Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)  (Luettu 52959 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa etro

  • L1-tuomari
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Float like a butterfly, sting like when I pee.
Olen kanniskellut kansiossa joitakin altereita hyvän aikaa, ja sen sijaan että kukaan olisi niitä halunnut, ihmiset haluavat tietää kuinka / millä niitä tehdään. Koska kukaan ei koskaan usko että se on taikuutta, oman edun vastaisesti postaanpa nyt jotain aiheesta :

Mitä tarvitaan ;

(click to show/hide)

Itselläni on käytössä seuraavat välineet ;

6 tuubia akryylejä
2 sivellintä (pieni ja "iso")
Hammastikkuja
Asetonia
Pumpulia
Maalarinteippiä
Joku muu alusta kuin se kuuden tonnin keittiönpöytä

Asetonit, pumpulit ja maalarinteipit voi alkuun kyllä unohtaa, näillä ei oikeastaan tee yhtään mitään ennenkuin sitten joskus. Mutta tulipa mainittua. Vesikippo on kanssa hyvä olla maalien laimentamista / siveltimien puhdistamista varten. Mainitsen nyt vielä erikseen että akryyli on vesiliukoista, ennen kuin joku maalaa korttinsa päälle asetonilla.

Värejä löytyy sininen, punainen, keltainen ja vihreä, sekä musta ja valkoinen. Alkuun varmaan pärjännee ilman vihreääkin (olen kuullut huhuja että sitä voi sekoittaa sinisestä ja keltaisesta). Värien valinnasta voisi kirjoittaa enemmänkin, joten enpä tee niin ja siirryn eteenpäin.

Sekoitusalustoiksi kelpaavat vanhat kortit (etenkin rulescardit, ihan vain siksi että niille löytyy jotain käyttöä). Bonuksena muutaman maalauksen jälkeen saat parit ekstra-alterit kavereille jaettavaksi ;
(click to show/hide)

Sitten tarvitset enää kortin sotkettavaksi. Itse kaivelin esiin yhden M10 Doom Bladen, tarkoituksena lähteä extended art:ia tekemään, eli jatkamaan kuvaa reunojen ulkopuolelle (vrt. full art, jossa kuva jatketaan alaspäin tekstiboksin päälle).

Maalaus ;

Kortteja voi toki maalata ihan summamutikassa mistä sattuu, ja onnistua siinä. Jonkinlainen järkevä työjärjestys kuitenkin on pidemmän päälle ihan hyvä hanskata. Yleensäottaen kuten missä tahansa maalauksessa, maalaaminen aloitetaan pohjalta kerros kerrokselta ylöspäin. Enkä meinaa kortin alalaitaa, vaan syvyyssuuntaa (sikäli kuin pelikortissa nyt mitään syvyyssuuntaa on). Jonkinlainen suunnitelmakin voi olla hyväksi, mutta ehkäpä ekoja commoneita maalatessa lienee se ja sama mitä pläänejä punoo, ekat 10 pahvia menee kuitenkin tekniikan harjoitteluun.

(click to show/hide)

Ensiksi lätkitään pohjamaalia, akryyli ei hirveän hyvin sellaisenaan tartu kortin pintaan, ja ellei halua paksua pintaa ja tekstuuria (kannattaa jättää oikeisiin maalauksiin), niin ohuelti useamman kerroksen maalaaminen on näillä välineillä parempi valinta. Itse maalasin yo tapauksessa mustalla jotakuinkin mustat kohdat kortista, ja loput valkoisella. Toki tässä vaiheessa voi jo vähän väriäkin koettaa hakea, mutta sitä ehtii myöhemminkin. Kuten nyt ;

(click to show/hide)

Läiskin taivaalle *kohtalaisen* hyvin kohdalle osuvaa maalia kerroksen. Ja aloitin taivaasta, koska se on "syvyyssuunnassa" pohjalla. Vaikka mieli tekis alkaa enkelia tuunaamaan heti alkuunsa, kannattaa ehkä vielä malttaa. Jostain syystä tuo väri oli yllättävän peittävää (sekä mustan että valkoisen sekoittaminen yleensä saa sen aikaan), en tainnut tarvita kuin yhden kerroksen.

Taivaan sävy lyötyi sinistä, vihreää, mustaa ja valkoista sekottamalla. Keltainenkin toki sopii vihreän tilalle - mustaa ja valkeaa sekoitetaan kunnes löytyy oikea harmaan sävy, jonka jälkeen lisätään väriä. Tai toisinpäin, lienee se ja sama, mustalla ja valkealla etenkin harmaaseen taittuvassa värissä on isompi rooli. Kuvassa ei tarvinnut osua kuin yhteen kohtaan - vaaleammat ja tummemmat sävyt löytyivät juuri mustaa ja valkeaa lisäämällä

(click to show/hide)

Tein saman pilville. Tämä ehkä demonstroi paremmin sitä että kerralla ei tarvitse tehdä valmista. Taisin tässä tai aiemmin tehdä itse taivaankin valmiiksi, käytännössä liukuvärjäsin rajat piiloon. Jos kuvan ja maalin välille tulee selkeä raja, maalaa vain kylmästi kuvan päälle, ohut läpikuultava maalikerros usein riittää.

(click to show/hide)

Tein pilvet "valmiiksi" - jostain syystä valokuvatessa väriero näyttää vähän tökeröltä, en tosin väitä että se osui muutenkaan kohdalleen. Punaista olisi näemmä tarvittu enemmän. Tässä vaiheessa ajattelin että fiksaan ne myöhemmin ..

Pohjamaalasin siivet. Alareunakin taitaa tässä vaiheessa olla kokonaan mustalla, ainakaan Chippyn nimi ei paista läpi.

Joku ajatuksella tekstin lukenut tajuaa osapuilleen nyt, että en maalannut pohjalta ylöspäin, koska "maa" on kuvassa pilvien takana. En niin, koska minulla oli SUUNNITELMA (eli päätin että jätän vain esimerkin vuoksi maalatusta kortista puolet mustaksi, ja vähät välitän siitä näkyykö maata).

Reunat olivat aikalailla sotkussa, joten putsailin ne hammastikulla. Älkööt peljätkö, siitäkin on kuva ;

(click to show/hide)

Putsaaminen on sitä helpompaa mitä tuoreempaa maali on. Vanhaa maalia poistaessa kannattaa kostuttaa kohta ensin, niin maali pehmenee. Sen verran tarkkana kannattaa olla, ettei riko kortin maalipintaa, sekin on kohtalaisen helppoa.

Teippiä tmv voi harkita rajaamaan maalattavia kohtia. Jos halua löytyy investoida, niin asialle omistautuneesta kaupasta löytänee ihan tarkoitusta varten tehtyä teippiä - tavan maalarinteippi yleensä päästää reunoilta maalia läpi, ja saattaa jättää liimatahroja joiden poistaminen on ihan yhtä hankalaa kuin maalinkin.

Lopuksi sitten päällimmäinen kerros (ja tässä tapauksessa horisontti, kaikkien taiteen sääntöjen vastaisesti), ja kortti on valmis. Kannattaa muistaa signeerata kortti, se nostaa aina lapun arvoa.

(click to show/hide)

Yksityiskohtien lisääminen on aina hyvä juttu, tuostakin kortista löytyy paljon pientä lisättävää, joka tekisi siitä paremman näköisen - pienet detailit ja vaivannäkö rajojen häivityksessä maksavat vain vaivaa, mutta lopputulos on paljon hienompi (eli älä tee niinkuin teen, vaan tee niinkuin sanon - puhe). Pilvien sävyero on nyt silmiinpistävin vika tuossa, myös vasemman laidan mustan olisi voinut jatkaa reunaa pidemmälle (eli ihan tuonne enkelin alle), niin raja olisi hävinnyt.

Lopuksi kortti kannattaa viimeistellä vernissalla, jota saa alan liikkeestä. Ite käytän puolikiiltävää, joka on hyvä ohuena kerroksena. Jos joku on kokeillut mattaa, kuulisin mielelläni mielipiteen. Vernissa tulee siis sprayna (vähän kuin fiksatiivi) - pari-kolme lyhyttä suihkausta 30-40 cm etäisyydeltä ja kuivumaan turvalliseen paikkaan (hiukset, kotieläinten tassunjäljet yms. ovat sangen harmillisia kortin pintaan liimautuneena).

Postailen myöhemmin lisää mm. maalien valinnasta ja sen sellaisesta. Etenkin jos joku on kokeillut eri tekniikoita (eri värejä, kyniä), postaus olisi poikaa. Kysymyksien tekeminen, allekirjoittaneen oikominen, omien korttien postaaminen olisi oikein mainiota. Jos nyt turttasin ja rikoin protokollaa kuvien kanssa, hirveän huudon sijaan ottaisin mielummin ohjeet miten nuo kuvat saa thumbnaileiksi.

« Viimeksi muokattu: 31.08.11 - klo 10:11 kirjoittanut etro »

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #1 : 12.08.09 - klo 11:56 »
Kiitos informatiivisesta artikkelista!
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa etro

  • L1-tuomari
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Float like a butterfly, sting like when I pee.
Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #2 : 25.08.09 - klo 18:04 »
Kirjoittelen vielä noista välineistä jotain kun niin taisin ekassa postauksessa luvata, etenkin maalien valinnasta.

Jos et omista mitään värejä ;

Kirjakaupoista yms. löytyy jos jonkinlaista laatikkoa, jossa tulee setti tuubeja (ja joskus pensseli) - sellaisen ostaminen lienee kaikein fiksuinta ensialkuun. Vaikka laaduissa on ihan oikeaa eroa, ja halvoilla maaleilla ei saa aikaan samanlaista jälkeä kuin kalliimmilla, maalailun alkuvaiheessa maalin laatu ei ole mitenkään tulosta rajoittava tekijä. Jossain parinkymmenen kortin jälkeen saattaa oikeasti alkaa kaipaamaan niitä ominaisuuksia joita kalliimmat maalit tarjoavat (jos silloinkaan). Jos ei ole täysin varma jaksaako puuha innostaa sinne asti, lienee paras ratkaisu ostaa joku laatikko missä tulee täysi setti 15ml tuubeja - koko setti todennäköisesti maksaa saman verran kuin yksi 60ml tuubi kunnon väriä.

Kannattaa huomata että tuo 15ml / tuubi riittää todella moneen korttiin. Vaikka tuubi näyttää pieneltä, väriä ei tässä hommassa hirveämmin kulu.

Huomaa että figumaalit ovat akryylimaaleja, ja näinollen käyvät alterointiin mainiosti. Itse maalasin pitkään sekalaisella setillä 15ml maaleja, joista puolet oli ehtinyt kuivahtamaan käytön puutteessa jo useampi vuosi sitten.

Pensselit ;

Jos aloitellessa maalien kanssa kannattaa valita halvimmat, pensselit ovat sitten ihan eri juttu. Mitään tiimarin vesiväripensseleitä ei kannata ostaa - paras ratkaisu on marssia taidetarvikeliikkeeseen ja pyytää akryylimaalaukseen sopivia pieniä pensseleitä, mielellään teräväkärkisiä. Jos paikallisessa liikkeessäsi ei osata neuvoa (tai ei ole koko liikettä), valitse teräväkärkisiä, jäykkiä pensseleitä, joiden harjakset eivät ole mitenkään erityisen pitkällä. Akryyli on aika raskasta maalia, ja jos harjat ovat liian pitkät (ja pehmeät), itse harjasosa antaa periksi kun yrität maalata (eli maalissa oleva kärki pysyy paikallaan ja varsi liikkuu) - yhtähyvin voit skipata pensselit ja alkaa sormimaalaamaan.

(click to show/hide)

Kuvassa ylin pensseli on oikein mainio tarkkaan työhön, keskimmäinen yleensäottaen pätevä, ja alin juuri sellainen mikä kannattaa jättää kaupan hyllylle - sopii lähinnä pohjamaalin levittämiseen.

Joka tapauksessa muutaman kortin maalattua alkaa kyllä hahmottumaan millaiset pensselit ovat hyviä, ja seuraavaksi osaa ostaa juuri sopivat. Pensselit ovat kuluvaa tavaraa, joten jos tuli kauppoihin petyttyä niin kohtapuoleen pääsee joka tapauksessa valitsemaan uusiksi.


Jos halvoilla pääsee pitkälle, miksi ostaa kalliimpaa ?

(click to show/hide)

Oheisissa kuvissa nakataalien ainoa ero on välineet - maalasin vasemmanpuoleisen jämillä, kävin välissä kaupassa, ja ostin oikeanpuoleiseen uudet maalit. Kuvaa katsellessa ei kannata välittää korttien tummuus/sävyeroista, ne johtuvat lähinnä siitä että valo tulee kuvan oikeasta yläreunasta, ja valaisee oikeanpuoleisen kortin aika eri tavalla. Sen sijaan detailit (esim. ylälaidan puusto) on vasemmanpuoleisessa sekä läpinäkyvämpää, että tuhruisempaa. Lisäksi kuva ei kerro sitä että oikeanpuolimmaisessa maalikerros on ohuempi ja tasaisempi.

Paremmissa maaleissa on (useinmiten) yksinkertaisesti parempi pigmentin voimakkuus - saat peittävämmän kerroksen samalla maalin määrällä. Kun pensseliin latoo runsaasti maalia, akryyleillä saa kyllä peittävää jälkeä, mutta yleensä myös korkeaa ja epätasaista. Lisäämällä vettä maalista tulee tasaisempaa ja ohuempaa, mutta läpikuultavaa. Maalit joissa on enemmän pigmenttiä peittävät ohuemmilla kerroksilla, jolloin maalaaminen on helpompaa, detaileista saa tarkempia, ja ne eivät kuulla läpi. Jos haluaa oikeasti oikeasti tehdä mahdollisimman hyvää jälkeä, kannattaa aina maalata mahdollisimman ohuella (=vetisellä) kerroksella, vaikka siitä tulee enemmän työtä.

Mitkä värit-värit ostaa ?

Seuraava teksti tulee olemaan vähän raskasta luettavaa, eikä siitä kannata ottaa stressiä jos olet juuri aloittamassa.

Irtotuubeja ostettaessa hinnat liikkuvat 5-20 euron välillä, riippuen sävystä (ilmeisesti osa väriaineista on kalliimpia, tästä vähän enemmän vielä myöhemmin), ja merkistä. Omat maalini ovat sarjasta jossa hintahaarukka osuu 8-16 euron välille - oli miten oli, noihin hintoihin ei tee juuri mieli hankkia kaikkia mahdollisia tuubeja, joita sarjasta riippuen saattaa olla 50-80.

Sen sijaan kannattaa ostaa ne värit, joita ilman ei pärjää.

Musta ja valkoinen ovat käytännössä pakolliset. Jos voit valita, osta molempia isot tuubit, koska niitä kuluu käytännössä joka kerran kun sekoitat maalia (tai pohjamaalaat kortin) - värejä ei.

Sininen, keltainen ja punainen pääsääntöisesti ovat pakolliset - niillä *pitäisi* pystyä tuottamaan kaikki muut tarvittavat värit. Valitettavasti näin ei käytännössä kuitenkaan ole. Jotta asia olisi tehty mahdollisimman vaikeaksi sunnuntaimaalarille, esim. punaista löytyy helposti 10+ kappaletta, alkaen oranssihtavasta, päättyen lähes violettiin, eri tummuusasteissa. Jos haluat värin #FF0000, tervemenoa arvaamaan Cadmium, Naphthol, Quinadricone, Pyrrole -akselilla oikeaa väriä, etenkin jos niistä löytyy vielä light/medium/deep versiot. Kaikista väreistä löytyy "kylmä" ja "lämmin" versio, joka lähinnä viittaa siihen mihin väriin ne taittavat. Jos nuo määritelmät ei aukene, säädä monitoristasi värin lämpötilaa kahden ääripään välillä, niin näet miten värin "lämpötila" vaikuttaa asiaan.

Tuntuu hifistelyltä, mutta seuraava kuva saattaa demonstroida ongelmaa :

(click to show/hide)

Molemmat viivat on tehty sekoittamalla kahta eri sinistä samaan punaiseen. Kuvassa ylempi sininen menee nätisti violetin kautta, mutta alemman välivaiheet ovat etäisesti violetin, harmaan ja ruskean risteytystä. Esim. korteissa usein esiintyviä tummansinisiä yötaivaita on käytännössä mahdotonta maalata alemmalla sinisellä, kun taas en edes viitsi arvata miten käy edellisessä viestissä olevan Doom Bladen taivaan kanssa ylemmällä.

Jos haluat saada käytännössä kaikki värisävyt irti kortteja maalatessa, parasta olisi ostaa 2 sinistä, 2 keltaista ja 2 punaista, molemmista lämmin ja kylmä versio. Käytännössä pärjää kyllä kahdella sinisellä (omat ovat Pthalo Blue Red Shade ja Cerulean Blue), ja sitten valitsee vain mahdollisimman neutraalin punaisen ja keltaisen (Pyrrole Red / Cadmium Yellow ovat omat). Sitten jos joskus tulevaisuudessa tuntuu vielä siltä että maalailu nappaa, voi käydä ostamassa muitakin värejä, vihreää, ruskeaa, violettia yms. Vaikka näitä ei *tarvitse*, värejä sekoittaessa säästyy aikalailla aikaa kun voi aloittaa sekoittamisen suoraan melkein kohdalleen osuvasta väristä, sen sijaan että joutuu vekslaamaan perusvärien kanssa.

Merkinnät väreissä

Kaikissa (pätevissä) maaleissa on vielä joitakin merkintöjä jotka voisin käydä läpi ;

(click to show/hide)

Ylläolevassa kuvassa tuubien takapuolella oikeassa laidassa on neliö - keltaisessa umpinainen ja vihreässä puoliksi värjätty. Neliö kertoo jotain värien peittävyydestä akselilla "translucent - opaque", asteikko menee valkoisesta neliöstä mustaan, jossa valkoinen on läpinäkyvin ja musta peittävin. Tässä puuhassa ja etenkin alkuvaiheessa ei varmaan hirveästi yllätä että ota aina maali joka on peittävin. Jos välttämättä tarvitset tiettyä sävyä, myös valkoisen voi ottaa - tällöin tosin tulet tarvitsemaan vähän enemmän kerroksia maalatessa, tai väriä pitää jatkaa mustalla / valkoisella peittävyyden saavuttamiseksi (tämä myös tuppaa tosin tekemään sävystä harmaamman).

Valmistajat eivät kuitenkaan tee läpinäkyviä värejä ihan vain kiusallaan - niille on ihan oikeaa tarvetta "oikeassa" maalaamisessa. Oma mielipiteeni kuitenkin on, että mätsikkiä maalatessa kannattaa valita mahdollisimman peittävät värit, koska värikerroksen paksuus on korttia kopeloidessa aika oleellinen asia.

(click to show/hide)

Permanence kertoo värin kestävyydestä, asteikolla C,B,A,AA, jossa C on heikoin. En ole nähnyt alle A akryylejä, ja ovat kestäneet aivan hyvin (etenkin vernissalla päällystettynä).

Series kertoo värin sarjan. Sarjalla ei ilmeisesti maalausteknisesti ole yhtään mitään merkitystä, vaan värit ovat hinnoiteltu sarjan mukaan. Ero Series 1 ja Series 4 maalilla saattaa olla sen 100%, joten ihan pikku erosta ei ole kysymys. Kyseessä on aika voi-voi tilanne, koska nimenomaan itse värin väri vaikuttaa sarjaan, jolloin jos tarvitset tietyn sävyistä maalia, tuskin pääset valitsemaan sitä usean sarjan väliltä.

Lisäksi vielä löytyy merkintä "Lightfastness", joka kertoo siitä kuinka herkästi valo vaikuttaa värin kestävyyteen / kirkkauteen, vrt. verhojen / huonekalujen auringossa vaaleneminen. Korkeampi arvo on yksiselitteisesti parempi, joskin ehkä vähän yhdentekevä. Kyse on taikakorteista, ja todennäköisyys päivänvalolle altistumiseen on aika heikko.

Lisää tietoa merkinnöistä ; http://www.winsornewton.com/resource-centre/composition-and-permanence-tables/

Loppuun vielä, tuntuu tyhmältä puhua seinille, joten jos joku oikeasti haluaa lisää tietoa jostain aiheeseen liittyvästä (tai liittymättömästä), postatkaa. Myös oikoa saa, itelläni ei loppupeleissä ole hirveän pitkää kokemusta aiheesta tai akryyleistä yleensäkään, saatan puhua täyttä huttua.
« Viimeksi muokattu: 31.08.11 - klo 10:12 kirjoittanut etro »

Poissa jupu_

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #3 : 25.08.09 - klo 19:26 »
siis tarkoittaako tämä korttien "alterointi" kokonaan maalamista vai pientä muokkausta? hehheh tadanpa opetella tämän ja tehdä jokaiseen pkaani 4 black lotusta :D

Poissa Temppi88

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #4 : 25.08.09 - klo 19:42 »
siis tarkoittaako tämä korttien "alterointi" kokonaan maalamista vai pientä muokkausta? hehheh tadanpa opetella tämän ja tehdä jokaiseen pkaani 4 black lotusta :D

Se tarkoittaa vaan pientä muokkausta.

Poissa etro

  • L1-tuomari
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Float like a butterfly, sting like when I pee.
Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #5 : 28.08.09 - klo 02:51 »
siis tarkoittaako tämä korttien "alterointi" kokonaan maalamista vai pientä muokkausta? hehheh tadanpa opetella tämän ja tehdä jokaiseen pkaani 4 black lotusta :D

Kokonaan päälle maalaaminen tekee kortista täysin tunnistamattoman, ja voi olla turnauspeleissä astetta hankalampi hyväksyttää tuomarilla kortteja pelattavaksi. Oheisesta artikkelista voi lukaista lisää ; http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=judge/article/20090414a

Tietty jos onnistut maalaaman lotuksen jota ei erota oikeasta, sillä lienee aikalailla arvoa ihan vain sen puolesta että kyseessä on melkoinen taideteos ;)

Sitten vähän lisää ;

Kortin pyyhkiminen

Ekassa postissa mainitsin asetonista ja pyyhekumista - näitä käytetään maalin poistamiseen kortin pinnasta.

Homma korvaa aika hyvin valkoisella pohjamaalaamisen, ja lopputuloksena oleva kortti on yleensä hieman siistimpi - välistä puuttuu yksi maalikerros kokonaan, ja pyyhitty aluekin on hieman muuta korttia ohuempi. Hommaan menee kuitenkin aikalailla enemmän aikaa kuin pohjamaalaamiseen, ja sohlatessa voi käytännössä tuhota koko kortin. Tätä ei todellakaan kannata ekoja kertoja harjoitella muilla kuin täysin arvottomilla korteilla.

(click to show/hide)

Ensialkuun kannattaa teipata kortti alustaan kiinni. Ideana on sekä peittää säästettävät alueet, että todellakin kiinnittää kortti alustaan, se tekee pyyhkimisestä huomattavasti helpompaa. Oheisessa kuvassa on käytetty Scotchin Magic Invisible - teippiä, joka tuntui ihan pätevältä. Perus maalarinteippi saattaa jättää liimapinnan, eikä se ainakaan omasta mielestäni "eristä" aluetta niin hyvin.

Joudut aika varmasti joka tapauksessa muuttamaan teippien asentoja toiseenkin kertaan, joten ei kannata murehtia siitä että jonkun 90 asteen kulman leikkaaminen tekstiboksiin on vaikeaa. Teet vain homman useammassa erässä.

Tässä vaiheessa kannattaa hakea se äidin/vaimon/tyttöystävän/rakastajan/oma kynsilakanpoistoaine esille, sekä kaikki pyyhekumit taloudesta. Ihan oikea asetoni on tähän hommaan parempaa, mutta lähiapteekkisi ei välttämättä halua myydä sitä.

(click to show/hide)

Koska kynsilakanpoistoaineessa (kutsun asetoniksi tästä eteenpäin) on oikeaan asetoniin verrattuna aikalailla vettä seassa, sen kanssa ei kannata lotrata. Kortti imaisee veden aika helposti sisälle, ja ronskisti käytettynä lopputulos näyttää ihan samalta miltä ne kaikki kokiksella marinoidut kortit iloisenruskeaa sävyä lukuunottamatta. Kostuta pumpulipuikko aineessa, ja sivele sitä poistettavan alueen päällä - voimaakin voi vähän käyttää (niin että puikon sisällä oleva muovipuikko tuntuu korttia vasten), kunnes väri alkaa haalenemaan. Tässä vaiheessa sitten pyyhekumia käteen ja ala hankaamaan väriä pois pinnasta.

Kaikki kumit eivät kortteihin pysty, mutta kun tarpeeksi kauan kokeilee erilaisia, ennen pitkää löytyy joku joka pyyhkii. Liian karheaa ei kannata ottaa, tai kortin pinta menee rikki, mistä tulee rumaa jälkeä. Liiallinen asetonilla lotraaminenkin rikkoo kortin pinnan, joten kannattaa oikeasti olla varovainen.

Älä myöskään levitä asetonia liian lähelle kortin reunoja - reuna imaisee sen tosi helposti, jonka jälkeen väriä alkaa irtoamaan kortin takapuolelta.

(click to show/hide)

Ohessa pyyhitty kortti. Jälki ei ole täydellistä, mutta ihan riittävän hyvä maalaamiseen. Tekstiboksin alareunassa kävi vahinko, siitä vielä lisää ;

(click to show/hide)

Tässä levitin asetonia liian lähelle teippiä, joka syövytti liimaa ja meni teipin alle. Teippiä irrotettaessa lähti sitten maalit mukana. Tämän luonnollisesti voi välttää kun vain jättää levittämättä asetonia teipin reunoille, tai skippaamalla koko asetonin ja käyttämällä pelkkää pyyhekumia. Väri tosiaan lähtee irti ilman mitään apuaineita, koko hommassa vain menee paljon kauemmin aikaa.

Sitten vielä yksi kuva ;

(click to show/hide)

Tässä on yksinkertaisesti maalaus kesken, kuvassa näkyy aika monta työvaihetta päällekkäin, jos siitä nyt jotain apua on. Tärkein sisältö lienee se, että pyyhitylle kortille voi yksinkertaisesti hahmotella lyijykynällä, joka helpottaa etenkin hankalien muotojen hahmottamista - esimerkkinä tuo kaivonrengas, josta ei varmasti tule symmetristä / oikeassa perspektiivissä olevaa suoraan maalatessa. No, ei tullut nytkään, mutta tuli sentään parempi kuin mitä ensimmäiset hahmotelmat olivat.

Pyyhkiminen on hieman hifistelyä, päteviä altereita saa ilmankin aikaan - se vain onnistuessaan tekee lopputuloksesta hieman paremman. Lisäksi menetelmällä voit pyyhkiä koko kortin ja vaikka piirtää / printata uuden kortin tyhjälle lapulle. Jos säilytät tekstiboksin ja/tai kortin nimen / casting costin, niin ihan päälle printattu alter lienee ihan yhtä turnauskelpoinen kuin maalattu. Itse en sitä harrasta, joten en oikein osaa kertoa asiasta enempää, mutta jos joku törmää kunnon tutoriaaliin aiheesta, pistäkää linkkiä.
« Viimeksi muokattu: 31.08.11 - klo 10:13 kirjoittanut etro »

Poissa etro

  • L1-tuomari
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Float like a butterfly, sting like when I pee.
Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #6 : 31.08.09 - klo 18:16 »
Innostuin pyyhkimään noita reunoja enemmänkin, ja kuvittelin että sehän sujuu jo. Seuraavassa tekstissä lisää varoittavia esimerkkejä, mutta myös muistutus ettei alteroimiseen tarvitse välttämättä ainuttakaan akryylia. Käväisin tänään apteekissa yskänlääkkeitä ostamassa, ja kassalla mieleen juolahti kysyä josko myyvät asetonia. Kyllä myivät, 150ml pulloissa löytyy, hintaa noin 6e kappale. Eli seuraavaksi jotain muuta kuin pientä muokkausta :

(click to show/hide)

Ohessa myös kuva pyyhekumista, jolla kortin pyyhkiminen onnistuu. Tuollainen aika perus "Rabbit Eraser" - nimeä kantava, löytynee jokaisesta Tiimarista. Teippasin persecutionin pöytään ja aloin tyhjentämään.

Ensimmäinen kortti meni roskiin, kun en teipannut sitä tarpeeksi lujasti pöytään kiinni, ja kumittaessa se taittui aika pahasti keskeltä.

Toinen onnistuikin sitten jo paremmin - joskin sekään ei ole mitenkään nätissä kunnossa. Kortteja pyyhkiessä (ohjeet edellisessä viestissä) kannattaa tarkistaa ettei kortin alle pääse mitään. Kuminmurunen pohjan alla aiheuttaa päältä pyyhkiessä painaumia taustaan (ja kohouman bisnespuolelle). Teippikin repi reunaa vähän - kortti on aikalailla roskiskamaa, mutta persecutionit pääsivät loppumaan, joten päätin jatkaa.

(click to show/hide)

Asetonista pitää sanoa että aine osoittautui selkeästi kynsilakanpoistoainetta paremmaksi. Vaikka käytin välillä reilustikin, kortti ei missään vaiheessa kärsinyt kosteudesta (aina käytännössä höyrystyi sitä mukaa pois kun sillä pyyhki). Reunoiltakin sai ottaa aika ronskisti, edellisessä viestissä mainittu taustojen värien liuottaminen jäi näkemättä.

Jälkikäteen hokasin että kumitin aivan liikaa, olisin vain voinut kylmästi vedellä kaikki maalit asetonilla pois, ja lopuksi ottaa kumilla jämät pois. Olin vain tottunut käyttämään asetonia aivan liian harkiten kynsilakanpoistoaineella pyyhkiessä.

Valkoiselle kortille onkin sitten helppo hahmotella lyijykynällä uutta kuvaa.

(click to show/hide)

Lienee suositeltavaa ottaa kevyesti, ettet paina uraa korttiin (mitä ei sitten saa millään pois). Muutoin homma on aikalailla kuin paperille piirtämistä.

(click to show/hide)

Tämän jälkeen piirsin vain 0.05 tussilla päälle, ajatuksena kumittaa lyijykynät pois tussin kuivuttua.

Asiaa jälkikäteen pohtiessa ihmetyttää etten heti tajunnut miten käy, kun tussipiirroksen päältä pyyhkii pyyhekumilla, joka kykenee irroittamaan maalit kortin pinnasta. Tuusasin muutaman kohdan uusiksi useampaan otteeseen, kunnes kävin etsimässä pyyhekumin joka ei levittele tusseja mukanaan.

Loppu on aikalailla triviaalia. Jos käytössäsi on mustetta (pullossa), mustien alueiden maalaaminen helpottuu huomattavasti. Voi ne tussillakin värittää, tai vaikka mustalla akryylillä - tekniikka on aikalailla vapaa. Itse jätin akryylit väliin tällä kertaa, taisin niitä käyttää vain tuon kortin nimipalkin siistimiseen pyyhkimisen jälkeen.

Ohessa lopputulos. Viimeistelin vielä kortin vernissalla, kunhan ensin tarkistin toisella kortilla että se ei sotke mustetta. Tavan fiksatiivikin varmaan toimii tässä tapauksessa, mutta kannattaa kokeilla johonkin muuhun sitä ensin. Sitä, että onko vernissasta mitään apua ei voi tietää ennenkuin sitten käytössä, mutta ainakin sormiin tuo tuntuu ihan hyvin pitävän.

(click to show/hide)

Kertaan vielä karvaasti opitut asiat ;

- Tarkista ennen pyyhekumin käyttöä, että kortin tausta on puhdas, eikä sinne pääse kuminmurusia yms.
- Kiinnitä ennen pyyhkimistä kortti vähintään kahdella teipillä *kunnolla* kiinni alustaan - jos kortti pääsee liikkumaan pyyhkiessä, tuloksena on todennäköisesti kunnon ruttu.
- Älä pyyhi tussin päältä sillä samalla pyyhekumilla jolla pyyhit maalia kortista.
- Kaikkea uutta kannattaa aina kokeilla johonkin turhaan ja arvottomaan. Mikään ei koskaan mene niinkuin sen alunperin piti.
« Viimeksi muokattu: 31.08.11 - klo 10:13 kirjoittanut etro »

Poissa Illumina

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #7 : 03.09.09 - klo 15:23 »
Ihan piruuttani ajattelin kokeilla alterointia, mutta ennen kalleimpien lappujen pilaamista ajattelin varmistaa, että saako moisia käyttää turneissa. Ei varmaan haittaa jos maalit on sudittu lapun reunoille, mutta jos muuttaa kaiken paitsi alkuperäisen nimen ja manacostin(en siis muuttaisi sääntöjä, vaan tekisin full-artteja).

Miten on?

Poissa Rancid-

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #8 : 03.09.09 - klo 15:41 »
Päätuomari päättää.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #9 : 03.09.09 - klo 15:59 »
Päätuomari päättää.

Tuossa on jo kaikki maailman tieto tiivistettynä, mutta pannaan vielä tämä linkki perään: http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=judge/article/20090414a . Olisi muuten löytynyt myös (keskustelun kera) tuolta Stukan alter-pajan puolelta.

Poissa luma

Re: Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #10 : 03.09.09 - klo 16:10 »
Tuossa on jo kaikki maailman tieto tiivistettynä, mutta pannaan vielä tämä linkki perään: http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=judge/article/20090414a . Olisi muuten löytynyt myös (keskustelun kera) tuolta Stukan alter-pajan puolelta.

Löytyy myös jo tästäkin keskustelusta, Mana Vaultin piirtelyviestin alusta.

Ihan piruuttani ajattelin kokeilla alterointia, mutta ennen kalleimpien lappujen pilaamista ajattelin varmistaa, että saako moisia käyttää turneissa. Ei varmaan haittaa jos maalit on sudittu lapun reunoille, mutta jos muuttaa kaiken paitsi alkuperäisen nimen ja manacostin(en siis muuttaisi sääntöjä, vaan tekisin full-artteja).

Miten on?

Kuten Markku jo sanoikin, niin turnauksen päätuomari päättää alteroidun kortin sallimisesta. Tässäpä minun tulkintani aiheesta (ei siis mikään virallinen vastaus, vaan pelkästään yhden tuomarin näkemys):

Kuten etron ja Thaurwylthin linkittämässä artikkelissa sanotaan, sääntöjen mukaan "taiteelliset muutokset" ovat sallittuja, kunhan kortti on tunnistettavissa. Artikkelissa tämä tulkitaan siten, että kuvan pitää pysyä sellaisena, että siitä pystyy tunnistamaan kortin. Vaikka olisi todella hauskaa, että Garruk on muuttunut Pedobeariksi, niin ei ole hyvä asia ettei pelissä battlefieldillä olevaa korttia voi tunnistaa yhdellä silmäyksellä pöydän toiselta puolelta. Kuten textless-korteissakin, mielestäni nimen, manacostin ja power/toughnessin pitää olla näkyvissä. Tekstin hävittäminen ei ole kovinkaan vaarallista, sillä onhan hassuja kieliä puhuvien korttienkin käyttäminen sallittua.

Vielä yksi huomautus asiasta joka tuli eräässä turnauksessa vastaan (silloin kyseessä oli vieraskielinen kortti, mutta voi helposti tulla vastaan full-art-alterointienkin kanssa): mitään oracle-wordingia / alkuperäisen kortin kuvaa / muuta vastaavaa sisältävää paperia ei saa tuoda turnaukseen vastustajalle näytettäväksi. Se lasketaan ulkopuolisiksi neuvoiksi. Regular-tason turnauksissa sinun on kerrottava vastustajallesi mitä kortti tekee (etkä saa jättää mitään kertomatta). Jos vastustajan kortti epäilyttää, kutsu tuomari joka kertoo sinulle mitä kortti tekee.

Poissa etro

  • L1-tuomari
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Float like a butterfly, sting like when I pee.
Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #11 : 09.01.10 - klo 19:54 »
Uppaillaanpa tätä pitkästä aikaa (120 päivän varoituskin näemmä tuli replyä painettaessa).

Vähän päivitystä aiempiin - kokemuksen myötä on pakko sanoa että "ainoa oikea tapa" aloittaa maalaaminen on pyyhekumin käyttäminen. Harjoitteluvaiheessa toki pohjamaalin käyttäminen säästää aikaa ja vaivaa, mutta kun hanskaa ohuiden kerrosten maalaamisen, niin pyyhityn kortin laatu on ihan eri kertaluokkaa kuin pohjamaalatun.

Ja kun sanon pyyhityn, niin tarkoitan sillä pelkän pyyhekumin käyttöä. Tajusin paljon myöhemmin että asetonilla on ikävä tapa haurastaa rajausteippiä, joka usein helposti jättää pieniä teipinrämmäleitä korttiin, joita saa sitten nyplytellä irti hyvän aikaa. Asetonia käytän lähinnä nykyään ainoastaan full altereita tehdessä, ja silloinkin vain kohtiin jotka eivät ole lähellä kortin reunaa tai teipin reunaa. Ja tämänkin jälkeen pyyhin pyyhekumilla päältä.

Postailenpa sitten muutaman kuvan jokusesta kortista, inspiraatioksi tai ihan muuten vaan. Jos jotenkin saa jotain spoiler-tageja aikaiseksi, kertokaa.

-------------------

Ekana tuo aiemmin postattu Mana Vault valmiina, tekstiboksin korjausyritys ei vissiin sitten onnistunutkaan niin hyvin kuin kuvittelin, koska kommentaatio oli lähinnä "Pitääkö sun aina maalata jotain törkeitä roippeita etualalle" ;

(click to show/hide)

Tämän Needlen tein pohjamaalaamalla, kuvasta sitä ei tosiaan välttämättä eroita, mutta maalikerroksen paksuus käsin kopistellessa on kouriintuntuva. Jos joskus törmäätte ja kiinnostaa nähdä ero, niin pyytäkää näytille. Kuva itsessään on helppo, mutta sinisen valinta on hankalaa - vasemman laidan tummansininen ja nuo vaalean sinivihreät ikkunat ei millään tulleet samasta tuubista. Ratkoin ongelman kylmästi maalaamalla vasemman laidan päälle, mikä on helppo ratkaisu koska tuo nauha katkaisee kortin näppärästi pystysuunnassa ja rajaa ei näe ;

(click to show/hide)

BBE, astetta kokeellisempi kortti. Tein tämän mtgs pnp:een - rastapää näytti sen verran predatorilta että koetin seurata sitä ideaa. Lopputulokseen tuli mukavasti tilan tuntua, alkuperäinen artti on jotenkin vähän tunkkainen. Tosin prosentteina alkuperäisestä kuvastakin taitaa olla alle 50% jäljellä. Metallin maalaamista pitää kyllä vielä harjoitella ;

(click to show/hide)

Tämä Sculler oli ensimmäinen full-artti. Siitä tuli lopunperin ihan mainio, tekovaiheessa meinasi tosin usko loppua kesken. Näitä tehdessä kannattaa kiinnittää pyyhkimisen jälkeen huomiota siihen, että jos kerralla maalaa alueen umpeen, niin iso märkä alue vetää kortin herkästi kupruun ;

(click to show/hide)

M10 pultti - näitä tuli tehtyä jos jonkinmoista. Tämä on ehkä parhaiten onnistunut, ei nyt välttämättä idealtaan, mutta toteutukselta. Yllättävän kinkkinen kortti maalata, paljon liukuvärjäystä ja hirveä määrä eri sävyjä niin taivaalla, pilvissä kuin vuorissakin. Alareunan rinteen "tummennus" toi mukavasti syvyyttä korttiin verrattuna niihin versioihin joissa jatkoin itsepäisesti rinnettä samalla sävyllä kuin mitä se alkuperäisessä kuvassa on ;

(click to show/hide)

