Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Kivinen Ultimate Masters katsaus  (Luettu 2298 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Kivinen Ultimate Masters katsaus
« : 22.11.18 - klo 11:31 »

Masters setit ovat kuolleet, kauan eläköön Ultimate Masters! Wizards päätti hieman puuntakaisesti tuoda vuoden loppuun Black Friday/Cyber Monday myyntirykäyksen keskelle vihoviimeisen masters-setin jonka on tarkoitus päättää onnistuneiden ja epäonnistuneiden reprint settien sarjan kunnolla. Koko spoileri julkaistiin eilen joten nyt on erinomainen mahdollisuus tutustua settiin ja arvioida kannattaako tähän roponsa sijoittaa.

Sisältö

UMA on ns. masters tason setti ja se sisältää ainoastaan reprintattuja kortteja. Boksissa on 24 boosteria ja yhden boosterin MSRP hinta on ameriikan ihmemaassa $13.99 mikä taipuu Suomessa noin kahteentoista euroon. Kyllä, MSRP on noussut neljä taalaa sitten viime masters setin. Settiä kuitenkin myydään jenkeissä myös kolmen boosterin blistereissä jolloin yhden boosterin hinta asettuu $11.66 tasolle. Ero selittyy sillä että jokaisessa boksissa on boostereiden lisäksi Ultimate Box Topper.


Pussin sisällä on yksi (1) kortti joka on ns. extended-art foili neljästäkymmenestä eri vaihtoehdosta. Kaikki setin mythicit, osa rareista ja muutama ikoninen uncommon ovat vaihtoehtoina. Pussissa on tosin ongelma että tietyllä tekniikalla voi avaamatta tarkistaa sisällön joten älkää ostako näitä irrallisina ellette halua tulla kusetetuiksi. Myös hintataso mihin nämä extended artit tulevat asettumaan on vielä hakusessa, ennakoissa Liliana of the Veil on melkein 400 euroa, halvimmassa päässä on Lavaclaw Reaches 20 euron hinnallaan.


Yhdessä boosterissa on 15 korttia joista yksi on aina takuuvarmasti foili. Settisymboli on kyljellään makaava kasi eli mennään äärettömyyteen ja sen yli. Ensimmäiset spoilerit lupasivat jo kovaa settiä eikä loppukaan juuri pettänyt.

Mythiccejä on aiempiin setteihin verrattuna viisi enemmän eli 20 erilaista. Liliana of the Veil ja Karn Liberated johtavat joukkoa minkä keskihinta kirjoitushetkellä on noin 24 euroa. Cavern of Souls, Snapcaster Mage ja Tarmogoyf ovat kaikki toivottuja reprinttejä.

Näiden viiden lisäksi mythic slotissa tulee "ihan kelvollista" tavaraa kuten Karakas, Temporal Manipulation ja Dark Depths. Varsinaisia kultaisia ananaksia ei ole kuin kolme kahdestakymmenestä (Sigarda, Host of Herons, Lord of Extinction ja Balefire Dragon).

Raretkaan eivät jääneet ilman hittikimaraa. Noble Hierarch, Back to Basics (uudella artilla) ja Engineered Explosives kaipasivat kaikki kovasti uudelleenpainatusta. Kaikkiaan (kirjoitushetkellä) yli kympin rareja on setissä 17 ja toinen mokoma yli vitosen kortteja. Täyttä jörssiäkin on toki mukana, mutta niinhän aina.

Uncommoneissa ja commoneissa reprintataan kysyttyjä kuponkeja kuten Sleight of Hand, Kitchen Finks ja Golgari Thug. Devoted Druid ja Slippery Bogle saivat korotuksen rariteetissa, Laboratory Maniac ja Angel of Despair taas tulivat rareista alaspäin.

Setissä on varsin paljon kortteja jotka saivat uuden artin ja/tai saavat ensimmäisen mahdollisen printtauksen foilina joten näiden hinnat voivat avata poikkeuksellisilla tasoilla, hyvänä esimerkkinä Containment Priest.

