Kortit ja pakat > Turnauspakat ja limited

Affinityn heikkoudet?

<< < (2/2)

jolssoni:

--- Lainaus käyttäjältä: barros - 06.10.16 - klo 00:11 ---Mitä mieltä jengi on setin Thought-Knot Seeria peluuttamisesta affiksessa? Entä 2xSmuggler's Copter?

Vievätkö nämä kortit liikaa aikaa alkupelissä ja slotteja kunnon korteilta. Olen noiden kumpienkin korttien kanssa pähkäillyt ulkoilutanko, kun ei löydy 4xSteel Overseeria ja turnauksessa en noita ole vielä testannut.

Thought-Knot Seer tulee vuorolla 3 siis Eldrazi Templellä ja vie kortin exileen.

--- Lainaus päättyy ---

Huono idea. Sama kuin edellä. Kyllä.

Pitkä vastaus: Affis on aggro/"combo"pakka, jota pelatessa tarkoitus on tarjota mahdollisimman nopea letaali sivuttain kääntyvillä roboteilla hyödyntäen näiden keskinäisiä synergioita ja flying-keywordia.  TKS on ihan kiva lappu tyhjiössä, mutta se ei a) ole artifakti, joka lisäisi kallopellin antamaa keulaa tai jonka Ravager voisi syödä b) ei lennä, eli käytännössä ei koskaan/tarpeeksi usein lyö läpi vahinkoa (sama juttu esim. Master of Etheriumin kanssa, jota pelataan juuri lordiefektin takia eikä siksi että se ajaa 10+) ja c) maksa alle 3 manaa. Eldrazi Temple sotkisi manabasea, koska käytännössä mitään nelikosta Glimmervoid (tarvitset sinistä ja punaista, joskus valkoista ja vihreää sidelappuja varten, tuplamusta instant-speed pellin siirtoa varten on elintärkeä), Darksteel Citadel (tuhoutumaton lääni jonka Ravager voi syödä, pelti ja Mox Opal tykkää, Hessut voivat pistää tähän kiinni Ensoul Artifactin) ja manlandit (suunnitelma B kun ukot wrathataan, Inkmoth+Ravager mahdollistaa "combotapot" paskalla boardilla täynnä Ornithoptereita ja manakiviä, Blinkmoth pistää manat hyötykäyttöön kun käsi on tyhjä) ei voi leikata. Yhden basicin voi leikkaa metassa, jossa Path to Exile ei näe niin paljon peliä, mutta jos sen tilalle tökkää sen yhden Templen, niin et voi taata että nostat sitä juuri koskaan kun käsi on täynnä TKSiä.

Smuggler's Copter olisi affiksessa lähinnä Memnitelle +2+2 flying antava equipment joka vaihtoehtoisesti millaa, koska jos et ole hellbent affiksella vähintään t3 niin ollaan joko sidepelissä missä kädessäsi on useampi Etched Champion ja/tai kynäri ja näitä et luultavasti halua vaihtaa sattumanvaraisiin kortteihin, floodaat kuin viimeistä päivää tai pidit sysipaskan ja hitaan seiskan. Cranial Plating antaa lähes tilanteesta riippumatta hyökkääjälle sen 6+ keulaa, mikä on enemmän pakan gamepläänin mukaista, koska tarkoitus on voittaa ennen kuin esim. Lingering Souls alkaa tuottaa päänvaivaa.

barros:
Tron vs. Hardened Scales

Onko mitään mahdollisuutta kolmannen vuoron Karnia vastaan nousta? Miten muut matchupit käyttäytyvät esim. nopean kellon eldrazia tai wurmcoil engineä vastaan? Voisiko tron landit bannata ikinä mono green tronista ja kuinka montaa muuta deckiä tämä haittaa.

Omien kokemusten mukaan tämä on erittäin huono matchup ja metassa pari kpl:tta löytyy näitä vieläpä.

~0-5 kyseessä oma record.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta