Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista  (Luettu 12273 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Nastaboi

Vs: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista
« Vastaus #30 : 22.09.17 - klo 09:45 »
Auttakaa, saksalaiset on sitä mieltä että Mystical on yhtä vahva ellei vahvempi kuin Demonic.
« Viimeksi muokattu: 22.09.17 - klo 17:28 kirjoittanut Nastaboi »
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa kasta

Vs: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista
« Vastaus #31 : 22.09.17 - klo 09:58 »
Auttakaa, saksalaiset on sitä mieltä että Mystical on yhtä vahva ellei vahvampi kuin Demonic.
Monessako viimeaikaisessa voittaja/top8 dekissä on näkynyt Mystical Tutor. Tai etenkin dekit, missä sen rooli tekee dekistä rikkinäisen? Vaadi tilastoja perustelujen tueksi. Myös: Mysticalilla ei voi hakea esim bloodmoonia/Back to Basicsia, mitkä on parhaita hosereita, jotka löytyvät esim. UR-dekeistä.

Poissa Thalian

Vs: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista
« Vastaus #32 : 22.09.17 - klo 10:07 »
Auttakaa, saksalaiset on sitä mieltä että Mystical on yhtä vahva ellei vahvampi kuin Demonic.

Mystical on vahva vain tietyissä pakoissa, sillä se hakee rajoitetusta määrästä kortteja ja siinä menettää kortin. Mikäli siis sen vahvuus on ongelma, niin silloin ne pakat, mitkä sitä pelaavat, ovat tällä hetkellä erityisen vahvoja. Jos siis noita pakkoja halutaan nerffata, niin silloin Mysticalin banni on oikein, mutta jos nuo pakat eivät ole ongelma, niin silloin banni olisi väärin.

Poissa Nastaboi

Vs: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista
« Vastaus #33 : 22.09.17 - klo 10:22 »
UR Moon control on ollut jo pitkään Saksassa deck to beat RDW:n ohella. Itsehän olen sitä mieltä, että pakka ei ole ongelma, ja että jos sieltä jotain haluaa bännätä niin Dig Through Time on ehdottomasti voimakkain kortti ja Mana Drain ja True-Name Nemesis ärsyttävimmät.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista
« Vastaus #34 : 22.09.17 - klo 10:59 »
On syynsä miksi DTT on niin monessa formaatissa bännissä, mutta ainahan joku kortti on voimakkain. Mitä sillä Mysticalilla sitten yleisimmin haetaan? DTT tai manaränni? On aika naurettavaa edes väittää että mikään muu tutori on voimakkaampi kuin Demonic tai että joku olisi edes samalla viivalla. Vampiric lähinnä tulee mieleen, mutta siinäkin on menettää kortin.
« Viimeksi muokattu: 22.09.17 - klo 11:15 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Me_From_Finland

Vs: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista
« Vastaus #35 : 22.09.17 - klo 12:20 »
Olen hävinnyt useammin kuin pari kertaa mystical tutor into bonfire/price of progress pelaukseen, en sitten tiedä.
Elämä on yhtä helvettiä, eikä se muutu juuri paremmaksi sen jälkeenkään.

Poissa Prote

Vs: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista
« Vastaus #36 : 22.09.17 - klo 12:30 »
Mikäli siellä Saksassa koetaan UR Control ongelmaksi, ehkä se syy ei ole siinä Mystical Tutorissa tai yksittäisissä korteissa, vaan siinä miten formaattia lähestytään. Kuuefektit ja Back to Basicsin voi melko hyvin kiertää pakanrakennuksen kautta ja kortteihin voi varautua helpostikin.

Mystical Tutor itsessään ei varmastikaan ole SE ongelma jossain UR Controlissa, vaan juurikin mitä tutorilla haetaan. Kuitenkin esim. Price of Progressin (kuten kuun ja B2B) ympäri pystyy pelaamaan UR:ää vastaan ja jälleen kerran, siihen voi varautua pakanrakennusvaiheessa, Bonfire toki ongelmallisempi, mutta se lähinnä tekee letaaleja jollain 10+ manalla. Itse olen kyllä DTT:n bannin kannalla, sillä kyseinen kortti on todella rikkinäinen myös saksaländerissä (vaikka kortista pidänkin itse).

Kummasti Suomessa UR:ää pelataan paljon, mutta se ei mitenkään dominoi formaattia. Ehkä me ollaan vain parempia pakanrakentajia ja osataan pelata asioiden ympäri paremmin kuin saksalaiset (ainakin toivon niin :D).

Poissa Thalian

Vs: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista
« Vastaus #37 : 22.09.17 - klo 12:37 »
Mutulla väittäisin, että UR Moonin pitää olla formaatissa koko ajan kohtuullisen hyvä pakka, sillä ilman sitä ahneiden manabasejen 4c-5c good stuff läjät voivat yleistyä liikaa ja tehdä siis formaatista turhan tylsän.

Poissa Nuorukain

Vs: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista
« Vastaus #38 : 22.09.17 - klo 19:54 »
...mystical.... liian.... vahva..... jumalauta, opetelkaa vaikka pelaamaan predictiä, shadow of doubtia, thought scouria, valkoisia multible tutoroinninrajoituskavuja, countereita, yada yada yada. Antakaa nyt armoa jumalauta vähän tähän touhuun.
(montakohan kertaa on hävitty ww'lle, nippu tutoreita kädessä. Monta.)

Eikö vois vaikka bannivasaran sijaan opetella pelaamaan erilaisia kortteja&strategioita sellaisia deckkejä vastaan, joilta ei kestä pää ottaa dunkkuun jatkuvalla syötöllä?

Jos UR on ongelma, ni mitäs jos pelais moon/backtobasics immuunilla manabasella olevaa Gxy-kasaa missä on vaan paremmat läskit.

Jos taas Combo on ongelma (tutoriulinat), ni mitäs jos vaik pelais vähän discardeja ja countereita..? (ottaa combo haikun luonteesta johtuen ihan sikahelposti pataan moisesta)

Jos pultti on raskasta, ni mitäs jos pelais joko comboo tai tuunais muun jynkkynsä pieksämään pultit, esim runsailla lifegaineillä,sopivilla kavuilla, cop-redeillä tai muulla kuuhalla.

Jos taas controll ketuttaa, ni mitäs jos pelais "kalaa", jolla voi syödä controllia any day?

4c'tä vastaan nyt en oikeesti ees tiiä mitään puhdasta vastausta, vissiin pultti? Siks pelaan comboo, et oma strategia on riittävän vahva(vaikkakin inconsistenssi) et voi skabata tätäkin jyystettä vastaan.

Miks hitossa balansoidussa ja monimuotoisessa formaatissa pitää lähtee riehumaan bannivasaran kanssa, sen sijaan et antais metan adjustaa.  Jos taas ei halua adjustaa, vaan haluu aina pelaa sitä samaa kivaa deckkiään, ni varmaan ois ihan *ttu suotavaa hyväksyä se tosiasia, et jos joku muu adjustaa ja muokkaa deckkiään formaattiin ja peliympäristöön sopivaksi, ni se vaikka jumalauta saattaa joskus voittaakin niit deckkei mitkä on "aina niitä samoja"

Huoh, lueskelin tos jokupäivä vähän Berliinin ulinoita "eggs&academy"-deckkien hirveest kamalast overpoveriudesta.
Itte oisin varmaan vaan nauranut partaani, jos tollanen deckkityyppi ois ollut oikeesti riehumassa, ja meta ois muutoin mahdollistanut, ni ois ollut vähän Null Rodia, valkoista enchantmentversiota, sitä UR1-faksinpöllimisplanewalkeria, shatterstormia, meltdownia ja muuta mukavaa tarjota. Siinäpähän sit pyörittelis muniaan sitten ihan rauhassa.

Mysticalin&kaikkien muitten tutoreiden banaanin ymmärtäisin jos formaatissa ois esim p9, manavaultti, solikka, manacrypta, jne jne jne, mut ei hemmetti. Antakaa nyt jotain outteja muuhunkin kuin "pikkukavut vs midrangekavut vs isotkavut vs controlli"-formaattiin.

Sori, ei nyt ollut kovin rakentavaa, mutta TILT TILT TILT.

edit; selvennystä ja vielä lisäys.
Se, et häviää johonkin pahviin usein ei oo syy bänniä sitä pahvia.

Mäkin häviin tosi usein lighting bolttiin, ja siihen 2cc punaseen kavuun joka tekee gravelta pelatuista spelleistä 3 pähän,
samoin aika usein hävii Scavengin oozeen. Voisko noi pahvit bännätä sen takii et niille hävii?

Price of progress, b&b, moonit pitääkin imho olla formaatissa rankaisemassa liian greedejä deckkejä. Vaikka otan noist ihan sikana ittekkin kokoajan pataani, niin se on täysin tietoinen valinta. Jos ottaisin niiltä liikaa pataan, pelaisin jotain missä on sikana basicejä ja hyvä pultti mu. :)
« Viimeksi muokattu: 22.09.17 - klo 20:00 kirjoittanut Nuorukain »

Poissa Fogxanic

Vs: Tulevat Highlanderbannit - mielipiteitä tutoreista
« Vastaus #39 : 26.09.17 - klo 12:18 »
Vähän on pelit vähälle jäänyt mutta tässä mun lista:

Ok: Mystical Tutor, Demonic Tutor, Enlightened Tutor, Grim Tutor, Imperial Seal

Ban: Vampiric Tutor, Tainted Pact, Entomb

Itse pelaan tällä hetkellä sellaista 5 c animointi comboa ja keittiönpöydällä meni viimeks 2-1 vs burn, 2-2 vs Mardu aggro, 2-1 vs Tolarian academy faksi combo. Aika hyviä pelejä kaikkea tapahtui. Voin perustella joskus jos kerkeän.