Poromagia

Kirjoittaja Aihe: 80-card highlander - UWB kala  (Luettu 2457 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Fumba

80-card highlander - UWB kala
« : 06.06.07 - klo 00:41 »
Ländit (26):
Plains
Island
Swamp
Oboro, Palace in the Clouds
Minamo, School at Water's Edge
Flagstones of Trokair
Urborg, Tomb of Yawgmoth
Karakas
Snow-Covered Swamp
Snow-Covered Island
Flooded Strand
Caves of Koilos
Polluted Delta
Windswept Heath
Bloodstained Mire
Adarkar Wastes
Underground River
Mishra's Factory
Wasteland
Strip Mine
Watery Grave
Underground Sea
Hallowed Fountain
Tundra
Godless Shrine
Scrubland

Ukot (23):
Mesmeric Fiend
Phyrexian Negator
Voidmage Prodigy
Stormscape Apprentice
Isamaru, Hound of Konda
Kataki, War's Wage
True Believer
Jotun Grunt
Ninja of the Deep Hours
Shadowmage Infiltrator
Dark Confidant
Savannah Lions
Hypnotic Specter
Kami of Ancient Law
Dimir Cutpurse
Ronom Unicorn
Azorius Guildmage
Stormscape Familiar
Carnophage
Withered Wretch
Sarcomancy
Trinket Mage
Serra Avenger

Vastataikominen, discardi ja muu häirintä (23):
Remand
Force of Will
Counterspell
Mana Leak
Disrupt
Daze
Memory Lapse
Stifle

Vindicate
Swords to Plowshares
Seal of Cleansing

Echoing Truth
Cremate
Null Rod
Tormod's Crypt
Chalice of the Void
Orim's Chant
Planar Void
Engineered Explosives

Hymn to Tourach
Gerrard's Verdict
Duress
Unmask

Kiihyt (5):
Dark Ritual
AEther Vial
Sword of Fire and Ice
Umezawa's Jitte
Lotus Petal

Tutorit (2):
Vampiric Tutor
Demonic Tutor

Häröpallerot:
Brainstorm

---


Korttivalinnoista:

Sword of Light and Shadow, Sword of Fire and Ice - nämä nyt ovat ihan normaalisti pelattavia. Valon ja Varjon miekka nyt on vähän huono, jotain parempaa tilalle?

AEther Vial - ihan testimielessä vielä sisällä, saattaa lähteä pois. Kommentteja?

Demoninen ja Vampyyrinen tutori ovat luonnollisesti sisällä, kun niillä on kuulemma kiva hakea 1-offeja. Toisaalta, jos pelaisi ukkoja näiden tilalla, peli saattaisi nopeutua. Itse pitäisin nämä sisällä, mitenkäs te?

Tormod's Crypt, Cremate, Withered Wretch - metagamen harvoissa pakoissa tykätään voittaa Tendrilsillä (eli siis Y. winnillä). Kuulemma hyviä.

Psionic Blast on aika random, mutta se saattaa joskus tehdä jotain. Tämän vaihtaisin mielelläni johonkin toiseen korttiin, mihin?

Jos jotain jäi avoimeksi, saa ja pitää kysyä.

Muutokset:
-Psionic Blast
-Meddling Mage
-Sword of Light and Shadow
-Mortify
-Wipe Away
-Delay
-Stormscape Apprentice
+Fact of Fiction
+Brainstorm
+Skullclamp
+Ivory Mask
+Disrupt
+Trinket Mage
+Stormscape Familiar


+jotain randomia

Pelitestausta tulen saamaan lähiaikoina, lisää kommenttia kenties sitten. Ihmetelkää, kommentoikaa ja kyselkää!
« Viimeksi muokattu: 12.06.07 - klo 23:15 kirjoittanut Fumba »

Poissa JunioRcmf

Vs: 80-card highlander - UWB kala
« Vastaus #1 : 06.06.07 - klo 10:44 »
Milläs rajoituksilla pelaat?
Et ilmeisistäkkään pelaa tämän sivuston rajoituksilla, koska pelaat vain 80 kortin pakalla ja pakkasi sisältää tuon sivuston banaani kortteja.
Pakka näyttää Vintage rajoitteiselta, mutta periaatteessa tämä voi olla ihan Casual eli voit pelata myös Vintagessa bannattyjä lappuja, kumpi näistä on oikea väite?
Pakkaan sopisi mielestäni: Grim Tutor, Cruel Tutor ja Imperial Seal ja ehkä jopa Long-Term Plans, Infernal Tutor ja Diabolic Intent. Tiedän, että Grim, Cruel ja Imperial on hyvin vaikeasti hommattavissa olevia kortteja, mutta ainahan niitä voi ehdottaa ja yrittää hommata. Nuo kolme jälkimmäistä ovat vähän kyseenalaisia, mutta Long-Term Plans etsii instanttina kortin, muuten se olisikin roskaa ja koska pakassa on nostoa nostat etsistyn kortin aika nopeasti. Infernal Tutor puolestaan joko estii basci landin (no jee), mutta pakka vaikuttaa sen verran nopealta, että siitä saattaa tulla joskus ihan kunnon Demonic Tutor, mutta kieltämättä pakasssasi on nostoa kohtalaisesti eli se ei saata toimia. Diabolic Intent on hyvin kyseenalainen, koska en tiedä haluatko yleensä säkkiä omia ukkojasi siihen (paitis ehkä Confidantin, mutta se on taas one of kortti ja vain yksi kortti kahdeksastakymmenestä).

Poissa Fumba

Vs: 80-card highlander - UWB kala
« Vastaus #2 : 06.06.07 - klo 12:18 »
En pahemmin piittaa noista highlandermagicin neuvoista, kun bannilistakin on vähintäänkin kyseenalainen. Vintagerajoituksilla ja 80 kortin pakoilla täällä on pelattu highlanderia. Näin siis meillä. En pelaa vintagessa bännittyjä lappuja, kun ei pahemmin antet ja Chaos Orbit kiinnosta.
...
Grim Tutor ja Imperial Seal voisivat sopia pakkaan, mutta ne ovat kieltämättä hieman hinnakkaita. Cruel Tutor on aika hidas.
Noista kolmesta jälkimmäisestä ei nyt varsinaisesti kannata edes puhua.

Poissa miinin

Vs: 80-card highlander - UWB kala
« Vastaus #3 : 06.06.07 - klo 13:20 »
No niin, sanotaanpa jotain mitä näin kylmiltään pistää silmään. Highlandereissa (ainakin kyseisessä "metassa") löytyy kyllä voittokeinoja, joita ei Meddling Magella saa suljettua pois - toisaalta on melko randomia käyttää pakassa yhtä korttia vastaamaan vain yhteen korttiin. Toisin sanoen maagin pelaaminen vaatii sitä, että tosiaan tiedät mitä vastassasi on ja mielummin vielä niin, että kyseisessä pakassa on vain yksi voittokeino, jonka saat sillä suljettua kokonaan pois, eli esim. jos vastassasi olisi vain Tendrils-turahdus, niin tuota voisi pelata, mutta yleensä maagi vastaa vähintään 4/60, kun taas HL:ssa se vastaa vain 1/80, eli on käytännössä täysin randomi. Saman asian paljon paremmin tekee pakasta jo löytyvä True Believer, joka sulkee pois ainakin Stroke of Genius-, Tendrils of Agony- ja Trix-tapot ja estää Gifts Ungivenin käytön ja suojaa sinua vastustajan discardilta. Kehottaisin sinua pelaamaan myös Ivory Maskia meta-valintana - se on yhtä mauton ja teoriassa vaikeampi poistaa.

Counter-puolella ehdottaisin ainakin Underminen lisäämistä - vaikka sen cc on yhtä kovempi, niin sen efekti on varsin osuva vahingolla tappoon tähtäävään pakkaan. Toisaalta myös Absorb voisi ansaita pelipaikan, vaikka sen efekti ei olekaan niin mehukas - se kuitenkin hankaloittaa Tendrilsiä ja poissulkee Trixillä tappamisen.

Meta-valintana Delayta huomattavasti parempia ovat sekä Flash Counter, Muddle the Mixture (joka on myö maukas tutori) ja henkisen yliotteen sanansaattaja Disrupt. Pakka myös suorastaan huutaa Stifleä ja Trickbindia - niillä voittaa pelejä. Myös Shadow of Doubt on mauton countteri - se on ko. metassa paljon normi-countteria parempi jo cc:nsä ja ennen kaikkea cantrippinsa puolesta. Tutorit, Giftsit, Tinkerit ja monet muut mehukkuudet kaatuvat tuohon ja sen voi pahimmillaankin EOT:iin vaihtaa johonkin parempaan.

Pakka myös kaivannee enemmänkin nostoa, tai kaivamista kuin nuo nostolihat - en näe mitään syytä, miksei esim. Fact of Fiction, Sensei's Divining Top, Brainstorm (fetchit tehokäyttöön) ja Impulse eivät auttaisi tässäkin pakassa. Topilla on myös mukava synergia Bobin kanssa - joka selittääkin 2cc counterien pelaamisen kalliimpien yli - itse kuitenkin käyttäisin mielummin parempia vehkeitä - metassa kun ei juurikaan non-kombo-tappoja nähdä, jolloin pieni kipu ei haittaa. Ehkäpä jopa Phyrexia Arena sopisi pakkaan? Jos pakkaan lisäisi nuo molemmat, niin myös Enlightened Tutor voisi saada peliaikaa O_o

Itse korvaisin myös Apprenticen  Familiarilla tai jopa kahdella (Stormscape ja Nightscape). Toisaalta yksi slotti voisi löytyä myös Isochron Scepterille, joka vie vain yhden slotin, mutta voi lukita vastustajan pelin täysin - etenkin kun pakkaan voisi tyrkätä myös Orim's Chantin jo kertakäyttöisenäkin.

Siinä nyt jotain mietteitä, mitä pakkasi herätti:)

Poissa Polari

Vs: 80-card highlander - UWB kala
« Vastaus #4 : 06.06.07 - klo 13:26 »
22 äijää tarpeeksi? Missä Skullclamp? Null Rod vaikuttaisi aika heikolta elleivät kaverit pelaa runsaita faksimanoja kun itselläsikin on Vialit, mailat sun muut. Mitenkäs hyvää on kolmen manan bounce? Discardit tuntuisivat Duressia lukuunottamatta aika randomilta. Trinket Mage lienee hyvä ainakin jos lisää clampin chalicen ja cryptan lisäksi. Missä Brainstorm? Tainted Pact? Tyylituomarit vaativat että 3x:t ja 4x hävitetään välittömästi vaikkapa Legendsin ja Kamigawan legendary landeilla jos ei jollain paremmalla. Komboja vastaan Glowrider, Seek, lol lkol Leyline, Mesmeric Fiend? Disrupt? Orim's Chant? Abeyance?

Jooh, siinäpä sitä on kaikenlaista randomia. Miinin näemmä yllätti väliin, enimmäkseen samaa mieltä useimmista kohdista.
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa Anssi

Vs: 80-card highlander - UWB kala
« Vastaus #5 : 06.06.07 - klo 23:11 »
Counterbalance+Sensei's Divining Top dekkiin.
Myydään MTGO Tikettejä ja pahviproduktia:
http://mtgsuomi.fi/listat/Anssi/om/

Poissa Nastaboi

Vs: 80-card highlander - UWB kala
« Vastaus #6 : 08.06.07 - klo 08:38 »
Aloitetaan manabasesta. "Tyylilandien" tilalle City of Brass, Chrome Mox, Rishadan Port, Reflecting Pool, Karakas. En ole laskenut manatasapainoa, mutta kannattaa tehdä se. Ja pelata esim. snow-covered landeja paskojen faksimaiden tilalla.

Ukkobasesta silmään pistävät häiritsevästi Ghost Counsil, Ophidian, Flying Men ja Familiar.

Haamujengi on vain satunnainen pihvi, joka ei tee yhtään mitään. Jos haluat pihvin, pelaa ennemmin Masticorea tai jotain lukuisista 2BB 5/5 miehistä, joista tulee vähän omaankin päähän.

Ophidian ei aja vahinkoa, minkä vuoksi en pidä siitä tällaisessa pakassa. Ennemmin pelaisin Curiositya ja Mask of Memorya.

Yksinäinen Flying Men tuntuu vähän satunnaiselta, kun voisit pelata maksimissaan kuutta 1 manan 1/1 lenturia. Itse en pelaisi tässä pakassa yhtään, kun noita 1 manan 2/2 -miehiäkin löytyy.

Miten voi ehdottaa Stormscape Apprenticen korvaamista Familiarilla? Nehän Tekevät aivan eri asioita. Ensimmäinen täppää Colossuksen ym. pihvit, maksaa manan vähemmän ja on Wizard, joten sen voi uhrata Voidmage Prodigylle - jota ehkä kannattaisi pelata. Jälkimmäinen ei tee mitään.

Lähes pakollisia lisäyksiä ukkobaseen ovat Phyrexian Negator, Aven Mindcensor ja Polarin mainitsema Mesmeric Fiend.

Sitten spelleistä. Kortinnostoista Brainstorm on jätettä ilman sekoitusefektejä, Fakta on liian kallis eli hidas ja Skullclamp syö ne ukot, joilla haluaisit ajaa. Gush nostaa kortteja ilmaiseksi, pelaa sitä.

Hävetköön ken ehdottaa yli kahden manan maksavia tutoreita (tai countereita). Demonic, Vampiric ja Tainted Pact ovat ainoat, joita pelaisin.

Countereista en tykkää Disruptista, Annulista enkä Spell Snaresta, koska vastus pelaa aina vääränmerkkisen spellin, kun on jäänyt sopivasti yksi mana auki. Sen sijaan Force Spike ja Mana Tithe ovat loistavia, tykkään.

Ivory Mask maksaa neljä manaa, eikä vaikuta pelitilanteeseen. Ja maksaa neljä manaa. Leylinekin maksaa neljä manaa. Planar Void maksaa yhden manan, voi olla hyvä.

Stifle ja Chantti ovat poikaa, Trickbind ja Abeyance ehkä myös. Yhdellä ja kahdella manalla on suuri ero, mutta nuo kahden manan vehkeet saattavat silti toimia.

Lopuksi ottaisin vielä Disenchantit pois ja karsisin bouncet pelkkään E. Truthiin. Engineered Explosives pakkaan, niin sen, Vindicaten, Stopin ja Truthin pitäisi riittää tutorien kanssa.

Ja älä nyt suoraan tee pakkaasi kerralla kaikkia ehdottamiani muutoksia, vaan testaile ensin ja mieti rauhassa. Voit muuten testata myös nopeasti Winter Orbia, jos arvelet siitä olevan mihinkään. Tangle Wirestä olen muuten tykännyt kalatyyppisessä highlanderissa todella paljon, sitä kannattaa harkita ihan vakavissaan.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM