Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Voi Poistaa.  (Luettu 3330 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ProxyMTG

Voi Poistaa.
« : 09.08.20 - klo 01:30 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:49 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa Demppa

Vs: Kalevala aiheinen MTG sarja
« Vastaus #1 : 09.08.20 - klo 11:59 »
Teemallisesti kuulostaa oikein rehevältä maaperältä. Toisaalta, Kalevala ja viikkarimytologiat menevät sen verran ristiin, että harkitsisin pysyttäytymään joko-tai. Yleisiä teemojahan voi käyttää kummassa vaan.
Nykyäänhän WotC tosiaan laajentaa omaa maailmaansa hyödyntäen oikean maailman myyttejä, mutta itse henkkoht tykkäsin kovin Arabian Nightsista, joka ammensi suoraan lähdemateriaalista.

Pari huomiota sekalaisessa järjestyksessä. En keskity wordingeihin tai rarityihin sen kummemmin, koska ne eivät liene vielä näin alkuvaiheessa oleellisia. Niissä on aika tiukat lainalaisuudet.

1. Nimillä on merkitystä. Onko "The Wounded Angel" oikeasti yhden manan sorcery, vai jonkunlainen legendary creature? Onko "Lantern in the Night" instantti vai artifakti? Olisiko "The Garden of Death" legendary?
2. Postausten templatoinnin kannalta, "2G" on ystävällisempi lukea kuin "2 Colorless Mana, 1 Green Mana".
3. Sampo tekee vain kahdenlaisia toksuja, flavor loss. (Jotkut) pelaajat ovat tosi tarkkoja näistä pienistä yksityiskohdista.
4. Väreillä on iso merkitys mekaniikoissa. Otetaanpa esimerkiksi efekti "Tap target creature. The controller of that creature may sacrifice a permanent to untap that creature. Otherwise, exile that creature." Musta on ehdoton ykkönen sacrificessa, vaikka yleensä säkkääki creatureita eikä permanenteja. Valkoinen exilöi ja täppää. Sininen myös täppää, muttei exilee tai säkkää. Olisiko kyseessä siis vaikkapa mustavalkoinen instantti tai sorcery? Nope, sinivihreä sorcery.
5. Jotkut mekaniikat ovat tosi vaikeita saada toimimaan, esimerkiksi "treat all creatures in play and in graveyard as creatures in graveyard and in play until end of turn for purposes of other sources" tuo mukanaan niin kamalat sääntöviidakot etten usko sen olevan kannattavaa. Lisäksi tuo estää kaikkien "sacrifice a creature"-mekaniikkojen balanssin, koska ne käytännössä inffittävät tämän kanssa suoraan.
6. Settiä kokonaisuudessaan on vaikea arvioida ilman visual spoileria (= kuvagalleria helpommin luettavista korteista). Esimerkiksi noi punaiset ukot (yhen manan 2/1 haste ilman downsidea unkkina?) ovat aika hurjia. Tällä hetkellä esimerkiksi sinisiä lappuja on tasan yhden sorceryn ja yhden faksin verran.

Suosittelen lukemaan ja kuuntelemaan Mark Rosewaterin artikkeleita ja podcasteja. Niistä saa hyvän kuvan siitä mitä asioita MTG:n suunnittelussa otetaan huomioon. Josset mitään muuta jaksa, niin katso edes saman miehen muutaman vuoden takainen GDC-presis "Twenty Years, Twenty Lessons Learned".
Yhtenä esimerkkeinä, hänen mantransa on "if your theme isn't at common, it's not your theme". Siitä jatkaen, mehukkaiden rarejen miettiminen on mukavaa puuhaa, mutta siinä vaiheessa kun suunnitellaan settiä, täytyy ottaa huomioon myös ne lähes-pelattavat drafticommonit (olettaen että setti on suunniteltu myös draftattavaksi) ja saada vielä teema natsaamaan niihin.
« Viimeksi muokattu: 09.08.20 - klo 12:02 kirjoittanut Demppa »

Poissa ProxyMTG

Vs: Kalevala aiheinen MTG sarja
« Vastaus #2 : 09.08.20 - klo 14:51 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:49 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa Possu81

Vs: Kalevala aiheinen MTG sarja
« Vastaus #3 : 09.08.20 - klo 16:55 »
Ei ole poissuljettua, että eikö kalevala-teemainen mtg-maailma vielä joskus voisi tulla, mutta olisin pitänyt sitä lähempänä 90-2000 luvun taitteessa kuin nykyisellä kehityksellä. Jo meno egyptiläiseen therokseen tai vastaavaan tuntuu olevan liian kaukana pop-kulttuurista ja on vaikeasti markkinoitavissa. Taiteellisesti teemalla voisi olla väkevyydessä paljon annettavaa, mutta siinäkään tämä aika ei ole luovuudelle parasta. Hieman samankaltaista maailmanluomismyyttiä on saatavilla bulkkina monesta eri paikasta joten miksi kalevala sitten olisi houkuttelevin.
« Viimeksi muokattu: 09.08.20 - klo 16:59 kirjoittanut Possu81 »

Poissa Padishar

Vs: Kalevala aiheinen MTG sarja
« Vastaus #4 : 11.08.20 - klo 15:38 »
Onko tarkoitus noudattaa tämän päivän väripiirakkaa? Elikkäs, jokaisella värillä on asiat joita ne voi tai eivät voi suorittaa, mikä on aika oleellinen osa Magicin identiteettiä. Kyseessä on muuttuva kokonaisuus, mutta nykyään kovin hitaasti muuttuva sellainen ja tietyt perusasiat eivät juuri ollenkaan shiftaa piiraassa, kuten että sininen on aina paras väri counteroimaan loitsuja ja musta on tehokkain tuhoamaan olentoja.

