Laitetaan nyt myös oma perinteinen Wall of Text, jos jollain on nukahtamisvaikeuksia:
Itse tosiaan pelailin jälleen G(rw) CradleHoof Ramppia.
Swissin ykkönen 5-1 recordilla ja top4 semifinaalissa hävisin Jukan Jeskaille, joka sitten kuittasi sen jälkeen finaalissa itselleen tittelin kotiin.
Decklistaa spoilerin takaa:
RDW:t (joita turnauksessa oli varmaan n. 10kpl) ja muut aggrot, sekä reilut midranget on aina ollut hyviä matchuppeja.
Valkoista pelaavat controllit wratheineen sekä kaikenlaiset combot on aina ollut deckille isoin haaste, koska interaktiota on olemattomasti niitä vastaan.
Viime vuosien champsien ja PK-seudun metan perusteella, osasin odottaa että paikalla ja kärkikahinoissa olisi taas paljon comboja: Reanimaattoria, Tolarian Academya, Stormia (ja ehkä toki myös Scapeshiftiä). Siksi lisäsinkin silverbullet "vihaksi" ennen turnausta kolme melkoiisen kömpelöä hessuttelukorttia, joita en normaalisti tykkää enää pelata joten cuttaankin nämä nyt turnauksen jälkeen taas ja laitan lisää ländiä tilalle:
Archon of Valor's Reach,
Force of Vigor ja
Ruric Thar, the Unbowed.
Varmaan johtui osaksi nää aivopierut siitä että oli ollut flunsassa ja kuumeessa torstai-perjantai, ja oli aika lähellä pääseekö champseille edes köhivänä pelaamaan.
---------------------------------------------------------
MATSIT:Pahoittelut etukäteen, jos muistan yksityiskohtia jo väärin tai väärässä järjestyksessä.
R1: RDW 2-0- Ekassa pelissä Chordilla tutoroitu
Shalai, Voice of Plenty stabiloi kun olin neljässä lifessä ja sen jälkeen taisi nousta lifegainia ja läskejä. Toisessä pelissä tutoroitiin myös Shalai ja vastustaja taisi epäonnisesti floodata ja nostaa liikaa ländiä.
R2: 5c Kiki-Scapeshift 2-0- Ekassa pelissä vastustaja taisi keepata hitaan oneländer alotuskäden, itsellä joulumainen oksennus tonttuja kädestä ekoilla vuorolla + Cradle ja Craterhoof tappo. Toisessa pelissä pääsin myös jouluisen inhottavalle kolmen kortin synergialle, kun itselläni oli pöydässä
Oracle of Mul Daya ja
Ramunap Excavator sekä pöntössä
Wasteland, joka mahdollisti 2x wastelandin pelaamisen joka vuoro ja piti vastustajan ländimäärän kurissa. Pelin jälkeen vastustaja paljasti että kädessä olisi tosiaan ollut Scapeshift ja tappo, jos oli vaan päässyt rauhassa pelaamaan ländinsä.
R3: Tolarian Academy 2-0- Game ykkösessä aloitan tutoroimalla vihun ekan vuoron endissä Wordly Tutorilla Rofelloksen pakan päälle ja pelaan sen vuorolla kaksi. Vastustaja pelaa Baleful Stixin ja jonkun kiven. Kolmosvuorolla Rofellos + kolme forestia mahdollistaa aikaisemmin mainitun hessukortin
Archon of Valor's Reachin kanelipullamaisen pelaamisen ja siihen nimetään tietenkin faksit, mikä pitäisi lukottaa valtaosa vastustajan comboista ja korteista käteen. En kuitenkaan voi ruveta kellottamaan 5/6 lenturillani koska vihulla on Baleful Strix tiellä. Muutaman vuoron sisään nostan kuitenkin
Domri, Anarch of Bolasin joka fightaa Strixin pois tieltä ja Archon ajelee voittoon.
Game kakkonen on erittäin omituinen ja pitkä grindi. Alkupelissä vastustaja tutoroi nopean Thopter Foundy + Sword combon, mutta onnistun onneksi välittömästi rikkomaan Foundryn
Knight of Autumnilla ja syömään sen vielä
Scavenging Oozella exileen. Sen jälkeen vastustaja pelaa
Ensnaring Bridgen jonka jälkeen molemmat spämmäilee vuorotellen isoja läskejä peliin, joista mikään ei voi ajaa. Molemmilla olisi pöydässä varmaan 20+ poweria, mutta peli seisoo paikallaan. Itsellä esim.
Primeval Titan ja
Wurmcoil Engine ja vastustajalla oma Wurmcoil ja suureksi yllätykseni hänen oma
Dragonlord Atarkansa, mitä en osannut odottaa Tolarian Academy deckien edes pelaavan. Jossain vaiheessa nostan kuitenkin onneksi
Chandra, Torch of Defiancen joka ensin pluskyvyllä pingailee vastustajan alle 10 lifeen ja sitten ultin ja emblemin avulla pystyy viimeistelemään Ensnaring Bridgen yli.
