Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Onko tämä creaturetyyppi yleinen kokelmassasi? Katso, mitä se kertoo sinusta!  (Luettu 1876 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Delicious_Kake

- E S I N Ä Y T Ö S -


Lauantai, 26.1.2019


Klo 17.55. Tuskailen kotonani yhden tai kahden Cavern of Soulsin pelaamisen hyötyjä ja haittoja. Mietin samoja asioita kävelylllä Tampereen Koukkuniemessä.

Klo 19.55. Päästyäni jonkinlaiseen tulokseen ryhdyn arvuuttelemaan, pitäisikö listasta löytyä 1x Crop Rotation ja sen kanssa mukavasti menevä sidepaketti.

Klo 20.07. Syön maukasta kana-pesto-mozzarella -pizzaa.

Klo 20.25. Kirjoitan listaan Crop Rotationin, yhden Cavern of Soulsin sekä sidelle yhden Karakaksen.

Klo 20.52. Goldfishaan käsiä, joista jokaisen yksi kortti on fiksatusti Crop Rotation. En ole täydellisen vakuuttunut suuntaan tai toiseen.

Klo 21.25. Luen erästä Elf-primeriä.

Klo 23:05. Selaan senseisdiviningshop.fi :tä ja sovin puuttuvien lappujen toimituksen huomiselle.


--

Sunnuntai 27.1.2019

Klo 10.21. Kirjoitan seuraavan listan ruutupaperille, sleevaan puuttuvat kortit ja lähden taistoon Sensei's Divining Shopin Legacy-skaboihin.
(click to show/hide)



R1 – Mikael, Ice Station Zebra, 1-2

G1 OTD, 7-6: Mikael viuhuttelee vuorolla 3. Häviän pelin.
G2 OTP, 7-7: Leyline T0, Mikael nostaa ja pelaa lähinnä manakiviä. Voitan pelin.
G3 OTD, 7-6: Leyline T0. Nostan lähinnä land, en saa uskottavaa painetta ja Mikael kasaa Hexmage-Depthsin n. vuorolla 7. Häviän pelin.
Ekat kaksi peliä tyydyttiin katselemaan vuorotellen vastapuolen peliä ja toivomaan, että tämä kämmää/fizzlaa.

Sideboard:
(click to show/hide)
Ilman mitään dedikoituja Crop Rotation -herkutteluja ykköspelin voittoprosentti lienee n. 20-80, sidepelit kenties 40-60. Ykköspelin voi voittaa lähinnä silloin, kun ICZ mulligoi viiteen tai vastustaja saa aivoverenvuodon. Hitaammissakin 6-7 kortin käsissä on tyypillisesti vähintään yksi discard, joka trimmaa tonttujen vuoron 2 pyörimisprosenttia olennaisesti. Kakkos- ja kolmospelissä toivotaan, että a) sidekortteihin osutaan ja että b) niillä saa riittävän monta vuoroa.



R2 – Henrik, Grixis Control, 2-0

G1 OTP, 7-7: Vastaanotan poistoa, discardia, vähän lisää poistoa ja ennen pitkää 2x Gurmag Angler. Nostan kriittisessä kohtaa (8 lifeä, ei inffiblokkeja) Wirewood Symbioten, joka elää. Vuoroa myöhemmin kaivan voiton Glimpse of Naturella. Henrik lukee välissä Beast Whispererin tekstin. Voitan pelin.
G2 OTD, 7-7: Pelaan pöytää kohtalaisen leveälle ensimmäisen kolmen vuoron aikana. Henrik lukee Archon of Valor’s Reachin (Sorceryt), joka on jäänyt sisään sideoppaan vastaisesti. Archon & co tuijottelevat Henkan Strixiä, kunnes pöllö muuttuu pokaaliksi ja Liliana, the Last Hope ajetaan jemmaan. Henkka nosti muistaakseni kortin ja totesi hyvien outtien loppuneen. Voitan pelin.