Scrubland - tästä ei hirveämmin ole muuta sanottavaa, kuin se että revisedin korttien maalaamista kannattaa harjoitella esim. basic landeilla etukäteen. Setin painojälki on haaleaa, ja sopivien tekniikoiden ja sävyjen etsimisessä menee aikansa. ;

(click to show/hide)

Stoppi alkaa olla jo klassikko, näitäkin on tullut tehtyä melko erilaisia useita. Tässä pointtina lienee lähinnä se, että välillä ihan vain orjallisesti kopioimalla ei saa sitä tulosta mitä haluaa - tuon heinikon maalaaminen nopeutui ja helpottui huomattavasti kun keksin käyttää alkuperäisen maalaajan (oletettua) tekniikkaa - kun tarkemmin kuvaa katsoo niin hokaa että pellossa on n. puolen sentin levyisiä tummia pyyhkäisyjä siveltimellä. Tuloksesta tuli paljon parempi kun läiski itse samanlaisia, sen sijaan että yritti kopioida niitä ;

(click to show/hide)

------------------------------

Loppuun sitten kysymys ; kiinnostaako ketään jos teen jonkinmoisen yksityiskohtaisen viikottaisen ohjeen kortin maalaamisesta ? Eli valitaan yhteistuumin yksi kappale jotain pelikelpoista commonia (joka toivon mukaan monelta löytyy, on kohtalaisen yksinkertainen, ei rassaa jos tulee tuhottua, ja josta on iloa sitten myöhemminkin), jonka jälkeen postailen tasaisin väliajoin kuvia työvaiheista, ja jokainen asiasta kiinnostunut voi omaan tahtiinsa maalata mukana ja udella ohjeita. Tällöin voi varmaan kiinnittää enemmän huomiota värien valintaan, tekniikoihin yms. ja esittää kysymyksiä.

Ei tarvitse vastata erikseen "Kiinnostaa", vaan postatkaa / pistäkää privaan korttien nimiä mitä haluaisitte maalata itse, ja jos ehdotuksia tulee tarpeeksi, tulkitsen asian niin että kiinnostusta löytyy, ja aloitan "sarjan" jossain välissä.
« Viimeksi muokattu: 31.08.11 - klo 10:14 kirjoittanut etro »

Poissa Chaosworm

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #12 : 09.01.10 - klo 20:11 »
Itseäni kiinnostaisi kovasti Raging Goblinien altterointi, kun niitä ihan muutama on päässyt kertymään.
aka. Awaclus

Poissa Masti-core

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #13 : 10.01.10 - klo 09:13 »
On muutes ihan järkyttävän hienoja altterointeja, varsinkin bb elffi ja sculler.

Poissa Petuzki

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #14 : 10.01.10 - klo 15:36 »
Olisi hienoa alteroida islandeja ja swamppeja jostain näistä uusista seteistä.

Poissa absurdimuukalainen

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #15 : 07.04.10 - klo 13:12 »
Onkos täällä foorumilla alteroinnin taitaavia henkilöitä jotka tekisi tilauksesta alterointeja? Entä tietääkö kukaan mikä on yleinen tiukkuustaso Suomen mtg-turnauksissa alterointien suhteen?

EDIT: Ennen kuin nopeat pommittavat karmamiinuksella kun ketjussa mainittiin jo turnauskelpoisuudesta niin painottaisin kysymystä siihen, että miten omista kokemuksistanne turnauksissa Suomessa ollaan suhtauduttu alterointeihin. Onko huomautettu tai varoitettu ym.
« Viimeksi muokattu: 07.04.10 - klo 13:35 kirjoittanut absurdimuukalainen »

Poissa Mexx

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #16 : 07.04.10 - klo 13:25 »
Onkos täällä foorumilla alteroinnin taitaavia henkilöitä jotka tekisi tilauksesta alterointeja? Entä tietääkö kukaan mikä on yleinen tiukkuustaso Suomen mtg-turnauksissa alterointien suhteen?

-Stuka- on tehnyt minulle varsin mallikkaita alterointeja hyvin kohtuullista korvausta vastaan. Pysethus on myös tehnyt ainakin Tapiolan PKP:llä pyöriville alterointeja.
Karaô tû teko têrsos, kanô ois uis an dêvo.

Poissa absurdimuukalainen

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #17 : 07.04.10 - klo 13:28 »
Onkos täällä foorumilla alteroinnin taitaavia henkilöitä jotka tekisi tilauksesta alterointeja? Entä tietääkö kukaan mikä on yleinen tiukkuustaso Suomen mtg-turnauksissa alterointien suhteen?

-Stuka- on tehnyt minulle varsin mallikkaita alterointeja hyvin kohtuullista korvausta vastaan. Pysethus on myös tehnyt ainakin Tapiolan PKP:llä pyöriville alterointeja.

Stukalta sain muumiländit joskus aikanaan :D Sattuisko olemaan herrojen töistä kuvia?

Poissa Mexx

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #18 : 07.04.10 - klo 13:32 »
Stukallahan on oma topic töistään: http://vaihdetaan.kapsi.fi/forums/index.php/topic,59888.30.htm

Pysethuksen töitä ei Partiksella taida olla, mutta livenä nähneenä ne ovat kyllä todella tyylikkäitä.
Karaô tû teko têrsos, kanô ois uis an dêvo.

Poissa Yan

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #19 : 07.04.10 - klo 13:50 »
Ennen turnausta olen aina käynyt tuomarille näyttämässä alteroidut kortit jos semmosia on deckissä ollut ja kysynyt saako näitä käyttää. Laput on tutkittu ja aina on tullut hyväksyvä vastaus... monesti on myös hyödyllistä ottaa yhteys turnausjärjestäjään/tuomariin jo etukäteen ja tiedustella suhtautumista alttereihin niin onpahan jo jonkunlaista suuntaa tiedossa. Mutta suomessa kokemukset on ainaki itellä ihan hyvät, ei ole liian tiukkapipoista porukkaa. Ja enpähän tuota ymmärrä miksei niitä sallittaisi kun ainakin nuo omani (-Stuka-:n tekeleitä) ovat sen verran ohutta jälkeä, että vaikka kuinka tunnustelee niin mitään eroa ei kyllä löydy. Helpommin löytyisi se yksittäinen foili deckistä.

Poissa Tedrican

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #20 : 30.05.10 - klo 09:25 »
Löytyykö halukasta, joka oikeasti osaa maalaamaan portal 3 lappuja. Tarkoitus olisi siis saada hyvän näköinen ravages of war,
mutta ensin voitaisiin aloittaa vaikka ravaging hordella ja katsoa tuleeko siitä mitään. Nuo portal kolmosen laput ovat vaan niin kamalan näköisiä, että
jotain pitäisi tehdä. Perus ideana on siis tehdä heino kortti/kortit pilaamatta hirveästi tekstejä (olisi tarkoitus pelata vielä niillä turnauksissa).
Korvausta tulee tietysti. YV:tä tulemaan jos kiinnostaa.
« Viimeksi muokattu: 30.05.10 - klo 14:25 kirjoittanut Tedrican »

Poissa Kamukoira

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #21 : 30.05.10 - klo 11:38 »
Ei saakeli tuon Bloodbraid elfin kanssa. Ihan älyttömän komea  :o

Poissa etro

  • L1-tuomari
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Float like a butterfly, sting like when I pee.
Rotoskooppimyyrän seikkailut
« Vastaus #22 : 27.05.11 - klo 23:32 »
Tämähän oli melkein ykkössivulla ! Postaan kuitenkin tähän koska sisältö on vähän guidemaista.

Tein pienen kokeilun, joka soveltuu todella hyvin alteroinnin harjoitteluun. Jos joku (rikola) joskus puhui päällemaalamisesta, tässäpä sitä itseään.

Ideana on siis kylmästi maalata sama kuva kortin päälle, kuin mikä siinä on jo. Tuota voi kokeilla varmaan monellakin tapaa, mutta itse aloitin ihan vain sarjakuvallisemmalla ilmaisulla. Tämä opettaa oikein hyvin pensselinkäsittelyä sekä värien sekoittamista - jos ihan oikea värisävy ei löydy, niin kortti ei mene siitä pilalle, kun vain maalaa vanhan sävyn päälle.

Nappasin SOM:in Iron Myrin käsittelyyn, ja tässä kuva välivaiheesta :

(click to show/hide)

Eli maalailin vain kylmästi kaikki ääriviivat mustalla, kuten myös joitakin tummia kohtia. Hyvä lähtökohta voi olla se, että valkkaat yhden värisävyn, joita tummemmat pistät kaikki mustalla. Tuolla myyrän sisälmyksissä on tosin aika tummaakin maalaamatta, mutten halunnut törpätä vaan isoa mustaa kohtaa siihen. Haastakaa oikeuteen.

Tässä vaiheessa kun kortilla on pelkkää mustaa, ei välttämättä tarvitse välittää siitä onko kaikki viivat ihan ohuita ja tasaisia - niitä voi joko rajata hammastikkumenetelmällä, tai sitten "ohentaa" maalaamalla seuraavassa vaiheessa päälle.

Sitten vain väriä päälle.

(click to show/hide)

Tässä sitten voi itse tehdä päätöksiä montaako sävyä haluaa käyttää per alue. Jos työskentelet paljon märän maalin kanssa niin kaksikin riittää, kun raja-alueet helposti sekoittuvat keskenään. Kahta tai kolmea taitaa olla tuossa käytetty kaikkialla. Ei kannata seurata orjallisesti alkuperäistä kuvaa tai blendata liikaa värejä yhteen, se menee tuhertamiseksi ja aikaa kuluu jos yrität tehdä liian 1:1 alkuperäisen kuvan kanssa. Itse vahvistelin lopuksi viivat joiden päälle oli maalattu vähän liikaa uusiksi. Pienenä bonuksena kun kortti on jo pohjamaal pohjaprintattu oikealla värillä, yleensä yksi kerros maalia riittää.

Mustan käytön voi toki varmaan ohittaa jos löytyy hyvä tussi, koko hommaan ei tällöin mene ihan hirveämmin aikaa, ja tussin kanssa piirtely voi olla mielekkäämpää puuhaakin. Kannattaa pitää huolta siitä ettei tussi kuitenkaan sekoitu maaliin - jos se lähtee leviämään maalin sekaan, niin sitä sotkua voi olla todella hankala peittää.

En tiedä sitten kuka saa kiksejä siitä että Iron Myrin päälle on maalattu Iron Myr, mutta projekti on tosi nopea ja siinä saa hyvää harjoitusta parista oleellisesta osa-alueesta. Ja ite tykkään tuosta efektistä.

Muoks : jos löytyy vernissaa, niin tähän jos johonkin sitä kannattaa käyttää.. kuva saa todella paljon eloa kun musta tulee esiin.
« Viimeksi muokattu: 31.08.11 - klo 10:14 kirjoittanut etro »

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #23 : 28.05.11 - klo 10:14 »
Mitenkäs muuten tämmöisen kortin tunnistettavuus menee tuomarin silmissä? Normaali sääntöhän on, että kuvan päällä ei saa olla melkein mitään, koska kortit tunnistetaan kuvista. Mutta entä jos kuvan päälle on maalattu melkein täsmälleen sama kuva? Entäs jos Chroniclesin City of Brassin päälle on maalattu Fifth Editionin City of Brass?

Poissa horsesarse

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #24 : 23.08.11 - klo 21:19 »
Kaverini testasi ensimmäistä kertaa kortin alterointia ja työn jälki kyllä yllätti positiivisesti:



Pistin heti pari korttia matkaan maalattavaksi. Laitan kuvia sitten joskus, kun on valmista.

Poissa lurkki

  • Tampere
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Jack of all trades, master of none.
Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #25 : 24.08.11 - klo 15:44 »
Kiitos vaan etrolle ohjeista... Kun horsesarse postasi kaverinsa alteroinnin ehkä uskallan minäkin ensimmäiseni. Pohja putsattu etyyliasetaatin ja alkoholin sekoituksella ja maaleina + siveltimenä joku Prismasta ostettu askartelumaalisetti. Pitäisköhän kunnon vehkeet hommata.


Poissa Chaosworm

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #26 : 24.08.11 - klo 17:36 »
Pitäisköhän kunnon vehkeet hommata.
Pitäisi. Kuvan perusteella ainakin näyttää siltä, että nimenomaan välineissä olisi parantamisen varaa.
aka. Awaclus

Poissa minics4

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #27 : 24.08.11 - klo 18:41 »
-
« Viimeksi muokattu: 10.10.23 - klo 06:57 kirjoittanut minics4 »

Poissa yugular

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #28 : 24.08.11 - klo 19:04 »
Ovatko nuo omatekoiset  kortit pelikäyttöisiä? Siis omatekoiset full artit.

Eivät varmasti turnauksissa, mutta commander, cube & kitchentable arvostaa. Foorumilla on muuten jo moneen kertaan jutusteltu altereiden pelikelpoisuudesta, joku noheva voi vaikka kaivaa linkit ja postata tännekin.
paupertothepeople.proboards.com

Poissa minics4

Vs: Korttien alterointi (isoja kuvia, motuilijat varokoon)
« Vastaus #29 : 24.08.11 - klo 19:10 »
Ovatko nuo omatekoiset  kortit pelikäyttöisiä? Siis omatekoiset full artit.

Eivät varmasti turnauksissa, mutta commander, cube & kitchentable arvostaa. Foorumilla on muuten jo moneen kertaan jutusteltu altereiden pelikelpoisuudesta, joku noheva voi vaikka kaivaa linkit ja postata tännekin.
Eikö ees fnm:ässä?