Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Gatecrash  (Luettu 151932 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Reflektio

Vs: Gatecrash
« Vastaus #390 : 13.01.13 - klo 10:12 »
2x Syndic of Tithes (common) + 1x Boros Elite (uncommon) > 1x Assemble the Legion (rare). Sanoisin castaavani vitosvuorolla mieluusti jotain aivan muuta kuin Assemblen, jota en toivottavasti avaa yhdestäkään boosterista (eli mun tuurilla joka toisesta).
Lainaus
Anything's a bear trap, if the bear is dumb enough.
Trading Post

Poissa Taikinavelho

Vs: Gatecrash
« Vastaus #391 : 13.01.13 - klo 11:20 »
http://forums.mtgsalvation.com/attachment.php?attachmentid=138740&d=1358047052
Aika jes limitedissä ;D

Aikamoinen pettymys minun mielestä. Luulin artin takia sen olevan joku Sorcery joka tuo kentälle muutama Haste soltua. Tää ei ehkä ole mikään pommi mutta uskon sen näkevän pelejä limitedissä. Standart on vielä kyseenalainen mutta se ei tule sielä kestämään.

Poissa Enterorrhexis

Re: Gatecrash
« Vastaus #392 : 13.01.13 - klo 11:34 »
Itse tulen nakkaamaan lapun meikän toksu-EDH:iin mutta kannattaneeko tuota edes mainita. Eihän lappu silläkään puolella tee paljoa ellei toksuille ole oikeanlaista käyttöä.

En tuota kyllä oikein pelaisi edes limitedissä kovin helpolla, kun lähtee tosiaan käyntiin vasta siellä kutosessa.
Niin, mutta kun teen Batterskullin ja se 0/0 token tulee sen mukana ja vastustaja tekee siihen sen että palautetaan sen tokenin omistaja käteen niin onko se siellä kädessä loppupelin vai mitä?

Poissa Padishar

Vs: Gatecrash
« Vastaus #393 : 13.01.13 - klo 12:00 »
Toi Assemble the Legion on ihan mauton limitedissä. En voi tajuta noita dissauskommentteja. Jos itse pelaan Borosta prelikassa, avaisin mielelläni vaikka joka pussista tuon raren. Tuo eroaa ukkopommeista merkittävästi siinä mielessä, että vastustajilla harvemmin on enchantmentteihin vastausta, ja tuo tosiaan voittaa yksinään pelin jos ei siihen vastata.

Ei ne tilanteet aina limitedissä niin mene, että jompi kumpi pelaaja on seiskavuorolla ajamassa letaaleja. Varsinkin jos tuo Assemble vilkkuu aloituskädessä, voi game planin aika turvallisesti veistää sille sopivaksi, eli treidaa esim. ukkoja enemmän kuin normaalisti.

Poissa kieltaja

Vs: Gatecrash
« Vastaus #394 : 13.01.13 - klo 12:27 »
Kannattaa myös muistaa, että kolmannella vuorolla Assemble the Legionin castaamisen jälkeen se mahdollistaa aina hyökätessä battalionin. En mene ottamaan kantaa siihen, miten iso juttu se on, kai se riippuu dekistä.

Vs: Gatecrash
« Vastaus #395 : 13.01.13 - klo 12:40 »
Assemble the legions + descend into madness lukitsee vastustajan topdeckiin ilman manaa. :'(

Poissa teemuhy

Vs: Gatecrash
« Vastaus #396 : 13.01.13 - klo 12:45 »
Toi Assemble the Legion on ihan mauton limitedissä. En voi tajuta noita dissauskommentteja. Jos itse pelaan Borosta prelikassa, avaisin mielelläni vaikka joka pussista tuon raren. Tuo eroaa ukkopommeista merkittävästi siinä mielessä, että vastustajilla harvemmin on enchantmentteihin vastausta, ja tuo tosiaan voittaa yksinään pelin jos ei siihen vastata.

Ei ne tilanteet aina limitedissä niin mene, että jompi kumpi pelaaja on seiskavuorolla ajamassa letaaleja. Varsinkin jos tuo Assemble vilkkuu aloituskädessä, voi game planin aika turvallisesti veistää sille sopivaksi, eli treidaa esim. ukkoja enemmän kuin normaalisti.

Riippuu aika paljon formaatista. Jossain Zendikarissa tuo olisi aika keskinkertainen lappu, etenkin noille väreille. En oo jaksanu miettiä tähänastisista spoilatuista paanuista, että mikä on tämän formaatin nopeus. Tuskinpa sitä vielä voi tietää.

Hyvä puoli tuossa kortissa on se, että se antaa käyntiin päästessään myös chumpereita, jos ei muuten saa stabiloitua ekan viiden vuoron aikana.
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Gatecrash
« Vastaus #397 : 13.01.13 - klo 12:54 »
Tiettyjä pakkoja vastaan toi Assemble on limitedissä ihan hillitön pommi ja toisia vastaan kallis blankko. Dimir (ja ilmeisesti osin myös Simic) sisältävät evaasiomiehiä joita tuo hidas nylkyttävä lappu ei juuri haittaa kun taasen toista Borosta vastaan (sekä mahdollisesti Orzhovia) tuo tulee vääjäämättömästi voittamaan pelin jos ehtii tulla ajoissa tiskiin. On myös mahdotonta tietää vielä kuinka helposti enchanteista pääsee eroon Gatecrash limitedissä ja kuinka nopeasti Gruul/Boros vetävät nekkuun jos vitosrundilla tiputtaa blankon. Ja on sanomattakin selvä että tämä on merkittävästi parempi on-the-play kuin on-the-draw.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Padishar

Vs: Gatecrash
« Vastaus #398 : 13.01.13 - klo 13:28 »
Assemble the Legion kuuluu niihin kortteihin, jotka eivät ainakaan heti "vaikuta pöytätilanteeseen". Nämä kortit ovat aina olleet riskikkäitä maksaessaan yli 3 manaa, koska semmoisen loitsiessaan ikään kuin skippaa vuoron ja vastus saa tempoetua. Mutta Zendikar-anomaliat poislukien kyllä jokaisessa limited-formaatissa aina joku Tidings tai Trigon of Corruption on ollut pelattava, vaikka välitön vaikutus pöytätilanteeseen on nolla (poislukien loppupeli, jossa on manaa vaikka kuinka paljon käytössä). Eihän noita voi liikaa pakkaan laittaa, mutta muutama mahtuu aina.

Jos nyt puhutaan tilanteesta, jossa joku Dimir-pakka evaasiomiehineen on ajamassa ylitse, niin joo, kyllähän siinä joku viiden manan iso lenturi voisi olla parempi droppi kuin tämä enchantment. Mutta kun draftataan, niin ei oikein voi miettiä mitään yhtä arkkityyppiä, vaan koko sitä pakkojen kirjoa mitä tulee peleissä mahdollisesti vastaan. Dimiriin vastaesimerkkinä voisin heittää, että jos vastustaja pelaa poistospesiaalia, on tuo enchantmentti on aivan loistava. Ja jos vastustaja tekee pääsoin maaäijillä damagea, saa tuosta chumppereita kasvavissa määrin (ei se ole mikään Goblin Assault) ja sitten kun rupeaa saamaan 5+ ukkoa vuorossa, niin voi ruveta ajamaan ylitse kaverista. Itse ainakin pickaisin tuon enchantmentin Serra Angelin yli draftin aikana näin niinkuin näppituntumalta. Toki mielipiteeni voi muuttua kunhan pääsee itse kokemaan tuota Assemblea setin julkaistuttua.

Sealedista jos puhutaan, niin tuskimpa pakkaa rakentaessa tulee sellaista tilannetta vastaan, että pitäisi valita tuon tai jonkun lenturipihvin väliltä, vaan eiköhän ne molemmat mene pakkaan. Relevantimpi kysymys on se, että laittaako mielummin Assemble the Legionin vai esim. jonkun 5 manan 5/5 maaäijän dekkiin, ja kyllä minulla main deckiin menee tuo enchantmentti aina, ja sidettäessä voi sitten ottaa Assemblen pois, jos tuntuu että se on liian hidas.

Poissa teemuhy

Vs: Gatecrash
« Vastaus #399 : 13.01.13 - klo 13:32 »
Relevantimpi kysymys on se, että laittaako mielummin Assemble the Legionin vai esim. jonkun 5 manan 5/5 maaäijän dekkiin, ja kyllä minulla main deckiin menee tuo enchantmentti aina, ja sidettäessä voi sitten ottaa Assemblen pois, jos tuntuu että se on liian hidas.

Vielä relevantimmaksi taitaa muodostua se kysymys, että laittaako mielummin sisään tuon vehkeen vai jonkun 2/3 cmc pökkelön ajamaan naamaria tummaksi.

edit: ottaisin Serran mielummin "aina"
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa Padishar

Vs: Gatecrash
« Vastaus #400 : 13.01.13 - klo 13:41 »
On tuo myös sen verran kova finisheri aggressiivisiin pakkoihin, että ei sitä kyllä voi jättää mitenkään sellaisesta pois. Joskus se vastustaja vaan stabiloi, eikä ne 2/3 cmc ukot paljoa siinä sitten auta. Ja jos oikeasti curvesta puuttuu niitä 2/3 manan tyyppejä, niin draftausvaiheessa kolmannessa pussissa toki pitää ottaa semmoinen mielummin kuin yksi kallis kortti lisää, mutta pakanrakennusvaiheessa cuttaisin jotain muuta kuin tuon enchantmentin joka tapauksessa, mistä syystä vertasinkin toiseen 5 manan korttiin sitä. Sen sijaan jos valinta on että seitsemäs 2-droppi sisään vai tuo enchantmentti, niin eipä paljoa 2-droppi siinä kiinnostele (ja vaikka kiinnostaisikin, niin silti cuttaisin jonkun muun kortin).

Poissa Reflektio

Vs: Gatecrash
« Vastaus #401 : 13.01.13 - klo 14:00 »
Jos tuo saa olla pöydässä neljä vuoroa niin eiköhän se siinä ole
tuo tosiaan voittaa yksinään pelin jos ei siihen vastata.
Mielestäni tällaiset tuumailut ovat jokseenkin hieman omituisia/epämääräisiä, kun kärjistyksenä kyllähän nallekin voittaa pelin yksinään jos se saa rauhassa kentällä olla. Kaikilla killoilla on muutenkin tällä hetkellä lappuja, jotka vetelevät vitosvuorolla (tai kutosvuorolla jolloin Assemble vasta käynnistyy) tai siihen mennessä jo huomattavasti isommin turpaan mitä Assemble vielä välttämättä kymppivuoroonkaan mennessä on vedellyt. Boroksella on nähdäkseni mahdollisuudet vetää opponentti nurin jossain ehkä seiskavuorolla (kuten muillakin killoilla), ja toi on sen väreille omistetussa pakassa kyllä erittäin epärelevantti vehje antaessaan siihen mennessä jopa... kolme 1/1 toksua? Monovärisenä ymmärtäisin jotenkuten koska se antaisi paremmin splashivaraa, mutta tuplavärinen... joo kiitos ei.

+ pickaisin Serran yli tuon helposti aina koska vigi on vahva eikä Serraa limitedcastatessa (eikä -pickatessa) ole koskaan tuntunut että heittää vuoron hukkaan, toisin kuin tuon kanssa tuntuu tosiaan siltä jo tälleen ennalta. Ja Serrako ei sitten toimisi finisherinä vai?
Lainaus
Anything's a bear trap, if the bear is dumb enough.
Trading Post

Poissa Padishar

Vs: Gatecrash
« Vastaus #402 : 13.01.13 - klo 14:10 »
Toki Serra on oivallinen finisheri jos se jää henkiin. Vastustajalla kun yleensä on jotain ukkopoistoja pakassa, niin sen varaan ei voi samalla lailla laskea kuin tuon Assemblen. Ja kyllä sieltä joku reach-mieskin voi jönden kera hoitaa homman kotiin.

En itse ajattele limited-pelejä niin, että joka vuoro pitää lyödä vastustajaan damagea, ja se kumpi on nopeampi, voittaa. Sen lisäksi että poistoilla voi hidastaa vastustajaa, ukot osaavat myös blockata. Joskus seiskavuorolla voi lfie totalit olla vielä 18-15. Se, että voit pöydätä Assemblen ja ottaa pelitaktiikaksi stallauksen (taktiikka, johon tuo kortti itsekin osallistuu), voittaa kyllä ihan suurella prosentilla pelejä. Totta on, että aina ei voi stallata, mutta se on voimakas optio olla olemassa.

Nallen vertaus Assembleen on sinänsä kehno, koska jos assemblea ei saa enchantment/permanent-poistolla hoidettua, vaatii sen sietäminen hieman enemmän eforttia vastustajalta kuin yhden 2/2:n hoitelu. Käytännössä se pakottaa vastustajan voittamaan muutamassa vuorossa sellaisen pelaajan läpi, joka itse voi keskittää kaikki voimavaransa puolustamiseen. Nallea vastaa riittää esim. mikä tahansa 2 powerin tai 3 toughnessin mies.

Poissa teemuhy

Vs: Gatecrash
« Vastaus #403 : 13.01.13 - klo 14:18 »
Serra tekee varmemmin sen, mitä se kortti tekee. Assemble sen sijaan on toimiessaan paljon vahvempi. Pakasta ja formaatista riippuvaista, kuinka usein pääsee tilanteeseen, jossa se on hyvä. Saletisti omalla painollaan pelaavat kortit on mun suosiossa, vaikka niihin vastuksella olisikin useammin vastaus.

Merirosvonaurua nallevertaukselle, vaikka olikin kärjistys.
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa Rancid-

Vs: Gatecrash
« Vastaus #404 : 13.01.13 - klo 14:19 »
Riku puhuu tuossa paljon, mutta asiaa. Otetaan esimerkki: aloituskädellä 3x Mountain, 2x Plains, Assemble the Legion, Syndic of Tithes lähdettäessä tuon verokarhun ykköstavoite on mun mielestä treidata vastustajalta mahdollisimman iso creature pois lyömästä, jotta Assembleen ehtisi todennäköisemmin kerääntyä kriittinen massa countereita ja Assemblen avulla tiskiin se samainen kriittinen massa pikku-ukkoja ajamaan vastustajalta naama sisään.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Padishar

Vs: Gatecrash
« Vastaus #405 : 13.01.13 - klo 14:28 »
Serran etu on toki se, että se on nopea kello, johon ei kaikki poistotkaan toimi ison toughnessin vuoksi. Lisäksi se blockaa heti ja myös lentureita, toisin kuin assembly-toksut, jos vastustajalla ei ole jöndeä käpälässä. Assemblen pelaaminen vaatii pelin jatkumista useita vuoroja eteenpäin, että sillä pääsee hyville. Se siis voittaa varmemmin mutta hitaammin, ja formaatista ja pakoista riippuu, että kuinka paljon aikaa on tarjolla. Itse tykkään vaan hitaasta grindauksesta ja "inevitability":stä, (joidenkin strategiakirjoittajien käyttämä termi, eli se pelaaja, jolla on inevitability, voittaa pelin jos se jatkuu pitkään).

Poissa mork

Vs: Gatecrash
« Vastaus #406 : 13.01.13 - klo 16:21 »
pistät pari ukkelia puolustukseen + hankit pari lenturia tai jonkun muun finisherin ja saat blockereita joka vuoro ja ajelet muilla ja lopuksi ylimääräisillä toksuilla jos tarvii
toistuvat efectit on mielestäni voimakkaita limitedissä ja tämä on todella hyvä siinä mielessä kun viellä kertaantuu..
sakki pelaa avr välillä commanders authorityä joka on noin 100kertaa huonompi kuin tämä niin kyllä pitäisi toimia ;D
VOI toki olla jos gtc formaattina on todella nopea niin voi olla jossain tapauksessa liian hidas (lentureita tramplea..)

Poissa Eibon

Vs: Gatecrash
« Vastaus #407 : 13.01.13 - klo 16:26 »
Boroksesta saa riittävän vikkelän ilman tuota assemblyäkin. Ei se tosiaan mikään first pick ole, realistisesti ehkä 3-5 pick, riippuen pussista. Kyllä se kiva täyte on tunkea limitedissä pakkaan, mutta en näkis tolle isommin käyttöä kuin commanderissa. Esim pickkaisin skyknight legionnairen aina tuota ennen.

Poissa TesTang

Vs: Gatecrash
« Vastaus #408 : 13.01.13 - klo 20:28 »
Boroksesta saa riittävän vikkelän ilman tuota assemblyäkin. Ei se tosiaan mikään first pick ole, realistisesti ehkä 3-5 pick, riippuen pussista. Kyllä se kiva täyte on tunkea limitedissä pakkaan, mutta en näkis tolle isommin käyttöä kuin commanderissa. Esim pickkaisin skyknight legionnairen aina tuota ennen.
Miks assemblyn pitäisi loistaa, jossain Boroksessa kun sitä vois tämän setin fiksereillä pelata ihan hyvin jossain muussakin, esim Orzhov. Jos first pikkaa kyseisen kortin 1st pikkinä ja haluaa sitä ehdottomasti pelata niin ei mun ykkösplääninä ainakaan oo tunkea dekki täyteen jotain 2manan nalleja.
Lisähuomiona on ehkä vähän aikaista alkaa spekuloimaan kuinka nopeita dekkejä näistä killoista saa kun alle puolet korteista tiedossa.

Poissa Eibon

Vs: Gatecrash
« Vastaus #409 : 13.01.13 - klo 21:16 »
Miks assemblyn pitäisi loistaa, jossain Boroksessa kun sitä vois tämän setin fiksereillä pelata ihan hyvin jossain muussakin, esim Orzhov. Jos first pikkaa kyseisen kortin 1st pikkinä ja haluaa sitä ehdottomasti pelata niin ei mun ykkösplääninä ainakaan oo tunkea dekki täyteen jotain 2manan nalleja.
Lisähuomiona on ehkä vähän aikaista alkaa spekuloimaan kuinka nopeita dekkejä näistä killoista saa kun alle puolet korteista tiedossa.

tottakai tuon voi späshätä vaikka dimiriin, jos siltä tuntuu. Aattelin vaan ekana borosta kun se menee sen väreille tarvitsematta suurempia manafiksauksia. jos katsot boroksen ykkös ja kakkoks droppeja; boros elite (uncommon) ja syndic of tithes (common) on Skyknight legionaire (common) optimaalinen kolmosdrop, joka jöndee siis eliten lihaisammaksi mieheksi. Tommonen alku ei pitäisi olla vaikea dräftätä. ja pelkästään noilla kultakala kellistyy kierrokselle 5, jolloin saat castattyä assemble the legionin pöytään, joka ei sitten ehtinyt tekemään mitään. Tottakai pelit joskus venyvät ja niissä tuo saattaa tehdä riittävästi asioita. mutta en kovin paljon hehkuttaisi tuota. suurimman osan ajasta se lojuu kädessä tai pöydässä turhana korttina.

Poissa mahonen

Vs: Gatecrash
« Vastaus #410 : 13.01.13 - klo 21:41 »
Nyt on pakko puuttua hieman keskusteluun. Mua ärsyttää todella paljon, että ihmiset joilla ei ole minkäänlaisia referenssejä kyseisestä pelistä eikä selvästikkään ymmärrystä toimivista strategioista oikeasti korkean tason turnauksissa tulevat tänne huutamaan suu vaahdossa ihan mitä sattuu.
  Eibon kysyn nyt ihan suoraan; Kuinka monessa arvoturnauksessa olet pelannut draftia ja/tai sealdeia? Millä olettamuksella pystyt tulla tänne kertomaan tosissasi, että "tottakai WR lapun voi spläshätä UB dekkiin jos siltä vaan tuntuu" kun aikasempi kommentti on ollut ihan oikeasti relevantti; WR lapun pystyy spläshäämään semihelposti jos edes toinen väri sopii dekkiin, koska Gatet ja mahdollisesti Dualit. "Rakdos Charmin voittaa suoraan Ajanin ultimaten ja täten on hyvä kortti" Voin antaa sulle heti kourallisen kortteja jotka voittaa suoraan Ajanin ultimaten jälkeen pelin ja niistä ei suurin osa ole ikinä nähnyt turnauspeliä. Pystyt kertomaan tosissasi mielipiteitäsi kuin ne olisivat täysiä faktoja ja joku alotteleva pelaaja tulee ja lukee ne ja ottaa ne sitten tosissaan. Ei hyvä.
 Tää samanlainen "mitä sylki suuhun tuo huutelu" ei koske pelkästään Eibonia, vaan muutamaa muutakin ja tämä on todella rasittavaa. Luuletteko te, että te voitte IRL mennä huutelemaan näitä teidän mielipiteitänne ja kertomaan niitä täysinä faktoina niin ettei joku joka pelistä jotain ymmärtää tule ja ärähdä teille aika kovaa? Hankkikaa hyvät ihmiset eka sitä ymmärrystä tästä pelistä ja muutamat referenssit niin, että teidät voidaan ottaa ees jollain tavalla vakavasti. Siihen asti suosittelen, että te olette se kuunteleva osapuoli ja annatta muiden hoitaa puhumisen.

Poissa Reflektio

Vs: Gatecrash
« Vastaus #411 : 13.01.13 - klo 22:10 »
Vastustajalla kun yleensä on jotain ukkopoistoja pakassa, niin sen varaan ei voi samalla lailla laskea kuin tuon Assemblen.
Vahvasti tilanneriippuvaista, mutta huomaa kuitenkin, ettei minkään yksittäisen kortin varaan voi (lue: kannata) yleensäkään laskea.

Merirosvonaurua nallevertaukselle, vaikka olikin kärjistys.
Jep, epäreilu vertaushan se tietenkin sinällään oli. Kuitenkin Boroksen ollessa suuntautunut enempi aggressiiviseen hyökkäämiseen kuin pääasialliseen kontrollipelaamiseen, sanoisinkin Assemblen ehkä optimaalisimmaksi käyttötavaksi siden, josta vastustajan pelatessa hitaampaa kontrollia napataan se mainiin ja heitetään tiskiin heti kun mahdollista, jolloin se ehtii toimiakin ja voittaa yksinään (toki ellei sitä enchanpoistoa satu olemaan). En itse ainakaan suoraan silti heittäisi maindeckiin tuota Assemblea, ellei olisi pakko tai ellei kontrollipohjaa tosiaankin olisi kunnolla kerättynä, kun värit eivät kovin suosiolliset sille ole... eikä manafiksaustakaan liiemmin huvittaisi mielin määrin deckiin tunkea (eikä sitäkään aina boostereista nouse, limitedissä siis), varsinkaan jos niille(kin) sloteille olisi parempaakin käyttöä.

Tosin sitä, "onko opponentilla enchantinpoistoa" on nähdäkseni suunnilleen yhtä hyödyllistä pohtia kuin "onko opponentilla sweeppiä", kun kumpaakin taatusti on jos niitä on boosterista noussut - ja jos ei ole kysymys limitedistä, niin sitä todennäköisemmin niitä tmv. on mukana.

niin, että teidät voidaan ottaa ees jollain tavalla vakavasti. Siihen asti suosittelen, että te olette se kuunteleva osapuoli ja annatta muiden hoitaa puhumisen.
Tarviiko tänne kirjoittaakseen nykyään jotain katu-uskottavuuttakin? Se faktatieto löytynee sääntökirjasta - vai onko joku ollut koko ajan esittämättä ollenkaan omia mielipiteitään? Elitismi täällä toki paikka paikoin kukkii, ma huomaan, mutta itse pysyisin mieluusti sen touhun ulkopuolella. Vaikka näenkin melko turhaksi lisätä sanoja "mielestäni", "nähdäkseni" ja "imho" ihan jokaiseen paikkaan ("kun ei muutkaan") niin olen silti kyllä samaa mieltä siinä, että jos on niin aloittelija (suomen kielessä, huom.) ettei osaa erottaa mielipiteen esittämistä faktan lausumisesta, niin suosittelen itsekin tuolloin jäämään sivustakuuntelijaksi kunnes osaa ne erottaa.

Mutta eikö noi ois enempi vitutusketjun hommia?

EDIT: Auts, sori tekstimuurista.
« Viimeksi muokattu: 13.01.13 - klo 22:13 kirjoittanut Reflektio »
Lainaus
Anything's a bear trap, if the bear is dumb enough.
Trading Post

Poissa Padishar

Vs: Gatecrash
« Vastaus #412 : 13.01.13 - klo 22:17 »
jos katsot boroksen ykkös ja kakkoks droppeja; boros elite (uncommon) ja syndic of tithes (common) on Skyknight legionaire (common) optimaalinen kolmosdrop, joka jöndee siis eliten lihaisammaksi mieheksi. Tommonen alku ei pitäisi olla vaikea dräftätä. ja pelkästään noilla kultakala kellistyy kierrokselle 5, jolloin saat castattyä assemble the legionin pöytään, joka ei sitten ehtinyt tekemään mitään. Tottakai pelit joskus venyvät ja niissä tuo saattaa tehdä riittävästi asioita. mutta en kovin paljon hehkuttaisi tuota. suurimman osan ajasta se lojuu kädessä tai pöydässä turhana korttina.

Tuo unelma-alku perustuu siihen, että pystyt avaamaan Boros Elitellä, mitä tuskin kovin usein tapahtuu, kun kyseessä on kuitenkin uncci. Sen, minkä voi "draftata helposti" on pakka, jossa on useita hyviä 2- ja 3-droppeja, mahdollistaen 2-drop into 3-drop -kurvahduksen suurimassa osassa peleistä. Ainoa vaan, että yleensä se vastustaja ei ole mikään kultakala, vaan sieltä tulee helposti poistoa tai blockeria kusauttamaan tuon unelmakurvahduksen.

Eikä sitä muutenkaan aina mene ihan nappiin ne aloitukset. Joskus se eka droppi on kolmosdroppi. Tuo Assemble the Legion voi ehkä olla turha kun kurvahtaa täydellisesti, mutta mitä väliä silloin millään on, kun voittaa todennäköisesti muutenkin? Assemble on kuitenkin kortti, joka voi kääntää vaakakupin taas sun puolelle silloin kun ei kaikki ole mennyt ihan nappiin pelissä. Silloin kun kahen manan 2/2, skip 3-drop, neljän manan 3/3 -aloitus törmää vihun 2/4-blockeriin, alkaa kyllä Assemble kiinnostaa melko pirun paljon.

Poissa Eibon

Vs: Gatecrash
« Vastaus #413 : 13.01.13 - klo 22:21 »
Eibon kysyn nyt ihan suoraan; Kuinka monessa arvoturnauksessa olet pelannut draftia ja/tai sealdeia?

Millä olettamuksella pystyt tulla tänne kertomaan tosissasi, että "tottakai WR lapun voi spläshätä UB dekkiin jos siltä vaan tuntuu" kun aikasempi kommentti on ollut ihan oikeasti relevantti; WR lapun pystyy spläshäämään semihelposti jos edes toinen väri sopii dekkiin, koska Gatet ja mahdollisesti Dualit.

"Rakdos Charmin voittaa suoraan Ajanin ultimaten ja täten on hyvä kortti" Voin antaa sulle heti kourallisen kortteja jotka voittaa suoraan Ajanin ultimaten jälkeen pelin ja niistä ei suurin osa ole ikinä nähnyt turnauspeliä.

Määrittele arvoturnaus. Pelasin mm ensimmäisissä sm-kisoissa yhdeksänkytä luvulla. Ulkomailla en ole pelannut, enkä tule pelaamaankaan.