Esimerkiksi punainen väri ei itsenäisesti tuhoa enchantmentteja, ja musta ei osaa täpätä vastustajan juttuja, ja molempaa löytyy korttilistastasi.

Tässä on uusin versio värien kyvyistä. Mikäli haluat noudattaa nykypäivän standardeja. Tuo on toki vuodelta 2017 ja sen jälkeen on pieniä muutoksia tullut. Esimerkiksi vihreä on nykyään sekundaarinen hasten suhteen, ei tertiäärinen.

Ja vielä noista mana costeista. Käytät colorlessia kuvaamaan geneeristä manamaksua. Colorlessilla on oma symboli, ja se pitää nimenomaan maksaa värittömällä. Geneeristä manaa voi maksaa millä tahansa sortilla.

Esimerkiksi "1 colorless, 2 red" maksua ei voisi maksaa täppäämällä kolme mountainia. Joka tapauksessa melko varmasti kaikki tälllä foorumilla varmasti tunnistavat mitä tarkoittaa 1RR tai 4G. Käyttäisin itse vastaavaa merkintätapaa, sillä se tekisi listastasi huomattavasti luettavamman. Heivaisin myös muinaisen summon-tyypin, sillä olennot ovat jo pitkään olleet tyyliin "Creature - Barbarian".

Poissa theBrains

Vs: Kalevala aiheinen MTG sarja
« Vastaus #5 : 11.08.20 - klo 17:24 »
Peukku ylös aloittajalle mukavasta ideasta. Komppaan edellistä kirjoittajaa, laita ehdottomasti manat tyyliin
2R
4GG
1B
Jne.

Näkisin myös, että Väinämöisen ja muidenkin värien eeppisten ykköstykkien powerleveliä voi nostaa huomattavasti.
Mikäli haluaa pysyä yhtään nykyisten tasolla ja saada oikeasti pelattavia lappuja. Eri asia jos haluaa tehdä vain suljetun setin ilmam tarkoitusta pelata muiden settien kanssa.

Poissa hembba

Vs: Kalevala aiheinen MTG sarja
« Vastaus #6 : 14.08.20 - klo 14:28 »
Yhdyn edellisiin kaikessa, mutta miten väritön mana ilmaistaan? Onko Thought-Knot Seer 3C?

Mielestäni pelkästään Kalevalasta saisi jo hyvän sarjan, viikingeistä toisen.
Pientä hiomista tosiaan on, esim. Väinämöinen ei shroudin takia pysty käyttämään omaa miekkaansa. Edit: se olisikin ukko, 2/4 shroud, first srike, double strike (molemmat miekassa?) ja death touch, päälle vielä exilöi kaikesta tästä selvinneet blokkerit.
« Viimeksi muokattu: 14.08.20 - klo 14:44 kirjoittanut hembba »

Poissa Padishar

Vs: Kalevala aiheinen MTG sarja
« Vastaus #7 : 14.08.20 - klo 14:45 »
Juu, C taitaa olla symboli värittömälle. Geneerinen mana ilmaistaan numerolla.

Jotenka jos puhutaan vaikka minkä tahansa värisestä tupla/tripla/jne,-kästeristä, niin käytetään kaiketi yleistermiä DD/DDD/jne. vanhan CC/CCC sijaan.

Poissa ProxyMTG

Vs: Kalevala aiheinen MTG sarja
« Vastaus #8 : 17.08.20 - klo 07:01 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:50 kirjoittanut ProxyMTG »

Poissa Retardi

Vs: Kalevala aiheinen MTG sarja
« Vastaus #9 : 17.08.20 - klo 16:06 »
Parempi että nuo manat lukee selkeästi, ehdottajilla ei itsekkään ollut selkeätä käsitystä nuista merkeistä. Kortteihin tulee kuitenkin viralliset mana symbolit.

Kyllä kaikilla ehdottajilla oli ihan selkeä käsitys miten ne ilmaistaan, ja tuo sinun tyyli ei ole selkeä vaan nimenomaan epäselvä.

Lisäksi, Simbergin taulun nimi on Wounded Angel.
Joo tai siis ei eiku häh?

Poissa ProxyMTG

Vs: Kalevala aiheinen MTG sarja
« Vastaus #10 : 17.08.20 - klo 17:24 »
Voi Poistaa.
« Viimeksi muokattu: 17.08.20 - klo 17:50 kirjoittanut ProxyMTG »