Muuta > Hearthstone

Areenasimulaattori 1: Shaman

<< < (3/3)

KukistajA:
Noissa listoissa on vähän se ongelma, että areenashamaaniakin voi pelaa monella tapaa. Aggro vs. control on varsinki shamaanilla kaks niin eri maailmaa, ettei niitä voi oikeen verrata millään tasolla. Shamaanilla on myös tässä pelissä harvinaista synergiaa joka vaikuttaa pikkeihin tosi vahvasti. Jos oon aggropläänillä ja dekissä on jo Doomhammer, niin pikkaan ilosesti jokaisen Rockbiter Weaponin Fire Elementalien yli. Samoin Windspeakereiden arvo kasvaa eksponentiaalisesti Flametongue Totemeiden ja Rockbiter Weaponeiden määrän kasvaessa.

Karhumies:
En katsellut kenenkään muun pikkejä ennalta, vaan lähdin sokkona ajelemaan.

Pikkini


--- Lainaus käyttäjältä: rayenni - 06.06.14 - klo 12:36 ---Valitsin hatusta ensimmäiseksi hahmoluokaksi Shamanin, joka tuntuu lähestulkoon kaikilla kokeneemmilla pelaajilla olevan yksi parhaista hahmoista, mutta aloittelijoille hyvin hankala. Mukavasti sattui vielä ensimmäisellä yrittämällä aika monta kimuranttia pikkiä.

...

Mitä olisitte tehneet toisin?

--- Lainaus päättyy ---


Olipas tosiaan useampia kimurantimpia pikkejä tuossa listassa! Mieleen jäivät etupäässä samat pikit kuin ketjun aloittajalla, mutta ajoittain päädyin silti niissä eri valintoihin.

(click to show/hide)P1. Drake - Storm on hankala. Draken isoin heikkous Areenassa on, että se kuolee sekä Chillwind Yetiin että Twilight Drakeen, jotka ovat kumpikin omassa rariteetissaan Areenan suosituimmat 4 manan minionit. Jos oletetaan, että Drakeen löytyy Shamaanina aina Earth Shock jolloin tehtäväksi jää "ainoastaan" pingata yhtä siihen Draken tappaneeseen Yetiin, niin sehän onnistuu...ööö..millä? Fire Elemental (haluaa parempaan kohteeseen pingaa 3), Forked Lightning (Overload 2 on aika rankkaa), Lightning Storm (joka päätettiin juuri olla ottamatta), leikitään Paladinia ja kalastellaan 2 manan hero skillillä 1/1 totemia? Lisäksi Drake ei käytännössä vie koko vuoroa vasta 8+ manassa, ja silloinkin vain jos ei ole overloadia edelliseltä vuorolta kiusaamassa. Jollain pitäisi elää sinne asti, ja se jokin on juuri tämä Lightning Storm, jota ilman Shamaanille tulee swarmeilta Areenassa turpasauna.

P4. Olen mennyt Shamaanilla Areenassa 12-2 jopa sellaisella pakalla jossa oli 4 Hex, 1 Lightning Storm, 0 Fire Elemental, 0 asetta. Joten Hex on aika lailla auto-pick meikäläiselle aina kun sitä näkyy muuten kuin Fire Elementalin kanssa samaan aikaan. Ainoa mihin sitä ei kannata käyttää poistona on 1-2 manan minionit, kaikkiin muihin saa vähintään 1:1 valueta samaan mana costiin, ja 4+ costisiin se käytännössä yleensä treidaa ylöspäin. Jos niitä tulee 3+ samaan dekkiin niin voi alkaa jopa vihulaiselta alkupelissä Harvest Golemeita, Raging Worgeneita ja Scarlet Crusadereita Hexaamaan jos siltä tuntuu eikä muuta käyttöä keksi (yleensä kuitenkin keksii).

P5. Farseer ei käynyt edes mielessä, koska slam pick Venture Co. Mercenary, joka on suunnilleen paras 5 manan mies ikinä missään rariteetissa. Isoin ainakin (pl. Frostwolf Warlord jos käy pulla ja vihu on kultakala). Farseer on puolet ajasta 3/3 vanilja kolmosvuorolla, joka ehkä säkällä healaa heroa 1-2 pongoa. Tässä kohtaa eläteltiin myös vielä toiveita 3 manan Unbound Elementalista stormille kaveriksi myöhemmässä vaiheessa Areenaa. 3 manalla 4 perää on aika lailla parasta mitä sillä manamäärällä voi toivoa, koska se meinaa että tappaa 2 manan 3/2 minionin ja elää.

P6. Helppo Hex. Kirves ei tapa isoja miehiä. Eikä edes kahen manan 2/3 miestä. Sunwalkeriin, Boulderfist Ogreen, Ironbark Protectoriin, Venture Co Mercenaryyn sekä Sea Giantiin hajoaa nopeasti pelihousut, eikä joku 2 pongon kirveellä sitä päin-plääni siinä vaiheessa paljoa mieltä lämmitä.

P8. Bloodlust jätettiin pois. Se on turhan win-more tässä vaiheessa draftia, kun taas Faerie Dragon on oikeesti hyvä lappu. Loppupuolella olisin ottanut, nyt elättelin toivoa että nousis toinen myöhemmin.

P9. Helppo valinta ottaa Windspeaker. Venture Co Merc on jo dekissä, ja kyllä sieltä pari Fire Elementaalia ja/tai Ravenholdt Assassinia nousee vielä myöhemmin kaveriksi kuitenkin. Sitä paitsi jos Venture Co Merc tiskissä aikoo pelata vaan yhen miehen vuorossa, niin mikäpä oliskaan parempi minionvalinta siihen kuin Windspeaker?

P10. Lava Burst on keskinkertaisuutta, mutta Ravenholdt Assassin äsken otetun Windspeakerin kanssa on parhautta. 14 vuorossa Stealthilla päähän, tattis moi.

P12. Bluegill Warriorin otin Archmagen ja War Golemin yli, koska oli jo Venture Co Merc sekä Ravenholdt Assassin nostettuna ja kakkosvuoron kirveskin oltiin passattu kahteen kertaan. Aika keskinkertaistahan toi oli toisaalta koko kolmikko. Vahva luotto silti edelleen siihen, että kyllä sieltä 1-2 Fire Eleä tipahtaa, niin pitää jättää loppupäähän manakurvia löysää.

P25. Earth Shock toisen Bloodfen Raptorin yli. Kyllä nyt herranjestas 5x 2 manan mies + Flametongue Totem päälle pitäis riittää. ES tappaa Scarlet Crusaderin sekä Twilight Draken laakista, jotka on suunnilleen parhaita 3 ja 4 manan minioneita koko Areenassa (paitsi jos niihin on se ES) eli jos niitä ei kumpaakaan kertaakaan tuu vastaan koko areenassa, niin onpahan ihme juttu.

Eli verrattuna ketjun aloittajan dekkiin:
-1 Bloodfen Raptor
+1 Earth Shock (tää on hyvä olla Scarlet Crusaderia ja Twilight Drakea varten niin ei tartte Hexejä olla tuhlaamassa alkupelissä)

-1 Earthen Ring Farseer
+1 Venture Co Mercenary

-1 Stormforged Axe
+1 Hex (kirves ei tapa isoja miehiä kuten Sunwalker ja Ironbark Protector)

-1 Rockbiter Weapon
+1 Amani Berserker

-1 Raid Leader
+1 Windspeaker (mahtava Venture co ja Ravenholdt kanssa)

-1 Lava Burst
+1 Ravenholdt Assassin

-1 Stormwind Knight
+1 Dragonling Mechanic


EDIT: Jahha, se olikin 1x Spoiler-tag per postaus. Toimiipahan lopulta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta