Poromagia

Kirjoittaja Aihe: "Kämmi, sun" - Irish Nationals 2009 *5th*  (Luettu 1905 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa instiqma

"Kämmi, sun" - Irish Nationals 2009 *5th*
« : 30.07.09 - klo 19:53 »

Ei. says (1:52 PM):
kuvittelenks mä vaan vai onko toi raportti enimmäkseen kämmisunvoitin

Tältä pohjalta lähdetään. Tarina sankarista, joka itse luoduista takaiskuista huolimatta onnistui sijoittumaan yhden sijan päähän oikeista palkinnoista Irlannin nationalseissa.

Oli Bird laittoi heinäkuun alussa sähköpostiä noin kymmenelle henkilölle, kysyen mielenkiintoa testiporukan muodostamiseen.  Kuulosti jännältä, itsehän en ollut vielä kertaakaan testannut kattavasti mihinkään turnaukseen. Tästä eteenpäin lähes kaikki päivät menivät Long Stone –nimisessä pubissa istuessa. Long Stone oli lähes täydellinen peliympäristö: Iso, katettu terassialue pubin takapihalla runsailla pöydillä ja pöytiintarjoilulla. Raitista ilmaa, halpoja juomia ja siedettävää baariruokaa.

Testauksen alussa olin aika suoraan pelaamassa keijuilla, koska Cryptic Command nyt vaan on ylivoimainen suosikkikorttini standardissa ja olen pelannut dekillä niin kauan kuin se on ollut standardissa. Syystä tai toisesta nyt en kuitenkaan onnistunut voittamaan keijuilla yhtään mitään ja vielä vähemmän jos vastassa oli eräs vihreä 3/3. Piti siis alkaa etsiä muita techejä, ja kun oman testiryhmän aikaansaannokset eivät oikein poltelleet, käännyin suomalaisten techien puoleen. Viikon verran olin jo pelaamassa oululaisten cascade-viisväricontrollia, mutta jostain syystä alkuhurmoksen jälkeen en onnistunut tälläkään dekillä voittamaan oikein mitään.

Sitten tuli uutisia Suomesta. Ilmeisesti joku casualdekki Time Sievellä oli mennyt ja voittanut pari matsia. Väittivät, ettei sillä voi hävitä kithkinille tai 5cc:lle. Yritin pari päivää vielä taistella ylimääräisiä vuoroja vastaan, mutta lopulta pakan mehukkuus, coolius ja yllätysfaktori saivat sleevaamaan Time Sievet. Pari kaveria julisti tiputtavansa minut Fantasy Nationals –listaltaan dekkivalintani takia. Testaus pakan kanssa jäi hyvin puolitiehen, mutta peruspyöritys tuntui luonnistuvan ja keijuja vastaankin onnistuin voittamaan (vastustajan eksynyt ilme pelatessa palkitsi myös). Yritin kysellä Rikolan Markulta lisätechejä dekkiin, ja vakuuttavien vastausten kuten ”ei ehkä maailman paskin idea” ja ”oon kuullu huonompiakin ehdotuksia” jälkeen päädyin hyvin pieniin muutoksiin dekissä:

3x Plains
3x Swamp
7x Island
3x Mystic Gate
8x Borderpost
4x Elsewhere Flask
2x Kaleidostone
1x Ethersworn Canonist
4x Time Sieve
4x Time Warp
2x Tezzeret the Seeker
2x Jace Beleren
4x Open the Vaults
4x Pollen Lullaby
4x Cryptic Command
4x Howling Mine
1x Font of Mythos


Sideboard:
3x Path to Exile
3x Canonist
4x Flashfreeze
3x Silence
2x Angelsong

Mainin Canonist ei juurikaan tuntunut tekevän mitään. Sideltä jäi käyttämättä Pathit ja Silencet, mutta uskon että niitä silti tarvitsee jos aikoo joskus voittaa keijut tai elffit.

Turnaus järjesttiin Dublinissa, Tallaghtin kaupunginosassa, Maldron hotellissa. Kookas konferenssihuone varattuna Magicille koko viikonlopuksi erittäin hyvillä pöydillä ja tuoleilla. Alakerrasta löytyi luonnollisesti hotellin baari ja ravintola, jotka tuntuivat olevan ahkerassa käytössä koko viikonlopun.
Perjantaina huikkaan Rikolalle mesessä seuraavan kommentin:

Ville says:
Ei jumalauta... Mun piti pelata 5cc:tä ja lähteä Roomaan.


Round 1, Gavin Mclease, Kithkin
Vähän jänskättää ekan rundin alussa. Vastustajasta en ollut koskaan kuullutkaan, mutta päällä oli pohjoisten hurjien tiimipaita jossa oli nimi, lempinimi ja (selkeästi jyväskyläläisiltä varastettuna ideana) teksti ”Damage on the stack”.  Kaveri voittaa nopan, pidän käden jossa on käytännössä kaikki herkut paitsi valkoista manaa. Kaveri aloittaa Plains, Stalwart, sun ja fistpumppaan ajatuksissani niinkuin huomista ei ois. Howling Minen ja kahden Kaleidostonen jälkeen häviän mm. kolme Lullabya kädessä.
Kahdessa seuraavassa pelissä sitten pyörin aika vaivatta. Innostun ja kun Vaultseja on nousussa niin pyörin suhteellisen pitkään (johtuen osittain myös kokemattomuudesta pakan kanssa ja pienestä jännityksestä). Ollaan viimeisiä vielä pelaavia pöytiä ja yllättäen ympärille kerääntyy kohtalainen yleisö ihmettelemään että mitä hemsvettiä täällä tapahtuu. ”Is it the Turbo Fog? Isn’t that supposed to be dead?”, ”How does the deck kill?”, “How does it go infinite?” “How the hell do you play against that deck? I don’t think I have anything in my sideboard for that!” jne. Hymistelen tyytyväisyyttäni hyvälle alulle ja ihmisten mielenkiinnolle.
Gamet 2-1, matchit 1-0

Round 2, Ken Curran, 5c Blood
Sitten tulikin feature matchia, osittain varmaan sen takia että yksi turnauksen tuomareista tiesi mitä pelaan ja oli aika todella mehuissaan dekistä. Feature match ei kuitenkaan ollut muuta kuin isompi pöytä ja tilaa ympärillä, mitään coveragea ei kukaan tehnyt. Jostain syystä kaikki kuitenkin tuntuivat hyppivän ilosta päästessään pelaamaan feature matchiin.
Vastustaja on kaveri testausryhmästämme, joten tiedetään toistemme pakat. Ensimmäinen peli kestää pienen ikuisuuden, kun kaveri pelaa Leechin jota sitten fogailen kolmesti ja bouncailen käteen. Kaveri uskalla tapoutata täysin, joten hän ei saa hirveästi painetta luotua. Lopulta alan pyöriä ja uskon voittavani Jund Charmin läpi, counteria kun ei ole näyttää. Testauksen puute näkyi jälleen, ja pyörintä jää puolitiehen Jund Charmin resolvattua, käteen jää neljä korttia. Kaveri untappaa ja resolvaa Ultimatumin, jätän käteen Tezzeretin. Pöytäni on Howling Mine, Time Sieve, 3x Borderpost ja ländiä enemmän kuin riittävästi. Laskiskelin että tässähän on sitten vuoro aikaa nostaa Time Warp tai Open the Vaults voittoon, molempia pakassa yksi jäljellä. Ammattilaisen elkein kuoraisen sitten Warpin ja ajan kaverin kumoon viidellä faksilla, tasarahalla.
Toinen game kestää huomattavasti vähemmän aika. Kaveri täppää manansa väärin, bouncaan Vividin käteen ja kaveri ei saa castattua Commandia tai Jund Charmia, pyörähdän voittoon.
2-0, 2-0

Round 3, Peter Dempsey, BR Aggro
Taas on pohjoisen hurja vastassa.  Kaveri aloitus Dragonskull Summit, Mountain Hellspark alkaa jänskättää, mutta kun pöytään tulee Hackblade ja Ram-Gang huokaisen pienesti. Pulttionly on Tampereen miesten mukaan vähän raskas match-up, mutta miespainotteinen BR on huomattavasti helpompi. Vitosvuorolla tapahtuu seuraavaa:
Vastustaja: ”Declare attackers?”
Minä: ”Cryptic Command, tap your guys and draw a card.”
V: ”Resolves. Can I Unearth my  Hellspark?”
M: “Sure you can.”
V: “Ok, Unearth, swing for three.”
M: “Sorry, it’s your second main phase. You can’t attack anymore.”
Pyydetään varmuuden vuoksi vielä judge paikalle, joka sanoo että tämähän on täysin laillista. Vastustaja menee hieman sekaisin tästä ja passaa vuoron. Untappaan ja pyörähdän voittoon.
Kakkosgamessa olin uskomattoman onnekas, kaveri sai kolme vuoroa nostella Howling Minesta kortteja mutta ei saanut minua hengiltä seitsemästä lifestä.
2-0, 3-0

Hymy on korvissa tämän jälkeen. Olo oli hyvin epävarma peliliikkeiden kanssa, mutta koko ajan oli fiilis, että voittaa helpohkosti kunhan pelaa oikein. Näköjään joskus voittaa, vaikka pelaisi vähän vähemmänkin oikein.
Kyselen kavereilta ykköspodin pelaajista tietoja, ja kuulemma kukaan ei ole tunnettu limited-harjana. Pari tyyppiä tunnenkin, toisella on tietääkseni takana yksi koko blokin drafti ja toisella alta kymmenen. Suurta hämmennystä aiheuttaa avaamattomat boosterit joita meille jaetaan. Selitykseksi sanottiin, että yleensä boosterit tuleva WotCilta leimattuina mutta tällä kertaa ei näin tapahtunut. Ilmeisesti boosterien leimaus paikan päällä ei tullut kyseeseen. Sivuhuomiona totean, että Irlannissa on erittäin onnekkaita pelaajia: 66 pelaajan turnauksessa (tokan draftin kohdalla varmaan jonkun verran jo dropanneita) dekeissä oli tokassa draftissa yhteensä 20 Behemoth Sledgeä! Kaikenlaista sitä sattuukin.
 Draftista ei ole kummallisesti juuri mitään muistikuvia, paitsi että pussit olivat yleisesti ottaen aika kehnoja. Dekkini on erittäin epävakaa UWBg, josta ennen kierroksia nostin kohokohdiksi Finest Hourin, Magister Sphinxin, Necromancer’s Covenantin, Necrogenesiksen (synergia edellisen kanssa uskomaton) ja Tezzeretin. Kierrosten jälkeen kohokohdiksi paljastuivat Kathari Remnant, Vedalken Outlander ja Zombie Outlander.
Ennen kierroksen alkua pääsemme odottelemaan noin 20 minuuttia ylimääräistä, kun päätuomari ilmoittaa turnauksen olevan hänen henkilökohtainen ennätys: kokonaiset 25% dekkilistoista sisälsi virheitä. Näin valtavasta määrästä johtuen pelaajat kutsutaan pöydistä 2-3 kerrallaan tuomarien luokse selvittämään tilannetta. Jostain syystä jotkut tuulettelevat kun heidän nimi huudetaan... Noh, sanontahan on että irlantilaiset kannustavat aina altavastaajaa, että ehkä siitä game lossista sitten saa jonkunlaista etua.


Round 4, Ian Walker, Jund
Kolmas pohjoisen hurja vastassa. Kaveri näyttää vähän joltain jenkkiprolta, ja vaikuttaa erittäin keskittyneeltä. Eka play häneltä on vuoron yksi Mountain, Mana Cylix.
Matsin ainoa mainitsemisen arvoinen asia oli vastustajan toisessa pelissä pelaama Pestilent Kathari, joka teki Finest Hourista suunnilleen yhtä hyödyllisen kuin Mana Cylix.
2-0, 4-0

Round 5, Niall Graham, Jund
Neljäs pohjoisen hurja. Nostan molemmissa peleissä molemmat Outlanderit ja Remnantin joista vastustaja ei pääse millään läpi. Remnant Finest Hourin avustuksella jyystää toisen pelin voittoon. Viimeisellä vuorolla tulee epätoivoinen all-in hyökkäys kun olen yhdessä lifessä, ja kun en tapa Jund Sojournersia tai ota Hellsparkin tramplesta tarvittavaa yhtä lämää päähän, ojentaa Niall käden.
2-0, 5-0

Round 6, Dean Convery, Naya
Dean on vähän junnumpi pelaaja, ilmeisesti pohjoisesta hänkin.  Deanilla on pakassa Empyrial Archangel ja Cylian Sunsinger, joka on lähes poistottomalle pakalle vähän paha.  Molemmat Outlanderit ovat taas nousussa, Dean ajaa ykkösgamessa kolme miestään perättäisinä vuoroina hajalle kun ei huomaa Cumber Stonea. Tokan gamen häviän enkeliin ja kolmannen vien kun Deanilla kusee manat.
2-1, 6-0

Oletin dekiltä ehkä 1-2 recordia, mutta toisaalta oletin myös että 3-0 podin vastustajat saattaisivat tehdäkin jotain. Tyytyväisenä ja itsevarmana toiseen draftiin.
Avaan ekan pussin, jossa on Arcane Sanctum, Oblivion Ring, Sanctum Gargoyle ja Agony Warp. Otan Oblivion Ringin. Toisena pickinä otan tyhjästä pussista Grixis Charmin, kolmantena Seaside Citadelin, jonka jälkeen tulee Viscera Dragger. Holo Viscera Dragger tulee seitsemäntenä ja toinen Grixis Charm kahdeksantena, ja tässä vaiheessa alkaa jo hymyilyttää aika kivasti. Grixis on ylivoimaisesti suosikkidekkini draftata tässä formaatissa, joten en juuri vastustele. Tokassa pussissa saan sitten mm. 2x Dark Temper ja 5th pick Sphinx Summonerin (vaikkei juurikaan mainittavia fakseja vielä ollut haettavaksi). Nappaan myös pari Wretched Banquettia ja Ignite Disorderin, joten hitaan dekkini pitäisi olla ok nopeampia kaksivärisiä aggroja vastaan.  Rebornissa saikin sitten kaikkea hauskaa. Avasin Sen Tripletsin, enkä ollut koskaan pelannut mythicilla aiemmin. Ability on kuitenkin niin älytön, että ajattelin testata korttia sitten tässä vaiheessa (osoittautua virheeksi pelata tätä). Valkoiseen splashiin oli jo auttamassa Traumatic Visions ja Seaside Citadel. Seuraavat pickit jotakuinkin järjestyksessä Bituminous Blast, Esper Stormblade, Terminate, Sphinx of the Steel Wind, Unscythe (holo!), , Deny Reality, Kathari Remnant… Sitten vielä Terminate-pussista wheelasi BR Borderpost. Pakka on voimakkuudeltaan jotain ihan naurettavaa, manat ovat vähän nihkeät. Dekkejä en jättänyt sleeveihin, joten tarkkoja listoja ei tietenkään ole tarjolla.

Round 7, Michael Robinson, Naya
Kaverin dekki ei vaikuttanut mitenkään ihmeelliseltä, eikä pelit tuntuneet edes erityisen reiluilta. Molemmissa peleissä voittaessani käteen jäi Bituminous Blast ja Grixis Charm. Kaveri oli muuten Pohjois-Irlannista.
2-0, 7-0

Että sellainen ensimmäinen päivä. Olen ainoana pelaajana 7-0, kaks pelaajaa on takana 6-1 recordilla. Tutut ja tuntemattomat onnittelevat jo käytännössä varmasta topkasista. Tämän jälkeen ratikalla keskustaan ja kevyelle iltapalalle Eddie Rocketsiin (parhaat hampurilaiset ja juusto-valkosipuliranskalaiset mitä maasta tähän mennessä löytynyt). Tämän jälkeen suuntaan kotiin nukkumaan. Kaikkien valtavaksi yllätykseksi pelaaminen tuntuu oikeasti luonnistuvan paljon paremmin jos on kunnon yöunet alla, aamupala syöty ja rundien välilläkin tulee syötyä jotain. Olen yrittänyt nyt vuoden verran elää terveellistä turnauselämää, eikä voittaessa ihan hirveästi harmita ettei eilen tullut oltua ihan naamat.

Toka päivä lähtee käyntiin samoin kuin ilmeisesti kaikkien nationalsien tokat päivät – no-show show. Oma vastustaja kuitenkin saapuu paikalle.

Round 8, David Martin, Bant
David on kaveri Dublinista, ja häntä selvästi jännittää aika kovasti mahdollinen topkasi. Davidin pakka näyttää aika tosi hyvältä, kun peli alkaa Akrasan Squire, Vedalken Outlander, Kathari Screecher. Stabiloin kuitenkin loputtomilla poistoilla ja lopulta Steel Wind tulee ja ajaa Davidin pois. Toisessa pelissä mulligoidaan molemmat, ja Davidin pakka nousee mulliganista aika kivasti aloittaen jotakuinkin samalla tavalla kuin ekan pelin. Kolmannessa kaverin pakka sitten näyttää sen jätepuolen: tuosta samasta dekistä siis löytyi myös Skyward Eye Prophets ja Spearbreaker Behemoth.
2-1, 8-0

Round 9, Chris Black, UW aggro
Tässä kohtaa sitten pääsin pelaamaan tulevaa mestaria vastaan. Chris on, yllättäen, Pohjois-Irlannista. Tässä kohtaa oli fiilis sellainen, että melko sama mitä tekee niin aina vaan voittaa. Tästä johtuen pidin nostolla käden jossa oli Swamp, Traumatic Visions, Jhessian Zombies ja Obelisk of Grixis. Toista landia ei näy ajoissa ja sen pituinen se. Toisessa pelissä voitan erittäin reilulla pelauksella, Bituminous Blast sun ainoaan mieheen, cascade into Unscythe. Kolmannessa pelissä Chris saa aggrotettua minut nopeasti yhteen lifeen, kun en nostanut punaista manaa ollenkaan. Pääsen kuitenkin peliin mukaan kun saan manat kuntoon, ja lopulta Sphinx Summonerilla haetaan Sphinx of the Steel Wind.
2-1, 9-0

Topkasi on siis tässä vaiheessa 100% varma ja fiilis on aika katossa. Olen standingseissa kuusi pistettä seuraavaa edellä, joten voin keskittyä fiksailemaan topkasia kolmen kierroksen ajaksi. Keinosieventäjää esiin siis.

Round 10, Robert Colton, Kithkin
Robert on nähnyt pakkani aiemmin, eikä ole järin tyytyväinen pairauksesta. Rob on kuitenkin suhteellisen kokematon turnauspelaaja ja kaikinpuolin erittäin mukava tyyppi, eikä edes kysy scooppausta. Pelataan ykköspeli, jonka jälkeen Rob meinaa ottaa result slipin käteen ja signata itsensä ulos topkasista. Totesi että match-up on niin toivoton, että mieluummin lähtee kaljalle tässä vaiheessa. Otan kuitenkin slipin hänen kädestä ja scooppaan kithkinin topkasiin.
1-2, 9-1

Round 11, Fergus Looney, 5c Blood
Gus on yksi parhaista kavereistani, joten scooppaan hänet topkasiin.
0-2, 9-2

Round 12, Conor Kerr, Kithkin
Otan ID:n viime vuoden mestarin kanssa ja saan toisen kithkinin topkasiin.
ID , 9-2-1
Topkasissa on siis näyttää kolme identtistä Jund aggroa, yksi vähän erilainen Jund aggro, yksi 5c Blood, pari WW:ta ja Time Sieve. Näyttää siis suhteellisen hyvältä, etenkin kun tiedän, että kolmella Jund listalla ei ole mitään sidehatea dekkiäni vastaan.

Neljännesfinaalit, Dave Kearney, Jund aggro
... Luonnollisesti topkasin fiksailu menee nilkoille ja pairaidun testauskaveria vastaan, joka on ainoana pelannut Sieveä vastaan ja häneltä löytyy Thoughtseizet sideltä. Voitan ensimmäisen pelin bouncattuani Daven landin ettei jää manaa Charmiin. Huvittavinta on seurata coveragea tekevän kaverin otteita, kun yrittää jostain syystä kirjoittaa jokaisen lisävuoron tapahtumat ylös.
Siden jälkeen häviänkin sitten kolme peliä suoraan. Toisessa mulligoin viiteen ja Dave aloittaa Thoughtseizella. Kolmannessa mulligoin kuuteen ja Dave aloittaa kahdella Thoughtseizella. Neljännessä pidän seitsemän, Daven vuorot menevät Thoughtseize, Leech, Ram-Gang, Thoughtseize + Pulse. Suurempaa analyysiä en näistä peleistä saanut aikaiseks. Nostot tuntuivat olevan vähän heikkoja ja Thoughtseizet repivät koko dekin hajalle.Hiemanhan tuo pistää harmittamaan. Viikonlopun ainoa tappio siinä olennaisessa matsissa.

