Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?  (Luettu 8452 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« : 28.01.13 - klo 11:17 »
Gatecrash tulee myyntiin kuluvan viikon lopussa. Limitediä on päästy kokeilemaan, mutta pian on constructedin vuoro. Koska en eternal formaateista sekä modernistä ymmärrä juuri mitään niin keskityn spekuloimaan korteilla jotka saattavat nähdä peliaikaa standardissa. Tosin en usko että setissä on Deathrite Shamanin tai Abrupt Decayn tapaisia vermeitä jotka vaikuttavat lekaan saakka, Skullcrack tosin lienee poikkeus joka vahvistaa säännön. Porothan näistä korteista jo jauhoivat, mutta yritän olla toistamatta samoja puheita, kukin voi katsella Hannun ja Markuksen verbaalista iloittelua Juutuubista.

Common

Spell Rupture - poika joka halusi olla Mana Leak. Aggro-kontrollit ovat joutuneet jonkin aikaa selviämään ilman leakkiä, mutta nyt Spell Rupture yrittää paikata tilannetta. Kortti vaatii hieman setuppia, mutta jos pakka pelaa Delveriä ja kahtatoista muuta miestä niin onko liikaa että olettaa jonkin äijän pysyvän pöydässä tämän käyttöä silmällä pitäen? Todennäköisesti tätä ainakin kokeillaan sinistä pelaavissa ukkopakoissa.

Syndic of Tithes - Verokarhu(tm). Jos jotain valkoista Extort miestä pelataan, se on tämä. Humanikin vielä. Tosin kisa 2cc slotissa on tiukka, tällä on etuna antaa rangea loppupeliin kun pystyy käyttämään ylimääräiset manat ryystämiseen. Veikkauksena: ei jatkoon.

Uncommon

Boros Charm - paras charmi. Jos Boros-weenie on pelikelpoinen, tätä tullaan pelaamaan siinä. Se miltä kyseinen pakka tulee näyttämään onkin sitten isompi arvoitus, mutta Wojek Halberdiers tarjoaa myös aika paljon tehoa kahdella manalla.

Boros Elite - pieni iso mies. Vaikka WR-weenie ei olisikaan Se Hieno Juttu, tämä istuu myös mono-W humaneihin yhdessä Champion of the Parishin kanssa koska se dekki kaipaa kipeästi toista hyvää ykkösdroppia.

Illness in the Ranks - kuinka rakastaa toista liikaa. Lingering Souls lienee R&D:n seinällä tikkatauluna. Mahdollinen sideboard lappu JOS joku vielä tokeneita pelaa JA itse pelaa mustaa.

Orzhov Charm - yksi moodi ylitse muiden. Pääkäyttö on olla WB hintainen poisto, veikkaan että noita kahta muuta ei juuri tulla valitsemaan. Halpaa, ehdotonta poistoa ei ole järin paljon ja kun Innistrad blokki rotatoituu niin sitä ei ainakaan näillä näkymin ole yhtään runsaammin tarjolla. Tämä on vahvalla ehkä listalla.

Skullcrack - anti-anti-kortti. Thragtusk masentaa? Vastustaja saa liikaa lifeä? Tao kallot rikki! Burnille tämä tuli kuin tilauksesta, tosin en tiedä mikä on burnin tilanne standardissa. Legacyssä tämä ei ainakaan haittaa, ei tarvitse pitää kolmea auki Flames of the Bloodhandia varten. Näkee melko suurella todennäköisyydellä peliä.

Truefire Paladin - manaa kiitos. Jo mainittu Halberdiers lienee nopeasti katsottuna parempi, mutta tämä loistaa kyllä sitten loppupelissä tai sweepin jälkeen pöytään tiputettuna. Onko tälle sitten tilaa WR weeniessä? En pidättelisi hengitystäni.

Rare

Assemble the Legion - ei sairauksia riveihin! Tästä kortista oliki jo mukavasti nahistelua ja täytyy itse ottaa hattu kouraan ja sanoa että kyllä varsinkin Orzhoviin spläshättynä tämä oli limitedissä aika ruma pommi. Löytyykö sitten esim. WUr controllia joka haluaisi nylkytellä tällä voittoon täräytellen sweepereitä aina välillä? Vai onko muut voittokeinot parempia?

Blind Obedience - sokea jarrupala. Nollaa nätisti hasten jos ei muuta. Mihin dekkiin tämä nyt sitten mahtuu? Oma mielikuvitus ei näe tälle oikein hyvää paikkaa.

Boros Reckoner - silmä silmästä. 3cc 3/3 mies with nice abilities. Jos WW kaipaa kolmosdroppia niin tässä on varsin kiva kolmosdroppi. Mutta mahtuuko dekkiin kun on Frontline Medic kilpailemassa tilasta? Ability tekee tästä käytännössä unblockablen.

Breeding Pool, Godless Shrine, Sacred Foundry, Stomping Ground, Watery Grave - the circle is complete. Reprintit on nyt saatu ja tärkein mitä nämä tuovat on loput väriyhdistelmät ovat nyt mahdollisia myös standardissa.

Crypt Ghast - MBC. Efekti on kiva mutta ongelma on että se tulee 2/2 ruhossa kiinni. 3B enchanttina tämä olisi ollut huomattavasti parempi. Monomusta controllin haikailijat saavat jatkaa haikailua.

Diluvian Primordial, Luminate Primordial, Molten Primordial, Sepulchral Primordial, Sylvan Primordial - paska rareja EDH käyttiksiä. Seitsemän manaa on paljon, mutta periaatteessa näen että Molten Primordial voisi swingata niin paljon että jollain reunaehdoilla voisi nähdä peliä myös EDH:n ulkopuolella.

Firemane Avenger - jos saisin pöytään jäädä. WR weenie dekin curve on varmaankin korkeimmillaan neljässä ja tämä lienee se toiseksi paras neljän manan mies. Jälleen vahva ehkä, oletuksella että WR on pelikelpoinen.

Five-Alarm Fire - jännä, tosi jännä. Konseptina tuntuu tehokkaalta, mutta ainakin limitedissä tuntui olevan vaikeaa saada tätä käyntiin, ainakaan useammin kuin kerran. Oletan että joku tätä ainakin testaa ja kenties sitten hylkää.

Frontline Medic - Bonfire, tuskin tunsin sinua. Se parempi 3cc 3/3 mies joka tulee näkemään peliä.

Glaring Spotlight - tappaako tämä hexproof-enchantti pieksun? Ainakin on selvää että WotC törmäsi dekkiin FFL:ssä ja tämä luotiin vastaukseksi. Tosin onko neljä silver bullettia riittävästi kun sitten pitäisi vielä olla poistoakin. Mielummin pelaisin wrathia.

Legion Loyalist - Raging Goblin v2.0. Ehkä setin iloisin yllätys itselle, Battalion-efekti on varsin raisu. Sympaattinen kortti ja oma selkeä lemppari. Käyttökohteita löytynee Hellride.dec:stä lähtien sinne surullisen kuuluisaan WR weenieen jota kovasti yritetään minulle ajatuksena myydä.

Merciless Eviction - EDH käyttis. Ehkä merkittävintä on että tekee exilen joten ne Indestructible äijätkin saa pois kentältä. Kuusi manaa vain tuppaa olemaan aivan liikaa.

Mythic

Aurelia, the Warleader - EDH käyttis. Kuudella manalla 3/4 lenturi, vaikka kuinka herkuilla abilityillä ei vaan jaksa. (toim. huom. ajaa kyllä kuutta yksinään)

Aurelia's Fury - spekulointia, Komisaario Palmu. Kortti joka näyttää tekevän vaikka mitä osoittautuukin kortiksi joka ei kelpaa kenellekään tai mahdu mihinkään. Notkeutta löytyy mutta mana costi saattaa loppujen lopuksi käydä turmioksi kuten X-spelleillä yleensä. Henkilökohtaisesti silti pidän kortin ideasta.

Borborygmos Enraged - EDH käyttis. Craterhoof-klausuuli on voimassa eikä tämä suoraan pelin tullessaan edes varmuudella voita peliä.

Deathpact Angel - vain dorka ajaa dokussa. Kovasti on mietitty voisiko tämä olla riittävän kestävä finisheri kontrolliin mutta jo prelikoissa huomasin että ei siitä eroon pääseminen nyt niin mahdottoman vaikeaa ole ja manaa se sitoo messevästi jos haluaa palautella.

Domri Rade - kolmen manan dilemma. Domrilla on kivat abilityt ja kilpailukykyinen hinta. Ongelmat tulevat vastaan pakan rakennuksessa missä haluaisi karsia non-creaturet minimiin. Ehkä joku löytää tälle kodin jostain RGx pakasta joka pelaa utility creatureita.

Duskmantle Seer - SuperBob. Olen jo aiemminkin jauhanut että tämä käytännössä vaatisi UB tempodekin toimiakseen. Tämä siis EI ole missään tapauksessa yhtä hyvä kuin alkuperäinen Confidant ja lukuisista syistä.

Enter the Infinite - se toinen mahdollinen lekakortti. Omniscience on tämän peppufrendi.

Giant Adephage - EDH käyttis. Ei, tämä ei taida olla edes EDH käyttis.

Gideon, Champion of Justice - laihdutuskuuri-Gideon. En edelleenkään ole tajunnut mihin pakkaan tämän on ajateltu sopivan.

Hellkite Tyrant - söpö alternative win condition. Ja EDH käyttis.

Lazav, Dimir Mastermind - orpona vaan ei orjana. Manacosti on hankala eikä efektikään mitenkään taattu. Limitedissä tämä on vähemmän yllättäen aivan hölmö pommi, mutta jonkun täytyy kyllä opastaa minua miksi tämä löytäisi tiensä 60 standard kortin joukkoon.

Lord of the Void - EDH käyttis. Totta puhuen efekti on varsin puhku, mutta mana costi on kinkkinen ja niin kauan kuin Kiisselibrändi on laillinen en näe tälle markkinoita, edes animoituna.

Master Biomancer - muta-antti. En jaksa nähdä tälle käyttöä limitedin ja keittiönpöydän ulkopuolella. Ideaalisti tämä efekti pitäisi olla kiinni UG1 1/3 miehessä.

Obzedat, Ghost Council - rahamies. Setin chasemythic. Hypestä huolimatta en näe tälle kauhean ruusuista tulevaisuutta ja veikkaan että hinta tulee dippaamaan samaan tahtiin olemattoman peliajan kanssa.

Prime Speaker Zegana - EDH käyttis. Okei, todella hyvä EDH kortti ja tietyillä reunaehdoilla joku ramppidekki saattaisi tätä pelata tuomaan lisää kaasua käteen.


Eli näin hajanaisia ajatuksia setti herätti constructed näkökulmasta. Paljon vähemmän pähkinöitä kuin RtR:ssä sanoisin. Mitä mieltä te olette?

« Viimeksi muokattu: 28.01.13 - klo 11:21 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa de-layer

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #1 : 28.01.13 - klo 15:05 »
Lainaus
Aurelia, the Warleader - EDH käyttis. Kuudella manalla 3/4 lenturi, vaikka kuinka herkuilla abilityillä ei vaan jaksa. (toim. huom. ajaa kyllä kuutta yksinään)

Itsellä on täysin vastakkainen mielipide, toki se on myös EDH käyttis, mutta uskoisin että tulee olemaan takuuvarma standard-käyttis. Manacosti on ainut joka sen rajoittaa tiettyyn pakkatyyppiin, mutta uskoisin että tämä on "titaani" isoissa naya-dekeissä.

2kk sisään Aurealia on vähintään 20€ per laaki!

Poissa Saimu

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #2 : 28.01.13 - klo 15:13 »
Itsekkin näen Aurelian hyvin potentiaalisena standard-käyttiksenä. Suosio tulee riippumaan lähinnä siitä, että löytyykö sille sopivaa pakkaa.
"Et pysähdy, kun olet väsynyt - pysähdyt, kun olet maalissa."
Triathlonblogini

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #3 : 28.01.13 - klo 15:51 »
Aurelia, the Warleader: Tämän hetkisillä Standarin poistoilla ei ole oikein mitään sanottavaa tälle enkelille. Jos näitä värejä pelataan midrangena niin tämä on paras 6 drop mitä löytyy.

Spell Rupture: Juu ei oo Mana Leak tää, ei jatkoon.


Boros Charm: Tämä on niin mielettömän sairas kaikin puolin. Permanents you control are indestructible tuo kanssa hassuja juttuja sweepereitten ja vaikka Armageddonin kanssa.

Boros Elite: Monovalkoseen/Borokseen tää varmaan menee mutta ei enää Naya humanssiin.

Assemble the Legion: Ei ole uskoa tähän conssin puolella, 5 manan kortit jotka ei tee välittömästi mitään eivät perinteisesti ole olleet kovin pelattavia.

Frontline Medic: Tämä näkee peliä ja on hyvä optio sidelle.

Legion Loyalist: Tykkään kanssa itse tästä. Ei se välttämättä mitään ihan megaihmeitä tee ja siksi ei varmaan kovin pelattu ole. Omaan Gobbo casual pakkaan menee varmasti.

Domri Rade: Olen yrittänyt tätä miettiä että riittääkö 0,5 kortin nosto +1 abilityksi vai ei ja aion kokeilla sitä.

Obzedat, Ghost Council: Itse kanssa myisin nää heti sillä en näe tälle pakkaa. Toki tällä on pitkä taival Standardissa edessä ja tilanne saattaa muuttua. Mies sinänsä on ihan pelattava koska se karttaa suurimman osan tämän hetken removalista.

Poissa Poromagia

Man is a gaming animal. He must always be trying to get the better in something or other.  - Charles Lamb

http://www.poromagia.com - Täyden palvelun magic-sivusto!

Emme seuraa yksityisviestejä foorumilla, tiedustelut kannattaa lähettää osoitteeseen [email protected]!

Poissa rukif

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #5 : 28.01.13 - klo 17:20 »
Muutamia mietteitä

Boros Charm - Gatecrashin paras uncommon. Kaikki asiat mitä tämä tekee toimii tosi hyvin pieksujen kanssa. Voisin kuvitella että W/R humanit saattais nousta tämän, Boros Eliten ja Frontline Medicin avulla kovaksi pakaksi.

Dimir Charm - Omasta mielestäni pelattava kortti, aion ainakin kahtena kappaleena testata omassa esper läjässä. Meta jossa suurin osa spelleistä toimii sorcery speedillä, counter osio saattaa olla relevantti. 2 powerisen ukon poisto toimii kanssa ainakin punasia pieksuväännöksiä vastaan. Kolmas temppu luultavasti omassa läjässä relevantti terminuksen kaverina. Tällä tempulla pystyy myös antaan tarpeen vaatiessa jarrua aggroille.

Domri Rade - Mun mielestä 1 tai 2 off tähän nykyseen jundi kasaan. Voisin kuvitella tätä myös johonkin jund-zombie kasaan. Saa nähdä riittääkö tuo noin 50% mahku nostaa kortti. Uskoisin että kyllä, mutta aika näyttää.

Poissa Gagis

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #6 : 28.01.13 - klo 17:32 »
Boros Charm - Gatecrashin paras uncommon. Kaikki asiat mitä tämä tekee toimii tosi hyvin pieksujen kanssa. Voisin kuvitella että W/R humanit saattais nousta tämän, Boros Eliten ja Frontline Medicin avulla kovaksi pakaksi.
Mulla on jo dekkilista testissä. Parin testipelin perusteella vaikuttaa kovasti siltä et charmi lisää boros humans dekin pelattavuutta noin yli 9000%, mikä lienee tarpeeksi. Kaikki creaturet joita pelaan ovat tosin toistaiseksi Innistradista tai M13:sta. Frontline medicit kilpailevat kovasti samoista sloteista silverblade paladinin kanssa, ja ainakin innistradin rotaatioon asti taitaa paladiini viedä voiton. Eliteä pitää tosin harkita vakavasti, ainakin jos balls to the walls hellrider pläänille lähtee.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa mairou

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #7 : 28.01.13 - klo 18:28 »
Miksei täällä puhuta yhtään Devour Fleshistä? Eikö diabolic edict ole tarpeeksi hyvä?