Sideboard:
(click to show/hide)
Omien pelikokemusten perusteella matsi on positiivinen (60-40?). Hankalia tilanteita tulee vastaan lähinnä päättäessä siitä, onko creature 1) arvokkaampi ja/tai 2) paremmassa turvassa kädessä vai pöydässä. Korttien panttaaminen heikentää sweeppereitä ja vahvistaa mahdollisesti nostettavaa Glimpseä, mutta erityisesti ykköspelissä jättää pelisuunnitelman Hymnille herkäksi.
Tämänpäiväinen lista pelasi pitkää peliä hieman paremmin kuin 4x NO, 4x Heritage, 4x Nettle Sentinel -listat – ainoa ns. kontrollimatsien MVP:istä, joka listasta jäi puuttumaan, oli Nissa, Vital Force.



R3 – Jere, Death and Taxes, 2-1

G1 OTD, 7-7: Pelaan nopeasti leveälle ja nostan 3 extrakuponkia Libraryllä. Havahdun pyörimisvuorolla nostaneeni kortteja, vaikkei pöntössä ole Glimpseä. Kusetusta! Fuskua! Skandaalinkäry häviää kun tajuan muiden tonttujen välissä röhnöttelevän Beast Whispererin. Hienpyyhinnän jälkeen Natural Order Craterhooffiin hoitaa homman kovin kivasti kotiin. Voitan pelin.
Missasin jonain vuorona Pendelhaven-aktivoinnin, jolla olisi voinut pakottaa Jeren käyttämään molemmat Jitte-napit.
G2 OTD, 7-7: Pelaan käsittämättömän huonosti. Nettle Sentinel jää untäppäämättä, aktivoin Quirion Rangeria merkityksettömässä kohdassa, pelaan vääriä vuoroländejä ja priorisoin relevantin kellon (Batterskull) melko yhdentekevää jarrua (Phyrexian Revoker) alemmaksi ja lopulta kuolen löytämättä keinoa puskea läpi 34 vahinkoa. Häviän pelin.
G3 OTP, 7-7: Jere passaa kakkosvuoron tapoutissa ja kuolee seuraavan vuoron combatissa. Voitan pelin.

Sideboard:
(click to show/hide)
DnT-matsi on preboard melko lähellä byetä (75-25?). Jos sidepeleissä ei vilku älytöntä maindeck-curvea (Stop -> SFM -> Stop + Jitte tiskiin) tai Containment Priestiä, niin nämäkin pelit yleensä luovii enempi-vähempi kuivin jaloin.



R4 – Matti, TES, 2-1

G1 OTD, 6-7: Pidän keskinkertaisen kutosen. Ajelen Matin 12 elämäm_Käpyyn, minkä jälkeen Matti lähtee Ad Nauseamille. Matti menee yhteen lifeen, mutta minä päädyn vielä pienempiin lukuihin. Häviän pelin.
G2 OTP, 7-7: Thoughtseize vuorolla 1 näkee Lotus Petal, Lotus Petal, Ponder, Ponder, LED, Thoughtseize, Polluted Delta. LED lähtee mäkeen. Paria vuoroa myöhemmin Matti loihtii Ad Nauseamin, menee jälleen yhteen lifeen, huomaa ettei sidellä ole Tendrilssiä ja loihtii 20 hiittä mun 17 lifeä, neljää (1/1) blokkeria sekä 3 land (Cradle, Bayou, Savannah) vastaan. En nosta voittavaa outtia, mutta Matti hyökkää vain 12 hiidellä (!). Postcombat-tapon etsintä loppuu tuloksettomana, ja yksi lisävuoro armonaikaa riittää Green Sun’s Zenithin nostamiseen, castaamiseen (X=8) ja resolvaamiseen. Voitan pelin.
G3 OTD, 6-7: Alkukädessä on Thoughtseize, Mindbreak Trap, Quirion Ranger ja manat. Ykkösvukin Thoughtseize vie Matilta tämän Seizen ja näkee lähinnä manaa. Matti nostaa Burning Wishin ja lähtee ns. all-in Goblineille vain yllättyäkseen pahanpäiväisesti Trapista. Kolme vuoroa myöhemmin mun boardi ei ole juuri edennyt, mutta Matti on saanut manat Ad Nauseamin pelaamiseen. Ad Nauseam vie Matin 2 lifeen, jonka jälkeen Matin huomiokyvyltä karkaa varmasti voittava linja. Voitan pelin.