Lapun pelaamiselle orzhovissa ei annettu mitään erityistä syytä, joten heitin sen lähinnä sellaisena kommenttina, että voihan sen tunkea tukkimaan kättä mihin pakkaan hyvänsä. Moni pelaaja joka pelaa mtgtä esim GP tasolla netistä repimillään listoilla ja pärjää kivasti, luulee olevansa jollain tavalla parempi auktoriteetti kertomaan mikä kortti on hyvä ja mikä ei. Itse olen ihan viimeisen parin vuoden aikana tehnyt yli sata pakkaa ja teen sekä muokkaan niitä jatkuvasti lisää. Osa on ihan caluaaleja, mutta löytyy sieltä noin puolitusinaa lekakelpoisiakin. (ja niitä muiden listaamia myöskin). Jatkan niiden muokkaamista edelleen. Kun näen uuden setin ilmestyessä kortteja, jotka tiettyihin pakkoihin sopisivat, saatan nostella niitä täällä puheenaiheeksi. Laitatko Mahonen nyt oman "maineesi" sitten likoon sen puolesta että tuo Assemble the Legion on niin kova vehje että sillä voitetaan jokin tuleva GP tasoinen Draft?

Luulin että rakdoscharm asia olisi jo käsitelty siinä vaiheessa kun sitä pelattiin settiä GP voittajan deckissä. Jatketaanko tästä vai siitä, että demigod of revenge olisi bännättävä modernissa.
« Viimeksi muokattu: 13.01.13 - klo 22:41 kirjoittanut Eibon »

Poissa mahonen

Vs: Gatecrash
« Vastaus #414 : 13.01.13 - klo 22:46 »
Laitatko Mahonen nyt oman "maineesi" sitten likoon sen puolesta että tuo Assemble the Legion on niin kova vehje että sillä voitetaan jokin tuleva GP tasoinen Draft?

Tähän en voi vielä sanoa mitään, sillä kaikkia kortteja ei tosiaan ole vielä spoilattu joten on mahdotonta sanoa millainen setti tästä on tulossa. Korttien toimivuus limitedissä on aika pirun kontekstisidonnaista; Esimerkkinä Divination oli m13 hemmetin hyvä lappu, mutta Dark Ascensionissa vain keskinkertainen. Jos setistä tulee oikeasti Zendikarin tasoinen supernopea tai ISD-ISD-ISD tasoinen seminopea setti niin kortti ei välttämättä ole pommi. Jos taas formaatti on esim. tasoa RTR-RTR-RTR voin helposti kuvitella, että kortti tulee olemaan pelattu GP:n dekeissä.

Tässä kuitenkaan ei ole kyse siitä, että kuka on oikeassa ja kuka väärässä vaan siitä miten täällä asioista huudetaan. Täällä omia mielipiteitä ihan oikeasti kirjoitetaan niin, että ne olisivat absoluuttisia faktoja vaikka ne ovatkin vain casual-jampan mielipiteitä EDH-pommista joka ei tule ikinä näkemään yhtään peliä arvoturnauksissa. Tää ei haittais jos foorumia lukis ainoastaan jo kauan peliä pelanneet ja siitä oikeasti paljon ymmärtävät, sillä silloin kommentit voisi jättää omaan varjoonsa. Tätä foorumia kuitenkin lukevat myös aloittelijat jotka sitten menevät ja lukevat tätä palstaa ja katsovat, että jahas nyt tää Fury on niin mauton pommi että mun on pakko ostaa niitä pelisetti ja myydä mun Bonfiret euron pala pois kun ne ei enään tule näkemään peliä.
Ihan oikeesti, ette te mene oman alanne proffille kertomaan, että näin tämä homma toimii sillä minä olen lukenut tämän erään opuksen ja opiskelen alaa jo toista vuotta! Teidät yksinkertaisesti nauretaan pihalle.
Itsekkään en ole koskaan pitänyt foorumin "elitismistä", mutta se pitää erottaa kuitenkin siitä että täällä on ne oikeasti pelistä ymmärtävät ihmiset jotka koittavat kertoa ihmisille järkeä, mutta sen sijaan että heitä kuunneltaisiin niin jatketaan vaan sitä omaa pärinää. Tästä johtuen muut pelistä ymmärtävät menevät tämän ensimmäisen osapuolen puolelle ja voi syntyä kuvitelma, että olisi kyse elitismistä.

Poissa teemuhy

Vs: Gatecrash
« Vastaus #415 : 13.01.13 - klo 22:52 »
Tätä foorumia kuitenkin lukevat myös aloittelijat jotka sitten menevät ja lukevat tätä palstaa ja katsovat, että jahas nyt tää Fury on niin mauton pommi että mun on pakko ostaa niitä pelisetti ja myydä mun Bonfiret euron pala pois kun ne ei enään tule näkemään peliä.

