Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*  (Luettu 3826 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Aira-

Tässäpä olisi tarjolla raporttia SM-kisojen ykköspäivästä. Tekstiä tulikin vähän enemmän kuin suunnittelin, joten kakkospäivän osuus tiedossa kun löydän lisää aikaa kirjoittaa.
EDIT: Day 2 osuus luettavissa seuraavasta postista.

Tarinamme alkaa eräältä perjantai-iltapäivältä, kun Hervannan opiskelijaluukussa otan jälleen kerran pataan modossa viisiväriaggrolta kaikkine herkkuineen ja manafixaus tyyppiä basic land + nostot. Saan mysteeriviestin kännykkääni ”Tuu vaparille t2”. Numero ei ole kännykkäni muistissa, mikä ei sinänsä ole erikoista sillä rikoin ko. kännykän teekkaribileissä X ja hukkasin n. 70% kaikista numeroista. Pienen salapoliisityön jälkeen selviää että viesti on kuin onkin tullut Markku Rikolalta ja siirryn Hervannan Vapaa-aikatalolle FNM:n merkeissä. Tapaan paikan päällä Roopen (Oksanen) ja Markun. Päätämme dräftätä vaikka huone on pullollaan nassikoita joille pitää selittää miten dräfti toimii. Dräftään GW-pakan jossa on 2 Akrasan Squirea, Noble Hierarch, Wild Nacatl ja 10 kakkosdroppia. Voitan ekan matsin ja droppaan koska GW:n pelaaminen muistuttaa elävästi haarukalla masturboimista. Siirrymme Rikolan kämpille ja Markku aloittaa tietysti modottamisen kun minä ja Roope alamme rakentamaan testausgauntlettia. Tässä vaiheessa luulen vielä että Kithkin on jotenkin hyvä dekki, mutta tämä luulo murskaantuu melko pian sen ottaessa dunkkuun ja pahasti ja kaikelta.

Seuraava viikko kuluu enemmän tai vähemmän päivittäin joko T2 testauksen tai ACR dräftäyksen merkeissä. Luulen pitkään pelaavaani Jund elffiä, kunnes eräänä kohtalokkaana päivänä Kellomäen Timo toteaa ircciin

<Daemou>: Olen tulossa paikalle testaamaan, mulla on mukana Faeries ja sit yksi tommonen jätedekki.

Testaukseen saapuessani saan kuulla että ko. jätedekki on otettu channelfireballin artikkelista, ja Timo vanhana partana on yrittänyt rikkoa uutta Replenishiä jo hetken aikaa. Pyörittelemme pakkaa hetken ja toteamme että mitä helvettiä, tämähän toimii. Pakassa on aika paljon tuubaa kuten 4 Fonttia ja Chromatic Stareja jotka eivät ole edes formaatissa. Sujautamme pakkaan hyvin pian 4 Cryptic Commandia, ja pakka alkaa pieksemään kaikkea. Lisätestauksessa huomaamme Etherium Sculptoreiden olevan about suoraan huonompia kuin Pollen Lullabyt, ja kombomestari Roope ehdotaa Jaceja pakkaan. Pakkalista alkaa näyttää melkoisen hyvältä, ja muodostamme planin jolla kalastelemme vehkeet pakkaan. Laskemme että prellussa avataan n. 5,5 Open the Vaultsia, ja varaudumme partaamaan kaikki Warpit ja Vaultsit mitä prellusta löytyy.

Avaan melko itsestään rakentuvan prelikkapoolin ja olen saalistanut itselleni 3 Open the Vaultisa ennen ensimmäisen kierroksen loppua. Treidaan yhden Time Warpin ja saan 2 lainaan. Loppujen lopuksi löydämme 5 OtV:ta ja 3 Time Warppia, ja kun 5-1 recordilla saan 6 palkintoboosteria rippaan mestarin lailla puuttuvan Warpin ja Foilin Pithing Needlen ynnä muuta herkkua ko. boostereista.

Dekin tuunaus jatkuu viimeisellä viikolla ennen kisoja ja pohdimme 3 ja 4 OtV välillä maindeckissä, ja päädymme lopulta neljään, koska neljännen ollessa sidellä se tuotaisiin sisään vaikeissa matchupeissa joten ei sitä mitään järkeä siellä ole pitää.

02:02 <Aira-> hmm
02:02 <Aira-> tulipahan mieleen yks hauska juttu
02:02 <Rancid-> noh
02:03 <Aira-> dekki scooppaa suoraan gaddock teegiin
02:03 <Aira-> "\: D /"
02:03 <Aira-> 4 pathia sidelle
02:03 <Rancid-> kek

Pakan SB muuttui vielä kisaperjantaina melko radikaalisti, kun kuulimme että elfcombo onkin sittenkin vähän suositumpi kuin luulimme, ja averagella vuoroa nopeampi combo voi olla ehkä vähän paha. Treidaamme Mozzielta 7 Ethersworn Canonistia Polluted Deltaan ja Elspethiin. Epätoivoiset miehet ja epätoivoiset teot ja Mozzie.

Pakan yleisestä toiminnasta voisin muutaman lauseen todeta, koska pakkalistan perusteella se todennäköisesti ei aukea. Pakka perustuu siihen, että pelataan symmetristä kortinnostoa (Howling Mine/Jace/Font) joka combottaa ylimääräisten vuorojen kanssa melko mukavasti, ja SM-metassa vastustajan nostamat kortit eivät pakkaa juuri kiinnosta kuitenkaan. Pelataan mahdollisimman paljon halpoja ja mielellään kortin nostavia fakseja tiskiin (Elsewhere Flask/Kaleidostone/Borderpostit) jotta saadaan artifaktilukua ylös. Ideaalitilanteessa Time Sieveä päästään käyttämään kahdesti ennen kuin joutuu cästäämään Open the Vaultsin, joka antaa siis yleensä 4-8 korttia, kaksi vuoroa ja näiden vuorojen mukanaan tuomat Planeswalker yms edut. Tezzeret on pakan avainkortti, koska sillä voi hakea joko puuttuvan Sieven tai lisää artifakteja tiskiin ruoaksi sievelle, kiihdyttää manaa ja loppujen lopuksi voittaa ajamalla määrällä X 5/5 creatureita. Vastustajan gameplania hidastetaan Pollen Lullabyilla ja Cryptic Commandeilla. Tämä on erittäin pelkistetty ja yksinkertaistettu kuvaus pakan toiminnasta, todellisuudessa pakka on hankalin millä olen koskaan pelannut, ja siinä on noin 100 liikkuvaa osaa jotka pitää sovittaa yhteen ja vielä oikein. Lopullisesti valitsin pakan kisoihin koska tiesin että vastustajat eivät osaa pelata sitä vastaan ja pakan yksi vahvimmista ominaisuuksista on, että se rankaisee vastustajaa virheistä ja kovaa.

Pakkalista siis oli perjantain viime hetken SB-muutosten jälkeen

7 Island
3 Swamp
3 Plains
3 Mystic Gate
4 Fieldmist Borderpost
4 Mistvein Borderpost
4 Howling Mine
2 Jace Beleren
1 Font of Mythos
4 Cryptic Command
4 Pollen Lullaby
4 Time Warp
4 Time Sieve
4 Open the Vaults
2 Tezzeret the Seeker
4 Elsewhere Flask
3 Kaleidostone

SB:

4 Path to Exile
4 Ethersworn Canonist
4 Flashfreeze
3 Angelsong

Sideboardista sen verran, että Angelsongit ovat lisävakuutuksena sille, ettei todellakaan häviä kithkineille/muulle aggrolle ilman reachia tai disruptionia. Pathit ovat keijuja ja comboelffiä varten, jotka ovat 2 pahinta matchuppia. Tämän lisäksi kuten yllä mainittiin on mukavaa voida tehdä jotain muuta kuin scoopata jos vastustaja pelaa Gaddock Teegin (mikä on tosin nykyformaatissa melkoista jätettä, eri mieltä olevat ovat vapaat ilmaisemaan mielipiteensä). Canonistit vaihtuvat sisään comboelffiä ja cascade-dekkejä vastaan ostamaan lisää aikaa combolle. Flashfreezet ovat lähinnä Thought Hemorrhagea vastaan, on mukavampaa saidata BR aggroa vastaan kortteja jotka tekevät ehkä jotain muutakin ellei pakka pelaa/nosta Hemorrhagea. Freezet tulivat myös 5cc:tä vastaan sisään Lullabyjen tilalle koska ne counteroivat pakan jokaisen voittokeinon sekä mahdolliset Hemorrhaget.

Nukun perjantai-lauantaiyön Valtteri Walldenin sohvalla, ja saan kerrankin järkevät unet ennen MTG-turnausta. SMQ josta qualifoiduin (5cc:llä) tuli pelattua samoilla silmillä ja edellinen PTQ jossa hävisin viimeisellä rundilla matsin topkasista meni tunnin yöunilla ja aivan järjettömässä krapulassa.

Round 1: Faeries

Voitan nopanheiton ja aloituskäteni ollessa Howling Mine, Time Sieve + manat pidän käteni, kuin myös vastustajani. Vastustajan ensimmäinen landi on Drowned Catacomb joka aiheuttaa pientä sisäistä frownailua mutta luotan siihen että vaikka matchup onkin huono, on vastustaja todennäköisesti totaalisen kujalla siitä mitä pakkaa pelaan ja miten voitan. Saan kakkosvuoron Howling Minen tiskiin ja kolmosvuorolla Time Sieve sujahtaa tiskiin ilman että Spellstutter tai Ambitions sitä voisi pysäyttää. Tällä välin vastustajani tyytyy pelaaamaan ländiä. Viimeistään nelosvuoron Elsewhere Flaskin kohdalla vastustajan naamalla lukee isolla WTF ja vaikka saankin vitosvuorolla Mistbind Cliquesta, jää yksi borderposti auki ja saan Kaleidostonen pelattua. Kutosvuorolla yritän jotain irrelevanttia ja vastustajani päättää counteroida. Otan vielä yhden ajon  kunnes pöydässä on tarpeeksi artifakteja ns. vanhanaikaiselle eli castaan Time Warpin ja kun vastustaja ei halua vuoroa antaa niin otan sen väkisin Sievellä ja pyörähdän.

1-0

Sideboardaan 4 Pollen Lullabyta ulos ja 4 Path to Exileä sisään. Testauksessa ykkösgameissa fogit olivat yllättävän hyviä faerieitakin vastaan, mutta perjantaina sidelle lyödyt Pathit vain tekevät huomattavasti enemmän koska Mistbindit ovat useampilukuisina hieman raskaita vaikka borderposteja löytyykin.

Toiseen peliin joudun ottamaan mulliganin ja pitämään käden jossa ei ole Howling Mineä tai Jacea. Vastustaja sen sijaan saa oman kakkosvuoron card advantage-laitteensa tiskiin ja peli alkaa näyttää hieman synkältä. Yritän parhaani mukaan rimpuilla mutta kakkosvuoron Bitterblossomi tekee mitä parhaiten osaa ja omat flaskit ja kivet ovat hieman tuubaa ilman sievejä tai oikeastaan mitään muutakaan.