Sideboard:
(click to show/hide)
Kolmospelin ns. oikea linja käytiin matsin päätyttyä Matin kanssa hyvässä hengessä läpi. Nähdäkseni pieni harmi jäi selkeästi ahaa-elämyksen varjoon, eli Matti otti kyseisen tilanteen mielestäni todella hyvin oppimiskokemuksena.
(click to show/hide)
Matsi on kohtalaisen abysmaalinen (25-75?) ainakin omilla sidesloteillani – perinteisempi 6 discardin sideboard ei toki sekään ratkaise vuoron 1 pyörimisiä. Matsia harvoin voitetaan tai hävitään niukin naukin (vaan #TURPIIN tulee/annetaan isosti), mutta toisin kävi tällä kertaa.



R5 – Erkka, Grixis Delver 2-0

G1 OTD, 7-7: Erkka Thoughtseizeää Glimpsen pois vuorollaan 2. Nostan ja pelaan Glimpsen, pyörin aikani ja passaan vuoron. Delver flippaa ja ajaa. Pelaan myös vuorolla 3 Glimpsen. Voitan pelin.
G2 OTD, 7-7: N. kolmen poiston jälkeen pelaan Scavenging Oozen, ja rupean aktivoimaan sitä vasta kun näin voi tehdä turvallisesti Lightning Boltin ympäri. Poistan Erkalta Young Pyromancerin Assassin’s Trophyllä, ajelen ~6/6 -limalla pari kertaa ja vastaanotan Erkan lämpimän käden. Voitan pelin.

Sideboard:
(click to show/hide)
Matsi on lievästi positiivinen (55-45?). Grixis Controlliin verrattuna Delverillä on halvemmat poistot ja nopeammat uhat, mutta pelin venyessä vuoron 4 ohi Grixis D:n prossat heikkenevät mittavasti. Mikäli Delverin lista on tuttu eikä Marsh Casualtiesien/Forked Boltien ympäripeluu aiheuta haasteita, niin prosentit voivat olla melko samat Grixis Controlin kanssa.



R6 – Markku, Grixis Control, 2-1

G1 OTD, 7-5: Pelaan huonosti. Tarjoan mm. Beast Whispererin Lightning Bolttia päin, vaikka olisin voinut pelata Wirewood Symbioten. Markun mulligan armahtaa minut, joten voitan pelin.
G2 OTD, 7-7: Vastaanotan pari Hymniä ja poistoa. N. kymmenen minuutin väännön jälkeen skuuppaan melkein tyhjään pöytään ja Markun Jaceen. Häviän pelin.
G3 OTP, 7-7: Castaan Choken vuorolla 3, ja tämä Forcetaan. Castaan Choken myös vuorolla 4. Voitan pelin.

Pakka, sideboardaus ja oma positio sitä vastaan ovat (käytännön) samat kuin kierroksella 2.



R7 – Henri, Lands (ne kortit mitkä nousee liikaa tai liian vähän) 2-0

Henri on 13 pisteessä, minä taas 15:ssä, joten joudumme pelaamaan. Vastustajan pakka ja sitä kautta myös osin matsi ovat kohtalaisen tuttuja, sillä olen itsekin joskus nostellut land.
G1 OTD, 7-6: Henri pelaa Rishadan Portin ja passaa, vastaan omalla vuorollani Forest -> manadorka go. Henri pelaa Thespian’s Stagen ja passaa - peli alkaa näyttää melko lailla odotettua voitettavammalta. Paria vuoroa myöhemmin ajan Craterhooffilla + tiimillä Marit Lagen ohi. Voitan pelin.
G2 ODT, 7-7 -> rauhallinen alku, pelaan leveää pöytää ja rikon Mox Diamondin (Henrin ainoa värillinen lähde) aikaisessa vaiheessa. Henri joutuu Croppaamaan Glacial Chasmiin  ~vuorolla 5. Tämän jälkeen Henri saa Depths+Stage -kombon kokoon, mutta unohtaa melko tärkeässä vaiheessa maksaa Chasmin. Chasm loamataan samalla vuorolla ja pelataan takaisin – triggeriin uhrataan Dark Depths. Tämän jälkeen tapahtuu mm. seuraavaa:

-   Stickkaan Scavenging Oozen
-   Syön pöntöstä 3 Punishing Fireä, Dark Depthsin, Riftstone Portalin ynnä muita maisemakortteja
-   Stickkaan Leyline of the Voidin
Kaikesta tästä huolimatta Henri kasaa vielä kerran kombon, mutta ei beattaa 21 lifeä + Archon of Valor’s Reachia (instant). Voitan pelin.

Sideboard:
(click to show/hide)
Matsi on vahvasti play (55-45?)/draw (40-60?) -orientoitunut, sillä vuoron 3 Marit Lageen ei yleensä häviä, jos omaa pöytää on saanut rakentaa melko häiritsemättä ekat pari vuoroa. Sitä vastoin vuoron 1 ja/tai 2 Punishing Fire ja/tai Tabernacle hiljentää bileitä paremmin kuin useimmat varoitukset tai virkavallan edustajat.



QUARTERFINALS – Mikael, UW  Blade 2-1

G1 OTP, 7-6: Mikael klikkaa minun vuorolla 4, ja näkee Archonin, Craterhoof Behemothin ja jotain roskaa. Archon lähtee pohjalle ja Hooffi saa Fowia. Vuoroa myöhemmin pelaan Glimpsen. Voitan pelin.
G2 OTD, 7-7: Mikael pelaa vuoron 2 Stoneforge Mysticin ja (minun) vuoron 3 Cliquen. Dwynen luetaan ja Fowataan, ja vähän myöhemmin Mikael pelaa Engineered Explosivesin (X=1). Häviän pelin.
G3 OTP, 7-6: Pelaan vuoron 1 Zenithin ja lähden vuoron 2 Glimpselle. Mikael miettii hetken ja antaa Glimpsen resolvata. Pelaan n. 10 tonttua ja passaan vuoron. Koitan seuraavalla vuorolla tappoa, mutta Mikael Forceaa (toisella Fowilla.) Mikaelilla ei ole vuoroa myöhemmin Dawn Charmia, Holy Dayta tai muutakaan hyvää korttia. Voitan pelin.

Sideboard:
(click to show/hide)
Tämä matsi on huomattavasti Death and Taxesia tasaisempi ”blade-matsi”, mutta luullakseni silti jonkin verran positiivinen (60-40?). Tonttujen valuemasiinalla pääsee riittävän helposti hukuttamaan sinipohjaiset, hitaat pakat korttietuun ja voittamaan lopulta Craterhooffilla, Archonilla tai vaikka kynttilänjalalla.



SEMIFINALS – Joel, Burn 1-2

G1 OTP, 7-7: Pelaan vuoron 3 Natural Orderin Archoniin (Instant), sillä Craterhoof ei pääse tarpeeksi lähelle letaaleja. Blokkaan seuraavalla vuorolla Archonilla Goblin Guidea ja Dryad Arboilla Eidolonia: Dryad Arbor palaa käteen ja Archon ottaa Exquisite Firecraftista (!!!). Laskin myöhemmin, että olisin voinut ottaa molemmat rimpulat läpi ja pelata seuraavan vuoron Natural Orderin Craterhooffiin (sillä oletuksella, ettei Joel ammu Chain Lightningilla pienempiä creaturejani.) Häviän pelin.
G2 OTP, 7-7: Menen 14:ään lifeen, Joel menee yhteen. Voitan pelin.
G3 OTD, 6-7: Pidän keskinkertaisen kutosen. Rikon melko aikaisen Pyrostatic Pillarin, ja ryhdyn chumppaamaan Green Sun’s Zenithing tai luonnollisen Scavenging Oozen toivossa, joita en nosta. Häviän pelin.

Sideboard:
(click to show/hide)
Burnin tarkasta kokoonpanosta riippuen matsi voi olla melko lähellä coinflippiä tai hieman myönteinen. Ilman Grim Lavamancereita (kts. Joelin lista täällä) luulen, että matchup oli itselleni myönteinen, mutta ykköspelin virheestä ja kolmospelin aloituskädestä aiheutuen hävisin matsin.


--

Turnaus on ajettu päätökseen, ja lähden talsimaan hieman horkkaisen oloisena kohti kotiani. Kuvaan matkalla "tykkään sinusta"-kirjan kannen kotiin lähetettäväksi ja punnitsen korttiharrastuksesta ulosmyymisen hyötyjä ja haittoja. Syön kotona pizzaa, käyn läpi päivän kuulumiset ja saunon. En myy korttejani.


