkoisia kortteja, mutta sen sijaan näkevät että muilla väreillä olevia hyviä kortteja riittää vaikka eteenpäin passattavaksi.
Tätä kutsutaan "signaloimiseksi",  eli leikkaamalla jotakin väriä draftaaja kertoo vierustovereilleen että ei kannata mennä samalle värille, molemmille tulee vaan paha mieli kun he päätyvät tappelemaan samoista väreistä.

Normaalissa draftissa, kun pussien kiertosuunta vaihtuu, näillä signaaleilla on merkitystä. Jos ekassa pussissa saa vietyä kaikki jonkin värin kortit, on aika todennäköistä että toisessa pussissa saa samalta väriltä lisää hyvä kortteja, ja taas sama kolmanteen pussiin tultaessa koska toiseenkaan suuntaan ei mitään hyvää mene. Näin siis ihanteellisessa tilanteessa.

Jos kaikki pussit menee samaan suuntaan, ei tällaista signaloimista synny samalla tavalla. Draftaaja ei pysty taktikoimaan pussien kanssa paljon ollenkaan. Voi hän edelleen jotain väriä yrittää leikata pois, mutta siitä ei ole paljoa hyötyä koska hän on silti sen pelaajan tai pelaajien armoilla, joista hän on välittömästi alavirrassa.

Toki muuttujia on edelleen paljon, ja tuonkaltainen kaikki samaan suuntaan drafti voisi olla mielenkiintoinen ihan kokeiluna. Jos peliporukkanne haluaa draftata noin, niin ei siinä mitään, turha ihmisten on heittää tähän ketjuun sarkastisia tai vittuilevia kommentteja kun tarkoituksena on varmaan pitää hauskaa eikä treenata maailmanmestaruuskisoihin. Toisaalta taas, jos joku peliporukasta haluaa oikeasti oppia draftaamaan normidrafteissa paremmin, niin kannattaa alkaa menemään yleisten käytäntöjen mukaan, sillä tuollainen erikoisempi drafti ei ihan oikeasti opeta ketään draftaamaan paremmin normaalissa draftissa. Paitsi että menee signaalinen lukutaidon kuivaharjoitteluna varmaan ihan kivasti.

Tässä oli nyt aimo annos yksinkertaistuksia ja kohtia mistä löytyy poikkeuksia, mutta toivon että sain draftin periaatteen esitettyä ymmärrettävästi topikin aloittajalle.

« Viimeksi muokattu: 24.05.09 - klo 11:11 kirjoittanut Triack »

Poissa Rancid-

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #9 : 24.05.09 - klo 02:43 »
Komppaan Triackia, mutta luonnollisesti peliporukka X tekee miten parhaaksi katsoo. Järkevintä varmaankin olisikin, jos suunnilleen samalla porukalla vedettäisiin drafti sekä kaikki buusterit samaan suuntaan kiertäen että tuolla yleisesti käytetyllä vasen-oikea-vasen-kierrolla, jonka jälkeen pelaajilta itseltään voisi sitten kysellä, kummasta systeemistä pidetään enemmän.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Polari

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #10 : 24.05.09 - klo 12:59 »
Jatketaanpa vielä että ringin pelaajamäärä ei myöskään ole ihansama. Kun kahdeksan pelaajaa valitsee kahdeksasta pussista juuri omaan pakkaansa sopivimpia kortteja, saadaan aika paljon järkevämmältä näyttäviä pakkoja kuin jos neljä valitsee neljästä. Ero on selvä jo vaikkei yrittäisi mitään erikoista, ja eniten tämä näkyy siinä jos pakkatyyppi kaipaa paljon tietynlaisia, yleensä pussin keskivaiheilla meneviä kortteja (esim. aggrot laadukkaita nalleja). Niitä muuten näkee vähän enemmän jos niitä pääsee seulomaan 24 eikä 12 pussista. Ääriesimerkkinä minkään erikoisemman pakan draftaus ei tule onnistumaan pienellä korttipoolilla, ja näin esim. millaus tripla-Championsissa, Ravnica-blokissa tai Shadowmorossa, Morselhoarder-Sinking Feeling tripla-Shadowmorossa, pöljät mutta hauskat viritykset kuten Stone-Seeder Hierophant-bouncelandit tripla-Ravnicassa, ja mitä kaikkea näitä nyt on keksittykään, jäävät kokematta.
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa jkk

  • L3-tuomari / Regional Coordinator
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ***
  • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #11 : 25.05.09 - klo 16:57 »
On ihan selvää, että jos jotain tapahtumaa mainostetaan yleisölle, niin yleisö kommentoi ja kyseenalaistaa säännöt ja käytännöt jotka poikkeavat normaalista. Ei teidän tietenkään ole pakko muuttaa omia pelitapojanne, mutta jos haluatte houkutella tapahtumiin lisää ulkopuolisia, voisi olla ihan fiksu veto noudattaa niitä "normaaleja" draftisääntöjä. Ja ei tässä kenenkään elämä raiteiltaan joudu jos teidän boosterinne pyörivät eri suuntaan, mutta joku potentiaalinen osallistuja voi jäädä kotiin sen takia että ei halua kokeilla "outoa" draftiformaattia.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa blacksilver

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #12 : 25.05.09 - klo 19:49 »
Vaikka varmaan lähes kaikille tämä on jo päivänselvää, niin selvennän topikin aloittajalle silti miksi kiertosuunnalla on väliä (päteminen on vaan niin kivaa).

En tarkalleen ymmärrä, mitä tarkoitat.

Mitenkä saat selville, mitä kortteja kukakin pelaaja ottaa pois boosterista, kun ymmärtääkseni boostereiden sisältöä ei missään vaiheessa julkisesti paljasteta, jolloin kukaan ei voi tietää minkä värisiä kortteja kukakin on boosterista ottanut. Ja toiseksi, jos kerran saisin tietää että yksi vastustajistani pyrkii tekemään valkoisen pakan, niin miksi antaisin parhaat valkoiset hänelle?


Jatketaanpa vielä että ringin pelaajamäärä ei myöskään ole ihansama. Kun kahdeksan pelaajaa valitsee kahdeksasta pussista juuri omaan pakkaansa sopivimpia kortteja, saadaan aika paljon järkevämmältä näyttäviä pakkoja kuin jos neljä valitsee neljästä.

kun pelaajien määrää lisätään, niin korttien kokonaismäärä kasvaa, mutta saat silti saman määrän valintoja (45kpl, joista 3 on esimmäisenä, 3 toisena, 3, kolmantena... ) Valintojan määrä tai laatu ei siis muutu, ja kun oletettavasti viimeisissä valinnoissa aina on commoneita jaossa, ei voida väittää että niitä olisi ollut oleellisesti parempi valikoima saatavilla juuri sinun kohdallasi. Itsekin kyllä mielummin pelaan useamman pelaajan kanssa, ja myönnän että useamman boosterin läsnäollessa on useampi erilainen kortti läsnä todennäköisesti.

Perusteluja kannattanee kysyä kun osaa itsekin perustella, yllä mainittu muutamassa kohtaa: "se on aivan sama." kun se ei todellakaan ole aivan sama. Toisaalta omapahan on eventtinne, mutta eikö silti palvelisi kaikkia "draftata oikein", jos ei muuten niin harjoituksen kannalta.

Aivan sama, tässä tapauksessa, tarkoittaa tässä tapauksessa identtistä. (tämä nyt ei tarkoita, että tilanteissa ei voisi olla eroavaisuuksia, vaan että pidän niitä merkitykseltään alhaisina).

Toki Draftaaminen "oikein" on OK, sitä varten vain tarvitsee paikalle jonkun, joka osaa draftata "oikein".  Ehkäpä haluaisit kertoa, tai tulla kertomaan, mitenkä draftataan "oikein".

On ihan selvää, että jos jotain tapahtumaa mainostetaan yleisölle, niin yleisö kommentoi ja kyseenalaistaa säännöt ja käytännöt jotka poikkeavat normaalista. 