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #8 : 28.01.13 - klo 18:45 »
Miksei täällä puhuta yhtään Devour Fleshistä? Eikö diabolic edict ole tarpeeksi hyvä?

Hyvä huomio. Controlli ei juuri välitä saatko 2 tai 3 lifeä kunhan ukot menevät piiloon. Tosin voi olla että weenietä vastaan tämä on edictimäisesti liian vähän.

Aurelian osalta myönnän arvioni olevan metsässä, vasta tajusin että tytöllähän on haste. Silti tuo mana cost on aika haasteellinen ja isoin kompastuskivi.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #9 : 29.01.13 - klo 10:15 »
Miksei täällä puhuta yhtään Devour Fleshistä? Eikö diabolic edict ole tarpeeksi hyvä?
Edict ei ole nykyisessä tokeni, undying, Huntmaster/Thragtusk formaatissa (Standard) maindeck pelattava ja huononnettu Edict ei varsinkaan ole. Jos se olisi niin Lilianaa pelattaisiin varmaan sen ylitse silti. Tätä lappua voi katsella Innistrad blockin jälkeen uudemman kerran.

Poissa Tiemuuu

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #10 : 29.01.13 - klo 16:05 »
Devour Fleshistä puhutaan mielestäni yllättävän paljon. Ennen rotaatiota Geth's Edict oli laillinen, eikä se ollut todellakaan mikään staple-käyttis. Luulen että Tribute to Hunger on korkeammasta costistaan huolimatta yleiseisti parempi vaihtoehto. GWx pakkoja vastaan pelatessa edictit ovat aika epäluotettavia, koska hyvin usein ne pakat pelaa manadorkia ja siinä tilanteessa Devour the Flesh on täysi susi. Tämä pätee vieläpä Auradeckejä vastaan pelatessa.

Aurelia on hullu pommi, tämä varmaankin valkeni ihmisille viimeistään prelluissa. Veikkaan että viikon sisään Aurelia itse tulee olemaan kalliimpi kuin nimikkokorttinsa Aurelia's Fury. Ja Furyn käytettävyyden olenkin jo pitkään ennustanut olevan aika heikko. Domria on hankala arvioida, mutta veikkaan että kyseessä on ihan kunnon walkkeri joka löytää kodin Midrange-pakoista, ainakin sidelle. Aggroa vastaan Domri olisi aivan hirveä pelaus.

Firemane Avenger on vakuuttavampi kortti kuin ajattelin. Veikkaan että sen koti ei kuitenkaan ole aggrossa, Hellrider sopii pakkaan tuhat kertaa paremmin, kuten myös Aristokraatti. Avenger voisi olla hyvä kontrolloivimmissa RWB/UWRb pakoissa jotka pelaa myös Lingering Soulseja. Toisaalta, tuollaista pakkaa ei tällä hetkellä ole olemassa, ja pelkästään spirit-tokenit eivät välttämättä tarjoa tarpeeksi synergiaa. Mielestäni potentiaalia kuitenkin on. Legion Loyalist on huonohko T1 pelaus aggropakoille. Pari kappaletta saattaa kuitenkin löytyä sideiltä, lähinnä T3-T5 pelauksena mahdollisesti Hellriderin jälkeen ja lingering souls -toksujen väistämiseen. Mutta ei todellakaan mikään 4-of jokaiseen aggropakkaan.

Boros Charm on voimakas, Dimir Charm ja Orzhov Charm taas vaikuttavat liian heikoilta. Orzhov Charm on aivan susi poisto aggroa vastaan. Zegana ja Obsedat vaikuttavat mielestäni pelattavilta mythic-pommeilta, mutta molemmilta puuttuu vielä koti. Duskmantle Seer kaipaisi myös UBx tempopakan toimiakseen, mutta silloinkin kortti taitaa kuulua puhtaasti sidelle. En osaa kuvitella huonompaa T4-pelausta aggroa vastaan.

Poissa coly

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #11 : 29.01.13 - klo 16:23 »


Boros Charm on voimakas, Dimir Charm ja Orzhov Charm taas vaikuttavat liian heikoilta. Orzhov Charm on aivan susi poisto aggroa vastaan. Zegana ja Obsedat vaikuttavat mielestäni pelattavilta mythic-pommeilta, mutta molemmilta puuttuu vielä koti. Duskmantle Seer kaipaisi myös UBx tempopakan toimiakseen, mutta silloinkin kortti taitaa kuulua puhtaasti sidelle. En osaa kuvitella huonompaa T4-pelausta aggroa vastaan.
Vähän kärjistäen eikö fetch länditkin ole huonoja pelata affista vastaan modernissa? Puhumattakaan jos sieltä ottaa schokista viel 2 lisää pannuun. Omasta mielestä orzhov charm on on loistava pelaus aggroa vastaan, mietitään vaikka punasia stapleja (Hellrider ja thundermaw) kummastkaan ei jää ainakaan tappiolle ku pääsee poistamaan sen ennen ajoja. Lisäksi deckit jotka lähtökohtaisesti haluavat pelata Orzhov charmia (control) pelaavat todennäkösesti myös revelationia ja obzedatia (näin ainakin itse esper controllissa)  jolloin life lossi on lähes olematon drawback. 

Poissa Tiemuuu

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #12 : 29.01.13 - klo 17:05 »


Boros Charm on voimakas, Dimir Charm ja Orzhov Charm taas vaikuttavat liian heikoilta. Orzhov Charm on aivan susi poisto aggroa vastaan. Zegana ja Obsedat vaikuttavat mielestäni pelattavilta mythic-pommeilta, mutta molemmilta puuttuu vielä koti. Duskmantle Seer kaipaisi myös UBx tempopakan toimiakseen, mutta silloinkin kortti taitaa kuulua puhtaasti sidelle. En osaa kuvitella huonompaa T4-pelausta aggroa vastaan.
Vähän kärjistäen eikö fetch länditkin ole huonoja pelata affista vastaan modernissa? Puhumattakaan jos sieltä ottaa schokista viel 2 lisää pannuun. Omasta mielestä orzhov charm on on loistava pelaus aggroa vastaan, mietitään vaikka punasia stapleja (Hellrider ja thundermaw) kummastkaan ei jää ainakaan tappiolle ku pääsee poistamaan sen ennen ajoja. Lisäksi deckit jotka lähtökohtaisesti haluavat pelata Orzhov charmia (control) pelaavat todennäkösesti myös revelationia ja obzedatia (näin ainakin itse esper controllissa)  jolloin life lossi on lähes olematon drawback.

Tästä voi toki tapella, mutta mielestäni Charmi on huono myös haste-äijiä vastaan. Jos poistat Hellkiten Charmilla, olisit samantien voinut ottaa viisi lättyyn ja pelata omalla vuorollasi jonkin muun unconditional removalin tai vaikkapa Verdictin. Ja ainakin nykyisiä aggropakkoja vastaan Ultimate Price on paljon parempi vaihtoehto, koska et joudu polttamaan itseäsi mutta osut silti käytännössä samoihin olentoihin (poisluettuna Aristocrat, mutta aristocraattia vastaan ei yleensä muutenkaan pelata poistoja ellei pöytä ole jo valmiiksi tyhjä).

Orzhov Charm on ihan OK poisto, mutta liian huono aggroa vastaan että sitä voisi mainissa pelata. Joissakin MU:issa lifellä on vähemmän väliä, ja silloin Charmi saattaisi olla ihan ok. Mutta mitä isomman pommin tahdot poistaa, sitä enemmän otat lättyyn, ja tällä hetkellä UP osuu lähes kaikkeen relevanttiin. Tämä saattaa luonnollisesti muuttua GTC:n jälkeen, jos Aurelia ja vaikkapa Huntmaster alkavat muodostaa todella suuren osan metasta. Mutta edelleen, se että tuo poisto on todella huono aggroa vastaan on minusta tällä hetkellä liian iso takaisku korttia kohtaan.

Poissa de-layer

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #13 : 29.01.13 - klo 19:27 »
Alko jo hieman jännittämään Aureliasetin puolesta jotka tilasin n. 6€ kappalehintaan. Onneksi sentään myyjät olivat kumpikin saksalaisia professional sellereitä, joten luulisin että eivät ala tupisemaan.

Menee kyllä offtopikiksi, mutta onkohan kuinka yleistä että preorderit perutaan sen takia että kortti nostaakin yllätävästi hintaa?

Poissa Juho H

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #14 : 29.01.13 - klo 20:13 »
Alko jo hieman jännittämään Aureliasetin puolesta jotka tilasin n. 6€ kappalehintaan. Onneksi sentään myyjät olivat kumpikin saksalaisia professional sellereitä, joten luulisin että eivät ala tupisemaan.

Menee kyllä offtopikiksi, mutta onkohan kuinka yleistä että preorderit perutaan sen takia että kortti nostaakin yllätävästi hintaa?

Normaalisti MCM:stä voi tilata kortteja huoletta kunhan on good tai very good seller tai jopa average seller. Mutta melkein joka prereleasessa kun jokin kortti on räjähtänyt käsiin on tullut tavattua tekosyitä sarjassamme "I LOST THE CARD ->> cancel transaction". Mutta jos ostit saksalaisilta professional sellereiltä, en usko että kusettaavat. Varsinkin jos kyseisillä on näitä "not sent shipments 0" laatu liikkeitä.

Poissa Katyri

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #15 : 01.02.13 - klo 18:14 »
Ei tosiaan mitään megapommeja oikeen ole setissä.

Kommentteja:

Boros Reckoner
Myös Red deck wins voi pelailla tätä. Tän hetken 3 droppi taitaa olla Pyrehearth Wolf, joka täyttää kylla aika eri roolia. Sideltä ainakin mirrorissa jos ei muuta! Todella suosittu modossa ainakin atm tuo Red deck wins.

Boros Charm
Väittäisin äkkiseltään setin parhaaksi kortiksi.

Lazav, Dimir Mastermind
Voimakkaan oloinen kortti, mutta vaatii ehkä liikaa aktivoitukaseen pihviksi. Suolainen manacosti ja Dimir muuten aika rankasua.

Gideon, Champion of justice
Tuntuu kyllä aika do nothing mieheltä. Defencessä tästä voi vaan ajella rauhassa ohi. Ajelu deckissä parempia 4 droppeja saatavilla.

Crypt Ghast
2/2 :( ? Olis nyt edes 2/3 tai vaikka 0/3 tai 0/4. Tälläisenään ei oikeen pysty pelaamaan varmaan.

MTGO - katyri, testipelejä, kimppakivaa ja muuta.
Raumalla - Cube drafteja, Casualia, Play testingiä STD, EXT, Modern, Legacy.

Poissa KajaaninOlli

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #16 : 01.02.13 - klo 18:25 »
Alko jo hieman jännittämään Aureliasetin puolesta jotka tilasin n. 6€ kappalehintaan. Onneksi sentään myyjät olivat kumpikin saksalaisia professional sellereitä, joten luulisin että eivät ala tupisemaan.

Menee kyllä offtopikiksi, mutta onkohan kuinka yleistä että preorderit perutaan sen takia että kortti nostaakin yllätävästi hintaa?

Mulla pro seller "perui" kun ennakkotilasin Entreat the Angelssejä 4,40 kappalehintaan, eli on sitäkin liikkeellä..
« Viimeksi muokattu: 01.02.13 - klo 18:45 kirjoittanut vinny paz »

Poissa Greyhald

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #17 : 01.02.13 - klo 20:56 »
Mielestäni Aurelia kyllä tulee näkemään päivän valoa - ja paljon, miksi ei? Kuuden manan ekstra combat jolla on kiire, vigilanse ja osaapa vielä lentääkin. Kun vielä saisikin jostain halvalla...
"Abandon all hope ye who enter here"
-Dante's divine comedy, Inferno

Poissa Fal

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #18 : 04.02.13 - klo 23:01 »
"Maailma on erilainen elffipelaajan silmin"

Tein läpällä elfficombon standardiin, menin 3-1 kiitos Master Biomancerin ja Yevan. Huomenna kokeilen miten Joraga ja Biomancer pitävät toisistaan. Alkuolettamus on että hyvin. :D

Poissa minics4

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #19 : 04.02.13 - klo 23:35 »
-
« Viimeksi muokattu: 10.10.23 - klo 07:17 kirjoittanut minics4 »

Poissa Enterorrhexis

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #20 : 05.02.13 - klo 00:26 »
Aurelia's fury ei kylla ole niin hyva kuin kaikki hehkuttaa.. Jos on tarve pelata korttia joka tekee damaget pelaajaan SEKA hirviohin on olemassa kortti nimelta Bonfire. (ihme muuten ettei bonfirea ole bannatty standardista)
Miksi pitäisi bannata, kun ei se ole edes niin rikki? Loppujen lopuksi se ei dominoi eikä määritä formaattia pelaamaan vahvasti sitä vastaan. Ihme juttuja sitä lukee. Kortti on kova muttei kohtuuton.
Niin, mutta kun teen Batterskullin ja se 0/0 token tulee sen mukana ja vastustaja tekee siihen sen että palautetaan sen tokenin omistaja käteen niin onko se siellä kädessä loppupelin vai mitä?

Poissa Gagis

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #21 : 05.02.13 - klo 03:01 »
Formaatissa ei taida nyt olla yhtäkään lappua joka erityisesti kaipaisi bänniä. Tuskikaan ei enää ole yhtä tuskainen kuin ennen, ja pahimmillaankin se olisi kaivannut lähinnä erratointia 4G:stä 3GG:ksi, eikä bänniä.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Juho H

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #22 : 05.02.13 - klo 13:06 »
Aurelia's fury ei kylla ole niin hyva kuin kaikki hehkuttaa.. Jos on tarve pelata korttia joka tekee damaget pelaajaan SEKA hirviohin on olemassa kortti nimelta Bonfire. (ihme muuten ettei bonfirea ole bannatty standardista)

Eiköhän se ole nimenomaan niin että bonfire ei ole lähellekkään niin hyvä kun kaikki hehkutti. Ensinnäkin bonfire on ihan paska jos pakassa ei ole minkäänlaista mana acceleraatiota. Ei ole mitään järkeä esimerkiksi vuorolla 4-5, vaikka se tulisi miraclena, tehdä kahta damagea vastustajaan ja sen ukkoihin ja tapoutata. Jos bonfire taas sattuu alkukäteen se on ihan täysi hirvitys, kun taas aurelia's fury ei.  Ja sitäpaitsi kortithan ajavat täysin eri asiaa, aurelia's furyllä voi estää blockauksen täysin, ampua instant speedillä naamaan tai tapata hyökkääjät mahdollisesti tappaen niistä osan. Parastahan siinä lienee se, jos olet ajamassa lethalit ja mielestäsi ainoastaan sweeppi voi pelastaa vastustajan niin ammut sillä upkeeppiin lämät ja sweepit ei haittaa yhtään.

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Gatecrash - mitä se tarjoaa standardiin?
« Vastaus #23 : 05.02.13 - klo 16:14 »
Eiköhän se ole nimenomaan niin että bonfire ei ole lähellekkään niin hyvä kun kaikki hehkutti.
http://farm9.staticflickr.com/8032/7978765409_43cab37687_o.gif