Päivän hotit:
+ Antun saksankielinen Premodern-Stasis
+ Omat virheet, jotka huomasin
+ Vastustajat: kaikkien kanssa oli kiva pelata!

Päivän notit:
- Antun Premodern-Stasiksen uuden framen ja/tai englanninkieliset kortit
- Omat virheet, joita en huomannut
- Klikkiotsikko ei antanutkaan persoonallisuusanalyysiä :(



« Viimeksi muokattu: 28.01.19 - klo 23:32 kirjoittanut Delicious_Kake »

Poissa jolssoni

Varsin mukaansatempaava ja laadukas raportti.

Tontut vs Death and Texas -matchupin sielua kylmäävästä ankeudesta jälkimmäiselle osapuolelle kertonee se, etten g1 ollut edes kovin tyytyväinen connectattuani Jitellä, vastapuolelle kuitenkin jäi muistaakseni Wirewood Symbioten eliminoimisen jälkeen Pendelhavenin pystyasennosta huolimatta noin 10 manaa ja saman verran miehistöä, mukaanlukien Petokuiskaaja. Pidin g3 varsin kädenlämpöisen seiskan, josta löytyi lähinnä Mother of Runes->SFM ja Wasteland Cradleen, jos en kuole välittömästi sen aktivoimisen jälkeen. Elin toivossa että pakan päältä nousisi yksi kolmesta Chalicesta, Plow kriittiseen manakiihyyn tai eläisin Cataclysmiin asti, mutta vituiksihan se meni aivan kuten allekirjoittaneen koko turnaus.
« Viimeksi muokattu: 28.01.19 - klo 22:41 kirjoittanut jolssoni »

Poissa kaMeli85

Nyyh, mä niin odotin saavani tietoa omasta persoonallisuudestani.. :'-)

Tästä pettymyksestä huolimatta toivotan onnea menestyksekkäästä tonttuilusta!

Poissa Zirenda

Kiitos raportista! Arvostan varsinkin yksityiskohtaisia kuvauksia peleistä ja sideboardplaneista sekä arvioita MU:iden suosiollisuuksista. Ainakaan minulle elffit ei ole se kaikkein tutuin MU, tästä sai ihan kiinnostavia pointtereita.

PS. Itse asiassa kun luin otsikon ja ensimmäisen virkkeen, ajattelin creaturetyypin viittaavan Kor Artificereihin :P Sekin olisi nimittäin sopinut eilisen teemaan.
« Viimeksi muokattu: 28.01.19 - klo 23:05 kirjoittanut Zirenda »

Poissa Yms

Landsimatsista huomiota: nykyisillä triggerisäännöillä Chasmin aito unohdus johtaa warningiin ja vastapelaaja saa valita laitetaanko trigger stackiin vai ei. Aikaisemmin normirulaus oli default-actionin valitseminen, eli maksamatta jättäminen.
Lightning Bolt, when cast,
Deals three damage to target
Creature or player.

Poissa Lord MacNasu

Mielenkiintoinen raportti ja myös mielenkiintoisia korttivalintoja. Discardien määrä on itselleni ollut vähän hankalasti hahmotettava asia omissa tonttupelailuissa - Show and Tellejä ja Stormia vastaan hyvejä mutta muuten usein vähän ryönäisiä. Vuoden vaihteen jälkeen on tullut taas pelattua (paikallisissa hupipeleissä paikallisia hupiukkoja vastaan) selkeästi combompaa versiota, jonka sideboardille olen tunkenut Thorn of Amethystit. Melkein tekisi mieli raivata tilaa yhdelle Surgille tai vaikka Mindbreak Trapille discardin kustannuksella.

Julian23 striimaili muutama päivä sitten eräänlaista value-elves-dekkiä, joissa oli useampia Beast Whispereitä ja Mirror Entityt sekä Priest of Titaniat. Taisi mennä 4-1 sillä online-peleissä :o

Listani (61 kortin spesiaali, jossa on tunnetusti ristiriitainen Gaddock Teeg mainissa): https://tappedout.net/mtg-decks/21-12-18-XIr-elves/