1-1

Kolmosgameen saan alkukäteen Jacen, ja kun pelaan kolmosvuorolla flaskin enkä Jacea palkitsee vastustaja tämän pelaamalla kolmosländinään täpissä tulevan Drowned Catacombsin ja Jace livahtaa tiskiin Ambitionsin sille mitään mahtamatta. Seuraavalla vuorollaaan vastustaja Thoughtseizettää minua ja ottaa mystisesti Cryptic Commandin, josta olen hieman hämilläni koska kyseinen kortti on yleensä ensimmäinen mitä sidetän ulos Faerieita vastaan, ja en tiedä miksi se olisi ollut jotenkin erityisen paha. Vendillion Clique tulee kylään drawstepissäni käteni ollessa Font of Mythos, Path to Exile sekä jotain tuubaa, otan riidit että vastustajani pelaa väärin ja en pathaa Cliqueta. Vastus ottaa Pathin kuten arvelinkin ja Font pääsee tiskiin. Vaikka vastustajalla on seuraavaan kahteen upkeeppiini Mistbind Cliquet ei niin sanotusti haittaa koska yksi borderpostini mahdolistaa kakkosdropit joita tuleekin ensin flaskin ja sitten Time Sieven muodossa ja koska Mistbind söi Mutavaultin ei vastustajalla ole enää manaa counteroida mitään jolloin pyörähdän melko vaivattomasti.

2-1
Record: 1-0

Turnaus on aina mukavaa aloittaa voittamalla huono matchup, ja ensi kierroksen pairingsien tullessa näkyville on hieman hankalaa peitellä hymyä kun vastaan asettuu Oulun supersankari Joonas ”Rambo” Rautiola Warp World dekillä josta on pöllitty Warp Worldit. Nice matchup.

Round 2: Rambo - Rambo.dec

Aloitan vahvasti mulligoimalla viiteen korttiin käteen jossa on Cryptic Command ja Tezzeret kolmen ländin kera. Onneksi Rambon pakka tekee mitä parhaiten osaa eli ei mitään. En itse jää pekkaa pahemmaksi vaan pelaan land-gota kunnes topdeckaan Font of Mythoksen, jonka lyön tiskiin ja Joonas kostaa pelaamalla Broodmate Dragonin. En nosta pystyssä tulevaa ländiä, vaan joudun tyytymään borderpostiin ja vuoron pässäämiseen. Joonas pelaa Kitchen Finksin ja hyökkää kahdeksaa. Ensi vuorolla pelaan Time Warpin, otan vuoron, pelaan kaksi Time Sieveä ja Elsewhere Flaskin. Joonas pysähtyy miettimään Fläskin kohdalla, ja hetken pelkään että onko siellä jotain oikeasti pahaa mutta miettiminen päättyy Cloudthresheriin ja huokaan helpotuksesta. Otan Sievellä vuoron, cästään Open the Vaultsin, nostelen kortteja ja aktivoidessani Sieven uudestaan Rambo toteaa ”En jaksa pelata, lähden kaljalle.” ja scooppaa matsin, mikä oli ehkä ihan järkevää koska MU on todella lähellä byetä ja sideltä tulisi sisään vielä 4 Flashfreezeä mikäli jostain syystä tuntuu liian vaikealta.

2-0
Record: 2-0

Pakka toimii, aurinko paistaa ja oululaiset on kännissä, mitä muuta voi elämältä haluta?

Round 3: Joni Ukkola - 5cc

Ai niin, 5cc:n vastaan, sitä voi haluta. Pakka hävisi yhden gamen 5cc:lle testauksessa, jossa mulligoitiin viiteen, 3 Howling Mine-efektiä counteroitiin ja silti pakka olisi pyörähtänyt vuoroa sen jälkeen kun kuoli.

Ensimmäisessä pelissä voitan nopanheiton ja possuttelen vuoron 2 Howling Minen. Joni evokaa mulldrifterin ja heittää kommentin josta päättelen, että hän luulee pelaavansa Turbo-Fogia vastaan. Korjaan väärinkäsityksen mielelläni pyörähtäessäni voittoon muutaman vuoron päästä.

1-0

Sideboardaan Pollen Lullabyt ulos ja Flashfreezet sisään.
Pahoittelen hieman vajaita raportteja peleistä, 5cc:tä vastaan lifetotal noteista molemmilla 20 lifeä ja 1-0 ei juuri saa muistiapuja. Kakkospelissä menen omituiseen overconfidence moodiin ja alan pelaamaan huonosti. Jossain vaiheessa Joni hardcastaa mulldrifterin jättäen neljä ländiä pystyyn,  Cryptic Commandaan yhden ländin käteen endissä ja alan pyörimään omalla vuorolla. Tässä vaiheessa turautan kunnolla Tezzeretin ollessa viidessä counterissa, kädessä 2 Time Warppia ja 2 Open the Vaultsia, pelissä 5 artifaktia. Aktivoin Tezzeretin ultimaten ja ajan... Jonin kahteen lifeen. Raavin hetken päätäni miettien miksi on hankalaa laskea 22 – 20 ja jatkan pyörimistä. Oikeutta olisi ollut että toinen Tezzeret olisi pakan viimeinen kortti mutta koska olen huono pelaamaan mutta hyvä nostamaan voitan kämmistä huolimatta.

2-0
Record: 3-0

Matsin jälkeen Joni toteaa että matchup on ehkä vähän raskas kun 5cc:n täytyy olla aggro ja se on yllättäen vähän hankalaa kun on 5 peliin kakskakkosia ja 6 peliin häviät-pelin-jos-castaat-tämän-vuorolla-kuusi – tyyppisiä miehiä.

Tässä vaiheessa Tampere on taas edustanut ja ainoastaan minä, Roope ja Santeri olemme 3-0. Timo on kärsinyt statistiikka-anomaliasta ja pelannut 3 huonoa matchuppia vastaan, joista kaikki ovat tienneet dekin koska joku versio siitä on ollut kakkonen jossain ihme paistiliigassa netissä perjantai-iltana. Kolmosrundilla Timo aiheuttaa yleistä hilpeyttä käyttäen kaikki extravuorot itse voittaen viidennellä matsin ja nousten 1-2 recordiin. Sieve.decillä siis kohtuullinen 4-2 lähtö.

Ruokatauko on tervetullut pyyhkimään edellisen rundin kämmäilyn pois mielestä. Haen kaupasta sikamaisen kallista vettä ja Valtteri tuo minulle Subwaysta BMTn jonka voimin jaksaa painaa niinkin paskaa dräftiformaattia kuin ACR. Kämppikseni kiteytti formaatin mielestäni melko tehokkaasti ”Toivottavasti avaa rahaa first pickinä kun ainoa millä on väliä on oikealta tulevat signaalit.” (1900+ Limited-rating modossa eli perus FNM turtti). Kiva formaatti kun Conflux on täynnä tuubaa ja Rebornin powerlevel aivan naurettava. Shardissa sitten dräftätään jotain yksivärisiä kortteja ja toivotaan parasta. Preferoin yleensä kaksivärisiä dekkejä spläshillä, mutta tämänkin strategian Reborn voi kusauttaa totaalisesti tarjoilemalla väärän värisiä multicolor lappuja. Useammin kuin kerran olen livedräftissä ollut todella solidilla kaksivärisellä ja hatedräftännyt 3 ekaa pickiä täysin kuivista Rebornin pusseista vaikka oikealla ollaan täysin eri väreillä. /rant ja dräftäämään.

Ykköspöytää viihdyttää känninen Mono joka dräftää omilla säännöillään. Roope istuu onnekkaasti 3-0 podissa oikealla puolellani, ja tietäen Roopen vahvan Jund-preferenssin aloitan dräftin pyrkien omille suosikkiarkkityypeilleni eli UWb / UBw / Grixis. Avaan hieman suolaisen pussin jossa on Sedraxis Specter, Akrasan Squire, Rhox War Monk ja Seaside Citadel merkittävinä kortteina. War Monk ja Citadel sinänsä ovat melko heikkoja (lue: Bant on paskaa) kortteja mutta UW:ta dräftättäessä ei haluaisi pässätä kovin sairaita Bant-vehkeitä koska se on yksi harvoista arkkityypeistä jossa voi oikeasti toivoa saavansa kunnon kortteja Confluxista. Mietin pickiä viimeisell sekunnille asti ja päädyn lopulta Akrasan Squireen, koska en halua commitata kolmelle värille ensimmäisessä pickissä enkä varsinkaan Grixikselle koska kusen oman Rebornini mikäli Roope kaikkien ennakko-odotusten mukaisesti pelaa Jundia. Roope kiittää pässäämällä minulle kakkospickin Master of Etheriumin ja kolmospickin Sanctum Gargoylen. Pässään kuitenkin molemmissa pusseissa Bant Charmin joten olen melko varma että vasemmalla puolellani istuva Aarne on Bantilla. Loppubuusterista saalistan Kathari Screecherin, pari Excommunicatea, Metallurgeonin ja Esperin Obeliskin. Pakka näyttää kohtuullisen hyvältä ensimmäisen pussin jälkeen. Toivon saalistavani mahdollisimman monta Court Homunculusta ja Vedalken Outlanderia Confluxista jotta alkupään kurvi hieman paranisi.

Confluxista avaan pussin, jossa ainoina mahdollisina kortteina ovat Aven Trailblazer, Darklit Gargoyle ja Grixis Slavedriver. Koska olen melko varma siitä, että Aarne on Bantilla eli UW-vehkeet voivat olla tiukassa, ja buusterin valkoiset kortit ovat sinänsä solideja mutta eivät ihan firstpick-laatua, otan buusterin parhaan kortin eli Grixis Slavedriverin. Esper-plänini palkitaan kun seuraavat pickit ovat sekalaisessa järjestyksessä 2 Faerie Mechanistia, Sedraxis Alchemist ja Parasitic Strix, sekä seassa yksi semi-myöhäinen Rupture Spire. Conflux kuivuu tämän jälkeen tyypilliseen tapaansa nopeasti mutta saalistan vielä käsittämätttömän myöhäisen Vedalken Outlanderin ja Ancient Zigguratin, joka on parhaimmillaan nimenomaan Esperissä jonka creatureiden manacostit ovat lievästi sanottuna hankalia mutta aikaisiin creaturedroppeihin täytyisi silti osua. Toisen buusterin jälkeen pakka näyttää melko keskinkertaiselta, poistoa ei ole vielä näyttää Excommunicatejen lisäksi yhtään ja manakurvikin sieltä raskaammasta päästä. Yllättäen yhtään Court Homunculusta ei näy kun on UW:lla.

Avaan boosterin jossa on Crystallization ja jotain random jätettä, joten valintani ei montaa sekuntia kestä. Roope jatkaa feedaamistani pässäämäällä Sphinx of the Steel Windin. Normaalistandardini seitsemän tai kahdeksan manan korteille ovat melko korkeat, koska pelataksesi 7-dropin vuorolla seitsemän playlta tulee jo floodata (8-dropeista puhumattakaan) ja kortin tulee tällöin vaikuttaa boardiin välittömästi. Tämän sanottuani 6/6 vigilance, first strike, flying, lifelink protection useimmilta relevanteilta poistoilta ja pihveiltä kuulemma hillitsee vastustajan ajohaluja huomattavasti, ja käytännössä voittaa pelin suoraan kaikista paitsi aivan mahdottomista board positioneista, joten pickaan 8 manan pommin ilomielin. Loput Rebornista ei suju aivan suunnitelmien mukaan, ja pickit eivät varsinaisesti ole mielenkiintoa herättäviä. Muistan pässänneeni Thopter Foundryn ensimmäisessä tai toisessa pussissa, joten viitospickin kohdalla Thopter Foundry vs joku muu relevantti esper-kortti aiheutaa päänraapimista, mutta päädyn Foundryyn koska olen pässännyt noin sata UW ja UB borderpostia joista kiertää väkisinkin osa, ja Foundry on uusillakin combatsäännöillä erittäin voimakas kortti. Dekkini on evolvannut UW-aggrosta hieman hitaammaksi Esper-grindaukseksi, koska Court Homunculukset ja Ethercaste Knightit loistavat poissaolollaan. Saan myöhäisen lahjan Glassdust Hulkin muodossa, ja napsin uudella kierroksella 3 pässäämääni borderpostia.