R4: 5C Niv-Mizzet Reborn Goodstuff 0-2- Ensialkuun Sakarille iso hatunnosto hienosta deckistä; todella siisti ja hyvin suorittava lista! Game ykkösessä vastustaja aloittaa T1:
Noble Hierach into -> T2:
Geist of Saint Traft. Normaalisti oman deckini pitäisi pystyä blokkailemaan Geisti suht helposti pois tällä creaturemäärällä ja aloitankin itse myös T1: tonttu -> T2: Kitchen Finks. Vastustajalla on kuitenkin tarjoilla heti Councils Judgement Finksiin, jonka jälkeen Geist rupeaa exaltedin ja enkelin kanssa kellottamaan 7damagea vuorossa. Sen jälkeen löytyi vielä sekä Pathi että Stoppi seuraavaan pelauksiin, joten peli oli nopeasti ohi.
Game kakkosessa ekan vuoron tonttuni pultattiin ja pelasin tokan vuoron Grim Monolithin kautta kolmos vuorolla
Vivien Reidin. Vaikka nopea walkkeri rupesinkin luomaan itselle korttietua joka vuoro, niin seuraavat vuorot eteni niin: että pelasin itse max. yhden asian vuorossa, johon vastustaja heti vastasi sekä pelasi jonkun oman uhkansa vielä pöytään. Aika jyrän alle tässä jäätiin, eikä tuntunut edes tiukalta.
R5: UW Control 2-0- Etukäteen yksi huonoimmista matchupeista itselle. Ensimmäisessä pelissä saan rampattua Cradlella ja tontuilla jonkun verran ja yritän cästätä suht aikaista
Dragonlord Atarkaa joka saa kuitenkin
Mana Drainista. Empäs osannut odottaa että vastustaja käyttäisi seuraavalla vuorolla sen 7 väritöntä ja muut manansa Vladin lempparikortti
Emrakul, the Promised Endiin UW controllissa. Olin jo melko varma että häviän tietenkin suoraan tähän ikävään ylläri-winconiin. Vastustajalla kävi kuitenkin ehkä muutama peli- tai arviointivirhe seuraavilla vuoroilla: jostain syystä Emrakulilla ei uskallettu heti ajaa ja sitten
Knight of the Reliquaryn annettiin resolvata sekä päästä untäppäämään sen kanssa (vaikka vastustajalla oli Blast Zone kolmen countterin kanssa aktiivisena). Kun sitten aktivoin KoTR:n ja lähdin etsimään ländiä, vastustaja arvuutteli ääneen mitä hyödyllistä ländiä voisin muka löytyy. Tietenkin oikea vastaus oli Karakas, joka hoitaa Emrakulin pois tieltä ja mahdollistaa letaalit ajelut itselle.
Toisessa pelissä vastustaja jäi jumiin kolmeen ländiin ja itse kellotin
Xenagos, the Revelerin 2/2 haste satyyreilla voittoon.
R6 Win&In: UR Tempo 2-1- Tasurointi olisi ollut vastustajalle varma top8, mutta itselle siinä ja siinä, joten haluan tietenkin pelata. UR on ollut omalle deckille suht hyvä matchup, koska tontuilla ja basic foresteilla pystyy pelaamaan nonbasic haten ympäri ja itsellä on paljon "can't be countered" läskejä ja muutkaan ei kuole pultteihin. Game ykkösen räpellys antaa kuitenkin vastustajalle aika heikon kuvan meikäläisen deckistä.
Ekassa pelissä mulligoin kuuteen ja keeppaan aika hitaan ja kehnon käden. Vastustaja aloittaa ja pelaa vuoron yks Delverin sekä vuorolla kaks Brainstorm + wasteland mun ekaan ländiin. Hetken päästä vastustaja cästäsi myös
Back to Basicsin kun olit täpoutannut pelkillä nonbasiceilla pöydässä jotain counterspelliä päin. Pääsin kuitenkin hyödyntämään yllärihessutech
Force of Vigoria ainoan kerran turnauksessa ja rikkomaan Back to Basicin suoraan vastustajan endissä. Flipannut delveri ajeli kuitenkin muutenkin nopeasti voittoon parin pultin avustuksella.
Game kakkosessa keeppaan vain kahden ländin käden, mutta pääsen cästäämään deckin lempparikorttini:
Orcish Lumberjackin. Vastustaja taisi tarttua ja lukea kortin ja havaitsen, kuten monien muidenkin vastustajien kohdalle aikaseimmin, ehkä pienoisen huvittuneisuuden ja aliarvioinnin örkkimetsurin suhteen.
Muutaman vuoron päästä oma köyhä pöytätilanteeni on seuraava: yksi basic forest (ei muita ländejä enää), Deathrite Shamaani, Orcish Lumberjack ja Sylvan Caryatid. Vastustajalla on pari prowess miestä kellottamassa ja käsi täynnä kortteja ja 4-5 ländiä. Pöytätilanteen perusteella, en ihmettelisi jos vastustaja olisi jo erittäin itsevarma voitostaan.
Minulla on kädessä
Dragonlord Dromoka. Pystyn cästäämään Dromokan, mutta se tarkoittaa että minulle ei jää yhtään ländiä peliin tai käteen. Tiedän toki ettei Dromokaa voi countteroida joten se resolvaisi varmasti. Tiedän myös että tuo 5/7 lentävä lifelink joka estää vastustajaa cästäämästä spellejä mun vuorolla on superhyvä silverbullet UR deckejä vastaan. Silti tuo peliliike tehdä henkilökohtainen armageddon tuntuu erittäin tyhmältä, koska vastustajan deckissä voi kuitenkin olla esim. useampi bounce spelli Dromokaan tai joku muu vastaus. Toteankin ääneen "Onkohan tässä mitään järkeä, nyt on YOLO -fiilis", mutta päädyn silti pistämään all-in ja säkkään ainoan ländini ja lyön Dromokan tiskiin. Vastustaja lukee jälleen kortin ja ilme vakavoituu. Seuraavilla kolmella vuorolla vastustaja taisi kaivaa 10+ korttia syvälle deckiään erilaisilla cantripeille ja nostoilla, mutta ei onnistu löytämään ajoissa vastausta Dragonlord Dromokaan.
Game kolmosessa vastustaja täpouttaa kolmosvuorollaan
Narset, Parter of Veilsin. Itse pelaan omalla kolmosvuorolla
Samut, Voice of Dissentin, joka lopulta riittää kellottamaan voiton, kun siihenkään ei löydy vastausta vaan vastustaja joutuu pienillä creatureilla chumppaileen sitä.
Top8 neljännesfinaali: WR Aggro (2-0)- Tuttu kaveri, tuttu matchuppi. Ekassa gamessa syntyy hassu tilanne, kun aloitan pelaamalla
Deathrite Shamanin ja hetken päästä
Garruk Wildspeakerin ja vastustajalla on pelissä
Tomik, Distinguished Advokist. En siis pysty tuottamaan manaa DRS:llä enkä Garrukilla voi edes aktivoida +1 abilityä, koska laillisia targetteja ei ole. Lopulta Game 1 ja Game 2 molemmat päättyy kuitenkin suht samalla tavalla, eli suht nopea tontut +
Gaea's Cradle +
Craterhoof Behemoth tutoroitu tappo.
Top4 semifinaali: Jeskai Control 0-2- Rupeaa jo kymmenen tuntinen maratooni, flunsassa, ilman syömistä pelkän cociksen ja batteryn voimalla tuntumaan päässä. Jeskai Control on aika nihkeä matchup jo muutenkin, koska on nopeat pultit alkuvuorojen tonttuihin ja valkoiset wrathit myöhemmin. Tulee kuitenkin vielä helpotettua vastustajan elämää pitämällä Game1 oneländeri, jossa oli Mirri's Guile ja pari yhden manan tonttua. Ei kuitenkaan löydy ländejä tarpeeksi ja nopea häviö.
Tokassa pelissä keeppaan järkevämmän käden ja saadaan ihan pelikin aikaiseksi. Jossain vaiheessa itellä on kasa tonttuja +
Inferno Titan tiskissä ja vastustajalla on pelissä vain
True-Name Nemesis. Jälleen pelivirhe ja aivopieru ja overextendaan cästäämällä vielä
Ruric Thar, the Unbowed täysin turhaan wrathia päin. Taidan hävitä siihen että
Young Pyromancer +
Celestial Colonnade viimeistelee kun en nosta enää muuta kuin ländiä.
Onnea Jukalle kuitenkin ansaitusta voitosta ja mestaruustittelistä!Uusista korteista
Wrenn and Six on kyllä viimeaikoina vakuuttanut, koska omasta deckistä löytyy niin monta tutoria joilla hakea sille esim. Wasteland kaveriksi, ja
Prismatic Vistan ansiosta kolmivärinenkin decki voi nyt pelaa 10kpl fetsejä Wrenin kaveriksi.
Tulevasta setistä ehdottomasti eniten odotan
Questing Beastia päästä testaamaan deckissä.
Oman deckin paras kortti ja all-star näytti tältä:
--------------------------------------------------------------------
PS. Top8:ssa oli itseasiassa kaksi meikäläisen deckiä, kun tän itse pilotoiman rampin lisäksi, lainasin Ollille omaa Mono R Burnia.
Olli pelasi ensimmäistä kertaa koko formaattia ja suoritti heti ekassa Highlander turnauksessa suoraan Top8:n. Onnea myös Ollille!
Tässä myös tuon meikäläisen Mono R Burnin deckilista spoilerina:
Ja tähän Mono R Burniin ainakin seuraavat muutokset:
- Old school Wheel of Fortune saa vihdoin lähteä, roikkunut varmaan jo liian pitkään petkorttina mukana. Tilalle esim. uudesta Throne of Eldraine setistä tuo adventurekortti "
Bonecrusher Giant" mikä toimii sekä 2- ja 3-droppina.
- Cuttaa yhden mountain, muuttaa loput Snow-Covered Mountaineksi ja lisää
Icehide Golemin sisään.
-
Fiery Islet ja
Sunbaked Canyon sisään.