Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Miksi vanha topicin nostaminen kielettyä?  (Luettu 3908 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa cosminen

  Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • Foorumiaddikti
 • *
 • W:Breeding Pool,Rafiq,RhoxWarMonk,QasaliPride.....
  • Progebändi, jossa vaikutan
Miksi vanha topicin nostaminen kielettyä?
« : 04.02.05 - klo 00:25 »
Jos esim löytää jonku mielekiintosen jutun joka on saan aikoinaan vain vaikka 0-2 reply, niin miksi sitä ei saisi uudestaan nostaa?
Tai jos haluaisi johonkin vanhaan juttuun uusi mielipiteitä kun peli kuitenki muuttuu ja menee eteenpäin kokoajan?

Tämä ei sitte ole valitus ja vinetys, ihan vain ihmettelemä kysymys :)

Poissa Anssi

Miksi vanha topicin nostaminen kielettyä?
« Vastaus #1 : 04.02.05 - klo 09:03 »
Jos se ei ole aikaisemmin kiinnostanut, miksi se kiinnostaisi nyt?
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa oltrak

Miksi vanha topicin nostaminen kielettyä?
« Vastaus #2 : 04.02.05 - klo 12:50 »
Ei vanhojen topiceiden nostaminen kai varsinaisesti kiellettyä ole, yleensä vain mitä vanhempi viesti on, sitä tarkemmin kannattaa miettiä onko tämä sanomiseni oikeasti sanomisen arvoista. Esim. pakkaosastolle on täysin turhaa laittaa kommentteja johonkin vuoden vanhaan pakkaan vain koska on keksinyt jonkun nerokkaan lisäykseen pakkaan: alkuperäisen pakan tekijä on varmaan hylännyt jo pakkaideansa kauan sitten (ja ketään muuta ei todellakaan kiinnosta). Toisena esimerkkinä jos on topic tyyliin parhaat polttokortit, niin ei kannata parin kuukauden päästä laittaa sinne "kyllä se lightning bolt on kuitenkin kovin", jos ei ole mitään uutta asiaa.

Sen sijaan mahdollisesti perusteltua olisi tuollaiseen polttojuttuun laittaa kommentti tyyliin "T2:ssa parhailta vaikuttavat Lava Spike + Glacial Ray, mutta tuskinpa T2:ssa paljon polttelua näkyy kun Betrayersistäkään ei näytä tulevan mitään polttoa tukevaa." Toisaalta tällöinkin voi miettiä olisiko järkevää aloittaa oma ketjunsa T2-polttelusta.

Toisaalta sitten on perusteltua reanimoida vanha keskustelu, jos on jotain pakottavaa sanottavaa aiheesta, josta jo topic löytyy. Esim. jos haluaa kehuskella DCI-ratingillaan, niin kannattaa etsiä onko siitä jo aihetta, lukea mitä aiheesta on kirjoitettu ja sitten miettiä kannattaako vielä postitella.

Keskustelupalstat olisivat huomattavasti vähemmän turhia jos ihmiset lukisivat vähän enemmän ja kirjoittaisivat vähän vähemmän.

Poissa cosminen

  Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • Foorumiaddikti
 • *
 • W:Breeding Pool,Rafiq,RhoxWarMonk,QasaliPride.....
  • Progebändi, jossa vaikutan
Miksi vanha topicin nostaminen kielettyä?
« Vastaus #3 : 04.02.05 - klo 14:32 »
Niin sanoisit että lukisivat enemmän... tämä on noista säännöistä tuosta yläpuolelta... :)

"2. Flametus, trollailu, provoaminen, dissaaminen, kiroilu, floodaaminen ja ikivanhojen topiccien ylös nostot ovat alhaisia tekoja ja niiden harrastajiin suhtaudutaan sen mukaisesti. Järkevä keskustelu ja perustellut mielipiteet ovat kuitenkin tervetulleita. "

sitä vaan ihmettelin että onko se todellakin noin paha asia? :)

Ja kyllä minua ainakin kiinnostaa toistenkin pakat, uudet ja vanhat, ja en todellakaan kirjoittaisi ikivanhaa poltto topicciin että "lightning bolt on aika hyvä"

Tuo yllä oleva quote vaan vaikuttaa aika ehdottomalta.... ja kohta minä alan vaikuttaa jankkuttajalta :)

Poissa oltrak

Miksi vanha topicin nostaminen kielettyä?
« Vastaus #4 : 04.02.05 - klo 20:44 »
Veikkaisin että muotoilu johtuu vain siitä, että kirjoittaja on teiniangstpelle. Mikä ei tarkoita etteikö sääntöjä pidä ottaa lähtökohtaisesti tosissaan, eli jos rikot niitä niin siihen tarvitsee olla tarpeeksi hyvä syy. Mutta on tuo tosiaan naurettava muotoilu. Tai tietenkin siinä mielessä perusteltu, että jos nosto on asiallinen niin suhtaudun nostajaan asiallisesti.

Tässä muuten kouluesimerkki turhasta topicista ja turhasta nostosta yhden hinnalla: http://www.mtfinland.com/forums/viewtopic.php?t=1770

Pitäisiköhän tämä siirtää vaikka palauteosioon tai yleisiin.

Saa muuten nähdä kuinka monta kertaa saa sanoa moderaattoria (en siis tiedä kuka nuo säännöt on kirjoittanut) pelleksi ennen kuin minut heitetään täältä ulos.

Poissa duracel

Miksi vanha topicin nostaminen kielettyä?
« Vastaus #5 : 04.02.05 - klo 21:09 »
En ole vielä kertaakaan nähnyt kenenkään postaavan mitään järkevää johonkin jo kuolleeseen topiciin. Jos joku näin vielä onnistuu tekemään, en usko että siitä kukaan pahastuu. Ja minun tulkintani mukaan tuo sääntö jopa sallii sen.

Olishan se kiva, kun ei tarvis itsestään selvyyksiä laittaa sääntöihin, mutta osa ihmisistä pakottaa näin tekemään.

~jari
Tätä se dementia teettää. Ei dementia! Ei, ei vaan dementia. Sanoinko mä sen dementian taas? Ei dementia vaan väsymys. Väsymystä tarkoitin. Meni sanat sekasin, kun on tämä dementia. Ei dementia ole minulla! Väsymys on vaan. Väsymys ja dementia. Jumalauta!

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Miksi vanha topicin nostaminen kielettyä?
« Vastaus #6 : 05.02.05 - klo 10:52 »
Lainaus
Veikkaisin että muotoilu johtuu vain siitä, että kirjoittaja on teiniangstpelle.


Syyllinen on tämä teiniangstpelle. On muuten ensimmäinen kerta kun minua moiseksi syytetään. Ja duracel kertasikin syyt miksi vanhoihin topikkeihin postailu on perseestä. Ja vanhoilla tarkoitan todella vanhoja, luokkaa 3kk ja sitä vanhempia.

DogMeat: siirrä tämä ritirämpsy Palaute osioon kun huomaat.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa oltrak

Miksi vanha topicin nostaminen kielettyä?
« Vastaus #7 : 06.02.05 - klo 15:38 »
No tuleehan ne syylliset provosoimalla esille. Loppujen lopuksi minä taisin olla se angstinen, mutta aika runsaasti hämää kuinka merkittävä osa moderaattoorien viesteistä on besserwissermäistä komentelua - eipä kai siis ihme jos säännöissäkin on samaa asennetta.

Vaikka - kuten jo edellä tuli mainittua - nostot ovat yleensä turhia, voin kyllä esittää kymmeniä esimerkkejä perustelluista animoinneista toisilla (ei-mtg) foorumeilla. Se, että täällä näkyy niitä vähemmän, johtunee siitä että alunpitäen löytyy aika rajoitettu määrä mielenkiintoisia topicceja.

Mutta jälleen pari esimerkkiä:

Olisiko kannattanut jatkaa vanhaa topiccia vai aloittaa uusi:
http://www.mtfinland.com/forums/viewtopic.php?t=2779
http://www.mtfinland.com/forums/viewtopic.php?t=852

Perusteltua animointia: http://www.mtfinland.com/forums/viewtopic.php?t=1594

Nämä parin minuutin katselun perusteella, ja varmasti tuolla yleisessä osiossa löytyy monta kohtaa jotka kannattaa mielummin animoida (jos on siis järkevää sanottavaa) kuin aloittaa uutta.

Poissa majo

Miksi vanha topicin nostaminen kielettyä?
« Vastaus #8 : 09.02.05 - klo 17:37 »
Miksi niitä ei poisteta? Viimeks reanimoin kuulemma topicin, joka oli ekalla sivulla eli mitä elämää siell 2-3-4... sivuilla sitten on?
(HUOM! en tarkoita osta/myynti tai trade foorumeita)-majo-