Pakka näytti loppujen lopuksi seuraavalta:

1 Akrasan Squire
2 Mistvein Borderpost
1 Fieldmist Borderpost

1 Metallurgeon
1 Vedalken Outlander
1 Ethercaste Knight
1 Thopter Foundry

1 Master of Etherium
1 Parasitic Strix
1 Sedraxis Alchemist
1 Obelisk of Esper
1 Kathari Screecher

2 Faerie Mechanist
1 Sanctum Gargoyle
1 Messenger Falcons

1 Vectis Agents
1 Glassdust Hulk

1 Grixis Slavedriver

1 Sphinx of the Steel Wind

1 Zealous Persecution
2 Excommunicate
1 Offering to Asha
1 Crystallization

7 Plains
2 Swamp
3 Island
1 Ancient Ziggurat
1 Rupture Spire

Pakan manabase näytti erittäin solidilta, mutta koska pakka on melko hidas ja poistoa on vähän, en odottanut 2-1 parempaa tulosta, enkä olisi aivan maissa 1-2 tuloksestakaan. Sideboardin olen hukannut mutta ei siellä muistaakseni juuri mitään ollutkaan, Jhessian Lookout oli viimeinen cut pakasta, joka kertoo siden tasosta. Dräftin jälkeen Roope paljastaa olevansa Nayalla ja näyttää kolmea Crystallizationia ja Behemoth Sledgen jotka olivat Rebornin pickit 1-4. Nice deck. Monolla kuulemma Broodmate Dragon, Voracious Dragon sekä Madrush Cyclops. Vähän tarvis väistellä.



Round 4: Aarne Väisänen - Bant

Väistän sekä Roopen että Monon ja asetun pelaamaan Aarnea vastaan joka dräftäsi Bant-dekkinsä siis UWb esperin ja GWr Nayan vasemmalla puolella. Aarne valittelee heti että dekki on läjä ja ei usko voittavansa. Pidän alkukäden Metallurgeon, Island, Plains, Swamp, Obelisk ja 2 Faerie Mechanistia. Aarne pelaa kolmosvuoron Rhox War Monkin ja nelosvuoron Bant Sojournersin, itse pelattuani kurvin Metallurgeon – Obelisk – Mechanist. En nosta viidettä ländiä, ja hetken mietinnän jälkeen lähden riskille playlle kun täppään outtiin Glassdust Hulkkiin Faerie Mechanistin sijaan. Aarnella on Lapse of Certainty ja lisää ukkoja ensi vuorolla. Yritän stabiloida toisella Faerie Mechanistilla mutta Aarne poistaa sen Bant Charmilla. Peli alkaa lipsua käsistä ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää rakentaa pöytää niin että Aarne lähtee multiajolle jolloin saan blowoutin kädessä olevalla Zealous Persecutionilla. Aarne kuitenkin haistaa palaneen käryä ja ajaa konservatiivisesti vaikka onkin edellä sekä lifessä että boardissa. Saan Crystallizoitua Jhessian Infiltratorin jolla yritän provokoida all-out attackia ollessani kolmessa lifessä, mutta Aarne nostaa pakan päältä tarvitsemansa ländin ja saa pelattua Reborn Hopen Bant Charmiin ja poistaa viimeisenkin Mechanistini ja ajaa kolmea ilmassa. Mietin hetken outtejani ja päätän olla näyttämättä Persecutionia vaikka säilyisinkin sillä vielä vuoron hengissä.

0-1

Toiseen pelin lähden alkukädellä Mistvein Borderpost, Plains, Swamp, Ethercaste Knight, Parasitic Strix, Master of Etherium, Vedalken Outlander. Pelaan kakkosvuorolla Knightin Aarnen pelattua ykkösvuoron Squiren. Kolmosvuoron Strixin jälkeen Aarne antaa vuoron Island, Plains ja Forest auki, ja on melko selvää että Bant Charm siellä odottaa. Mietin hetken ennen combattia ja päätän olla pelaamatta Masteria vaan odotan että Aarne tappaa Strixin ensin. Aarnella on sairaat riidit ja tämän sijaan hän paskoo combatissa Mistvein Borderpostini, ja en tietenkään nosta yhtään sinistä manaa koko loppupelissä. Saan Aarnen neljään koska käteen jäi vielä Excommunicate ja Sedraxis Alchemist mutta loppupelin nostelen Plainseja ja sinisiä kortteja kun Aarne kääntää pelin Rhox War Monkillaan, jonka enchanttaa lopuksi vielä nöyryytyksen maksimoimiseksi Asha's Favorilla.

0-2

Record: 3-1

Olen hieman tiltissä LD-häviöstä ja kilahtelen kilpaa Roopen kanssa joka hävisi kahteen Wandering Goblinsiin floodattuaan 2 peliä kolmesta. Kerään itseni pairingsien tullessa ja saan vastaani Santerin, joka oli toinen Esperin dräftääjä pöydässämme.

Round 5: Santeri Suvela– Esper splash red

Rundin alussa tuomari tulee pöytäämme ja pyytää Santeria keskustelemaan asiasta X, ja tilanne ratkeaa lopuksi game lossiin Santerille pakkalistavirheestä. Valehtelisin jos väittäisin etten olisi hieman tyytyväinen tilanteeseen, vaikkakin pelaan toista Tamperelaista vastaan. Oppiipahan.

Voitan nopanheiton ja aloitan pelin kurvilla Vedalken Outlander, Kathari Screecher, mutta nelosvuoron ländini tulee harmillisesti täpissä peliin borderpostin muodossa. Santeri pelaa land-gota kunnes nelosvuorolla Brainbiteää minua ja ojennan käteni hieman naureskellen, kädestäni nimittäin löytyi 2 Faerie Mechanistia, Sanctum Gargoyle ja Messenger Falcons. Santeri frownailee tilannetta hetken ja ottaa Gargoylen pois. Pelaan lentsikkaa lentsikan perään ja Santerin lifetotal tippuu nopeasti kunnes hän semi-stabiloi Sharding Sphinxillä. Onneksi itselläni on Metallurgeon ja pian myös Vectis Agents joka ajelee kolmea Ethercaste Knightin avustuksella. Santeri joutuu pelaamaan Agentsiin Bituminous Blastin joka revealaa Terminaten ja joutuu targetoimaan molemmilla Agentsia. Hyväksyn tämän ja pelaan lisää lenturia tiskiin. Olen lopussa kahdeksassa manassa ja voisin pelata Sphinx of the Steel Windin, mutta tyydyn pelaamaan pienempiä ukkoja ja jättämään Regen manan Metallurgeonille. Santeri kaivaa puoli pakkaa läpi Frontline Sagella mutta outteja ei löydy ja hän joutuu scooppaamaan.

2-0

Record: 4-1

Matsien välissä tutkimme hieman pöydän pairingsien menoa, ja toteamme että nyt on 50-50 chance että joko pelaan Roopea vastaan, joka on luonnollista miinus-EV:tä kaikille, tai pelaan ulos sammunutta Monoa vastaan, ja Roope pelaa Aarnea vastaan, joka olisi ollut kaikin puolin parempi lopputulos. Näin ei kuitenkaan käy vaan luonnollisesti pelaan toisen Tampere-mirrorin putkeen.

Round 6: Roope Oksanen – Naya

Näinhän tässä sitten kävi, mutta ei auta itku markkinoilla. Shufflaamme, tilitämme hetken huonoa tuuria ja alamme vääntää. Ykköspelissä Roope aloittaa tulisesti Naya Hushbladella aiheuttaen hetken mietintätauon hänen endissään kun myssytän Zealous Persecution kädessä, mutta päätän etten halua käyttää sitä yhteen ukkoon kun kädessä on Thopter Foundry. Roope jatkaa Crystallizationilla Parasitic Strixiini ja lyö kolmea. Ensi vuorolla mietin Thopter Foundryn ja Faerie Mechanistin välillä, ja uskoin jo liiallisen miettimiseni paljastaneen playn Roopelle mutta pelaan Foundryn ja Roope kävelee suoraan Thopteria päin 2/1 kutistuneella bladellaan. Ilmekään ei tosin värähdä ja luulen että teko oli tarkoituksellinen (matsin jälkeen Roope paljasti että oli ihan järjetön kämmi, mutta coolfacen pitäminen kämmien jälkeen on kuulemma Roopen spesialiteetti). Pelaan Faerie Mechanistin ja toisen, kun Roope pelaa random lihaa. Ajan kaksi kertaa molemmilla Mechanisteilla ja Roope on 8 elämässä. Roope ajaa minut kostoksi kolmeen, pelaa jotain non-reachia ja scooppaa kun säccään Foundryn tokeniksi ja vilautan Persecutionia.

1-0

Toisessa pelissä molemmilla on hitaahko lähtö, mutta Roopella on luonnollisesti vuoron 6 Sledge – equip. Tämä synkistää sielunmaisemaani ja yritän parhaani mukaan tehdä Roopelle damagea samalla kun jätän tarpeeksi asioita puolustamaan muita Roopen creatureita vastaan, jolloin hän voi ajaa vain Ember Weaverilla jolla on Panppu kourassa. Peli kulminoituu vuoroon jolloin minulla on 3 elämää, muutama artifakti ukko ja Thopter Foundry, nostan Faerie Mechanistin josta nostan Master of Etheriumin, joka on 8/8 ja näyttää pysäyttävän Roopen ajot. Roopen boardi on Ember Weaver Sledgellä, sekä Canyon Minotaur. Minulle jäi valitettavasti yksi mana auki edellisen vuoron tupladropista, ja kun Roope kuorii Naya Charmin pakan päältä tyhjään käteen olen voimaton ilman toista manaa.