Kukaan ei tee näin, ja jos tekee, niin ansaitsee ottaa dunkkuun. Parhaiten tässä pelissä oppii turpaan ottamalla, niin pelipöydässä kuin foorumeillakin. Jos on ainesta tai halua olla hyvä pelaamaan, niin kyllä sitä ennen pitkää väkisin oppii, että 99% näiden tuuttarien jutteluista on täysin vailla pohjaa.
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa Eibon

Vs: Gatecrash
« Vastaus #416 : 14.01.13 - klo 00:01 »
Laitatko Mahonen nyt oman "maineesi" sitten likoon sen puolesta että tuo Assemble the Legion on niin kova vehje että sillä voitetaan jokin tuleva GP tasoinen Draft?
Tähän en voi vielä sanoa mitään, sillä kaikkia kortteja ei tosiaan ole vielä spoilattu joten on mahdotonta sanoa millainen setti tästä on tulossa.

Ihan oikeesti, ette te mene oman alanne proffille kertomaan, että näin tämä homma toimii sillä minä olen lukenut tämän erään opuksen ja opiskelen alaa jo toista vuotta! Teidät yksinkertaisesti nauretaan pihalle.

itse olen tällä palstalla hehkutellut aluksi Gruulin ja nyt myös boroksen vehkeitä. Molemmat vaikuttavat nopeilta. Gruul todella ärhäkältä. Kyllä saa melkosia seiniä tulla esille, jotta peli stallataan kestämään assemble the legionin vaatimat 8+ kierrosta.

Voisitko tarkentaa, ketä pidät MTG professorina? Mielestäni jokainen setti on erilainen matemaattinen kaava, jonka ratkaiseminen mahdollisimman lyhyissä vuoroissa, tai hullussa combossa on se haaste mitä tämä peli parhaiten tarjoaa. Ei näiden kaavojen keksimiseen tarvitse mitään professorin tutkintoa. Joku löytää ne sattumalta vaikka minimasteria pelatessa, toinen pohdiskelee ne spoilereista.

Poissa teemuhy

Vs: Gatecrash
« Vastaus #417 : 14.01.13 - klo 00:18 »
Tähän asti on spoilattu kaksi valkoista commonia, yksi punainen common, yksi vihreä common, yksi rw-common ja kaksi gr-commonia. Koko setistä reippaasti alle puolet, ja commoneista vain murto-osa. Kiltamekaniikat on RW:llä ja RG:llä aggressiiviset, mutta aika aikaista sanoa limitedformaatista yhtään mitään.
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa Eibon

Vs: Gatecrash
« Vastaus #418 : 14.01.13 - klo 00:27 »
Tietynlaisia olettamuksia voi kuitenkin tehdä, mikäli Dragon Mazea on tarkoitus draftätä RTR ja tän setin kanssa että linja jatkuu jotakuinkin RTRn kaltaisena. 

Näihin MTG professoriväittämiin täytyy vielä lainata Maron tekstiä:

Design Principle #3: Don't Overestimate Your Audience
Many years ago we did a survey where we asked the players to rank their own play skill. We gave the following five choices:

    a) Significantly below average
    b) Below average
    c) Average
    d) Above Average
    e) Significantly above average

Eighty percent of the respondents chose either D or E, but most chose D. What does that say? It says that a lot of Magic players overestimate their own play skill.

lähde: http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=mtg/daily/mm/218

Poissa Padishar

Vs: Gatecrash
« Vastaus #419 : 14.01.13 - klo 00:40 »
itse olen tällä palstalla hehkutellut aluksi Gruulin ja nyt myös boroksen vehkeitä. Molemmat vaikuttavat nopeilta. Gruul todella ärhäkältä. Kyllä saa melkosia seiniä tulla esille, jotta peli stallataan kestämään assemble the legionin vaatimat 8+ kierrosta.

Pelaaja A pelaa nallen kakkosvuorolla, B pelaa myös. A hyökkää, B treidaa ja A pelaa 3/2-ukon. B pelaa omalla kolmosvuorollaan myös 3/2-ukon. A hyökkää nelosvuorolla, B blockaa taas, ja A pelaa 3-powerisen lenturin. B pelaa nelosvuorollaan 2/2 lenturin. A hyökkää lenturilla, B blockaa. Jne.

Onko tuo epärealistinen skenaario? Nopeudella on merkitystä enimmäkseen silloin, kun vain toinen pelaaja on nopea ja toinen ei saa mitään aikaiseksi. Ei sen ensimmäisen dropin tarvitse olla Assemble the Legion. Ja yleensä noissa tilanteissa B-pelaajan defaultti on oikeasti blockata, ellei sitten kädessä ole jotain falter-efektiä, lava axee tai jotain muuta, joka kannustaa reissaamaan siitä huolimatta, että on puoli vuoroa damagekisassa jäljessä.

Tilanne on varsinkin draftia hitaammassa ja vähemmän kurvahduksia sisältävässä sealedissa se, että jos joku jättää RW-manoja pelaavasta pakastaan Assemblen saidille, niin en kyllä voi mitenkään allekirjoittaa muuvin tolkullisuutta.