Tämän jälkeen siirryttiin palkinpussien kanssa Hannu Vallinin minulle esittelemän tanskalaisformaatin ääreen. Formaattia tuntemattomille lyhyt selostus: avataan X määrä boostereita, sekoitetaan kortit ja pelataan. Aloituskädessä on yksi kortti. Manaa on loputtomasti, ja kaikki spellit on castattava heti kun siihen on mahdollisuus ja abilityt aktivoitava. Esimerkkinä Viashino Skeleton on vähän huonohko lappu, kun jokaisen non-instantin joutuu discardaamaan draw stepissä.
 Lopulta meillä on suurempi katsojakunta kuin meneillään olevalla finaalilla (3.-4. –sijoista käytävä matsi oli ohi yhdessä pelissä. Kaverit sopivat pelaavansa paras yhdestä ja mulligoivat molemmat nollaan.). Kävi ilmi että Time Sieve on vähemmän mauton tässä formaatissa, etenkin kun sen pääsi/joutui aktivoimaan suhteellisen useasti! Tässä vaiheessa pelipöydät alkoivat täyttyä tuopeista ja pulloista, ja finalisteillakin oli pöydän alla tuopit odottamassa pelien aikana. Osa käveli jo noin viiden aikaan iltapäivällä seiniä pitkin.
Finaalin ja tanskalaisformaatin tultua päätökseen (Chris Black voitti finaalin ja Mind Funeral voitti suurimman osan tanskalaisformaatin peleistä) siirryttiin hotellin ravintolaan jatkamaan. Turnauksen tuomarit pyysivät pelaamaan Dominionia ja tuoppeja tuli eteen sitä tahtia kun niitä jaksoi tyhjentää. Myöhään yöllä siirryttiin takaisin kaupunkiin, josta itse jatkoin suoraan kotiin. Noin kolmen tunnin yöunien jälkeen suoriuduin sitten töihin.

....

Vajaan kuukauden päästä palaan takaisin Suomeen opiskelemaan. Irlanti ei maana ihan hirveästi vakuuttanut. Monelta osin tuntuu, että olisi palannut ajassa taaksepäin 10-30 vuotta, riippuen miltä kannalta asiaa tarkastelee. Olin valitettavan laiska matkustelun kanssa, joten ehkä parempiakin puolia maasta olisi voinut löytää.  Magicin osalta kuitenkin reilun puolen vuoden reissu oli parasta mitä tämän harrastuksen saralla on tapahtunut. Pelasin todella paljon verrattuna pelaamiseen Suomessa, opin paljon ja saavutin mielestäni suhteellisen paljon. Ihan en onnistunut toistamaan Artturi Björkin saavutusta, mutta tyytyväinen olen silti.
Erittäin positiivisesti olen yllättynyt paikallisesta Magic-skenestä. Paikallisella shopilla on selkeä ydinporukka, joiden kanssa saa draftin aikaiseksi minä viikonpäivänä tahansa. Aloittelijoita autetaan erittäin kiitettävästi, ja aloittelevat pelaajat eivät katso nenänvartta pitkin jos kokeneempi pelaaja tarjoaa apua vaikka FNM:n sealed poolin läpikäynnissä. Ehkä tätä samaa löytyy myös Suomesta, itse en tosin ole havainnut.
Kaverit uhkasivat tulla hakemaan Suomesta PT-slotin ensi vuonna, saa nähdä miten käy...

Poissa niittaaja

Vs: "Kämmi, sun" - Irish Nationals 2009 *5th*
« Vastaus #1 : 30.07.09 - klo 20:19 »
mukavaa luettavaa, ja kiva saada lisää todisteita timo sievän toimivuudesta.
lisää tälläsiä :)

Poissa daemou

Vs: "Kämmi, sun" - Irish Nationals 2009 *5th*
« Vastaus #2 : 31.07.09 - klo 12:13 »
Kiitos raportista. On mukavaa lukea sekä tuon itselleni läheisen pakan edesottamuksista että muiden maiden mtg-skenestä. Itsellänikin oli hauskin SM-viikonloppu ikinä, kun vastustajat joutuivat lukemaan kolme pelaamaani korttia putkeen.

Muuten olen sitä mieltä, että kierrokset 10 ja 12 osoittavat yhden hyvän syyn sille, miksi top kasin pitäisi olla draftia.
-Dae

Poissa Korva

Vs: "Kämmi, sun" - Irish Nationals 2009 *5th*
« Vastaus #3 : 02.08.09 - klo 01:49 »
Kiitoksia rapsusta ja tervetuloa takaisin suomeen. Rajakylän drafteista löytyy tilaa viikon jokaisena päivänä :)

(ja tekstarin suolafaktori oli edelleen hieman turhankin suuri - en tiennyt tuloksia)
----------------------------
Aarne Halén, jonkinmoinen pääjehu @ Poromagia
*** http://www.poromagia.com ***
(luen yv:t erittäin harvoin, maili toimii huomattavasti paremmin, etunimi.sukunimi[ät]poromagia.com)