1-1

Kolmospelin alku on valitettavasti pyyhkiytynyt mielestäni loppupelin eeppisten hetkien takia, mutta ajan Roopen kymmeneen kunnes Sledge alkaa taas tehdä likaista jälkeään. Nostan ländin toisensa perään ja alan jo valmistautua repimään Roopen Sledgen matsin jälkeen. Roope pelaa kasivuoron Godsiren ja tässä vaiheessa olen jo valmis scooppaamaan mutta pakkani päättää usean ländin jälkeen tarjoilla ja windmill slämmään Sphinx of the Steel Windin tiskiin kolmessa lifessä. Roope lukee kortin ja masentuu, vai että protection kaikilta Roopen ukoilta ja poistoilta, nice man. Roope päättää olla ajamatta ensi vuorolla ettei särje Godsireään, ja ajan kostoksi seitsemää lifelinkillä takaisin. Peli degeneroituu aivan typeräksi tässä kohtaa, minä saan lifeä joka vuoro, ja Roopella ei ole hyviä ajoja, vaan ajaa joka vuoro Godsire-tokenilla jolla on Sledge. Tilanne on suoraan paljon puhutuista nassikkaunelmista kun blockaan 10/10 lifelinkin joka vuoro 6/6 prot lifelinkilllä. Saan tästä syystä liian paljon aikaa, Roopen olisi pitänyt ajaa aiemmin useammalla tokenilla jotta joutuisin chumppailemaan aikaisemmin. Yritän parhaani mukaan nostaa Thopter Foundrya joka olisi aika hyvä siinä vaiheessa kun Roope alkaa ajamaan liha-armeijallaan. Nousen 26 lifeen asti, mutta se on aika pitkälle irrelevanttia koska kuolen yhteen ajoon mikäli Roope löytää Charminsa. Harmikseni Roope pelaa Drumhunterin joka tuplaa joka vuoro Charmin rippausmahdollisuuden. Ajan Roopen kahdeksaan, ja hän on dead on board ensi vuorolla. Kylmän viileästi Roope ottaa vuoronsa, nostaa kortin, nostaa endissä toisen kortin ilmekään värähtämättä, ja täppää kaikkki ukkoni beginning of combatissa. Tässä vaiheessa kilahdan ja heitän käteni pöytään joka knockaa myös pakkani pois pöydältä ja ulkomaalainen tuomari katsoo hieman pahalla mutta ei puutu asiaan kun Roope lähinnä käkläilee.

1-2

Record: 4-2

Semmoista. Sitten ei saa montaa matsia enää hävitä. Tällä välin Markku Rikola possuttelee 2-1 pakalla jolla ei kuuluisi voittaa gameakaan. Pakassa oli mm. Mana Cylix ja Bone Saw, sekä spläshätty Grixis Sojourners.

Dräftään toisen dräftin kakkospodissa, jossa Mono viihdyttää edelleen dräftääjiä kännishowllaan. Yritän parhaani mukaan unohtaa edellisen rundin bädbeatin ja keskittyä dräftiin. Avaan buusterin jossa ei ole muistaakseni mitään paitsi Vithian Stinger. Heitän pingerin läjään, ja pohdin kakkospussissa hetken Goblin Deathraidersin ja Grixis Charmin välillä, mutta päädyn charmille koska se on vain voimakkaampi kortti ja BR arkkityyppinä on toki voimakas, mutta huononee eksponentiaalisesti mikäli pöydässsä sitä dräftää useampi kuin yksi, Conflux ei nimittäin ole järin syvä ko. arkkityypissä. Kolmospussi tarjoilee tuubaa ja Kathari Screecherin, jonka joudun pickaamaan hampaat irvessä. Nelospick on Blightning täysin tyhjästä pussissta ja alan luovuttamaan toiveet top 8:sta. Vitospickin Blister Beetle ja kutospickin Obelisk of Grixis nostavat mielialaa noin prosentin verran. Loput buusterit ovat täysin tyhjiä miltä tahansa väriltä, ja ainoa ”playable” jonka saan on Undead Leotau. Kivaa.

Conflux alkaa melko vahvasti tupla- Dark Temperillä, jonka jälkeen pickailen kaksi Zombie Outlanderia ja kaksi Pestilent Katharia. Nappaan matkalta myös Elder Masteryn joka sopii täydellisesti tämäntyyliseen pakkaan, nimittäin tasaiseen kolmiväriin ilman fixereitä jossa ei ole oikeita voittokeinoja. Confuxin jälkeen alan kuoppaamaan viimeisiäkin toivoja 2-1 menemisestä.

Avaan Rebornista Lich Lord of Unxin, ja kilahdan koska muistan että about puolet dräftäämistäni ukoista on Zombieita. Ja en oikeastaan edes tarvinnut kilahdusta koska buusterissa ei ole mitään muutakaan. Second pickinä hatedraftaan Wall of Denialin koska buusterissa ei ole yhtään Grixis-korttia paitsi Jhessian Zombies, joka olisi kuulunut pickata, mutta uskoin pakkani olevan tässä vaiheessa Ubr. Voi kuinka väärässä olinkaan. Saan kolmospickin Slave of Bolaksen, jonka jälkeen napsin pinoon BR borderpostin, Sewn-Eye Draken, 2 Monstrous Carabidia, Grixis Sojournersin (joka on muuten hävyttömän kokoinen äijä väreilleen) ja Skyclaw Thrashin. Toisella kierroksella saan kaksi Demonic Dreadia, jotka osoittautuivat myöhemmin hyvin kriittisiksi.

Rakennan pakkaa todella kauan, kunnes päädyn toteamaan että ei tästä saa mitenkään consistenttia, teen tasaisen kolmivärimanabasen ja luotan nostoihin, sille modossakin aina häviää eli pakko sen on toimia.

6 Swamp
5 Island
5 Mountain

1 Veinfire Borderpost

2 Zombie Outlander
1 Blister Beetle

1 Kathari Screecher
1 Lich Lord of Unx
1 Vithian Stinger
1 Pestilent Kathari
1 Sedraxis Alchemist
1 Obelisk of Grixis

1 Sewn-Eye Drake
1 Grixis Sojourners

2 Monstrous Carabid
1 Skyclaw Thrash

1 Undead Leotau

2 Dark Temper
1 Grixis Charm
1 Blightning
1 Suicidal Charge
1 Elder Mastery
1 Demonic Dread
1 Slave of Bolas

Siden ”relevantit” kortit:

1 Demonic Dread
1 Pestilent Kathari
1 Unsummon

Pakkani on yksi huonoimmista mitä olen ikinä tässä formaatissa dräftännyt, mutta mielialani nousee hieman kun kuulen että muillakin pöydässä on pakat täynnä tuubaa koska boosterit olivat aivan järkyttävän huonolaatuisia.

Round 7: Joni Ukkola – Naya splash b

Keskustelemme hetken Jonin kanssa dräftistä, ja molemmat toteavat pakkansa olevan jätettä. Nostoskaballe siis. Joni voittaa nopanheiton ja pelaa ensimmäiset neljä vuoroaan ländiä. Minä sen sijaan räjähdän porteista pelaamaalla kolmosvuoron Vithian Stingerin. Jatkan nutsejani nelosvuoron Sewn-Eye Drakella ja kun Joni pelaa vitosvuorolla Voracious Dragonin otan sen ilomielin Slave of Bolaksella ja ajan seiskaa suuhun. Joni koittaa päästä peliin mukaan pelaamalla Enlisted Wurmin joka paljastaa Viashino Slaughtermasterin joka kyykkää Stingeriini. Siirrymme seuraavaan peliin.

1-0

Kakkospeli on yksi mystisimmistä peleistä hetkeen, kun lataan pöytään jotain Pestilent Katharin tyyppistä herkkua ja Lich Lord of Unxin, ja Joni pelaa jotain turhaa ja Voracious Dragonin ja devouraa sille kyseisen jokinturha-tyyppisen ukon. Seuraavalla vuorolla Joni ajaa Dragonilla ja hajoaa kun pelaa post-combat Leonin Armorguardin todeten että nyt jää varmasti yhdestä lifestä kiinni. Otan viittä päähän ja kasvatan zombie-armeijaani. Joni pelaa Suicidal Chargen ja pakottaa ukkoni ajamaan särkien 1/1 Zombini, mutta saan yhden maablockkerin käyttäen Lich Lordia ennen combattia. Bouncaan Dragonin Grixis Charmilla neljässä lifessä, ja menen topdeck moodiin. Nostan luonnollisesti Elder Masteryn jonka slammaan Undead Leotaulle ja Dragoni on yhtäkkiä kovin pieni lenturi. Jonilla on kuitenkin ässä hihassa ja hän pelaa TOISEN Suicidal Chargen. Nostan ensi vuorolla Monstrous Carabidin, jonka cyclaan responssina Chargen triggeriin ja nostan... Sewn-Eye Draken. Ajan kaikella paitsi Unxilla joka tekee tokenin välttääkseen pakkoajon, ja pelaan Draken tiskiin. Joni tarkkailee lifetotaaleja hetken, katselee pöydässä olevia kahta 3/3 ukkoaan ja Dragonia, toteaa että nyt taisi sitten jäädä kiinni siitä yhdestä lifestä. Joni kysyy aionko pelata huomenna ja kun vastaan myöntävästi hän scooppaa ja toivottaa onnea topkasiin pääsylle, koska t2-pakkani on sen verran mehukas.

2-0

Record: 5-2

Ykköspäivä pulkassa, luotan T2-dekkiini kuin muuriin joten tällä läjällä pitäisi vielä kahdesta matsista voittaa toinen. Suuntamme Roopen ja Valtterin kanssa ostarin grillille nauttimaan kulinaristisia herkkuja, käymme hotellilla tervehtimässä Mr. Fungusta ja suuntaamme loppujen lopuksi Wallden-residenssiin seuraavan päivän vääntöön latautumaan. Pelaamme Roopen kanssa draftipakoilla ja toteamme että Monstrous Carabid on formaatin paras mies. Markku liittyy myöhemmin seuraamme koska ei kuulemma tykytellyt 6 ja 7 ihmisen autot Ihoselle. Pelaamme lisää dräftipakoilla ja nöyryytän Carabideilla (lue: Slave of Bolaksella). Jutun taso laskee niiin alas että on pakko scoopata ja mennä nukkumaan.

Seuraavassa osiossa mm. kuinka tuhotaan Obelisk of Alara Grixis-pakalla, kuorimiskisa Monon kanssa sekä lisää mielenkiintoisia 5cc-matchuppeja.
« Viimeksi muokattu: 27.07.09 - klo 20:30 kirjoittanut Aira- »

Poissa Aira-

Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #1 : 23.07.09 - klo 20:49 »
Sunnuntaiaamu 8.20. Rise and shine. Kolminkertaistettuani kahden kuukauden sisällä tapahtuneet ennen yhdeksää heräämiset olen zombiemoodissa vielä noin puoli tuntia heräämisen jälkeenkin. Onneksi edellisenä päivänä hoardaamani kaurapaahtoleivät Valtterin kämppikseltä käännetyllä voilla ja kinkulla höystettynä palauttavat minua hieman ihmisten maailmaan. Saavumme saitille hyvissä ajoin eli noin 3 ja puoli minuuttia ennen kuin kierros alkaa, ja huomaamme että paikalla on noin 50% sinne kuuluvista ihmisistä, ja no-show byejä siis tarjolla. Omalle kohdalleni vastaava etuus ei kuitenkaan napsahda vaan vastustajani saapuu pöytään. Yleistä hilpeyttä aiheuttaa judge-huutojen konsertti kun kysytään onko kaikilla varmasti vastustajaa.

Round 8: Markku Heikkilä - Bant splash red

Aloitan pelin vahvasti kädellä, jossa on kaikki värit ja vieläpä jotain kohtuullisia lappujakin. Vastaan Markun Steward of Valeroniin ja 3/3 Matca Riotersiin Grixis Sojournersilla ja Zombie Outlanderilla. Saan hieman damagea sisään, ja peli näyttää kohtuullisen hyvältä kunnes Markku täppää outtiin Obelisk of Alaraan. Katselen pöytää hetken ja totean että kiire taisi taas tulla. Ajan omalla vuorolla kuutta ja pelaan Sedraxis Alchemistin pompauttaen Obeliskin. Markku synkistelee hieman ja pelaa Obeliskin uudestaan tiskiin. Saan Markun yhdeksään lifeen, ja pelaan Suicidal Chargen. Boardini on tässä vaiheessa Vithian Stinger, Zombie Outlander, Grixis Sojourners, Lich Lord of Unx, Alchemist ja tokeni. Markku ottaa endissä lifeä tolpalla, mutta joutuu ajamaan molemmilla ukoillaan, ja kun en pingaa 1/1 Stewardia vaan blockaan sen Alchemistilla ja 2/2 Riotersin Outlandeirlla, laskee Markku yksi plus yksi ja scooppaa.

1-0

Sidetän Markun käytännössä monovihreää creaturebasea vastaan toisen Demonic Dreadin sisään, ja harkitsen Blister Beetlen ulosottamista, mutta koska molempien Outlandereiden ollessa tiskissä Dreadi on kolmen manan target creature ei blockaa revealaa pakkasi vastustajalle jätän Beetlen sisään. Tämä oli jälkiviisaana virhe, koska kahden Outlanderin ollessa tiskissä on aivan sama onko kädessä kuollut kortti jos vastassa on vihreä pakka.

Toiseen peliin pidän hieman shakyn käden, jossa on kaikki manat, muutama poisto ja joku paska ukko. Poistan Markun ensimmäisen creaturen, ja Marisi's Twinclaws jää tiskiin. Markulla on taas vuoron 6 Obelisk, ja tipun 13 lifeen ajosta. Ensi vuorolla pöydässäni on 4 Mountainia, 1 Swamp ja Obelisk of Grixis, ja kädessä Grixis Charm, Blightning, Demonic Dread ja jotain tuubaa. Päätän lähteä hieman riskille playlle, koska Obeliskia vastaan pitkän pelin voittaminen on kuulemma hankalaa. Pässään vuoron toivoen että Markku pelaa landin ja spellin jolloin hänelle jää yksi kortti käteen ja saan Obeliskin bouncattua ja Blightingilla pois. Markku ajaa Twinclawseilla mutta ei lähe nassikkaunelmalle (+4 +4 doublestrikelle MEH) kuutta aukinaista manaani päin. Markku pelaa Manaforge Macen jättäen yhden kortin käteen, jolloin saan endissä bouncattua tolpan ja omalla vuorolla Blightningilla pois. Pelaan Demonic Dreadin Twinclawsiin ja osun tottakai Beetleen. Beetle chumppaa Twinclawsin, mutta seuraavien kahden vuoron aikana pelaan toisen Dreadin, josta saan Outlanderin, sekä Lich Lord of Unxin. Peli alkaa näyttää käännetyltä, kunnes Markku pelaa Wordly Counselin josta löytää Valeron Outlanderin. Outlander ottaa pampun kauniiseen käteen ja ajaa minut kahdessa vuorossa pois kun en löydä kumpaakaan Dark Temperiä tai mitään nonblack creaturea chumppaamaan.

1-1

Kolmospeliin sideän Beetlen ulos, ja aloitan pelin kakkosvuoron Outlander, kolmosvuoron Dread omaan Outlanderiin, nelosvuoron Grixis Sojourners. Markku on silmiinnähden masentunut tilanteesta, ja yrittää Crystallizoida toista Outlanderia, mutta huomauttaessani että ko. enchantment on vihreä Markku scooppaa mahdottomaan pöytätilanteeseen.

2-1

Record: 6-2

No niin, 2-0 pakalla jolla 1-1 olisi jo liian hyvin. Tässä vaiheessa Roopen kanssa pohdimme hetken, että pelaako Mono väärällä pakalla koska tiskissä oli Madrush Cyclops ja Voracious Dragon, mutta pieni tiedusteluretki paljastaa että Mono oli avannut Broodmatea lukuunottamatta samat raret molemmissa dräfteissä. Kännissä ilmeisesti kannattaa dräftätä.

Round 9: Mikko Nurmi – Jund

Aloitan matsin mulliganilla, ja muistikuvat ekasta pelistä ovat todella vähissä, voitin nopeasti kurvahtaessani ukko ukko ukko Skyclaw Thrash. Ensi vuorolla pelaan Sewn-Eye Draken ja lyön kahdeksaa ilmassa + viittä maassa. Mono ottaa 13 päähän, nostaa kortin ja scooppaa.

1-0

Tokassa pelissä mulligoin käteen, jossa on poistoa + Vithian Stinger. Nostan lisää poistoa ja tapan kaiken mitä Mono saa tiskiin, otan kuusi päähän kun Madrush Cyclops ajaa Naya Hushbladen kanssa, mutta saan ensi vuorolla Grixis Charmattua kykloopin ja pingattua Hushbladen rikki. Kädessäni on enää Blister Beetle ja Dark Temper, ja kun Mono pelaa Cavern Thoctarin joudun pelaamaan tyhjän Beetlen, jotta saan mustan permanentin Temperille. Ensi vuorolla Mono kuorii tyhjään käteen Wild Leotaun, ja pakkani tarjoiltua muutaman ländin putkeen siirrymme kolmanteen peliin.

1-1

Mulligoin kolmannessakin pelissä, ja pelaan vuorolla kolme Kathari Screecherin kahdesta Mountainista ja Islandista. Monolla on Scattershot Archer ja Cylian Elf. Monolla kusee punainen mana, minulla musta. Nostelemme kortteja X vuoroa ja ajelemme, kunnes päätän Dark Temperoida Elffin. Mono nostaa ensi vuorolla kostoksi mountainin ja pelaa Madrush Cyclopsin. Tipun seitsemään, ja kun en nosta edelleenkään Swamppia 6 mustaa korttia kädessä joudun pässäämään vuoron ja skuuppaamaan Deadshot Minotauriin.

1-2

Record: 6-3

Limited-osuus ohi, ja hieman karvas maku suussa vaikkakin possuttelin läjädekillä 2-1. Ennen kisoja olin dräfätnnyt formaattia modossa todella runsaita määriä, ja olin melko varma että Limited-osuus menisi vähintään 4-2. Toisin kuitenkin kävi ja nyt olisi taisteltava vähintään 2-0 Constructedissa. 6-3- bracketissa näyttäisi olevan mukavia määriä 5-väri controllia, mutta muutama Faeriekin väistettävänä.

Round 10: Tommi Tikkanen – 5cc

Tommi tietää, mitä pelaan ja on selvästi harmissaan matchupista. Tiedän itse että Tommin versio 5cc:stä on suunniteltu olemaan häviämättä creature-rushille, eli suunniteltu häviämään creaturettomalle combolle. Pelaan ykkösgamessa Howling Minen, mutta jään kahteen ländiin. En nosta manaa vielä kahden vuoronkaan päästä, ja Tommi Cryptic Commandaa asian X ja pelaa Nucklaveen omalla vuorollaan. Nyt olen nostanut jo 2 manaa lisää, ja Cryptic Commandaan Nucklaveeta takaisin käteen kun Tommi ajaa sillä toisen kerran. Tommi pelkää pyörähdystä seuraavalla vuorolla ja antaa Commandin resolvata, vaikka ei ollut pyörähdystä näyttää vielä herran aikoihin. Seuraavat pari vuoroa pelailen ländiä ja rakennan boardia flaskeilla, ja Tommilla kun ei ole painetta näyttää pyörähdän melko vaivattomasti muutaman vuoron päästä voittoon. Sidetän perus 5cc – tyyliin eli fogit ulos Flashfreezet sisään.

1-0

Toisessa pelissä Tommi mulligoi, jää kolmeen ländiin ja bouncaan ländin Cryptic Commandilla kolme kertaa. Voitin.

2-0

Record: 7-3

Nyt alkaa jo hieman tykyttelemään, yhdellä voitolla pitäisi jo päästä tasuroimaan. Katselen viereisiä gameja ja bracketti ei näytä varsinaisesti hyvältä, Faerieita on liikenteessä mutta niin on myös 5cc:tä, Jund ramppia ja Kithkineitä. Valtteri pelaa viereisessä pöydässä selkä seinää vasten 5cc:tä vastaan ja häviää suolaisesti useaan Fallouttiin. Ei tosin niin pahaa ettei jotain hyvääkin, hävisihän Valtteri jalosti 5-värikontrollille ja ensi kierroksella pairaudun juuri kyseistä pakkaa vastaan.

Round 11: Jari Inkinen – 5cc

Tämä matsi onkin pääpiirteissään koveroitu virallisessa coveragessa. Huomionarvoisina pointteina on, että Jari oli ensimmäinen 5cc-pelaaja, joka huonosta matchupista huolimatta sai taistelun aikaiseksi, koska ymmärsi välittömästi että Esper Charmilla tulee discardata minua, koska omasta dekistä on noin 40-50% kuolleita kortteja ja minulla ennen boardia 4 kuollutta korttia. Kakkospelin hävisin, koska otin tarpeettoman riskin discardatessani ländin kun olisin voinut discardata jotain combon osia, ja Jari pääsi manassa kilometrin edelle Pathaillen omia driftereitään ja bouncaillen+ jumittaen ländejäni. Kolmospelissä pakka näytti osaamisensa, ja sain suorittaa melkoisia laskutoimituksia kun molemmat Tezzeretit olivat kahdeksan pohjimmaisen kortin joukossa. Voitin pelin nolla korttia pakassa ja topkasi alkoi jo häämöttää silimssä.

2-1

Record: 8-3

Ennen matsia olin melko varma että voitettuani pääsisin tasurilla topkasiin, mutta Olli tulee informoimaan minua että tasuri ei riitä kaikille. Tiebreakkerini olivat keskitasoa ennen viime rundia, joten hankalalta näyttää.

Round 12: Jesse Karppinen – Faeries

Tässä kohtaa viimeistään koko turnaussaitti on kuullut pakastani ja matsissa katsojia piisaa. Pelaan siis luonnollisesti Faerieita vastaan emmekä voi tasuroida. Tosin ei parane valittaa, Jesse oli 8-1 ja kolmannen kerran pairautunut alaspäin. Roope pääsee tasurille viereisessä pöydässä Monon Elementaaleja vastaan, joten jo kaksi käytännön byetä odottaa topkasissa. Tästä rohkaistuneena aloitan matsin vahvasti mulliganilla ja joudun pitämään käden jossa on 2 Flaskia, Kaleidostone ja 3 ländiä. Onneksi Jessenkään käsi ei ole action-packed vaan peli etenee verkkaisesti. Jossain vaiheessa Jesse yrittää endissäni Scionia, ja counteroin Cryptic Commandilla ja bouncaan Jessen ländin. Saan 2 Howling Mineä tiskiin, mutta lifetotaalini alkaa pudota kun Jesse ajaa ensin Mutavaultilla, sitten Mistbind Cliquettaa minua ja pelaa Scionin. Ratkaisevalla vuorolla olen yhdeksässä manassa, Jessellä lethalit tiskissä ja kahdeksan manaa auki. Kädessäni on Time Warp, Tezzeret, 2 Pollen Lullabyta ja jotain tuubaa. Jesse ei ole pelannut yhtäkään counterspelliä koko pelissä, eli on todennäköistä että hänellä on ainakin kaksi kädessä, mahdollisesti jopa kolme. Voisin yrittää Time Warppia, mutta puolisokea murmelikin countteroisi tästä pöytätilanteesta Warpin. Tällöin häviäisin mikäli Jessellä on omalle vuorolleen 2 counterspelliä lisää fogeihini. Arvioin kolmelle counterspellille todennäköisyyden riittäväksi, joten lähden koittamaan hieman riskimpää playta. Uskon, ettei Jesse tajua että jos Tezzeret resolvaa, voin käyttää -X abilitya ja hakea Sieven ilman että hänellä on siihen enää mitään sanottavaa. Pelaan siis Tezzeretin. Jesse myssyttää ja näen heti ettei hän mieti miinusabilitya lainkaan. Tezzeret resolvaa, ja Jessen ilme muuttuu hieman happamaksi kun käytän -X kakkosella ja haen Sieven tiskiin. Käytän Sieveä, untappaan, pelaan Time Warpin, jonka Jesse counteroi Cryptic Commandilla. Tajuan tässä vaiheessa tehneeni pienen kämmin ja ristin sormeni ettei Jesse bouncaa Tezzerettiä, koska silloin olisin kusessa. Onnekseni Jesse valitsee kortin, ja vaikka minulla on oma Command kädessä, annan Jessen Commandin resolvata että saan stäckin tyhjäksi ja pääsen hakemaan uuden Sieven tiskiin Tezzeretillä. Bouncaan Jesseltä ländin omalla Cryptic Commandillani jättäen hänelle 3 manaa auki, säkkään Sievelle koko boardini ja cästään ensi vuorolla Open the Vaultsin jättäen 2 manaa auki. Jesse on voimaton ja alan pyöriä. Castaan seuraavan vuoron mainphasessa Lullabyn, mikä aiheuttaa kummastusta vastapelaajassani ja kaikissa katsojissa, kunnes clashaan jotain jätettä pakan pohjalle ja kysyn Jesseltä haluaako hän scoopata, koska toinen Tezzeret ei ole pakan pohjimmainen kortti. Jesse ymmärtää tilanteen naureskellen kommentilleni ja scooppaa. Pelin jälkeen Jesse myöntää ettei tullut ajatelleeksi että Tezzeret hakee faksin suoraan tiskiin ja kysyy olisiko ollut näyttää muuta jos hän olisi countteroinut Tezzeretin. Vastaan kieltävästi ja totean että piti luottaa ettet tajua. Joku katsojista kommentoi että tuntuu varmaan hyvältä kun häviää kämmiin ja vastustaja vittuilee vielä tyhmäksi.

1-0

Sidetän 4 Pathia sisään Lullabyjen tilalle. Toiseen peliin Jessellä ei ole edelleenkään nopeata Blossomia, ja cästään kolmosvuorolla Jacen, ja käytän sitä ainoastaan itseeni. Tämä osoittautuu pieneksi virheeksi kun Jesse cästää endstep Vendillion Cliquen ja ottaa kädestäni Cryptic Commandin. Jesse ei omalla vuorollaan kuitenkaan halua ajaa Jacea rikki vaan reissaa damagea päähän, ja jatkaa pelaamalla sidekorttinsa, eli hyvän beatstickin Sower of Temptationin muodossa. Valitettavasti tässä kohtaa muistikuvani loppuvat, ja loppupelistä en muista mitään muuta, kuin sen, että Jessen kello ei ole tarpeeksi nopea vaan saan cästättyä liikaa threatteja, ja kun Jesseltä loppuvat counterit pyörähdän voittoon. Pyörimiseni aikana Jessellä riittää vielä huumoria viihdyttää katsojia erinäisillä kommenteilla pakkani interaktiivisuuden maailmasta kun pyörin X vuoroa löytääkseni tapon. Lopulta löydän Tezzeretin ja ajan Jessen pois kärsimyksistään.

2-0

Record: 9-3 ja TOP 8

Tamperelaiset käyvät yksitellen onnittelemassa topkasista, ja lähdemme Roopen kanssa välittömästi hakemaan syötävää kaupasta. Roope on koko matkan varma että jää breakkereilla yhdeksänneksi. Ostan 1,5 litraa sikamaisen kallista pullovettä, mikropizzan ja energiajuomaa. Siirrymme smökin terassille nauttimaan eväitämme ja pohtimaan sideboard-strategioita, ja koska olemme molemmat kujalla kaikista oikeista asioista, varmistamme ohikulkevalta Monolta että pairaus menee 1. vs 8. jne. Tämä aiheuttaa hieman synkistelyä sillä koko topkasissa on vain yksi pakka jota vastaan en halua pelata, ja pelaan juuri sitä vastaan quartereissa, ja vastaavasti Roopen huonot matchupit ovat Sieve.dec ja Allun Jund- aggro, jota vastaan hän pairaantuu. Tiedoksi vaan jos jollekin jäi epäselväksi, että quarterin voittamisella saa matkarahat Roomaan + slotin Worldseihin, sekä Ÿ saavat vielä vähintään 1000$ tiimirahaa, kun taas vastaavasti quarterin häviäjä saa boxin boostereita ja hyvän mielen.

Varmistan vielä Timolta, että onko hän samaa mieltä sideboard-planista, ja kun pääsemme jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen mitä minun tulisi sidettää, alkavat judget jo huudella topkasin pelaajia tuomaan pakkojaan. Käyn vessassa kaatamassa kylmää vettä naamalle ja valmistautumaan elämäni toistaiseksi tärkeimpään matsiin.

Top 8 Quarterfinaali: Max Sjöblom – Cascade Control

Pahoittelen jo etukäteen topkasimatsien vähintäänkin epäselviä ja lyhyitä kuvauksia, mutta kuten melko runsaista kämmeistäni saattoi huomata, olin koko topkasin ajan aivan fyysisesti ja henkisesti rikki, ja muistikuvani ovat vähintäänkin epäselviä. Matchup ei ole miellyttävä, mutta ei varsinaisesti huonokaan. Tiedän että mainissa pahoja kortteja ovat Maelstrom Pulset ja Jund Charmit, ja sideltä tulee Thought Hemorrhagea. Ykköspeli on kohtalaisen helppo, koska Maxilla ei ole tarpeeksi nopeata kelloa että Jund Charmin ympäripelaaminen olisi yhtä hankalaa kuin esimerkiksi Jund Elffiä vastaan.

Ensimmäisessä gamessa rakennan boardiani Time Sievellä ja Jace Belerenillä, kun Max pelaa kolmosvuoron Kitchen Finksin ja nelosvuoron Bloodbraid Elffin. Max täppää outtiin johonkin vuorolla viisi ja pyörähdän melko vaivattomaan voittoon.

1-0

Sidetän ulos 4 Lullabyta, 2 Kaleidostonea, 1 Cryptic Commandin ja kortin jota en kuollaksenikaan muista, sisään 4 Canonistia ja 4 Flashfreezeä.

Toisessa pelissä joudun mulligoimaan, ja kuuden kortin käteni on muuten pätevä, mutta siitä ei löydy Flashfreezeä vuoron neljä Hemorrhageen. Käsi sisältää kuitenkin Canonistin ja Fontin joten pidän sen. Pelaan Canonistin tiskiin, mutta Maxilla on vuoron neljä Hemorrhage joka vie pakastani Time Sievet. Kostan vuoron neljä Font of Mythoksella, ja alan kehittelemään jonkin näköistä suunnitelmaa pelin voittamiseksi. Max ei saa minkäänlaista painetta aikaiseksi, vaan saan vapaasti nostaa monta vuoroa kortteja. Lähden osittain väärälle plänille ja tajuan tämän vasta muutama vuoro liian myöhään, kun olen jo discardannut 3 Open the Vaultsia. Oikea suunnitelma olisi ollut discardailla fakseja pönttöön ja pelata Canonisteja yksitellen tapettavaksi, sillä Canonistin ollessa tiskissä Maxin pakka on täynnä kalliita spellejä jotka eivät tee mitään. Max resolvaa toisen Hemorrhagen Time Warppeihin ja  outtini alkavat olla todella vähissä. Max pelaa pikkuhiljaa Finksejä ja Elffejä, ja pian olen selkä seinää vasten. Viimeisellä vuorolla kädessäni on 2 Tezzerettiä ja Canonist, ja kehitän suunnitelman, josta huomaa että Canonistien kanssa testaus olisi ollut poikaa. Lasken että voitan seuraavalla vuorolla jos pelaan ensimmäisen Tezzeretin, käytän sitä neljällä ja haen Canonistin blockaamaan, ja pelaan toisen Tezzeretin kädestä, untappaan kaksi borderpostia ja pelaan toisen Canonistin blockamaan. Toista Tezzerettiä cästätessäni Max kuitenkin huomauttaa että Canonistin efekti toimii vaikka se ei ollut pelissä kun ensimmäinen nonartifact spell pelattiin. En saa toista Tezzerettiä tiskiin, ja kaikkien neljän Vaultin ollessa pöntössä skuuppaan pelin.

1-1

Sidetän playlta neljännen Cryptic Commandin sisään ja jotain ulos, mitä en valitettavasti muista.

Saan kolmannessakin pelissä nopean Canonistin jarruttelemaan Maxin cascadeja, ja saan myös Time Sieven + nopeat artifaktit tiskiin. Yritän parhaani mukaan rakentaa tilannetta, jossa saan valmiiksi gravelle viisi artifaktia, jättäen peliin samalla vähintään viisi, jotta pystyn pelaamaan Sievellä Jund Charmin ympäri. Vuorolla kuusi Max pässää vuoron, ja omalla vuorollani pelaan Open the Vaultsin. Max vastaa salamannopeasti Jund Charmilla, ja kun annan sen resolvata ja sen jälkeen käytän Sieveä kun Vaults on vielä stäkissä on Max silminnähden hieman harmistunut. Saan takaisin kaksi Canonistia, ja pelaan kädestä vielä kolmannen. Ajan Maxia kolme vuoroa päähän kuudella powerilla ukkoja ja siirrymme neljänteen peliin.

2-1

Neljännestä pelistä en valitettavasti muista tarkasti kuin ratkaisevan vuoron, olen stumblannut alkupelin, ja Max on beatannut kahdella Finksillä. Minulla on kahdeksan manaa, joista kaksi on UB borderposteja, ja Maxin ollessa kuudessa manassa hän Pulsettaa borderpostiani. Myssytän melko pitkään Vaults ja Flashfreeze kädessä, ja päätän Flashfreezettää Pulsen, koska häviän Jund Charmiin molemmissa tapauksissa ja käteni on sen verran blanco että ensi vuorolla on pakko yrittää Vaultsia. Olen kuitenkin 5 lifessä, ja Maxin ei tarvitse edes poistaa graveani vaan hän jönttää Finksiä kahdella ja pelit ovat tasan.