Tietenkin, ja tätä odotinkin. Oli olemassa pieni kynnys lähetä kirjoittamaan tälle forumille, jo ihan sen takia, että itse olen ollut viimeisen kerran MTG:n kanssa kosketuksissa vuonna 1997, ja silloinkin melko pintaraapaisulla, joten kun yhdistystoiminnan myötä  kaivoin vanhan kenkälaatikon vintiltä, ja pieni innostuksen tuli alkoi vaatimaan tiedon levittämistä toiminnasta, piti ensimmäisenä huomata se, että tämä maailma on elänyt 12 vuotta eri planeetalla, kuin minä. Alkuperäinen viesti on melko pitkälle harkittu, vaikkei siltä näytäkään, sillä alunalkaen meinasin kirjoittaa jotakuinkin "harrastamme Draftaamista, tule mukaan hyvään seuraan", hieman venytettynä, mutta halusin korostaa sitä, että kuka tahansa tämän foorumin kautta paikalle eksyvä kykenee opettamaan minulle, ja varmaan kaikille muillekin paikalla käyville MTG:stä paljon. Tosin sitä ei sanottu kuin rivien välistä, jotta kävisi selkeäksi myös se, että veneeni ei ole ensimmäinen, vaikkei se ehkä kaunein olekaan.












Lyhyesti peliporukasta noin ylipäätään. Porukka aloitti kokoontumiset 1992 miniatyyripelien parissa, ja MTG rantautui 1994-95. Kokoonnuimme toistemme kotona enemmän ja vähemmän aktiivisesti. 1995 alkaen paikkana oli kaupungin kerhotilat. 2007 päätös ry:stä sai tukea ja vuokrasimme yhdistykselle tilat. Nykyisin paikalla käy enemmän ja vähemmän aktiivisesti 11 henkilöä, ja vähemmän aktiivisesti 12 henkilöä, eli siis reilu 20 henkilöä plus satunnaiset eksyjät silloin tällöin. Vuonna 2008 paikalla oli enimmillään 11 henkeä, jolloin olimme vielä ahtautuneet 2x 25neliön huoneisiin. 2009 alkuvuodesta laajensimme, ja nyt tilaa on yhteensä 100neliötä. Tänävuonna paikalla on ollut enimmillään 13 henkeä.

Mediaani kummankin vuoden käviöille on 6 henkilöä.

Heistä, jotka kokoontuivat vuonna 1992, on tänään aktiivikävijöinä 2 henkilöä, jotka ajavat nyt yhdistystä eteenpäin. Yhdistyksen Puheenjohtaja Risto Salonen, ja Rahaston hoitaja Eero Ylönen.

Yhdistyksen toimintaa tukee merkittävästi miniatyyri ja pelikauppa Silver Seed, joka on perustettu 2008 tammikuussa vain ja ainoastaan tukemaan Black Silver ry:n toimintaa, koska silloin yksikään taho ei halunnut tukea nuorisotoimintaa, joka ei ollut taidetta, musiikkia tai liikuntaa.  Nykyisin Silver Seed pitää valikoimissaan yli 1000 eri tuotetta, ja omistaa maahantuontioikeudet yli 10 000 tuotteeseen. Näiden lisäksi tilausvalikoimista löytyy runsainmitoin muiden maahantuomia tuotteita. Ja ainoana suomalaisena yrityksenä harjoittaa käytettyjen miniatyyrien kauppaa.


Black Silver ry järjestää erilaisia pienimuotoisia tapahtumia omissa tiloissaan noin kerran kuussa, ja nykyisin lisäksi booster draft mahdollisuus joka viikonloppu.

Isompia tapahtumia on ollut toistaiseksi Ropecon 2008:ssa Pelivalmistaja Gregory Privatin Suomenvierailun järjestäminen ja warhammer 40k miniatyyriturnaus Tracon 2009:n yhteydessä.




Poissa Polari

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #13 : 25.05.09 - klo 20:57 »
Jatketaanpa vielä näistä kahdesta kysymyksestä (kiertosuunta ja pelaajamäärä). Kummallakaan näistä ei ole väliä jos oletetaan että pelaajat valitsevat jokaisen korttinsa satunnaisesti, ja hyvin vähän silloinkin jos valitaan paras kortti yhtään mistään riippumatta tai mitään ajattelematta. Sen sijaan jos pelaaja yrittää valita korttinsa tavoitteenaan muodostaa itselleen paras mahdollinen pakka, ja voidaan olettaa että ympärillä istuvat vastustajat yrittävät toimia samoin, siitä mitä pusseissa on jäljellä ja mitä niistä puuttuu voi päätellä hyvinkin paljon. Lyhyitä selityksiä siitä miksi näin on ei huomioitu, joten väännänpä aiheeseen liittyvästä strategiasta vähän paksumpaa rautalankaa.


Kiertosuunnan kohdalla kysymys on signaloinnista. Boosterien sisältö ei ole täysin satunnainen, vaan kortteja tulee painokoneesta tietyssä järjestyksessä. Nykyisissä seteissä hommaa on monimutkaistettu sen verran että kortteja ei pysty päättelemään suoraan listaa ulkoa opettelemalla, mutta kuitenkin seurauksena tästä korttien hyvyys ja värit ovat jakautuneet boosterissa yleensä suunnilleen samalla tavalla. Siispä jos et vaikkapa pusseissa 3-8 näe yhtäkään hyvää valkoista korttia, on aika turvallista olettaa että kyse ei ole pelkästään erikoisista boostereista, vaan oikealla puolellasi ollaan hyvin vahvasti valkoisella, kenties jopa useampi kuin yksi pelaaja on.

Myös yksittäisistä korteista pystyy varsinkin ensimmäisten pussien osalta päättelemään paljon jos setti on tuttu, kuten sen ainakin commonien osalta pitäisi olla kenellekään vähänkään enempää draftaavalle. Esim. jos Alaraa draftatessa saat pussin josta puuttuu commoni ja löytyy Resounding Thunder, voidaan olettaa että viereinen pelaaja ei ole ottanut ainakaan punaista korttia (koska Thunder on setin paras punainen common), ja on hyvin todennäköistä että puuttuva kortti on nimenomaan Oblivion Ring (koska Thunderia paremmat commonit ylipäätään ovat harvassa). Tai jos hyvä pelaaja passaa sinulle Time Spiralista Bogardan Hellkiten ja 2 uncommonia, ei välttämättä kannata lähteä punaiselle, koska ainoa kortti jota tuosta on ollut mitään järkeä ottaa on Sulfurous Blast.

Oletetaan nyt että tiedetään suunnilleen mitä värejä oikealla puolella draftataan. Miksi tällä on väliä ja miksi antaisimme parhaat kortit näistä väreistä heille? Siksi että heidän valinnoillaan on paljon enemmän väliä sinulle kuin sinun valinnoillasi heille. Jos vieruskaverisi oikealla on draftin loppupuolella selvästi valkovihreällä ja saa pussin jossa on yksi hyvä kortti valkoisella, vielä parempi kortti punaisella ja muuten tuubaa, se valkoinen ei tainnut olla tulossa sinulle. Jos itse taas otat valkoiset kortit pois, ei sillä ole käytännössä mitään väliä hänelle - lähettämäsi pussit menevät kuuden muun pelaajan läpi, eikä se valkoinen kortti olisi luultavasti päässyt perille muutenkaan.

Näiden signaalien lukemisella toki on väliä vaikka kaikki pussit menisivät samaan suuntaan (itse asiassa vielä enemmän), mutta niiden lähettämisestä ei tarvitse murehtia ollenkaan kun vasemmalla puolellasi istuvat vaikuttavat tekemisiisi äärimmäisen vähän. Sen sijaan jos pussien kiertosuunta vaihtuu, on sinun etusi että he menevät eri väreille, jollion saat herkkuja toisessa pussissa. Välillä kannattaakin ottaa hieman heikompi kortti pääväristäsi kuin parempi toisesta jotta vasemmalla puolellasi oleva ei vahingossakaan lähtisi sille. Uhraus kannattaa erityisesti jos formaatin keskimmäisessä setissä jokin väri on poikkeuksellisen vahva.


Pussien määrän osalta taas on kysymys siitä, että kortit jotka useimmille eivät ole erityisen kiinnostavia ovat monessa pakassa elintärkeitä, ja kun niiden voi olettaa löytyvän pussista vielä kahdeksannen pickin kohdalla, kahdeksan pelaajan draftissa saa neljään pelaajaan nähden tuplasti mahdollisuuksia löytää nämä. Otetaan esimerkiksi tripla-Championsin Dampen Thought-pakka. Muistaakseni draftissa noita aukeaa keskimäärin [edit - muistinpa tämän ihan vituiksi, oikeasti niin vähän että kyllähän sellainen pitää alkuvaiheessa näkyä että pakalle lähtee], ja kyseisen pakan saa käytännössä toimimaan jos löytää vähintään yhden Dampenin ja yhteensä vähintään kaksi, mieluiten kolme Dampenia ja Eerie Processionia. Dampenilla ei mikään muu pakka tee yhtään mitään, joten jos niitä draftissa aukeaa, ne voi olettaa saavansa. Processionit voivat kelvata muillekin, eivät ainakaan ihan ensimmäisinä pickkeinä. Lisäksi pakkaan haluaa paljon puolustavia kortteja jotka myös ovat muille jätettä, kuten Psychic Puppetryjä ja Ethereal Hazeja. Kahdeksan pelaajan pöydässä tälle suunnitelmalle voi vähän hullumpi uskaltaa lähteä vaikkei ensimmäisten pussien aikana mitään näistä näkisi, ja varmasti uskaltaa jos avaa Dampenin. Neljän pelaajan pöydässä en varmasti lähtisi vaikka ensimmäisessä pussissa olisi Dampen ja useampi pakkaan menevä commoni.

Tämä on toki ääriesimerkki, mutta lievemmin samaa näkee muuallakin. Esim. useimmiten aggroa draftatessa on elintärkeää saada riittävä määrä siedettäviä 2 manan ja 2 powerin miehiä. Yleensä keskinkertaisia tällaisia saa vielä siinä puolessavälissä pussia, mutta silti niiden saaminen ei ole mitenkään varmaa kahdeksalla pelaajallakaan. Jos on tottunut kahdeksan pelaajan pöytiin, ei tarvitse kuin yhden tai kaksi nelimiehistä huomatakseen ettei hommasta vain tule mitään. Neljännen pickin kohdalla joutuu aina toteamaan että nyt on nämä pussit nähty, ja missään niistä ei muuten ollut elintärkeitä nalleja X, Y tai Z. On muuten ihan omakohtaistakin kokemustakin aiheesta.


Toivottavasti selvensi. Ei tässä nyt kuitenkaan ilkeyttään vastaan väitetä, toivottaisiin vain että potentiaaliset uudet harrastajat pääsisivät tutustumaan formaattiin sellaisena kuin sitä oikeasti pelataan, eikä tyhmennettynä versiona.
« Viimeksi muokattu: 25.05.09 - klo 21:25 kirjoittanut Polari »
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa paavo3

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #14 : 25.05.09 - klo 21:02 »
Ei tarvitse olla mikään salapoliisi ymmärtääkseen, että joku pikkaa kananmunia, kun saat munakennon josta puuttuu kaksi kananmunaa. Kuka näitä sitten pikkaa? Varmaankin joku niistä kavereista ylävirrassa.

Miksi sitten antaisit kananmunia näille kavereille? No tietenkin pitääksesi heidät kananmunissa, etteivät he vaihtaisi perunoihin, kun itse haluat niitä. Sillä, kuinka hyvän kananmunakasan vihollisesi saa, ei ole mitään merkitystä, ellet joudu häntä vastaan ja silloinkin hän voi aiheuttaa sinulle maksimissaan yhden tappion, siksi kannattaa maksimoida oman lautasellisen herkut ja helpoin tapa saada vihanneksia, kun kaikilla on nälkä, on tarjota muille niitä muita herkkuja.

Et ymmärrä kenenkään perusteluja heidän mielestään rationaalisesta draftaustavasta, koska draftaat itse eri tavalla ja oletettavasti olet päätynyt siihen tapoihisi logiikalla, etkä arvalla. Tässä tapauksessa monien muiden näkemykset perustuvat vain faktuaalisempaan näkemykseen, kuten esimerkissä "rinki neljällä pussilla vs. rinki kahdeksalla pussilla". Jos et millään kykene ymmärtämään sitä, miksi valintoja on vähemmän, vaikka niitä on molemmissa 45, niin anna jokaiselle pelaajalle 3 pussia ja käske tekemään draftidekkinsä niistä, silloinkin he saavat yhä 45 valintaa.

Poissa Rancid-

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #15 : 25.05.09 - klo 21:23 »
Lainaus käyttäjältä: blacksilver
Toki Draftaaminen "oikein" on OK, sitä varten vain tarvitsee paikalle jonkun, joka osaa draftata "oikein".  Ehkäpä haluaisit kertoa, tai tulla kertomaan, mitenkä draftataan "oikein".

Tämä, ja monta muutakin turnausten järjestämisen kannalta kätevää infopalaa, löytyy turnauspelaamista hallinnoivan DCI:n dokumenttikeskuksesta. Esimerkiksi booster draftin etenemisestä löytää ohjeita Universal Tournament Rules -dokumentin luvuista 70-74. Kannattaa tutustua.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Mozzam

Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #16 : 25.05.09 - klo 21:25 »
Ei tarvitse olla mikään salapoliisi ymmärtääkseen, että joku pikkaa kananmunia, kun saat munakennon josta puuttuu kaksi kananmunaa. Kuka näitä sitten pikkaa? Varmaankin joku niistä kavereista ylävirrassa.

Miksi sitten antaisit kananmunia näille kavereille? No tietenkin pitääksesi heidät kananmunissa, etteivät he vaihtaisi perunoihin, kun itse haluat niitä. Sillä, kuinka hyvän kananmunakasan vihollisesi saa, ei ole mitään merkitystä, ellet joudu häntä vastaan ja silloinkin hän voi aiheuttaa sinulle maksimissaan yhden tappion, siksi kannattaa maksimoida oman lautasellisen herkut ja helpoin tapa saada vihanneksia, kun kaikilla on nälkä, on tarjota muille niitä muita herkkuja.

Et ymmärrä kenenkään perusteluja heidän mielestään rationaalisesta draftaustavasta, koska draftaat itse eri tavalla ja oletettavasti olet päätynyt siihen tapoihisi logiikalla, etkä arvalla. Tässä tapauksessa monien muiden näkemykset perustuvat vain faktuaalisempaan näkemykseen, kuten esimerkissä "rinki neljällä pussilla vs. rinki kahdeksalla pussilla". Jos et millään kykene ymmärtämään sitä, miksi valintoja on vähemmän, vaikka niitä on molemmissa 45, niin anna jokaiselle pelaajalle 3 pussia ja käske tekemään draftidekkinsä niistä, silloinkin he saavat yhä 45 valintaa.

:D
Harvemmin käkättelen millekään tällä foorumilla
:D
Johdatte minua harhaan, harhaanjohtajat. Minä en enää keskustele teidän kanssanne.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Booster Draft turnauksia Orivedellä
« Vastaus #17 : 27.05.09 - klo 09:23 »
Ei tarvitse olla mikään salapoliisi ymmärtääkseen, että joku pikkaa kananmunia, kun saat munakennon josta puuttuu kaksi kananmunaa. Kuka näitä sitten pikkaa? Varmaankin joku niistä kavereista ylävirrassa.
Miksi sitten antaisit kananmunia näille kavereille? No tietenkin pitääksesi heidät kananmunissa, etteivät he vaihtaisi perunoihin, kun itse haluat niitä. Sillä, kuinka hyvän kananmunakasan vihollisesi saa, ei ole mitään merkitystä, ellet joudu häntä vastaan ja silloinkin hän voi aiheuttaa sinulle maksimissaan yhden tappion, siksi kannattaa maksimoida oman lautasellisen herkut ja helpoin tapa saada vihanneksia, kun kaikilla on nälkä, on tarjota muille niitä muita herkkuja.

Mutta kun minä haluaisin lihaa!
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.