Hinta

Saffron Olive suorittaa joka setin kohdalla EV laskentaa. Tällä kertaa kaappasin herran excelin, syötin hinnat Card Marketista ja sain kirjoitushetkellä seuraavat lukemat:

EV ilman foileja, ilman box topperia: 269€
EV sisältäen foilit (2.1 kertoimella): 307€

Box Topperin EV: 103€

Tämä tarkoittanee että singlejen hinnat tulevat laskemaan ja varsinkin Box Topperien hinnat tulevat romahtamaan kunhan setti tulee myyntiin, bokseja kun on ollut mahdollista ostaa suomalaisista korttikaupoista ennakkotilauksena hinnan ollessa noin 300 euron nurkilla sekä niitä myydään MCM:ssä tällä hetkellä huokeimmillaan 250€ sisältäen postit.

Varianssi tulee olemaan jälleen kerran todella isoa boksista toiseen ja varsinkin box topperin sisältö pitkälle määrittää tuleeko käteen kultainen tiketti vai tyhjä arpa. En jälleen kerran suosittelekaan setin avaamista vain avaamisen ilosta vaan dräftäämistä hyvässä seurassa, jo nopeasti spoileria selaamalla näyttää siltä että monta todella hienoa arkkityyppiä on saatu sisällytettyä settiin, muun muassa yksi lempparini Madness.

Lisäksi muistuttaisin että kuten aina reprint settien julkaisun yhteydessä reprintatut kortit tulevat olemaan halvimmillaan lyhyen aikaa setin julkaisun jälkeen jonka jälkeen alkaa hidas nousu staplejen osalta. Tällä kertaa on myös huomioitava kortit joita ei reprintattu eli seuraavien voi ennustaa nousevan:

Enemy Fetch ländit
Manamorphose
Mox Opal

Tosin kahden viimeisen kohdalla voi esittää kysymyksen mitä niille tapahtuu ensi viikon maanantaina kun seuraavat B&R ilmoitukset tulevat.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa theBrains

Vs: Kivinen Ultimate Masters katsaus
« Vastaus #1 : 29.11.18 - klo 15:04 »
Huikeaa settiä kyllä nämä katsaukset, kiitos kun jaksat. Aika reilusti ruvenneet tulemaan hinnat alaspäin, saapa nähdä vieläkö rytinä jatkuu pitkään vai joko tasoittuu. Matkaavatko Tarmot alle 40e:n ja Hierarchit alle 30e:n rajapyykkien. Back to Basics tipahteli melkein aiemmalle tasolleen ennen piikkausta myös.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Kivinen Ultimate Masters katsaus
« Vastaus #2 : 03.12.18 - klo 11:51 »
Päivitystä EV tilanteeseen, setin julkaisuun on neljä päivää ja boxin EV ilman box topperia on tällä hetkellä 225€, box topperin EV on hieman 60 euron yläpuolella. Hinnat tuskin tästä ihan hirveästi ennen julkaisua enää seilaavat, julkaisun jälkeen ainakin toppereiden hinnat tulevat alas.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Kivinen Ultimate Masters katsaus
« Vastaus #3 : 15.01.19 - klo 12:32 »
Setin julkaisusta on nyt viisi viikkoa ja boxin EV ilman box topperia on tällä hetkellä 192€, box topperin EV on pysynyt melkolailla paikallaan ja on nyt 64€. Toisin kuin uumoilin, toppereiden hinnat ovat kysytyimpien osalta nousseet, ainoastaan aivan pohjalla olevat ovat laskeneet.

Setin rarejen ja uncommonien hinnat ovat kautta linjan romahtaneet, mythicit ovat liikkuneet marginaalisesti alaspäin. Rarejen osalta kannattaa nyt ostaa ne mitä tarvitsee pakkaansa, suunta on tästä enää ylös modernissa ja lekassa pelattujen lappujen osalta.

Avaamattomien boksien hinnat ovat vähemmän yllättäen lähteneet maltilliseen nousuun.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.