2-2

Viimeisessä pelissä sideboardaan yhden Vaultsin ulos, koska se on lähestulkoon kuollut kortti Maxin osuessa nopeaan Hemorrhageen, ja haluan sekä setin CC:tä että Canonistia sisään. Viitospelissä Maxilla ei juuri ole board presenssiä, yksi Kitchen Finks resolvaa mutta seuraavalla vuorolla Bloodbraid Elf löytää Jund Charmin joka yrittää pumpata Finksiä, ja Cryptic Commandoin Elffin ja nostan Finksin takaisin käteen. Joudun muutaman vuoron päästä täpouttaamaan, ja Max saa Thought Hemorrhagen läpi. Max kuitenkin nimeää Open the Vaultsin, mikä on omasta mielestäni väärin, koska jos minulla olisi ollut Jace kädessä, olisin sen jo pelannut tiskiin, ja Jacevoitto ei ole mitenkään erityisen helppoa ellei Jace ole pyörinnän alusta asti tiskissä. Näytän kädestä kaksi Time Warppia, ja tämän jälkeen otan seuraavat X vuoroa, löydän Tezzeretin, ja innostun hieman liikaa 6 ländiä + 2 borderpostia + Tezzeret + Time Warp = killistä, enkä ota huomioon Canonist efektiä. Lyötyäni Time Warpin tiskiin tajuan virheeni heti, ja yritän nostaa sitä takaisin mutta luonnollisesti tästä warning kuuluu napsahtaa. Johanna keskustelee Ihosen kanssa hetken tilanteesta ja menen aivan totaaliseen pelkotilaan, kun game lossin mahdollisuus iskee tajuntaani. Hyppään todennäkoisesti lähimmän junan alle jos häviän quarterit game lossiin jo voitetulla boardilla. Onnekseni vasta kolmannesta warningista seuraa game loss, ja kun Max tiedustelee että täpättiinkö manat jo, pelaan mielelläni kädestä viidellä manalla artifakteja, aktivoin Sieven ja hyökkään noin 30 päähän ensi vuorolla.

3-2

Olen pelin jälkeen melko sekavassa tilassa, qualifoiduin juuri ensimmäistä kertaa Pro Tourille, mutta päällimmäisenä on silti vahva tunne siitä, että voitin juuri matsin, jossa tein aivan liikaa virheitä siihen nähden että voitin. Viimeisin tieto jonka Roopen pelistä olin kuullut oli että Roope johtaa 1-0, mutta nyt saan kuulla että Allu pieksi 3-1. Kokoan itseni parhaani mukaan loppuihin peleihin, ja en voi välttyä hymyilemästä kun käytännössä ainoa asia mitä takaani kuulen koko quarterfinaalin ajan on ollut ihmisten melko kovaääninen Sieve-vehkeitten hamstraaminen. ”Multa puuttuu Elsewhere Flaskeja, onko sulla?” ”Käy äkkiä ostaan Time Warppeja modossa.” ”Myy mulle Howling Minejä.” etc etc.


Top 8 Semifinaali: Aleksi Väänänen – Jund Aggro
 
Allu pelaa matsin ensimmäisen spellin Figure of Destinyn muodossa ja hyökkää sillä vuoroa myöhemmin kahta. Boggart Ram-Gang liittyy seuraan ja tipun kolmeentoista. Saan Howling Minen ja Time Sieven tiskiin, ja seuraavaan hyökkäykseen on näyttää Pollen Lullaby, jonka clashin voitan. Allu pässää vuoron tekemättä mitään, ja saan Lightning Boltista endissä. Allulla ei ole seuraavallakaan vuorolla actionia, ja kun hän täppää outtiin endissäni Fallouttiin, josta tipun kahdeksaan, en uskalla antaa enää vuoroa vaan vastaan aktivoimalla Sieven, ja pelaamalla Vaultsin omalla vuorollani. Pyöriminen lähtee hieman yskien käyntiin, mutta löydän kuitenkin tarvittavat vehkeet ja faksit käyvät kopauttamassa.

1-0

Sideboardaan ulos Font of Mythoksen, yhden Open the Vaultsin, Kaleidostonen ja yhden Cryptic Commandin neljään Flashfreezeen.

Toisessa pelissä mulligoin onelanderistä kolme kertaa no-landeriin. Pidän neljän kortin käden jossa on Elsewhere Flask, Borderpost, Pollen Lullaby ja Cryptic Command. Naureskelemme bingoruudun suorittamiselle, ja alan henkisesti valmistautua kolmanteen peliin. Suoritan kuitenkin nutseimmat nostoni kautta magic-urani, ja nostan ensi työkseni islandin, jonka jälkeen Howling Minen. Käytän Flaskia saadakseni valkoista manaa, osun Lullabyn clashiin ja saan kaivoksen tiskiin. Tässä vaiheessa Allun ilme paljastaa että päässä pyörii jo voimasanat ja ”voiko tämän vielä hävitä”. Pelaan toisen Lullabyn ja voitan jälleen clashin, parin vuoron päästä joudun käyttämään toisenkin Flaskin saadakseni manat Cryptic Commandiin, nostan viidennen ländin ja saan Time Warpin pelattua. Allu ampuu Flame Javelinin responsena päähän ja olen kolmessa lifessä. Tässä vaiheessa alkaa jo tykyttelemään hulluna että voitinko sittenkin, ja alan pyörimään. Nostan kolme Time Warppia, säkkäilen vehkeitä Sievelle, tiputan Jacen tiskiin puolivälissä pyörintää. En voi pässätä vuoroa enää takaisin, sillä allulla on lethalit tiskissä ja kuolen Bolttiin tai Javeliniin suoraan. Nostan pyörimisen aikana n. 10 ländiä ja Flashfreezen, ja kylmä hiki alkaa nousta ohimoille. Raavin boardistani viimeisetkin faksit irti Sievelle, saan vielä yhden vuoron 6 ländiä ja Flashfreeze kädessä. Nostan Howling Mine + vuorokortin, eli kaksi ländiä. Nyt alkaa jo vituttamaan, mutta käytän Jacea ja nostan kahdekassa manassa... Elsewhere Flaskin. Toivo elää, outteja nimittäin löytyy ja pakka on jo melko ohut. Lyön Flaskin tiskiin, ristin sormeni ja kuorin... Open the Vaultsin! Tamperelaiset katsojat takanani räjähtävät kun palautan reilu kymmenen faksia tiskiin ja nostan käden täyteen Flaskeista ja Kaleidostoneista. Voitan pari vuoroa myöhemmin nostettuani vihdoin Tezzeretin. Allu on silminnähden rikki nostoihini ja myönnän että nostin 100% nutsit alkupelissä ja tsägättelin vielä viimeisenkin vuoron varmuuden vuoksi.

2-0

Kolmospelissä Allu pelaa kolmosvuorolla Ram-Gangin, mutta olen valmiina Flashfreezen kanssa. Ensi vuoron Bloodbraid Elf osuu Lightning Bolttiin joka osuu minuun. Ladon tiskiin artifakteja minkä kerkiän, ja käteni ollessa Tezzeret, Open the Vaults, Jace ja landia yritän lähteä kutosvuoron tapolle. Pelaan vuoron viisi Tezzeretin neljän artifaktin ollessa pelissä ja untappaan borderpostit Lullaby kädessä. Allu hyökkää Tezzerettiin, ja pelaan Lullabyn. Clash paljastaa Allun pakan päältä Thought Hemorrhagen ja omani päältä Sieven, jonka jätän päälle Allun pistäessä pohjalle. Allu pelaa kädestään toisen Hemorrhagen jättäen kaksi manaa auki. Tilanne on melko mielenkiintoinen sillä Allulla täytyy olla joko Figure kädessä tai Hemorrhagen täytyy osua käsikorttiin, jolloin Tezzeretistä poistuisi countereita enkä voittaisi ensi vuorolla. Mutta jos Allu ei osu käsikorttiin ja pelaa Figuren, voitan suoraan Cryptic Commandilla. Allu pelaa kuitenkin oikein, ja hakee Sievet pois. Hän helpottuu hieman nähdessään käteni, ja pelaa Figuren blockimaan. En nosta mitään relevanttia kahdesta nostosta + Jacesta, ja scooppaan tiskissä oleviin lethaleihin.

2-1

Sidetän playlle yhden Cryptic Commandin takaisin Flashfreezen tilalle. Viimeisessä pelissä Allulla on ykkösvuoron Figure, joka hyökkää ensin kahta, sitten neljää. Fogaan ja Cryptic Commandaan seuraavat kaksi ajoa ja Allulla ei ole näyttää kuin kaksi Flame Javelinia, joten pyörähdän voittoon ja finaalipöytä kutsuu.

3-1

Nyt viimeistään tykyttelee jo kunnolla, PT-paikka taskussa, tiimirahat varmistettu, viereisessä pöydässä pelaavat Malin ja Farkas WW-dekeillä, jotka ovat todella helppoja matchuppeja, varsinkin Farkaksen hieman hitaampi mutta paremman endgamen omaava WW. Toivotan Allulle onnea pronssimatsiin, mutta hän ei näytä järin ilahtuneelta koska WW ei vissiin ole sieltä parhaasta päästä matchuppina. Pian Farkas pieksee Malinin Stillmoon Cavalierilla ja finaalivastus on selvillä. Sovimme pitävämme pienen tauon ja puoli Tamperetta tulee uhkailemaan jalkapuulla mikäli häviän tämän matchupin.

Finaali: David Farkas – White Weenie

David tervehtii ja ehdottaa cointossia puhelimensa kolikonheitto-ohjelmalla. Häviän kolikonheiton ja David toteaa menneensä 12-0 turnauksessa kolikonheitoissa. Yritän heittää läppää että haluan vastaavan puhelimen, mutta huumorini ei oikein uppoa koska olen liian hermostunut selvään artikulaatioon. David aloittaa ykkösgamen kakkosvuoron Knight of White Orchidilla, ja vastaan tylysti Howling Minellä. David jatkaa melko vahvasti Figure of Destinyllä + Honor of the Purella. Minulla ei ole Lullabya kädessä, joten joudun pelaamaan lisää löylyä ja David pelaa täpissä tulevan ländin, päivittää Figuren ja ajaa kuutta. En nosta pystyssä tulevaa ländiä, vaan joudun pelaamaan borderpostin täpissä Cryptic Command kädessä, mutta onneksi pikainen laskutoimitus paljastaa etten voi kuolla mihinkään Davidin pakan korttikombinaatioon, ja kun David pelaa toisen Honorin ja nostaa Figuren neljäneloseksi, otan kylmän viileästi kymmenen naamaan ja menen yhteen. David on hieman harmissaan koska laski nopeasti tekevänsä lethalit. En nosta vieläkään pystyssä tulevaa ländiä, mutta borderpost riittää koska kädessäni on kaksi Time Warppia ja Command Davidin ajoon. Hän pyytää omalla vuorollaan Lullabyn wordingia, ja mietin hetken että vilautanko vain Commandia, mutta odotamme judgen wordingia, jonka jälkeen täppään Davidin ukkot beginning of combatissa ja David näyttää sormillaan pientä väliä ja toteaa ”Almost.”. ”Yeah”, vastaan ja otan pelin loput vuorot.

1-0

Sidetän sisään 3 Angelsongia, ja ulos Font of Mythoksen, Open the Vaultsin ja Kaleidostonen.

Toisessa pelissä otan mulliganin, ja David saa melko nopean lähdön ykkösvuoron Figurella ja kakkosvuoron White Orchidilla. Itse aloitan ykkösvuoron borderpostilla ja kakkosvuoron Elsewhere Flaskilla. Davidin kolmosvuoron Processioniin vastaan Borderpost + Time Sievellä. Figure grindaa leveliä ja otan yhdeksää päähän tippuen seitsemään. Nelosvuorolla pelaan Howling Minen fogimanat auki, ja pelaan fogeja seuraavat kaksi vuoroa. Kutosvuorolla otan kuusi manaa pooliin, aktivoin Time Sieven, palautan kaiken takaisin pöntöstä Open the Vaultsilla, mm. kolme kiveä, ja syystä jota en vieläkään tiedä kiinnitän huomioni viereisessä pöydässä tapahtuvaan keskusteluun ja nostan vahingossa neljä korttia. Hajoan palasiksi, koska kädessäni on luonnollisesti kaksi Open the Vaultsia ja Time Warp eli en käytännössä juuri muuhun voi hävitä kuin game lossiin. Pöytätuomari käy konsultoimassa rangaistuksesta, ja tykytellen odottelen tuomiota. David herrasmiehenä ymmärtää, että kyseessä oli vahinko ja heittää ettei voinut muuten voittaa peliäkään matchupissa. Tuomari palaa ja toteaa sen mikä oli jo nähtävissä, eli game loss ja siirrymme kolmanteen peliin. Hyvin vedetty, olen topkasin aikana noin tuplannut lifetime warning-totaalini ja ottanut ensimmäisen gamelossini ikinä. Olen hieman hajalla sekoittaessani mutta keskityn pian peliin uudestaan.

1-1

Kolmannessa pelissä mietin melko pitkään kuuden manan ja Howling Minen kättä, kunnes mulligoin kuuteen ja sitten viiteen, mutta viiden kortin käsi onkin sitten sitä parasta herkkua, eli UW post, swamp, Howling Mine, Lullaby ja Flask. David pyytää pöytätuomaria bännäämään Howling Minen kun pelaan sen vuorolla kaksi, ja yrittää taistella pelaamalla Figuren ja Meadowgrainin jotka saavat tehoa Honor of the Puresta vuorolla kolme ja lyövät viittä. Rakentelen kaikessa rauhassa boardiani kun David pelaa Ethersworn Canonistin ja ajaa uudestaan viittä. Tässä vaiheessa peliä alkaa todella jyskyttämään ohimossa, ja nostan jokaikisen kortin yksitellen varovasti ja varon kämmäämästä Canonistia kolmatta kertaa. Tämän jälkeen en ota yhtään damagea koko pelissä eikä David yhtään vuoroa. Pelaan borderpostin ja Time Sieven samalla vuorolla, ja kun David kysyy että eikös nyt Canonist estä tätä, totean että Sieve on artifakti. David lukee kortin ja naurahtaa että sinne meni sekin hyvä sideboardplan.

2-1

Kolmospelissä David pelaa kurvin Figure, Knight of Meadowgrain, Knight of White Orchid. Matchupille tuttuun tyyliin ensimmäiset X vuoroa eivät juuri kiinnosta ellei tule Procession + tupla-anthem, ja rakennan kaikessa rauhassa boardiani. Commandaan ukot kenoon kuudessä lifessä, fogaan seuraavalla vuorolla, ja alan pyörimään. David toteaa ensimmäisen Vaultsin jälkeen scooppaavansa jos näytän kaksi fogia. Kysyn käykö fogi ja Vaults joita vilautan, ja David pyörittää kättänsä merkiksi että pyöri vaan. Varmistan vielä pöytätuomarilta Vaultsista tulevien korttien määrän ja tässä vaiheessa David ei halua lähteä kalastelemaan lisää gamelosseja vaan ojentaa kätensä.

3-1

Yleisö räjähtää Tampere etunenässä, ja heitän käteni pöydälle lopen uupuneena topkasiväännöstä. Ihmiset kättelevät vuorotellen ja käyn vastaanottamassa pokaalin vieläkin aivan totaalisen sekaisissa fiiliksissä. Malin on voittanut Allun ja tulee onnittelemaan, ja kysymään että kukas haluaa pelata Legacya? Vaihdamme puhelinnumeroita ja sovimme irccikanavan perustamisesta testausjärjestelyitä varten. Tässä vaiheessa hyvä ystäväni Hannu ”HC” Lähteenmäki sattuu soittamaan ja keskustelu menee suurinpiirtein näin:

Minä: ”Moro”
HC: ”Moro, miten kisat meni?”
M: ”Voitin.”
HC:”Täh? Jaa koko roskan.”
M: ”Joo.”
HC: ”Ethän.”
M: ”Joo-o.”
HC: ”Jaa. No kai me sit tänään juomaan mennään.”
M: ”No mitäs luulet.”

Kerään kamani ja syöksymme Wallden-residenssiin pokaalien kera, kerään kamppeeni ja matka Tampereelle voi alkaa. Jari ja Riku tarjoavat kaljaa enemmän kuin kerkiän juoda ja tunnelma on hilpeänä. Pysähdymme Myllykukkoon ja syödessäni Mega-ateriaa puhelin soi uudestaan.
(kello on siis 22.00 sunnuntai-iltana)

HC: ”Moro, monelta ootte Tamperella?”
M: ”Varmaan tossa tunnin päästä, voidaan lähteä about heti kun oon alotellu jo autossa ihan hyvin.”
HC: ”Joo, soitin Artulle, nekin rupes dokaan heti. Mullakin on kolmas shotti menossa.”

Suomalainen juomakulttuuri ja silleen. Loppuillan muistelot ovat melko hämäriä. Aamulla heräsin pokaali kainalossa Hannun sohvalta elämäni järjettömimmässä krapulassa, ja päästyäni kotiin huomaan että olen unohtanut tunnin päästä alkavan työvuoroni, jossa olen kaksin uuden harjoittelijan kanssa joka ei osaa mitään ja joudun tekemään kaiken yksin. Mahtavaa.

Tätä kirjoittaessani on jo tullut ilmi että Timesieve.dec on topkasittanut ainakin Ranskan, Ruotsin, Viron, Irlannin ja Brasilian nationalseissa, joten jos joku aikoo ko. pakkaa pelata missä tahansa Standard -turnauksessa, suosittelen testaamaan runsaasti ja toivotan onnea mirroriin. Siihen on ihan syy miksemme koskaan testanneet gameakaan mirroria.

Lopetusta on aina vaikea keksiä, joten en keksinyt sellaista.

-Mikko
« Viimeksi muokattu: 27.07.09 - klo 20:33 kirjoittanut Aira- »

Poissa Mozzam

Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #2 : 24.07.09 - klo 01:23 »
Varattu firstpost-kommentille.

EDIT: HYVÄ RAPORTTI (FIST POST)
« Viimeksi muokattu: 01.08.09 - klo 10:36 kirjoittanut Mozzam »
Johdatte minua harhaan, harhaanjohtajat. Minä en enää keskustele teidän kanssanne.

Poissa Laukkanen

Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #3 : 24.07.09 - klo 14:28 »
Asiallinen raportti d-(' ')z

Poissa Augustus

Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #4 : 25.07.09 - klo 18:11 »
Mukavan asiapitoinen raportti. Ei sillä, etteikö niitä viinanhuuruisia hauskutusraporttejakin olisi mukava lukea, mutta tällainen opettavaisempi raportti oli vaihteeksi oikein tervetullut. Mulle ainakin valkeni erityisesti tuosta draftiosuudesta juttuja, joita en ollut ennen ajatellut. Ei muuta kuin selontekoa kakkospäivästä kehiin!

Poissa Aira-

Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #5 : 27.07.09 - klo 20:28 »
Day 2 lisätty.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #6 : 27.07.09 - klo 21:37 »
Kiitos paljon viihdyttävästä ja asiasisältöisestä raportista ja onnea Roomaan!
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa kapek

  • Pääkaupunki
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • you know my decks don't lie
Re: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #7 : 27.07.09 - klo 21:57 »
Win! Upeasti kirjotettu!! Toivottavasti saadaan Roomasta yhtä hyvä rapsu!!!

.p

Poissa instiqma

Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #8 : 27.07.09 - klo 23:45 »
Kiitos hyvästä dekistä. Pelasin siis tätä Irlannin nationalseissa.

Ei tullut juurikaan testattua dekillä, joka saattoi sitten kostautua quartereissa. En tosin osaa jälkeenpäin sanoa, että kämmäsinkö vai oliko kolmessa pelissä tullut kombo Thoughtseize + Jund Charm/Maelstrom Pulse oikeasti liian paha.

Paras kokemus dekillä tuli rundilla kymmenen, kun pairaiduin kithkinia vastaan. Kaverin täytyy saada voitto ja tasuri, jotta voi topkasittaa. Pelattiin eka game (ajattelin että jos oppisi vaikka pelaamaan dekkiä vähän paremmin), pyörin huolella ja kaveri alkaa täyttää result slippiä ja sanoo että eiköhän se top8 mennyt siinä. Ehdin kuitenkin viedä slipin kaverin kädestä että pääsen scooppaamaan kithkinin topkasiin.

Harkitsen vakavasti oman raportin kirjoittamista. Sinänsä ei haittaa että on jo yksi Time Sieve -rapsu, sillä tässä on kaikkea sitä mitä omassa raportissa todennäköisesti ei tule olemaan: hyviä pelaajia, hyviä pelauksia ja selkeää kerrontaa.

Poissa Rancid-

Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #9 : 27.07.09 - klo 23:53 »
En tosin osaa jälkeenpäin sanoa, että kämmäsinkö vai oliko kolmessa pelissä tullut kombo Thoughtseize + Jund Charm/Maelstrom Pulse oikeasti liian paha.

Ainakin meidän testisessioissa Jund oli saidatuissa peleissä suosikki juuri edellä mainittujen vihakorttien ansiosta. 1-3 ekan gamen voitolla on siis aika lähellä sitä, miten pelien odotusarvoisesti voisi luulla menevänkin, jos vastustaja tietää mitä on tekemässä.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Akspee

Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #10 : 28.07.09 - klo 00:17 »
Mahtava raportti, tällaista lisää niin ja tietysti onnittelut voitosta :)
H/W - http://vaihdetaan.kapsi.fi/forums/index.php?topic=27734.0


"Tilaan urheilulehteä joten eiköhän se kerro, että tiedän todellakin mistä puhun."

Poissa teemuhy

Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #11 : 28.07.09 - klo 00:20 »
Ens kerralla vaan juot voittosnapsit matkalla kisoihin, niin tulee topkasissa vähemmän paisteilua ja rankkaria. Onneksi pro osaa paikata taktiset pelivirheet nostamalla oikein. Kombo voitti muuten kisat toista vuotta putkeen. Lämmitätte vintagerunkkarin peltistä sydäntä.

ps. 57 sieveä sain hommattua modossa ennen kuin botit kuivuivat ja hinta nousi. M10:n julkaisun jälkeen cashout ja elämä risaiseksi.
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa daemou

Vs: Kun joka toinen ei riitä - SM2009 Raportti *1st*
« Vastaus #12 : 29.07.09 - klo 10:48 »
Kiitoksia Mikolle hienosta raportista. Voitto oli ehdottomasti ansaittu, niin hyvin Mikko moneen otteeseen pakalla pelasi (toisin kuin minä) ja myös kehitti sitä ansiokkaasti. Ne kaikki Mikon pyörittämät lukuisat pasianssipelit kannattivat. Erityiset onnittelut keijujen voittamisesta kahdesti, jälkimmäisellä kerralla vielä juuri minut voittanutta pelaajaa vastaan.

Korjaan sen verran, että otin herkullisesti kaikki 5 lisävuoroa itselleni vasta kai kierroksella 11 sopivasti deck checkin jälkeen, kun puoli maailmaa oli katselemassa muiden pelien jo päätyttyä. Kierroksella 3 sen sijaan kämmäsin pelin Allua vastaan todistettavasti voitettavassa matchupissa. Eivät ne matchupit siis pelkkää katastrofia olleet, vaikka kithkinit, 5cc:t ja kaikenlaiset hitaat rampit olivat kieltämättä kiven alla.
-Dae